Ezen a topicon főleg a kültéri (bejárati) biztonsági ajtókkal kapcsolatban várom a tapasztalatokat, eszmecseréket. Ki, milyet, hol vett, hogy vált be, mennyire masszív stb.
A Secdoors ajtónkban szeretnék zárszerkezetet cserélni. Félek, hogy eltörik a kilincs, ami ugye típushiba ezeknél a fantasztikus ajtóknál.. Nem találtam semmilyen adatot arról, hogy milyen értelmes minőségű szerkezettel lehetne helyettesíteni a gyári megoldást.
Hivatalos adatok szerint min és max idő van megadva.
RC 1 N
RC 1 N
RC2 min. 3 perc ---> MABISZ teljeskörű mechanikai védelem ---> 2. osztály ----> 3 mins RC3 min. 5 pefc ---> MABISZ III. kategória ---> 3 . osztály ----> 5 mins
RC4 min. 10 perc ---> MABISZ II. kategória ---> 4. osztály ----> 10 mins
RC5 min. 15 perc ---> MABISZ I. kategória ---> 5. osztály ----> 15 mins
RC6 min. 20 perc ---> MABISZ kiemelt kategória ---> 6. osztály ----> 20 mins
"A honlapjukról semmi érdemi információt (pl. szabvány, minősítés, ajtó súlya, stb.) nem tudtam meg, csak marketing szöveggel van tele. Régebben e-mailben kértem tőlük árajánlatot, de válaszra sem méltattak..."
Mega biztonsági ajtókról van bárkinek tapasztalata? Néhány éve érdeklődött itt valaki erről, de aztán továbbra is csak a hi-sec és nívó maradt főszerepben. A miskolci panelek dugig vannak ilyenekkel; azoktól pedig, akinek ilyen van és érdeklődtem róla, kb. annyit tudtam meg, hogy valamire le kellett cserélni a régi ajtót és pont. A honlapjukról semmi érdemi információt (pl. szabvány, minősítés, ajtó súlya, stb.) nem tudtam meg, csak marketing szöveggel van tele. Régebben e-mailben kértem tőlük árajánlatot, de válaszra sem méltattak...
De, valszeg jobb a kétféle kulcsos. Nekem mondjuk az egykulcsos Nívó van, meg muteromnak is (mindketten így vettük a kéglit, adott volt), nincs vele gond.
A Nívó következő szintje 110-zel drágább, az már sok.
A Nívó Standard és a PRS Simple 3 beépítve lényegében fillérre ugyanannyi. A három zár, ami ugyanazzal a kulccsal nyitható, nem biztonsági kockázat? Úgy tudom, hogy minél többféle zár van, pl egyik sima, másik tollas, annál jobb.
Ahogy én látom, a PRS picit drágább, de abban kétkulcsos rendszer van, míg az alap Nívónál három zár van ugyan (általában valami Mauer), de ugyanazzal a kulccsal nyitod.
Én megnézném az eggyel nagyobb Nívót (talán Plus?), ha árban oké, akkor azt venném, egyébként talán egy hajszállal inkább a PRS (futtában ránézve amiket írtál most a Nívó 200 nettó, a PRS 230).
Laikusként kérdezem: panelházba szeretnék egy biztonsági ajtót. Két ajánlatom van, ami belefér az árba és szimpatikus:
Nívó Standard 5 és PRS Simple 3.
A Nívó nem tudom, milyen zárbetétekkel szerelt, a PRS egy Securemme 2500 és egy Securemme 2020-szal. A kérdés egyszerű, mivel az áruk igen hasonló: melyiket válasszam és miért?
Amit én néztem -Terrasec, Hisec- fóliázott kívülről. Újonnan szép, de nem tudom, mennyire bírja a napot. Nem déli oldal, de délelőtt keményen süti a nap, a jelenlegi fa ajtó is forró kívülről.. Nem is a biztonság miatt kérdezem, tudom, hogy vannak gyenge pontok a házon. A fa ajtóhoz képest melyik a jobb választás?
Családi háznál rendszemben érdemes gondolkozni. Hiába teszel fel atom biztos bejárati ajtót, ha utána egy tucat védtelen ablak, hátsó teraszajtó és hasonló várja az “érdeklődőkét”.
A fém ajtóval kapcsolatban szerintem nem jelent gondot, ezeknek az ajtóknak a külső es belső burkolata nem fém szokott lenni, hanem valamilyen fa/műanyag burkolat, igy nincs gond azzal, ha süti a nap (legalábbis azok, amiket én láttam)
tanácstalan vagyok. Családi ház bejárati ajtaját kellene kicserélni Pécsen. Nem egy betörős környék -szerencsére-, de ez a 30 éves fa ajtó már szétesik. Mit javasoltok? A műanyag ajtó nem kell, az acél ajtóknál meg a számításba jövő a Terrasec (erre adtak árajánlatot), vagy érdemes a Gerdát megcélozni?
Egy kérdés a fém ajtókkal kapcsolatban: délelőtt telibe kapja a napot (védett helyen van, eső nem nagyon éri). Nem gond ez,
Panelba a Kömmerling AD76 FUTUR típusú ajtó két zárral megfelelő lehet-e? Mennyire masszívak ezek az ajtók? Az eredeti panel ajtóhoz képest jobbnak érzem, persze azon van hevederzár.
Szép dolgokat látok itt. Csak ámulok és bámulok. Addig valóban szép, amig ülsz a gép előtt és kattintgatsz. Új fogalom: "Az első kattintásig". És mi van, ha ferdén építik be az elektronikus (áramot idukáló??:)) kulcsos ajtót.
Gyanakodnék. Biztos, hogy ez nem reklám??
Arról szeretnék olvasni, hogy szépen beépítettek, pontosan érkeztek, minden funkció működik. Eltakarítottak maguk után.
A valóságban az OK DOORS megígérte, hogy egy héten belül pótolja az oda arra a helyre specifikált = nem szabványos kis csavarkát. Ez augusztusban volt. Az óta a levelemre sem válaszolnak. Aki nem hiszi, próbálja ki: a.pinter@radex.com Nem a kattintgatást, a korrekt kiszolgálást. Amíg ígérni kell, minden rendben megy.
És mi a megoldás? Nem élhetünk hónapokig bejárati ajtó nélkül Budapesten!
Nálam is "igazítani " kellet az ajtó zárásán, a Tiédhez hasonlóan. Minden hasonló, mint Nálad! Plusz annyira megnőtt a rés, hogy van része az ajtónak, ahol a gumitömítő egyáltalán nem éri a vasat. Nincs értelme hőszigetelésről, hőellenállásról beszélni. Tovább megyek: kár volt belerakni az ajtóba a szigetelőanyagot.
Hogyan folytatódik a történet? Használjátok az ajtót így, ahogy van? Én kikészítettem egy ötezrest borravalónak, de végül nem adtam oda...
Nektek mi a tapasztalatok az OK DOORS bejárati ajtókkal? Én még nyáron vettem egy ERIS nevűt a Praktikerben. Több hibája is van. Ezen a címen levelezek, vagyis csak leveleznék a gyártó Magyarországi képviselőjével:
Még augusztusban megígérte, hogy egy héten belül küld egy kis csavart, amelyik a zsanér rögzítéséhez kell, de valahogy kiesett.
Nem küldte el!
Havonta írogatok neki, már a harmadikra nem válaszol.
Tudtok-e jótanáccsal, ötlettel szolgálni?
Én azt tudnám javasolni, hogy még a beszerelés előtt, a csomagolásból való kibontáskor alaposan nézzétek, meg. Kétszer is próbáljátok ki minden funkciójának működését! Nézzétek meg a mellékelt csomag tartalmát. Nekem a beszereléshez szükséges három imbusz kulcsból csak egy volt benne. Volt helyette halszemoptikás kukucskáló, aminek nincs helye az ajtóban és a promócióban sem szerepel. A kilincs és a sildléc furata nem volt előfúrva az ajtó lapjában.
Az ajtó rosszul illeszkedik a keretbe, csukása nehézkes.
Az egész munka nem volt "gondosan előkészítvé". Engem a Dácsia autóra emlékeztet, ha valaki emlékszik még rá.