300 M2, sík és egyszerű terep. Önjáró funkció, oldalra kidobás nem kell.Tudjon szépen és stabilan 30mm körül vágni
Eddig egy Bosch Indego nyírta a füvet, de elengedtem a kezét, A gariidő lejárta után 3 hónapra alaplap csere, most az alaplap csere 1 év 2 hónapra újra alaplap, illetve kiírtak motorcserét is, mindez cirka 200ezer forintért. Robotot újra egyelőre nem szeretnék.
"Szenvedélyem a gyep", jó lenne egy erős ( sűrű az állomány) szép vágásképű gép. Gondolkodtam hengerkésesben is, de a szellőztetések és esetleges "eső miatt túlnőtt" állapot miatt ( és persze az árak miatt is) elvetettem.
A Ryobi benzines önjáró mellé vettem egy aksist. Nagyon elégedett vagyok a vágásképpel. 2 db aksit lehet beletenni, a csomagban 1 db van, le is vágja vele a kb 600m2 füvet. Mindenképpen beszerzek mellé még egyet, mert bár a végén még van az aksiban egy kicsi, de mindig izgulok, hogy a befejezést ne a benzinessel kelljen, ha már ezzel kezdtem. Végül is elégedett vagyok és a technológia fejlődni képes.
Ez 4.8 Le, nem tunik soknak, de nagyon jol van hangolva a motor, jo harapos. Nem szoktam magasra hagyni a fuvet, de mar egyszer talan olyan 20cm koruli fuvet vagtam vele, gond nelkul. En nem szeretem gyujtogetni a fuvet, ezert inkabb gyakrabban vagok a mulcsozo kessel, es olyan magassagban, hogy ne legyen rajtahagyott fu a gyepen (magas fuvon a mulcsozo is otthagyja)
Szerintem a 3le fűnyíróban elég gyengusz, legalább is ha viszonylag gyorsabban szeretnél végezni a nyírással,persze terület és fű függő. Nekem 6,5le motorral szerelt a mostani a régi az 4,5le, igaz ezek önjárósak.
Ez a funyirod ~100 ezerrel olcsobb kb, mint az enyem, csak egy 3 loeros motor van benne, nemtom ki a gyartoja igazabol, szoval ezert a gyenge motorert nem tudja rendesen levagni a fuvet.
Viszont nagy pacsi erte, hogy beindult tavasszal, a hondarol meg le kellett szednem a porlasztot es kikompresszoroznom.. valszeg minden evben igy kell majd tennem :-(
a tied is 170cm3-es Honda motoros? A nyirasaval amugy nagyon meg vagyok elegedve, mulcsozo kes van fent, es a magas full vizes fuvet is ugy betomoriti a kosarba, hogy nem tudom kirazni belole, kezzel kell kibontanom mindig. Es akkor ez csak a mulcsozo kes, a masik meg jobban tolja a fuvet. Amugy rosszul tudtam, 2 ev garancia van ra, de meg az 1 ev sem telt el, mar javitjak. Azert kivancsi leszek mi szarodott el benne, ilyen rovid ido alatt..
Nekem is önjáró HQ fűnyíróm van, de a mostani tapasztalatok birtokában már nem venném meg. Becslésem szerint kb. kéthetente kellene nyírnom a füvet ahhoz, hogy le is vágja, egyébként csak elfekteti. Ilyenkor vissza kell húznom, hogy a másik irányból is elkapja a füvet a kés, persze ki kell kapcsolni a hajtást.
Pontosan azért vettem, hogy kiváltsam a fűkaszát és gyorsabban végezzek kisebb fáradtsággal, de ez nem jött össze.
Most meg olvasom, hogy elfüstölt a hajtás. Hát.....
Tudja-e valaki, hogy a Scheppach fűnyírókban milyen motorok vannak? Echte kínai vagy valami más? Illetve, hogy melyik fűnyírókban van Briggs&Stratton motor?
gondolom a szij, nem bontottam meg.amikor megalltam gumiszag es fustje jott, akkor meg ment a meghajtas, csak hirtelen atvaltott nagyon gyorsba, hiaba raktam a legkisebbre, rendesen futnom kellett utana. Most felemelve forognak a kerekei, de lerakva elcsuszhat a szij, mert nem tud elindulni sem.
nem volt fent, mulcsoztam. teljesen vizszintes a terep. Ma hivom fel oket, meg meg keresem a szamlat, papirokat, eddig nem talaltam meg, de a gepukben gondolom ugyis benne leszek.
annyira ajnaroztam tavaly a Husqvarna honda motoros gepet, amit vadi ujonnan vasaroltam, hogy milyen jo.. hat nem :-( A 6. funyirasra (700m2-es gyep) iden elsore leegett a meghajtasa, mar tolnom kell :-( Aztn be sem indult, pedig ugy raktam el novemberben, hogy elzartam a benzi csapot, es hagytam kijaratni a porlasztobol a naftat.. HIaba raktam bele most aprilisban penzint is a gyertya kiszedese utan, ment par utemet, aztan leallt, nem kapott benzint.. Lehuztam a porlasztot kifujattam kompresszorral, azota megy.
Mar az 1 ev garancia szerintem lejart rola, csinaltathatom meg penzert... ez lett volna a 6(!). funyirasa :-((((
Hát, ha egy kommersz fűnyírót vettél, akkor abba elméletileg 0,6 l olaj megy. Az újabbakba meg talán 1 dl-lel kevesebb. Úgyhogy a 3/4 l-rel túltöltötted. Miért nem ellenőrzöd a nívópálcán az olajszintet használat előtt?
Egyébként olvasd el a használati utasítását, abban benne van a pontos mennyiség!
Üdv, vettem egy kommersz benzines fűnyírót. Első inditás , tölteném tele olajjal de a nívópálcán már volt valami átlátszó folyadék olyan félig olaj.. ez valami konzerváló olaj lehetett? Mindegy beletöltöttem kb 3/4 liter olajat, nyírtam vele egy kört.
Hagyjam benne? Vagy leengedjem és töoltsem fel friss motorolajjal?
Van 1500m2 re ajánlott gép? A mostani márkákat abszolút nem ismerem, 1 éve vettem egy Riwall PRO RPM 5355 -öt, és bevallom nagy csalódás. Ilyesmi méret jó lenne, ha kicsit drágább az sem baj, de ez nem vált be.
Üdv. Mindenkinek! Segítséget kérnék. Totális karbantartást szeretnék végezni az AL-KO 520 br tipusú fűnyírómon. De nem bírom kiszedni a tolószarv legalsó részét ami a házban levő müanyagban van. Kérdésem, hogy ez valami módon rögzítve van, ill. hogyan próbáljam kiszedni?
En is ilyet vettem iden, fekete a muanyag burkolata, nem ilyen mint a Tied. Nalam semmi gond nem volt vele, mar tobb mint 8 honapos, remekul hasznalom. Lehet, hogy az ujabbak jobbak?