"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Nem tudom, hogy kávézó vagy söröző vagy mi, de állítólag májusban bezárt valami, most pedig csak mezeket árulnak a helyén. Legközelebb ellenőrzöm! Sok hülyeséget tudok hallani, de ez most tényleg a legnagyobb lenne, ha nem lenne igaz. Hogy kávézó vagy mi volt, nem tudom, de én is úgy emlékszem, hogy kettő volt. És mindkettő ott a bejárat környékén. Székháznak nem nevezném, mert ugye a Népligetben vannak, de nekem a stadionban van a székház.
valaki mondja már meg, hogy ha itt van a magyar szabály, alá is írtuk, be akarjuk tartani, akkor miért kellett eladni Baráth-ot egy lengyel élcsapatba?
Már 1450 Ft a korsó Coors a stadionban. Valahol vicces, hogy akkor is drágul, ha újév van (jan. 1.), meg akkor is, ha új szezon (júl. 31.). Vagyis nem nagyon követem, de tegnap ránéztem, úgyhogy januárban megint rá fogok, úgyis megéljük a tavaszt.
Más: csak tegnap hallottam, hogy a Fradi Kávézó bezárt a szobroknál. Értem, hogy nem jár oda senki egy kávéra hétköznap délután, de biztosan nem fér bele a milliárdos költségvetésbe kinyitni meccsnapon pont annyira, mint a benti büféket? Költői kérdés, mert belefér, de az lehet a logika, hogy a VIP igyon bent, úgyis ingyen van, mindenki más meg ne ott akarjon barátkozni, hanem akkor aluljáró meg Szöglet és utca. Csak erre nem kellett volna 11 évet várni, vagy lehetett volna már tervezéskor így gondolni, hogy a VIP úgyis bent fog vedelni.
Én akkor is inkább a pozitív kategóriába sorolnám őket, ez volt hosszú évek után az első csoportkörünk, így is túlteljesítettünk (Espanyol, Moszkva, idehaza Ludo) és senki sem várt továbbjutást.
Dibuszra nagy a Fradi mez. Pszichikailag sincs rendben régóta figyelem a mimikáját miközben nyilatkozik. Folyamatos grimasz. Régebben jól védett 1 éve nem Fradi szint. Kapusok között szét lehetne nézni a hazai piacon is van kiből válogatni, külföldi szabály miatt is.lassan úgyis Dénes át kell hogy adja a stafétát, valami új korszakos Fradi ❤️ zöld vérű ikonnak.
Ez .mondjuk igaz. Bár Dibusz reflexei már korántsem a régiek, a gólokat nem az ő számlájára írnám. Ez egyelőre egy fos, bizonytalan, összefésületlen védelem.
4 gólt kaptunk 2 meccsen, nincs nagyon miről beszélni.
Egyébként megnéznék egy statisztikát, hány olyan meccsünk volt, ahol játékos és cseréje is gólt szerzett. Ugye sokszor azt cseréljük le, aki vagy jót ment és pihenjen, de a cseréje már nem tesz hozzá sokat, vagy azért, mert béna volt és majd a cserétől várjuk a megváltást, na, itt meg az történt, hogy Pesic és Varga is gólt rúgott. Erre azért ritkán van példa. Sőt, még valami bizarr okból némileg hasonlítanak is egymásra fejre.
Hát a tegnapiba befért volna, én se őt hagytam volna ki a keretből, pont ezért. Ha még nem is kezd, a 2.félidőben ha 4 védőre átállunk és bejöna jobb szélre, lehetett volna variálni.
Kettős győzelemmel továbbjutottunk. Pont. Ez mindig pozitív és egyáltalán nem magától értetődő. A minimumelvárás meg van.
Pozitív volt a támadójáték egy közepes nb1-es szintű csapat ellen, volt bőven kidolgozott helyzet, lövések is. Kettőt bánok, ami csúnya volt: Józsi nem passzolása Vargának, meg Zaka meccslabdája, amit jobb belsővel kifelé kanyarított. Levi jó, tegnap nem ment annyira, a cseréje indokolt volt és Zaka zakatolt (haha), csak ne lenne ügyetlen (a tizit is majdnem kihagyta). Nekem Józsi tetszett ettől függetlenül.
Ami gázos, az összeszokatlan védelem. Talán a felállás sem volt így jó, ennyi lomha védővel, Szalai meg a Melák is lassú, utóbbi kimondottan rossznak tűnt, de lehet csak az első meccs izgalma. Teljesen hiányzott a két szélső védő, ez a baloldali Owadaba vissza se nagyon jött és nem tett hozzá semmit. Pont egy Civic/Ramirez hiányzott innen. Sajnos Makre is sokat hibázott, az első gólnál beragadt, a harmadiknál nem ért vissza, majd amikor helyet cseréltek a melákkal, addigra helyzetbe kerül és beadta a támadójuk. Bizony akár egy Botka is jól jött volna ide becserélni. Cissé hiányzott és Gartenmannak is voltak lemaradásai (a 3.gólnál parádésan luftot fejel, mert elfejelik előle és gól lesz).
Szerintem nem lesz ez a felállás így jó, pláne a nemzetköziben. Inkább legyen hátul 5 védő, akik kevésbé mennek fel, mint 5 középpályás akik nem érnek vissza. Ez a tegnapi a bolgárok ellen kevés lenne, de nyilván mindenki észlelte és nem is így leszünk (Cissé be, melák ki, Ötvös esetleg hátrébb, Maiga be).
Dibusz sem volt formában, egy nagy védése volt jobb kézzel a 2.félidőben, ami nagyon kellett, de a 2. és különösen a 3. gólban benne volt.
A meccs legjobbja a bíró volt.
A mez a tévében messziről tiszta fehérnek néz ki. Nekem tök mindegy egyébként miben játszunk.
Visszakerestem, és te voltál az egyetlen, aki jelezte, hogy Botka kiegészítő ember, sőt, arra a hírre, hogy Botka kimaradt az UEFA-keretből, nem is reagált senki, hogy jó vagy rossz.
Szóval akkor kérdezem: a tegnapi védőszidás után biztos, hogy nem férne be Botka? Vagy akkor ő náluk is rosszabb?