Sajnos randomnak tűnik, hogy viszi-e magával, a napokban láttam benne, de múlt héten amikor azzal mentem nem volt, Fóton már állóhely is alig volt a 2537-en.
Sziasztok, rálát esetleg valaki, Őrbottyánban fognak valamit kezdeni a váltóval, vagy ezentúl az lesz a rendszer, hogy 1-2 naponta összedől a közlekedés miatta?
Igazad van, minden páratlanból eltűnt, de minden párosban ott maradt. Ez így együtt valószínűtlen, majd gondolom kiderül, hogy a kettő közül melyik a hiba és melyik a valós.
Köszi, olyan sokszor volt, hogy egy ideig kimaradt, inkább az elv érdekel, hogy lesz-e még erre, na meg az, hogy jön-e helyette más vagy meg kell szokni a szóló Flirtöt a csúcsban (ill. elkerülni kell, nem megszokni).
kapcsolódó kérdés: jár még a Samu a 71-en? A menetrendből eltűnt a fordája (azaz minden vonat kerekesszékes). Régen akkor ment a 2517 és a 2537 egy egységgel, amikor a Samu dög volt.
A 2517 ma reggel is egy egységgel közlekedett. Fótújfalu 7:01 menetrend szerint.
Itt 30 fő utaslemaradás volt, Fóton 45-50 fő. Jegyvizsgálók könyörögtek, hogy hadd szálljanak fel, a járművezető bemondása után lehetett ezt végül megoldani (voltak, akik leszálltak). Természetesen az egy vágányos pályán ilyenkor borul a menetrend, utasok százai késnek el a munkahelyről, iskolából, egyetemi vizsgáról
Továbbra is érvényes a Btk 323., Közérdekű üzem működésének megzavarása, ami bűntett.
Kivonat ebből, ami idevág:
323. § (1) Aki közérdekű üzem működését jelentős mértékben megzavarja, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) Aki a közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Aki csak előkészíti, hogy egy egységgel menjen, az is elköveti a 4. bekezdésben foglaltakat. Aki pedig jóváhagyja, hogy így közlekedjen, az elköveti az 1. bekezdésben meghatározott cselekményt. Külön kiemelendő, hogy a tv rendelkezik arról, hogy "büntetendő", nem pedig büntethető.
Csak akkor mentesül, ha bizonyítani tudja, hogy rajta kívül álló okok miatt valósult meg a cselekmény. De mire bizonyítja, a hatóság minimum 2-3 alkalommal kihallgatja, és ha bírósági szakaszba lép az ügy, akkor még oda is lehet menni magyarázkodni. Lehet elővenni mind a 123 Flirt karbantartási naplóját, stb. És ha véletlenül volt egy szabad egység Fehérváron, akkor fel fogja tenni a bíró a kérdést, hogy miért nem lett átvezényelve Vácra. Mi, vasút kedvelői tudjuk, hogy ez mennyire nem egyszerű, de a bírót érdekelni nem fogja.
Jogállam van, emberek, és az utasok fizetnek ezért a szolgáltatásért!
a terv menetrend nem lehet konfliktusos (egy-egy pályaszakaszra nem lehet egynél több vonatot betervezni), ez nem feltétlenül tökéletes így, de ezzel kell együttélni.
Köszi, ez így alapvetésként talán elfogadható, bár nekem mindig furcsa lesz az, amikor a menetrendi időadatok csak tájékoztató jellegűek.
nohab: azaz a +1-2-3 perc az ne nullára kerekítve jelenjen meg.
Miért ne? Minden menetrendnél az az alap, hogy 6 perc késésig "pontos"
Másrészt egy menetrendi adat azt mutatja meg, hogy mikor indulhat el legkorábban az a vonat, nem azt, hogy ténylegesen akkor is fog-e.
Az adott forgalmi szituáció majd eldönti, hogy mehet-e a zónázó előtt vagy sem.
De ha nincs korábbra véve az indulása, nem mehet korábban, hiába lenne helye.
Akkor meg az lenne a baj, hogy Palotán miért áll menetrend szerint tíz percet menetrend szerint (meg ha késik a páratlan zóna, akkor meg még többet is).
El kell fogadni, hogy a terv menetrend nem lehet konfliktusos (egy-egy pályaszakaszra nem lehet egynél több vonatot betervezni), ez nem feltétlenül tökéletes így, de ezzel kell együttélni.
Köszi! Péntek után írd meg, hogy milyen volt a menetrendszerűsége az érintett 40 indulásnak RpÚ-ról, és ha kell, hamut szórok a fejemre. De ezt most statisztikailag kellene akkor, azaz a +1-2-3 perc az ne nullára kerekítve jelenjen meg.
Én ennyire azért nem figyelem, a maiakat tudtam most hirtelen megnézni (RpÚ indulás):
2559 +5
2547 +9
2567 +8
2525 +3
2545 +1
Ez alapján azért csak azt kell mondanom, hogy ambiciózus a menetrend. Hétvégén valszeg tartható lenne, de mivel ez a vágányzári menetrend mindösszesen 5 hétköznapot érint, nehéz ezzel védeni.
Azt tudom mondani neked, hogy még a BDV-s időkben hétvégén Fótról Bp felé elég volt 40-ig felgyorsítani, Alagimajorig nem is kellett vontatni. Így is pontos volt a vonat. Fóttól Alagimajorig 13,6
nohab: Szerintem senki nem gondolta komolyan, hogy Alagimajor és RPÚ között 5 perccel gyorsabban is végig tud menni az órás ütemű páratlan a normál menetrendhez képest.
Az alapmenetrendben mesterségesen van belazítva Fót - Rákospalota-Újpest között a menetrend, hogy úgy érkezzen be Palotára, hogy utasvédelmi szempontól a páratlan zóna már áthaladjon. Nézd meg a páros vonatok menetidejét, most azt fogja megkapni a páratlan is, így fog palotai 1 perces várakozás mellett a páratlan zóna előtt még leközlekedni a Nyugatiig.
Hétvégén, amikor nincs gyorsított a veresiben, ez tartható még a lassújelek mellett is.
Az a vágányzári menetrend egy vicc, legalábbis ami a 71-est illeti, kellett rajzolni valamit és ez jött ki papíron. Szerintem senki nem gondolta komolyan, hogy Alagimajor és RPÚ között 5 perccel gyorsabban is végig tud menni az órás ütemű páratlan a normál menetrendhez képest.
"Megnyitja a menetrendet, feljegyzi a változásokat"
De hát éppen erről van szó, nincs semmilyen változás, nem érinti a 71-est, mégis az van odaírva, hogy "a vonalon ... október 10-től 17-től ismét módosulni fog a menetrend...".
Én azért próbálok naprakész lenni, mert érint a munkábajárásban. Igaz, a 70-en.
Mégis, meglepódtem, hogy a vonatom az eredeti menetrendjéhez képest 3 perccel csúszik. és még ahhoz képest is késett 6-8 percet. Az már a következő vonat menetrendjében lett volna, így 2 vonatnyi utas jutott rá.
A következőre mondott a hangos talán 10 percet.
Lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de Dunakeszin egyetlen hirdetményt nem láttam kitéve, hogy vigyázz, utas!
Utas szempontjából nem hótt' mindegy, hogy hol van a munkaterület? Megnyitja a menetrendet, feljegyzi a változásokat, aztán mire eljön az utazás napja, el is felejti :)