Cuha völgy az tényleg nagyon jó. Vinnye és Porva-cseszenk között pont 5 km a táv, ha a patak völgyében megy az ember. (Ami egyébként olyan könnyű terep, hogy láttam ott babakocsis párokat is, meg egy ismerősöm is mesélte, hogy babakocsival vitték a legkisebb gyereket.) Szóval az az út tényleg ilyen kifejezett kisgyerekes túravonal.
Nincs az új honlapjukon feltüntetve, de tavaly decemberben kölcsönöztünk utoljára , akkor 500Ft/ nap áron és 10e kaucióval. Célszerű előre telefonon lefoglalni, mert 3db Deuter hordozó van amit kiadnak bérlésre.
Az ötlet remek, csak kissé húzosak az árak. Egy kis szerencsével két heti árból simán vehetsz egy használtat, amit aztán szinte ugyanannyiért el is tudsz adni.
egy hiánypótló újdonságra szeretném felhívni a figyelmeteket: a hordozoberles.hu oldalon lehet bérelni vázas hordozókat, deuter kid comfortok vannak...
Sziasztok, szerintem is egy picit meredek (szó szerint :)) a Vadálló-kövek babával, bottal esetleg neki lehet futni, de én biztos nem futnék. :) Kellemes hátihordós túra lesétálni Sikárosra a K-n (sajnos a fenyőerdőt kivágták, de a forrásnál van pihenőhely), onnan pedig lehet csinálni egy hurkot: P, S Lajos-forrás (a turistaház nem üzemel!), Dömör-kapu (a K+ meredek, a Zháromszög gyönyörű ilyenkor ősszel, viszont újabban nehéz megtalálni Lajosnál az elejét), onnan K vissza Sikárosra és föl. Ez olyan középnehéz, de tényleg szép útvonal.
- Dobogokorol: Zsivany-sziklak, korseta, hatihordoval - Dobogokorol: Le a keken Pilisszentkeresztre (vissza akar busszal is), hatihordoval - Pilisszentkeresztrol: Szurdok, oda-vissza, hatihordoval - Pilisszentkeresztrol: ki a kolostorrom fele es tovabb a vaskapu(?) iranyaba, babakocsival - Ketbukkfa-nyeregtol: Fel a szerpentinen Pilis-teto fele, babakocsival
Októberben pár napot Dobogókőn töltünk a 4 hónapos babánkkal. Érdeklődni szeretnék, hogy melyek azok a (túra)útvonalak, amelyek babakocsival és/vagy háti hordozóval járhatóak, nem túl hosszúak, pár óra alatt teljesíthetőek?
Amolyan "Bevezetés a babás túrázásba" c. dologra gondolok.
Kicsit régi a topik, érdeklődnék, hogy milyen vázas háti hordozót javasoltok, közép kategóriás értékben (20-30eft). Túrázáshoz kellene, csak sok féle van és nem tudom melyik milyen. 10 kg-os most a pöttöm, de olyat vennék ami még egy gyereket ki is szolgál köszi, aki válaszol
Cuha-völgy Porva-Csesznek v.á. és Vinye között. Kék jelzésen a Galya-patak mentén Jásdtól a Római-fürdőig. Szállást azt hiszem, ajánlottam itt korábban: Bakonyszentkirály Reich-ház
Na, megtaláltam a topikot, és fel is dobtam a kérdést, de nem tudom, fog-e valaki válaszolni. Viszont mailt azt nem tudok küldeni, mert csak automata módon lehetne, úgy, hgoy a címedet nem látom, viszont nincs a gépemen levelező, amiből ez működne. MIt lehet ilyenkor csinálni?
Köszi, megkeresem a mail címedet, és majd érdeklődöm, és azt a topikot is megkeresem, és beírom ugyanazt, mint ide. Csak mikor a topikok közt keresgéltem, akkor ilyen nem került elő, azért ide írtam. Hol találom meg?
Szia, figyi, mi járunk ismerősökkel kirándulni (5 év körüliek a gyerekek, egy lány, egy fiú), ha gondolod, csatlakozzatok hozzánk! Pilis, Budai-hegység szokott lenni, de mi a lányommal a Börzsönyben is szoktunk csavarogni.
Van egyébként egy "Gyertek velünk kirándulni" topik, esetleg ott is feldobhatod.
Szia, elsősorban azért kérdeztem, mert lehet, hogy egy miskolci, vagy egy győri család jelentkezne szívesen, de mire ti elbumliztok Kecskemétről Győrbe, addigra részben már ütöd is az első hozzászólásodban megfogalmazott "nem vonzaná őket, ha hármasban nekivágánánk, meg nem is mernék ilyet tenni" kitételt... :)
Köszönöm a túraútvonal felajánlást, de nekem először társaság (kisgyerekes társaság!) kéne, tkp inkább azért jöttem ide erre a topikra, hátha valaki ebben tudna segíteni. Ha más nem, hogy merrefelé keressek, (vagy nyissak esetleg topikot, ha ez nem a megfelelő hely), stb. Szóval egyedül nem indulok neki semmiféle túrának :)
Lakhely: nincs igazán jelentősége, mert rendszeresen járok Bp-re, és bármilyen korai indulás okés nekünk, koránkelők vagyunk. A lakóhely közelsége számunkra egyáltalán nem szempont, errefelé (Kecskemét) nincsenek izgalmas túrahelyek, mi nem a környékünkön szeretnénk kirándulni, hanem a hagyományosabb (Pilis, Börzsöny, Duna-kanyar, stb) túra-helyeken. Gyerek koromban Pesten éltem, és én is Bp környékén túráztam.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Azért regisztráltam ide, hátha itt kapok ötleteket, hogy merre keresgéljek.
Két kisfiam van, óvodások, nagyon elevenek. Szeretnék velük túrázni járni (apuka nélkül, mert nem élünk együtt, meg ő különben sem egy nagy kiránduló). Az szerintem nem vonzaná őket, ha hármasban nekivágánánk, meg nem is mernék ilyet tenni, nem is lenne hangulatos.
Az ismeretségi körben nincs senki, aki szeretne túrázni, hasonló korúak a gyerekei, és rá is ér szombatonként vagy vasárnaponként.
Most tehát társaságot keresek. Olyan családok (akár egész, akár csonka családok) ismeretségét keresem, akikkel együtt járhatnánk túrázni, többé-kevésbé rendszeresen. Azt szeretném, ha a fiaimnak hasonló korú társaik lennének (lehetőleg fiúk) a túrák alkalmával, és esetleg később több napos belföldi túrázás (vizi vagy biciklis vagy gyalogos), esetleg nyáron közös strandolás is lehetne. A gyerekeim általában könnyen barátkoznak, de az ilyen alkalmi kapcsolatok nem maradnak meg.
Én magam túráztam már sokat fiatal koromban, de két gyerekkel nem mernék teljesítménytúra jellegű kirándulásnak vágni neki. Viszont a játszótéri lötyögéstől azért többre vágyom. Valami arany középútra :)
Kérem szépen, hogy ha valakinek van ötlete, hogy hol keressek ilyen társaságot, vagy akár ha valakinek van kedve csatlakozni hozzánk, írjon (ide vagy a mail címemre).