"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
A Ludo elleni párharc tétje 5 millió euró, ugyanis ha továbbjutunk ellenük és a BL playoff-ban esünk ki, fájdalomdíjként 5 millió eurót kapunk az UEFA-tól
Ha kiesünk és az EL playoff-ban nyerünk, akkor nincs ez a bónusz
Nem értem a vitát, vagy hogy miért kell egyáltalán beszélni erről. Varga évek óta epizódszereplő, Dibuszt csapáságyasra járatjuk, és ez edzőtől függetlenül (!) jó mindenkinek. Tehát se Keane, se Janssen (már majdnem Sztankovicsot mondtam, hirtelen el is felejtettem, hogy volt egy hollandunk), se Csercseszov nem gondolta máshogy.
Ennek következményeként Varga dobbant. De még most sem valami aktuális történét szolgáltatja a témát, hanem random kitaláltátok, hogy baj. Ám ha, mint fent leírtam, évek óta ez a megszokott, miért pont most váltanának? Itt majd igazán a Dibusz utáni korszak lesz érdekes.
igen, amikor megtortentek ezek a valtasok es eladasok, mar tudtuk, hogy ebbol baj lesz. Igazi balfaszsag volt 2 veteran-koru kapussal nekifutni a szezonnak.
egyebkent meg megertek minden kapust aki elmegy tolunk, amiert meg csak epizod-szerepeket kap nalunk ugy, hogy az 1. sz. kapusunk rendre bakizik minden 5. meccsen. nehez lesz ez igy
Seeded FK Bodø/Glimt (NOR) Winners of Pairing 1: Malmö FF (SWE) vs F.C. Copenhagen (DEN) Winners of Pairing 2: KKS Lech Poznań (POL) vs FK Crvena Zvezda (SRB) Winners of Pairing 3: PFC Ludogorets 1945 (BUL) vs Ferencvárosi TC (HUN) Celtic FC (SCO)
Unseeded Winners of Pairing 4: FC Kairat Almaty (KAZ) vs K Slovan Bratislava (SVK) FC Basel 1893 (SUI) Winners of Pairing 5: KF Shkëndija (MKD) vs Qarabağ FK (AZE) Winners of Pairing 6: FC Dynamo Kyiv (UKR) vs Pafos FC (CYP) SK Sturm Graz (AUT)
Group 1 Seeded Winners of Pairing 1: Hamrun Spartans F.C. (MLT) vs Maccabi Tel-Aviv FC (ISR) BSC Young Boys (SUI) Pairing 1: PFC Ludogorets 1945 (BUL) vs Ferencvárosi TC (HUN) Pairing 2: Malmö FF (SWE) vs F.C. Copenhagen (DEN)
Unseeded Pairing 3: FC Dynamo Kyiv (UKR) vs Pafos FC (CYP) SK Sigma Olomouc (CZE) Pairing 4: KF Shkëndija (MKD) vs Qarabağ FK (AZE) Pairing 5: FC Kairat Almaty (KAZ) vs K Slovan Bratislava (SVK)
Igen, azt a Vargat. Nem kellett volna odaadni, sot, mar tavaly is sokkal tobbet vedetni.
Dibusz kioregedoben van, lassul fejben, testben, de nagy a rutinja.
Emlekszem, a Lipcse csinalta par eve, hogy Gulacsi meg egy feka csavo volt a kapus, egyik a nemzetkozi kupaban, a masik a bajnoksagban vedett. Ez talan tulzas lenne, de a bajnokik ketharmadaban siman vedhetne Varga.
De Grof is, ha mar itt van. Nyiregyhazan is siman.
Dibusz játszatását már nagyjából senki nem érti. Barcika...3-4 kapura tartó lövés...gyakorlatilag nincs kockázat. hajmeresztő hibákat követ el és lelassult. bajt fog csinálni
Egy nagy helyzetet hozott ossze, Botka becsuszasa mentette meg a helyzetet.
Erthetetlen, miert jatszott es nem Grof (vagy Varga, akinek pont ilyenkor kene vedeni itt).
Neki tobbet kene pihenni osszel es lassan felepiteni az utodjat. Varga alkalamas lenne, en ot vedetnem a bajnokik jo reszen osszel, kiveve a necceseket.
Így kezdtem. Azaz, végig nem olvastam, ahogy az NSMI szabályrendszert még hosszasabban citálták. Ezért kértem rövid verziót, mert szerintem minél hosszabb egy jogszabály, annál könnyebb megtalálni benne a rejtett kiskapukat.
Két megjegyzés csupán: nem csupán Fradiban gondolkodom, hanem válogatott, vagy ha tetszik en bloc magyar fociban. A másik, amennyiben a pletykák igazak (nem szoktam felülni nekik, de vannak itt köztünk is, akik határozottan állítják), akkor az emberré nevelés is sántít kicsinyég. A sportoló meg ez esetben focista.
Túl sok a "mintha" a szövegben. MLSZ szabálya: 5 magyar, abból 1 fiatal teljes meccsen. NSMI szabály percekben határozza meg a keretet. Nem tudom eldönteni mennyiben, kavarnak ebben eleget. MLSZ esetén félmilliárd ugrik, NSMI esetén akár sok milliárd is. (Amivel alapvetően nincs bajom, ha valaki pénzel, teremtsen feltételrendszert.)
A problémám az, hogy jogi értelemben szerintem nem érintheti egy független szakszövetség által kiírt szabályrendszer szerinti sporteseményt egy kívülálló szabálya. Az NSMI csak és kizárólag az Akadémiákkal kapcsolatos szabályrendszerét határozhatja meg, illetve várhat teljesítést az adott támogatásért cserébe.
Félre: a magyar kajaksportot támogató Leves- és Lekvárzsibbasztók Nemzeti Egyesülete akik lapáttal járulnak hozzá, eldöntik, hogy ezentúl csak lukas lapáttal lehet indulni hazai versenyeken.
Szerintem pedig az lenne a fontos, hogy tiszták és egyértelműek legyenek a feltételek!
Példa: egy csapat kimeríti a cserelehetőségeit. A "fiatal" játékos lesérül, (hordágyon kell levinni a meccs 60. percében), vagy éppen azonnali pirossal, vagy két sárgával el kell hagynia a pályát. Objektív okokból lehetetlenség betartani a hozott szabályt. Most pedig rosszindulatú leszek: a pogácsazabálók megdumálják mindezt a bírói testülettel és a lapok osztása ezek szerint fog működni.
Ugyanígy ha a kis Lisztes hazatérne kölcsönbe, akkor talán még nem késő belőle is focistát faragni, ha már az apjának nem sikerült.
Nagy kérdőjel, hogy ha tényleg hazakerül, az jó-e nekünk.
Először is komoly tétmérkőzést mikor játszott utoljára? 15 hónapja?
Mennyire lehet beilleszteni a csapatba?
Nem kizárt, hogy hónapokig tart majd újra felépíteni, a Ferencváros pedig nem rehab.
És miért jó az a Fradinak, ha más klubnak építjük fel?
Persze nem mindegy az egésznek az anyagi vonzata. Mert ha a bérét egészben a németek fizetik, akkor üsse kő.
Egy apróság: a csodálatos utánpótlásrendszer feladata a focistanevelés, nem apukáé, bármilyen jó játékos is volt. Az emberré-sportolóvá nevelésben már jóval komolyabb a szerepe.
Mintha azt mondták volna, hogy a BLben lenyomott fiatal percek duplán számítanak. Tehát ha Tóth Alex végigtolta a Noah ellen, akkor az a tegnapi meccset is kinullázta szerintem. Valamint tegnap a vége felé mintha már 7 magyar lett volna a pályán. Mintha az is rémlene, hogy összességében kell meglenni magyar és fiatal percnek is. Ergo tegnap előre dolgoztunk, így ha lassan is, de össze lehet rakni a percekben egy olyan előnyt, hogy ne kelljen számolgatni majd egy- egy fontos meccsnél, hogy kinek mennyit kell a pályán lenni.
Ha valamihez, akkor a csatárok lelkivilágához mintha értene Keane. Egy kis gondot kéne fordítania a srácra, mert mozog benne valami, talán nem lisztkukac. Ugyanígy ha a kis Lisztes hazatérne kölcsönbe, akkor talán még nem késő belőle is focistát faragni, ha már az apjának nem sikerült.
Grubernél ül az, amit Hegedűs Henrik ecsetelt múltkor a Fradi - médiában, hogy ez a formáció - váltás kedvezhet neki. Régen, amikor megkapta a lehetőséget, akkor a 4 védős rendszerben szélső játszott a vonal mellett, miközben nem igazán szélső, anno a Felcsútban sem azt játszott. Ebben a 3-4-2-1 -ben viszont nem neki kell a szélességet megadnia, közelebb játszik a centerhez meg a kapuhoz is, jobban kijönnek az erényei.
Dibuszt én se értem, hogy miért nem pihentetjük többet (nem csak Keane, már a korábbi edzőknél se volt ez jellemző). Benne van a korban már, az elmúlt években elképesztő mennyiségű meccset lejátszott, egy Barcika ellen nulla kockázat Grófot a kapuba tenni, ő meg hangolódhatna egész héten már a Ludo elleni meccsre.
Ha az Alcatraz még rendeltetésszerűen működne, a második félidő végtelenített lejátszásával történne a csoportos fenyítés.
Dini egyik legnagyobb kedvelőjeként úgy vélem ráférne egy kis pihenés, nem fizikai, hanem szellemi értelemben. Tudjuk róla, hogy reflexkapus, ez pedig szorosan összefügg az idegpályák működésével, amelyek a kor múlásával gyengülnek, rozsdásodnak. Több regenerációra van szükségük.
Jó a Botka a háznál. Keita off. Gruber pedig mindig legyen bizonyításkényszerben. Láthatóan használ neki. Újakról egyelőre nem nyilatkoznék, egyik sem győzött meg, bár van aki lefelé lóg ki de nagyon, pedig jó kosaras válhatott volna belőle.
Teljesen össze vagyok zavarodva ezektől a klf. szabályoktól! Tudna valaki segíteni konkrétumokkal? Tegnap nem volt a pályán "fiatal" játékos. Ez egy bizonyos összegtől való lemondást jelent. Nem úgy volt, hogy akkor nulla a lé? Hogy van ez?
Akadémia teljesítménye. Ha más csapatoknál játszanak olyanok, akik a mi akadémiánkon nevelkedtek, azok más csapatoknak hozzák a lét? (Egyszerűen nem vagyok hajlandó holt tengeri tekercs méretű faszságokat olvasgatni ezekről, létezik rövid összefoglaló?)