Én sem siettem vele, pedig tudtam....
Legalább két évet agyaltam rajta, hogy mit csináljak, cseréljek-e Z-re? A mai napig tartom, hogy igazán csak egy okom volt meglépni a váltást. Igen, 1 és nem több!
A reflexek közül(és most maradjunk a Nikonnál) a D8xx-as sorozat, de a D850-es gép bőven több, mint elég lett volna, ha a FF-ről beszélünk. Ha DX-ről, akkor meg annak a "teteje" is a tökéletes választás a mai napig. Nagyon téma és egyéni szokás függő, hogy igazán át kell-e pártolni a tükrös gépekről. Nyilván most jöhetnénk azzal, hogy de mennyivel jobb egy minden szempontból korszerűbb masinával képelni, ezáltal a hibákat a legkisebb szintre csökkenteni és így a legtutibb fotókat meglőni. Ami igaz és valljuk be kicsit könnyebb is így, de azért nem olyan sima ügy.
Nagy telét tartva egy közeli és nem csak mozgó madárnál, vagy egy futó vad szemén tartani a fókuszt -na erről persze lehet értekezni!
A gyagyám, hogy a lehető legközelebb legyek az alanyaimhoz. Ezért az ok többes: érdekes, de nekem először a kihívás élménye az elsődleges, majd ebből adódóan a legjobb minőség elérése. Mert ez utóbbihoz mindenképp közel kell lenni.
A döntés hosszú volt és nem bántam meg, néha azért mennék már hátrébb is(várom, hogy egy aranysakál mikor harap meg :).
A rutinból eredő gyors fotózáshoz, amit a gép aktuális és pillanatnyi menü beállításainak a teljes tudatával teszek, azt még szokni kell, mert ezekkel a vázakkal már nagyon észnél kell lenni. A kiszámíthatatlan és hirtelen változásokra gondolok.
A buszon, villamoson elnézi az ember, hogy egy fiatal milyen baromi sebességgel ír a telefonján. Irigylem őket, mert kb. így kellene a Milc menüjében (az izgalomtól remegő kezekkel) szörfözni tudni.
Na ennyi, jók a tükrösök, meg a kövesed is. Kishalra?
Ma sem megyünk ugye? ISO 6400 van odakinn :).