Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Nice kapunyitó rendszer. A jelenség: a kapu kinyit, de nem záródik. A vezerléshez közelebbi fotocella kattogó hangot ad, nyilván meghibásodott. Az útmutató szerint, ha nincs fotocella/kiiktatás/ rövidre kell zárni. Mentettem, de mégsem működik. Mi lehet a baj? Köszönöm!
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy valakinek volt e hasonló problémája, esetleg ha igen merre induljak el? Nekem ez olyan csapágyas hangnak tűnik, lehet külön javítani? Raknák fel videót is, de ide nem engedi.. esetleg ha valaki foglalkozik vele emailben átdobom a videót. Egyébként a kapu kézzel teljesen jól nyitódik/záródik nem akad, nem szorul.
Elektromosan is hibátlanul működik még, de vannak jelek 😅
Megviccelt ez a kondenzátor egy kicsit. Most már legalább tudom, hogy a garázs kritikus vezetékelésével nincs gond. Akkora áramot meg nem produkálnak összesen sem ezek a kondenzátorok, hogy leoldjon a relé.
Azt, hogy összekötődik, idézőjelbe kellett volna tennem. A lényeg, hogy feszültséget mérek egy másik konektor fázis és föld között, ha jóval előbb a melléképületben szétkötöm a földet. Utánnajárva azt az infót találtam, hogy a kapunyitó elektronikájában lévő kondenzátorok miatt van és ez teljesen normális jelenség. Ha megterhelném fogyasztóval ilyenkor, akkor idővel elmúlna. Olyan , mint a kerékpár lámpa, hogy megállsz és még világít egy ideig, agydinamós világításnál, pedig már nem forog a kerék.
Üdv! Kérdésem lenne. Fi relét szeretnék az elosztómba, de régi hálózat, gondoltam átnézem, van-e valami elkötés, ilyesmi. Azt találtam, hogy amikor a kapunyitó dugvilláját bedugom, akkor a nulla és a föld vezető összekötődik. Ez igaz a másik, garázsajtóra szerelt karos nyitóra is. A melléképületből kap áramot mindkettő és ha próbaként szétkötöm a földet, akkor is marad feszültség a fázis és föld között. Kivéve, ha kihúzom a kapunyitót, vagy a garázsajtó karos nyitóját, akkor minden rendben. Szemre jól van bekötve pedig, működnek is rendesen, évek óta. Mi lehet rosszul kötve, hogy ilyet produkálnak?
Ha van fotocella vagy bármi biztonsági periféria,azt először kiiktatnám próbára. Ha megy ott a hiba,3 lehetőség,eszköz,kábel,vezérlő panel ezen áramköre
Ha nem megy,a hibát a motorvezérlés áramkörön keresném tovább.
Működtetés közben méréssel a panelen a 4 5 sorkapcsokon elindulva megkeresni a teljesítmény kapcsolót (relé és/vagy FET) ezek kapnak-e tápot és vezérlést. Onnan megint 2 irányú az út.. Műszerész munka.
Nem nyílik a második szárny. Proteco Aster, kb. 25 éves. Az első szárny nyílása közben zárva marad a másik. Ha kioldom, hallom a motor halk zúgását. Bezárási fázis végén reteszelve a helyére szorítja a kapuszárnyat. Vettem hozzá kondit, de bizonytalan vagyok benne, hogy az a hibás, nekem inkább valami mechanikai problémának tűnik. Ötlet?
Üdv! Ismét ott vagyok! Az előző kapunyitóról lenne szó!
Azt a hibát produkálja h véletlen szerűen nem nyit ki!
A távirányító megnyomva kattog a lámpa villogtató relé és a motor nem indul! Ezek után teljesen mindegy hányszor nyomod meg a távirányítót nem csinál semmit! A rádió panel látja h megnyomom a gombot de semmi reagálás! Elveszem a 230 v ot majd 10 15 mp múlva visszaadom és úgy működik ahogy kell!
Valaki találkozott már ilyen hibával? ha igen akkor mi a hibája?
Sziasztok! Szeretném megoldani, hogy a házból is lehessen nyitni a kaput és a garázst. Mindkettőn Eco1 vezérlés van. Vezetékezés nincs. Nyilván egy sima távirányítóval ez működik is. Én viszont elrejteném a házban amúgy is meglévő kapcsolócsalád mögé. Amit eddig próbáltam, hogy egy kibelezett távirányítót raktam be mőgé. Egy darabig működik is, de nagyon gyorsan merül. Van erre valami egyszerűbb megoldás?
No, ma volt időm megint játszani vele. A 21 V-os trafó üresjárási feszültsége 20,7 V. Az elektronikára rákötve ez 19,6-20V közé esik le. Néztem áramfelvételt is, olyan 110 mA környékén van, működés közben 160-170 mA-re ugrik fel, de a mérés közben sikerült kiütnie a 200 mA-s biztosítékot is a multiméteren. Ami viszont lényeges szerintem: ha bekötöm a villogót, egyátalán nem működik, a távirányítót lenyomva eltűnik a villany az elektronikáról, majd újraindul. De ugyanezt csinálja kikötött villogóval is, a feszültség alá helyezés után 1-2 percig is, és utána stabilizálódik a működése! A szintén villamos végzettségű szomszédom szerint létezik olyan kapuvezérlés, ami figyeli a villogó áramkörét is, és ha ott szakadás van, akkor "szükség" üzemmódba vált és úgy már működik. Lehet, hogy az elektronikának ezzel a részével van gond?
A villogót kizárnám, két izzó van benne, semmi extra. A hibakeresést majd a jövő héten tudom folytatni, akkor rámérek a trafó üresjárási feszültségére is.