Ha cukor lenne, ragadna. Lehet burgonya vagy kukoricakeményítő, vagy hasonló. Ezek ízetlenek, nagyon vékony rétegben lehet alkalmazni mert mint a púder, olyan a szemcseméretük.
Fehérjés szeletet szőlőmaglisztbe szoktam hempergetni. Lehet hogy kipróbálom jövőre a sajtot még kigondolom mibe megforgatva. Jó ötletet adtál, köszi.
Hihetetlen hogy még mindig érik a füge, és a vártnál jobb ízű. Ami kissé aszalódik, finom édes. Előbb nem is érdemes levenni.
Nekünk nem ragad extrém módon. (csak az első 2 hétben.) Lehet, hogy füge fajta függő is.
Egyébként pont azon gondolkodtam, hogy a törököknek van valami édességük, ami kis kockákban van, de kívülről be van porcukrozva, hogy ne ragadjon. Lehet, hogy ki kellene próbálni.
Aztán az is lehet, hogy valami liszt féle, mert nem édes a por rajta :)
Sőt készítettem már fügecsipszet, ami csak frissen készítve nem ragadt.
Szoktam készíteni aszalóban gyümölcslapokat, édes és sós krékereket. Gyümölcsök, magvak, zöldségek felhasználásával. Ezek mintájára készítettem fügekrékert is. Ha agyonig szárítottam, akkor is ragadt. Úgy döntöttem van egy csomó egészséges finomság amit készíteni lehet, fügéből megelégszem a sima aszalással, fagyasztással, lekvár készítéssel. Idén folytattam a kisérletezést, megint máshogy készült a lekvár. Talán a mostani lett a legfinomabb.
Én is készítettem, de nagyon ragadt. Még akkor is, mikor agyonig szárítottam. Soha nem lesz olyan sima ragacsmentes a felülete mint a birsalmasajtté. Ezért marad a lekvár, akár jó sűrűn is. Ahhoz használunk kanalat és nem kell fogdosni.
Igen, feltétlen várjál. Még mindig azt mutatják, hogy nálam szerdán 19 fok lesz, csütörtökön 18, és csak délutántól várható eső. Én ma is sok fügét ettem, az a barna amilyen a tied, nagyon finom édes még mindig amikor aszalódik. Ha kibirod, várd ki az urolsó percig amíg nem asik az eső, hátha elvszíti a bőre a feszességét. Akkor lesz érett. Én csak az ilyeneket szedem le, vagy aelyik már aszalódott. Most a Szivar fügén vannak ilyen szemek, de hagyom szersáig, ez nem potyog le. A Michurinska10-ről most ettem le az utolsó aszalódott szemeket. Leérett, ezen nem marad éretlen szem. A RdB mutat még néhány félérett szemet, de olyan kevés, hogy mégsem lesz befőtt. :) A barna fügéken maradnak éretlen szemek, de ezeket azért szeretem mégis, mert jól megtartják az első termést. Na meg aszalódottan nagyon-nagyon finom még így ősszel is.
A Smena8-tól ajándékba kapott Miss Figgy csemetét kiültettem a kertbe. Minden nap megnézem, olyan kis szép. :) Komoly takarást kap télire.
Innem úgy látszik nagyon szép, de holnapra nem lesz érett. Sajnos édes meg egyáltalán nem lesz, de füge az akkor is. :))
Állítólag szerdáig melegszik az idő. Próbáld meg kivárni szerda-csütörtököt. Én is rávárok néhány napot, amit az időjárás enged.
Ilyen majdnem érett állapotú szemeket leszedem, és befőttnek elteszem. A nyáron teljesen éretteket tettem üvegbe a Michurinskábó, külön a RdB-ból. Szegfűszeggel ízesítve. Nyáron kevés cukorral, a mostaniba biztosan több kell, de még nem próbáltam, most eljött az ideje. :)
Idén máshogy készítettem a lekvárt mint tavaly. Most kilónként tettem 1 ek cukrot, és kevés citromsavat. Nagyon finom lett. Aki kóstolta nem győzött hümmögni. :)
Igen, de örülök neki! Nálam nem sok lesz, de be fog érni valahány. Tegnap fotóztam, éjjel itt mínusz volt, de úgy néz ki, hogy a házfal megvédte és holnap le is szedem.
Érdekesek: Egyik napról a másikra hirtelen megsárgul és nagyot nő (úgy 3 cm-ről 4-re), akkor már látom, hogy pár nap és leszedhetem.
Ne csodálkozz, hasonlóan jártam, bár más dologban: Laptop alkatrészt rendeltem, az MPL-en keresztül küldték. A küldés múlt hónap 28-a volt, ma kaptam meg. A Posta logisztika volt a hibás, de örültem, hogy az alkatrész megérkezett végre.
4500ft?Ha jól olvastam ezért az összegért 25 kgig rendelhetsz.A rendelt 1 darab füge mellé még kb 20 fát is rendelhetsz.Én soha nem rendelek csak egy terméket pont a szállítási költség miatt.
En azert fagyasztom, mert folyamatosan erik es ha lement a szezon, akkor felengedem es cefre lesz belole, aztan meg finom fuge palinka megspekelve a sajat aszalt fugemmel, a vegeredmeny pedig agyas fugepalinka lesz.
Tehat nem zacskozok, minden egyes szedes egy 60literes zsakban kerul llefagyasztasra.