Keresés

Részletes keresés

Bakancs4 Creative Commons License 2026.03.30 0 0 12857

Abszolút friss ajánlat , igaz nem Sulky  :

https://auto.jofogas.hu/zala/Amica_3_kereku_moped_autoelado_159900549.htm

dearsulky Creative Commons License 2026.03.29 0 0 12856

Szia, hol, mennyi, hogy néz ki stb.? 

Előzmény: Ric.sulky (12855)
Ric.sulky Creative Commons License 2026.02.18 0 0 12855

Sziasztok nekem volna egy eladó piaggio sulky sp 50 

Bakancs4 Creative Commons License 2025.11.22 0 0 12854

Mint nemrégiben megtudtam néhai társunk járgányai elkeltek , állítólag 100 ezerért ment el darabja . A piros (Fiam Johnny Panther ) már eltűnt , és a Sulkyt is átmozgatták , hogy könnyebb legyen felrakni .

Viszont megtaláltam Zsolt barátom egykori Sulkyját , azt amivel egyszer Balatonakaliba is feljött . Most a város szélén áll a gazban egy tanya előtt .

Valaki megkért , hogy próbáljam meg kideríteni : nem eladó-e ? 

Előzmény: Bakancs4 (12848)
fbarany Creative Commons License 2025.10.03 0 0 12853

Szia!

Köszi a segítséget, de valamiért ez a Charly tetszik. :)

Igen olvastam, szemem sarkábol figyelem a moped autókat régóta, de csak a Charly...

Előzmény: Bakancs4 (12852)
Bakancs4 Creative Commons License 2025.10.01 0 0 12852

Eladó Charly-t keresek ...

Mindenképpen Charly kell ? Én már mindkettőt eladtam , de nagyon hasonló hozzá a FIAM Johnny Panther , az van itt egy eladó , néhány hozzászólással lejjebb írtam róla . Még mindig ott árválkodik az utcán , megválnának tőle .

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=170230795&t=9120771

fbarany Creative Commons License 2025.10.01 0 0 12851

Sziasztok!

Eladó Charly-t keresek, ebben szeretnék segítséget kérni.

Köszönöm.

Bakancs4 Creative Commons License 2025.09.04 0 0 12850

Sajnálatos , de nagyon úgy tűnik , hogy itt ezen a fórumon erre érdembeli reagálás nem lesz . Egyébként is igencsak leültünk -- gondolom a társaság színe-java átköltözött a fészbúkra , de én ott nem vagyok jelen --  ahogy nézem az elmúlt egy évben kevesebb mint tucatnyi hozzászólás volt , annak is majd felét én írtam .

Visszagondolva a fórum közel 20 évére ( én azóta vagyok itt aktív ) ez a büfékocsi-téma nagyon ritkán jött fel , a korábbi aktív tagok egyikének se ilyen célra volt beállítva a járgánya .

És csak egyvalaki volt  aki épített ilyesmit VW Transporterből , ő hivatalos autószerelő Bpesten . Itt a fórumon nem aktív , de privátba el tudom érni .

Érdekes dolog ez a kettősség , mert ezeknek a háromkerekűeknek legjellemzőbb felhasználási területe az a büfékocsi variáció .

Előzmény: balerinalány (12849)
balerinalány Creative Commons License 2025.09.01 0 0 12849

Üdvözlöm a kedves Fórum követőket. Az alábbi projekthez keresünk a párommal szakembert aki tudna nekünk segíteni, illetve ajánlásokat is szívesen fogadunk. Előzetesen csatoltam néhány képet is. A tervünk az, hogy az alapként szolgáló járműből (Piaggiao Ape 50 1990) egy felépítménnyel kiegészített büfé kocsi készüljön.

Fontos számunkra, hogy az átalakítás ellenére megőrizze a jármű korhű jellegét. Az első lépésként egy teljeskörű motorikus felújítást, valamint karosszériajavítást szeretnénk elvégezni. A fényezést fehér színben képzeltük el, mivel a végső megjelenést fóliázással alakítanánk ki.

Emellett szeretnénk beépíteni egy kicsi állófűtést, illetve egy aggregátot a büfé gépek áramellátására, arra az esetre, ha nem áll rendelkezésre külső áramforrás. Természetesen fontos lenne egy diszkréten elhelyezett lehetőség a külső táp csatlakoztatására is. Illetőleg a hatályos szabályoknak (hccp) engedélyeknek megfelelő mosogatórész is fontos lenne.

Kíváncsi lennék a véleményedre, ezek a kérések megvalósíthatók lennének? Illetve ha konkrét (rész)árakat, árajánlatokat tudnak adni, az nagy segítség nekünk
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel  Csilla

Bakancs4 Creative Commons License 2025.08.18 0 0 12848

Nemrégiben megint szomorú hírt hallottam , végleg elpöfögött közülünk az egyik mopedes társunk . Ráadásul Feri volt itt a környékemen az utolsó aki üzemszerűen közlekedett háromkerekűekkel -- pontosabban próbált közlekedni , mert a kis járgányai nagyon gyakran hagyták cserben , sok bosszúságot okozva . A magam részéről szerettem volna átterelni a gyakorlatban jobban használható dízel négykerekűek világába , tettem is erre előkészületeket , de sajnos a sors ezt már nem engedte meg nekünk . 

Ferit 5 éve ismertem meg , akkor jelent meg nálam és megvásárolta tőlem a képeken is látható zöldeskék ( kékeszöld ? ) Sulky Kore-t . A kocsit az előző ( akitől én vettem ) gazdája nagy költséggel felújította azért , hogy a felesége azzal járjon dolgozni -- nem  akart a napi 2x6 km-ért még autót fenntartani , a dízel mopedautókat pedig drágállották . A kocsiba berakták 102 cm3-es hengert , erősített kuplungot , áttételmódosítót , nagyobb karburátort , új gumikat vettek és szépen lefényezték . Aztán a második ( vagy első ? ) napon felborultak vele -- ugyebár a háromkerekűek vezetéstechnikája megkíván egy minimális érzéket , ami úgy látszik abban a nőben sem volt meg . Akkor villámgyorsan eladták a bűnös járművet ; én megvettem mert érdekelt , hogy mennyit tud egy ilyen kialakítású jármű .  A hibáit nagyjából kijavítottam , használható volt .

Szóval 2020 év elején Feri megjelent , és megvette a Sulkyt , ugyanis csak "A" kategóriás jogosítványa volt , de dízel mopedautót nem engedhetett meg magának -- nagyon szerény anyagi lehetőségei voltak .  A kocsit pár évig használta , néhány helyi találkozóra is eljött vele , sajnos időközben súlyos egészségügyi problémái (is) lettek , mert a bal lábát térd fölött érszűkület miatt amputálni kellett . Feri elképesztően nagy barkácsoló volt , megdöbbentő dolgokat tákolt össze , így Piaggio motoros kocsit is hamar kézigázosra alakította át , ezért továbbra is tudta használni. A kocsival sok gond volt , nem gyári gyújtás volt benne , ennek meghibásodása után átberhelte megszakítósra , illetve egyszer a differenciálműben a bolygófogaskerekek törtek (!) szét . Majd utolérte a súlyos Sulky átok : teljesen kirohadt a taposó .

Mivel a kétütemű motor fogyasztását is sokallotta ezért nekilátott beépíteni egy 125-ös 4 ütemű kvad blokkot -- emiatt szétvágta a gyári motortömböt . A beépítéssel végülis elakadt , a projekt félbemaradt . Tavaly vásárolt egy motor nélküli piros Fiam Johnn Panther háromkerekűt , és abba nekilátott beépíteni egy másik 110-es kvad blokkot . Ez a művelet eredményesebb volt , a jármű jószerivel elkészült , már csak a világítással és fékek ellenőrzésével foglakozott , engem pedig megkért a biztosítás megkötésére . Ez utóbbi meg is történt , de mire a csekket meghozta a posta addigra szívinfarktusban meghalt . Én nehezményeztem , hogy valaki érszűkületes amputáció után sem hagy fel a dohányzással , de hát  felnőtt ember volt ... Az unokája megszületéséről még értesült , de a gyereket sosem látta élőben .

Elképesztő volt a szívóssága : kinn az utcán szerelt , mert a lehetőségei csak ezt tették lehetővé ; a tolókocsijával átevickélt 2x3 lépcsőfokot ( fölfelé-lefelé) és kinn tolókocsiból szerelte a Fiamot , befeküdve  az alá . Mindezt tetézte , hogy kistermetű , vékony alkatú emberke volt . 

A hagyatéka -- amire rengeteg időt-munkát-pénzt áldozott-- most eladó  , nagyon útban van a gyerekeinek , így gyanúm szerint most olcsón hozzá lehet jutni egy nagyjából összerakott Fiam Johnn Panther és egy szétberhelt Sulky Kore háromkerekű mopedautóhoz . Akit érdekel az engem keressen .

Ő volt az utolsó akit ismertem azok közül akik háromkerekűvel próbáltak üzemszerűen közlekedni . Itt a környéken már senkinek nincs Ape 50-ese , de az is lényegében hobbijármű lett .

Mészáros Ferenc eltávoztával lezárult itt egy korszak , nyugodjék békében !

Ezzel szeretett volna horgászni járni -- tkp. ez is háromkerekű :

Feri a találkozókon :

Így néz ki most a két háromkerekű , az egyiket a Google utcakép is megörökítette :

És ez lennének az eladó járgányok :

Szerelés tolókocsiból :

Feri elment ...

dearsulky Creative Commons License 2025.06.02 0 0 12847

Üdv a klubban...🙂

Előzmény: Zoltan74hu (12844)
Mnagy Creative Commons License 2025.03.03 0 0 12846
Bakancs4 Creative Commons License 2025.03.01 0 0 12845

Ill. felmerült bennem egy jogtechnikai kérdés, de itt nem szeretnék erről írni. Emai-ben tudnánk erről egyeztetni?

Az én ímélcímem se titkos , elérhető vagyok .

Zoltan74hu Creative Commons License 2025.03.01 0 0 12844

Igen, az egyik oldalon megvan a zár, de ránézésre nem lesz könnyű vállalható pótlást barkácsolni. Igazából abban bíztam, hogy meglesz miből adoptálták. 

Donoron egyelőre nem gondolkodtam, a záron kívül egészen rendben van.

Első futómű ilyennek tűnik, elméletileg még nincs ennyire kikopva. Nekem motor kormányos, de eltolva balra, nem középen.  Ami érdekes mert ami találtam olasz manualt abban pont ilyen változat nincs is. 

A teleszkóp is egyezik, ami fura, a közepén "besűrűsödő" rugómenetek. Én keménynek tartom az első rugót, főként a hátsókhoz képest, pedig nincs is előfeszítve. 

Akkor valószínűleg marad a 4.00 gumiméret és keresgélek valami puhább rugót.

Köszönöm az infokat. 

Ill. felmerült bennem egy jogtechnikai kérdés, de itt nem szeretnék erről írni. Emai-ben tudnánk erről egyeztetni?

Előzmény: Bakancs4 (12843)
Bakancs4 Creative Commons License 2025.02.28 0 0 12843

Tolóüveges, az egyik oldalon bár az üveg megvan, a zár hiányzik belőle . ... lehet-e bele még zárat szerezni,

Ha van a másik tolóablakhoz zár , akkor az alapján barkácsolni egyet . Arra kevés esélyt látok , hogy valakinek legyen (bontott) eladó . Nekem végülis van egy ilyen hiányos Sulkym donornak , de azt nem bontom meg , csak egyben válok meg tőle , vagy sehogy :

Egyik ismerősöm a város határában látott sorvadni egy ilyen gépet -- az gyanúm szerint régebben az egyik barátomé volt , azt még néha én is szervizeltem .

Ez enyémben -- nem a donorban , hanem a komplett gépemben -- ilyen az elülső felfüggesztés . Ez valószínűleg gyári , mert több ilyen gépem is volt és azok is ilyenek voltak . Gyakran előforduló hibája , hogy a csap megszorul a hüvelyben és nem az erre a célra szánt felületek csúszkálnak egymáson , hanem a villában mozog a csap és nagyon hamar oválisra koptatja a furatot . Emiatt egyrészt lötyög , másrészt ferdén áll -- ekkor a gumi félrekopik .

Ez a saját kocsim , illetve Zsolt néhai járgánya : gyanúm szerint ez rohad kinn a Szalai völgyben nyakik gazban állva . Sajnos az enyém se így néz ki , hosszú évek óta félbemaradt a javítása ( főtengelycsapágy) , azóta a garázs sarkába szorítva várja a feltámadást .

Zoltan74hu Creative Commons License 2025.02.22 0 0 12842

Üdv Mindenkinek!

Nemrég lettem Sulky tulaj, még barátkozunk, szokjuk egymást. 

Nyilván van mit csinálni rajta, ennek tudatában vettem. Fék az egyszerű volt, sehol semmi, azt már újraépítettem, azóta jó.

Ape 50 motoros, az a rész folyamatban.

Tolóüveges, az egyik oldalon bár az üveg megvan, a zár hiányzik belőle. Na itt elakadtam

Segítséget kérnék, lehet-e bele még zárat szerezni, vagy kiváltani valamivel. Valami megoldást vagy ötletet nagyon megköszönnék.

Továbbá, hátra 120/90 kerekek kerültek, előre viszont nem fért el ez a méret, túl széles,  beleért a teleszkóp rugóba, 4.00 volt fent, ott is csak pár mm a hézag. A telo/rugó vszinű nem gyári, állítható mint a motoroké, átmérője kb. 55 mm. Valaki tudja, hogy a bele való, vagy amit bele szoktak tenni, az mekkora átmérőjű?

Köszönettel:

Zoli

Az alany:

Ric.sulky Creative Commons License 2024.12.06 0 0 12841

Sziasztok Tl 2 es blokk feleket keresek 

Bakancs4 Creative Commons License 2024.10.13 0 0 12840

Ma délelőtt kinn jártam a Sötétvölgyi tónál , ahol valami vásárt tartanak havonta . Kivonult egy kávégépes Ape 50 is .

Bakancs4 Creative Commons License 2024.08.07 0 0 12839

Bocs , de ritkán nézünk rá a fórumra -- nagyon pang itt most az élet .

A Piaggio Sulky 50 gondolom azt jelenti , hogy az APE 50 hajtáslánca van benne . Annak szimpla AC-DCI gyújtása van , ami a gyújtáskapcsolónál testre küldi a tápáramot és ezzel állítja le .

Kicseréltem az alaplapot és a gyertyát, a trafó és a gyújtáskapcsoló is rendben van,

Hmm ... Ilyen gyújtás van benne ?

Előzmény: Ric.sulky (12838)
Ric.sulky Creative Commons License 2024.07.24 0 0 12838

Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a Piaggio Sulky 50-em egyik pillanatról a másikra elvesztette a szikrát. Kicseréltem az alaplapot és a gyertyát, a trafó és a gyújtáskapcsoló is rendben van, de már nincs több ötletem, hogy mit tehetnék. Volt már valaki más is hasonló helyzetben?

dearsulky Creative Commons License 2024.06.30 0 0 12837

Misi bácsi, Apedoki. TE még vagy? 

dearsulky Creative Commons License 2024.06.26 0 0 12836

Köszi a kimerítő hozzászólásokat, kicsit odébb költöztetem a 3 kerekűeket, ez volt az első, aminek indulnia kellett. Egyszer beszéltünk a BCB motorról, na ebben is az van... Tökéletesen indul, (azért 2 délelőtt kellett hozzá), de ugye a világítást működtetni illik, így óvatosan, csak közeledő forgalom esetén kapcsoltam be, mert a gyújtásrendszerét még nem néztem, de gondolom, akksiról vagy dinamóról veszi az áramot...

Ez a motoros változat hasonlít a "bíbormetáll" Sulkydhoz.... Az indítómotoros?

Még a fesz. szabályzót nem volt időm kibontani, de ha az nem jó, akkor talán vmi régi szocimotoros pl. JAWA fesz. szabályzó jó lenne hozzá... Ezeken morfondírozok...

A kék Sulkym (amivel anno a balatoni talin voltam) lesz a következő, azon most nincs fék, bedagadt vagy mi, a főfékhenger, indulni indul szuperul... De lábon akarom mozgatni...

Az utolsó a piros Amica lesz, sajna még nem volt időm vele foglalkozni, keresnem kéne hozzá hajtásláncot, mert egyébként nagyon jól egyben van.... 

Előzmény: Bakancs4 (12835)
Bakancs4 Creative Commons License 2024.06.25 0 0 12835

vmi dinastarteres megoldással indul,...de töltés nincs....nem látom elindulás után a kimenő feszültséget...

Valaki hasonlóval találkozott?

A lentebb említett ApeCar még újdonat jármű volt nálam , vagyis 30 éve amikor megkapta a rendszámot kora tavasszal bő egy hónapi használat után egy indítást követően nem aludt el a töltésjelző lámpa . A hiba elhárítása kb. 5 hónapig tartott , naná , hogy én tudtam csak kibogarászni a dolgokat . Azóta a hivatásos szerelőknek az ilyen egyedi , ritka járműveim esetében ( szinte csak olyan van ) kizárólag konzultációs joga van .

Az 5 hónap elmesélve kb. negyed óra , úgyhogy nem fogom leírni ... mopedes találkozók sztorijai között fordul elő .

Ha esetleg eljössz egy hónap múlva Sóstóra , akkor előadom .

Előzmény: dearsulky (12831)
Bakancs4 Creative Commons License 2024.06.25 0 0 12834

Ja igen , beépítve így mutatott . Állítólag nagyon drágák ezek az indítódinamós cuccok , valamelyik cikkben itt a totalcaron egyszer azt olvastam . Igaz lehet , mert amikor közel 30 éve kinn jártam Olaszországban és vettem egy komplett , de papírtalan ApeCart (218 cm3 , kétszemélyes nagymotort) azt a kereskedő potom pánzért odaadta , de kétszeri is kijött , és magyarázta-mutogatta : az indítódinamó nincs benne az alkuban , azt nem vihetem el . Semmi más nem kellett neki a járgányból .

Előzmény: Bakancs4 (12833)
Bakancs4 Creative Commons License 2024.06.25 0 0 12833

Az egyik -- azóta eladott -- Charlymban is ékszíjhajtásos indítódinamó volt , bár ennél csak a kasztni ment el az irányváltóval-futóművel ( átépítésre ) a motorja megmaradt .

Ennek így néz ki a technikája . Hogy élőben milyen azt nem tudom , SOHA nem lett elindítva .

Előzmény: Bakancs4 (12832)
Bakancs4 Creative Commons License 2024.06.25 0 0 12832

Nekem az ApeCar-ban indítódinamó van , ami folyamatos ékszíjhajtással kapcsolódik a lendkerékhez .

Ennél jobb képem nincs róla , a fotó előterében látszódik .

A forgórész közös , négy kefe csatlakozik rá . A normál indítómotortól vagy a dinamótól az különbözteti meg , hogy az állórészben kettős tekercsek vannak , szám szerint 4 . Vagyis mindegyik vasmag köré kétféle drót van tekercselve . A vékony drótból és nagy menetszámból álló tekercsek az áramtermelést szolgálják mint gerjesztés : vagyis a (mechanikus) feszültségszabályzó vezet beléjük áramot , először az aksi teljes feszültségét , majd ha eléri  töltés a kívánt feszültséget akkor egy ellenálláson keresztül , majd ha átlépi a szükséges mértéket akkor rövidre is zárja .

Ezzel szemben a vastag drótból készült kis menetszámú tekercsnek indítózáskor van szerepe : ekkor egy relén keresztül az aksi áramát  (többszáz ampert) beküldenek az állórész tekercseibe ( amitől ott baromi erős mágnese tér jön létre ) , majd a keféken keresztül a forgórészben záródik az áramkör . A forgórészben is csak pár menet -- bár iszonyat vastag vezeték -- van , de a két mágneses mező úgy vonzza-taszítja egymást , hogy a forgórész nagy nyomatékkal elfordul és az ékszíjon keresztül megforgatja a főtengelyt .

A tekercsek (saját magukkal ) sorba vannak kötve , vagyis a gerjesztés a gerjesztéssel , az indítómotor az indítómotorral .

Tehát a forgórész és a kefe közös az indítómotor és dinamó között , de az állórészben a tekercs már kinek-kinek a sajátja .

Előzmény: dearsulky (12831)
dearsulky Creative Commons License 2024.06.22 0 0 12831

Sziasztok, ugyan nem APE,  de 3 kerekű Sulky... Most jutottam el oda, hogy foglalkozzak vele, vmi dinastarteres megoldással indul, nem Piaggio motoros, variátoros, de töltés nincs... Találkozott vki hasonlóval? Egy csati törött,  de nem látom elindulás után a kimenő feszültséget...

Valaki hasonlóval találkozott? 

Bakancs4 Creative Commons License 2024.02.07 0 0 12830

Érdekes megközelítés , bár engem különösebben nem hoz tűzbe :

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2024/02/03/ez-a-jarmu-egyszerre-ketto-es-harom-kereku/

monogram Creative Commons License 2023.06.27 0 0 12829

azt hiszem ez lenne az ideális közlekedési eszköz majd ha nyugdijjas leszek CRAZY HAYABUSA POWERED PIAGGIO APE - IS THIS THE CRAZIEST CAR IN THE WORLD? - YouTube

Törölt nick Creative Commons License 2023.05.08 0 0 12828

Szia...mi a pálya? Beleuntál a kis 3kerekű "töketlen" gépekbe?😁

Előzmény: Bakancs4 (12825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!