Mert amúgy a lámpák közötti elválasztó nagyon is szembetűnővé teszi a különválasztottságot, színtől függetlenül.
Tiszta szívből gyűlölöm a kettévágott lámpát, évekig láttam egymás mellett a parkolónkban két pont ugyanolyan autót ilyennel és amolyannal, pont elég volt ahhoz, hogí a pokolra kívántam azt, aki elkövette ezt a merényletet az Octavia ellen, de ezzel együtt is szerintem nagyon nem mindegy, hogy a két lámpa között a milyen színű az a béna csík, minél inkább passzol a lámpa tónusához, annál kevésbé hangosan ordítja, hogy ott van.
Ízlelgesd ezt az öt szóból álló mondatrészt. Gyári állapotú az autó, ahogy kihoztam a szalonból. Azért választottam feketét, mert azon nem jön ez ki annyira, mivel sötét hátterű a ledes fényszóró.
Miért, feketére le vannak fóliázva a lámpák rajta elől?
Mert amúgy a lámpák közötti elválasztó nagyon is szembetűnővé teszi a különválasztottságot, színtől függetlenül. Legalábbis nekem ordít, hogy nincs egyben a lámpa, ezért sem tetszik a megoldás. A mai napig nem tudtam megszokni, hogy számomra így elbaltázták az elejét. Az enyém a kezdeti, az tetszik.
van egy skoda octavia 1.8 tsi benzin turbó 2017-es a négylámpás szedán olyan tünetett vettem észre hogy mikor bemelegedett elkezd dízelesen csatogni nem olyan hangossan de már elég jól lehet hallani az utastérből, de amikor bemelegedett a hőfok rendesen nem melegszik túl És megyek vele 1-5km utána csinálja.Mi lehet a baja
2020 októberétől használom az OSRAM H7 LED 230 verziót, akkor lett hivatalos német honban. Erre vártam, hogy legyen engedélyezett LED, nem akartam senki szemét bántani. Nálunk törvényen kívülinek minősült akkor még, de szeretek veszélyesen élni :) Sokkal jobb, mint a halogén, ez nem is kérdés. Vissza szerelve a halogént (műszakira) nagyon érezhető a különbség.
Használatához hivatalosan kell szakműhely által kiadott pecsételt papíros, amiben igazolják, a beszerelést (álá fóliázás). Nálam ez nem történt meg, de a mai világban amikor már minden második, harmadik autó ledes, kb senkit sem érdekel. Illetve jelentezzen az akit emiatt valaha megállítottak. (Most hagyjuk az ültetett, durrogó, füstölő, látványosan nem gyári kialakítás miatti vegzálást. Tátott szájjal a kerekerdőbe eseteket) A köd/tolató lámpa is ledes simán sosem volt vele gond műszakin, pedig nem "okosban" volt.
Hangja kb a semmi, akkor hallható, ha nem jár a motor, közelről a lámpatestnél, illetve ha rárakod a kezed a lámpatestre a finom rezonancia.
Pár nyarat már lehúzott, semmi probléma vele melegedés terén, teljesítmény felvétel kb a harmada a gyárinak.
Villogtatás szemből kb zéró kategória.
Beszerelés pofon egyszerű, semmi hibajelzés, plug and play.
A felsorolt listából bármelyik jó .Nekem még a legelső szériás van (230) aminek az alján egy nagyobb harang, amiben van a ventilátor és a vezeték amit rádugsz a gyári csatira. Az újjabbaknál (450) ez már eltűnt, sokkal kompaktabb kialakítású, talán már ventije sincs. Azt venném :)
A műszaki vizsgán és a rendőri ellenőrzésnél is legyen nálad a ledes fényforráshoz tartozó (kinyomtatható) papír, amely tartalmazza a cucc adott típusba történő beszerelésének engedélyét.
Ha nincs ilyen papírja, inkább ne kísérletezz vele. De elvileg az Osramnak van.
Ezek az autók mind can buszosak, olyat tegyél bele, különben hibát fog jelezni a műszerfalon.
octavia 2 csomagterébe milyen tipusú nagy fényerejű T10 5W5 LED-et ajánlotok, ami belefér a lámpatestbe és kellőképpen nagy a fényereje? Ehhez can-bus-os kell?
Azt olvastam, hogy léteznek olyan nyersolajok (sweet crude- édes) , amibe a kén tömege kisebb mind 0.5% és olyanok is amibe 3-4% is (sour crude- savanyú), a másodikat nehezebb finomítani.
Ez pl. egy tipikus különbség a MOL és az OMV által használt nyersolaj között, ezért (is) él az a mondás, hogy az OMV prémium üzemanyagai jobbak, egyszerűen már a kiinduló nyersolaj is sokkal jobb (ha jól tudom, a sima OMV üzemanyagok a MOL-tól származnak, legalábbis az ország jelentős részén).
A prémium adalékot a kútnál töltik bele. Nem tudom, hogy mit tartalmaz az adalék, de nem soha nem tapasztaltam semmiféle különbséget a motor működésében a prémium miatt.
Más a prémium adalék a sima benzinben és más az eleve prémium benzin. Ami eleve prémium, abban kevesebb a biokomponens és még annak a kiválását is akadályozza az adalék. Nekem több autóm is van, amelyik vagy nagyon keveset megy, vagy nem indul be akár hónapokig a motorja mert elektromosan használom, ezért - a biokomponens kiválását megelőzendő - OMV 100-at tankolok beléjük.
A 2000-es évek eléjétől kivonták a ként az üzemanyagból.
A kén tartalmazó vegyületeket hozzájárultak a kenőképességhez. A mechanikus adagolóknak fontos volt a kenése.
Nekem volt két darab mechanikus adagolós dízelem a 2000-es években. Egy Fiat Croma és egy Skoda O1-es. Úgy emlékszem, hogy a Fiatba használtam Liqui Moly gázolaj adalékot (ezen azt írta, hogy növeli a kenési képességet) és a téli időszakba öntöttem a tankba egy kis benzint is- 5-6%-ot, mert egyszer megfagyott az autó padlólemezén elvezetett csőben a üzemanyag és megállt a motor egy mező közepén -28 fokos hidegben.
A mai gázolajok a EN 590 szabvány szerint készülnek, ez szabályozza a ceténszámot, a kéntatalmot(max. 10ppm), kenőképességet, biodízel arányt (max. 7%).
A modern dízelmotorokat erre a szabványra tervezik. A közös nyomócsöves befecskendezésnél olyan szűkek az illesztések és nagy a nyomás, hogy szerintem nem szabad semmiféle adalékot használni.
A részekeszűrő is érzékeny az adalékokra.
A +350e km futású V6-os dízelbe, szinte kizárólag prémium dízelt használtam, a Lukoil-tól, mert hétvégén a sima árába tankolhattam a prémiumot.
A prémium adalékot a kútnál töltik bele. Nem tudom, hogy mit tartalmaz az adalék, de nem soha nem tapasztaltam semmiféle különbséget a motor működésében a prémium miatt.
Ha simát tankoltam, egy másik kútnál- pl. külföldön, a motor ugyanannyit fogyasztott és pont úgy szólt, ahogy a prémium Lukoil gázolajjal.
Talán a szlovén gázolajjal fogyasztott valamivel kevesebbet, mert ott mindig valamivel olcsóbb volt az gázolaj és gyakran telitankoltam, ha sízni mentem az olaszokhoz. De onnan nagyából 800km vezetek sík pályán (az olaszoknál is arrafele és a magyar pályákon is visszafele), talán azért fogyasztott kevesebbet. :)
A kén kivonása a nyersolajból drága technológiát igényel.
Azt olvastam, hogy léteznek olyan nyersolajok (sweet crude- édes) , amibe a kén tömege kisebb mind 0.5% és olyanok is amibe 3-4% is (sour crude- savanyú), a másodikat nehezebb finomítani.
Az olajfinomítók az édes és a savanyú nyersolaj keveréket használják a lepárlásnál.
Más:
Az utolsó szervíznél- most egy hete, leszerelték a szívósort és kiszedtek belőle vagy 3-4 deci kormot.
Ezt szerintem Te is csináltasd meg, a 2.0 CRTDI-nél.
Az EGR szelep visszavezeti a szívósorba a kipufogógázt, ami koromrészecskéket és olajgőzt is tartalmaz.
Akkor jó volt a sejtésem...Benzinesbe én is raktam anno, mikor a Bravo volt meg, de ebbe nem merek, pont amiket leírtál, azért. Végiggondoltam a motor működését és valahogy nem tűnt jó ötletnek.
Nem tudok elképzelni olyan lötyit, aminek a normál/prémium üzemanyaghoz képest lenne bármi olyan előnye, ami megérné a kockázatot. Akármit oldanak le vagy szednek szét, az a magasnyomásún és befecskendezőkön át akar majd kijönni, ha a szűrő nem fogja meg. Ott pedig elég sérülékeny falak, piciny rések és lyukak vannak. Nem beszélve arról, hogy egy véletlenül elrontott keverési arány - nem tele tank - elronthatja vagy gyorsíthatja az égést is.
Dízelbe öntve még az olajcsere előtt az olajhoz adalékolható motoröblítő szereket sem tartom jó ötletnek, egy meleg és/vagy kopott motor simán szétpörgetheti magát ezektől, késői olajcsere esetén meg taccsra teszik a gázolajjal higított olaj maradék kenési képességeit is.
Benzines esetén szoktam használni ilyeneket, hidrotőke és hidraulikus láncfeszítő kezdődő letapadása esetén elég jó, működőképes megoldás, a beszűkült járatoknál is hatásos és nem kell mellékhatásoktól tartani ha előírás szerint hideg/langyos motornál öbílt vele az ember.
Urak! Nem tudom volt-e már téma, de érdekelne, hogy érdemes-e dízelbe ilyen-olyan rendszertisztító adalékot önteni? Én kicsit fenntartásokkal kezelem, de bárhol nézem, nagyon nyomják... :-)
Pár napja nincs startstop és ami baj tempomat. TEgnap mivel a saját elm232 100ft stb nem tudjaa olvasni a pedál állásokat apám nem VAG, de valami notis olvasójával megállapitoottam, h a fék érzékelő rossz, nyilván nézelődtem mást de nem állitottam el, a végén ez maradt:ebből a légzsák és a lámpa irreleváns, a jobb oldali 3 abs tr cont és guminyomás maradt valamint kicsit emelt alapjárat. Valahogyan vissz tudom állitani az eredeti állapotot?
Szeretném megkérdezni, hogy egy kettes octaviánál/2006/, normális-e a motortér beázása? Azért kérdezem, mert ennél a motorháztető csak úgy becsúszik a lemezek közé, de a sárvédő elem tetején nincs végig fogadó rész, vagy vízorr, így ott mosásnál, nagyobb esőben nálam befolyik a víz, ami meg is tud állni, pl. az üzemanyagszűrő tetején. Más autómnál ilyet még nem láttam, esetleg hiányzik nekem onnan valami? Mellékelek képet. A válaszokat előre is köszönöm!