Keresés

Részletes keresés

JeeEm Creative Commons License 2026.01.15 0 0 1262

Jó, hát budapest/mbh aranyért fizetek 15400-at évente.

gránit összesen 15480.

gránit 50-et ad vissza, mbh 60-at (és még többet, ha van utazás)

gránit ad 5M hitelkeretet is akár!

van benne BUD gyorsítósáv, müpa, aquaworld...

mbhhoz jár utasbiztosítás, igaz nem sokat ér.

szerintem jó deal annak akinek mondjuk kell 2M feletti hitelkeret...

Előzmény: aptohu (1261)
aptohu Creative Commons License 2026.01.15 0 1 1261

Hát...

Hitelkártya díja 2. évtől 9.600 Ft.

Zárlati díj 490 Ft.

Automatikus törlesztés 300 Ft, teljes hitelkeret esetén 1.190 Ft.

Csoportos megbízást nem lehet rátenni.

Negyedévente max. 12.500 Ft visszatérítés.

Előzmény: JeeEm (1260)
JeeEm Creative Commons License 2026.01.15 0 0 1260

Ha vki Gránitos (oda jön a jövedelme legalább 300e), esetleg érdekes lehet.

https://granitbank.hu/lakossag/bankkartyak/hitelkartya

Automatikus törlesztés is van, szerintem nagyon pöpec. Kár, hogy nem oda megy a fizum.

nyman Creative Commons License 2025.11.29 0 0 1259

Közben ma visszaérkezett a tévesen terhelt összeg.

"hogy 30 napos kivizsgálás után visszautalják a pénzt."

Citibank idejében, kb. tizenegynéhány éve kp-t vettem fel. Az ATM-ből nem jött ki a pénz. Bejelentettem telefonon. Mondta nekem is az ügyintéző, hogy 30 nap, de azt is, hogy a pénz jóváírják. Ha esetleg az jön ki a vizsgálatból, hogy nem nekem van igazam, levonják. Majd pár hét múlva jött egy levél, hogy tényleg az ATM-nél volt a hiba.

Maximálisan korrekt volt az ügyintézés. 

Előzmény: The Dark Side of the Moon (1258)
The Dark Side of the Moon Creative Commons License 2025.11.26 0 0 1258

"Plusz mostanában egyre többször futok bele, hogy a fizetés sikertelen, a Curve mégis terhel."

Velem is előfordult, utólag mindig kiderült, hogy kommunikációs hiba állt a háttérben. Egyirányú a kommunikáció, mert a bank, vagy a kártyatársaság megkapja a tranzakció adatait, de a visszaigazolás elakad valahol a láncban. Nem tudom van-e összefüggés vagy véletlen, de mindkétszer VISA kártyával.

Az én horror történetem, amikor egyszer (kb 25 éve) december 23-án éjjel elmentem az akkor még 0-24-ben nyitva tartó Tesco-ba nagybevásárlást tartani.

A sikertelen tranzakció miatt újra és újra lehúzták a kártyámat, összesen háromszor. Minden alkalommal leemelte a számlámról a vásárlás összegét, összesen közel 300 ezer forint nagyságrendben (Erste debit kártya). Ezután átmentem egy OTP automatához, hogy felvegyem készpénzben. Na ott már nem volt fedezet.

Jött a pánic, az SMS-ek átnézése. Ezek szerint a tranzakciók rendben voltak, de a pénztáros erősködött, hogy sikertelenek, ő nem köteles az SMS-t elfogadni.

Hajnal 2-ig harcoltunk, beszállt az ügyeletes áruházvezető is. Hívtam a bank ügyeletét, de ott ők ugyanúgy a tranzakciók megtörténtét erősítették meg.

Végül írtunk egy jegyzőkönyvet, amiben vállaltam, hogy amennyiben mégsem érvényeses a tranzakciók, akkor a Tesco számlát küld és utólag kifizetem. Mondhatom, hogy korrektek voltak.

A következő menet másnap 24-én kezdődött, amikor bementem az Erste fiókba. Kiálltam az ünnepek előtti sort, aztán az ügyintéző közölte, hogy 30 napos kivizsgálás után visszautalják a pénzt. Kiakadtam, mert a teljes mobilizálható készpénzem függőbe került. Egy tankolásra nem maradt pénzem január elejéig (következő fizetés). Kicsit megemeltem a hangomat is talán... Volt ott minden, biztonsági őr meg közbotrány, végül a fiókvezetővel leültünk a külön tárgyalóban. Jeleztem, hogy én innen pénz nélkül márpedig el nem megyek, hoztam hideg élelmet is. Korrekt volt, értette és megértette a problémát, telefonálgatott a központba, de ő is elakadt, mert már mindenki karácsonyi hangulatban volt, zárták az irodákat. Látta, hogy 3 percen belül terhelték meg a számlámat és látta a jegyzőkönyvet is, hogy egyszer vásároltam.

Végül saját hatáskörében kaptam 0% kamatra folyószámla hitelt. január elején visszautalták mind a három tranzakció díját.

Slusszpoén, hogy a TESCO számlája azóta sem érkezett meg, hogy átutalással kiegyenlíthessem a vásárlásomat... :-)

De azért nem kívánom senkinek a hasonló kalandot!

Egy másik alkalom egy vidéki Shell benzinkúton a Citi-s hitelkártyám használatakor merült fel. Rutinosan már nem engedtem ismét lehúzni a kártyát. Rendőrt akartak hívni, mondván nem akarok fizetni. Persze megint éjszaka... Mondtam, hogy van egy jobb ötletem, én fogom őket kihívni. Nekem ott volt az igazoló SMS, azonosító kódokkal és a bank ügyfélszolgálata is telefonban megerősítette a sikerességet.

Végül nem hívtunk rendőrt, ismét jegyzőkönyveztünk. Ők törölték a tranzakciót, amiről szintén nem jött visszaigazolás. Ez már nekik is gyanús volt. Csakhogy a jóváírás csak napokkal később történik meg. Én vállaltam, hogy készpénzben kifizetem a tankolást, amennyiben megtörténik a jóváírás. Így történt, egy helyi ismerős elintézte.

Ezek sok évvel ezelőtti történetek, jó ideje nem futottam bele hasonlóba. Igaz azóta fejlődtem, hatféle debit és credit kártya van nálam, szóval van választék.

Előzmény: nyman (1257)
nyman Creative Commons License 2025.11.26 0 0 1257

"nagy számban de jobbára kis összegekkel"

Mennyire kicsikkel? Azért mindig van annyi 20-50 ezer körüli kiadásom, amivel pár kattintással valamelyik 
kimaxolható. Illetve be be csúszik pár nagyobb is. Ha van időm, akkor a telefonos fizetésnél a kis, párezres  összegeket inkább direkt fizetem ki, hogy ne kelljen keresgetni a nagyobbakat :) 

Plusz mostanában egyre többször futok bele, hogy a fizetés sikertelen, a Curve mégis terhel. Múlt héten is volt. Reklamáció után visszakapom, meg van sablon levelem már, de azért zavaró. Több mint negyedszázada használok bankkártyát, sima kártyánál párévente fordul elő hasonló.  

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (1255)
TyggeR Creative Commons License 2025.11.23 0 0 1256
Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (1255)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2025.11.23 0 0 1255

Évek óta GBIT-elek és nagy számban de jobbára kis összegekkel, nem tudtam, hogy van ilyen szabály.

Igaz a hitelkeretem csak 200 000 Ft.

Előzmény: TyggeR (1251)
nyman Creative Commons License 2025.11.15 0 0 1254

"Az mukodik hogy toltok fel penzt pluszban a kartyara? "

Az működhet. Adott esetben annyi lehet a hátrány, hogy egyes kártyáknál nincs visszatérítés ha az egyenleg túl van töltve. Itt szerintem nem fog fennállni, mert a zárolás feloldásához kell pár nap, illetve a fizetés könyveléséhez is, így ezek dinamikusan mozgathatják az elérhető egyenleget.

Előzmény: pannn (1253)
pannn Creative Commons License 2025.11.15 0 0 1253

Van egy hitelkartyam 500E forintos hitelkerettel, haromszor kozvetlenul egymas utan kell autot berelnem kulfoldon. Mindharom auto eseteben kb 250 E zarolnak vagyis a hitelkeret nyilvan nem eleg mert a deposit addig nem szabadul fel amig a masik autot berelnem kell. Az mukodik hogy toltok fel penzt pluszban a kartyara? Vagy ha levonjak a berleti dijjat (mar ha levonjak es nem csak zaroljak) akkor azonnal visszatoltom hogy a kovetkezo tudja zarolni. Ez igy mukodhet vagy mi lenne a megoldas?

bobby342 Creative Commons License 2025.10.13 0 0 1252

Köszi szépen az infót!

1-2 nagyobb (100e körüli) tétel lenne, és úgy, h ha ha végül kettő, akkor 2 hónapre széthúzva.

Ez így talán még elmegy.

Mondjuk, ha felmondhatják cserébe a kártyám, akkor nem éri meg…

Előzmény: TyggeR (1251)
TyggeR Creative Commons License 2025.10.13 0 0 1251

az ersténél benne van a szabályzatban, hogy minden visszatérítést be kellene jelenteni. nyilván ez életszerűtlen, egy-egy refund érkezik, a kutyát nem érdeki, de az erste max gbit esetén inkább csak célkártya, forráskártya nem. ha elkezdenek jönni tömegesen jönni a refundok, az is lehet, hogy fel fogják mondani a szerződést

Előzmény: bobby342 (1250)
bobby342 Creative Commons License 2025.10.13 0 0 1250

Az erste max visszaveszi a visszatérítést, akkor is, ha hónapzáás után fordul vissza egy már lekönyvelt tranzakció pl gbit-tel?

Vagy egyéb szakcióval sújtnak?

Előre is köszi!

djmythos Creative Commons License 2025.09.16 0 0 1249

Persze, úgy valóban nem éri meg. Én évek óta Curve mögé teszem a kártyákat, és így már nem különösebben gond a váltás. (Tudom, a Curve is megosztó, de nálam kb. 2-3 évente akad egyszer valami kisebb gixer, de ettől eltekintve teljesen jól működik.)

Előzmény: VénSzaky (1248)
VénSzaky Creative Commons License 2025.09.08 0 2 1248

Sajnos az Erste Max még a 3%-os visszatérítés mellett is drága külföldön, mert annyira rosszul váltják a forintott.

Előzmény: djmythos (1247)
djmythos Creative Commons License 2025.09.08 0 0 1247

És ez az Erste Signature nem is tűnik túl rossznak:

https://www.erstebank.hu/hu/ebh-nyito/mindennapi-penzugyek/hitelkartyak/erste-signature-hitelkartya

- 2% visszatérítés külföldi, 1% belföldi vásárlásaid után (300.000 Ft-ig, azaz évi 36.000-72.000 Ft)

- Emelt szintű utas- és balesetbiztosítás (Platinum: https://www.erstebank.hu/content/dam/hu/ebh/www_erstebank_hu/Maganszemelyek/midennapipenzugyek/biztositasok/Biztositasi_termekismerteto_vasarolhato_utasbiztositas.pdf) -> Talán ezek a biztosítási összegek nem annyira kiemelkedőek. vö. Gránit Platinum

- Díjmentes belépés a budapesti és bécsi Lounge várókba (és a budapesti azért egy eggyel minőségibb lounge mint a MC)

- Lounge Key-hozzáférés világszerte: 10 ingyenes LoungeKey (+ társkártyához még egyszer ennyi)

- Concierge

- SmartDelay

- Budapesti Fast Track 

https://gate.erstebank.hu/ebh_internet_hird_frontend/document/download?documentId={B50080CA-605F-418E-BD29-11C929E11DC7}

Főkártya és társkártya 54.900 Ft

Private Banking ügyfelek számára az akció idejére 14.900 Ft (ugye ehhez kell 120 misi)

Erste World ügyfelek számára az akció idejére 24.900 Ft (ehhez 50 misi)

Erste Prémium ügyfelek számára az akció idejére 39.900 Ft (ehhez meg havi 1 millió jóváírás)

nyman Creative Commons License 2025.08.18 0 2 1246

Az Erste  a többi kártyához hasonlóan a Mastercardról Visa-ra vált. A Platinum Mastercardot cserélik Visa Erste Signature Hitelkártyára

Összehasonlítás:

FOMA Creative Commons License 2025.07.01 0 0 1245

Díjmentes számla, utalás, kártya. Mit szeretnél még? Jó, az utalás már csak havi 1 milláig, és a kp. felvételi díjmentes is limit is csökkent, de annak meg nem sok jelentősége van.

Előzmény: Passzív befektető (1241)
FOMA Creative Commons License 2025.07.01 0 1 1244

Kezdésnek kicsit gyengécske, kihagyom.

Előzmény: komjani (1235)
nyman Creative Commons License 2025.06.30 0 0 1243

Mondjuk ránéztem a weboldalára, eléggé készen-kusza. Az tényleg sz.r.

nyman Creative Commons License 2025.06.30 0 0 1242

Miért szar?

Passzív befektető Creative Commons License 2025.06.29 -2 1 1241

A Raiffeisent érdemes elkerülni mert a legszarabb bank az egész régióban!

nyman Creative Commons License 2025.06.26 0 1 1240

Az utasbiztosítás még plusz havi 242 Ft. Igaz 50M az orvosi költségek limit, mint a Gránit Platinum Debitnél, ami azért már sok mindenre elég lehet.

Az évi Fix költség 9600 + 12 x 490 =15 480 Ft.  A többi opciós költség. Szerintem.

Illetve ez nem 100% egyértelmű nekem. A Digitális kártyaszolgáltatásnál a kiegészítésnél ezt írja

"A szolgáltatás lehetővé teszi a Pénzforgalmi Keretszerződéssel rendelkező önálló számlatulajdonos ügyfelek számára

a Gránit eBank applikációban történő Instant Hitelkártya igénybe vételét a fizikai Hitelkártya igénylésével együttesen

és azzal egyidejűleg. Az igénylést követően azonnal elérhetővé válik a Gránit eBank applikációban az igényelt Instant

Hitelkártya, továbbá megrendelésre kerül a fizikai Hitelkártya. A Gránit eBank applikációban kizárólag lakossági

főkártya igényelhető. A szolgáltatás igénybe vétele minden esetben fizikai Hitelkártya igénylésével együttesen

lehetséges. Az Instant Hitelkártya adatai megegyeznek a fizikai Hitelkártya adataival. Az igényelt Hitelkártya adatai

és az Instant Hitelkártyához tartozó PIN kód a Gránit eBank alkalmazásban kérdezhetők le. A Gránit Digital

kártyaszolgáltatásban elérhető Instant Hitelkártya fizikai és online vásárlásra és az érintésmentes (contactless)

technologóiát támogató ATM berendezéseken készpénzfelvételre is használható. Fizikai vásárlás és készpénzfelvétel

előtt az Instant Hitelkártya mobilfizetési megoldásban (Apple Pay/Google Pay/Garmin Pay/Xiaomi Pay) történő

digitalizálása szükséges."

Ebből nekem nem világos, hogy, ha digitalizálom, akkor jön ez a díj, vagy ha az igénylésnél kérek "Instant" kártyát?

Kétségtelen, hogy nem egy nagy durranás, de eddig nem volt hitelkártya termékük.  A visszatérítés, ha az ember generál 5M-es forgalmat, akkor az opciós költségeket is ki lehet nullázni. Ha valakinek éppen még nem lenne, akkor a "Prémium" kártyák apró előnyei miatt még akár lehet egy opció.

Nálam is ez a kártya kimarad.

Előzmény: redmonkey (1236)
nyman Creative Commons License 2025.06.26 0 0 1239

Nem kell, csak ha odamegy, akkor online pár kattintással tudod kérni. Én így értem. 

Lásd: https://granitbank.hu/api/cms/assets/C99E5577-07BC-465B-875C-EF5D584A0F5B//Beny%C3%BAjtand%C3%B3%20dokumentumok%20-%20hitelk%C3%A1rtya.pdf

"Amennyiben a kölcsönigénylő jövedelme nem a Gránit Banknál vezetett lakossági

folyószámlára érkezik. Csak azokat a bankszámlakivonatokat szükséges benyújtani,

amelyekre rendszeres havi jövedelem érkezik."

Letölthető nyomtatványoknál van munkáltatói igazolás, az ellenőrző listában is felsorol NAV igazolást. 

Előzmény: JeeEm (1238)
JeeEm Creative Commons License 2025.06.23 0 0 1238

És a fizunak is oda kell mennie. Azt hiszem talán egyetlen másik szolgáltató sem várja ezt el. Ez most kimarad.

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2025.06.23 0 0 1237

Az.

Nem ezzel fogom lehúzni Tiborcz Pityut.

De ő sem engem.

redmonkey Creative Commons License 2025.06.23 0 1 1236

HK éves díja a 2. évtől: 9600 Ft

Gránit Digital Kártyaszolgáltatás 990 Ft/hó?

Havi zárlati díj: 490 Ft/hó 

Teljes felhasznált hitelkeret beszedés automatikus törlesztéssel: 1190 Ft/hó

Az 1%-os pénzvisszatérítés teljes összege 2025. június 19. – 2025. szeptember 30. között: maximum 12 500 Ft, azaz havonta kb. 3800 Ft

Óriási biznisz.

komjani Creative Commons License 2025.06.23 0 0 1235

Gránit Gold Mastercard Hitelkártya https://granitbank.hu/lakossag/bankkartyak/hitelkartya/

Előzmény: redmonkey (1234)
redmonkey Creative Commons License 2025.06.23 0 0 1234

Gránit Gold Mastercard hitelkártya

már fent van a hirdetmény is az oldalukon

Előzmény: mzsombi (1233)
mzsombi Creative Commons License 2025.06.22 0 1 1233

Gránit appban jelent meg, egyelőre semmi más infó nincs sehol... Működni még nem működik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!