"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Sok itt a lengyel off, inkább egy kis norvég fradista kitérő: ha szeretnétek megőrizni a nyugalmatokat, akkor ne nézzétek meg a fb-on terjedő Tokmac-nyilatkozathoz (szurkol, hogy meglegyen a BL, és jönne a VIP-be meccset nézni) írt kommenteket, ahol a több tucat író 95%-a visszasírja.
Tény, hogy segített párszor (főleg az elején), de Varga fél lábbal, összezúzott arccal többet segít egy félszezonban, mint ő a teljes itt tartózkodásakor.
Valaki hozzaertő meg tudná mondani, hogy koefficiensel, hogy állunk, mennyit kéne idén hozni, hogy a kiesettet pótoljuk, adj Isten esetleg még rá is termeljünk?
Aggasztó első 15 perc volt tegnap. Alacsony labdabirtoklás, helyüket kereső játékosok, zavar, eladott labdák sokasága. Utána elkezdtünk kiegyenesedni, a bolgárok visszaestek. A vezető gól előtt is volt két hatalmas Makre helyzet, a másodiknál egy parádés blokk mentette meg őket a góltól. 1:0 után esélyük nem volt. Jött egy kihagyhatatlan Makre lehetőség, már ez eldöntötte volna a meccset. Dibusznak az elején volt egy földöntúli bravúrja, ilyet csak ő tud itthon reflexből megoldani. Másodikban két középre érkező lövésen kívül semmi dolga nem volt. Nem értem miről beszél a Ludo edzője. 180 perc alatt volt összesen 20 percük amikor uralták a meccset, amit már kint lerendezhettünk volna.
Varga, Tóth, Ötvös és a beszálló Gruber parádést nyújtott. Szalai is tetszett.
visszatérve a meccshez, a 3-0 ellenére nagyon sok volt az intő jel és rengetegszer szisszentem fel egy pár veszélyesebb Ludo-megmozdulásnál mondván ha ez egy jobb csapat, akkor ezt belövik. A védelmünk - igaz, Cisse híján-nagyon szellős volt.
Ami miatt aggódhatunk, az pl. Makreckis. Annál a srácnál valami hormon túltengés lehet, vagy a homloklebenyébe kéne belefigyelni... állandóan csalódottan veszi tudomásul, amikor ő veszíti el a labdát bénaságában. nagyon hajt, néha nagyon jók a megkerülős cselei és a beadásai, viszont le kellene higgadnia végre.
Gartemannt is rendre átjátszották. őnála is vannak mentális problémákra utaló jelek.
Raemaekers... nagyon darabos, még mindig nem tudom, mennyire megbízható játékos.
Kanikovszkit meg még meg kell figyelmi többször. Tegtnap nagyon súlytalannak láttam, legalább is az 1. félidőben.
O'Dowda tegnap kicsit visszafogottabban tolta.
Egy szóval, még nagyon sokat kell ezeknek a soroknak együtt játszaniuk ahhoz, hogy meglegyen az összhang.
teljesen mindegy, más klubok is igazolnak belföldről, ebben nincs semmi rendkívüli (sőt, teljesen normális, hogy a legtehetségesebb hazai játékosok az ország legjobb klubjában játszanak).
nekem is nagyon tetszett tegnap ez a magyarosabb, európaibb Fradi. bevallottan kevesebb meccset nézek már az elmúlt években, részben azért is, mert egyszerűen nem tudtam már követni a keret alakulását akkor, amikor évente 10-15 megjegyezhetetlen nevű külföldi fordult meg nálunk és aztán ment is tovább a következő nyáron (vagy 2-3-4 év tarcsizás után). de ez így tegnap jól nézett ki, na. amikor én jártam meccsre (gyakorlatilag a 90-es évek közepétől a régi stadion lebontásáig), akkor is ilyesmi volt a Fradi. sok magyar, néhány európai légiós (szerbek, szlovákok, szlovének, etc.), és meglehetősen kevés távoli légiós (aztán volt persze, hogy ez picit megváltozott, pl. a McCabe-korszakban). szóval ez így ismerősebb, szimpatikusabb terep.
nagyon kíváncsi leszek, mi lesz az azeriek ellen, teljesen 50-50, bármi megtörténhet!
El lehet, de ehhez körbe kellett >>rabolnunk<< Magyarországot.
Dibusz: Pécs
Varga: osztrák megyei (!), Gyirmót
Szalai: Kecskemét (ha jól emlékszem, ő volt az egyik négerünk haját húzó, akkor még utáltuk)
Ötvös: Nyíregyháza
Gruber: Győr, de 13 éves korától Felcsút, nem tudom, honnan kell számítani a nevelést, hány éves kortól lesz valaki X nevelés, ha előtte máshol is volt, mondjuk 5-12 évesen
És akkor Botkát, Pászkát még nem is írtam.
Velük szemben van: Lisztesünk, Tóthunk, Vargának (Debrecenben), esetleg Katonánk, aki bár 16 éves kora óta nálunk van, de előtte 6-15 éves korában 10 évig Vasas-nevelés volt (itt megint ugyanaz a kérdésem, mint Grubernél).
Szóval úgy lesz 5-6 magyar által eredmény, hogy csinálunk egy mondhatni 2. magyar válogatottat szó szerint az osztrák határtól Nyíregyházáig.
A Kárpátiának van egy száma, hogy kelettől nyugatig perzsel végig tüze, ezt át lehet ültetni ránk, hogy kelettől nyugatig perzsel végig az UEFÁ-s 5 millió eurónk.
És ugye még nincs BL-csoportkör, szóval várjunk. De abban egyetértek, hogy lehet magyarokkal EL-csoportkört csinálni.
A 2. félidő jó volt. Ott láttuk azt, hogy mit kellett volna csinálni az első perctől.
a Ludonál nagyon jó volt a labdajáratás, pontos passzok, jó labdakezelések, de impotens előrejátékuk volt. Ezalatt nálunk Josephtől 3 méterre pattant el a labda azhelyett, hogy levette volna. Rossz volt nézni. Hihetetlenül idegesen játszottunk a félidőig, érezni lehetett az 5MEUR súlyát.
Aztán mintha ezt a terhet ledobták volna, és támadtunk ezerrel.
Külön örültem a 6 magyar teljesítményének. Barni pl alig vesztett párharcot tegnap, és tolt 2 remekbeszabott gólt. Tóth príma. Grubernek több idő kellett volna. Ötvös igazi vízhordó. Dibuszt - bár az 1 yeccertől eltekintve nem igazán tették próbára igazán - hibátlanul védett
Nem tudom, hogy a bolgárok gólja tényleg les volt-e, de nem gondolom azt, hogy továbbjutottak volna még azzal a góllal is.