Tökéletesen leírtad a megoldást is, meg a probléma gyökerét is...
Én nem,de nejem a webdizájnal kapcsolatban esetenként kérdez tőle..
Sosem hittem, hogy rajtam kívül lenne bármi, ami feltudja olyan szinten forralni az agyát...
Hát, az AI-nak gyakran sikerül...:-p
Egy kedves ögyfélnek olyan óhaja volt, hogy neki a honlapja 97Ft-nál felfelé kerekítsen, mert az neki úgy jó...sz@rni rá, hogy ettől beborul az agyába a számlázz.hu és társai..
Végülis, minden ellenérzése ellenére megpróbálta a dolgot, AI válaszolt... De cseszd meg, a megoldásod borítja az egészet a 14210-es sortól kiakad minden, omlik a weblap, a szerver.
Igazad van. Hibás megoldás. megoldjuk máshogy.
Ritkán csattan a laptop teteje......
A legnagyobb baj ezzel az AI-val az, hogy pokolian gyerekcipőben jár, /inkább totyogóban/, mégis szentírásnak veszik sokan.
Pedig még csak a rácsos ágyban áll a rácsba kapaszkodva és üvölt....
Jó, ennyi idő alatt túlzás lenne elvárni, hogy az Enciklopédia galaktikát fejből tudja...
Megtörtént....
Laikus Lajoska megvette élete verdáját, egy óvatlan pillanatban kitalálta Lelkes Pisti cimborájával, hogy nemtudni a pontos előéletet, vezérműláncot kell cserélni...
A Pisti meg tudja, hisz ugyanilyen autója van...
/mondjuk, olyan apróság már kit érdekel, hogy az övé dízel, ez meg benzines../
Lajoska bevásárolt a haverja tanácsaival ellátva, persze nem a bárdiban, vagy olyan helyen,ahol kértek volna motorkódot...
Egy szépnek induló vasárnap reggel nekiesett Pistikével meg az AI-val felfegyverkezve, még akkor sem lett nekik kettőjüknek sem gyanús semmi, mikor már a láncvezetőről értekezett az AI, ebben a csodaverdában meg csak szíjfeszítőt találtak...
Délutánra már olajnyomás sem volt, mert ezek...szedtek le és ki mindent, amire rámutatott őszentsége..
Valamikor este 8 táján már nagyon unhatták a dolgot, mert úgy döntöttek, hogy meglesz az az olajnyomás, ha kimennek a verdával egyet kerülni....mert ugye olajcsere után sem azonnal van meg az olajnyomás...
200 méterre jutottak...ott csattant el az egyik hajtókar...
Reggel meg apuci rugdosott odébb egy ostoba kinézetű csavart, mert útban volt a padlón..
Az egyik olajcsatorna záródugó volt az....
Csak erre az esetre érvényesen...
Akinek a lakáskulcs is rosszul áll a kezében, azon nem segít az AI sem....
Kéne az AI-hoz is az, hogy jól kérdezzen az ember..
Meg, ahogy egy mesterem mondta anno...
A baj azokkal van, akik teljesen laikusak, meg azokkal, akik azt hiszik, hogy már tudják.
A válaszait kétkedve kell fogadni, mert valóban szokott hülyeségeket válaszolni. Keresztkérdésekkel "sarokba lehet szorítani". Azaz kiszedni belőle az igazat. Néha egyébként meglepően jó válaszokat is tud adni műszaki kérdésben. Múltkor rádióvételi témában diskuráltam vele és adott jó ötletet, ami be is vált. Műszakilag megalapozott volt a válasza és a közölt adatok (koaxkábel hossz) is helyesek voltak. Persze ehhez mindent tudnia kellett. Kábel hossza, típusa, antennaközösítő, antennák típusa. Az egy kérdésre adott válasza nem feltétlen pontos, főleg ha a kérdés is rosszuil van feltéve. Leginkább olyan kérdésben ad pontos választ, ami számítási feladatokból áll, hiszen az adott témában pontos szakirodalom van. Például antennaméretezés, stb.
A napokban poénból beírtam neki a Skoda Favorit egy jellegzetes baját...
Hát...érdekes volt olvasni, hogy abban is főtengely, vezérműtengely jeladókat akart cseréltetni, aztán gyertyákat és kábeleket, vákuum rendszer csöveket, /mondjuk ebben sokat nem nyúlt mellé/, vezérműlánc és kerekek ellenőrzése.
Akkor csaptam rá az ajtót, amikor a befecskendező rendszerről kezdett süketelni meg a katalizátorról...
Lévén egy rém egyszerű, sima gyújtáselosztós/karburátoros autóról van szó..se jeladók, se befecskendező, se katalizátor környéki lambdaszonda.
Azt már nem árultam el neki, hogy egy olyan gondról van szó, ami az elállítódott és/vagy megpiszkált karburátorokkal jelentkezik, amit házi módszerekkel nem lehet kiküszöbölni.
aki látta már a verda 370 oldalas kézikönyvét, az tudja, hogy 110 vagy 140 oldal foglalkozik a karburátor beszabályzásával, vákuummérő, és oszcilloszkóp segítségével.
Jópár évig Skotkodáztam, olyan elvetemülttel nem találkoztam, aki otthon belepiszkált volna a karburátorába, legalábbis javító céllal egyáltalán nem..:-P
Olyat meg pláne nem, aki sikerrel járt volna. elég sokan vettek újat, vagy inkább bontottat a probléma miatt.
Aztán egy idő után lecserélték a /talán Póló/ rendszerére, amit tévesen Volkswagen motorosnak említettek.
Na csak eljutottam oda hogy a mai napon kicseréltem a gyertyát. Nagy előkészület, aztán tök könnyen kijött. Mit ne mondjak, az elektróda hézag nagysága hagy némi kívánnivalót maga mögött. Kárpótlásként iridium gyertyát kapott. A menetre kentem egy kis réz pasztát. Bar haver szerint nem lett volna szabad az aluhengerfej miatt. Ez már így maradt.
Hát...kb érdemes elgondolkodni, hogy mire legközelebb leszeded, akkor valami vékony vásznas gumiból vágni alá valamit, vagy pl autóponyvából két réteget.
Lepattintottam a takaró műanyagot, körbekentem gumiámmal, sajnos csak az volt itthon, szép fehér :))) de ideiglenesen jó lesz! Ha pillanatnyilag meggátoltam a víz útját, elégedett leszek.
Nekem a Piroskán valaki úgy oldotta meg a dolgot, hogy levette a burkolatokat a tartókról, aztán vagy egy egész tubus FBS-el /kissé parasztosan/ körbekent mindent ami nem látszott ki a burkolatok alól.
Lekell pattintani előre a burkolatot, de ez egy törésre hajlamos cucc.
Az egyik autómon egyik sem volt rajta, meg végig foltos volt a tetőkárpit, tehát azzal valaki már kínlódott.
Én inkább alulról mennék neki a dolognak, akkor csak a napellenzőt kell levenni, meg az A oszlop burkolatot, hogy lelehessen valamennyire húzni a tetőkárpitot..
Persze az igazi az lenne, hogy levenni a tetőtartót, aztán elmosni a tömítését mosószeres vízben, aztán lekenve visszatenni.
Jó, alulról sem egy egészen könnyen hozzáférhető a csavar, mert valamelyiket takarja egy lemez elem és csak egy kb 20mm-es furaton keresztül férsz hozzá..
De hallottam már olyat is, hogy levették a tetőkárpitot meg az oszlopburkolatokat és viaszos üregvédővel néhány körben telefújkálták a csavarok környékét.
Sajna, nemtudom, mennyire volt eredményes...nemsokkal később lezüzták rendesen a verdát és roncsként eladták.
Beázik a wagonka, a napellenzőről csöpög a víz a kormányra!
Tudom volt már róla szó, de idegességembe nem lelem! Segítsetek hol keressem, vagy mondjátok el mit mivel kenegessek? Úgy emlékszem a tetősínt kell tömíteni?!
Egyébként van valami bejáratott androidos app, ami jól működik a Wagon R-el? Most nem nagyon van időm elvinni az autót szerelőhöz hogy kiolvassa. De van itthon 2 adapter, rápróbáltam 3 appot. Torque Pro, Carista és a Car scannert. Egyik sem talált hibát, igaz szerintem nem is lát minden modult.