Mert új, újszerű a Nikon rendszerem Jelen pillanatban 3db objektívem, 2db vázam és 2 vakum van, hozzájuk az egyéb Nikonos kiegészítőkkel, ezért milliós veszteség lenne a csere. Két rendszert pedig nem tartanék. Kb ennyi.
Városligetbe vannak amúgy ? :) Itt a lakótelepen nálunk ezek a feketék vannak többségben alig van más madár ,régen sok rigó volt most nem tudom hol vannak ?
A kisvöcsköket pár óra nyugodt guggolás közben egy bokros rész mellől. Végül is látnak, de a tó ezen részen vannak összeállva a kishalak télire, mintha vermelnének. Lassan megszoknak és elfogadják a jelenlétem.
A gép mini állványon, a kijelző kihajtva, oszt go!
És az, hogy a járókelők hajléktalannak néznek, az meg mellékes :).
Aki szeret fotózni az sosem hagyja abba :) A Fiam elkezdte egy Nikon D300 ,ő miatta kezdtem el én is ő fél év után abbahagyta én 20 éve nem bírom megunni :) Te is ebbe a Kasztba tartozol :)
Madaraknál a középre súlyozottat alkalmazom és a legtöbbször alá exponálok. Ilyen szürke időben is a kiégés réme fenyeget, ha van fehér a madáron. A felfelé csücsörítő vöcsök nyaki része így is necces, pedig lehúztam a csúcsfényeket.
A mögöttes világos égbolt "becsapja" a fénymérést.
A mátrix a teljes képből átlagol, a madár pici benne, ezért exponál alul. Ilyen témánál expokorrekció lehet a jó megoldás, +1, +2, vagy több Fé. Próbáld ki.
Hmm lecseréltem a D 7200 am egy D 750 re próbálgatom érdekes módon hiába automatára állítom iso 100 al fotóz erősen alexpós volt de elég jól fel lehetett húzni :) Be kell alítsam képfaragó Mester útmutatásai alapján.