Én elsősorban más fajok fotózására gondoltam,szerintem már unod a Ligeti palettát.Ahogy gondolod...Én már kiégtem,ami a fotózást illeti,azért nem megyek.De tavasszal szívesen kinézek a tőzegtavaghoz,és Dunakeszinél,hátha van valami
Persze, az új hely mindig izgalmas. Tudod, itt lakom a közelben, gyalogosan megyek és ebben a hidegben a csatakosra izzadás és a megfagyás réme a napi pár órában nem fenyeget. Most a kényelem dönt. Itt is lehetne ennél jóval különb fotókat lőni, csak ki kell gondolni mit és hogyan. A bokros helyen lévő etetőn, ebben a fénytelen időben, az ellenfényes röpképekre gondolnék mögéállított vakuval, de a kutyásokkal mindig meggyűlik a bajom. Pedig óriási lehetőségeket adhatna egy nyugodt, két állványos fotózás. Próbáltam, van benne fantázia, de az állvány vonza a kutyákat.
A sokféleség hiányzik a kisszámú, általam felsorolt madár mellett. Mókust sem látok, pedig az is sok volt. Most nem írnám le, mert ez több tucat lenne és észrevehető példányszámban.
Hallottam arról az egy, épület falán keresgélő Hajnalmadárról a Vigadónál, háát nemtudom. Nem a távolság a gond....
Kisvöcsök viszont 9 is van és többször látom azt az egy(?) sárga billegetőt is. Ismered! :).
Nagyjábol fel is soroltad a Zöld küllőt kivéve a liget állandó lakóit.Szerintem amióta felújították,azóta csappant meg a madarak száma.2 éve az a Csonttollú őrület 20évente ha egyszer van .Ajánlom neked a Hajógyári-szigetet,ott mindig akad valami a horogra:))Hetek óta olvasom itt a neten a Vigadó utcai Hajnal madarat.Én a helyedben megnézném,ritka,és szép madár!Negyed óra autóval...
Nehéz ügy ez az idei bp-i madarászás. Alig van madár, pedig naponta több órát megyek és figyelek. "Üres" a liget. Ide pl. észak felől, eddig nem érkezett madár, csak az áttelelők vannak itt, de rendkívül kis számban. Nemtudom máshol mi a helyzet.
Az etetőkön max. 5-10 cinege, 1-2 csuszka, meg egy fakopi, de szó szerint. Na jó, van kettő vörösbegy is és egy két fakusz.
Varjú, galamb, feketerigó, oszt ennyi. A tavon már mindent meglőttem, ami november óta ott van.
Na, ma jött egy szárcsa. Ennél azért jóval több madár volt itt minden télen. Mi a bánat lehet?
Ez egy mai vöcsök, ez a vakuzott. Két vakuval villantva, tőlem jobbra és balra egy-egy. Az elképzelésemet úgy látom a ködös idő és a tó meleg, gőzölgő vize kereszbe húzza. Olyan a fényszóródás a villanáskor, mint az autó reflektor fénye a ködben. Semmire nem jó, csak ront a látáson. A pára ráadásul felém gomolygott, a lencse tisztítást sem úsztam meg.
Nehéz ügy, persze inkább a madarak miatt. Olyasmi ez, mint vadásznak a gyakorló pályán a nyiladékon váratlanul felbukkanó és átrohanó vad meglövése.
Feküdni kellene, úgy inkább menne, mint a monitoron képbentartani a "rohanó" madarat. Ja és ugye telével!