Keresés

Részletes keresés

Jerindó Creative Commons License 4 napja 0 0 1110

Jerindó Creative Commons License 4 napja 0 0 1109

Új animációs Asterix mozi érkezik az év végén....:-)

bámészkodó18 Creative Commons License 2025.10.29 0 1 1108

Ha érdekel valakit, megvan franciául nagy felbontásban és angolul normálban. Ha valaki linket kér, akkor adjon e-mail címet.

Van itt valaki aki segítene a lefordítani. Elsősorban franciából kellene segítség.

bámészkodó18 Creative Commons License 2025.09.28 0 2 1107

A Le Parisienben megjelent cikk:

és a gugli fordítás

NomannP Creative Commons License 2025.08.22 0 1 1106

Az várható volt, hogy az íróváltás jó lesz. Fabcarro teljesen más stílus. Sokkal több a szöveg és a történet vonala is jó. Rég nem volt főszereplő a falu főnöke sem. Tetszett a amgyar fordítás is.

Előzmény: Jerindó (1105)
Jerindó Creative Commons License 2025.08.22 0 0 1105

Én arról írtam, de johnny valamit félreértett!

Előzmény: bámészkodó18 (1104)
bámészkodó18 Creative Commons License 2025.08.19 0 1 1104

Ti milyen animációs filmről beszélgettek?

"A fehér írisz" a 40. képregény, ami most jelent meg magyar fordításban a Móránál.

Előzmény: johnnypapa123 (1103)
johnnypapa123 Creative Commons License 2025.08.12 0 0 1103

Teljesen egyetértek! A "Fehér írisz" valóban egy frissítő és szórakoztató animációs film volt, és én is jót nevettem rajta. Az íróváltás valóban pozitív változást hozott - a 40. rész tényleg meglepő fordulatokat hozott!

Az ilyen kreatív tartalmak mindig emlékeztetnek engem arra, hogy milyen lenyűgöző dolgokra képes a modern technológia. Egyébként, ha érdekel a kreatív írás vagy mesterséges intelligencia témaköre, ajánlom hogy nézz szét a chatgptanmelden.de oldalon - találsz ott érdekes cikkeket arról, hogyan segíthet a ChatGPT az alkotói folyamatban.

Előzmény: Jerindó (1102)
Jerindó Creative Commons License 2025.08.08 0 0 1102

Szerintem az animáció filmek nem lettek olyan szörnyűek.

A "Fehér írisz" viszont elég jól sikerült. Nagyon jót nevettem rajta. Az író váltás tényleg kellett....Nekem nagyon meglepő lett a 40. rész.

Előzmény: joepxzegers (1101)
joepxzegers Creative Commons License 2025.07.23 0 0 1101

Kár, hogy a filmek, főleg a legújabbak, ilyen rosszul sikerültek.

Jerindó Creative Commons License 2025.07.22 0 1 1100

Már a Móránál is és hál'istennek az időpont nem változott!!!

https://mora.hu/konyv/asterix-40-a-feher-irisz

Előzmény: zozoka1234 (1099)
zozoka1234 Creative Commons License 2025.07.13 0 3 1099
Jerindó Creative Commons License 2025.06.21 0 0 1098

Nekem is azt mondta, hogy "biztos jönni fog". Én kérdeztem még keménytáblás verziókat is, mire azt mondta, hogy a Főnökvidal a francia külön kiadás alapján készült. Mondtam, hogy ilyen különkiadás a többiből is van. Erre azt közölte, hogy megfontolják...:-) Mit lehet tudni...:-)

Előzmény: zozoka1234 (1097)
zozoka1234 Creative Commons License 2025.06.16 0 2 1097

A Móra kedves kolléganője azt mondta a könyvhéten, hogy tördelési szakaszban van az új Asterix album. ..... Coming soon.....

bámészkodó18 Creative Commons License 2025.05.04 0 1 1096

Az Asterix és Obelix: A főnökviadal 5. epizódjának végén egy igazi poszt-credits rövidfilmet láthatunk.

A Mission Potager címet viselő klip egy "Alain Chabat eredeti ötletén alapuló", René Goscinny és Albert Uderzo munkássága által inspirált történetként jelenik meg. A rövidfilmet Piano, Julien Daubas és Fabien Limousin írta és rendezte, középpontjában két vaddisznó áll, akik a kockázatok ellenére megpróbálnak zöldséget lopni egy gall konyhakertből.

Ez a kis történet több mint egy egyedülálló kaland, amelyben két kis figura szerepel, akik normális esetben a mi galljaink tányérján végeznék, mindenekelőtt lehetővé teszi számunkra, hogy a sorozat legemblematikusabb pillanatait egy teljesen más szemszögből nézzük újra. Különösen a rómaiak és a gall falu közötti végső csatát, valamint a költői és színes befejezést.

(forrás: Y a-t-il une scène post-générique à la fin d’Astérix et Obélix le Combat des chefs ? - Dexerto.fr)

bámészkodó18 Creative Commons License 2025.05.04 0 1 1095

Netflix sorozat

Asterix és Obelix: A főnökviadal

Magyar Változat

Studio: Mafilm Audio

Fordító: Zalatnay Márta

Hangmérnök: Tóth Péter Ákos

Vágó: Kajdácsi Brigitta

Gyártásvezető: Hódos Edina

Szinkronrendező: Majoros Eszter

Produkciós vezető: Hagen Péter

Szinkronhangok:

Asterix: Kaszás Gergő

Obelix: Schneider Zoltán

Metadata: Földes Eszter

Caesar: Széles Tamás

Panoramix: Vígh Péter

Hasarengazfix: Mészáros Béla

Moletti: Peller Anna

Amegbéazix: Pál András

Potus: Elek Ferenc

Fásztenfuriusz: Debreczeny Csaba

Apothika: Kss Eszter

Marhangus: Rába Roland

Hannabarbera: Kanyó Kata

Caesar anyja: Rába Roland

Sokadikix: Hirtling istván

Hangjanix: Bercsényi Péter

Tutihogyix: Olt Tamás

Sokadikix asszony: Varga Lili

Félautomatix: Vida Péter

Gondegyszálnix: Nagypál Gábor

Narrátor: Gyabronka József

Twinpix: Varga Rókus

Furkus: Gáll Dávid

Butus: Plesznivy Álmos

Gyerek Asterix: Endrődy Regő

Gyerek Obelix: Vízler Deján

Gyerek Amegbéazix: Hajdú Tibor

További magyar hangok

Blahó Gergő, Bór László, Csaba Zsófia Blanka, Csuha Lajos, Csúz Lívia, Fehér Péter, Fekete Anna Luca, Ficzere Béla, Felvégi Bendegúz, Geri Tamás, Gyetvai Martin, Hám Bertalan, Hamvas Dániel, Harcsik Róbert, Héger Tibor, Ince Sára, Kapácsy Miklós, Kis-Kovács Luca, Kokas Piroska, Konfár Erik, Kovács András Bátor, Kovács Olga, L. Nagy Attila, László Gáspár, Lovas Dániel, Mohácsi Levente, Nádorfi Krisztina, Pál Tamás, Pekár Jázmin, Rada Bálint, Réti Szilvia, Sági Tímea, Staub Viktória, Tárnok Csaba, Schandl Kinga, Tárnok Csaba, Tóth Márk

bámészkodó18 Creative Commons License 2025.04.15 0 3 1094

Ma jött meg:

Előzmény: zozoka1234 (1093)
zozoka1234 Creative Commons License 2025.04.11 0 1 1093

Köszi szépen,az érdeklődést a Móra felé,jó hírek ezek,remélem tényleg jön a 40.rész,

ma átvettem az új különkiadás albumot,zseniális keménykötésű szép darab,jó lenne ha mindent kiadnák amik megjelentek már külföldön,

általában jellemzően 16 oldal plusz van mindegyikhez..

Itt vannak a speciálok:
https://asterix.com/les-editions-speciales/

Tudom ne legyek telhetetlen,de azért merek nagyot álmodni.  :)

Előzmény: Krigma (1092)
Krigma Creative Commons License 2025.04.10 0 1 1092

Sziasztok! Tegnap írtam a Móra kiadónak, hogy milyen Asterix képregény kiadványok várhatóak az idén. Az alábbi választ adták: Köszönjük érdeklődését! 
Igen, a 40. rész várhatóan augusztusban fog megjelenni.
A különkiadás az április 30-án induló Netflix sorozat kapcsán készült, a történet mellett még 16 oldalnyi érdekesség van benne a képregény és sorozat keletkezéséről. A jövő évre egyelőre még nincs tervben hasonló kiadás, azonban az érdeklődést továbbítottam illetékes kollégáim részére.

christopherpatika Creative Commons License 2025.03.25 0 0 1091

Előzmény: christopherpatika (1090)
christopherpatika Creative Commons License 2025.03.25 0 0 1090

Sziasztok!

Cserélném az újvidéki Forum Marketprint Asterix és Talpraesett Tom képregények reklám plakát mellékleteit.

Blueberry Főhadnagy, Talpraesett Tom és Asterix plakátok.

Ami pedig érdekel, az a Gaston poszter, az AZ/4-es epizód melléklete.

Ez szerb nyelvű példány, a magyar nyelvű ugyanígy néz ki, csak a szöveg magyar.

Csak hibátlan és sérülésmentes példány érdekel.

laufer.tamas(kukac)gmail.com

Fejlődő Szervezet Creative Commons License 2025.03.17 0 0 1089

Szép, szép, hogy ilyen gyors iramban jelennek meg az Ideafix-képregények, ám én boldogabb lennék, ha végre az Asterix-füzetekkel beérnénk a külföldi megjelenést. A nyolcvanas évek eleje, gyerekkorom óta próbálom teljessé tenni a gyűjteményt, de úgy látszik, erre lehet, hogy még sokáig kell várnom... A Fehér írisznek is jobban örültem volna, mint a A főnökviadal különkiadásnak, főleg így, hogy ősszel ismét kijön egy új album a franciáknál. Na mindegy, fő a türelem! :)

Előzmény: zozoka1234 (1087)
bámészkodó18 Creative Commons License 2025.03.16 0 0 1088

Megvan az új album címe! Portugáliába fognak utazni.

zozoka1234 Creative Commons License 2025.03.16 0 1 1087

SZUPER!!!

Lehet pont neked köszönhetően lesz ez a kiadvány, hogy felhívtad a figyelmet rá a Móránál.
Ez jó dolog, és tényleg jól fogyhatnak az Asterix albumok, hogy rámennek bátran a hamarosan érkező Netflixes sorozat oldalvizére.

Remélem azért még ősszel megkapjuk a Fehér írisz albumot, és ha így is lesz akkor ismét le leszünk maradva az idei megjelenéssel,

futunk, mint agár a nyúl után. :)

Teljesen elégedett vagyok a kiadó munkájával, azt néztem míg nálunk már 6 füzet megjelent az Ideafix sorozatból,

angol nyelven még csak a másodiknál járnak.
(jól tudom,hogy csak 8 lesz belőle?)

Hálás köszönet a Mórának, a kitartásért!

Előzmény: Jerindó (1086)
Jerindó Creative Commons License 2025.03.14 0 1 1086

Sziasztok!

A "Fehér írisz" helyett jön a Főnökvidal 64 oldalas különkiadása, kemény borítóval......Direkt kérdeztem tavaly a Mórától lesz-e ilyen kiadás, s azt mondták nem....

https://mora.hu/konyv/asterix-7-a-fonokviadal-kulonkiadas

humweefan Creative Commons License 2025.02.04 0 2 1085

Sziasztok!

Ismét kapható/rendelhető (Móra,Libri stb.) Asterix 30. Obelix gályázik

zozoka1234 Creative Commons License 2025.01.19 0 1 1084

Új Ideafix album 6. - A fényerdő - megjelenés 2025.02.20

https://mora.hu/konyv/ideafix-6-a-fenyerdo

zozoka1234 Creative Commons License 2025.01.01 0 0 1083

Most vettem csak észre, hogy nemrég 2 db új Lucky Luke album is napvilágot látott (szintén kétféle, puha, és keménykötésű változatban,az utóbbi érdekessége, hogy szinte világpremierrel egyidőben "aranyozott" borító, és + 8oldal bónusztartalommal a készítőkről.

Szeptemberben 49. album - Szellemvadászat. ,

https://pestikonyv.com/collections/kepregenyek/products/lucky-luke-48-a-daltonok-nyomaban-copy

https://pestikonyv.com/collections/kepregenyek/products/lucky-luke-50-cowboy-a-pres-alatt-copy

és Decemberben az 50. - Cowboy a prés alatt.

https://pestikonyv.com/collections/kepregenyek/products/lucky-luke-49-szellemvadaszat-copy

https://pestikonyv.com/collections/kepregenyek/products/lucky-luke-48-a-daltonok-nyomaban-kemenytablas-gyujtoi-kiadas-copy

bámészkodó18 Creative Commons License 2024.12.31 0 0 1082

B. Ú. É. K!

tomix206 Creative Commons License 2024.12.19 0 1 1081

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!