Az várható volt, hogy az íróváltás jó lesz. Fabcarro teljesen más stílus. Sokkal több a szöveg és a történet vonala is jó. Rég nem volt főszereplő a falu főnöke sem. Tetszett a amgyar fordítás is.
Teljesen egyetértek! A "Fehér írisz" valóban egy frissítő és szórakoztató animációs film volt, és én is jót nevettem rajta. Az íróváltás valóban pozitív változást hozott - a 40. rész tényleg meglepő fordulatokat hozott!
Az ilyen kreatív tartalmak mindig emlékeztetnek engem arra, hogy milyen lenyűgöző dolgokra képes a modern technológia. Egyébként, ha érdekel a kreatív írás vagy mesterséges intelligencia témaköre, ajánlom hogy nézz szét a chatgptanmelden.de oldalon - találsz ott érdekes cikkeket arról, hogyan segíthet a ChatGPT az alkotói folyamatban.
Nekem is azt mondta, hogy "biztos jönni fog". Én kérdeztem még keménytáblás verziókat is, mire azt mondta, hogy a Főnökvidal a francia külön kiadás alapján készült. Mondtam, hogy ilyen különkiadás a többiből is van. Erre azt közölte, hogy megfontolják...:-) Mit lehet tudni...:-)
Az Asterix és Obelix: A főnökviadal 5. epizódjának végén egy igazi poszt-credits rövidfilmet láthatunk.
A Mission Potager címet viselő klip egy "Alain Chabat eredeti ötletén alapuló", René Goscinny és Albert Uderzo munkássága által inspirált történetként jelenik meg. A rövidfilmet Piano, Julien Daubas és Fabien Limousin írta és rendezte, középpontjában két vaddisznó áll, akik a kockázatok ellenére megpróbálnak zöldséget lopni egy gall konyhakertből.
Ez a kis történet több mint egy egyedülálló kaland, amelyben két kis figura szerepel, akik normális esetben a mi galljaink tányérján végeznék, mindenekelőtt lehetővé teszi számunkra, hogy a sorozat legemblematikusabb pillanatait egy teljesen más szemszögből nézzük újra. Különösen a rómaiak és a gall falu közötti végső csatát, valamint a költői és színes befejezést.
Sziasztok! Tegnap írtam a Móra kiadónak, hogy milyen Asterix képregény kiadványok várhatóak az idén. Az alábbi választ adták: Köszönjük érdeklődését! Igen, a 40. rész várhatóan augusztusban fog megjelenni. A különkiadás az április 30-án induló Netflix sorozat kapcsán készült, a történet mellett még 16 oldalnyi érdekesség van benne a képregény és sorozat keletkezéséről. A jövő évre egyelőre még nincs tervben hasonló kiadás, azonban az érdeklődést továbbítottam illetékes kollégáim részére.
Szép, szép, hogy ilyen gyors iramban jelennek meg az Ideafix-képregények, ám én boldogabb lennék, ha végre az Asterix-füzetekkel beérnénk a külföldi megjelenést. A nyolcvanas évek eleje, gyerekkorom óta próbálom teljessé tenni a gyűjteményt, de úgy látszik, erre lehet, hogy még sokáig kell várnom... A Fehér írisznek is jobban örültem volna, mint a A főnökviadal különkiadásnak, főleg így, hogy ősszel ismét kijön egy új album a franciáknál. Na mindegy, fő a türelem! :)
Lehet pont neked köszönhetően lesz ez a kiadvány, hogy felhívtad a figyelmet rá a Móránál. Ez jó dolog, és tényleg jól fogyhatnak az Asterix albumok, hogy rámennek bátran a hamarosan érkező Netflixes sorozat oldalvizére.
Remélem azért még ősszel megkapjuk a Fehér írisz albumot, és ha így is lesz akkor ismét le leszünk maradva az idei megjelenéssel,
futunk, mint agár a nyúl után. :)
Teljesen elégedett vagyok a kiadó munkájával, azt néztem míg nálunk már 6 füzet megjelent az Ideafix sorozatból,
angol nyelven még csak a másodiknál járnak. (jól tudom,hogy csak 8 lesz belőle?)
A "Fehér írisz" helyett jön a Főnökvidal 64 oldalas különkiadása, kemény borítóval......Direkt kérdeztem tavaly a Mórától lesz-e ilyen kiadás, s azt mondták nem....
Most vettem csak észre, hogy nemrég 2 db új Lucky Luke album is napvilágot látott (szintén kétféle, puha, és keménykötésű változatban,az utóbbi érdekessége, hogy szinte világpremierrel egyidőben "aranyozott" borító, és + 8oldal bónusztartalommal a készítőkről.