Volt szó korábban róla, hogy ki miként tisztítja a fűnyírót és emlékeim szerint valaki magasnyomású vízsugarat említett. Nem tudom valóban szabad e ezt a módszert alkalmazni, de az tény, hogy a takarítás nem egyszerű művelet egy kiadós fűnyírás után, főleg akkor ha az előző használat után csak naggyából történt a takarítás.
A korábbi maradvány koszra úgy rákötött az új, hogy szinte lehetetlen levakarni.
Természetesen nem elektromos, hanem benzinmotoros gépről van szó, amit ráadásul csak hátrafelé szabad megdönteni.
300 M2, sík és egyszerű terep. Önjáró funkció, oldalra kidobás nem kell.Tudjon szépen és stabilan 30mm körül vágni
Eddig egy Bosch Indego nyírta a füvet, de elengedtem a kezét, A gariidő lejárta után 3 hónapra alaplap csere, most az alaplap csere 1 év 2 hónapra újra alaplap, illetve kiírtak motorcserét is, mindez cirka 200ezer forintért. Robotot újra egyelőre nem szeretnék.
"Szenvedélyem a gyep", jó lenne egy erős ( sűrű az állomány) szép vágásképű gép. Gondolkodtam hengerkésesben is, de a szellőztetések és esetleges "eső miatt túlnőtt" állapot miatt ( és persze az árak miatt is) elvetettem.
A Ryobi benzines önjáró mellé vettem egy aksist. Nagyon elégedett vagyok a vágásképpel. 2 db aksit lehet beletenni, a csomagban 1 db van, le is vágja vele a kb 600m2 füvet. Mindenképpen beszerzek mellé még egyet, mert bár a végén még van az aksiban egy kicsi, de mindig izgulok, hogy a befejezést ne a benzinessel kelljen, ha már ezzel kezdtem. Végül is elégedett vagyok és a technológia fejlődni képes.
Ez 4.8 Le, nem tunik soknak, de nagyon jol van hangolva a motor, jo harapos. Nem szoktam magasra hagyni a fuvet, de mar egyszer talan olyan 20cm koruli fuvet vagtam vele, gond nelkul. En nem szeretem gyujtogetni a fuvet, ezert inkabb gyakrabban vagok a mulcsozo kessel, es olyan magassagban, hogy ne legyen rajtahagyott fu a gyepen (magas fuvon a mulcsozo is otthagyja)
Szerintem a 3le fűnyíróban elég gyengusz, legalább is ha viszonylag gyorsabban szeretnél végezni a nyírással,persze terület és fű függő. Nekem 6,5le motorral szerelt a mostani a régi az 4,5le, igaz ezek önjárósak.
Ez a funyirod ~100 ezerrel olcsobb kb, mint az enyem, csak egy 3 loeros motor van benne, nemtom ki a gyartoja igazabol, szoval ezert a gyenge motorert nem tudja rendesen levagni a fuvet.
Viszont nagy pacsi erte, hogy beindult tavasszal, a hondarol meg le kellett szednem a porlasztot es kikompresszoroznom.. valszeg minden evben igy kell majd tennem :-(
a tied is 170cm3-es Honda motoros? A nyirasaval amugy nagyon meg vagyok elegedve, mulcsozo kes van fent, es a magas full vizes fuvet is ugy betomoriti a kosarba, hogy nem tudom kirazni belole, kezzel kell kibontanom mindig. Es akkor ez csak a mulcsozo kes, a masik meg jobban tolja a fuvet. Amugy rosszul tudtam, 2 ev garancia van ra, de meg az 1 ev sem telt el, mar javitjak. Azert kivancsi leszek mi szarodott el benne, ilyen rovid ido alatt..
Nekem is önjáró HQ fűnyíróm van, de a mostani tapasztalatok birtokában már nem venném meg. Becslésem szerint kb. kéthetente kellene nyírnom a füvet ahhoz, hogy le is vágja, egyébként csak elfekteti. Ilyenkor vissza kell húznom, hogy a másik irányból is elkapja a füvet a kés, persze ki kell kapcsolni a hajtást.
Pontosan azért vettem, hogy kiváltsam a fűkaszát és gyorsabban végezzek kisebb fáradtsággal, de ez nem jött össze.
Most meg olvasom, hogy elfüstölt a hajtás. Hát.....
Tudja-e valaki, hogy a Scheppach fűnyírókban milyen motorok vannak? Echte kínai vagy valami más? Illetve, hogy melyik fűnyírókban van Briggs&Stratton motor?
gondolom a szij, nem bontottam meg.amikor megalltam gumiszag es fustje jott, akkor meg ment a meghajtas, csak hirtelen atvaltott nagyon gyorsba, hiaba raktam a legkisebbre, rendesen futnom kellett utana. Most felemelve forognak a kerekei, de lerakva elcsuszhat a szij, mert nem tud elindulni sem.
nem volt fent, mulcsoztam. teljesen vizszintes a terep. Ma hivom fel oket, meg meg keresem a szamlat, papirokat, eddig nem talaltam meg, de a gepukben gondolom ugyis benne leszek.
annyira ajnaroztam tavaly a Husqvarna honda motoros gepet, amit vadi ujonnan vasaroltam, hogy milyen jo.. hat nem :-( A 6. funyirasra (700m2-es gyep) iden elsore leegett a meghajtasa, mar tolnom kell :-( Aztn be sem indult, pedig ugy raktam el novemberben, hogy elzartam a benzi csapot, es hagytam kijaratni a porlasztobol a naftat.. HIaba raktam bele most aprilisban penzint is a gyertya kiszedese utan, ment par utemet, aztan leallt, nem kapott benzint.. Lehuztam a porlasztot kifujattam kompresszorral, azota megy.
Mar az 1 ev garancia szerintem lejart rola, csinaltathatom meg penzert... ez lett volna a 6(!). funyirasa :-((((
Hát, ha egy kommersz fűnyírót vettél, akkor abba elméletileg 0,6 l olaj megy. Az újabbakba meg talán 1 dl-lel kevesebb. Úgyhogy a 3/4 l-rel túltöltötted. Miért nem ellenőrzöd a nívópálcán az olajszintet használat előtt?
Egyébként olvasd el a használati utasítását, abban benne van a pontos mennyiség!
Üdv, vettem egy kommersz benzines fűnyírót. Első inditás , tölteném tele olajjal de a nívópálcán már volt valami átlátszó folyadék olyan félig olaj.. ez valami konzerváló olaj lehetett? Mindegy beletöltöttem kb 3/4 liter olajat, nyírtam vele egy kört.
Hagyjam benne? Vagy leengedjem és töoltsem fel friss motorolajjal?
Van 1500m2 re ajánlott gép? A mostani márkákat abszolút nem ismerem, 1 éve vettem egy Riwall PRO RPM 5355 -öt, és bevallom nagy csalódás. Ilyesmi méret jó lenne, ha kicsit drágább az sem baj, de ez nem vált be.