"A személyes adat törvényben értelmezett fogalma tág: adatnak minősül minden olyan információ, ami az adott személyt jellemzi, rá vonatkozik, vagy vele kapcsolatba hozható." idézet Wikipédia. Ennek értelmében a sebesség mérés alapján képződött adatok is személyes adatnak minősül, így annak rögzítése, tárolása, felhasználása csak az érintett beleegyezésével történhet! Ennek hiányában az adatok csak anonimizálás után használhatók fel. Ekkor viszont olyan adatállomány keletkezik, amelyben az információ már nem kapcsolható össze egy-egy természetes személlyel. Tehát ennek értelmében, ha a Hatóságok anonimizálatlanul használnak fel adatokat az törvénysértő, ha meg törvényesen, tehát anonimizálva, akkor abból a bírságoláshoz szükséges adatok nem kinyerhetők! Tehát bárki, aki gyorshajtás miatt büntetést kap, -a fentiek figyelembevételével- jogosa tehet panaszt! Mert hát a törvényeket mindkét oldalon be kell tartani, kettős mérce nem lehet!
Az álló rendőrautó helye -ahonnan a sebességmérés történik-és az általa bemért terület műveleti területnek számít, amit kötelesek jelölni pld. szalaggal, korláttal stb. Ennek hiánya esetén az adatszerzés szabálytalan, nem használható fel, így támadható a dolog!
Ti is rühellitek a traffipaxokat? Akkor gyertek, nézzétek meg és lájkoljátok a facebook oldalunkat! Hírek, vicces képek és videók a témával kapcsolatban minden mennyiségben!
Tilosból vadászó traffipaxok - A Legfőbb Ügyészség kifogásolja, hogy a traffipaxok a KRESZ szabályait megszegve, a járdákon és az autópályák leálló sávjaiban parkolva mérik az autók sebességét, és úgy büntetik a gyorsan hajtókat, hogy közben maguk is megszegik a szabályokat http://www.boon.hu/hirek/Auto/cikk/tilosbol-vadaszo-traffipaxok/cn/news-20090620-08535029
Köszi! :-) Egyébként szerintem jó képek lettek, meg a videó is jó! :-)
Esetleg ha még látsz ilyen mérést (vagy egyáltalán sima mérést), akkor "akkor is" fényképezhetsz, és beküldheted! :-) Úgy legalább bővül az adatbázis + a képeid is felkerülnek a netre!... :-)))
Egyébként ha jól tippelem és érdekel, akkor a Monori Rk. VHT LightFáma III lézert láttad! :-)
Szabálytalanul parkolókat nem tudom, de tudok egy helyet ahova elküldhetnéd, sőt meg is kérnélek hogy küldd el! :-)
Van egy traffipaxos oldal (http://sebessegmeres.info/). Itt vannak mérőautók is! Nos ez a mérőautó nem szerepel, így ha elküldenéd felkerülne (képpel együtt, ha beleeggyezel hogy felrakják!!!)! A képeket a radar@sebessegmeres.info e-mail címre küld el! :-) Köszönöm előre is! :-)
Ezekkel a szabálytalanul parkolókkal az a gond, hogy mivel mérőműszer volt benn, így az egész autó mérőműszernek minősül. Ez persze nem első eset, hogy szabálytalanul mérnek. Én is tapasztaltam menetiránnyal szembe...stb De hát ez van sajnos... (tudtommal)
Röviden: Ha detektort akartok venni, akkor valentine one és a bel (rx65e) a nyerő! A többinél nagyon sok a téves riasztás, midnenhol csipog ahol nem kellene + némelyik radart csak 50-100 méterről jelzi, ami eléggé kevés!
A fix traffipaxok ellen úgy tudok védekezni legegyszerűbben, ha GPs-be betápláljátok a koordinátájukat, így előre jelzik majd azt! (ha kell koordnáta írjatok ide nyugodtan és leírom akkor...)
A 300.000. Ft-os bírság hallatán úgy döntöttem, vennék egy traffi előrejelzőt. Milyen típus árfekvés, ami már jónak mondható? Ami a lézereseket is kimutatja, vagy ahoz külön orrba szerelhetőt kéne vennem? Márka, típus, árfekvés?
Csak azt nem értem,mi a megmerevedett f@szért forgalmaznak nálunk 50LE feletti gk-kat !
Megveszem aranyáron a 110LE-s dízel szaromat és fél év alatt tönkremegy az egész teleb@szott rendszer,mert nem arra van kitalálva hogy 40-50-el közlekedj!
Ez az ország egyre hülyébb,mivel egyre hülyébb generációk születnek,egyre hülyébbek döntenek, egyre hülyébb törvényekről! Lassan olyan hülyék leszünk mint az a bizonyos "nagyhatalom"!