"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Én lennék a legboldogabb, ha csak olyan játékosok játszanának a válogatottban, akik tényleg magyarok, beszélnek magyarul, nem pedig importáltuk őket, mert itthon nincs jobb...
A hajdani Trizónia (amiből 1949 májusában NSZK lett) akkoriban nyilván ugyanúgy nem volt független állam, mint a szovjetek által megszállt tartományok, amikből ugyanazon ősszel NDK lett.
Az más lapra tartozik, hogy utána hogyan és mennyire lett szuverén az egyik és a másik német állam.
És igen, a hajdani NDK sosem volt a Szövetségi Köztársaság nevű állam része, így vissza sem térhetett hozzá.
Ha az egyik oldalt bábállamként aposztrofáljuk, akkor tegyük ezt nyugodtan a másik oldallal is, hiszen azt a mai napig megszállva tartják, persze újbeszélül ezt másként nevezik, de említhetném az Északi Áramlat esetét is.
Ez tény. Mondjuk nem rémlik hogy szerbül irogattunk volna nekik molinókat.
Tisztában vagyok a futballvilág trendjeivel, kibeszéltük többször valszeg ez mindenkinek trivialitás ma már.
Nekem csak az volt vicces hogy egyik nap angolul írunk drapit a játékosoknak másnap pedig a Magyar Himnuszt énekeljük nekik (azt nem írhatom hogy velük).
De ahogy FS írta, lehet túlbeszéltük ezt a témát (ráadásul semmilyen trendet sem befolyásol az hogy mi miket írunk itt).
Másrészt meg, és tényleg csak ha már felmerült a téma: az NSZK és az NDK nem egyesült, hogy létrejöjjön belőle egy Németország -- hanem az történt, hogy az oroszok által megszállt területen létrehozott bábállam (NDK) területei és lakosai ismét visszatértek abba a Német Szövetségi Köztársaságba, ahonnan erőszakkal kiszakították őket.
Kemény legények ezek. Még le is köpködték. A kocsmájuknál persze nem voltak ilyen bátrak. Ha nem lett volna ilyen ocsmányra festve, még talán le is ültünk volna. FB szakmai oldalon a részletek és a képek.