Keresés

Részletes keresés

Real Putyur Creative Commons License 2025.11.05 0 0 17873

A személyes átvételre gondoltam, de nem ment át a poén... :-D

Előzmény: Sebajj Tóbiás (17872)
Sebajj Tóbiás Creative Commons License 2025.11.04 0 0 17872

Igen. Nyilván postai vagy futár szállítás esetén. Személyes átvételnél ritkán szokta a vevő meghatározni az átvétel helyét. Sőt! A nemrég kiirtott személyes átvétel ismét alap átvételi lehetőség lett.

Előzmény: Real Putyur (17871)
Real Putyur Creative Commons License 2025.11.04 0 0 17871

Meg kell jelölni, hogy hol akarom átvenni...???

O.o

Előzmény: Sebajj Tóbiás (17870)
Sebajj Tóbiás Creative Commons License 2025.11.04 0 0 17870

Már nem kell külön megerősíteni, az már megszűnt. Leütés után bedobja a személyes adataidat (hátha elfelejtetted) majd kiválasztod az átvétel módját a helyet egy katasztrofális térképes felületen és megrendeled. Legalább is tegnap még így volt.   

Előzmény: Real Putyur (17869)
Real Putyur Creative Commons License 2025.11.04 0 0 17869

Ha nincs vevővédelem, akkor csak az utólagos vevői megerősítés kell, és jönnek-mennek az adatok, megbeszélhetitek a részleteket. Csak a vevővédelemnél kell a Vaterán keresztül fizetni (de vannak kategóriák, ahol ez kötelező).

Előzmény: garab (17868)
garab Creative Commons License 2025.11.03 0 0 17868

Köszi! Ha postázva szeretnék vásárolni(vevővédelem nélkül), akkor megkapom az email+telefonos elérhetőségét az eladónak mint régen, vagy ez csak a személyes átvétel opciónál működik? Bevallom, az átalakulás óta én nem vásároltam onnan, de előtte viszont sokat.

Előzmény: Real Putyur (17867)
Real Putyur Creative Commons License 2025.11.03 0 0 17867

Ha nincs az aukción vevővédelem, akkor minden megy a megszokott módon - attól eltekintve, hogy a vevőnek meg kell erősítenie a vásárlást és a személyes átvételt. Ezután megkapjátok egymás elérhetőségeit, és egyeztethettek.

Fel kellene vetni a Vaterának, hogy jó lenne ha beletennének a keresésbe egy olyan opciót, hogy "vevővédelemmel indított aukciót NE". :-)

Vajon mit szólnának? (Gondolom semmit.)

Előzmény: garab (17864)
Real Putyur Creative Commons License 2025.11.03 0 0 17866

Jaj, nem, bocsánat.

Az eladódnak nem kell jutalékot fizetni, Te vásárló voltál.

Mindegy, a Vatera jól öntökönlőtte magát. :-)

Előzmény: Real Putyur (17865)
Real Putyur Creative Commons License 2025.11.03 0 0 17865

Örülj neki, nem kell jutalékot fizetned. :-D

Előzmény: Indapasszoddal2 (17863)
garab Creative Commons License 2025.11.01 0 0 17864

Most akkor, ha nincs bankkártyás fizetés és "vevővédelem", akkor hagyományos módon lebonyolítható még az adásvétel, vagy mindenképpen ezeknek kell fizetni?

Előzmény: Indapasszoddal2 (17863)
Indapasszoddal2 Creative Commons License 2025.11.01 -1 0 17863

Kis fejlemény a soha meg nem történt de mégis megtörtént rendeléssel kapcsolatban, itt a vaterás válasz:

"Tisztelt Cím!

Az eladó online bankkártyás fizetéssel, vatera szállítással hirdette meg a termékét, ilyen esetben nincs lehetőség személyes átvételre: ha a vevő kifizette bankkártyával a terméket, az eladó feladja a választott automatába, vagy lakcímre. 
A vevővédelem azt jelenti, hogy ha a termék nem felel meg a hirdetésben írtaknak és az eladóval nem sikerül megegyezni, a vevő kérheti a Vatera segítségét a probléma megoldásában.

Mivel a szállítás nem jött létre, az adásvétel időközben már törölt státuszba került.

Köszönjük megértését!

Üdvözlettel:
*** Dalma"

Ezzel csak az a baj, hogy nem igaz. Az eladó kapcsolatba tudott velem lépni, a tranzakció le lett bonyolítva személyes átvétellel, ráadásul értékelni is tudott engem pozitívra. Egyedül én nem tudom az eladót értékelni, mert még most is szürke az -Értékelés leadása- mező. Ezek szerint az eladás a vatera szempontjából sosem történt meg. Kész káosz, ami náluk van.

garab Creative Commons License 2025.10.30 0 0 17862

Én is sokat vásároltam ott és eladni is adtam el pár dolgot. Nekem tökéletes volt az elérhetőség csere és a gyors lebonyolítás, bár a regisztáció nélküli vásárlókkal már kezdett felhígulni, ahogy probléma volt a 0 értékelésű tagokkal is(alkudozás, megvette aztán soha többet nem szólt). Most sikerült úgy megoldaniuk, hogy semmi vonzót ne találjon az ember benne, ráadásul ügyfélszolgálat gyakorlatilag nincs....

Előzmény: Vetesi75 (17861)
Vetesi75 Creative Commons License 2025.10.30 0 1 17861

Hát igen. Mióta beengedtek oda mindenféle, még saját készlettel sem rendelkező kereskedőt, azóta az egyes termékkörök naprakész áttekinthetőségét ellehetetlenítették. Nem konkrét terméket keresve kínkeserves, mert szűrve is 99% csak a gagyi, kínai dömpingáru jön szembe. Kb. a Tesz-Vesz -szel történő összevonástól számítható színvonal esése, pedig régen jó hely volt mind kettő. Vásároltam én ott a fémipari marógéptől a gyűjteménybe való bélyegig mindent, meg el is adtam egy pár kilométer rongyszőnyeget...

Előzmény: garab (17860)
garab Creative Commons License 2025.10.28 0 2 17860

Használható volt és az értékelési rendszernek köszönhetően megbízható is, amíg ki nem találták, hogy jó lenne ha a pénz rajtuk keresztül áramlana. Sok vásárló szereti az eladó elérhetőségét tudni, és vele lebonyolítani a fizetést, ahogy sok eladó is ennek a híve. 

Előzmény: Midnightx (17859)
Midnightx Creative Commons License 2025.10.28 0 0 17859

Sosem rendelek és nem is küldök semmit utánvéttel, így nincs ezzel tapasztalatom. A Vaterával mi a gond? Romlott a színvonala? Legalább 5 éve nem voltam ott, de régebben jó kis hely volt. Sok szép tárgyat vettem ott viszonylag olcsón.

Előzmény: garab (17857)
garab Creative Commons License 2025.10.28 0 1 17857

Annyira "nincs fogalmam", hogy rendszeresen vásárolok innen-onnan. Egyébként azt csinálsz amit akarsz! Miért írtad ki a kérdést egyáltalán, utalsz és vagy jön valami vagy nem. Azt te sem gondolod komolyan, hogy utánvételes vásárlásnál te bontogatod a csomagot, és nem fizeted ki ha nem tetszik, hanem kezdjen a postás vele amit akar?

A vaterán működött biztonságosan az előreutalás( míg működött a vatera), mert ott értékelt eladók voltak személyes adatokkal az eladók. Én a jófogáson soha nem utaltam előre, bármennyire szerették volna. Ami egyébként ki is volt írva. Ha te szeretnél Makula Ronaldinnyótól vásárolni utalással akkor vásárolj! Köszönöm, hogy segíthettem!

Előzmény: Midnightx (17853)
Thiefi Creative Commons License 2025.10.27 0 0 17856

Na igen, nyilván nem szabad 400 km-rel arrébb hirdetett áruért menni, nálam a max táv Budapest területe és a lakóhelyem 40 km-es körzete, mert úgy vannak haverjaim, fuvarjaim. Néha egyszerűen csak annyira kell valami hogy vállalom a kockázatot, főleg ingyen hirdetett cuccok esetében. Az eddigi maximumom amiért személyesen utaztam az 92 km volt. Ezek persze mind terjedelmes és törékeny dolgok, tehát tömegközlekedés sosem játszott.

Mindenesetre azért nem árt az óvatosság, főleg a marketplacen.

Előzmény: Midnightx (17855)
Midnightx Creative Commons License 2025.10.27 0 0 17855

Én legalább 100 vásárláson vagyok túl az elmúlt 15 évben, hál' Istennek 98%-uk pozitív volt. Talán ha 3 esetben vertek át, akkor is csak pár ezer ft-tal.

Bár ingyen utazom, de szívbetegként lusta vagyok 200-400 km-t utazni valamiért. Az oda-vissza 400-800 km.

És amilyen gerinctelen némelyik eladó, simán eladja a tárgyat, amíg én a vonaton/buszon ülök. Hallottam már ilyenről. Az illető autóval ment, fél napja ráment az útra, csomó benzin is, aztán amikor odaért, az eladó be se engedte, mert időközben eladta a tárgyat másnak.

Előzmény: Thiefi (17854)
Thiefi Creative Commons License 2025.10.27 0 0 17854

Marketplacen és hasonló oldalakon soha nem utalnék előre semmiért, nagyobb érték esetében még vaterán sem, ezért csak olyasmit szoktam nézegetni amiért személyesen is el tudok menni, miután telefonon egyeztettünk az eladóval. Persze itt is gyakori a jelenség, hogy az asszony/nőrokon neve mögé bújva hirdet a valódi eladó. Aki a személyes átvételt bármilyen okból elutasítja, az nálam tiltólista. Az első lépés mindig az, hogy a felrakott fotókat végigfuttatom néhány képkereső szolgáltatáson, múltkor így buktattam le egy csalót a szerkesztett, ebayről lopott képeivel.

Előzmény: Midnightx (17853)
Midnightx Creative Commons License 2025.10.27 -1 1 17853

Neked fogalmad sincs hogy működik a vásárlás. Mindenki előreutalást kér. Teljesen mindegy, hogy Vatera, Jófogás, Facebook vagy Galeria Savaria.

Előzmény: garab (17851)
garab Creative Commons License 2025.10.27 0 2 17852

Az utánvét sem biztosabb. A postás nem adja oda, míg ki nem fizetted. Miután kifizetted, akkor bonthatod ki, de az a postást nem érdekli mi van benne.

Előzmény: Midnightx (17850)
garab Creative Commons License 2025.10.27 0 0 17851

Ne utalj előre egy vasat sem! Se facen se jófogáson!

Előzmény: Midnightx (17849)
Midnightx Creative Commons License 2025.10.26 0 0 17850

Esetleg kérjek utánvétes postázást? Kicsit drágább, de amikor hozza a postás a csomagot, felbontom és ha nem az van benne, amit rendeltem, akkor nem veszem át. Így nem veszthetek semmit.

Midnightx Creative Commons License 2025.10.26 0 0 17849

Sziasztok!

A Facebookon szeretnék venni egy apróságot 8 ezerért, de a roma eladó csak Revolutos utalást fogad el. Ez nem átverés?

Sokszor vettem sok mindent, de még soha nem volt, hogy Revolutos utalást kértek. 73 éves vagyok, nem értek hozzá, de ez nekem gyanús.

Revolut Bank UAB Vilnius Lithuania.

IBAN .....

BIC/SWIFT kód......

Levelezőbank BIC kódja.......

Indapasszoddal2 Creative Commons License 2025.10.26 0 0 17848

2 hét alatt sem válaszoltak de az automata üzenet már megérkezett, hogy értékeljem az adásvételt, amit persze továbbra sem lehet.

Ezek után semmiféle vevőgaranciában vagy egyéb hangzatos biztonsági intézkedésben nem hiszek, hiszen ügyfélszolgálat sincs. Annyival lerendezhetnek egy panaszt, hogy nem válaszolnak, ez így nem szolgáltatás, ez nulla.

Előzmény: glashuette (17843)
Real Putyur Creative Commons License 2025.10.11 0 0 17847

Csak egy offtopic érdekesség a Jófogástól:

Egy ismerősöm kapott levelet tőlük, hogy jelölje meg a szállítási költséget meg a csomag méretét a hirdetéseinél.

Üzleti fiókja van, KIZÁRÓLAG ingatlanhirdetésekre. :-D

Előzmény: DEALTECH (17846)
DEALTECH Creative Commons License 2025.10.11 0 1 17846

És akkor a mai nappal jött a levél, hogy ezek a balfaszok bebuktatják a JÓFOGÁS-t is és október 14-től ott is minden megváltozik hasonló irányba mint a vaterán :D 
Döbbenet... Tényleg itt az ideje, hogy valaki kijöjjön egy konkurenciával és ezek a nyomoroncok 2 nap alatt teljesen lecsődöljenek és egy életre elhúzzanak a magyar netes piactérről ( ha valaki nem tudná a szomszédból -RO- származik az új tulajdonosi kör ) - no comment... 

glashuette Creative Commons License 2025.10.10 0 2 17845

Jön a szolgáltatási díj a kereskedőknek! 

Nem tudnak már mit kitalálni kínjukban, hogy nem tudták a jogszabály miatt letolnia torkukon a kötelező Vatera szállítást!

glashuette Creative Commons License 2025.10.10 0 1 17844

Egyébiránt a Vatera ezzel a húzással pont lenullázta a jó eladók többszázas-többezres értékeléseit, hiszen mostantól ugyanúgy vehetsz nullás meg 2 értékeléses eladótól is árut, majd legfeljebb visszaküldöd és visszakapod a pénzt pár hónap múlva.

Minek az értékelés mostantól???

glashuette Creative Commons License 2025.10.10 0 2 17843

Válaszolnak ezek 3 nap meg egy hét múlva, általában akkor már, mikor nem aktuális semmi. Láthatóan fix állásban 1-2 ember lehet az "ügyfélszolgálaton" vagy még annyi sem, mindent igyekeztek automatizálni és a legnagyobb lehúzásra rámenni. 9% eladóktól, több, mint 3% vevőktől, nulla ügyfélszolgálattal. Ki fogják terjeszteni az összes kategóriára, efelől nincs kétség.

Röhej már hogy nem mehetek át a X. kerületből a IX.-be megnézni az árut és kifizetni készpénzzel. Majd én eldöntöm, hogy megfelelő e, nem fogok hónapokig várni a pénzemre, mire a Vatera kedves majd az én javamra dönt( jó esetben) és megjárattuk oda-vissza a postát is.

Rohadjon rájuk a bolt!

Előzmény: Indapasszoddal2 (17841)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!