Keresés

Részletes keresés

bonsaifacska Creative Commons License 2018.10.13 0 0 35

Sziasztok

Nekünk is van medencénk és itt szoktam vásárolni. Eddig itt mindent megtaláltunk ami kell.

https://aquatechfehervar.hu/

Adamka8686 Creative Commons License 2017.09.24 0 0 34

Sziasztok!

Sokaknak gondot okoz a medence takarítása tavasszal, ezért érdemes lehet téliesíteni a medencét most, amire a legtöbben nem nagyon figyelnek oda, pedig fontos lenne.
Írtam hozzá egy leírást, aminek a segítségével megtudható, hogy miért fontos, és hogyan kell megfelelően téliesíteni:

https://polimedence.hu/blogs/tudaskozpont/medence-teliesites

ferenczes Creative Commons License 2017.08.01 -1 0 33

Sziasztok! Új vagyok itt.  Először állítottunk fel puhafalú medencét, D.:3,05m., 3,6m3. A vegyszerek kiváltására valóban jó megoldás az UVC lámpa? Kisgyermekem miatt ha lehet elkerülném a használatukat. Ha valóban életképes alternatíva, hogyan tudom kiválasztani a megfelelő teljesítményűt? Gondolom, nem baj ha túl van méretezve a térfogathoz képest, ha kell, lecserélem a vízforgatót is.

Köszönöm a segítséget.

MvPl Creative Commons License 2017.06.08 0 0 32

Sziasztok. Több éve medencézünk itthon(Intex 366 puha falú),de ebben az évben -most először- a feltöltés után sárgás barna színű valami jelent meg az alján foltokban.Annyira kis szemcsék,hogy még a medence porszívó sem szedi össze, csak felkavarja ami aztán visszaül néhány óra alatt.Kérdésem,hogy mi lehet ez,és milyen szert tegyek bele.Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv.:TJ

Anna10261989 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 31

Sziasztok!Olvasgattam itt a fórumon és segítséget szeretnék kérni a medencénkhez!Első és legfontosabb:Van e rá mód hogy vízforgató nélkül tisztán tartsuk a vizet a medencében??, Kút vízzel engedtük teli este a medencét, majd azt a gombás fertőtlenítő tablettás valamit bele is raktuk.Ezután másnap reggelre olyan fekete lett mint a kávé.Raktam bele még tisztán 56%-os klórt egy maréknyit, meg algaölő folyadékot sokat! :)  Azóta sem lett szebb a víz. Lehet hogy nem kellett volna bele klórt tenni?Vagy a gombás tabit?Válaszotokat előre is köszönöm!

baloghane Creative Commons License 2014.08.13 0 0 30

szia!elég régen írtad ezt, lehet, hogy már nem is vagy fent... naponta öntöd bele ezt a mennyiséget?

Előzmény: liszaa (14)
baloghane Creative Commons License 2014.08.13 0 0 29

sziasztok!olyan gondom van, hogy van egy 7,5m3 medencénk.már másodjára töltjük fel, de még nem tudtunk benne fürdeni. Feltöltés előtt bekentük az oldalát algaölővel.Este beleengedtük a kútvizet, tettünk bele klórtablettát + 600g hypoport. Rátettük a takarófóliát. Másnap délre bezöldült. Mind a két alkalommal. Mit csinálunk rosszul? Ötlet, hogy mivel tudnánk tisztítani a vizet? köszönöm

juditbaranya Creative Commons License 2014.08.07 0 0 28

Tudsz esetleg tanacsot adni, hogy mennyi rezgalic kell kobmeterenkent, mert en tettem bele de csak egy ideig segitett es most sajnos teljesen bezoldult. Nekunk 50 m3 kapacitasu, de csak 40 m3 kb amennyi nyaron benne van. Ez egy tuziviz tarozo, gumilemezzel, azert ekkora nagy, erre koteleztek bennunket amikor epitkeztunk,  csak mi megcsinaltuk ugy hogy furdeni is lehessen benne, csak epp nem birunk vele :-( Csak onmagaban a rezgalic olcso megoldas lenne csak nem tudom az adagolast sajnos. Rezgalic melle nem is kell mas? Ilyenkor mikor bezoldult lehet valamit meg kezdeni vele?

Előzmény: skodaoctavia ll (22)
kerenorbi Creative Commons License 2013.08.11 0 0 27

Üdv. mindenkinek. Kezdő medencés vagyok, hozzátok fordulok segítségért. Most telepítek egy 3m-es PP keményfalu medencét (7m3). Kapok hozzá egy papírbetétes szűrőt és ennyi. Abban kérem a tanácsotok, hogy miket kell beszereznem még amire szükség lesz majd. Nem szeretnék prémium dolgokat, lehetőleg olcsó és praktikus megoldások érdekelnének. Hogy kell az egész medencézést megindítani? Várom a válaszotok, előre is köszi.

Laca3970 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 26

Sziasztok. az érdekelne hogy 3,66x76-os medencébe menyi só és menyi hypó kell válaszotokat elöreis köszönöm

desmodue Creative Commons License 2013.07.13 0 0 25

Sziasztok,mit kezdhetek a medencébe kerülő vizi poloskával? Van módszer a távoltartásukra? 

ivi1015 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 24

Lehet butának tartotok majd ezért de valahogy nem bírtam megvenni azt a papírszűrős vízforgatót! Én  butaságnak tartom! A homokszűrős viszont nagyon drága! Van itthon egy kicsi akváriumszűrőm amit talán 2x használtam a halaknál! Kifertőtlenítettem elmostam és beraktam a medencébe! http://vitalpet.hu/spd/AEL-12/AQUAEL_FAN_mini_belso_szuro én úgy kaptam ajándékba! Gyönyörűen kitisztítottam vele a medencénket ami 244x66-os puhafalú medence! Ebbe a szűrőbe szivacsbetét van! Ha a külsejére egy nejlonharisnyába teszek agyagot akkor még kristány tiszta is lesz a medence! Persze ami kell bele vegyszer azt mindenki saját maga megveszi! Ez a módszer az olyanoknak jó akiknek nem lehet rákötni a külső vízforgatót meg akinek nem vált be a papírszűrő! Mindenkinek jó medencézést! sziasztok

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.06 0 0 23

sziasztok.

Ezen a héten lecseréltük a papirszűrős forgatót amit gyárilag adták hozzá,mert kb 1 honap alatt lett tiszta a viz.Most 8 óra alatt tiszta lett a vasas viz a homokszűrőssel.Igaz 60000ft ,de megéri!

a kép magáért beszél

http://indafoto.hu/bobek7282

skodaoctavia ll Creative Commons License 2013.03.03 0 0 22

Szia, ne foglakozz a sok klórral csak a pénzed megy bele, nem is kevés ! ekkora medencébe vegyél egy klór generátort, és csak só kell bele, m3 ként 3kg és az elintéz mindent, a só = nátriumklórid .  jodozatlan kell bele, és a töredéke a clór tabletának . Vagy rézgálic kell bele, szépa víz és kék, nem káros a megfelelő adagolásban, és nem piroslik az ember szeme, nem vakarozik , nem esik szét a fürdő ruci a sok klórtól, igaz annek meg van az előnye is :)  Sok sikert 

Előzmény: oliver777 (20)
montibi Creative Commons License 2012.08.04 0 0 21

Egy csíbor az én  felfújható kerti medencém is megtalálta.

Nem  lehetett benne 1 napnál tovább, de gondolom nem tudott kimászni, kirepülni,

a medence alját 5 helyen kicsípte a mocsok.

oliver777 Creative Commons License 2012.07.16 0 0 20

Sziasztok!

Van egy 40m3-es medencénk. 5. éve van meg, évről évre tanultam ki a "trükkjeit", azt hittem már nem érhet újdonság, de mégis.
PH beállítás után (amit kis mérőbe indikátor tablettával mérek, ez egyébként nem tudom mennyire pontos) Maxi klór kombit (heti 2db), és mini klór tablettát használok (heti 12db), idén algex-ről leálltam, nem sok értelmét látom tapasztalatom szerint.
A problémám az, hogy távollétemben kicsit beálgásodott a medence, amit egy klór sokkal (dupla adag vegyszerezés) gyorsan kezeltem is, másnapra szinte már kristály tiszta volt a medence.

De azóta 3-4 nap eltelével rendre opálosodik, majd zöldül a víz, amit a vegyszerezés rendre megold, de a klór másnapra, harmadnapra eltűnik a medencéből.
Egyébként hetente szoktam porszívozni, utána átmosatom a szűrőt, majd PH beállítás, és a heti klór adag. És normál esetben következő takarításkor még kimutatja a klórt a teszter.
Mi okozhatja, hogy most meg pár nap alatt eltűnik a klór (klórsokk után is)?

Köszi!

Most elkezdem visszaolvasgatni a fórumot, de pár nap múlva utazok 10 napra nyaralni, és így nem szeretném itt hagynia medencét, ezért lenne fontos a gyors megoldás, és ezért írtam rögtön visszaolvasgatás nélkül, ezért előre is bocsánat.

adriatic.peroj Creative Commons License 2012.07.09 0 0 19

megköszönöm, ha vakai segít, hogy mennyi hypo kell m3-enként a fürdőmedencébe, ezen kívűl szükséges-e trisót venni a háztartási boltnam, ha igen, abból mennyi kell. Hol vehető olcsóbb ph mérő?  

kicsiati Creative Commons License 2012.06.19 0 0 18

Most látom, kissé halott topicba írtam. :-(

kicsiati Creative Commons License 2012.06.19 0 0 17

Sziasztok!

Van egy új, 6 m3-es medencénk. Pár napja használjuk.

Miért van az, hogy tegnap beállítottam a klór szintet, ma meg már megint nagyon kevés volt. Elvileg 3-5 naponta kellene utántölteni nem? Vagy lehet oka a meleg víz, (30 fok) és a sok napsütés?

Ph szint is ok, de a lugoság (total alkalinity) sehogyan nem akar lemenni.

Azt olvastam, hogy ha ph minuszt adok a vízbe, akkor elvileg le kell csökkeni. na, ez meg sem mozdul.

Ha van valami tuti módszer hogy ilyenkor hogyan kezeljem a medence vizét, azt szívesen elolvasom.

Köszi előre is.

skodaoctavia ll Creative Commons License 2011.05.22 0 0 16

Sziasztok, nekem már 8 éve van medencém, és nem engedtem le a vízet róla amiota megvan! Tegyetek a vízbe ha nincs benne aluminium élvédő( csempés medence,  természetesen a gumikban nincs) Rézgálicot és semmi gondotok nem lessz semmivel. 10m3 be tegyetek egy zacsival. szép lessz a szine, és nem kell agyon vegyszerezni, valamint nem marja a klór a szemetek, börötök és a fürdő rucitokat szét. Ha ennél is jobbat akartok, akkor klór generátor kell, ami csak jodozatlan sóval megy, nátriumclorid. ez kb 75000,- de többé semmi nem kell, csak só évente 1 kg. természetessen az első beállitásnál m3 ként 3kg. Remélem segitetem. Sziasztok

liszaa Creative Commons License 2009.07.30 0 0 15
Szia..az amit adtak hozzá papírszűrős történet az tökéletesen megfelelő....Az intexnek létezik egy ionizációs sószűrője amit a keringető után kell bekötni..Tiszta, mindenféle jódmentes (asztali só) sót kell adagolni bele és az adott méretű medencédhez kémiai eljárás során a NACL-od olyan anyagokra bontja ami egy medencébe kell...hihetettlen de semmilyen vegyszer nem kell hozzá....Az árát itt mao.gon nem tudom én svájcba vettem olyan 50 ropi körül...sok sikert.

lisza
Előzmény: Törölt nick (-)
liszaa Creative Commons License 2009.07.30 0 0 14
Sziasztok!
Régóta medencézek és tapasztalataim során rájöttem hogy mindennemű felesleges pénzkidobástól megkímélve a legjobb fertőtlenítő és vízkezelő a háztartási hypo...1000l vízhez számolva egy doboz és senkinek semmi baja nem lesz tőle...sem algaölő sem semmilyen más vegyszerezést nem igényel...eredmény kristálytiszta víz...persze a szűrő napi kétszer-háromszori mosása szükséges az elhalat algák és a lebegő koszok miatt.

lisza
the end Creative Commons License 2006.07.28 0 0 13

Mekkora ötlet! :Đ

Mellesleg nekem nincs medencém, egyelőre.

Ellenben pecázgatok és ami ott hátrány az itt előnnyé válhat.

Kíváncsian várom, hogy beválik-e.

Előzmény: Maharadzsa (12)
Maharadzsa Creative Commons License 2006.07.28 -1 0 12
Helló!
Sajnos én is hasonló gondokkal küszködöm. Csíborok és hátonúszó vizipoloskák szaporodtak el úszótavamban, melyet így nem tudunk használni, mert hemzsegnek amikor úszom, s már többször meg is csíptek. Ma beszereztem néhány törpeharcsát, ha lesz eredménye, szólni fogok.
Előzmény: kaliko (9)
kaliko Creative Commons License 2006.07.09 0 0 11
Köszi szépen

este átnézek a topikba...

a csíbor viszont kiakasztott...
Előzmény: CsomóBill (10)
CsomóBill Creative Commons License 2006.07.09 0 0 10

Van egy jó hírem és egy rossz.

Itt találsz egy Működő medencés topik -ot, ez jó hír,

Viszont csíborral ellen nincs orvosság, max ha szembespricceled tömény savval!

Előzmény: kaliko (9)
kaliko Creative Commons License 2006.07.08 0 0 9
Üdvözlet mindenkinek,
Nálunk felfújható nagymedence van és van egy problémám. Szerintem az épített medencénél is lehet hasonló és hátha tud valaki tanácsot adni nekem.
Most készülök venni fertőtlenítőt és algaölőt, de nem tudom, hogy ez megoldás lesz-e a problémámra mégpedig a csíbor bogarakra. A medencémet nem a kocszolódás miatt kell tisztítanom, hanem mert egy hét alatt tele lesz csíborral. :o(((( Szerencsére még a lányomat nem csípte meg.
V a l a k i t u d - e s e g í t e n i n e k e m ?
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.29 0 0 8

Szia!

Ez először is függ attól, hogy milyen medence, meg milyen víz van benne :)

Kéne valami fertőtlenítő (nem feltétlenül klóros, vannak aktívoxigénes meg ózonos cuccok), meg esetleg valami algamentesítő, ha ritkán cserész vizet, és sokat áll napon. (bár ha csapvízzel töltöd, akkor lehet, hogy nem kell egyből fertőtlenítő) Az adagolási arányok általában rajta vannak a csomagolásokon. Nézz körül a neten uszodás cégeknél, ott vannak részletesebb termékleírások is.

Előzmény: NEKN (7)
NEKN Creative Commons License 2005.07.29 0 0 7

Sziasztok!

Tegnap vettem egy medencét (450X0.9), feltöltöttem.

Milyen anyagokkal célszerű a tisztítani a vizet?

Milyen mennyiségek kellenek a  tisztító szerekből?

Semmilyen tapasztalatom nincs ezzel kapcsoltban, minden segítséget előre is köszönök!

Snorkelman Creative Commons License 2004.06.25 0 0 6
Sajnos a fúrt kútból nyert víz kémiai összetétele nem egyezik meg a vezetékes vízével. Az üzletekben kapható vegyszereket viszont ez utóbbihoz készítik. Némelyik gyártó fel is tünteti a csomagoláson, hogy nem veyetékes vízhez adva elszíneződést okozhat. Talán ez is okozhatja a problémát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!