Keresés

Részletes keresés

titkom Creative Commons License 2010.07.10 0 0 189
...majd a katolikus pápa csapata összeökumenizálja... ez most trendi arrafelé...
(meg a magyar együtt-imára-országgyűlésben)

...szerinte úgyis ő az első számú letéteményes...
(igaz ugyan, hogy "harcolt" érte, s végül is csak "magafajták" gründolták össze...)

...bár a sok dolga mellett lehet, hogy neki jut rá ideje, mint "istentudja" hány elődjének se...

(nem döbbenet, hogy a Vatikán ezt az egyszerű dolgot nem tudja, s történészekre hivatkozik??? )
Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.09 0 0 188
Totális összefogás, konszenzus és cselekvés. Ez lenne csak a megoldás. Ám erre szemmel láthatóan esély sincs. Szóval lesz, ami lesz... :-s
Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 187
Söröt!
(Egésség!)
Előzmény: Törölt nick (186)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 186
Akkor mi legyen?
Igyunk sok bort? :-)))
Előzmény: nazuna (185)
nazuna Creative Commons License 2010.07.08 0 0 185
De ha romlik a világ, akkor két év múlva még rosszabb lesz, négy év múlva pedig ajajajj ...
Előzmény: Törölt nick (182)
darwinista Creative Commons License 2010.07.08 0 0 184
es a nemzetkozi helyzet is fokozodik, gondolom.
Előzmény: titkom (183)
titkom Creative Commons License 2010.07.08 0 0 183
...hmm... ha házmester volt, ha nem, valós az, amit írt :-((
Előzmény: darwinista (178)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.08 0 0 182
Szerintem a világ is romlik.

Hogy kis hazánk is, azt senki nem vonhatja kétségbe, nincs az életnek olyan területe ahol ne erősödnének a negatív tendenciák!!!Ez persze nem biztos, hogy csak a politika hibája de az elmúlt kormányok ámokfutása, aktívan vette ki a részét ebből!
Jó fantáziára van szükség ahhoz, hogy valaki ne tekintse szándákos rombolásnak,
hanem elhiggye, valóban ennyire buták voltak, pl az elmúlt 8év kormányai!
Az új kormány sokkal inkább elkötelezettnek tűnik, érzékelhetően komolyabban veszi a dolgát, legalábbis ők már felismerik, hogy változásra van szükség és meg van a társadalmi támogatottsága is.
Dehogy a romlás megálljon és persze itt az élet minden területére gondolok, ahhoz
az embereknek is kell változni!!!A társadalom minden tagjának meg kell érteni, hogy a változást először is, önmagán kell elkezdenie!!!

Azt gondolom, hogy sok problémának mélyebb lelki oka van, sok minden, talán csak tünete ennek.Pl ez is:

---"Az emberek átlagéletkora (európai országokhoz viszonyítva) jelentősen el van maradva.Tényadatok a hasonló című topikban."---

A helyzet az, hogy önmagunkhoz képest is kevesebb ideig élünk!
Ezt nem lehet megmagyarázni a korszerűtlenebb egészségüggyel, stb.
Tehát átlagosan kevesebb ideig élünk, mint ahogy az életkörülményeink, egészségügy hatékonysága alapján várhatnánk, ez 50éve nem volt így!!!
A sok lelki, szenvedély beteg, szerintem azt mutatja, hogy ezek csak tünetei egy mélyebb lelki problémának.Ide sorolok több mindent is, korrupció, közöny, ez a sajátosan jellemző magyar mentalitás:"merjünk kicsik lenni" "mit akarunk mi",ennek köszönhető, hogy hason csúsztunk az "idegen tőke" előtt, a sajátot meg minden létező módon akadályoztuk. Szerintem ennek a mentalitásnak meg vannak a történelmi okai, pl szlovákokra, lengyelekre, stb nem jellemző.
Ezért is van, hogy ami "normális" országban nemzeti minimum(nem okoz megosztottságot), az nálunk a szélsőséges kategória.

Ez feltárásra és megoldásra vár, ezt az egyén nem biztos, hogy képes megoldani önmagába!!!
Előzmény: ABBA234 (172)
nazuna Creative Commons License 2010.07.07 0 0 181
(ekszjúzmí:-)
Előzmény: Törölt nick (180)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 180
Wágner Úr :-)
Előzmény: nazuna (179)
nazuna Creative Commons License 2010.07.07 0 0 179
"S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl."

Diplomás idősebbek is munkanélkülíek, és a világon senki más nem tehet róla mint mi magunk, mint pl most én magam. De nem rossz az az áruházi munka, legkésőbb augusztusban én is azt fogom csinálni - kalandvágyból és éjszakánként, úgy néz ki Cambridge-ben (vagy valami ilyeshol ...) Jövő hétre van egy üres ülőhely az autómban ha valaki velem tartana (vigyázat horkolok!) Egy a fontos ahogy a Wágner mondja: Egésség! Ugyan meddig várjuk még a sült galambot?
darwinista Creative Commons License 2010.07.07 0 0 178
"A magyar ember a saját hazájában kiszolgáltatott az idegen tőkének."

Mondtam en hogy hazmester voltal a Kadar rendszerben...
Törlésre váró renikk Creative Commons License 2010.07.07 0 0 177
Az aktuálpolitikai programbeszédeket vidd a polidilibe.

A korrupció felszámolása megindult - ez pozitív jelenség.

De azért jó olvasni ilyeneket, mert jó röhögni is a magyar embernek.
titkom Creative Commons License 2010.07.07 0 0 176
Neked is kösz!
titkom Creative Commons License 2010.07.07 0 0 175
Köszönöm a gondolataidat!
Előzmény: Törölt nick (171)
biblikus Creative Commons License 2010.07.07 0 0 174
de ez a helyzet JAVITHATATLAN 6000 ÉVE HAVITJÁK ÉS MÉGIS EGYRE ROMLIK NEM GYANUS???
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 173
Magyarországon természetesen kétségtelen és objektív tény: a helyzet összességében egyre romlik és tarthatatlan. Ez nem vitás.
ABBA234 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 172
A világról nem hiszem, hogy bármelyikünk rendelkezik olyan átfogó ismeretekkel, hogy a különböző szempontok alapján megvizsgálva a topik kérdését, mérvadó választ tudnánk adni.
De a hazai helyzetről beszélhetünk, hiszen azt azért saját bőrünkön érezzük, nap-nap után tapasztaljuk.

Az emberek átlagéletkora (európai országokhoz viszonyítva) jelentősen el van maradva.Tényadatok a hasonló című topikban.

Ahhoz, hogy ebben lényeges változás álljon be, az egészségügyet fejleszteni és nem szétrobbantani kellene.

A megélhetés romlik, az árak emelkednek, a jövedelmek stagnálnak (jó esetben), a munkanélküliség nő, a fiatalok elhelyezkedése nehéz, a középkorúaké úgyszólván lehetetlen.

A korrupció felszámolása megindult - ez pozitív jelenség.

A mezőgazdaság állapota katasztrófális, amire mér rátett az idei tavasz és a jelenlegi időjárás.Emiatt további áremelkedések várhatók.

Az emberek jövedelmének jelentős része a rezsiköltségekre megy, az életszínvonal leromlott - kérdés, hogy mikorra és milyen mértékben sikerül javítani.

A multik jelenléte munkát ad többezer embernek - de milyen munkát? Nevelt fiamat kellene kérdezni, aki korábbi állását elvesztve egy áruházban dolgozik, napi 12 órát.Fizikai munkát.

Olyan nyugdíjak vannak, amelyek mellett az életüket ledolgozott emberek legfeljebb vegetálnak, míg más országok nyugdíjasai utazgatnak.

A magyar ember a saját hazájában kiszolgáltatott az idegen tőkének.

Több diplomás fiatalok munkanélküliek.(Menyem) Középiskolai pedagógusi fizetés: 90 ezer Ft/hó bruttó !!!

Soroljam?...........
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 171
Bátor mitöbb botor dolog szerintem kijelenteni hogy a világ romlik, romlott, vagy javult esetleg. Végig kéne kérdezni egyesével 7 milliárd embert és végig kéne járni több százmillió települést, több száz országot és körül nézni minden négyzetméterükön, majd objektív szempontok szerint kielemezni.
Tehát lehetetlen pontosan és objektíve konkrét kijelentést tenni a világ jó vagy rossz állapotáról. Az értelmes tehát ehelyett az, hogy SZERINTED milyen a világ, azaz a TE VILÁGOD MILYEN...
Ezügyben viszont e kérdést legelőbb önmagadnak kéne feltenni...

Persze valóban, napi 10 000 ember hal meg csak éhen a bolygón (milliók a nyomorúságuk miatt), de napi több millió ember pedig a fejlett világnak, technológiáknak köszönhetően van megmentve, akik amúgy természetes körülmények közt meghalnának és lehetne sorolni.. Az éremnek mindig van egy másik oldala is. Sok szempontból borzalmas a világ, embertelen, kegyetlen, erőszakos és dzsungel törvények uralják. De mikor nem volt ez így vajon? Nem hinném hogy a mindenkori eredő "jósága" vagy "rosszasága" változott volna az emberiség története alatt érdemben negatívan. Sőt gondolj bele! Van 3 kontinensnyi ember, akik zömmel egész jól elvannak ugyebár mostanában. Viszonylagos biztonságban (az emberiség mindenkori történelmének eddigi lejobbjában) vannak, viszonylagos kényelemben és jóllétben élnek. Az utcán nyugodtan sétálhatnak, nem kell félni hogy szembejön egy rablógyilkos vagy valakinek nem tetszik az arca és élet-halálra beleköt, sem fertőzésektől, háborúktól, nyílt erőszaktól. Van munka, ha dolgozol, megélsz, szőt szociális háló is van, sok helyen alanyi jogon. Mikor volt ez így korábban?
Nagyon bonyolult kutatás lenne megállapítani hogy összességében jobb-e a helyzet globálisan vagy rosszabb. Csak is lokális és szegregált megállapításokat tehetünk. PL Dubaiban, biztos hogy javult sokat a helyzet, de Szomáliában biztos hogy sokat romlott. Az emberi jogok tekintetében sokat javult, de a társadalmi erkölcs tekintetében sokat romlott. Hosszan lehet sorolni, hogy mi lett rosszabb, ugyanúgy hogy mi lett jobb. (bár itt még a jó és rossz filozófikus kérdésén is elelmélkedhetnénk, hiszen már e fogalmak is eleve szubjektívek, ehelyett lehetne halmazokat alkotni, pl a jobbá teszi a világot, a méltányosság, igazságosság, közbiztonság stb és rosszabbá a erőszak, járvány, éhínség stb). Elképesztően bonyolult és szerteágazó kérdés ez tehát, országnyi embernek kéne emberöltőnyi kutatást végezni hogy csak hozzávetőlegesen hiteles eredményre jussunk...

Nem lehet hogy a világ olyan amilyen - így jó ahogy van és rajtad múlik hogy mire figyelsz belőle, hogy helyezkedsz benne, hogy éled meg dolgait és ettől függően lesz jó vagy rossz neked? Nem lehet hogy ez menthetetlenül szubjektív kérdés?
Istenkeres Creative Commons License 2010.07.05 0 0 170
titkom Creative Commons License 2010.07.05 0 0 169
Szia: úgy gondolom, hogy az "ateizmus" - ami a számára nem valóságot jelentő misztikumokat tagadja - ugyanabban a hibában matat, mint amit kritikával illet.

Nem, szvsz nem a vallások, vagy azok hitének tagadása a jövő útja, hanem valami más... az én naív képem szerint egy toleránsabb, őszintébb, nyíltabb, azaz az én elvárásom szerint emberibb világ: bár naív vagyok e vágyamban, tudom, hogy ennek kevés az esélye, de azt gondolom, hogy nem lehet nulla sem...

Nincs ma már több időm, nézz be ezekbe:

- Kulturális Kreatívok...
- Akarunk-e őszintébb társadalmat?
- gondolkodomteháttévedhetek
- A képviselők ellen mi segítene?
- Szükségesek-e a politikusok?
Előzmény: Aragorn (168)
Aragorn Creative Commons License 2010.07.05 0 0 168

azt NAGYON is számon kell kérnem, hogy hatásokévezredek alatt jobb irányba nem vitték: hamisan jót "papolnak", eredmény viszont ZÉRÓ, vagy elhanyagolható..

Nem tudhatjuk, milyen lett volna az eltelt idő nélkülük. Az optimálisan kívánatoshoz képest bizonyára nagyon gyér az eredmény, ám a reális lehetőséghez képest talán nagyonis jó.

Vizsgálhatjuk esetleg, hogy az ateizmus térhódításával mennyivel lett jobb az emberiség: több-e a kiegyensúlyozott ember, nagyobb-e a közösségeken belüli szolidaritás, törődés, nagyobb-e az ember felelősségtudata önmaga és a környezete iránt, stb.

Én viszem a balhét a kereszténység marhaságai miatt, ha te meg viszed az ateista irány hatásai miatt. Ha mindketten a magunk portáján kezdünk el keresni, talán sokkal közelebb juthatunk az igazsághoz, mint ha én rád mutogatok, te meg énrám. :)))

Előzmény: titkom (166)
titkom Creative Commons License 2010.07.05 0 0 167
Kedves eperíz: aludtam rá egyet, hogy így "lezártad", s még egyet fűzök hozzá: hiába bújsz - talán ösztönösen, szándékod ellenére -, hited mögé - félre ne érts: őszinte hitedet nem vonom kétségbe, annak számodra igaz voltát megkérdőjelezni meg sem fordult a fejemben!!! -, a világ Tőled, hitedtől, az összes vallás összes vélelmétől, tőlem, és bárki más véleményétől függetlenül olyan, amilyen: azt gondolom azonban, hogy a mi emberi mivoltunk csak akkor emelkedhet ki nyomorúságos mai állapotából, ha nem csak papoljuk, hogy mit, s hogyan, hanem tesszük is, ahogy Váci Mihály írta:

Még nem elég!

Nem elég megborzongni,
de lelkesedni kell!
Nem elég fellobogni,
de mindig égni kell!
És nem elég csak égni:
fagyot is bírjon el,
ki acél akar lenni,
suhogni élivel.

Nem elég álmodozni.
Egy nagy-nagy álom kell!
Nem elég megérezni,
de felismerni kell!
Nem elég sejteni,
hogy milyen kor jön el;
jövőnket - tudni kell!

Nem elég a célt látni;
járható útja kell!
Nem elég útra lelni,
az úton menni kell!
Egyedül is! Elsőnek,
elől indulni el!
Nem elég elindulni,
de mást is hívni kell!
S csak az hívjon magával,
aki vezetni mer!

Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!
A jószándék kevés!
Több kell: - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell: - az érzelem!
Ám nemcsak holmi érzés,
de seb és szenvedély,
keresni, hogy miért élj,
szeress, szenvedj, remélj!

Nem elég - a Világért!
Több kell: - a nemzetért!
Nem elég - a Hazáért!
Több kell most: - népedért!
Nem elég - Igazságért!
- Küzdj azok igazáért,
kiké a szabadság rég,
csak nem látják még,
hogy nem elég!
Még nem elég!
Előzmény: Törölt nick (161)
titkom Creative Commons License 2010.07.05 0 0 166
Szia, köszönöm a gondolatidat!

"1. Azért, mert " - talán nem "keresés" miatt romlik, de valóban az a gyakorlat, amit leírtál...

"Te a vallások házatáján keresed a bűnbakot" - talán ezt nem jól érted, s talán ezt nem olvastad, vagy elkerülte a figyelmedet, idézem (ami tul.kép az én reakcióm a sok hamis, ájtatos semmitmondásra):
"nem volt szándékom a vallásokra kenni - pedig van vonatkozása -, VISZONT azt NAGYON is számon kell kérnem, hogy hatásokévezredek alatt jobb irányba nem vitték: hamisan jót "papolnak", eredmény viszont ZÉRÓ, vagy elhanyagolható..

"2. Azért, mert" - nem lévén hívő, nem tudok erre mit mondani... bár az emberi vonatkozása szinte minden téren úgy van, ahogy írtad :-(((

"3. És leginkább azért" - ez szvsz is korrekt meglátás! Kicsivel mutat előbbre, amit hasonló okból szoktam idézni (nyitottam is egy témát erről):

"Az első ember, aki bekerített egy földdarabot és azt találta mondani: ez az enyém, s oly együgyű emberekre akadt, akik ezt el is hitték neki, ez az ember teremtette meg a polgári társadalmat. Mennyi bűntől, háborútól, gyilkosságtól, nyomorúságtól és szörnyűségtől menekült volna meg az emberi nem, ha valaki kiszakítja a jelzőkarókat vagy betemeti az árkot, és így kiált társaihoz: Ne hallgassatok erre a csalóra! Elvesztetek, ha megfeledkeztek róla, hogy a termés mindenkié, a föld pedig senkié!"
Előzmény: Aragorn (163)
ABBA234 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 165
Várj meg! Jövök én is!.......:)
Szia eperke!
ABBA234 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 164
Végre egy értelmes - "látó"- hozzászólás.
Előzmény: Aragorn (163)
Aragorn Creative Commons License 2010.07.05 0 0 163

1. Azért, mert egyszerűbb bűnbakot keresni, mint megvizsgálni és önkritikusan elemezni a valós folyamatokat. (Te a vallások házatáján keresed a bűnbakot, más a hitetlenekén. Nem látok nagy különbséget.)

2. Azért, mert a vallási előírásokat, Isten parancsait mindenki a maga módján értelmezi, de másokra nézve tartja elsősorban kötelezőnek. Számomra Jézus tanításai az egyénnek, személyesen nekem szólnak, és nem arra valók, hogy folyton másokat neveljek, csiszolgassak, maceráljak velük. Majd Isten eldönti, hogy ki élt és cselekedett helyesen, ez nem az én kompetenciám.

3. És leginkább azért, mert egy hasznos, ámde önálló használati értékkel nem rendelkező csereeszköz a gazdasági folyamatok kiinduló alapja és egyben célja is lett, s ezzel a gazdasági folyamatok elszakadtak eredeti céljuktól, az emberi szükségletek kielégítésétől.

Ma a piac nem azokat preferálja elsősorban, akik az emberek alapvető szükségleteit kielégítő árukat előállítják, hanem a azokat, akik az elitek céljait szolgálják: média, politikusok, marketing- és reklámemberek, stb.

Az emberiség egésze elmondhatatlanul sebezhető és kiszolgáltatott, az ivóvíztől az elektromos áramon keresztül a tankötelezettségig minden a pénzt célként definiáló elitek kezében van, s ez totális kontrollt ad nekik az alávetettek fölött. Pénzt kell keresned, mert a rendszer nem enged kivonulni a kereteiből, nem élhetsz tisztes szegénységben a természet adta lehetőségek között, mert ma már egy erdei remetét is megbüntethetnek vadkempingezésért.

A csereeszköz mindenkori értékét az elitek tetszőlegesen, a saját, egymásközti bizalmi és érdekviszonyaik szerint határozzák meg, a pénz értékének többé nincs objektív mutatója, sem a nemesfémtartalom, sem a banki aranyfedezet, sem az árumennyiség nem játszik döntő szerepet az árfolyamokban, egyedül az elitek közötti alku szabja meg azt.

Ez a modern rabszolgaság a maga sunyiságával minden eddiginél undorítóbb, még csak lázadni sem igazán lehet, hiszen a globális-totális rendszerből senki nem tud kimenekülni, tőle függetlenedni. Jogi egyenlőség van, elhitették velünk, hogy mindenkinek azonos esélyei vannak, csak meg kell felelnie a piac igényeinek, és felemelkedhet. Ez persze hazugság, hiszen az afrikai élelmiszersegély-szállítmányok politikai és gazdasági hatalmi játszmák eszközei, a ny-európai paraszt állami dotációt kap közpénzből azért, hogy valamit ne termeljen, nehogy elrontsa a boltot, a piaci árakat, miközben milliók éheznek. És a média az erőforrások kimerüléséről szaval, pedig erről szó sincs - az elosztással van baj, az elosztási elvekből végérvényesen kikerült a szükséglet kategóriája. A kis cégek és üzletek megrendszabályozására ott vannak a nagyszerű szabványok, a HACCP és társaik, amelyek eleve kilátástalanná teszik a versenyképességüket - és pontosan ez is a cél: a kiscég és a kisfogyasztó hatalomtól független egymásratalálását megakadályozni, nehogy az elit elveszítse fölöttük az ellenőrzést.

Mindezekhez viszont van kampány, parlamenti cirkusz, látszatdemokrácia. És modern vallásháborúk, aminek ez a fórum is egy kis része.

titkom Creative Commons License 2010.07.04 0 0 162
Legyen boldog az életed, s kívánom, hogy ne csalódj :-)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.04 0 0 161
Sztem itt én befejeztem:) Az eddigieket mind fenntartom, amit írtam. Te menj csak a saját fejed és megtanult okosságaid után, én meg megyek Jézus után:) Aztán a végén te is én is meg fogjuk látni, kinek volt igaza, van Isten, vagy nincs, és hogy minek mi az oka, meg minden egyebet is.
Előzmény: titkom (159)
titkom Creative Commons License 2010.07.04 0 0 160
"A szabadulás is nála van." - milyen átok? Elgondolkoztál-e már rajta, hogy mi az, hogy "átok"? Hogy az mennyire semmise, ha TE semmibe veszed?

"Változatlanul mondom, durván csúsztatsz" - ezt mondhatod, de nem igaz...

"Változatlanul mondom, durván csúsztatsz" - én ugyan nem keverem össze, ezzel épp, hogy te csúsztatsz, olvasd már el, mit írtam!!! Meg is ismétlem:

...nem, nem "felkínált" áldozatok, [color=#FF0000]írtam is, hogy ugyan nem kívánt, de áldozatok :-((([/color]

Előzmény: Törölt nick (158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!