Minden a Kisalföld Volánról, valamint Győr tervezett kötöttpályás közlekedéséről: járművek, útvonalak, menetrend, utastájékoztatás, közlekedéspolitika stb.
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. HNF-498-at régebben mindig láttam Utas.hu-n a 7090, 7007, 7055, 7025-ösön menni. De az elmúlt 2 hétben (/1,5 hétben) egyáltalán nem láttam. Tehát csak én nem láttam, vagy javításon van, vagy..., valaki tudja hogy mi történt/ik vele, vagy hogy hol van?
Azt nem tudod véletlen hogy a 2015-ben Sopronba került KXY-289 és KLF-351 miket váltott? Illetve a 351-et mi váltotta 2017-ben? A 289-et ha jól rémlik a LYL-734 váltotta és az még mindig azon a fordán van.
Pontos dátumot nem tudok, de alsóhangon húsz éves sztori legalább. Nyilván nem sztráda, egy sávnyi aszfalt, mindkét oldalon kigyúrt padkával, kb mint a szőgyei út.
Ezek a járatok meghirdetett iskolabuszok, a mezőörsi alapítványi iskolába hordják a gyerekeket.
Óváron is dobnák, ha lehetne, csak éppen nincs mi a helyére.
AO-MA-159 még egy jó ideig nem lesz a balesete miatt, a GXD május végén nagy eséllyel le fog állni, a Füredről ideszármazott LVN-874 pár napot ha dolgozott, a Soprontól megnyert LYL-738 se valami stabil, LHT-747-et nem is viszi ki mindenki a váltója miatt, a KCM-495 még tavaly év végén leállt, HPD-152 (aminek a sorsa szintén kérdéses) és LHT-746 közösen tudnak csak úgy-ahogy kiadni egy fordát...
Egyszóval nem engedhetné meg magának az óvári üzem a JLZ kidobását.
A volt Pannon volános ex komlói JLZ-146 szerintem benne van a programban, lagalábbis Hatvanban ott van mindig a kiallított darabok között.Na az a 260-as igazi retró élményt tud nyújtani😀
Ha már ez a téma,ahogy látom 657 és a JLZ holnap befogja fejezni a műszakijuk szerint. Utóbbi tegnap is egész nap kint volt.
659,GXD,GTZ,KIT maradtak. HSW-659 és szabolcsi JSZ-369 a 2 utolsó 260-as.
Sajnos szép csendben köszön el a 200-as széria,felhajtás nélkül.
Nem tudom azért a volánnál egy 55 éves korszak lezárása történik,valami esemény lehet illendő lett volna.
Kérdéses valamit akarnak e egyáltalán megőrizni ,erről sincs hír.
GTZ-nek már a nagyhídja miatt is érdemesebb lenne megőrzésre kerülnie, retrozni ezzel lenne igazi élmény. Ehelyett pl a kuwaiti 263-as őrizgetése fontosabb.
Bár rég láttunk már listát egyáltalán most mik vannak az értékmentési programban még benne,zavaros.
Jogos, de jópár évig volt az halászi is, nem csak a fotó miatt, láttam fordajegyzéket róla. Oda tették, ahol éppen volt rá ember, ezért volt egy időben bentről is kiadva.
Annyit kiegeszittenék hogy az a halászi az Dunasziget. És az meg a mai napig dunaszigeti forda, és a LUF is dunaszigeti kintalvós. Szoval dunaszigeten 2 forda van 2 busszal. Viszont az emlitett forda tanittasi szünetbe nincs, akkor a LUF klímás tartalék.
A HSW-657 korai évei számomra a múlt homályába vesznek, nagyjából 2006-tól fix győri belső fordát csinált, és közben legalább két nyáron ki volt rakva Mosonszentmiklósra csuklós helyett (akkoriban még nyárra amit tudtak leállítottak)...2011-ben került ki Mórichidára, ott 2019-ben váltotta a MYR-751, ami után megint belső fordás lett, majd a forda lett pannonhalmi, és ment vele a 657 is, amíg a KIC-698 leváltotta, azóta tartalék...illetve már csak papíron az, gyakorlatban már nem kiadható, és két nap múlva a vizsgája is lejár.
A 659-hez sokat nem tudok hozzátenni, csak annyit, hogy miután bekerült Győrbe, még jó pár évig gazdás tartalék volt, és csak azután lett fregoli.
Amennyire tudtam, utánakérdeztem illetve átnéztem a régről megmaradt feljegyzéseket, ez alapján:
GTZ stimmel, újkorától 2016-ig hegyeshalmi volt, azóta tartalék
GXD rajkai volt, KGC-005 váltotta le, amikor az AUDI-ról felszabadult MYR-755 kikerült Mosonszentmiklósra, kb 2019 táján, utána lett előbb belső fordás, majd tartalék.
JLZ újonnan Jánossomorján kezdett azon a fordán, ami most az MNY-928-é, majd 4 év után átkerült Mosonszolnokra kilométer kiegyenlítés miatt. Egészen addig ott maradt, amíg 2008-ban lekerült Óvárra a JTG-464, és az így felszabadult KIT-120 leváltotta. Ekkor került Halásziba, és egészen az SSM-ek 2021-es érkezéséig ott is volt, akkor váltotta le a LUF-285, ami azóta is ugyanezen a fordán van, csak közben már mosonmagyaróvári telephellyel.
Kiegésziteném,hogy DUD648 Szakony-Sopron vonalon dolgozott,de Zsira,majd később Sopronhorpácsi telephellyel MYR687 váltotta,jelenleg is az van a fordán!
2016ban egy Sopronhorpácsi balesettel zárta pályafutását!
HSW672 Szakonyi volt 2001-2011,utána Újkér,Iván sok felé járt!Szakonyi fordán LYL738,majd MZD011 váltotta!
KGC002 Nagylózsi fordás volt sokáig,de Sopron-Szakony járat is volt a fordájában,FLR240 váltotta,de már SSM545 vagy 546 van helyette!!
657 mórichidai volt sokáig, ez elvileg a MYR-751 mostani helyének felel meg, ez alapján 2019 nyaráig (akkor került le AUDI szerződésesről a 751) lehetett ottani kocsi a 657. Utána pedig Pannonhalmán lakott 2021 december környékéig, amikor is az SWR Volvok miatt felszabaduló KIC-698 leváltotta, úgy került a tartalékok sorába.
659 rétalapi busz volt, ide később FLR-371 került (mostmár SSM-428 az ottani kocsi), de hogy közvetlenül mi váltotta a 659-et, azt nem tudom. 2014 májusból pedig már van róla kép, hogy Győrságon parkol, ott pedig MNY-911 lett az utódja, gondolom amikor lekerült AUDI-ról, tehát valamikor 2019 június környékén. Győrság után elvileg már nem került ki sehova a 659, azóta tartalék.
Ha valaki tud pontosabb információkkal szolgálni, ne tartsa magában, én kb. 5 éve követem az itteni dolgokat, az ennél korábbi történéseket találgatom csak.