Keresés

Részletes keresés

Sebajj Tóbiás Creative Commons License 2025.12.27 0 1 17896

Egy apróságról megfeledkeztél, arról, hogy időközben a teszvesz.hu beleolvadt a vaterába és így sikerült elérniük a remek számokat.

Több kategóriát figyelek (csak magán, utolsó 36 órában indított termékek) sok esetben kifutnak a hirdetések, vagyis 36 órája nem töltöttek fel új terméket. Régen ilyen nem volt.

Jó pár éve kitiltott a vatera a saját fórumáról mert egy átvert vásárló panaszaira megírtam, hogy a vaterától ne várjon segítséget. Hamarosan bevezették a vatera biztonságos vásárlás (vagy valami hasonló) szolgáltatást. :) Sosem voltak a helyzet magaslatán.

Előzmény: Sobro (17894)
Sobro Creative Commons License 2025.12.27 0 0 17895

Kieg: amit nem tudunk, pedig fontos lenne, hogy a feltöltöttből mennyi az új feltöltés. Mert vannak hónapokon át szembejövő termékek dögivel, olyanok is, amik korábban pillanatok alatt elkeltek.

Előzmény: Sobro (17894)
Sobro Creative Commons License 2025.12.27 0 0 17894

Ennél bonyolultabb a dolog. A termékszámot ugyanis nagyon megdobta, hogy komplett pl. számtech webshopok pakolták fel árukészleteiket. Nekem fontosabb mutató, hogy a klasszikus vaterás cuccok (használt, aukciós) száma drámaian csökken. Korábban (év közepén) kb. 3 millió hirdetés, ennek több, mint fele használtcikk. Most kb. 2,7 millió össz, ebből 1,26 millió használt. Ami durva, hogy ebből 2,5 millió fixáras, a klasszikus aukció már 10% sincs, bő 200 ezer, 1 Ft-os pedig már csak 11 ezer most éppen. Van pár rendszeresen követett kategóriám a használtcikk aukciókban, gyakorlatban töredékére esett a feltöltött termékmennyiség.

Előzmény: Gyé1 (17893)
Gyé1 Creative Commons License 2025.12.27 0 0 17893

Azt lehet tudni, hogy nyár óta mennyivel esett vissza a Vaterán hirdetett termékek száma? 2009-ben, a feltöltési díj bevezetése után közvetlenül mintha hirtelen megfeleződött volna egy időre, aztán hónapokkal később visszaállt minden.

Sobro Creative Commons License 2025.12.27 0 1 17892

Nem is szokásom, de miután számos teljesen korrekt hangvételű hsz-t töröltek, amikben rávilágítottam a totálisan elhibázott rendszerükre, csak kibukott belőlem. Hozzátenném, mások kommentjeit is irtják értelem nélkül, és jónéhányunkat kivágták már, akik próbáltunk jobbító szándékkal fellépni, hogy ne tegyék végleg tönkre a vaterát. Tavasszal megszüntették az egyetlen értelmes kommunikációs lehetőséget, a vatera fórumot is, nem véletlenül. A saját ászf-üket sem tartják be, hazudnak össze-vissza, ügyfélszolgálat működésképtelen. Amit műveltek-művelnek, azt tanítani kéne elrettentő példaként. Most, hogy teljesen megbukott a vevővédelmes rendszer (nem csoda, egy düglött egeret sem bíznék rájuk, nemhogy a pénzemet), volt pofájuk úgy kommunikálni, hogy meghallgatták a panaszainkat. Csakhogy jóval a rendszer bevezetése ELŐTT felhívtuk a figyelmet, tehát most sem ránk hallgattak, hanem szembesültek a feltehetően csodásan alakuló eredményekkel.

Előzmény: Real Putyur (17891)
Real Putyur Creative Commons License 2025.12.27 0 0 17891

Nyilvános fórumokon kreténezni semmilyen konstellációban nem praktikus, kivéve ha szereted kitiltatni magad innen-onnan. 

Meg hát nem is túlzottan illendő - még ha részben igazad is van. :-)

Előzmény: Sobro (17890)
Sobro Creative Commons License 2025.12.27 0 0 17890

Miután ezt szóvá tettem a fb oldalukon, ki is vágtak, igaz, egy kretén minősítéssel is megtoldottam, meg hónapok óta ekéztem őket, de eddig beérték hsz törléssel :)

Előzmény: prs (17885)
garab Creative Commons License 2025.12.22 0 0 17889

Azt hittem nem lehet leszokni róla, de le lehet. Mióta hülyéskednek ezekkel a pénztarháló elmebeteg "fejlesztésekkel" én venni sem vettem azóta semmit, nemhogy eladjak.

Gondolom vagyunk ezzel így többen is, és ezért ez a nagy kapkodás, mert fogy a létszám. Jó, hogy nem 50% már a jutalék....phfej..

JPeto Creative Commons License 2025.12.22 0 0 17888

Csak most kerestem rá az oldalra, miután elolvastam az ÁSZF módosítását. 

Normálisak ezek? Gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítik a kis értékű termékek értékesítését amellett, hogy a nagyobb értékűeknél is jelentős a jutalék emelése. 

Előzmény: Bptrr (17883)
Gyé1 Creative Commons License 2025.12.21 0 1 17887

Fantasztikus. Több mint két évtizede vaterázok, de a mostani talán az első olyan időszak, hogy közel másfél hónapja nem volt eladásom, pedig mintegy félezer tételt hirdetek.

Előzmény: glashuette (17882)
Sebajj Tóbiás Creative Commons License 2025.12.20 0 0 17886

Bár az új ÁFF még nem elérhető, de borítékolni merném, hogy a 49 Ft-ot (is) majd a vevő fizeti.

Előzmény: prs (17885)
prs Creative Commons License 2025.12.20 0 0 17885

Az hagyján, de ha 1 Ft-os aukció 1 Ft-ért kel el, akkor ki kell fizetni a 49 Ft-ot? 

Akkor legyen az alap indulóár 50 Ft.

Előzmény: Real Putyur (17884)
Real Putyur Creative Commons License 2025.12.20 0 0 17884

Azért valami szemétséget csak beleraktak. A fix 49 forintos tétel pl. egy 500 forintos árnál plusz 10%!

Előzmény: Bptrr (17883)
Bptrr Creative Commons License 2025.12.19 0 2 17883

SZÁNALMAS

bebukott az új rendszer, ami tönkrevágta az egész oldalt

mostantól 8,9% + 49 Ft jutalék / termék

Tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy a Vatera Általános Felhasználási Feltételei (ÁFF) az alábbiak szerint módosulnak:

• a Vatera szállítás, az Online fizetés és a Vatera Vevővédelem kivezetésre kerül:
    • a jelen ÁFF módosítás hatályba lépésének napjától az addig meghirdetett Termékek esetén a terméklapról és a megrendelő oldalról eltávolításra kerül a Vatera szállítás és Online fizetés (ahol elérhető, ott pedig a Vatera Vevővédelem), kivéve azon Termékek esetén, ahol egyedüli fizetési és szállítási opcióként kizárólag Online fizetés és Vatera szállítás lett beállítva, ezen Termékeknél újraindításuk vagy szerkesztésük idejéig elérhető lesz a Vatera szállítás és Online fizetés, valamint Vatera Vevővédelem (ahol az elérhető volt);
    • a jelen ÁFF módosítás hatályba lépését követően újonnan meghirdetett Termékeknél, valamint Csomagajánlat esetén már az Online (bankkártyás) fizetés és Vatera szállítás kiválasztására nem lesz lehetőség, Terméket meghirdetni, szerkeszteni vagy újraindítani csak Egyedi szállítással vagy Személyes átvételi móddal lehet majd;
    • a jelen ÁFF módosítás hatályba lépését megelőzően, valamint azt követően még Vatera Vevővédelemmel ellátott termékre leadott megrendeléseket természetesen véd a Vatera Vevővédelmi rendszere, az átvételtől számított nyitva álló 72 órás határidőn belül jelezhetik vevővédelmi panaszukat a vevők, amennyiben a kézbesített termékkel probléma merülne fel;
  • a jutalék átstrukturálásra kerül, a jutalék a korábbiakhoz képest emelésre kerül, ennek értelmében a jutalék két összetevőből fog állni a jelen ÁFF módosítás hatályba lépését követően meghirdetett termékek sikeres értékesítése esetén:
    • a jutalék első összetevője az a százalékos mértékben kifejezett összeg, amely a sikeresen értékesített Termék árának meghatározott százalékát jelenti a megszokottak szerint, egységesen a Termék vételárának 8,9%-a (a kivételek a Díjtáblázatban találhatók);
    • a jutalék második összetevője pedig egy fix összeg, amely a sikeresen értékesített Termékek után, termékenként fizetendő 49,-Ft, azaz negyvenkilenc forint
glashuette Creative Commons License 2025.12.19 0 2 17882

MEGBUKOTT EZ A TETŰ VATERA SZÁLLÍTÁS

Annyi eszük van ezeknek a balfaszoknak, mint a tyúknak. Ennyit tudnak: tönkrekúrni a működő rendszert

PermanentDestructor Creative Commons License 2025.11.30 0 2 17881

Úgy látom, olyan kapkodás van a Vateránál, hogy nem gondolják át, mit csinálnak. Nem tudom, mi lehet az oka.

Mostanában nem jönnek át e-mailben a címadatok. Én továbbra is "hagyományos" módon árulok.

Én már kb. 20 éve vaterázok. Úgy látom, az volt a cél, hogy a vevő adatai ne menjenek át, talán a Vinteden van hasonló rendszer, ezt kevésbé ismerem. Gondolom, félnek, hogy kihagyják őket, de ez totál téves elgondolás. Nem mondom, hogy nincs arra példa, hogy valaki leüt 1-2 terméket és aztán kér még mást is magánban, vagy később már Vaterán kívül vásárol, de ez max. 10%-ban fordul elő. A legtöbb régi Vaterás nem a sumákolásra hajt, így csak maguk alatt vágják fát, ha túl gyakran variálnak a szabályokon átgondolatlanul. Aki ráadásul vállalkozó, annak a számlázás miatt úgyis meg kell kapnia a vővő adatait, így ennek az egésznek semmi értelme.

Előzmény: Sebajj Tóbiás (17880)
Sebajj Tóbiás Creative Commons License 2025.11.24 0 0 17880

Egy érdekesség Vatera módra. Találomra kiválasztott oldal:

https://www.vatera.hu/tp-link-archer-c50-ac1200-wireless-dual-band-router-3484179458.html

Ez egy olyan terméklap amely aukciós + fix áras + vevővédelmes.

Információ a terméklapról:

"Fizetési mód: Aukciós termékek esetén az Online bankkártyás fizetés nem elérhető. Személyes átvétel "

" Vevővédelem A vevővédelem csak online fizetés és Vatera szállítás esetén érvényes. A vételár kifizetése az eladó részére csak akkor történik meg, ha megkaptad a terméket, és minden rendben van vele, így garantálva a biztonságos vásárlást. "

Ha aukciósan veszem meg nincs kártyás fizetés ezért nincs vevővédelem.

Ha fix áron személyesen (mivel nincs vatera szállítás) nincs vevővédelem.

Akkor miért van vevővédelem a tranzakción?????

Érti valaki?

Sebajj Tóbiás Creative Commons License 2025.11.24 0 0 17879

Azért nem egészen. Te is idézted:

"az aukciós értékesítés folyamatát egyszerűsítjük, nem lesz szükség utólag fizetési és átvételi mód választására, ugyanis kivezetésre kerül a Vatera Szállítás és online (bankkártyás) fizetés az aukciós értékesítéssel meghirdetett termékek esetén, ezáltal a korábbi, úgynevezett régi működés kerül visszavezetésre."

Ez magánszemélyre is igaz. Lassan már valami igazság táblázatot kell használni, hogy mi mikor érvényes.

Előzmény: DEALTECH (17876)
glashuette Creative Commons License 2025.11.18 0 1 17878

Totálisan elkúrták az egész rendszert...

Mióta nincs feltöltési díj egyesek abból csinálnak sportot, hogy az eladhatatlan szarokat naponta újraindítják. Pl itt van egy:

https://www.vatera.hu/crest-vintage-svajci-ferfi-ora-pointer-datum-calendar-invicta-zodiac-3484080041.html

De tele van lejárt BKV bérlettel, a nagymutter használt fogkeféjétől kezdve a lyukas alsónadrágon át mindennel. Kamu Rolexek hegyekben.

Az a baj hogy ezeket nap mint nap újra kell lassan nézni.

EGY SZEMÉTTELEP LETT  AZ EGÉSZ AN BLOCK.

Olyan ez mint a magyar foci, KABARÉ.

DEALTECH Creative Commons License 2025.11.16 0 0 17876

... vaklárma volt a részemről - SORRY :(

Szóval nem változott semmi, ha nincs kereskedői fiókod (ergo magánszemélyként árulsz) akkor maradtak a "vevővédelmes" kategóriák, szóval minden maradt úgy amilyenre elbaxták.

Pl. karóráknál: Tök mindegy hogy 1-Ftos vagy fix áras aukciód van, ha magánszemély vagy csak vevővédelemmel hírdetheted !

Ergo maradtak a csak vaterán keresztüli szállítás módok ( ez is egy anyagi lehúzás ) / Marad a vevők kérdezés nélküli lehúzása "vevővédelem" álnévre keresztelve 350Ft + 3% vételárból ( buyers premium ) / Marad a nuku személyes tálalkozó ( ez egy igazi eszement vicc ) / Marad hogy eladóként nem kapod meg a pénzedet, csak a feladás után napokkal ( egy ujabb lehúzás, hogy pár napig még használják a pénzedet ) !

Summa summarum minden marad úgy amilyenre el lett baxva... :(

Hülyék gyülekezete a vatera vezetése ! Remélem becsődöltök 1 éven belül !

Real Putyur Creative Commons License 2025.11.15 0 0 17875

Én úgy értelmezem, hogy ez csak a licitálós aukciókra vonatkozik, a fixárasakra nem. Kérdés, hogy mi van a villámáras vásárlásokkal.

Előzmény: DEALTECH (17874)
DEALTECH Creative Commons License 2025.11.15 0 1 17874

Ahogy elnézem, megjött az eszük.... ez tegnap este érkezett:

" A Vatera Általános Felhasználási Feltételei (ÁFF) módosulnak:

• a Csomagajánlattal történő értékesítés lehetőségének elérhetővé tételét az eladó felhasználó döntésére bízzuk ezentúl, így az eladók szabadon dönthetnek arról, és jelölhetik be a fiókjukban, hogy meghirdetett termékeiket szeretnék-e csomagban, Csomagajánlatként értékesíteni;

• az aukciós értékesítés folyamatát egyszerűsítjük, nem lesz szükség utólag fizetési és átvételi mód választására, ugyanis kivezetésre kerül a Vatera Szállítás és online (bankkártyás) fizetés az aukciós értékesítéssel meghirdetett termékek esetén, ezáltal a korábbi, úgynevezett régi működés kerül visszavezetésre.

Időbeli hatály és átmenet:

• A módosítás a fenti hatálynapon lép érvénybe az ezt követően értékesített termékekre, és a le nem zárult aukciókra alkalmazandó."

Ha jól értem, minden visszakerül a régi menetbe, de javítsatok ki ha nem és valamit rosszul értek....

Real Putyur Creative Commons License 2025.11.05 0 0 17873

A személyes átvételre gondoltam, de nem ment át a poén... :-D

Előzmény: Sebajj Tóbiás (17872)
Sebajj Tóbiás Creative Commons License 2025.11.04 0 0 17872

Igen. Nyilván postai vagy futár szállítás esetén. Személyes átvételnél ritkán szokta a vevő meghatározni az átvétel helyét. Sőt! A nemrég kiirtott személyes átvétel ismét alap átvételi lehetőség lett.

Előzmény: Real Putyur (17871)
Real Putyur Creative Commons License 2025.11.04 0 0 17871

Meg kell jelölni, hogy hol akarom átvenni...???

O.o

Előzmény: Sebajj Tóbiás (17870)
Sebajj Tóbiás Creative Commons License 2025.11.04 0 0 17870

Már nem kell külön megerősíteni, az már megszűnt. Leütés után bedobja a személyes adataidat (hátha elfelejtetted) majd kiválasztod az átvétel módját a helyet egy katasztrofális térképes felületen és megrendeled. Legalább is tegnap még így volt.   

Előzmény: Real Putyur (17869)
Real Putyur Creative Commons License 2025.11.04 0 0 17869

Ha nincs vevővédelem, akkor csak az utólagos vevői megerősítés kell, és jönnek-mennek az adatok, megbeszélhetitek a részleteket. Csak a vevővédelemnél kell a Vaterán keresztül fizetni (de vannak kategóriák, ahol ez kötelező).

Előzmény: garab (17868)
garab Creative Commons License 2025.11.03 0 0 17868

Köszi! Ha postázva szeretnék vásárolni(vevővédelem nélkül), akkor megkapom az email+telefonos elérhetőségét az eladónak mint régen, vagy ez csak a személyes átvétel opciónál működik? Bevallom, az átalakulás óta én nem vásároltam onnan, de előtte viszont sokat.

Előzmény: Real Putyur (17867)
Real Putyur Creative Commons License 2025.11.03 0 0 17867

Ha nincs az aukción vevővédelem, akkor minden megy a megszokott módon - attól eltekintve, hogy a vevőnek meg kell erősítenie a vásárlást és a személyes átvételt. Ezután megkapjátok egymás elérhetőségeit, és egyeztethettek.

Fel kellene vetni a Vaterának, hogy jó lenne ha beletennének a keresésbe egy olyan opciót, hogy "vevővédelemmel indított aukciót NE". :-)

Vajon mit szólnának? (Gondolom semmit.)

Előzmény: garab (17864)
Real Putyur Creative Commons License 2025.11.03 0 0 17866

Jaj, nem, bocsánat.

Az eladódnak nem kell jutalékot fizetni, Te vásárló voltál.

Mindegy, a Vatera jól öntökönlőtte magát. :-)

Előzmény: Real Putyur (17865)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!