Keresés

Részletes keresés

Labor Creative Commons License 2004.12.06 0 0 42
Na most jön a szorítás része. Ha a vezetőiket nézem, kicsi az esély... :-(
Előzmény: Labor (38)
Salétrom Creative Commons License 2004.12.03 0 0 41

Én is. Valaki azt javasolta, hogy nehogy üresen hagyjam a négyzeteket ( mert még valamelyik buzgó mócsing bejelöli valamelyike ), hanem inkább mindkettőbe tegyek x-et.

 

Szóval nyomok egy érvénytelent.

Előzmény: parabel (40)
parabel Creative Commons License 2004.12.01 0 0 40
Érvénytelent fogok szavazni a második (állampolgársági) kérdésre.Esetleg hozzáírom: ANYÁTOK!
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.30 0 0 39

 

offtopik:

 

Van még egy "testvér topik". De ez csupán a kettősállampolgárságra javasol érvénytelen szavazatot.

Érvénytelen szavazatot a kettősállampolgárságra... címmel

 

topikmaci

 

Előzmény: OffTopiC (33)
Labor Creative Commons License 2004.11.30 0 0 38

A baj az, hogy az érvénytlen eredményt is nem-ként fognák fel a határon túliak - ha nem is mindenki, de sokan - és ezért nem is tudom őket hibáztatni.

Persze ha érvénytelen lesz, akkor szorítok, hogy valamilyen csoda folytán mégse értsék félre...

Előzmény: OffTopiC (37)
OffTopiC Creative Commons License 2004.11.30 0 0 37
Ha az igen és a nem közül kell választani, akkor bizonyára igazad van. Én viszont pont ezért egy harmadik variációt vetettem fel.
Előzmény: Labor (36)
Labor Creative Commons License 2004.11.30 0 0 36

Szerintem meg nem az a lényeg, hogy mit akarnak, hogy beleképzeljünk.

Most az igen a legkisebb rossz. Sajnálatos ez kényszerpálya, és dühös is vagyok miatta. Rengeteggel tartozunk az erdélyi magyarságnak, nélkülük a népi kultúránk jelentős része mára már el lenne feledve. Nem akarom, hogy azt higyjék, leszarjuk őket. Még akkor sem, ha erre a kérdésre a nem válasszal vagy a tartózkodással valójában nem ezt mondjuk, csak a politika ezt sugallja nekik.

Egy újabb szőrös bunkó a politika ún. polgári felének. Hogy Gyucsányék felvették a kesztyűt, az meg nekik egy szép kövér minuszpont. Gyűjtöm, aztán majd meglátom a mérleget 2006-ban.

 

Előzmény: OffTopiC (34)
syrius Creative Commons License 2004.11.29 0 0 35
Én már akkor nyüszítek, ha meglátom a nickedet. Ha értelmesen nem tudsz hozzászólni egy topichoz, akkor nyissál egyet saját élvezkedésedre. Addig is próbálj Galagabácsi színvonalán felülemelkedni, mert abból egy is elég.
Előzmény: lampedusa (32)
OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 34

Nézd, itt nem az a probléma, hogy mit szeretnénk beleképzelni ebbe a kérdésbe, hanem az, hogy az a kérdés ami a szavazólapon lesz mit jelent.

Mi a jelentése az igennek, mi a jelentése a nemnek.

 

Előzmény: Labor (31)
OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 33

Ehh, most néztem én is hogy van egy tesvírtopic.

Ha a T. Moderátor Hölgyek és Urak gondolják, akkor vonják össze.

Előzmény: miki_ng (30)
lampedusa Creative Commons License 2004.11.29 0 0 32
Ne reménykedj. Még kék cédulákkal sem fog sikerülni. Sopronban bejött, de kutyavásár csak egyszer volt Budán.
Egy hét múlva nyüszíteni fogtok.
Előzmény: Törölt nick (2)
Labor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 31

Én is így gondolkodtam először, de azóta már arra jutottam, hogy egyszerűen nem tehetjük ezt meg a külhoni magyarokkal. Egy esetben mégis így tennék: ha a külföldön élő magyarok egy érvénytelen eredmény esetén nem éreznék maguk arcul ütve az anyaországbeliek által, hanem tisztán látnák, hogy ez az egész csak egy politikai gennydobálásra tökéletesen alkalmas, elhibázott kezdeményezés következménye, és továbbra is hinnének abban, hogy attól mi őket még teljes jogú atyánkfiainak tekintjük. Na ez nincs biztosítva, hiszen ki tájékoztatná őket az itteni közgondolkodásról? Nekünk sincs sok információnk róluk, csak személyes tapasztalatokból ítélhetünk, ha nem akarunk az egyetlen csatornának, a politikának és a politika által futtatott sajtónak hinni. A mindkét irányban történő objektív tájékoztatás sajnos nem érdeke egy olyan erőnek sem, aki erre képes is lenne rá.

Előzmény: csurtus (29)
miki_ng Creative Commons License 2004.11.29 0 0 30
csurtus Creative Commons License 2004.11.29 0 0 29

Egy egyetemi levlistán olvastam ma a következőket:

 

 

>Úgy tűnik sokunk kedélyeit felkavarta a népszavazás állampolgárságra vonatkozó >kérdése.

>

> Én azok közé tartozom, akik egyik lehetséges választ sem tartják jó megoldásnak (a politikai pártok kampányolását pedig undorítónak, mindkét irányból).

>

> Egyetlen megoldást látok arra, hogy az egy szál szavazatommal azt üzenjem a minket bábokként mozgatni kívánó politikusoknak, hogy

> "Nem értek egyet a kérdésfeltevéssel. Nem értek egyet azzal, hogy ilyen helyzetbe hoztak. Tiltakozom azellen, hogy olyan kérdést tesztek fel, amire nincs fekete-fehér válasz." , ez pedig a következő:

>

> Érvénytelen szavazatot fogok leadni.

>

> Eleinte azon tipródtam, hogy nem megyek el, de ezzel azt sugallnám, hogy érdektelen vagyok. Pedig nem vagyok érdektelen, abszolút érdekel a probléma, igenis veszem a fáradságot hogy elmenjek szavazni, csak éppen nem tudok sem igen, sem nemet mondani a feltett kérdésre, mert nincs rá ilyen egyszerű válasz.

> A németeknek van egy jó kifejezésük, a "jain", a ja és a nein összevonásából, ami olyan igen is és nem is, de sajnos ilyen kocka nem lesz a szavazólapon.

> Ezért be fogom ikszelni mindkettőt.

>

> Azt hiszem nagyon sok olyan ember van, aki dühös a politikára / politikusokra, amiért ilyen helyzetbe hoztak bennünket. Az egyetlen mód, ahogy ezt a tudomásukra hozhatjuk, ha elmegyünk, de érvénytelenül szavazunk.

> Elábrándozom azon, hogy pl. 1 millió érvénytelen szavazatnál mégiscsak érezhető lenne, hogy nem kellett volna feltenni a kérdést, nem ezt a kérdést, és nem kellett volna habzó szájjal kampányolni mellette/ellene...

>

> Van olyan, aki egyetért?

> Akinek van jobb ötlete, halljuk.

OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 28

Kedves ivan olsen!

 

Eredményesség: Alkotmányunk szerint a népszavazás eredményes, ha azon az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele, de legalább az összes választópolgár több mint egynegyede a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

forrás: http://www.valasztas.hu/hu/informaciok/fogalmak-fr.html

 

Nos én nem vagyok jogász, de szerintem az "érvényesen szavazó" rész miatt nincs igazad.

Előzmény: Törölt nick (2)
Sarkany Creative Commons License 2004.11.29 0 0 27

Megmondják, hogy kell gondolkodni, dönteni!

 

És most Te is megmondtad!…..Világos?

Előzmény: kolbim (5)
Neocortex Creative Commons License 2004.11.29 0 0 26
Másfelől az érvénytelen szavazat nem érvényteleníti a szavazást, mert csak az számít, hogy hányan mondanak igent vagy NEMet.
Előzmény: Neocortex (25)
Neocortex Creative Commons License 2004.11.29 0 0 25
Őszintén szólva ami az állampolgárságos kérdést illeti az lenne a legjobb, ha érvénytelen lenne és több lenne az igen. A privatizációsnál vagy a győzzön a NEM, vagy legyen érvénytelen! Én mindkettőre NEMmel szavazok! Érvényesen!
Labor Creative Commons License 2004.11.29 0 0 24

A kettős állampolgárságról szóló kérdésre talán igennel kell szavazni. De nem azért, mert Orbán felismerve a lehetőséget, hogy politikai előnyt kovácsolhat belőle, végül ráborult Petrubány ölére, hanem a kinn élő magyarok miatt. Ott - mint ahogy itthon is - szerencsére nem olyan arányban vannak a nagyhangú hülyék, mint egy internetes fórumon, hanem főként rendes emberek élnek, akik ugyanolyan rossz érzéssel követik az eseményeket, mint te is. Ha hagyod magad befolyásolni bármelyik oldal baromságai által, akkor az övék vagy. Attól még szavazhatsz igennel, hogy utálod Orbánt. A kérdés szerencsére nem róla szól, bár szeretné magának kisajátítani, nyilván. Ha ezt a különbséget meg tudja valaki tenni, akkor nem válik politikai zombivá.

A kórházprivatizáció leállításáról szóló kérdésre sajnos, nagyon elfogult véleményem van. Attól függetlenül, hogy Orbán felismerve a lehetőséget, végül ráborult Thürmer ölére is, nekem, személy szerint tökmindegy, hogy mivel szavazok, ennél rosszabb már nem lesz. Két családtagom súlyos félrekezelése után magyar kórházba egy ideig nem kívánok befeküdni, ha pénzbe kerül a külföldi gyógykezelés, akkor pénzbe. Még mindig jobb, mint megdögleni. Nekem ilyen, személyes tapasztalatokon alapuló, sarkított véleményem van erről, ezért aztán tojok rá, hogy mi lesz az eredmény. Nem a privatizáció, vagy annak a leállítása fogja az egészségügy problémáját megoldani. Ezzel persze nem buzdítok senkit arra, hogy ugyanígy tegyen, csak egyszerűen ez egy marginális kérdés a számomra.

kolbim Creative Commons License 2004.11.29 0 0 23
Ez már a te problémád! Azért köszi, hogy megpróbáltad. Most szépen kapard el!
Előzmény: vörösbáró (21)
OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 22

Én nem gondolom, hogy a mi politikusaink alacsonyabb szellemi kvalitásúak, vagy erkölcstelenebbek lennének, mint a világon bárhol máshol, de ha az emberek hagyják, hogy ilyen alacsony szinvonalon kezeljék őket (és itt az állampolgárok felelőssége sem kicsi!!), akkor azt kapják, amit most. Ha az emberek nem hajlandóak és képesek megérteni, hogy a dolgok nem olyan egyszerűek, hogy most leszgázáremelésvagynemlesz, nácifidesz, kommunistamszp, mocskoszsidoszdsz akkor a politikus sem fog csak az "igényeknek megfelelően" kommunikálni, aztán meg ebből lesz egy ördögi kör.

Különben meg észérveket nem lehet "seggberugással" alátámasztani. Valahogy jelezni kellene már a nagypolitikának, hogy nem csak FIDESZ, meg MSZP igehirdetőkből meg azok kinyilatkoztatásait kritika nélkül továbbszajkózókból emberekből áll az ország. Ha meg nem vagyunk elegen akkor valószínűleg nekem is át kell értékelnem néhány dolgot a világképemben. :-(

Előzmény: vazila (19)
vörösbáró Creative Commons License 2004.11.29 0 0 21

Te igenhülye kolbász! Elolvastad egyáltalán miről írtam neked? Mert hogy hajtogatod itt a hülyeségeidet az rendben, de hogy még olvasni sem tudsz az azért elég gáz!

 

Ritka egy barom vagy, ignorállak.

Előzmény: kolbim (14)
kolbim Creative Commons License 2004.11.29 0 0 20
Ja! "Kuncze Gábor,„az SZDSZ arra biztatja választóit, hogy szavazzanak nemmel a decemberi népszavazáson mindkét kérdésre, mivel nem áll megfelelő információ rendelkezésükre ahhoz, hogy felelős döntést hozzanak.”
Előzmény: vazila (19)
vazila Creative Commons License 2004.11.29 0 0 19

A mai poilitikai,és gazdasági méltatlan közállapotok ellen nem nemmmel szavazni kell,hanem kapával kaszával,puszta kézzel ,és szappanos gumicsízmával hátsófelen rugdosva,el kell zavarni az ősszes népősszeuszító,ingyenpöffeszkedő köcsögöt a francba.

Annak van értelme.

Az érvénytelen szavazatnak nincsen.

kolbim Creative Commons License 2004.11.29 0 0 18
Ez Korrekt!
Előzmény: odba (16)
OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 17

Tiszetelt Topiclakók!

 

Szertnék megkérni mindenkit arra, hogy az IGEN, vagy NEM kortesbeszédeit az arra hivatott topicokban legyen szíves megejteni. Ha lehet itt egy 3. alternatív megközelítés helyességéről, vagy helytelenségéről (lásd. topicindító hozzászólás) beszélgessünk.

 

Köszönöm!

odba Creative Commons License 2004.11.29 0 0 16

"Elmagyarázom neked, hogy miért kell szavazni..."

-Hogy aztán a polikusaink a köv. pár hónapban/évben szépen elvitatkozhassanak arról, hogy tulkép. miről is szavaztunk. (pl. "alsóbbrendű" állampolgárság <-> jelenlegi állampolgárság)

 

"Megmondják, hogy kell gondolkodni, dönteni!….."

-Ez mindkét félre igaz. Az utóbbi 1-2 hétben csak ez folyik a csapból.

 

"Ha nem mész el szavazni, vagy rosszul szavazol, akkor minden marad a régiben"

-Igen pl. ugyanúgy biztositod az orvosnak a feketejövedelmét mint eddig, és még szégyelleni is fogod magad ha alulbecsülted a tarifáját....

 

"Soha senki ne vádolhassa meg a magyar népet, hogy a nemzet egyesítése érdekében valamikor rossz döntést hozott meg"

Ez így nagyon szép, de én már láttam románkurvaanyázós nyugdíjjast mikor kiderült, hogy az egy éve áttelepült szomszédja több nyugdíjjat kap mint ő...

Előzmény: kolbim (5)
sitting target Creative Commons License 2004.11.29 0 0 15
Ha nem vetted volna észre, a határon túliak esetén nem "kinti politikai vezetők"-ről van szó, hanem a kinti magyar emberek egyöntetű véleményéről, melyről mellesleg az amúgy ott is szembenálló politikai erők (Markó-Tőkés) vitáikat félretéve egyetértenek!
Előzmény: syrius (10)
kolbim Creative Commons License 2004.11.29 0 0 14
Nézd meg! A butakuncze idejön és felteszi, hogy ne menj el szavazni! Hirdeti, hogyan kell érvénytelen szavazatot leadni. Fogalma nincs, hogy mi a kérdés? A butakuncze Gyurcsányi azt mondta, szavazni nemmel kell! Tessék, itt van egy normális észrevétel, egy cáfolat! „Tízmilliárdokat hozhat hazánknak a kettős állampolgárság bevezetése Pozitívumot hoz a számok nyelvén a magyar gazdaság számára a kettős állampolgárság esetleges bevezetése – derül ki a Magyar Kerekedelmi és Iparkamara szakmai számításából. A potenciális munkaerő megjelenése a hőn áhított tőkevonzó képességének javítását is eredményezheti, s magával hozhatja a feketegazdaság fehéredését. http://www.mno.hu/index.mno?cikk=253746&rvt=5 Fárasztó vagy! -Világos?
Előzmény: vörösbáró (11)
tavir Creative Commons License 2004.11.29 0 0 13

OFF

Gyere vissza topicodba, mert gyüjtöttünk egy csomó kérdést.
ON

Előzmény: kolbim (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!