Keresés

Részletes keresés

Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 25
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 24
A mennyiség valóban figyelemre méltó, és főleg az, hogy más kerületekben 60, a saját kerületükben pedig csak 5 lakást vettek. Vajon miért, amikor a saját kerületükben is volt ennyi eladó, megfelelő lakás?

A történet roma háttere is káros, de mindenkire nézve, hiszen ez csak gerjeszti az amúgy is nagyon elmérgesedett magyarországi helyzetet. Nekem több roma származású ismerősöm, és barátom is van, ők ugyanúgy fel vannak háborodva mint én, és ugyanúgy nem helyeslik azt, ami történik. A miskolci eset is csak azt mutatja, hogy nagy a baj, és nem merik a feszültségeket kivinni a társadalom elé. Ha pedig egy feszültség csak gyűlik és gyűlik, akkor előbb utóbb nagy baj lesz.
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 23
Persze,persze, én csak a csepeli miértekre kerestem a választ.
Egyértelmű, hogy a folyamatnak valójában az általad leírtak a generáló okai.
Bár szerintem ez a legősibb ingatlanspekulációs-trükk, a romakérdéstől függetlenül.
Előzmény: Csepeli Galvániszap (21)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 21
Ha belegondoltok, óriási üzlet is van a történet mögött. Adva van egy tökig lepukkant, gyakorlatilag értéktelen terület, ahonnan normális ember akkor is menekülne, ha pénzt kapna azért, hogy maradjon (pl. Illatos úti dzsumbuj). Városrehab címen a területet lebontják, a deviáns családokat elpakolják más kerületekbe, aztán lakóparkot vagy irodát építenek, és kiemelkedő pénzekért kiadják-eladják őket.

Hatalmas biznyák, persze nem azoknak, akik szomszédságba kapják a kitelepített, esetenként beilleszkedni képtelen családokat.
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.03 0 0 20
Miért falaztak ?Ennek könnyű utánagondolni !
Szerinted "ingyen" mehettek a romák Csepelre ?!
Egy-két belső-ferenvárosi, és/vagy felújított önkormányzati ingatlan(lehetőleg hamarosan megvehető) és már meg is volt "olajozva" az ügymenet.(persze ez csak fikció)
Valamilyen egyéni érdek(ek)nek csak kellet lenni, mert hogy közérdek nem lehet egy ilyen, ráadásul tömeges "kitelepítés" az tuti.
Micsoda éleslátásra vall, a probléma ilyetén történő megoldása !
Nem irigylem az érintetteket !
Előzmény: Csepeli Galvániszap (17)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 19
...olyan helyen, ahol most évtizedek alatt kialakult, jó lakóközösségek élnek, fás, parkos, konszolidált környezetben.
Előzmény: Törölt nick (18)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 17
Az is nagy kérdés, hogy ha - mint ahogy Gegesy mondta - 15 éve megy valamilyen szinten ez a játék, és a VII. kerülettől a XIII. kerületig sokan érintettek, hogy nem került a média elé ez az ügy? Gegesy maga is beismeri, hogy jelenleg is két perük van olyan családokkal, akik nem kívántak az új helyükön beilleszkedni, és úgy is viselkednek. Miért falaztak egymásnak a szomszédos önkormányzatok?
Előzmény: Pávek úr (15)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 16
Persze, igazad van, mit is vártunk tőlük. De nem ez a kérdés, hanem az, hogy mi az elvárható tőlük? Pl. ne verjenek szét más kerületekben lakóközösségeket - szerintem ez elvárható. Mert mi mást szül az ilyen lépést, mint ellenségeskedést? Felteszem, a romák megítélésén sem javít, inkább ront az ilyen és az ehhez hasonló politika.
Előzmény: Pávek úr (15)
Pávek úr Creative Commons License 2008.09.03 0 0 15
>Van egy párt, amely a médiában nagyon szereti a romákat, miközben az egyik polgármesterük azon dolgozik, hogy más kerületekbe költöztesse őket.

No de hát ez csak természetes, nem? Miért, mit vártál tőlük?
Előzmény: Csepeli Galvániszap (12)
righteous Creative Commons License 2008.09.03 0 0 14

Akkor most mar csak a Fradi szurkolokat kell meg kitelepiteni.

Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 13
Amúgy a témával nagyon sok lap foglalkozott eddig a Népszavától a Magyar Nemzetig, azaz teljes palettán, de ez a mostani interjú azért egészen új képet fest a dologról. Ugyanis nem egy-egy esetről van szó, a kitelepítések célpontjai pedig konszolidált lakótelepek - persze más kerületekben. Ferencváros folytatja a romák kitelepítését?
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 12
A helyzet az, hogy ez egy nagyon súlyos probléma. Van egy párt, amely a médiában nagyon szereti a romákat, miközben az egyik polgármesterük azon dolgozik, hogy más kerületekbe költöztesse őket.
Előzmény: Pávek úr (9)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 11
És örülnétek, ha holnap délután megállna egy teherautó a házatok előtt, és a szomszédba beköltözne egy népes família egyenesen a dzsumbujból?
Előzmény: Pávek úr (8)
Pávek úr Creative Commons License 2008.09.03 0 0 9
Előzmény: Csepeli Galvániszap (-)
Pávek úr Creative Commons License 2008.09.03 0 0 8
Nohát a Dzsumbuj még ügöncsak messze van a kitisztítástól.
Előzmény: mszp böszme (7)
mszp böszme Creative Commons License 2008.09.03 0 0 7
Azért Dzsumbujban - ha jól írom le a területnevét - ideje volt az egész környéket kitisztítani, mert az bizony a bűnőző roműák telephelye volt.
Előzmény: Csepeli Galvániszap (4)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 6
"A Fővárosi Közgyűlés szocialista és szabad demokrata képviselői MSZP-s és SZDSZ-es frakciója, a cigány érdekképvisletek véleményét figyelmen kívül hagyva, egyaránt bojkottálta a Ferencvárosból Csepelre átköltöztetett 17 fős roma család visszaköltöztetése ügyében Németh Szilárd által összehívott ülést. A fideszes politikus elmondta: mint illetékes szakbizottsági elnököt a kitelepítettek képviselői keresték meg. Makai István, a Fővárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat és a Fővárosi Közgyűlés egyetlen cigány képviselője szerint az eset annak a folyamatnak lehet a része, amelynek során a belső kerületeket, így például a felújított Ferencvárost “cigánymentesítik”."

Ez a Magyar Nemzetben jelent meg, ez után készült Gegesyvel az interjú
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 5
Az ilyen perek évekig eltarthatnak. Magyarország ugyan jogállam, de ki mondaná, hogy ez a mindennapjainkban meg is látszik, és jogbiztonság is van?
Előzmény: pert1 (3)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 4
Itt arról van szó, hogy a szociálisan nehéz helyzetben élőket a kerület más kerületekbe "exportálja", miközben sok család hosszú ideje a IX. kerületben lakik, Kiszakítják őket a lakóhelyükről, sok esetben pedig amúgy is beilleszkedési problémákkal küzdő családokat raknak egyik napról a másikra konszolidált, normális társasházakba. Itt gázfűtéses, téglaépítésű házakról, lakásokról van szó, egy-egy beilleszkedési zavarral küzdő, nagycsalád esetén pedig ez iszonyú emberi és anyagi problémát is jelenthet. Egyik napról a másikra ugyanis milliókat csökkenhet emiatt egy lakás értéke.
Előzmény: mszp böszme (2)
pert1 Creative Commons License 2008.09.03 0 0 3
A bérlő viselkedéséért a lakás tulajdonosa a felelős a társasházakban, nyugodtan beperelhetik a ferencvárosi önkormányzatot - Csepelen ő ugyanolyan magántulajdonos, mint bármelyik magánszemély.
Előzmény: Csepeli Galvániszap (-)
mszp böszme Creative Commons License 2008.09.03 0 0 2

Ezt a tűzoltók jobban csinálták, ők találtak egy bombának látszó edényt, oszt kiűrítették egész Ferencvárost!

Előzmény: Csepeli Galvániszap (-)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 1
Az első botrány augusztus 6-án robbant ki Csepelen ezzel az üggyel kapcsolatban. Az érintett roma családot az egyik napról a másikra költöztették át Csepelre, hiába tiltakoztak.

http://csepel.info/?p=2053
Commander Pepe Creative Commons License 2008.09.03 0 0 0
0
Előzmény: Csepeli Galvániszap (-)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.03 0 0 topiknyitó
"Tavaly egyet, idén pedig eddig újabb öt lakást vásárolt a ferencvárosi önkormányzat Csepelen, ahová a városrehabilitáció során bérlakás nélkül maradókat költöztetik – árulta el újságírói kérdésre Gegesy Ferenc a Csepp TV-nek. A XXI. kerületi televízió szeptember 1-jei Szigetelő című adásában adta le a polgármesterrel készült riportot. (Az interjú a Szigetelő adásának 12. percénél kezdődik.)

Mi Ferencvároshoz közel veszünk lakásokat, mert a ferencvárosiak nem szeretnének messzire költözni – monda el az interjúban Gegesy Ferenc, aki hangsúlyozta: csak olyan ingatlanokat vásárolnak, amelyeknek kisebb lakások esetén 260, a nagyobbaknál 250 ezer forint alatt van a négyzetméteráruk. Ha tud ilyen lakásokat a IX. kerületben, akkor örömmel veszem a javaslatait – adta fel a magas labdát Vida Istvánnak, a Csepp TV riporterének arra a felvetésre, miért nem a kerületen belül talál új otthont a városrehabilitáció miatt otthon nélkül maradó szegényebb ferencvárosi családoknak az önkormányzat.

Arra a kérdésre, mi történik, ha a kitelepített családok összeférhetetlen módon viselkednek, Gegesy elmondta, hogy az önkormányzatuk az ilyen esetekben felszólítja őket a megfelelő viselkedésre. Ha ennek nincs hatása, bírósági szakaszba kerülhet az ügy. Jelenleg két ilyen per is folyik a XIII. és a VIII. kerületben, mindkettőt megnyerte már a ferencvárosi önkormányzat, így csak pár hónap kell, hogy a végrehajtási eljárásnak is vége legyen – nyugtatgatta a csepeli nézőket – talán leendő szomszédokat - az SZDSZ-es polgármester.

Tavaly egy lakást, május végéig öt lakást vásárolt a ferencvárosi önkormányzat Csepelen, összességében pedig hatvan családot költöztettek a kerületen kívülre, attól függően, hogy hol találtak olcsóbb ingatlanokat. Ez a folyamat azonban 15 éve tart, a legtöbb lakást pedig a VII. kerületben vásárolták – hangsúlyozta Gegesy Ferenc.

Ha esetleg tudunk Ferencvárosban hasonló alapterületű, komfortfokozatú és négyzetméterárú lakást, jelezhetjük a hivatalnak? – kérdezte végül Vida István, a Csepp TV riportere. Gegesy Ferenc erre azt válaszolta, hogy tavaly hatvan lakást vettek más kerületekben, a saját kerületükben pedig ezen felül ötöt, ezért szükségük van még további ingatlanokra.

A Csepp TV az interjú után arra kérte az adás nézőit, hogy ha tudnak a Gegesy Ferenc által elmondottaknak megfelelő ferencvárosi lakásokról - 260 ezer forintos négyzetméterár alatti, eladó lakásokról van szó - értesítsék arról a televízió szerkesztőit a csepptv@csepptv.hu e-mail címen, hogy ezzel is segíteni tudjanak a ferencvárosi polgármester ingatlanproblémáin. (A Csepel.info utánanézett, és nem is kellett sokáig keresgélnünk az ilyen ferencvárosi ingatlanok után. Olvasóink is megtehetik, érdemes a gázfűtéses lakások árait a négyzetméterrel osztani: Gegesy bőven találhatna a saját kerületében is megfelelő lakásokat. Ajánljuk például ezt az internetes keresőt, ahol kerületenként válogathatunk az eladó lakások között.)"

A teljes cikket itt olvashatjátok: http://csepel.info/?p=2203

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!