Korábban is volt ilyen; akkor meghosszabbították az üzemszünet idejével az érintett aukciókat. Persze az esetlegesen betervezett lejárati időpont így már bukott.
Köszönöm, hogy elküldte a levelet és bocs, hogy rosszul emlékeztem. Elötte vásároltam volna tobb tételt egy eladótól kosaras vásárlással, de a vatera nem engedte. Fizessem ki és rendeljem meg eggyesével. Na azt már nem. Utána meg küldték a levelet, hát simán kivágtam. Basszák meg! Itt komoly gondok lessznek, az összes előnyét kidobta a vatera most aztán versenyezhet másokkal.
Egy biztos,hogy a vaterát teljesen taccsra vágták. Elrontották azt,ami sok sok éve tökéletesen működött. Túl bonyolították a feltőltést,a vásárlást és mindent. Egy számomra új aukcios oldalt kezdtem el használni. Ez a Vinted. Rendkívűli odafogyeléssel,könnyű kezelesi felülettel,gyors feltöltés és vásárlás. Ami nagyon fontos,hogy igazán alacsony arakon lehet megvenni,bármit. Ami a vatyerákon mondjuk 10.000Ft az a Vinteden 2-3000 Ft. Már vettek jo pár terméket az oldalukon. Minden gond nélkűl. Folyamatos kommunikáció van az eladó és a vevő között. Ellenőrzött tagok vannak. Egyetlen egy a gont,hogy Militária termékcsoport nincs. De minden más igen, A sza...tól a repülőig.
Csak ajánlani tudom. Itt a sárgán csak az a gond,hogy ha mehirdetsz egy terméket,neked megfelelő áron,akkor azt néhányan azonnal túlarazottnak vélnek,és ízekre szednek. Persze valóban vannak túlarazott hirdetések,de ugy is rajön a tulaj,ha nem tudja eladni. Lattam én itt már több százezer forintos hirdetést,ami valóban túlárazott volt,de meglepetésemre,még is megvették,két napon belül. Ha valakinek megtetszik vslami,azt úgy is megveszi,ha túlarazott. Ilyen a piac. El kell fogadni,
Ki kell venni a két kék pöttyöt a vatera szállításnál (minden megkérdezés nélkül maga a szoftver beállítja) és akkor engedi (miután még feldob egy külön ablakot hogy biztos ne jelölje vissza? Ezek segg hülyék
Az igazi "vevővédelem" az lenne, ha nem kényszerülne megadni a kártyaadatait egy vásárló sem, egy valójában megközelíthetetlen, elérhetetlen fantomcégnek.
Tájékoztatunk, hogy 2025. szeptember 1. napjától megváltoznak a Vatera Általános Felhasználási Feltételei (a továbbiakban: ÁFF). A változás oka, hogy szeptember 1-től az alábbi kategóriákban és azok alkategóriáiban feltöltött termékekre kizárólag online bankkártyás fizetést és Vatera Szállítást tudsz beállítani:
Állateledel, állattartás;
Babaruházat, babaholmi;
Egészség, szépségápolás;
Ékszer, óra;
Erotika;
Gyerek - baba;
Gyerekruházat;
Mobiltelefon, vezetékes készülék;
Papír, írószer, irodatechnika;
Szabadidő, utazás.
Ez azt jelenti, hogy szeptember 1-től a Vaterán újonnan meghirdetett vagy manuálisan újraindított termékeket (akár aukciós, akár fix áras) kizárólag online bankkártyás fizetéssel és az ehhez kapcsolódó Vatera Szállítással töltheted fel eladásra a fenti kategóriákban.
Én 10-nél többre emlékszem, de sajnos kidobtam a Vaterás emailt. Az ingatlan, autó és ingyenes talán a kivétel (amíg meg nem szüntetik). De 2 nap... :)
Én is hosszabbítottam aukciót direkt 08.31. 23:59-es lejárattal, de az sem működött. Pedig azt írták a barmok, hogy csak a 09.01-től indított aukciók érintettek.
Az ebayen ez volt (PayPal), de egy pár éve elengedték, nem kötelező használni. Itt meg bevezetik... :-/
Én fizetni, meg pénzt fogadni se szeretnék a Vaterán keresztül, úgyhogy 22 év után búcsút veszek a tőlük, ha meglépik ezt a marhaságot. Úgy látom, a szándék megvan rá.
Tulajdonképpen a "kártyás fizetés" is lutri egy olyan felületnél, ahol nincs az ügyfélszolgálaton elérhető élő ember. Írásban nem, vagy egy hónap múlva válaszolnak. A feltüntetett kapcsolattartói címen ( 1134 Budapest, Váci út 49. 3) nincs a vaterára utaló iroda. Nincs egy kurva telefonszáma az üzemeltetőnek, noha az ügyfelekét ellenőrzik rendszeresen, hogy valódi-e. A fórumot megszüntették, pedig aki nemtetszésének adott hangot azt kitiltották örökre eddig is. Túl sok a cégnév és számlaszám változás, ahhoz, hogy bizalomgerjesztő legyen. Az meg mindennek a teteje, hogy az adásvétel anyagi részét is saját magukon keresztül bonyolítanák. Túl sok a "ha". Eddig azt hangoztatták, hogy ők csak a felületet biztosították jutalék ellenében.
Annyi előnye van az ingyenes listázásnak, hogy már egy jelképes árral is ki tudom szűrni az egyforintos lomizókat, akik mindenre is licitálnak, de utána basznak átvenni, vagy olyanokkal jönnek, hogy "majd az utolsó pillanatban szeretnék licitálni a három hét múlva lejáró termékre is, és majd a kettőt együtt venném át, ha majd valamikor arra járok".
Egyébként meg annyira felcsavarták már a jutalékot, hogy egyszerűbb a facebookra fetenni bármit is. És mióta a listázási díj megszűnt, egyre több egyrészt a túlárazott, palimadárra váró termék, valamint az eladhatatlan kacat. Ingyen van, felteszik, otthagyják végtelen lejáratra, nem kerül semmibe.
Azt sehogy, mert a vevővédelmes "vatera szállítás" hoz nem lehet személyes átvételt választani. Gondolom majd a nagy szerszámok, bútorok meg még egy pár kategória nem fog ebbe a körbe kerülni.
Ha nem lesz "személyes átvétel", akkor az esztergapadot, hogy hirdeti meg valaki ott? Egyáltalán milyen opció tesz vonzóbbá, egy apróhirdetési újságban feladott hirdetéssel szemben? A 10% jutalék és a NAV-hoz bekötött forródrót az ügyfelekről aligha....
Egy szó mint száz, kb 100 euróig lesz biztonságos az oldal, afölött ugyanolyan vakrepülés lesz eladói oldalról mint az Ebay és társai.
Ha szerencséd van akkor jó, ha nincs akkor így jártál és le fognak húzni. Jó páran így is bevállalják és azt mondják, hogy ez az üzletmenet része, de azért ők is húznak egy felső határt.
De ennél meredekebbet is el lehet játszani egy értékes tárgynál (ugye mert a személyes átvételt eleve kizárták az egészből).
Eladsz valami értékeset, a Vaterka leszállítja, majd a "vevő" közli hogy nem az volt a dobozban, hanem valami teljesen más. Erre a Vatera max azt fogja mondani hogy akkor tegyen a "vevő" feljelentést a rendőrségen, az megteszi, letelik a 30 nap és utána mi lesz? 1 állítás itt, egy tagadás a másik oldalon ott. Vissza fogják küldetni a "vevő" által állítólag megkapott lószart az eladónak, a vevőnek meg visszautalják a pénzét és megtartja a tárgyat.