Sziasztok! Titán 600 egyszárnyú motoros kapunyitó. Olyan probléma lépett fel, hogy bezárt állapotban nem szorítja be a kaput - libeg. Töbször próbáltam újraprogramozni - de eredménytelenül. A motor tartó konzol sincs lelazulva. Tudtok segíteni?? Köszi !
van nekem egy Gatepro 200 kapunyitó szedtem. Az lenne a kérdésem, hogy van-e lehetőség arra; hogy a kapuszárnyak ne 90 fokban nyíljannak hanem csak olyan 80 fok körül. Nem nagyon van hely a kapuszárnyak teljes kinyitásával.
Egy Ditec LCU40H beállításában kérném a segítségeteket. Az LP kimeneten szeretnék elejtetni egy 24V-os relét akkor, amikor a kapu állapota nem zárt. Ehhez ha jól gondolom a BA->FF menüben 03-ra kell állítanom a vezérlést, ami azt jelenti, hogy akkor aktív a kimenet, ha a kapu zárva van. Ha erre állítom akkor a relé folyamatosan "kerreg", tehát meghúz, elejt. Az LP kimeneten ilyenkor 34V körüli feszültséget mérek. Megmértem oszcilloszkóppal is, 34V és 38V között ugrált a kimenet ebben az állapotban.
Ha a kimenetet 04-re állítom a menüben, (ami azt jelenti, hogy akkor aktív a kimenet ha a kapu nyitott végállásban van) akkor nyitott állásnál nem kerreg a relé. Ez félig jó megoldás, mert jelzi ugyan ha a kapu nyitva van, de amikor a kapu a két végállás között van akkor még nem húz meg, csak amigor elérte a nyitott végállást.
Proteco leader 3-al kapcsolatban kérnék segítséget. Az egyik szárnya csak akkor nyit, amikor meleg van, akkor is egyre ritkábban, azt olvastam és mondták anno, hogy az indító kondenzárort kellene kicserélni.
Találtam telepítési leírást, de ebben csak a kondenzátor nagyságát tudtam meg. Levettem a motor tetejét, de abban csak a tekercseket láttam stb, nem úgy tűnik, mint ha ott lenne. Chatgpt szerint a kapu felőli, túloldalon van a cső végén, csak le kell pattintani a műanyagot, de hát ez nem úgy néz ki, mintha le lehetne.
Tudnátok segíteni, hogy hol található ez, és megbontható-e halandó által? Alapszintű villanszerelési munkákkal elvagyunk, van is hozzá szerszám, csak már tanácstalanok vagyunk, hol van, és nem akarjuk szétberhelni.
Azért írtam , hogy terheld le egy 5W-os autóizzóval és mérj rá . Ha félsz , hogy még az is tönkre teheti , akkor elég egy klasszikus műszerfal megvilágításhoz használatos 1,5W-os izzó is . Mert valóban lehet , hogy csak 12V és 1,5W , amit tud biztonságosan kapcsolni .
A leírásban amit Te beraktál , azon ha jól megnézed a zár alatt 12V szinuszjel és 15 Watt van írva . Viszont lényegében mindegy , ha a feszültséget vitatjuk .
Teljes nyitáskor is csinálja, vagy csak részlegesnél?
Nekem is van, hogy részleges nyitásnál a kis rugós pöcök úgy marad, de ha teljesen kinyitom, akkor átáll nyitási véghelyzetbe. Lehet a nyitási véghelyzethez tartozó ellendarabon kell állítani, hogy teljes nyitáskor áttolja. Nálam az javított valamennyit a helyzeten, hogy amikor egyszer épp szét volt szedve, átfordítottam a rugós tagot 'fejjel lefelé', azaz 180 fokot fordítottam a rugón tengelyirányban. Azóta kevesebbszer ragad be, de még így is előfordul. Amikor megláttam az árát, elengedtem a cserét (tizenezer Ft lett volna a kis rugós xar :( mikrokapcsolókkal együtt, külön nincs), főleg, hogy mi a garancia, hogy a csere után jobb lesz? 'Jóvanazúgy' címszóval elengedtem a dolgot, részleges nyitásnál egy kisebb rúgás a motorba meg szokta oldani :D
Sziasztok, az elektromos tolókapunk néha nem csukódik be, leginkább hosszabb állás után. Viszont 100%-ban mindig nyílik. Azt vettem észre, hogy ha amikor nem csukódik, megmozgatom a kis rugós pöcök végkapcsolót a sín végénél, rögtön utána mindig be lehet zárni. Ezzel vajon mit kéne csinálni, kéne rá fújni valamit, wd40, vagy cserélendő?
Olvastam az ECO 2 leírást,de nem sikerült a dip kapcsolókkal és reseteléssel sem beállítani hogy ne záródjon egymásra a kapu.Valószínű hogy más hiba van/volt.
És nem voltak fordítva bekötve a motor vezetékei sem. A potméterekkel sikerült nagy nehezen beàllítani hogy jó legyen,nem lett tökéletes de legalább nem záródik egymásra.
Két szárnyas kapu ECO 2 vezérléssel.2017 -ben lett telepítve.
Múltkor valamiért összevissza nyitott a távirányítóval.Azóta újra programoztam a távirányítókat,reseteltem az alapbeállítást,de a kapu fordítva nyit,zár.A neten nem nagyon találtam erről a beállításról részletes leírást érdekes módon,de annyit sikerült hogy a DIP 7 és 8 kapcsolókkal lehet újra szinkronizálni.Csak azt nem értem hogy pontosan hogy.Van egy leírás ,de nem ehhez a típushoz.A DIP 8 (jobb szárny)feltolva, on üzem módba,a a DIP 7 (bal szárny)lekapcsolva .
És így zárt állásból indítani egy nyitást a panelről.És ezt megismételni 2x.
Sziasztok! Öskorszaki Proteco kétszárnyú kapunyitóm van. A szárnyak valami akadás után elkezdtek egymással ellentétesen nyitni-zárni. Hogy tudnám visszaállítani a szinkronizált működést?
Ezt megérteném, ha nem lett volna tök száraz az infra belül. Ráadásul az új infra hátlapja egy furat miatt még lyukas is és mégsem volt eddig vele gond. Most betettem a 2 régi infrát a táskámba, holnap megnézem mi lehet a baja. Köszönök minden segítséget!