Sziasztok kérnék egy kis segítséget adót egy skoda octavia 1.9 sdi 99 es reggelente nehezen indul menet közben kigyulad az izzitó lámpa és leál meg elmegy róla minden áram mi lehet a gond
Segítséget szeretnék kérni! Van egy 2011-es skoda octavia 1.6 dízel kombi autóm és valamitől lemerül egy éjszaka alatt az akkumulátor 12V alá. Az aksi új, töltés rendben.Tapasztalt-e valaki ilyet vagy mi lehet a gond?
Az abs és a kipörgésgátló (asr) kijelzok álandóan vilâgítanak nagyon ritkán indítás után elalszanak de egy kis ido mulva eloszor az abs majd az asr is kivilágít mi lehet a gond. Továbbá van egy kis turbó problémám is ez általában 4-ik 5-ik fokozatban szokott mutatkozni 3000 fordulatszám felett (hirtelen kigyorsításoknál) mintha eltunne a turbonyomás és nem megy az auto ez ujraindítás után megszűnik.
Egy 2007-es Skoda Octavia II-m van, manuális klímával/fűtéssel. A hibajelenség az, hogy ahogy tekerem felfelé a hőfokot a fűtésnél, egy pár percig meleg jön, aztán szépen lassan lehűl a befúvott levegő a kinti hőfokra, egészen a tekerő utolsó 2-3 kattanásáig, onnantól fűt rendesen, de így lényegében nincs átmenet hideg és full meleg között.
Találkozott valaki hasonló jelenséggel? Ha igen, mi volt a hiba oka illetve a megoldás?
Sziasztok! Van egy kiszemet Octiavia Elegance 1,6 (2006) jó felszereltséggel, árban, állapotban. Viszont kicsit sok benne a kilométer 240.000. Mi azok sarokpontok amire feltétlen nézessek meg a végső döntés előtt? Vezérműszíjcsere következő időpontja stb.... Köszi a segítséget előre is!
Sziasztok! 99-es 1.8SLX, kb. két nap alatt valami leszívja az akkut, ha nem használom az autót. A töltés jó, akku jó! Hétfőtől péntekig autóval megyek dolgozni, indul mindig. Vasárnap este, már nem indul, tölteni kell az akksit. Tapasztaltatok már ilyet?
Sziasztok! Skoda Octavia 1.4 (BUD) indítási problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. 1.4/II-esem van. Hideg motor indításakor ALKALMANKÉNT egyenetlenül jár a motor, erőtlen, gázadáskor durrog, csattog. Egy 10-20 másodperc után normalizálódik az alapjárat. Mostanában menet közben is leáll a motor, ilyenkor nem is indul újra. Legutóbb kihült motorral sem indult újra, csak másnap reggel, amikor elvontatni készültünk. Ha mégis újraindulna ismét produkálja a durrogást, csattogást. Természetesen amikor szerelőnél van semmiféle probléma nem lokalizálható.
Valaki valósított már meg utólagos LED-es DRL OII-n (nem facelift-es)? Olyat, ami csak akkor világít, ha jár a motor (akkor nem, ha csak "gyújtáson van"). Össze lehet ezt hangolni a fedélzeti elektronikával? Mármint, hogy az autó "fedélzeti rendszere" kapcsolja be ezt a világítást, nem pedig a különböző vezetékekről "összelopkodott" infók alapján egy külön készülék?
Sziasztok!olyan kérdésem lenne, hogy az octaviankon(1999-es 1es octavia) ha bekapcsolom a hátsó ablakfütést, elkezd a középsö féklámpa is világíttani.Valami tipp, tanács? Elöre is köszönöm!
Sziasztok! Most olvastam az Octavia II írását a Titalcaron. Nekem egy 2009 januári 1,6 kombim van, 40e km van benne, nagyon szeretem, semmi gondom nincs vele, leszámítva egyet, amiről a cikk is ír. Kb egy másfél évvel ezelőtt elkezdtek nyöszörögni az ajtók, viszonylag hamar elég kellemetlen, 17 éves Opel Astra érzésem lett a zörgéstől, nyekergéstől. Ezt a nyári-téli gumicsere alkalmával többször is jeleztem a márkakereskedés szervízében, ahol vettem, és ahol szervízelik, és ahol alkalmasint leápolták valamivel a kédereket, de nem tudom, mivel. Volt, hogy az ápolás után hetekre teljesen eltűnt minden nyekergés, de aztán előjött. Januárban járt le a 3 éves garancia, de előtte garanciálisan az összes kédert kicseréltettem az autóban, megint teljes lett a némaság, mint új korában, nagyon konfortos volt. De a kemény tél, és ki tudja még mi miatt jó egy hónapja megint nyekereg, lassan fokozódik, főleg hosszó, meleg, poros időszakok után. Ha kap egy nagy esőt éjszaka, nagyon elcsillapodik a nyekergés, de aztán pár nap múlva előjön. Nyilván valamifajta lekezelésről van szó. Nekem a szervízben mondták, hogy a gumik anyaga nem mindíg jó, sajnos a vásárlás másnapján is hoztak már vissza Octaviát kéderzaj miatt. Szóval nekem új kéderek vannak, mégis nyöszörög főleg budai, rosszabb burkolatú utakon. (Csere után sehol nem nyöszörgött). Olvastam a cikkben, hogy ez a nyöszörgés viszonylag egyszerűen orvosolható, és az lenne a kérdésem, hogy egyfelől, mi ennek az oka, és milyen megoldást tudnátok nekem javasolni, hogy megszabaduljak ettől a kellemetlenségtől. Akár mosni őket, akár kezelni a tapadás érdekében, csakhát sajnos nem ismerem a megfelelő anyagokat. Előre is köszi
Segítségeteket szeretném kérni, aki már tapasztalt ilyent.
2001-es Skoda Octavia I.-es. Reggel, hideg, -5 Celsius-nál is csinálta már, és -7-nél is.
Beindítom a motort, és elkezd túrázni magától. Nincs sebességben, és felnyomja a fordulatszámot 2000-re és 1000 és 2000 között túráztatja folyamatosan mintha nyomogatnám a gázt, de nem nyomom.
Újautó vásárláson gondolkozom! A szóba jöhető autók, eddig ezeket néztem ki: VW Passat 2.0 PD TDI 4motion Trendline vagy Comfortline, ús Suzuki Grand Vitara ebből vagy a benzines vagy a dízel JLX-A felszereltséggel és a Skoda Ocavia Combi 4x4. Ti miket ajánlanátok? A 4x4 hajtás annyiból lenne jó, mert egy domboldalban van a házunk, és télen a macskakövön, és a ritkán takarított utcán szerintem képtelenség egy nem összkerekes kocsival feljönni! Kb olyan 7 milliót szánok rá.
Ha van valamilyen véleményetek ezekről a kocsikról, vagy tudtok más, jobb alternatívákat is (esetleg használtat vagy más újautót), akkor kérlek írjatok...nagyon fontos lenne, és számítok a véleményetekre!
Még az, hogy melyik klímaberendezésnél lehet a szellőzést hátulra is bevezetni (hogy hátul is legyen légbeömlő a két első ülés között, tudjátok, az első könyöklő mögött. Ez a Comfortline-ban benne van már? Vagy együtt jár a könyöktámasszal ez a funkció?)
És egyébként milyen a 4motion meghajtás, erre a használatra elég szerintetek?
Az Octavia meghajtása megegyezik a VW 4motion rendszerével?
3 hónapos az Octavia II kombim. 1.6 MPI (de nagyon megy), Ambiente + 1-2 extra. Egyetlen dolog zavar: mivel elég csendes az autó, rosszabb utakon (tehát gyakorlatilag lakott területen belül) állandóan nyiszognak a burkolatok. Csak én vagyok peches, vagy szériahiba? Javítható?
Nekem már 3 Octaviám volt (van), valóban kitűnő auto, 1-1 típushibától eltekintve (lambdaszonda, szilentek). Ár-érték arányban szinte verhetetlen. Nem egy versenyautó, de aki nyugodtan autózik elviszi a világ végére. Az új 1,9 PDTDI pedig egyszeűen remek, automatával kellene nekem is-))
Nekem az első szériából volt egy 1997-2002-ig, de hullott szét darabokra. Ne vegyetek új autót közvetlenül a megjelenés után. A mostaniak úgy hallom jobbak.