Keresés

Részletes keresés

chEszed Creative Commons License 2009.11.23 0 0 27
Ja, ja. Náluk Haram.

Egyesek szerint a hangszeres dicséret sem szabad, csak az éneklés.

(Az ÚSZ mindössze egy hangszert említ, azt is a mennyben.)

Véleményem szerint a mennyei dicséret-csapat lelépése miatt lett az ember bevonva ebbe a szolgálatba hangszerekkel.

Dávid sátora az egyik kedvenc témám.

A zene képes szellemi jelenlétbe vinni az embert.

Ez a szellemi töltet lehet jó is, de gonosz is.

Példák a jóra: 2Ki 3:15 
  Hozzatok ide egy énekest. És mikor énekelt előtte az éneklő, az Úrnak keze lőn ő rajta.

1Sa 16:16   Parancsoljon azért a mi urunk szolgáidnak, kik körülötted vannak, hogy keressenek olyan embert, a ki tudja a hárfát pengetni, és mikor az Istentől küldött gonosz szellem reád jön, pengesse kezével, hogy te megkönnyebbülj.
1Sa 16:17   És monda Saul az ő szolgáinak: Keressetek tehát számomra olyan embert, a ki jól tud hárfázni, és hozzátok el hozzám.
1Sa 16:18   Akkor felele egy a szolgák közül, és monda: Ímé én láttam a Bethlehemben lakó Isainak egyik fiát, a ki tud hárfázni, a ki erős vitéz és hadakozó férfiú, értelmes és szép ember, és az Úr vele van.
1Sa 16:23   És lőn, hogy a mikor Istennek szelleme Saulon vala, vette Dávid a hárfát és kezével pengeté; Saul pedig megkönnyebbüle és jobban lőn, és a gonosz szellem eltávozék tőle.

.ZsL. Creative Commons License 2009.11.14 0 0 26
Ez a zene az Alan Parsons Project "Eve" című lemezének bevezető, instrumentális része. A lemez a bibliai bűnbeesés-legendának újmódi feldolgozása.
Lucifer
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.14 0 0 25
Aki nagyon unatkozik, végigolvashatja ezt a rövid topikot is:
Antikrisztusozás
CiniKuss Creative Commons License 2009.11.11 0 0 24

Csak a "nem létező"(?) sátán képes arra, hogy általa kategórikus kijelentéseket tegyünk olyan dolgokról, aminek megtapasztalhatjuk a jó és a rossz oldalát.

Megtapasztalhatjuk, hogy pl. kés, ami egyes esetekben (l. műtét) életet is menthet, és a hétköznapi életben gyakran nem tudunk meglenni hasznossága nélkül, milyen károkat is tud okozni akár gyilkosság végrehajtásánál is. Emiatt kategórikusan kijelenhetnénk, hogy kés a sátán találmánya, tehát ne használjuk, akár tiltsuk is be a használatát. Vagy - mai szabadlogikával - kategórikusan kijelenthetjük, hogy a kés az jó, tehát a gyilkosság is (majd egyszer azt is liberalizáljuk...).

Ílymódon kijelenthetjük kategórikusan a zenéről is, hogy az bizony a sátán műve (nem egy "alkotás" sorolható ebbe a kategóriába), vagy érvelhetünk fordítva is, és akár késhegyig menő vitákat is folytathatunk róla. De mivel ugyebár a sátán "nem létezik", ezért ő erről nem tehet.

És ez a sátán képes arra is, hogy olymódon befolyásolja gondolatainkat, döntéseinket, hogy pl. egyes - általa megtévesztett - emberek kijelentsék róla, hogy "...Nem is létezik a sátán...", mint ahogy az egyik előző hozzászólásban olvashattuk.

Közben pedig kárörvendően röhög a markába, a jól megrendezett "nemlétezésében".

Előzmény: landdie (-)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.11 0 0 23
jaja...... :)
Előzmény: Törölt nick (22)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.11 0 0 21
ja, de ettől még nem létezik a sátán...., attól se ha mindenki fejét levágják ennek kételkedésében...., ám el kell gondolkodni azon, hogy aki levágatja a fejet, nem é az a sátán? :))
Előzmény: Törölt nick (20)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.11 0 0 19
De ha kiderül, hogy nincs sátán, akkor kitől?
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.11 0 0 16
És ezzel mi a helyzet?

http://www.youtube.com/watch?v=4LHy544UGNs
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.11 0 0 15
Elnézést, nem a megfelelő linket adtam. Úgy látszik, késő van, ideje aludni, álmosító ennek a késő őszi gombaérlelő esőnek a zaja, ami beszűrődik az ablakon.
Erre a zenére gondoltam.
Előzmény: .ZsL. (13)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.11 0 0 14
A jó zenében a misztikus, eksztatikus élményt lehet megélni, amely akár közel is vihet Istenhez. Na persze, a bibliai "isten" csak egy szűkebb értelmezés. Az Isten sokkalta nagyvonalúbb valaki!
Előzmény: .ZsL. (9)
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.11 0 0 13
"A dicséretek sokszor különös diszharmóniába torkollnak"

Én nem érzek több diszharmóniát ebben a zenében, amelyben kétségtelenül van némi dicséret a természetet illetően, mint amennyi diszharmónia magában a természetben is szükségszerűen van, mindenféle sátáni befolyástól függetlenül, különben nem működne. Az ember visz be a természetbe is olyan diszharmóniákat, amelyek nem kellenének oda, ilyen értelemben a "Sátán" maga az emberiség...
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 12
Mármint az egyház miért engedhette be?
És mi a helyzet az orgonákkal? A legnagyobb és legjobb orgonák a templomokban és bazilikákban vannak!
Remek zenei előadást hallottam nemrég az egri bazilikában, habár a számomra az orgona hangja agresszívebbnek tűnik, mint a korszerűbb szintetizátoroké egy művész keze alatt.
Előzmény: .ZsL. (11)
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 11
És ha a zene "sátáni", miért engedhette be a templomaiba, katedrálisaiba?
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 10
Előzmény: .ZsL. (9)
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 9
Vajon talál-e valaki, akár a legszendébb hívő lélek is, egy csipetnyi sátániságot ebben a zenében?
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 8
Előzmény: .ZsL. (6)
BGfromÉ-D Creative Commons License 2009.11.10 0 0 7
:-D
Ebből 1edül arra tudok válaszolni, hogy az instrumentális zenét is "gyarló, mittudoménmilyen" emberek játsszák.
Előzmény: .ZsL. (5)
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 6
A zene szólhat akár a "Sátán" művének tekinthető fegyverkezés ellen is, mint például ez: Jimi Hendrix: Machine Gun.
Előzmény: BGfromÉ-D (1)
.ZsL. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 5
Ahhoz, hogy érdembeli hozzászólások is szülessenek, tisztázni kellene, hogy:
- Mit értünk dicséretvezetésen?
- A hang a mennyekben is úgy terjed, mint a Földön?
- Kifejezhet-e szöveg nélküli, instrumentális zene dicsőítést, és hogyan?
- Miért épp az instrumentális zenével lenne baj, amelyik nincs megfertőzve a gyarló emberi hanggal?
- Tudunk-e egy bizonyos "Sátán" nevű identitás zenei repertoárjáról valamit?
A Bibliában pl. nem találkoztam semmiféle zenei műkritikával, kottával, vagy a modernizált kiadásában CD-melléklettel, sem pedig a "Sátán" zeneművészeti iskolázottságának, sem diszkográfiájának említésével.
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.10 0 0 4
Nem is létezik a sátán....., ám érdekeseket mondasz, keresztény énekes volt? :)
BGfromÉ-D Creative Commons License 2009.11.10 0 0 3
+említették a nevem a Damned Spiritts' Dance-ben is valamikor (az aztán ONtopik zene..), legutóbb a Crytallite-ot erősítettem(remélem), jelenleg munkanélküli vagyok. :-(
Előzmény: landdie (2)
landdie Creative Commons License 2009.11.10 0 0 2
Hol nyomulsz? Én az Antichrist, Stonehenge, Sunseth Sphere formációkban nyomtam a rockot. Amikor egy blues csapatban zenéltem, néhány H.Gy.-s fan megállapította, hogy a blues ex-catedra parázna zene...ilyen is van.
Előzmény: BGfromÉ-D (1)
BGfromÉ-D Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1
Nem nagyon vagyok + Zene nélkül.
A gyűlölt, átkozott Heavy Metalt hallgatom, néha játszom is. Ez ad +nyugvást. (nem aggrasszív leszek tőle: nyugodt) Rengetegszer előfordul, hogy úgy érzem, rólam, hozzám szól a szöveg, nem tudom, hogy lehet.
2 dolgot nem szeretek: az 1ik, ha "lesátánistázzák" a Zenémet. A másik pedig, ha ugyanazok "istenes" Zene címen ugyanezt a zenét hallgatják, kvázi kisajátítva, vallásos szöveggel.
Gregor Samsa Creative Commons License 2009.11.10 0 1 0

Nem kell a Sátán ahhoz, hogy valaki belássa: az összes művészeti ág közül a zene jelenti az egyenes utat a szívhez, a lélek közepébe... Nem véletlen volt mindig is a legközkedveltebb. A zene elragad, beszippant és nem ereszt. Sokféle katarzis van, de olyat, amely utána az öngyilkosságba is képes belekergetni a labilis embert, olyat csak a zene tud. Sátán nélkül is.

landdie Creative Commons License 2009.11.10 0 0 topiknyitó
Nem kanonizált írásokban fellelhető, hogy a Sátán bukása előtt dícséretvezető volt a a Mennyekben. Bukása után mit vitt magával és mit hagyott meg azoknak, akik Istent dicsőítik? Milyen veszélyeket rejt magában az instrumentális zene és mennyire hat az a hívők és nem hívők lelki világára? Mind a Sátán bukása előtti, mennyben elfoglalt zenei karrierje, mind a bukását követő ténykedése téma lehet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!