Próbáltam előbefecskendezéssel üzemanyagot juttatni bele,akkor 2-3 rúgásra indult,már fúvókákat is cserélgettem benne,nem az igazi az Amallal.Sőt volt mikor befogtam a karbi végét,elzártam a levegőt akkor is jobban indult,de simán szívatóval talán a 10.rúgás hidegen.
Szia!Nem nagyon nézegetem ezt az oldalt.Van már igen új henger,hidegen jobban indul mint előtte,de nem lett befutó az a karbi.Vettem nagysúberes 19-es utángyártottat,a napokban rakom rá majd kiderül jobb lesz-e.
Én nem tuningoltam. Kapta évenként az olajcseppet a megszakitó filcre és úgy igaz ahogy irom kb 10 évig nem szereltem rajta semmit, najó a lábtartó gyenge pontja volt
Az Amalhoz nem értek, de furcsállom, hogy nincs külön fúvóka a szivatóhoz. Habár minek, ha van egy precíz furat a karbi testében, akkor az a fúvóka. Gondolom, a dugattyú alatt függőlegesen megy lefelé, különben nehéz lenne tisztítani.
Esetlegesen azt a furatot nézd meg - ha van - hátha dugulás van benne.
Igen melegen teljesen jól működik,ha napközben kimegyek és rárúgok elindul sőt a szívató is teszi a dolgát,ha már túl van az első hidegindításon.2 héten belül érkezni fog 19 es szívótorkú henger kíváncsi leszek azzal mit kezd.Sokan mondták,hogy a gyári karbi helyett jobb az amal,hát engem nem nagyon győzött még meg a szívatója(szívatása) miatt.
Sajnos nem találtam robbantott ábrát az amal működési elvéről.Szívató fúvókával nem is találkoztam külön benne,csak alapjárati és főfúvóka.A simson gyári karburátornál ott le van vezetve egy cső az úszóházba,mikor ráhúzom a szívatót ott szívja fel a benzint. de az amal teljesen más rendszerű.Nem tudom másnak is volt már ilyen problémája?Arra gondoltam az 50 -es szívótorok az 16mm,ez meg 19mm nem-e az az akadály?