Teljes nyitáskor is csinálja, vagy csak részlegesnél?
Nekem is van, hogy részleges nyitásnál a kis rugós pöcök úgy marad, de ha teljesen kinyitom, akkor átáll nyitási véghelyzetbe. Lehet a nyitási véghelyzethez tartozó ellendarabon kell állítani, hogy teljes nyitáskor áttolja. Nálam az javított valamennyit a helyzeten, hogy amikor egyszer épp szét volt szedve, átfordítottam a rugós tagot 'fejjel lefelé', azaz 180 fokot fordítottam a rugón tengelyirányban. Azóta kevesebbszer ragad be, de még így is előfordul. Amikor megláttam az árát, elengedtem a cserét (tizenezer Ft lett volna a kis rugós xar :( mikrokapcsolókkal együtt, külön nincs), főleg, hogy mi a garancia, hogy a csere után jobb lesz? 'Jóvanazúgy' címszóval elengedtem a dolgot, részleges nyitásnál egy kisebb rúgás a motorba meg szokta oldani :D
Sziasztok, az elektromos tolókapunk néha nem csukódik be, leginkább hosszabb állás után. Viszont 100%-ban mindig nyílik. Azt vettem észre, hogy ha amikor nem csukódik, megmozgatom a kis rugós pöcök végkapcsolót a sín végénél, rögtön utána mindig be lehet zárni. Ezzel vajon mit kéne csinálni, kéne rá fújni valamit, wd40, vagy cserélendő?
Olvastam az ECO 2 leírást,de nem sikerült a dip kapcsolókkal és reseteléssel sem beállítani hogy ne záródjon egymásra a kapu.Valószínű hogy más hiba van/volt.
És nem voltak fordítva bekötve a motor vezetékei sem. A potméterekkel sikerült nagy nehezen beàllítani hogy jó legyen,nem lett tökéletes de legalább nem záródik egymásra.
Két szárnyas kapu ECO 2 vezérléssel.2017 -ben lett telepítve.
Múltkor valamiért összevissza nyitott a távirányítóval.Azóta újra programoztam a távirányítókat,reseteltem az alapbeállítást,de a kapu fordítva nyit,zár.A neten nem nagyon találtam erről a beállításról részletes leírást érdekes módon,de annyit sikerült hogy a DIP 7 és 8 kapcsolókkal lehet újra szinkronizálni.Csak azt nem értem hogy pontosan hogy.Van egy leírás ,de nem ehhez a típushoz.A DIP 8 (jobb szárny)feltolva, on üzem módba,a a DIP 7 (bal szárny)lekapcsolva .
És így zárt állásból indítani egy nyitást a panelről.És ezt megismételni 2x.
Sziasztok! Öskorszaki Proteco kétszárnyú kapunyitóm van. A szárnyak valami akadás után elkezdtek egymással ellentétesen nyitni-zárni. Hogy tudnám visszaállítani a szinkronizált működést?
Ezt megérteném, ha nem lett volna tök száraz az infra belül. Ráadásul az új infra hátlapja egy furat miatt még lyukas is és mégsem volt eddig vele gond. Most betettem a 2 régi infrát a táskámba, holnap megnézem mi lehet a baja. Köszönök minden segítséget!
fagypont alatt szinte nincs a levegőben (nincs ami kicsapódjon), de ha a fogaskerék/elektronika lehűl -5 fokra, és ráborul valahonnan egy +5 fokos párás levegő, abból kicsapódhat, ami mechanikai/elektromos/optikai hibát okozhat.
Az alapvető gond az volt, hogy hidegben belépést érzékelt. Viszont -2⁰C- tól ha melegebb volt akkor semmi baja. Ezt nem értettem. De még nem volt időm foglalkozni vele. A lényeg, hogy a tegnapi -12⁰C ban is nyílt.
Nos tegnap lecserélrem a két infrát, és ma reggel nyílt a kapu. Remélem ennyi volt a baja. Arra azért kíváncsi lennék miért nem megy a régi infrapáros hidegben. Ma estére kiméregetem.
Van egy proteco leader 4 típusú kapunyitónk melynek az egyik motorja tegnap óta nem mozgatja az orsót, illetve a kaput. Hallani, hogy működés közben forog a motor, de az orsó egyhelyben áll, olyan mintha belülről nem lenne kapcsolat a motor és az orsó között. Érdekesség még, hogy kézzel szabadon tudom mozgatni az orsót, illetve a kapuszárnyat akkor is ha a kioldó zár zárt állapotban van.
Előzmény: Ez az egész tegnap reggel kezdődött, -8 fokban csak egy kis szakaszon nyitott a kapu, ekkor szerettük volna kézzel kinyitni, kulcsal oldottam a kioldó zárat, de nagyon nehezen lehetett kioldani, illetve mozgatni, valószínűleg ekkor keletkezhetett a probléma, mert azóta nem működik rendesen.
Van tippetek mi lehet a gond, illetve hogyan lehet orvosolni?