Az én kedvencem a Vigyázz, jön a macska! című képregény volt (Kockás 5. szám, 1983). Meg is találtam a neten franciául (szerencsére értem), eredeti címe Les aventuriers du macromonde.
Kockás újságból 50 színes lett kinyomtatva, +2 pepita + 3 fekete-fehér, meg 1999-től újra felbukkant Kockás füzetek néven, és a 2000-es évek közepéig összesen 8 jelent meg, de már csak elektronikus formában. A részletekről és az egyes sorozatokról (Rahan, Pif, Dr. Justice, Herkules stb.) itt olvashattok részletesen:
Hol a nyavajában tudtok ilyeneket évtizedekig tárolni??? Nemrég dobtam ki egy rakat Hahotát a kukába, amit nagyszüleim őrizgettek a padláson. Már látom, hogy kár volt... És komolyan, ezeket olvasgatjátok is???
Azt szeretném kérdezni, emlékezik-e még valaki, hogy az Alfa-ban mi volt a címe az amerikai polgárháborúról szóló képregénysorozatnak? Az is érdekelne, hogy kapható-e vajon a képregény magában is (angol nyelvű is érdekel).
Plusz érdekesség, hogy egy csokor lelkes ember újraélesztette a Kockást ebook formában és több számot el is készítettek... Még szerencse, hogy le lehetett tölteni...
Volt ez a képregénytár.net, ahol rengeteg képregény (összes Kockás) fenn volt ebook formában... Sajnos bezárt, és talán remény sincs arra, hogy kinyit valaha... Tud erről valaki valamit?
Az első Hahota - korához képest jó állapotban - vajon mennyit érhet? Láttam már olyan egy forintos licitet, ami 4-5000 forintig is felszaladt... Lehetsééges ez?
Sok hahotám van, bár nem teljes a gyűjtemény. De megvan az első tíz szám is többek között. Azért ezeket - főleg az első számot - nem volt egyszerű beszerezni - és nem kevés pénzbe került...
Ha valakit érdekel nekem megvan az összes Alfa 1979-tőt és 1990-ig + a két különszám, megkimélt állapotban, nem szakadtan (70 szám). Eladnám egyben, de ha úgy alakul akár el is cserélném, beszámita(tt)nám értékegyeztetéssel, más képregénysorozatért is (Hahota, Kretén).
Most egy másikat is keresek már ha valaki emlékszik szóljon: Egy űrhajón játszódik a sztori hibernálva vannak az emberek mert valahova mennek páran felébrednek idő elött és itt kezdődik a sztori. Fekete fehér volt ,másra nem emlékszem belőle. Ha valaki tudja a címét szóljon!! Köszi