Keresés

Részletes keresés

koszika73 Creative Commons License 2010.06.06 0 0 352
Néhány megjegyzésem lenne ha nem baj (nem a Rózsadomb tetejéről osztim az észt, tősgyökeres 3 generációs Ferencvárosi vagyok, életemben összesen 3 évet éltem Fv-n kívül).
1. Gegesy nem FV-ban lakik!!! Hanem Budán a XXII-ben! Neki ez egy állás, olyan mintha egy sikeres céget vinne, nap közben telefonál, beszél az alkalmazottakkal, tárgyal a pratnerekkel, este meg hazamegy és kipiheni magát. Ilyen kontextusban kell kezelni! Demszkájnak pedig egész Budapest büdös, úgyhogy meghúztas magát Budakeszin (aka Wudigess) és gondolom nem a 22-es busszal jár be a Moszkváról (aka Kalef). Az "liberális" "elit" nem tartja tiszteletben más emberek legbelsőbb, sérthetetlen személyes burkát, és minden áron arra agitálja, hogy költözz össze a cigányokkal, az neked is milyen jó, pláne nekik. De ő soha se tenné ezt. Neki a másik élete nem magánélet, hanem valami menedzselendő probléma, egy vállalat v. hasonló. Ezeknek az embereknek NINCS köze azokhoz akiket "képviselnek".
Máésfelől meg vagyok döbbenve azon, hogy a cigányokat a hét, nyóc kilenc stb. keröletek "belső problámájának" nevezik, bármennyire is övön aluli egy csendes főleg nyugdíjasok által lakott, sajna építési technológiája révén nagy áthallást adó társasházba. Ezt egy nagyon hasonló helyről, a József Attila ltp egyik hruscsovkájáról írom! Ki mondta hogy a cigányoknak bizonyos kerületekban van a helye?
Attól a szövegtől is hanyattdobtam magam, hogy Csepel egy "értéktelen terület". Már ne is haragudjon aki írta de ekkora pronyóságot már rég olvastam. Mért értéktelen??? Ha rehabilitálnák, csodálatos hely lehetne, hiszen a természeti adottságai, a Duna közelsége nagyon vonzóvá tenné! Már a honfoglaláskor is lakott volt, nem úgy mint a Tömő utca környéke... A terület ingatlanárait és valódi potenciális adottságait összemosni igazi álliberális csőlátás. A magyarországi "liberálisok " nagyon szertnék már összeugrasztani a magyarokat a cigányokkal, de lehet hogy a háttérben ott a "nevető harmadik"? Az összeugrasztás legkönnyebb módja, hogy összerakják őket - két teljesen összeegyeztethetetlen kultúrát, de ugyanakkor a cigányok ne adják fel az identitásukat és a kultúrájukat... Persze maradjanak nomádok ugye? A nomád értékrend nem fektet hangsúlyt az állagmegőrzésre, hiszen úgyis lelakjuk aszt továbbállunk. Ne feletsük el, a magyarok is így kerültek ide! De már 1000 éve felfogták hogy Európában ez nem működik, a cigányok már 600 éve itt vannak és alig lépnek előre...
Na bocsi az agymenésért, a lényeg, persze lehet kísérletezni hogy összeházatsítsák a kettőt, de az emberek csak egyszer élnek, és nem vigasztalja őket hogy majd az unokáink szebb világban laknak ahol magyar és cigány egymás nyakába borulnak, és a filmekben, amerikai mintára, kötelező lesz egy cigány és egy kínai szereplőnek is játszania. Ezért nem költözik Demszkáj a nyóckerbe, és ezért nem telepíti Gegesy a cigányokat a Rózsadombra!
Abból is kifejezetten elegem van, hogy az Amerikaiak ránktukmálják ezt a "rasszizmus ellenes" dumát! Olyan ország, amelyben 60 éve a négerek még csak a busz végébe szállhattak, és 100 éve még megégették a feketéket a lincselők, jobb lenne ha nem oktatná ki a magyarokat, az egyetlen többnemzetiségű monarchiát ahol teljes vallás- és kulturális szabadság volt, és a szlovákok mai napig szlovákul beszélnek, és a szerbek a mai napig ortodoxok...

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2009.10.15 0 0 350
Csak elkezdték...

Megkezdődött egy IX. kerületi bérház felújítása és bővítése.

A IX. kerüleben, a Tűzoltó utca 66. szám alatti ingatlan felújítására és átépítésére kiírt közbeszerzési pályázaton a Hérosz Építőipari Zrt. szerepelt sikerrel. A cég felada lesz a 2 emeletes, 30 lakásos épület részleges bontása, teljes felújítása, illetve a tetőtér beépítése. A munkálatokat követően az 1.750 m2-es lakóházban 25 lakás, valamint 4 bérlemény kap helyet. Az épület feljújítását és átépítését várhatóan 2010. szeptemberére fejezik be.
Előzmény: Pávek úr (337)
Csepeli Galvániszap Creative Commons License 2008.09.02 0 0 349
Ferencváros folytatja a romák kitelepítését?

...Tavaly egyet, idén pedig eddig újabb öt lakást vásárolt a ferencvárosi önkormányzat Csepelen, ahová a városrehabilitáció során bérlakás nélkül maradókat költöztetik – árulta el újságírói kérdésre Gegesy Ferenc a Csepp TV-nek. A XXI. kerületi televízió szeptember 1-jei Szigetelő című adásában adta le a polgármesterrel készült riportot. (Az interjú a Szigetelő adásának 12. percénél kezdődik.)

Mi Ferencvároshoz közel veszünk lakásokat, mert a ferencvárosiak nem szeretnének messzire költözni – monda el az interjúban Gegesy Ferenc, aki hangsúlyozta: csak olyan ingatlanokat vásárolnak, amelyeknek kisebb lakások esetén 260, a nagyobbaknál 250 ezer forint alatt van a négyzetméteráruk. Ha tud ilyen lakásokat a IX. kerületben, akkor örömmel veszem a javaslatait – adta fel a magas labdát Vida Istvánnak, a Csepp TV riporterének arra a felvetésre, miért nem a kerületen belül talál új otthont a városrehabilitáció miatt otthon nélkül maradó szegényebb ferencvárosi családoknak az önkormányzat.

Arra a kérdésre, mi történik, ha a kitelepített családok összeférhetetlen módon viselkednek, Gegesy elmondta, hogy az önkormányzatuk az ilyen esetekben felszólítja őket a megfelelő viselkedésre. Ha ennek nincs hatása, bírósági szakaszba kerülhet az ügy. Jelenleg két ilyen per is folyik a XIII. és a VIII. kerületben, mindkettőt megnyerte már a ferencvárosi önkormányzat, így csak pár hónap kell, hogy a végrehajtási eljárásnak is vége legyen – nyugtatgatta a csepeli nézőket – talán leendő szomszédokat - az SZDSZ-es polgármester...

A teljes cikk itt olvasható: http://csepel.info/?p=2203
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.17 0 0 348
Szóval a "liberális" önkormányzat sem tudja, hogy a "liberális" kormánynak (nem az utóbbi pár hónapról van szó, hanem az elvekről!) mi a szándéka? Látod, saját bevallásod szerint is, a "liberális" kormány is csak úgy engedi a "liberális" önkormányzatokat kiskirályoskodni.
Hát itt valami zavar van.

Az SZDSZ, mint liberális párt, elképzelése a gazdaság fellendítésére egy kb. 1500 milliárd forintos adócsökkentés volt, melyet a szociális, jóléti kiadásokból vettek volna el.

Az MSZP, mint szocialista párt, nem ment bele a szociális ellátórendszer visszavágásába. Álláspontjuk szerint, ez túl sok szavazatot jelentett volna és leginkább az SZDSZ és Fidesz szavazók profitáltak volna belőle.

Jelenleg a szocialista kormány baloldali, a nyugdíjasok és elesettek vélt érdekeit védő szocialista programot folytat. A gazdaság kifehérítésével próbálkozik erősebb szabályellenőrzésekkel.

Mitől lenne liberális az MSZP?
Előzmény: zividivi (345)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.17 0 0 347
Te sem akarsz arra válaszolni, hogy miért baj az, ha a szegény ember egy lepukkant házból egy kevésbé lepukkantba tud költözni. Mintha arra keresnéd a választ, hogy miként csináljunk a szegényből középosztálybelit. Ez a városmegújítási akció csak arra vállalkozott, hogy felújítják az épületeket és az utcákat, tereket. Persze neked ez kevés, mert nem csinálunk a szegényből gazdagot.
Az egész megújítási akciót egyhangúlag fogadta el az önkormányzat, tehát a Fideszesek és KDNP-sek is megszavazták. Erről nincs is vita.
Előzmény: zividivi (345)
zividivi Creative Commons License 2008.08.17 0 0 346
//"...A ferencvárosi polgármester egy talpraesett valaki, és próbálja a város egyik leggázabb kerületét élhetővé tenni. A csepeli polgármester meg egy balfasz.."//

No, pontosan ilyen helyzetek miatt kellene a KORMÁNYNAK végre az ORSZÁGOT irányítania.
Előzmény: Kiswombat (343)
zividivi Creative Commons License 2008.08.17 0 0 345
Nem tudom, észrevetted-e, de avval hogy kormány és önkormányzat egymásra mutogatnak (pontosan ezt tetted magad is evvel a hozzászólásoddal!), egyetlen kérdére sem kaptunk választ.

Szóval a "liberális" önkormányzat sem tudja, hogy a "liberális" kormánynak (nem az utóbbi pár hónapról van szó, hanem az elvekről!) mi a szándéka? Látod, saját bevallásod szerint is, a "liberális" kormány is csak úgy engedi a "liberális" önkormányzatokat kiskirályoskodni.

Nézd! Számomra világos, mi folyik eben az országban a "liberális" fennhatóság alatt. A többiek fognak csodálkozni, de nagyon, ennnek koncepciótlan, de a közös zsebben kotorászó taktikának a végeredményén.


Kösz, hogy válaszoltál kérdéseinkre, nekem ennyi is bőven elegendő volt.

Előzmény: Ipari-antidepresszió (342)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.17 0 0 344
Csak a problémásak?
Szóval úgy zajlik egy bérlakáskiváltás, hogy megmutatnak a családnak több lakást és választhat. Ha egyik sem tetszik, keresnek egy másikat. Végülis a kiköltöző választja ki, hogy hova megy.
Előzmény: Törölt nick (332)
Kiswombat Creative Commons License 2008.08.17 0 0 343

Nem értem, mi a probléma ezzel az egésszel...

A ferencvárosi polgármester egy talpraesett valaki, és próbálja a város egyik leggázabb kerületét élhetővé tenni.

A csepeli polgármester meg egy balfasz....Ahelyett, hogy szanszét zokogná a médiát, már vehetett volna néhány putrit mondjuk Kőbányán a saját cigóinak.

Ezzel a módszerrel előbb-utóbb szépen egy kerületbe lehetne terelni az összes putrilakót, aztán csak körbe kell venni kerítéssel az egészet és kész. :-)

Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.17 0 0 342
Neked, mint bennfentesnek azt is tudnod kellene, hogy a káposztási panellba KIVÁLOGATOTTÁK(!) a cigányságot. Nem adtak ott bármelyiknek lakást, csak a civilizálódottaknak. Nem is annyira titokban válogattak annak idején.
Mondjuk Kááposztás a kijjebb van, mint Újpest. A 14-es villamos vonalán jártam csak arra, amikor a jégcsarnokhoz mentem.

Én nem vagyok bennfentes, csak ezen a területen vettem lakást és utánéztem a dolgoknak. Én úgy tudom, hogy nemcsak a cigányságot válogatták meg, hanem mindenkit. Az jutott lakáshoz, akinek volt családja, mert párttag volt, meg élmunkás meg blabla. Nem jutott mindenkinek.

És azt is nyilván tudod, azóta hány tulajdont terheltek meg alakótelepen, mert a tulajdonosok képtelenek fizetni a lakások rezsijét. Ők bizony menek vissza a putriba az újpesti oanellekből. A mostani környezetedből pedig a "liberális" önkormányzat telepíti át más kerületbe a cigányokat. Kerül, amibe kerül a kerület adózóinak.
Sokan nem fizették a közös költséget, amire született az a törvény, hogy 6 hónap után jelzálogjoggal lehet megterhelni a lakást. Előfordult olyan korábban, hogy a lakó milliós tartozást hátrahagyva, egyszerűen eladta a lakást. MOndjuk jó drága lett a fűtés, szó se róla.


Mindkét módszerrel könnyű "dzsentrifikálni" egy környéket. De mi a "liberális" szándék a dzsentrifikálhatatlan területekkel?
Az épített fizikai környezetet lehet csak megújítani. Most is folyik a panelprogram, hát kb. ennyit lehet tenni. A gazdaság fejlesztesé és versenyképessé tétele nem önkormányzati feladat, meg amúgyis túlmutat ezen a topicon.
Előzmény: zividivi (335)
zividivi Creative Commons License 2008.08.17 0 0 341
Az ördögbe!

Elkéstem!

De már tudom, hogy a modik ártatlanok.
Előzmény: zividivi (339)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.17 0 0 340
"De mi a "liberális" szándék a dzsentrifikálhatatlan területekkel?"

Olyan nincs. Maga a Ferencváros ezen területe, 15 évvel ezelőtt egy erősen lepusztult, jobbára szegények lakta rész volt. Pusztán az, hogy elbontották az elbontandót, felújították a felújítandót magával hozta a középosztály megjelenését és felmentek a telek és lakásárak, aminek hatására mégjobban felgyorsult a szegények kiköltözése.

Ha egy terület már kellően szlömös, akkor el kell bontani és amit lehet, azt felújítani.
Ez egy ciklikus folyamat.
Előzmény: Törölt nick (336)
zividivi Creative Commons License 2008.08.17 0 0 339
Miért?

Leállították Ipari-antidepresszió-t?

Ki?

A főnöke, vagy a modik?
Előzmény: Törölt nick (336)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.17 0 0 338
Ha megnézed a ferencvaros.hu oldalon a rehabilitációs terveket, láthatod, hogy az épület rajta van a felújítandó épületek listáján.
Középső-Ferencváros rehabilitáció - 2008. évi jóváhagyott program - 2007. évi értékelésével

A Kerekerdő park, ahol ez az épület is található a 3 kiemelt fejlesztési terület része. Jelenleg 3 épület felújítása zajlik csak itt ( a Tűzoltó u. 74-ben volt a halálaeset pár hete), egyet pedig pár hete adtak át (a Lenhossék - Vendel sarkán lévőt), hamarosan elkészül a Vendel 30, és a Vendel 13 tavaszra várható.

Ha belenézel, a már belinkelt Integrált Városfejlesztési Stratégia anyagot, akkor láthatod, hogy minden évben felújítanak pár társasházat. Lobbizni persze lehet, hogy melyik kerüljön előbbre, gondolom itt is ez történik.
Előzmény: Pávek úr (337)
Pávek úr Creative Commons License 2008.08.17 0 0 337
zividivi Creative Commons License 2008.08.13 0 0 335
//"..Nekem Újpesten volt egy panellakásom, ahol cigány szomszédom volt,.."//

Neked, mint bennfentesnek azt is tudnod kellene, hogy a káposztási panellba KIVÁLOGATOTTÁK(!) a cigányságot. Nem adtak ott bármelyiknek lakást, csak a civilizálódottaknak. Nem is annyira titokban válogattak annak idején.

És azt is nyilván tudod, azóta hány tulajdont terheltek meg alakótelepen, mert a tulajdonosok képtelenek fizetni a lakások rezsijét. Ők bizony menek vissza a putriba az újpesti oanellekből. A mostani környezetedből pedig a "liberális" önkormányzat telepíti át más kerületbe a cigányokat. Kerül, amibe kerül a kerület adózóinak.

Mindkét módszerrel könnyű "dzsentrifikálni" egy környéket. De mi a "liberális" szándék a dzsentrifikálhatatlan területekkel?

Előzmény: Ipari-antidepresszió (320)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 334
Azt a házat, amit felújítanak, oda visszaköltöznek a lakók.

A bontandó házakban lakóknak meg a fővárosban keresnek lakásokat. Gondolom elmennek az ingatlan.com-ra és keresnek 50nm2-es lakást 10 millióért.
Előzmény: Törölt nick (332)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 333
A probléma a társasház állapota volt. Azt lebontottát és valóban kerületen kívüli lerókakban helyezték el a törmeléket, mert a kerületben nincs ilyen. Ilyen értelemben valóban exportálta a sittet.
Előzmény: Törölt nick (327)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 329
Sokan árulnak bontásra ítélt házakban lakásokat, azok jó olcsók:))
Amúgy nem az összes kiköltöző kerül kerületen kívülre.
Előzmény: Törölt nick (326)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 328
De azért gondolom, eladásnál nem kötötted azonnal a vevő orrára, hogy kik a szomszédok....

Aki kérdezte, annak megmondtam, hogy egy idős hölgy 3 lánnyal.. Egy év után beszéltem a vevővel és nem panaszkodott.
Előzmény: Törölt nick (323)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 325
Szóval a teljes cigány rokonság lakást szeretett volna magának, azok is, akik épp vendégségben voltak. Aztán csodalkoztak, hogy nem kaptak.
Előzmény: Törölt nick (321)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 324
itt meg a jelenlegi állás al akáskiváltásokról:
Előzmény: Ipari-antidepresszió (322)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 322
Nézd meg a ferencvaros.hu oldalon a terveket:
Integrált Városfejlesztési Stratégia

itt meg a jelenlegi állás al akáskiváltásokról:


A városmegújítás lassan 20 éve halad folyamatosan. Ott vannak a házszámok, a lakók száma, pontosan lehet tudni, hogy mely házak lesznek felújítva, bontva, stb. A lakáskiváltások állása is nyomon követhető.
Előzmény: Törölt nick (319)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 320
Mint a korábbi cikkből kiderül, a fiatal pár már elköltözött, mert látták, hogy hiába laknak ott, nem kapnak lakást. Még pár embernek el kell hagyni a lakást és akkor nem is csökken a lakás értéke.
Nekem Újpesten volt egy panellakásom, ahol cigány szomszédom volt, aki 3 lányt nevelt. Eladásnál nem jelentett problémát.
Előzmény: Törölt nick (316)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 318
Mint a cikkből kiderül, eddig kisebb lakásban laktak. valószínűleg nem is volt komfortos, mint általában. A ház szigetelése, fűtése, stb. meg ne is beszéljünk. Maga a tény, hogy a házat lebontották, jelzi, hogy problémás ház volt.
Jobb körülmények közé kerültek.
Előzmény: Törölt nick (313)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 317
Az is kiderül a cikkből, hogy valójában nem ennyi ember kapta ezt a lakást, hanem a család befogadott még pár embert, hátha ők is lakáshoz jutnak.
Előzmény: Törölt nick (302)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 314
Az,vazez,hogy Te nem tudom mit szólnál -a fene nagy liberalizmusod jegyében-,ha én megszépíteném a házamat, a nem kellő(szükséges) tárgyakat pedig a Te házadba( kertedbe,lépcsőházadba stb.) hordanám...

Ha te hirdeted a házadat, hogy oda pénzért lehet dolgokat hordani és én fizetek azért, hogy odahordjam, akkor ez egy sima üzlet.
Előzmény: kizsgé (297)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 311
Mi már nem tátjuk a szánkat, mert éppen a IX.ker eseményeiből tudjuk, hogy a "tömbrehabilitáció" kizárólag a világpolgárok "dzsentrifikálódását" szolgálja, és egyáltalában nem a helyi lakosság érdekeit.

Tulajdonképpen ez egy jogos kritika, mert a városmegújítás szükségképpen lakosságcserével jár. Ugyanakkor az elköltözők jobb körülmények közé kerülnek.

Ferencváros mint épített környezet újul meg.
Előzmény: zividivi (296)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 309
Ez az újdzsentri réteg a magyarországi középréteg. Orvosok, tanárok, programozók, stb.. Ez nem egy milliomosnegyed.
Előzmény: zividivi (290)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2008.08.13 0 0 308
Csak azt nem látom még, hogy hová fogja az újdzsentri réteg tenni a cigányokat és az elszegényített magyarokat.

Senki nem lesz elszegényítve. A bontandó házakat lebontják, amit lehet felújítják, az üres telkek beépülnek, új parkok jönnek létre. Az épített lakókörnyezet megújítása zajlik.

Az innen elköltözők jobb lakókörnyezetbe kerülnek, több esélyük lesz az életben.
Előzmény: zividivi (287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!