Keresés

Részletes keresés

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.24 0 0 152
komolyan nem értem azokat akik azzal érvelnek, hogy a lottóban a SzRt nem ad ellenszolgáltatást illetve nem ad semmit a pénzért...

mi ez a baromság?

amire a t. hozzészóló gondolt az a százötven ft dunába dobása.

Laja73 Creative Commons License 2003.11.24 0 0 151
Múlt előtti héten volt egy kettesem (935 Ft). Aztán halogattam-halogattam a beváltást, majd szombaton ugye újra játszottam - és a régi szelvényeket egy elegáns mozdulattal, úgy ahogy voltak, kidobtam. Így rám igencsak igaz a topic címe.
Gustavsson Creative Commons License 2003.11.15 0 0 148
"Persze az olyan embert én sem értem, aki sosem lottózik, majd amikor a nyeremény felmegy 2 milliárd felé, akkor hirtelen 200 ezer Ft-ért vesz szelvényt. De az átlag rendszeres lottózó nem ilyen."

Pedig en epp ilyen vagyok. Csak olyankor lottozok amikor nagy nyeremeny van. Ettol meg nem nagyobbak az eselyeim, de a forintra eso varhato nyeremeny nagyobb.

Megeri-e? Persze, hogy nem. De a nagy nyeremeny atboritja a pszihologiai merlegem abbol a poziciobol, hogy "hosszu tavon a jatekos veszit" arra, hogy "adjak magamnak eselyt a nyeresre, ha veletlenul a sors azt keresi, hogy meggazdagitson".

Persze nem 200 ezer forintot, de az sem teljesen hulyeseg.
A lottonal a kombinalt szamok arai ugy vannak kiszamolva, hogy ha tobb szamot jatszol meg, akkor a valos kombinaciora eso ar csokken. Mas szavakkal, per kombinacio kevesebbet fizetsz.

Nem hinnem, hogy 99% teljesen tisztaba van a nyeresi eselyeivel. Ha fel tudnank fogni az eselyeinket, akkor valoszinuleg nem jatszanank.

Van a teveben egy jatek (nem ugrik be a neve) de egy "rosszindulatu" no vezeti, es sorba kell kiszavazzak egymast a jatekosok. Biztos rajottetek mar, hogy melyik az.
Mit akarok mondani: oda altalaban eleg intelligens es sokat tudo/gyors gondolkodasu emberek jutnak be. Nos, ott is hallok ilyeneket, hogy azert szavazott ki valakit, mert "nem bankolt".
Fingjuk sincs a valoszinusegszamitasrol.
Abban a jatekban is ugy vannak kiszamolva az osszegek, hogy a nagyobb kockazattal nagyobb nyeremeny jar. Amit a legotbb jatekos nem tud, hogy a nyeremeny osszege nem egyenes aranyban novekszik a kockazattal. Amde, itt van nehany rejtett parameter: mennyi a valoszinusege, hogy egy jatekos tudja a valaszt a kerdesre? Ha ez 0.1 lenne, akkor valoban minden jo valasz utan bankolni kellene. De mivel nem minden tizedikre tudjak csak a valaszt hanem inkabb minden masodikra, nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy rajojj: hosszu tavon csak minden harmadik-negyedik helyes valasz utan kellene bankolni.

Na, jol kiokoskodtam magam! Szoval, szerintem nem tudjuk (felfogni) mik az eselyeink - legalabb is a legtobben. De a hetvegi izgalom megeri azt a lottoszelveny arat. :)

Előzmény: bundee (122)
jenette Creative Commons License 2003.11.15 0 0 147
:D
LOTTO
NagyBandi Creative Commons License 2003.11.14 0 0 146
Pedig van különbség 200 millió és 3 milliárd között. Ugyanis ha az embernek vannak testvérei, szülei, nagyszülei, nagybácsi-nagynéni stb., akkor helyb?l az összeg max 20%-a marad nála. Márpedig 40 és 600 millió között elég nagy különbség van. Vagy csak én vagyok kapzsi :)
Előzmény: FOCUS (144)
Lottoboy Creative Commons License 2003.11.05 0 0 145
Ha már szóba jött a skandináv lottó:
Ti is egyetértetek azzal, ha most startolna az összes lottófajta, akkor a Skandinávot játszanák leg többen?
Talán választ kapnánk arra is, hogy mekkora nyeremény motiválja az embereket!
Lehet, hogy az 5-ös lottó "győzne"?

FOCUS Creative Commons License 2003.11.05 0 0 144
Más hozzáálást természetesen, de gyakorlatilag az életeden ugyanakkorát könnyít anyagilag 200 milló, mint 3 Milliárd. Tehát a hétköznapi anyagi problémákat megoldja. Mi másra kell a pénz? Még némi luxus is belefér.

Előzmény: Törölt nick (143)
FOCUS Creative Commons License 2003.11.05 0 0 142
Akkor talán ott találhatjuk meg a közös nevezőt, hogy egy bizonyos (személy függő) nagyságrend felett mindegy a nyeremény összege. :)
Nálam nagyon alacsonyan van ez a küszöb. :)

Én mindenesetre ha már lottózom, akkor maradok a Skandinál.

Előzmény: Törölt nick (141)
FOCUS Creative Commons License 2003.11.05 0 0 140
Természetesen nem mindegy, de a kérdés nem tartozik a témához.

Viszont tökmindegy, hogy 1 milliárdot nyerek vagy 3-at.
Sőt, ki merem jelenteni, hogy 200 millió a 2 milliárdhoz képest is mindegy. Ugyanakkora öröm, ugyanúgy anyagi kielégülést okoz. Tehát mindene meglenne a családnak amire vágyik. Ez pedig igazán szubjektív, hogy mik ezek, van akinek nem okoz örömöt, hogy van háza a kanári szigeteken és van 3 ferrari a garázsban.

Hírverés, ide vagy oda szvsz butaság csak amiatt játszani, hogy már nem "csak" 1 milliárd a nyeremény hanem három.

Előzmény: Törölt nick (139)
FOCUS Creative Commons License 2003.11.05 0 0 137
Szerintem jellemzően a kapzsi embereknek nem mindegy az összeg...
Hírverés már van 1 milliárd forintnál is, mégis feleannyian lottóznak ennyinél, mint 3 milliárdnál. Véleményem szerint, hogy 1 vagy 3 milliárdot nyer valaki, és nem mindegy neki, az nem érdemli meg, hogy +nyerje.

Előzmény: Törölt nick (136)
FOCUS Creative Commons License 2003.11.04 0 0 135
Nagyobb nyereményekre van a Lottó vonal:
20-9330630

Nővérkém a tavaly évvégi hisztéria közepén nyert 4 találattal 3 kilót, megigényelte a lottózóban, majd késöbb átutalták.

Én azt nem értem, hogy miért nő a nyeremény nagyságával arányosan a lottózó emberek száma (szelvények száma) Tul képpen tökéletesen mindegy hogy 200 millát vagy 2 miliárdot nyer az egyszeri átlagember.
Ráadásul a skandináv lottón is 100 milla körül lehet nyerni, jóval nagyobb matematikai eséllyel.

Előzmény: bundee (132)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 134
Kösz!:)
Lottoboy Creative Commons License 2003.11.03 0 0 133
Nagyobb nyereményt is elöször (bármelyik, de inkább ne magán) lottózoban kell jelezni, de fizetni csak késöbb fognak. Azt hiszem személyit is kérnek. Továbbá telefonon is lehet intézni, azt hiszem.
A kézi csalásrol annyit, hogy pl. a hideg vagy meleg gomb elmélet az nagy baromság! Lehetetlen 90 golyót ugy áttapogatni kézzel, hogy mind az 5-öt megatalálad! Ráadásul tul sokat nem tökörészhet a húzással!
Ennyi!
Előzmény: Laja73 (131)
bundee Creative Commons License 2003.11.03 0 0 132
Barmelyik lottozoban - bedugjak a gepbe, rapecsetelnek, hogy kifizettek, es visszaadjak.

De pld. ha 4-ese van az embernek, ami most 1-1.5 milla, akkor azt hol lehet bevaltani? Mert szerintem a sarki trafikban a neni nezne, ha mondanam, hogy most adjon penzt - azthinne, ki akarom rabolni :)

bundee

ui.: magam reszerol feleslegesnek tartom ezt a "vitat" a lotto reklamozasarol - engem inkabb az a kerdes izgat, hogy kezi huzasnal hogy lehet csalni? Gepinel talan konnyebben el lehet kepzelni, hogy lehetseges VALAHOGY. Nade kezinel? Ha csinaljak, akkor senki nemtudhatja, meg az sem, aki huz - de akkor hogyan?

Előzmény: Laja73 (131)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.03 0 0 131
OFF
amúgy kettesem van, azt hol kell beváltani? ott, ahol vettem?
ON
Laja73 Creative Commons License 2003.11.03 0 0 130
uyganazért, amiért mindenki más: a bevétel miatt
ha nem is reklámozza, de azzal, hogy engedi forgalmazni, az állam tk. garantálja a dohány-alkohol stb. termékek forgalmát (be is tilthatná, mint a marihuanát), az ember ugye gyarló, önszántából is pusztítja magát, nem kell különösebben reklámozni.
a lottónak kell egy kis hátszél, ott ugye van konkurencia, és hát nem egy elemi ösztön a vásárlása
Előzmény: notwe (129)
notwe Creative Commons License 2003.11.03 0 0 129
Az adományokat csak azért hoztam fel, hogy megmutassam, hogy „jelentéktelen” pénzt is el lehet értelmes módon költeni.

A lottó mindig is az egyik legjobban reklámozott termék volt. Gondolj arra, hogy szinte hivatalos (kihagyhatatlan) információként közlik a nyereményeket a médiában. Talán tudsz még olyan terméket mondani, ami ilyen hosszú ideje, rendszerességgel és mennyiséggel szerepel a sajtóban?
„Az a gép, amit leírsz gyakorlatilag a felkarú bandita nevű gépezet”
Igen. Azzal a különbséggel, hogy az esélyek sokkal rosszabbak a lottó esetében A „normál” szerencsejátékokat az tartja fent, hogy a játékos megérzi a nyerés élményét, és nem fogja fel, hogy hullámhegyek után még nagyobb hullámvölgyek vannak. A lottónál egyszerűen nincsenek hullámhegyek, csak a beléd sulykolt reklám tartja életbe. Ja, meg nézd meg, hogy hányan játszanak félkarúval és hányan lottóval. (az esélyek ellenére)
Laja73!
„mindenki arra b*-sza el a pénzét, amire akarja.”
Persze! De érdekes, hogy a kaszinó, alkohol, dohány termékek reklámját szabályozzák, a lottóét meg nem. Szóval itt az a kérdés, hogy a szerencsejátékot miért kell népszerűsítenie az államnak?

Előzmény: Törölt nick (128)
Laja73 Creative Commons License 2003.11.02 0 0 127
én ugyan évente kétszer lottózom, de azért felveszem a kesztyűt: ez egy játék. érdekes játék, gurulnak a golyók - én számom, nem az én számom? mindenki arra b*-sza el a pénzét, amire akarja. lottóra, mozira, piára, cigire, kártyára, focimeccsre, nintendóra

lelátók, mozik, kocsmák - ürüljetek ki! irány a virágárus!

na ne.

Előzmény: pityke őrmester (121)
notwe Creative Commons License 2003.11.02 0 0 126
Maxval:” A lottózók 99 %-a tisztában van a nyerési esélyekkel”

Ezt nem tudom, hogy honnan vetted. Két szempontot is figyelembe kell venni. Az egyik a matematikai valószínűség, amivel az emberek jó része tisztában van. (de közel sem 99 %) A másik, hogy ezt a felfoghatatlan számot értelmezni tudják, valami máshoz hasonlítani. Pl. annak a valószínűsége, hogy nem is érik meg a lottóhúzást sokkal nagyobb, mint hogy megnyerjék. Vagy ilyen alapon érdemes arany ékszereket keresni a járdán, mert a siker esélye jóval nagyobb, mint a nyerésé.

„Az átlag lottózó lottópénzének befektetésével semmit nem lehet tenni, maximum venni 1-2 szendvicset. „

Dehogyis nem! Pl. a rákos gyerekek megsegítésére jól fel lehetne használni. Szvsz az ember leki állapotának is jobbat tesz. (mivel már azt is írták, hogy a lottóra költött pénzel ezt fizeted meg)

Amit még szóvá akarok tenni, az a média hatása. Komolyan gondoljátok, hogy reklámok nélkül menne a dolog? El lehetne képzelni egy olyan rendszert, hogy automaták lennének elhelyezve, ami a bankkártyádról le venné a lottó árát és ennek fejében be lehetne pötyögni öt számot. A nyereményeket sem tennék közhírré, hanem egyszerűen a bankszámládra utalnák, minden cécó nélkül. Sőt! Még várni sem kéne, mert az gép rögtön sorsolna.

Előzmény: Törölt nick (123)
nagytibi Creative Commons License 2003.11.02 0 0 125
Megint szépen gyűlik a pénz az SZJ RT-nek: 'A társaság heti árbevétele minden gépi játékot figyelembe véve 3 milliárd 260 millió forint volt, ami az idén újabb rekordnak számít.' Index, 2003. november 1.
CoSmO Creative Commons License 2003.11.02 0 0 124
Igen vegulis a lottoval tenyleg hatalmas osszegek vandorolnak az SzRt zsbébe akik meg a hihhetetlenul megnovekedett forgalom(12 millo szelveny hetente,+ jelentos szamu kulfoldi jatekos)ellenére sem képesek az alkalmazottaik számára prémiumokat nyujtani(habár még a nyitvatartasi ido is kitolodott).
Legtetvesebb cég az osszes kozul.

De egy masik szemszogbol viszont:mivan ha te nyerned meg azt a 4,5 milliárdot.Mert te is lehetsz,barmelyikunk lehet, és ez az ami nem hagyja nyugodni az embereket.Engem sem :) Ennyi lové olyan gyokeres valtozast hozna mindenki eletebe hogy ihaj :D

bundee Creative Commons License 2003.11.02 0 0 122
Azert szerintem mindenki orulne, legalabb egy kicsit, ha a SzRt. parasztvakitasi programjaban megnyerne az 5-ost... 4.5 milliard - es semmi nem zarja ki, hogy te nyerj. Az a szep ebben a szerencsejatekban, hogy CSAK a szerencsen mulik, hogy nyersz-e, vagy semmi.

bundee

Előzmény: pityke őrmester (121)
pityke őrmester Creative Commons License 2003.11.01 0 0 121
A topicnyitóval teljes mértékben egyetértek. Nem igaz, hogy mennyire hülyére lehet venni az embereket. A lottózóknak elkerülte a figyelmét a Szerencsjáték Rt. több milliárdos éves jövedelme? Mindez a ti pénzetekből, emberek, nem a semmiből!

Lottózni csak bután és nagyon bután lehet. A buta ember kisakkozza azokat a számokat, melyeket kevesen játszanak majd meg, így nyeremény esetén több jut neki. Végül is teljesen mindegy, mert mindkettő sorsa a vereség, csak különböző mértékben buknak. Az pedig, hogy néha megnyeri valaki a főnyereményt csupán parasztvakítás.

Biztosra veszem, hogy a lottózásra fordított pénz befektetésével nagyobb esélyetek van a meggazdagosádra. És az legalább nem könnyen jött pénz lesz, nem szórjátok el hülyeségekre.

Van itt a topicban jónéhány ember, akinek köd úszik a szeme előtt. Ők a megrögzött játékosok. Föggők. Szenvedélybetegek. Ez pedig már gyógyítható, tudtok róla? Ha a mostani héten lottószelvény helyett egy szál virágot vettetek volna a barátnőtöknek, sokkal több örömötök lett volna.

Bal Creative Commons License 2003.10.15 0 0 120
Én ugyan igen sokat hallgattam valószínűségszámítást, de ilyen nagy összegeknél azért szoktam venni egy-két lottót. :) Több okból is. Úgy gondolom, hogy annak is van egy aprócska esélye, hogy a világképem alapvetően hibás, és a tények nem mindig a valószínűségszámításnak megfelelően alakulnak. Ha nem veszek, akkor viszont elszalasztom a nagy lehetőséget. Másrészt jó álmodozni, hetente sokkal több pénzt költök el más nyilvánvalóan hülyeségre. Harmadrészt nem a valószínűség ellen játszol, hanem a többi ember ellen, és valaki egyszer el fogja vinni a nyereményt - miért ne lehetnél épp te a szerencsés a pár millió játékosból? Negyedrészt nem szabad erről úgy gondolkodni, hogy hosszútávon semmiképp nem éri meg, mert csak nyolcvan évig próbálkozhatsz vele. Ha százezer évig élnél, természetesen a lottó rossz befektetés. Viszont rövidke életedet a nyeremény teljesen megváltoztathatja, a veszteség meg szinte teljesen elhanyagolható... Persze mindez gyakorlatilag teljesen lényegtelen, lottózni néha jó és kész. Nincs az az ember, aki minden döntését racionálisan indokolná, az ember nem racionális lény - aki kirohan a szerencsejátékok ellen "észérvekre" hivatkozva, feltehetőleg csak a saját kísértését kívánja leküzdeni... Nem muszáj lottózni :)
compton_ Creative Commons License 2003.10.14 0 0 119
gondoltam felhozom a témát... újra aktuális :)
frimi Creative Commons License 2003.06.12 0 0 118
Örülj neki, hogy te sokkal okosabb vagy! Csak halkan jegyzem meg, hogy a családomban már sikerült kocsit venni lottónyereményből... Milyen szegény hülyék is vagyunk ugye?
Frimi
Előzmény: Muster Mark (117)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.12 0 0 117
Pontosan. Nem kötelező hülyének se lenni, de van, akinek kevesebb gógyit adott az örökkévaló.
Előzmény: frimi (116)
frimi Creative Commons License 2003.06.10 0 0 116
Viszont nem kötelező, mint egykor a Tervkölcsön, vagy Békekölcsön...
S tudod, aki nem játszik, az nem is nyer! :-)))
Frimi
Előzmény: Muster Mark (115)
Muster Mark Creative Commons License 2003.06.10 0 0 115
Ismét egymilliárd fölött van a főnyeremény.

A Szerencsejáték Rt. fő részvényesei már dörzsölhetik is a kezüket: kedves butuska lottózók ismét össze fognak dobni 1milliárd forintot a telitalálatosnak és kb 3-10milliárd forintot a szerencsejáték rt-nek.

A Sz.RT főrészvényese a Magyar Állam. Tehát ez a 3-10milliárd forint: adó. A hülyeség adója.

Nikkelezett nikk Creative Commons License 2003.05.16 0 0 114
HOgy miért lottózunk? Szerintem az alábbi vicc mutatja(ha volt bocs)

Kohn imádkozik minden nap:
- Uram, add hogy egyszer, csak egyszer ötösöm legyen a lottón, tisztes életet éltem, hittem, igazán megérdemlem
Eltelik egy év, kettő, öt: Semmi
Egszer megint ima, mire fényesség támad és megszólal az Úr hangja:
- Kohn, legalább EGY lottószelvényt vegyél meg!

Előzmény: frimi (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!