Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
A valóban hozzáértő tisztességes szakember igen ritka , a legtöbben kitanultuk a faelgáz szakma elméletét, és egy gyakorlati szakember megbízásával, kivitelezve lett egy nagyon jó rendszerünk. A szakma sajnos nem feltétlen "faelgázosító tudor". Vannak kivételek , de ez a véleményem.
A távolságok viszont tényleg nem nagyok, ha meg tudod fizetni.
Én éppen azon gondolkodám eladom a fenébe az 1400-as puffert, csak a helyet foglalja a drága műhelyemben xd
Viccet félretéve b-steel kapott egy pelletégőt, amellé nem feltétlen indokolt ekkora puffer, főleg radiátoros rendszer mellé... Ráadásul 2 klíma fűt, ha nagyon kell lesz csak besegítve vele a fűtés, h tarifánál kB minden drágább
Amióta megszületett az elhatározás és elindítottam egy faelgázosító kazán beszerzését, folyamatos követője vagyok a fórumnak és nagyon hasznos gyakorlati dolgokat olvastam.
Most a segítségeteket szeretném kérni!
Egy Attack 25 DPX profi kazán, két 1000 literes puffer tartály és 160 literes HMV tartály beépítéséhez keresek megbízható, valóban hozzáértő tisztességes szakembert. Pest megyei helyszín, de úgy gondolom az országban nincsenek akkora távolságok ami ne lenne áthidalható.
Nem egyszerű feladat, ezért fordulok hozzátok. Hátha van valaki, aki a jól működő rendszerének kivitelezőjét bátran tudná ajánlani.
en amikor kiablakoltam a regi 10+ eves kazanunkat inkabb csak iszap lerakodast lattam benne, persze vizko is biztosan volt benne, de nem nagyon latom realis eselyet eltavolitani ertelmes modon.
talan megprobalnam atmosni a kazant, hogy az aljan osszegyult iszapot kivigye.
ventillator csapagyazas, samot belsok amiket atneznek
esetleg ha kinn van leegetnem vagy leoldanam az esetleges katranyosodast, lerakodasokat
leteznek ilyen lezeres ponthomerok 10-20e Ftert, azokkal is nagyjabol ki tudod meregetni, de a legegyszerubb, ha a visszatero csoveket megfogod, ott erzed, hogy hideg, vagy valamelyest langyos.
ha ketseged van, hogy vmelyik nem megy es mindegyik egyformanak tunik, akkor esetleg emelj ideiglenesen egy 10 fokot az eloremenon, akkor ki fog jonni a kulonbseg.
a komolyabb oszto gyujtokon egyebkent van aramlasmero.
Hello! Kicsit offtopic: egy hazban hogyan lehet megmondani, hogy melyik padlofutes kor merre megy? Félek az elzárástól, a hőkamera draga, tippek? :) köszi
Köszi a tanácsot,apróbbra is hasitottam a méteres hasitott fát amit előtte már szétvágtam(bár közel nem volt 12cm se) meg a kéményt is kitisztitottam,most úgy néz ki rendben! Kérdés: valaki használ kémény tetejére épithető huzatszabályzót faelgázzal?(Márkát direkt nem emlitek de egy G-vel kezdődik) Mik a tapasztalatok?
Hát ennél a felhasználói papír egy vicc ilyen szempontból sajnos :(
Csak amikor már azt látod, hogy 220 fok mellett gyönyörűen gázosodik, rá 30 percre meg semmi se történik nézed hogy mi a fene baja van már megint, rá 10 perc megint minden szépen megy. De 250 fok mellett szintén ugyanez, 280 mellett dettó.
Másnap beledobok egy rakadt tavaly leszedett vékony ágat oszt 210-nél dübörög, mint egy mozdony és kiderül csak ez a bibi...
A sok apró fa mellett gyönyörűen teszi a dolgát, a vastagabb rönk nagyon nem barátja. Brikettel gyönyörűen megy a gázüzem, a bükk vastagabb daraboknál csak szenved.
Erre sehol se találtam semmit milyen méretű hasábokat érdemesebb használni vele, de ezek szerint nem csak ez válogat ennyire.
Mitől nem éghet alacsony hőfokon az m.a.h Pyrogas kazán? Felmegy úgy tized fokonként úgy 200ig,utána szinte alig tovább. Tisztitás előtt is ezt csinálta,lehet valamit nem eléggé tisztitottam ki benne?? Kéménycsappanytút ha kinyitom,de az égéstér ajtaját nem,akkor rohamléptekben megy felfele az égéshő azonnal,(ha becsukom akkor.meg rohamléptekben le ismét)innen gondolom vagy sejtem hogy a kéményhuzat nem lehet..fa az 8-9% nedvességtartalmú akác..valakinek esetleg ötlet?:( Levegőajtó mozog azt látom ha ég a fa,ventillátor is forog..ja,nem leszabályoz 200nál,mert 240 van beállitva benne..folyamatosan 100% ventillátor fordulat mellett produkálja ezt.
Nekem max egy kicsit fő a víz , de azt a szivattyú 3-as fokozatán is tudja produkálni. Azt tudom , hogy hátra felé leejt a kazán ezért a levegő/keletkező buborékok nehezen távoznak, meg kellene emelni a kazán hátulját vagy az eleje felé buktatni de van más teendő és a saját munka nem jól fizet-)))))))
"ez a kéménymagasság*15 + 57 fok ökölszabály lenne arra nézve, hogy mekkora az ideális füstgázhőmérséklet ahhoz, hogy ne a kéményen keresztül az utcát fűtsük?"
ja meg a kéménynél érdemes figyelni hogy a kilépő ne essen...... hűha..... nem tudom 60°C alá???? de most az se rémlik mennyivel kel számolni méterenként a fsg hülését :O
Valaki segitsen picit,mi az ideális füsthő hőfök?Okoz bajt ha lejebb veszem 250ről 220-ra? Lehetetlen normálisan fűteni puffer nélkül,folyamatosan kikeringeti ha a beállitott vizhőfok fölé megy,és mindig megteszi. Figyeltem,baromi lassan hűl le miután a termosztát lekapcsolja,ezért túlfűti a vizet elég sokszor. Tudom,kéne puffer,tervben van..