Keresés

Részletes keresés

Chronz Creative Commons License 2017.10.12 0 0 1766

Sziasztok!

 

Segítsetek nekem, mivel ebben a témában nem vagyok kellően jártas! Valakinek van esetleg tapasztalata velük és az ő termékeikkel? 
http://www.ablakland.hu/biztonsagi-ajtok-rc2-akusztik-osztaly-c-609.html

 

Panellakásba szeretném az ajtót, viszont a jelenlegi biztonsági rácsot megtartanám mindenképp (már ha vissza lehet rakni valami úton)!

krimpelő Creative Commons License 2017.10.06 0 0 1765

Sziasztok!

 

Tegnap megtörtént az Andres ajtóm beépítése, és mondhatom, hogy ennél jobb munkát már szinte lehetetlen elvégezni. A bontást, és a beépítést is láthatóan értő kezek végezték, a lehető legnagyobb odafigyeléssel, ügyelve arra, hogy az ügyfélnek(nekem) a lehető legkevesebb a bontásból eredő problémát okozzák. Annyira sikerült ezt véghez vinni, hogy azóta sem hiszem el, szinte semmilyen utómunkálatra a részemről nincs szükség. Eltekintve egy a külső oldalon lévő 2-3 cm es festéstől amit egy-két helyen javítani kell...most festettek a nyáron a lépcsőházba, kértem is javítófestéket, de nem gondoltam volna, hogy elég lett volna fél deci festék is. A belső oldalon pedig a küszöb melletti fugát kell pótolnom, de ezt megcsinálták volna ők is, de már könyörögtem nekik, hogy egy kis melódiát hagyjanak már nekem is, mert mit mondok az este hazaérő asszonykámnak....mitől vagyok berúgva?! :D 

A belső oldalon az eddigi toktakarásra úgy tekintettem, hogy annak úgy is annyi, hiszen gipszkartonból készült, és azon egy dísztégla utánzat(delap)van, mondtam is a szakiknak, hogy nem baj ha az lejön, majd készítek másikat, de ők nem engedtek nekem, és addig ügyeskedtek/óvatoskodtak, hogy sérülés nélkül kivették a régi kínai tokot mellőle, aminek azért csak örül az ember. Összegezve nagyon meg vagyok elégedve az ajtóval, és a beépítési munkálattal is, bátran ajánlom őket a továbbiakban is.

 

Képek:

 

http://indafoto.hu/krimpelo/slideshow

Előzmény: krimpelő (1754)
davidb 83 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 1764

Sziasztok!

 

Mauer Redline 2 -t vagy Tokoz Pro 300 -at válasszak szerintetek?

 

Vagy esetleg  más 20e Ft körül..  (40x50es)

 

Köszi a válaszokat!

attamatta Creative Commons License 2017.09.25 0 0 1763

Szerintem ez esetben olyan zárat rakass bele, ami nem cserélhető (vagy nem egykönnyen), nehogy kizárjanak aztán.

Előzmény: mpwzrt (1762)
mpwzrt Creative Commons License 2017.09.25 0 0 1762

Kedves Urak,

 

elnézést, ha korábban volt, egy érdekes kérdéssel szembesültem. Vásároltam egy lakást, amin egy özönvíz előtti házgyári ajtó van, ami nyilván cserélendő.

 

A lakást viszont valószínűleg ki fogom adni.  A probléma a következő: milyen ajtót válasszak abból a szempontból, hogy egyrészt adjon érdemi védelmet is, viszont egy nem várt kellemetlen esetben én is át tudjak jutni rajta kívülről, illetve később egyszerűen cserélhető legyen a zár.

 

Személy szerint a Nívó ajtóval van tapasztalatom, alaposan megvizsgáltuk, ott nem nagyon láttam esélyét arra, hogy bejussak a lakásba, a HiSec-ről elég sok rosszat olvastam (itt is).

 

Köszönöm szépen!

sloob Creative Commons License 2017.09.19 0 0 1761

Sziasztok!

 

Neten keresztüli összehasonlítás alapján nálam a PRS a nyerő a Professional kivitelű ajtójával, melyen 2 db Securemme tollas kulcsos zár van és 3 mm-es acéllap borítás a külső oldalon. Szemben a Nívó Plusz ajtójával, amely 1 db tollas és egy darab cilinderes zárat tartalmaz, az acéllap vastagsága pedig 1,5 mm. 

Az Andres ajtóról a honlapjaikon nem találtam pontos információt. Egyébiránt mindenkinek a pénztárcája dönti el, hogy milyen ajtót vesz. 

A6V630S Creative Commons License 2017.09.19 0 0 1760

Helló.

 

Én is néztem élőben a Nívó ajtókat. Elég fura hatása volt a festésének... kicsit tényleg gagyi hatású volt. Megnézem én is most ezt az Andreas ajtót. Ha meglesz neked rakhatnál fel képet.

Köszönöm.

Előzmény: krimpelő (1754)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.19 0 0 1759

Szia. Nos ezzel annyiban vitatkoznék  hogy a nivó szép pdf et dobott nekem a zártipusokról -márkákról ilyesmikröl feltüntetve mi mennyibe kerül "" mit tud """ .(pld. MAUER -KALE stb) Igaz nem a pinceajtónak látszó alapot vetrem hnem nivó pluszt. A pinceajtó 3 elzett záras ajtótól ne legyenek nagyon nagy elvárások mivel az az alap legolcsóbb ajtójuk. 

Előzmény: krimpelő (1754)
krimpelő Creative Commons License 2017.09.19 0 0 1758

Semmi gond, akkor vedd meg a nívót, ha szerinted az a jobb,szebb. Én nekem, csak addig tetszett a nívó pluszos ajtó, amíg nem láttam meg más gyártó termékeit.

Más: nekem egy bizt. bej. ajtónál igenis fontos a beépített zárak minősége, ha a hang, és hőszig. az első szempont, akkor nem ebben a szegmensben kell keresgélni szvsz. 

...."De a kényelmi zár ott nincs alapból...." igen ez is gond, és ráadásul még a törésvédő sem jár akármelyik zárhoz......ez, azért már egy kissé be is határolja az ajtó milyenségét. A nívósok toktakarásáról inkább nem is mondok semmit, elég ha megnézed egy-két fórumtársunk véleményét/képét róla. Ha kifogod, hogy a tiédet is elcseszik, akkor igencsak morcos lennél/leszel.....

Persze, nem tudom az enyém milyen lesz majd végül, de azért az első benyomásaim jobbak voltak az andres cégnél. A nívót sem tartom rossznak, de nem egy ligában játszik a többi ismertebb céggel.

Előzmény: Vagdullahh (1757)
Vagdullahh Creative Commons License 2017.09.18 0 0 1757

De a nívónál alapból takart a zártszelvény tok a Plusz csomagban, legalábbis cpl esetén kép alapján. De a kényelmi zár ott nincs alapból.

Előzmény: krimpelő (1756)
krimpelő Creative Commons License 2017.09.18 0 0 1756

Azért 300, mert ugye a 175+Áfa=222eFt+ igényesebb mart borítás az oldalakon toktakarással+a vidéki 30eFt kiszállítás/beépítés költsége.

Azt a múltkor kielemeztük, hogy valószínűleg, mi buta vidékiek fizetjük meg a pestiek "ingyért" történő kiszállítását is...:D :D

 

Előzmény: Vagdullahh (1755)
Vagdullahh Creative Commons License 2017.09.18 0 0 1755

Engem nem különösebben érdekelnek a drága zárak, egy alapvetően olcsóbb biztonsági zárat se egyszerű kinyitni, inkább a hangszigetelés érdekes nekem.

A pinceajtó kinézet a Standard verzióra szerintem is igaz, de ha megnézed a Plusz verziót, az már szerintem szép.  Nem tudom, hogy került 300-ba, nekem 175+áfa ajánlatot mondtak CPL borítással szereléssel az Andre's-re, igaz Pesten.

Előzmény: krimpelő (1754)
krimpelő Creative Commons License 2017.09.18 0 0 1754

Szia!

 

Még nincs meg az ajtóm, remélem hamarosan érkezik majd (5 hét már eltelt a megrendeléstől) Majd jelzek ha kész, ahogy ígértem is.

Az andres, és a nívó plusz közötti lényeges különbség, mindjárt a beépített zárakban fellelhető. Míg az andres-nél minőségi Mottura tollas zárat szerelnek be, addig a nívó ajtóba valami török noname zárszerkezetet szerelnek. Igaz ettől még lehet az is jó, de azért a két zártest közötti lényeges árkülönbség azért sejtet valamit. A nívó tollas zárja nincs 10.000Ft sem,(találtam a neten 7000-ért is) Addig a Mottura zártestje 50.000-körül van(a drágább verzió 100.000). A Securemme, és a Mottura piacvezetőnek számít ebben a szegmensben, és ha megnézed a különböző bizt. ajt. gyártókat, ha ezeket használják, akkor bizony fel is tüntetik, kihangsúlyozzák a zártest gyártóját, nos ezt nem leled meg a nívónál, ráadásul a személyes találkozáskor a nívóék csak tollas zártestről tesznek említést, még ha megkérdezed sem adnak egyértelmű választ rá. Persze lehet, hogy ettől még a nívó is szerel minőségi zártestet is az ajtójába, ha kéred, de akkor nem a meghirdetett áron az tuti. Nekem a nívó ajtó (sokáig azon agyaltam én magam is) egy kicsit (nem tudok jobb szót rá kitalálni) olyan igénytelen kinézetű az andres ajtójához, de a prs, vagy az unisec-éhez képest is. Olyan pinceajtó szerű(elnézést azoktól, akiknek ilyen van) szóval érted nem?

Ha hozzá teszem, hogy nekem ők 250.000Ft-os ajánlatot adtak, az Andres pedig a sokkalta jobb minőségű zárszerkezettel, sokkal szebb/igényesebb borítással+kilincsel  300.000Ft-ot, hát nem kellett sokáig gondolkoznom az az igazság.

Azt persze, hogy a végeredmény milyen lesz, csak később tudom ecsetelni.

Előzmény: Vagdullahh (1753)
Vagdullahh Creative Commons License 2017.09.17 0 0 1753

Szia!

 

Meg vagy elégedve az Andrea's ajtóval? Én a nívó Plusz verziója és az Andrea's között tanakodok, szerinted(szerintetek) van lényegi különbség?

Előzmény: krimpelő (1736)
A6V630S Creative Commons License 2017.09.17 0 0 1752

Üdv

 

Modern bejárati ajtót keresek jó ár érték arányban. Nagyjából bruttó 300-400ezer ft lenne a keret rá.

Nívó ajtót néztem nem rossz de kicsit sokallom érte az árat. Ami nekem kellene az a legfulosabb szigetelt kültérre való 420ezer Ft bruttó.

 

Üveges lenne a cél valami modern kivitelben, 100x240 méretben

Unisec ajtók közül van még ami tettszik de nem tudom milyen árban vannak.

Néztem még a Joskoszalon ajtóit is de azok Fa/fém ajtók biztos horror az ára mint a hörmannak is.

 

Tudnátok ajánlani valami megbízható modern ajtót új építésű házhoz nem aranyárban.

 

Köszönöm.

Szabolcs

aqwer21 Creative Commons License 2017.09.13 0 0 1751

Nem tudom hallottatok-e a papíros tesztről, amikor is egy A4 es papírt odacsuktok az ablakhoz vagy az ajtóhoz, és ha ki tudjátok húzni akkor nem zár megfelelően. Nos én kipróbáltam és nemcsak hogy ki tudtam húzni, de félbe hajtva a papírt is ki és be ment. Viszont ha a kis görgőkön állítok, alig lehet csukni az ajtót úgy feszül a kilincs. :/  Elég nagy csalódás így tél előtt...

sanyaboj Creative Commons License 2017.09.10 0 0 1750

Szia!

Családi házba csak akkor érdemes hőhídmentesített fém biztonsági ajtót beépíteni, ha az ablakok zárhatóak, az üvegek jól rögzítve és fóliázva vannak, plusz feltolásgátlós fém redőnnyel, vagy normális ráccsal védve vannak.

Előzmény: stukov1 (1748)
krimpelő Creative Commons License 2017.09.07 0 0 1749

Szia!

 

Szerintem kertes családi házba, ha csak nincs minden nyílászáró levédve pl risztóval/nyitás, törés érzékelővel, akkor oda felesleges drága fém bizt. ajtót venni. Hiszen, akkor bemegy a tolvaj az ablakon, pinceajtón...stb. A másik amiért nem vennék, főleg nem 160 rugóért, ennyiért ugyanis egyszerűen nincs normális fém bizt.ajtó, az az, hogy fém lévén a lényegesen eltérő kinti, és benti hőmérséklet különbözet miatt(télen) a belső oldala párásodhat, és örökös gondot okoz a tulajnak. Van persze olyan fém ajtó is, aminek van erre a célra készült szigetelése, de az nem ennyiért vehető meg. Én, ha a helyében lennék egy szép fa bejárati ajtót vennék. Családi házasoknál inkább egy komplett riasztórendszer kiépítése a megfelelő. Persze akkor, ha van rá igénye az illetőnek.

Előzmény: stukov1 (1748)
stukov1 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 1748

Heló! Egy gyors kérdésem lenne:

Ismerős akar bejárati ajtót venni a kertes családi házukra (udvarról nyílik) és próbál tájékozódni.

 

A keret max 160000Ft. Ennyi pénzért műanyag, fa vagy acél ajtót javasoltok? És honnan? (SzabolcsSzB megye előnyben) Elsődleges a tartósság, kinézet, minőség.

 

(Én viszolygok a műanyagtól, nálunk minden ablak, ajtó fából van, asztalos gyártásúak.)

 

 

krimpelő Creative Commons License 2017.09.06 0 0 1747

Sorry..., elfelejtettem megemlíteni, hogy ehhez a  62.100 Ft-hoz még tedd hozzá a beépítés költségét is a prs-nél!!! Ami + 30000 Ft, így ugye már 92.100 ft a végösszeg, míg az andresnél a 72.800 Ft-ban, már benne vagyon a beépítés költsége is. Legalábbis nálam így kalkuláltak, és szerintem így egy 20 as különbség azért még mindig van andres-ék javára. Az én árajánlatomban 30eFt-ban benne van a kiszállítás, és a beépítés is. A prs ajánlatában pedig ugyan ez 60eFt, megosztva 30 kiszállítás+30 beépítés.

Előzmény: E.M (1744)
krimpelő Creative Commons License 2017.09.06 0 0 1746

Nos, akkor már végképp nem értem a prs-t...!? Akkó nekem, hogy jött ki tőlük az árajánlatukon, a lényegesen kevesebb km-re ugyanannyi, mint neked? Lehet azért, mert így tudják kb egységes áron bizt. a kiszállítást bárhová az országban? Vagyis a közelebb lakóknak drágábban vinni, hogy a távolabbiak is biztosan rendeljenek tőlük, ne ijessze el őket a nagy kiszállítási díj? Akkor viszont, mi közelebb lakók finanszírozzuk a pestieknek való ingyenességet, és egyben a nagyon messze lakók kedvezményesebb szállítását is. Persze ez lényegtelen is, hiszen mint mondottam nagyon jól néznek ki az ajtóik, mindenféle szempontból, így ha tőlük rendelsz nem nyúlsz mellé. 

Előzmény: E.M (1744)
E.M Creative Commons License 2017.09.05 0 0 1745

A 62.100 persze nettó. A másikat nem tudom.

Előzmény: E.M (1744)
E.M Creative Commons License 2017.09.05 0 0 1744

Nem tudom, hogy a PRS-nél hogyan számolják, de ők csak 62.100 Ft-ot kérnek a 260 km-ért (összesen, oda-vissza).

A 72.800 így jött ki nekem: 2*260*140, tehát ez már oda-vissza összesen annyi.

Előzmény: krimpelő (1743)
krimpelő Creative Commons License 2017.09.05 0 0 1743

Szia!

 

No, szerinted melyik drágább? Én 110km -e, oda-vissza 220-ra lakom a prs-től, és andres-éktől is......60.000-Ft-ot kér a prs ezért a távért, amiért andresék a felét 30.000-t. Ha a prs-től rendelnél akkor a 260km oda-vissza 520km náluk 145.600Ft lenne!!! A duplája az andreséhez képest. Ugye így már nem is annyira sok a 72.800 magyar forint.

Előzmény: E.M (1742)
E.M Creative Commons License 2017.09.05 0 0 1742

Azért azt tegyük hozzá a brutális kiszállítási díjhoz, hogy az Andre's Kft. is jó "kis" összeget elkér, ha valaki pl. 260 km-re lakik tőlük.

 

140 Ft/km, oda-vissza, az 72.800 Ft!

Előzmény: krimpelő (1732)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.01 0 0 1741

Ime a kinai csoda hisec és társai. Avagy az elrettentö példa.

krimpelő Creative Commons License 2017.08.30 0 0 1740

Szia!

 

Akkor annyival más a tiétek, hogy a záratok "nucleo"-s, cserélhető  lamellás, a miénk nem az. Egyébként nekünk is kívül marásos, belül forgató gombos, felül cilinderes zár, titán betéttel, törésvédővel. A toktakarás nekem nem annyira fontos, mert valószínűleg ezt is körbe kell majd burkolnom valami kőutánzattal. De úgy emlékszem tőlem kérdezték, hogy kell e toktakarás......de én nem kértem. No mindegy, ha készen lesz majd egyeztetünk, és meglessük kié a szebb...  :D . De, az az igazság, ahogyan mondod ezt a tengerkék színes kivitelt, úgy magam elé képzelve, szerintem ki.....ott jól nézhet ki. Nem tudom a szomszédaim mit szólnának hozzá (igaz nem is érdekel), de az tuti, hogy nálunk pont most festik a lépcsőházat. Majd szólok a srácoknak, hogy egy kis befőttesüvegnyi festéket azért adjanak, ha mégis javítanom kell kívülről. Belülről gipszkartonon lévő "delap" dísztégla szegély van, amit valószínűleg cserélnem, javítanom kell, de azt megoldom magam is, mert én csináltam a meglévőt is.

Mindenesetre sok sikert, és örömet a leendő ajtótokhoz.

Előzmény: csmaros (1739)
csmaros Creative Commons License 2017.08.30 0 0 1739

Nem mahagóni volt amibe beleszeretett pàrom, hanem egy tengerkék...mit szólnak majd a szomszédok azt nem tudom de szép a színe valóban. 

Semmi extrát nem kértünk, alul kéttollú kulcsos, kódkártyás, cserélhető lamellás, felül cilinderes zár, titan betéttel, törésvédővel, belül ràfordítóval, kívül marással a borításon. Kb. 330 a vége. 

 

Egy dolgot nem kérdeztem tőlük, toktakarással tudnak-e szolgálni vajon vagy olyan szépen bontanak, hogy nem lesz rà szükség? Bár igy lenne. 

Igyekszem majd képet felrakni, de ha most megrendelem, októberben tudjàk beépíteni mert megúsztak a rendelèsekkel a nyaralások miatt. 

Előzmény: krimpelő (1738)
krimpelő Creative Commons License 2017.08.30 0 0 1738

Szia!

 

Csak nem az én készülő ajtómat láttátok véletlenül? Nem valami "mahagóni" féle volt? Mert akkor talán.....:D

 

Örülök, ha segítettem, de hidd el én sem vagyok beépített emberke, csak elmondtam a tapasztalataimat, a rengeteg utánajárásomról.

Ti valószínűleg valami drágább verzsönt raktatok össze, mert az enyém, csak 300 lesz. Meg lehet majd tudnom milyet választottatok végül is? Képeket, majd én is kérnék, ha lehet.

 

Üdv! 

Előzmény: csmaros (1737)
csmaros Creative Commons License 2017.08.30 0 0 1737

Üdv megint!

 

Ki is szaladtam tegnap a telephelyre, tényleg nem egy csillivilli szalon de tetszett, hogy beleláthattunk a munkafolyamatokba, lévén, hogy ott van a műhely is és részleteiben meg tudtuk nézni az ajtókat.

 

Konklúzió: úgy néz ki mi is tőlük fogunk rendelni...merthogy, műszakilag hasonló szinten van valóban mint a prs DE nem kérnek felárat ha más színű a külső és belső borítás illetve alapáron kérhető a színre fújás, nem csak fahatású borítás van. Ez máshol 25 ezer/oldal....párom beleszeretett egy éppen készülő ajtó színébe és marásába,olyat kell csináltatni :) Ha már drága, legalább nézzen ki jól! Mondta ő.

Az is szimpatikus, hogy nem feláras ha nem alap ezüst kilincset akarok választani, van vagy 30 féle.

 

Összességében nagyon pozitív élményekkel távoztunk, igaz, hogy így is 330 ezer körül lesz a számla vége, de legalább szép színes lesz :)

 

Köszönöm a segítséget!

 

(nem, nem vagyok reklámember csak a pénzemért a lehető legjobbat szeretném megkapni, ezért mentem el 4 bemutatóterembe is)

Előzmény: krimpelő (1736)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!