Iszonyú ordításra lettem figyelmes, és láttam, hogy a világosabb megfogott egy kis mókust a lombkoronában, majd a szájában tartva átrohant egy másik fára.
Elő a sípot, kicsit vártam majd egy pár mp-es halálsikolyra a másik irányból rámrohant a sötétebb színű, amit akkor még nem láttam. Olyan közel jött, hogy meg kellett ijesztenem, hogy elugorjon(nem tudtam fókuszba hozni), majd azonnal ismét sikoly következett, amire visszajött. Ekkor meglőttem, majd hagytam elmenni. (első három kép)
Tíz perc múlva ismét nagy ramazurit csaptam, erre lejött a fáról a másik és nehezen, de megmutatta magát, igaz csak többszöri "unszolásra".
Használat közben és idővel ráérez majd az ember. Vannak esetek, amikor az alacsonyabb ISO-val nem bír(akár 2000 alatt is).
Szerintem a fény beesési szőgétől függ, hogy a nagyon magas zajt is képes olykor szépen kezelni. Erre én más magyarázatot nemtudok. A hódos képeim között ISO 18000-es is van és egészen jó lett. Ha nagyon kevés a fény és azért kell magas érzékenységet állítani, az a rosszabb eset. Ha viszont van kellő fény ill. szerencsés az iránya és csak a gyorsabb záridő miatt magas az érzékenység azt jobban kezeli. Ez csak tapasztalat részemről, biztos van magyarázata.
Azt se tudtam mi az a buttoló, meg kellett néznem.
Nem tetszett neki az objektív, először csak vizsgálgatta, jobbról-balról, majd hangosan kifejezte nemtetszését, de azt csinálta vagy tíz percig. Elakartam csípni az "ugatását", nem sikerült. A méretes fülei nagyon jók.
A zajszűréstől nem ájultam el, ami nekem újdonság, külön lehet választani a tárgyat és hátteret.
Az élesítéssekkel is csak óvatosan, mert aztán már nem fotózás festészet.
A baj csak az volt, hogy a meder másik oldalán jelent meg. Lejjebb olyan 6-700m-re vágódott ki a parti zöldből majd futva közelített és egészen szemben állt meg. Hihetetlen, hogy egy egyszeri(!) kb. 10mp-es strófát, hogy be tud mérni ilyen távolságból. A kan a parti növényzet takarásában futott vele, arra figyel ezen a fotón. Az nem jött elő.
A tudományom itt megállt, ezért elengedtem, mert közelebb úgysem tudott volna jönni.