Minden a Kisalföld Volánról, valamint Győr tervezett kötöttpályás közlekedéséről: járművek, útvonalak, menetrend, utastájékoztatás, közlekedéspolitika stb.
26 éve selejt a busz, milyen rendszámnak kellene hozzá tartoznia? Tartsák évtizedekig ideiglenesen kivonva a forgalomból? Ugyan már… törzskönyvön kívül nem nagyon lehet neki más, mert ideiglenes rendszámmal csak mehet. Ha magyon terveznének vele, akkor leműszakiztatnák amihez azért fel kellene újítani - akármilyen állapotúnak néz ki.
A Farossal foglalkoztak az elmúlt hetekben, inkább az lehet valamikor utcán, rendezvényen.
Igen. Erről a kocsiról van szó és a rendszer eddigi logikája alapján kellett valami új rendszámot kapjon. A kérdés már csak az, hogy vajon mit meg, hogy mikor terveznek vele nyilvánosan mutatkozni.
Egykori AFF-622-vel vajon mi lehet (a terv), hogy néhány napja azt írja rá a JSZP, hogy "A rendszám nem került kiadásra Magyarországon." ami általában akkor szokott történni ha új rendszámot kap egy jármű?
Most egyelőre helyis tender sincs kiírva. A következő váltóadag a szegedi kieső Conectok lesznek pár év múlva, amik Győrbe érkezhetnek jóeséllyel. Azok a régebbi zalai társaikat válthatnának is és az utolsó 280-ast is akár.
Köszi az invitálást, szívesen mennék ha tehetném, de ezt a súlyosan mozgasserult kerekesszekes állapotom miatt nem tudom megtenni.
De ha már 20 éves Bn12, Bn18 buszok járnak Győrben: lassan eljön a csere ideje. Az Econell 12,18 Next is jó váltó típus lehetne, persze városi ülésekkel, es a csuklós esetében a 3.ajtóval szemben is álló hely kialakítással 4db ülés helyén.
A jövő héten gyere el, és utazz vele, most még tanszünet van, ilyenkor vagy kint van vagy nincs.
A jövő héttől egész biztos kint lesz, osztott fordán, átlagban Révai utcás, de előfordul Marcalvárosban is.
Sajnos az utastájékoztatója neki nem mindig jó, ezért nem mindig lehet nyomon követni az utas.hu-n.
De amikor kint van, akkor úgy van kint mint a legtöbb régi MB Conncecto O345G illetve a LOC, reggel 5 és 9 meg déli 12 és este 7 között. Az 1 1A 2 7 17B 9 19 21 22 22A 23 24 25 26 28 30 30A 31 38 38A vonalakon. De elő fordulhat máshol is.
Nos, nem a legélesebb kés a fiókban, ha érted mire gondolok.
Nos, 20 év az 20 év, mint emberben mint buszban elég szép kor a maga módján.
Én 9 éves voltam mikor először utaztam vele, 2006 nyarát írtunk, elég érdekes busz volt már akkor is.
De nekem tetszett, és az évek alatt ő is eléggé amortizálódott azért, de még megy, szerintem neki sincs sok ideje hátra, feltéve nem 30 éves koráig akarnak vele dolgozni.
Minden esetre is, jó állapotban van, de nehezen vált, vinnyog a motor, büdös van benne hátul, egy pár ülése eléggé kopott meg laza, firka nyomok vannak azért rajta hátul az elmúlt évekből.
Megint sikerült a legjobbat kihoznia a MÁV VOLÁN csoportnak. Itt az iskola mindjárt, beindul a vasút és közúti közlekedés. Nem lett volna logikusabb április május környékén ezt betervezni? Hát persze hogy nem, miért is kellene normálisan gondolkodni.
És, megint elrángatnak minden üe től SRD MAN-okat meg ami még használható normálisabb csuklóst is.
Vidék? az le van SZva, felsőbb gondolkodás szerint... Pest? hát persze hogy az utolsó mozzanatig ki kell nyalni a valagukat ..
Ezért kellett volna, a BKV-nak, az ARRIVA busznak, és az alvállalkozóknak meg a Volánnak EGYÜTT vállalnia ezt a giga pótlást, és nem egyedül a volánra hárítani, jó tudom a BKV is besegít, de ez akkor is kevés.
Ha már van alvállalkozó, akkor oda is kellett volna. Lehet később beszáll majd valaki.
Amikor visszakapjuk szeretet MAN-jainkat azok olyan koszos leharcoltak lesznek megint.
Nemhogy az LKC Credo buszokat vitték volna, minek oda klímás wifi-s busz, arra a 4 megállóra? Sőt, a KPK KYP LLF FLX MOS NWX VOLVO buszok is alkalmasak lettek volna erre a feladatra.
Részemről ennyi amit hozzá fűznék ehhez a csodához.
Tudom, Hát és ÉS sel nem kezdünk mondatot, de ennél az esetnél és okfejtésnél ez belefér :D
20 éves létére azért még meglepő, hogy bírja a KEX-595. igaz, kicsit leharcolt állapotúnak tűnik Az alábbi képen. Aki vezeti, vagy utazott vele mostanság, az tudna pár sort írni róla, jelenleg milyen állapotban van? Pontosan hányszor volt váztörött, és mely része volt érintett?
Ezt furcsáltam én is. Annyit tudok, hogy egyelőre semmit nem állítanak le, hiába jöttek az SSM-ek. Volt egy olyan verzió is, hogy a most beérkező Econellek lesznek majd addig az elvitt csuklósok helyén. A második verzió volt már az, hogy a csuklós tartalékokat rakják oda. Egyik verzióval sem igen járnak jól. Most először is azért megy a reménykedés, hogy a három SRD-t csak addig tartsák ott, nehogy kitaláljanak majd még valamit.
KRR ma reggel is kinn volt helyin, a KSM-091 fordáján (ahol eddig dolgozott a 290) meg a HSW-659 van. Persze jövő hét hétfőig még változhat, de helyin is akkor kezdődik az iskola...
OFF: FLM-535 (C56) is így járt Nógrádban, hogy kérelemre ideiglenesen kivonták 2022 decemberében, amikor a meghibásodott motort csinálták, aztán meg amikor kész lettek vele, csak kiadták figyelmetlenségi hibából adodóan 23-ban is, úgy hogy hivatalos formában meg ki volt jelentve. Aztán ezt látván vissza is helyezték a forgalomba, csak ami a szomorúbb volt, hogy az év tavaszán már egy próbarendszámmal tért vissza, és nyáron már vitték is Ukrajnába.
ON: Az IAA-825 viszont műszaki hibával állt le nyár közepén, tehát jelenleg is használhatatlan, és ahogyan előtte is írták az Ipariban van most.
A kép feltöltő valószínűleg július 21-et akart írni, és a Fotobuson nem figyelhették a dátumot, ezért fogadták el.