Egyszer hallottam csak mostanában egy dalt a Jazzyn, egy hölgy énekli, középtempós dal, csak annyira emlékszem belőle, hogy "I'll be there", de erre bejön a Jacksons 5, Mariah Carey a youtube-on, de ezt a dalt nem találom, feltehetőleg nem ez a címe. Olyasmiről énekel, hogy ha egyedül vagy, én ott leszek, ha fáj valami, én ott leszek... Sokszor elhangzik az I'll be there, de ezekre a kifejezésekre sem találtam azt a dalt... Ismeri valaki?
Nyár elején végképp eluntam a Jazzyt. Nem tetszett a zene, kifejezetten idegesítő lett. Most decemberben újra kezdtem hallgatni, mert tele van swinggel, és kifejezetten kellemes populáris nyugis zene van!
Azt a szót, hogy stílusos, talán nem egy beszédhibás, pontosabban selypítő nővel kellene kimondatni.
Sajnos a gyakran elhangzó panelekből (szignálok, vagy mifene) kevés van, egy óra rádiózás után már a könyökömön jönnek ki, ráadásul van egy olyan, amiben egy nő nagyon dögösszexi hangon mondja a kilencvenpontkilenc után hogy dzsezzi - majd utána jön a szaxofon, meg a selypítve hogy "stílusos".
Ilyenkor szoktam elzárni vagy átkapcsolni.
De zeneileg még mindig ez a legjobb, meg ha valóban nem is jazz.
Egy napig hallgattam ( eddig a nyomorult reklámjuk miatt voltam berágva, mi az hogy az intelligensek ezt hallgatják... anyád, attól még valaki lehet az mert mást hallgat.... ) de szerintem ez nem jazz.... Vagy nagyon a populáris változata. Igaz viszont, hogy egy 100%-ban jazz alapú adó életképtelen lenne.
Tud nekem valaki abban segíteni, hogy hol találom azokat a zenéket, amiket a jazzy-n aadnak? Gondosan odafigyelnek arra, hogy nem mondanak sem előadót, sem szám címet, így nem tudom őket beszerezni. Köszi a segítséget. Üdv: Beus84
Tudna valaki segíteni. Valamiért nagyon ramatyul szól nálam az internetes adás. A Winamp segíségével hallgatnám de olyan mintha egy rosszul belállított magnót hallgatnék. Pedig a sávszélesség megvan (192kbs)... Ezzel nagyon szépen kéne szólnia. Érthetetlen...
Nemrég kerestem meg ezt az adót, de jazzt még nem hallottam rajta. tenyérrel csapkodott basszgitározás, duettek, popdalocskák, junájtid zenék...hol a jazz? És miért kéne ehetővé tenni? Ezt a kifejezést soha nem értettem. Valaki vagy szereti, vagy nem. Ue. áll az operára, a lakodalmasra stb. Tényleg a C-n van már csak (néha Bartók is) igazán komoly jazz, nem ezek a nyálas sz.ok, mint itt is (most épp Pély Barna kérdezi a fülembe, hogy mit is moohoohóóóóóóóóndhatnééhééék?)
Gratulálok annak a két embernek, akik a napokban nagy nehezen tudták kimondani, hogy SzaCSKi Róbert (a Szakcsi még kicsit könnyebb is :)), és Szendi Gábort SzendE Gáborrá nevezték át. Értem, hogy van nyelvbotlás, de egy rádióban, nyilvánosság előtt legalább utólag javítani kellene, ha már valakik nevét hibásan mondják!! Nekem csalódás ez a rádió, ez a mozzanat a pont volt az i-n. :(( ribizli
Ajánlanám a továbbképzésre a lyoni Fréquence Jazz állomást a Jazzy szakembereinek. Nálam már egy ideje a múholdvevő rádió kínálata oldotta meg az igényes rádiózást!n
Teljes mértékben osztom véleményed a jazz "ehetővé" tételével kapcsolatban. Való igaz a Corea-Bartók kettős nem az a fülbemászó zene.:)) Azért lenne ellenvéleményem is,mert igenis Coreával lehet jazzt megszerettetni. Miután több,mint 30 éve gyűjtögetem Corea lemezeit,némileg ismerem munkásságát. Felhívnám figyelmedet,mint szélsőséges példa,Bobby McFerrin:"Don't Worry Be Happy" című lemezére,mely több kategóriában Grammy díjas lett és mellyen az énekes cimbije Corea is közreműködött.A fogyasztható kategóriába sorolnám még,kettejük közös lemezét Play/Live/,miről szintén ki lehet emelni - és talán nem is egyet - olyan számot,l mitől a nem jazzőrültek vére is felpezsdül,netán mosolyra húzódik ajkuk.Tehát nem kell a "The Mozart Sessionnak" lennie ,hogy igényes jazz legyen.Tudom példád sarkított volt és én is azért hegyeztem ki Coreára - a teljesség igénye nélkül - hogy konkrét példára konkrétan feleljek.Ezzel együtt ,lehet még sok olyan jazz zenészt találni,aki időnként "elkurvul" :)) és szerintem jól teszi,mert így megszületnek populáris nóták igen érdekes és minőségi értelmezései./Gondolom a Besame Mucho,mindenki könyökén jön már ki és ezernyi nyálasnál nyálasabb változata akad,érdemes meghallgatni Petruccianni-tól is,hogy rádöbbenjen az ember.mi minden rejtőzik egy ilyen "lehasznált" nótában./
Lehetne még hosszan sorolni,hiszen a zenéket/műfajokat/ összekötő határsávban,netán szürkületi zónában születte, igen figyelemre méltó produkciók és ráadásul minden oldalról.Csak egy példa a másik oldal védelmében:Zucchero:Dune Mosse with Miles Davis.
Néhány ilyen nóta beszúrásával,netán 1-1 ilyen óra célzatos elhelyezésével,növelni lehetne ez igényes zenére és zenészre fület hegyezők táborát.
Amennyiben érdekel a dolog ,ebben segíteni is tudok.
Kazimér, én pitlire gondoltam, amikor azt írtam, hogy hogy lehet politizálni (ill. zsidózni) még egy olyan topikban is, ami egy ilyen igazán nem karakteres, bugyuta témákról kisszinesező, "langyos középhúgy" kerrádiócskáról szól.
Ne haragudjatok, én nem is értem miről beszéltek! Ha a reggeli műsorról van szó,
én hallottam a Kertész Imréről szóló konferálást. Az ominózus műsorban a Nobel díjról volt szó, és ebből szerintem nem lehet kihagyni Kertészt, semmiképp!
És, hogy ti mit találtatok abban zsidózásnak, hogy valaki az íróról, illetve a Sorstalanság rövid tartalmáról beszél, tényszerűen, (nem valami új könyvről...),
azt végképp nem értem.
Emellett számomra az egyáltalán nem derült ki ebből, hogy "melyik oldalhoz" tartozik a rádió... és HÁLISTEN eddig még nem is találkoztam olyan politikai szöveggel, ami elfogult lett volna.
Szerintem nagyon rendben van a Jazzy. Egyetlen tanácsom azért lenne a szerkesztők felé. Elég sok az ismétlődő zene, illetve vannak olyan örökzöldek, amiket kb 4 versioban is hallottam már. Ez persze jó, de néha lehetne egy kicsit színesíteni a műsort. A hazai zenészek között is akad néhány kíválóság, akiket alig hallani radióban. Pl:Babos Gyula, Katona Klári, Tisza Bea.....
Nekem be volt lőve a kocsiban a Jazzy kb. 10 napig. Hallagatgattam. Nem nagyon voltam elragadtatva, de nem volt nagyon rossz sem. Nagyjából 10 szám közül kettő-három tetszett. Az is tetszett, hogy kevés a duma, és semmi politizálás. Néhány nappal ezelőtt viszont ahogy megyek dolgozni, két zene között a hőgy elkezdte magasztalni Kertész Imre legújabb művét. Minthogy ezzel megszünt a kétség a rádió hovatartozását illetően, sajnálattal töröltem a frekvenciát, az adott proramhelyről. Már csak az a kérdés, hogy mit programozok be helyette. Szerintem marad a CD:(
Én pár napja hallgatom.... nekem bejön. Mint ahogy írta is valaki legalább van valami alternatíva a s, d, j stb... rádió mellett. Reggel munkába menet (én ilyen kutyaütő alkalmi zenehallgató vagyok) kifelyezetten ápolja a lelkem ;) Én szurkolok nekik!
Csatlakozom! Igazi jazz a Mezzo-n van. Meg az Interneten számos helyen. Például itt: http://www.windowsmedia.com/radiotuner/MyRadio.asp, esetefelé a Gazdasági Rádión is. A Jazzy Rádiót mostmár egy hete hallagatom, Szerintem ez egy szar.
Igazi jazz-t a Mezzo-n lehetETT nézni. Csak az elmúlt hetekben volt egy csodás koncert Ahmad Jamall-lál, egy gyönyörű műsor Miles Davisről, és megismertem két fantasztikus zongoristát, Jacky Terrasson-t és Brad Mehldau-t. És ez a genny UPC megszűnteti a csatorna sugárzását egy n+1. szennycsatorna miatt. Ha ez titeket is felháborít látogassatok ide!
A Jazzy rádió vezetését nem Suri Imrére kellene bízni, aki egy bulvármédiából jött, ahol napi tucatzenék folynak. Ezzel a szellemiséggel van átitatva, miből érezné a jazz t, a jazznek küldetése, hangulata, varázsa van... ez kb olyan mintha Jáksóra bízná valaki a Rádió Café vezetését, programigazgatását.