"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Nekem a bundásligából Carsten Jancker ugrik be, aki amint valaki hozzáért már vetődött is a labda után hogy aztán átölelje amíg szabadrúgást nem kapott érte. Ilyen psychological warfare alapon, a bírók általában nem adtak sárgát hanem inkább szabadrúgást itéltek neki.
Saját kárán tanul az ember. Az mindenesetre "meglepő", hogy most valahogy nem ugatnak amiatt, hogy kevés a magyar. Persze néhány agyhalottól még továbbra is megy a NERencvárosozás. De elég szépen elhitték, hogy a MOL pénze nem állami.
Tök mindegy most már. Az a szerencse, hogy az egész hülyeség három nullnál történt és nem egy-egynél. Ezért kell minden meccsen elmenni legalább hárommal. Cissé különben remek futballista. És alapember. Tehát "szórakozott professzor", mint tehetséges ember.
Most inkább azzal szórakozzunk, hogy a Lud meccset el ne b.szuk.
Nagyon sokszor látni olyat hogy szabadrúgás jön és kézzel leteszik a labdát a szabadrúgáshoz. Lábbal nem is szokták mert a bíró még azt mondja hogy még mozgásban volt a labda.
Egyszer Puskásnak egy labdaszedő visszadobta a labdát. Nem meccsen, hanem valami edzés volt, akkoriban nem voltak reklámtáblák, megtehette volna, hogy rúgja. A legenda szerint Puskás úgy ment vissza a pályára, hogy szinte sírva mondta a csapattársainak: hozzáért kézzel...
Függetlenül ettől, hogy a labdának tényleg lehet ilyen misztikus aurája, sokkal egyszerűbb lett volna belerúgni egy kicsit, és úgy helyrepasszírozni. Ha sosem érsz hozzá kézzel, nem is lesz bajod belőle. Én pl. tudom, hogy sosem fogok síbalesetben meghalni, snowboard közben fejreállni, mert gyűlölöm a síelést (úgy általában a telet is), sosem voltam hegyekben és nem is akarok menni.
Ti meg itt elemzitek, hogy mi volt szabályos, mi nem, történelmi példákat hoztok.
Szoktatok látni edzőket, amint feléjük megy a labda meccsen, és nem kézzel állítják meg, hanem látványosabbnál látványosabb módon leveszik? Lehet presztízst csinálnak belőle mint volt játékos, de azért ugyanezt illene a pályán is. Arról nem is beszélve, hogy sokkal fárasztóbb lehajolni érte, mint arrébbrúgni. De ugyanezek a játékosok bíbelődnek fejhallgatóval buszozás közben, pedig azt ugyanilyen vagy még fárasztóbb kezelni, mintha csak simán nem hallgatnának semmit.
A VAR-szoba ezt nem egészen így látta és aki nem vak, az a TV-ben is észervehette, hogy Cissé bizony beleért a labdába, amitől megváltozott annak a sebessége...
Egyérelmű kéz volt, a bíró meg elfelejtett neki sárga lapott adni...így elmaradt a piros lap is...
Egyébként, én utoljára 1966-ban az Inter elleni BEK visszavágón láttam ilyen esetet. Géczi röviden rúgta ki a labdát Mátrai felé, aki látta, hogy szélsebesen jön (azt hiszem) Jair, ezért beszaladt a büntetőterületre és felkapta a labdát. Aztán letette az 5-ös sarkára, és elsétált. Olyan csönd lett a Népstadionban, hogy a légy szárnyverését is hallani lehetett. Aztán leesett a tantusz: a labda nem volt még játékban, mert nem hagyta el a 16-os vonalát, tehát büntetlenül megtehette...
Azt hiszem arra gondolt, hogy neki kell kirúgni, és vitte volna vissza az ötösre. De aztán beugrott neki, vagy Gróf rákiabált, és gyorsan elrántotta a kezét. Nem ért hozzá, de majdnem...
Biztos megkérdezik majd tőle, hogy mi volt ez a mutatvány.
Annak ellenére, hogy a Nyír1 nem az "igazi", megis úgy tűnik, műxik ez a mennyeire kitalált gárda. Mindenki más meg pihenjen keddre. Az összes magyar fiatalt bedobnám a szünetben. Szokják csak a helyzetet.
Grófnak jó a lepattanó és szívesen üldögél a padon, Varga nem, így most végre megkapta a lehetőséget. Kár, hogy Varga idején ez nem volt jellemző. Na, mindegy, győzni kell!
Lehet, hogy azért nem vásárolok ott, mert gond van vele, nemde?
A szekuval az a baj, hogy egyáltalán van... főleg, mióta kiegészítették őket "steward"-okkal, akik 50 kilós lányok és nem csinálnak semmit, de fent vannak a lelátón a sorok között.
2023 tavaszán a Fehérvár és Vasas elleni kulcsgóljaival mutatkozott be, és lett egycsapásra helyi sztár, szinte legenda. Póló készült róla (persze az apja miatt, de na)! Tök mindegy, hogy posztja szerint csatár-e vagy sem, Messi se volt sose csatár, mégis rúgta a sok gólt.
De akkor az jobban zavar, hogy a Frankfurt felelőtlenül igazol...
Mellesleg ahogy Vargával bántunk, hogy Debrecenben kell játszania, az azt jelzi, hogy mindig jó döntést hozunk?
Dajcsland a délszláv edzőivel nem ideális terep a magyar focistáknak! Ahhoz el kell németesedni (Gulácsi, Dárdaiék, stb), de úgy sokat nyelni a sok pénzért!
Néztem végig a Regionalligát, nem hogy nem lépett pálya de padon sem nagyon volt. Miközben a másik két magyar (az egyik amúgy ha jól emlékszem amerikás) azért oda-oda fért a csapathoz. ezt hívják KUDARCnak. Elárulom a kudarc valódi okát! Nem szeretném a Krisztiánt (mármint a kedvencemet a valódi istenáldotta tehetséget-apukát) nagyon lecseszni, de minimum egy idegen nyelv azért befigyelhetett volna ha eleve külföldre akarta dobni a gyereket!
Az már más kérdés hogy könnyűnek találtatott, úgy fest az arc nagyobb volt mint ami mögötte van. Lehet a Bundás nem az ő szintje, az NB1-ben viszont jó lesz.
Igen, közben észrevettem, benéztem. Csak rákerestem a hírre, hogy mikor jött, hogy eladjuk, és az már 2023 őszén be volt jelentve, ezért kevertem a két évet. De nyilván ez a korai bejelentés rányomta a szereplésére is a bélyegét.
Nyugi, ott szakítanak is, csak nem a Fradi. Fradiváros pénzének a lenyomata hol van? Hiszen a kubatovi kampányban úgy szólt, már a számlánkon van. Aztán gondolom volt, nincs.
És mire mentünk azzal a sok pénzzel? Nincs lenyomata, pont mint a 2020-as BL-pénznek. És ha már pénz és bevétel, a büfé vagy szeku reformjába bele se megyek... pedig ezeknél is lehetne "nagyot" szakítani.
Nem az, mert el se kellett volna engedni. Mindenki látta, hogy ez lesz, én biztosan. Mondhatni most jóvátesszük, amit elrontottunk, aztán meglátjuk, sok volt-e ez a 2 év. Talán már tavaly vissza kellett volna hozni, mert ha a legrosszabb időszakában (mármint amikor fejlődnie kellett volna) nem játszott, akkor az akár visszafordíthatatlan is lehet.
Úgyhogy mentsük a menthetőt. NB1-ben folyamatosan játszatni, nemzetköziben meg meglátjuk, mi fér bele.
másik dolog, hogy szeptemberben lesz olyan szerda (nemzetközi kupától függően melyik) amikor jó időben lehetne pótolni, erre egyszer volt alkalom, egy ZTE-FTC volt szeptemberben, de ugye a versenynaptárban a dec.3, meg a január mittudomén a két hivatalos pótnap. ezt azért kérvényezhetnénk, mert decemberre le lesz harcolva a keret.
Na de van 30 jatekosunk akit fizetunk, darabja tobbet èr az nb2-es Kisvardanal es ha 11 olyat felkuldunk, akik elotte meccsen nem voltak palyan, akkor is nyerni illene.
Tavaly 2 elmaradt meccset sikerult 1 ponttal potolni. Dec 3-an az oszi csoportmeccsek utan nem lesznek trottyon?
Semmi baj nem volt Maiga be es Varga lecserelesvel (mar a szunetben is lehetett volna).
Viszont ha elol csak Jozsi van, az semmi. Tudom, hogy Gruber es Pesic van, de johetnek ok is. Ha Gruber rutinosabb, talan be is talàl. Vargat at kellene tenni magyarkvotas bajnokikra, na meg igazolni legalabb egy jot. A suta mar nem fog megtanulni focizni, Cirkovics meg Sevikjan pedig bekerulni.
Abban egyetértünk, hogy Keane lassan reagált tegnap. Abban, h fogalma sem lenne, abban nem. Szerintem egyébként a Varga Maiga csere jó húzás volt, Mackre cseréje jött túl későn. Utána Gartenman is újra stabil lett.
A meccsterv jó lett volna. De elfáradtunk az első félidőben. Nem visszaálltunk, hanem lemaradtunk egy ütemmel és hirtelen tudtak focizni a bolgárok. Vagy ki kellett volna használni normálisan a lehetőségeket, vagy egy kicsit később kellett volna őket a kapujukhoz szögezni. Egyébként én többet kaptam, mint amit vártam és ennek örülök.
Vargát írjátok, h nincs olyan formában. Szerintem meg ez nem forma kérdése. Nem úgy játszunk, ami neki fekszik. Így nem is tud kidomborodni az, amiben ő jó. A sutának feküdne, de ő meg nem tud focizni.
Teljesen ugyanígy látom én is. rossz nézni Keane tanácstalanságát néha. ő az edző, nem mást kell keresgélni. félek, kevesek leszünk idén, már a tavaszi szezonban is voltak intő jelek
Én biztos nem félek, de reális esély lehet egy hosszabbításra. Ezért kellett volna tegnap nyerni, mert ezek nem dolgoztak volna le még 1gólos hátrányt sem a Grupiban. Ikszet viszont bármikor elérhetnek.
Akkor kikaptunk 0.14:0-ra vagy mi van? Azért remélem, mi is szereztünk tizedesgólokat. A 120 perc után nem is kéne hosszabbítás, hanem xG-pontozással győztest hirdetni, és mindenki mehet haza.
50:50-ből 70:30, de közben félsz, hogy a Ludo hosszabbításra menti, ahol bármi lehet? Akkor inkább maradjon az 50:50, de a kommented alapján lehetne 45:55 is nekik.
Varga cseréja Maigara azt mutatja, hogy Keane látta, hogy a második félidőben a Ludogorec cseréire reagálni kell.
"Ugyan a Varga-Maiga csere látszólag defenzív indíttatású volt, Keane remek érzékkel húzta meg - a csapata először került huzamosabb ideig mélyebbre annál, amit ő elképzelt a 65-69. p között. Az 54-66. azaz 12 perc alatt a Ludogorec a meccsen szerzett tíz lövésének negyven százalékát ekkor produkálta, így Keane joggal érezte, hogy váltani kell. Nos, utána a bolgárok 0.14 várható gólt szereztek 3 lövésből."
Idegrendszer és idegrendszeri sajátosságok. Szokták használni azt a kifejezést néha csapatokra, hogy "agresszív letámadást" csinálnak. Azaz, az agresszivitás igenis szükséges egy bizonyos teljesítmény eléréséhez. Az, hogy hol húzódik a határa az egészséges agresszivitásnak arra nem tudok választ adni, de csak vannak erre szakemberek egy csapat környékén. Mind Barni, mind Mackre játékában ez elképesztően fontos elem. Ha elnyomják bennük, akkor az lesz, amit látunk. Amikor Barni hozzánk került a paksi és a ferencvárosi (éven belüli) eredményei aránylag szorosan ott voltak egy bizonyos Messi és Ronaldo gól/meccs arányai mögött. Jó tudom, egy súlyos sérülés nyomot hagy a tudatalattiban is.
Gartenmann nem tudom miért csak most tűnik fel mindenkinek? Mostani szezonunkban olyan, mintha kicserélték volna, sokkal bizonytalanabb, sebezhetőbb. Ehhez persze az állandó védősor változás is hozzájárulhat, na de azért tőle nem ezt szoktuk meg.
Ok, 0:0 nem kezdjük hátrányból a visszavágót. De miért nem kezdjük inkább kényelmesen előnyből? Tegnap a bolgárok mélypontot voltak, nem használtuk ki. Minden adott volt egy sima győzelemhez. Érthetetlen, hogy amikor az edző lát egy ilyen első félidőt, miért fogja vissza a csapatot. Mert ezt történt sajnos. Varga cseréje egy védekező középpályásra ezt igazolja. Nem mentünk rájuk a másodikban, sokkal feljebb engedtük őket, lettek is helyzeteik.
Volt egy jól kitalált meccstervünk, magasan védekezve megfojtottuk az elsőben a játékukat, utána meg jön a buziskodás, jó az iksz, legyen már vége, majd otthon megoldjuk. Miért? Nem jobb két gólos előnyről fogadni az ellenfelet? Jövő héten meg jöhet a Ludo egy teljesen másik játékkal. Elviszik a meccset hosszabbításig, aztán bármi lehet.
Sajnos az ír meccselni nem tud. Nézeget a pad felé a szakmai stábra, hogy mi legyen. Későn reagál mindenre. A tegnapit látva 70-30-ra változott a javunkra az esély. Igazolni kéne.
Azért statisztikailag ennek menjünk utána, gondolom a Kijevnek nem egy csoportköre van az elmúlt 5-10 évből, mint nekünk. (A Qarabagnak talán kettő.)
Illetve ha belegondolok, a Ludogorets azért is juthatott idáig, mert a gyenge Zágráb nem lett bajnok, hanem a Rijekát ejthették ki, akik még gyengébbnek bizonyultak. Erre sajnos nekünk is készülni kell, mi lesz, ha a köv. 5 évben egyszer nem leszünk bajnokok (ha 5 éve tippeltem ilyet, jól bebuktam), az a valaki pedig a 2. körben kezdhet, lehet azonnal átgázolnak rajta, mint most a Rijekán.
Nem először száll el az agya. Valaki már foglalkozhatott vele, mert ilyenkor szokta kiállíttatni, kisárgázni magát, most fülét-farkát behúzta és mindent elbaszott egy idő után.
Ugyanakkor lehet összefüggés az idegállapot és a játék minősége között. Varga Barni horrorsérülése után, nem tud igazán formába lendülni. Volt egy idő, amikor ő is kirohanásokkal reagált, itt a topikon is kitárgyaltuk. Valaki(k) lehiggasztották, azóta hébe-hóba játszik jól. De lehet, csak én gondolom túl.
Meccs előtt szó nélkül elfogadtam volna ezt az eredményt! A meccset látva, csalódott vagyok. Nem tudom, félidőben mit mond Keane a srácoknak, de lehet valami mást kéne mondani. Második félidőink borzalmasak!
Még egy fontos dolog: úgy voltam Noé meccs után, hogy ezeket itthon le kell simázni, olyan gyengék. Oszt lett, ami lett. Hasonló érzéseim vannak. (Ezt lehet pozitívan és negatívan is érteni.)
összességében elégedtt vagyok, de itt még lehet eső, hó, meg sár (hosszabítás) is, de itthon már innen kellemetlen lenne elbukni...kulcsfontosságú lesz ki szerzi meg a vezetést, a gyors átmenetekben jók, viszont megijedni pont nem kell tőlük.
Én persze még emlékeszem a Doll időkre, s abban a Fradi-Partizani Tirana meccsre. Úgyhogy nem mindig "jó az x." Nem mindig. Amúgy nem is nagyon ambicionálták a nyerést.
Az elso felido a mienk volt. A masodik mar kiegyenlitettebb, fomeg az elejen az ovek, de volt helyzetunk. Az eredmeny nem rossz, elore elfogadtuk volna.
De. Meg kell tanulni megnyerni az ilyen meccseket, ha elore akarunk lepni. Ez kb 1-3 kellett volna legyen. Egy kozepesen komoly csapat ezt megbunteti.
Nincs csatarunk, Jozsi kihagyja, Varga el se jut odaig.
Annyira belenyugodtunk a nagyobb tudásba, hogy a nagy megnyugvásban végül kikapunk. Nem értik a játék lényegét. A fölényt ki kell használni. Amit írtok, hogy jó a nulla-nulla, nem szokott jól végződni.
Nem tudom eldönteni, h ennyit tudnak-e, vagy várják, hogy a Dzsozef egyszer jól ugrassa ki őket. De egyelőre azt nem hagyjuk, hogy a hibáink bemutatásra kerüljenek. Én nem sírom el magam, ha 0:0val hazamegyünk és jövő héten lerendezzük őket.
Igen Cissé nagyon fog hiányozni a védelem tengelyéből. Ez a Raemaekers egy birodalmi lépegető és Szalai sem az a fürge léptű finoman fogalmazva. Botkát azt hittem azért hozta el Robbie, hogy ő kezdjen belül. A 2 jómadárhoz képest ő Speedy Gonzalez. Maiga szerintem elkéne középre kisegíteni a védelmet. A formációra kíváncsi leszek. Hogy ez 5 védő vagy 3, illetve ezt az új 3 védőset játsszuk amit otthon a bajnokikon, illetve a Noah ellen. Ha ez utóbbi lesz szerintem nem ússzuk meg 3 kapott gól alatt és még lehet óvatos vagyok. Ha azt a zárt célfocit, amivel az utolsó meccseket behúztuk tavaly behúztuk a bajnokságban (szélsők nélkül), akkor szorosabb lesz. De az az igazság, hogy a kezdőt látva ne vagyok túl bizakodó.
Az volt a kérdés, számít-e jegyár bevétel. Matekozhatnék tovább, de szerintem ennyiből is látszik, hogy BL esetén legalább 10% a jegybevétel részesedése a költségvetésben, ami már szemmel látható.
Az meg, hogy honnan jön a többi, az nem befolyásolja a fentieket.
"nem számolva a plusz költségekkel" - pont ezért lesz ennél jóval kevesebb a reálérték / profit a jegybevételen, bérleti díj, biztosítás stb.
Hogy az a 20 milliárd mennyire áll közel a valósághoz és mennyi bújtatott állami pénz volt még amit nem kötnek az orrunkra, azt meg egyikünk se tudja....
Mondjuk bárcsak már ott tartanánk hogy a BL-csoportmeccsekről kellene gondolkodnunk....
Ha a Noah ellen a nyár közepén kimegy kb 17-18.000 szurkoló, ha a Paks ellen (oké, az kupadöntő volt) meg bő 50.000, akkor ősszel egy BL csoportkörös meccsre is számolhatunk 50k nézővel, bárki is az ellenfél.
Igen, a Puskásban kell bérleti díjat fizetni, de az Üllői úti bevétel a Sportfive-nak jut, vagy tévedek?
És a 4 x 22.000 néző még a fele sincs a 4 x 50.000-nek.
Egyértelmű, szerintem is hagyni kell a merjünk kicsik lenni hozzáállást nem kell a BL csoporttól megijedni.
5 éve sem voltunk pofozógépek, 4 közte volt a legtöbb pedig nem voltunk egy könnyű csoportban, szereztünk pontot, Torinóban játszottunk egy szoros meccset stb. úgyhogy menjünk csak a BL-be, a sansz megvan.
A jegybevétel biztos nagyobb lenne, de a költségek is. (Puskás bérleti nem kevés ) 4 hazain nem hiszem, hogy tudunk 200 ezernél nagyobb nézőszámot. Jöhet bárki is. 65 ezer jegyet eladni nem egyszerű. Ha elmegy 2x 60, akkor még mindig kell 2-40 ezer átlagban a "kicsik" ellen.
És csapjuk hozzá az izmosabb BL jegybevételt is, a meccseket biztosan a Puskásba vinnénk, a négyből kettő tuti sztárcsapat lesz, vagyis bátran számolhatunk 220-230 ezer eladott jeggyel.
"Vagy látsz valamiféle fejlődést, aminek következtében még 2-3 EL/KL-csoportkörös év, és akkor érettek leszünk a BL-re, amikor már te is elvárod, mert nem lennénk pofozógépek?"
Fejlődést nem látok.
De ettől még ez lenne az egyetlen, fenntartható módja úgy odakerülni -- ha nem is minden évben, de rendszeresen -- a BL-be, hogy ne pofozógép legyen a Fradi.
:D Épp ez a lényeg, a KL-csoportkörért nagyon nem kéne bajnoknak lenni, elég lenne egy paksi 3. hellyel kiütni a Kolozsvárt, aztán játszhatnánk a Lugano vagy ki ellen, ugyanott lennénk. S a nevek, helyezések szabadon behelyettesíthetők. Főleg, hogy el is felejtettem, a Kolozsvár az EL-ben indult. Szóval nekünk is elég lenne kiesni, aztán a Maribort meg ezeket az ukránokat, esetleg a Fiorentinát verve ott lenne a KL-csoportkör. De talán kitütöttük volna az EL-ben a Kolozsvárt, akkor meg más úton meglenne a KL-csoportkör.
én sem vagyok oda a BL miatt, pont nem kivánom a nagy zakókat, várható 0-1 pontot, és a sok reklámmargit divatot,de ha két ilyen rutinos nemzetközi résztvevőt sikerül kiverni, akkor mindenképp megérdemli a csapat, mert a Qarabag vagy a Ludogorets is el fogja érnei az EL, és egyik sem szerezne több pontot a BL mint mi valszeg, akkor már legyünk ott mi.a
az biztos hogy ez a játékosállomány oda nagyon kevés lenne, de ha úgy lenne, még pl aug végén lehetne last minute-ben igazolni egy BL-ben vitézkedni akaró jó csatárt.
egyelőre még nem tudom belőlni hol tartunk, ez most ki fog derülni, szeirntem az jut tovább aki kevesebbet hibázik hátul.
na, mindegy én izgulásmentesen nézem a meccseket, a KL csoportkör meg van, a többi ajándék.
Teljesen egyetertek. Igen, az aranyermet es a 2.korben kiemeltkent valo BL indulast arra hasznaljuk, legyen biztos csoportkor. Nem baj ez, de valoban estunk ki olyanok ellen, akik rutinosabbak es/vagy komolyabban vettèk.
Iden nagyon jo a sorsolas, ha most sem sikerul, az kivetelesen tenyleg gaz lesz.
Annak ellenere, hogy mi egy also-kozeposztalyu EL, felso-kozep KL csapat vagyunk.
Minden ami ennel tobb; BL csoport, EL tovabbjutas mar bravur.
Nehogymar ne torekedjunk a BL-re! Igenis legyunk pofozogepek inkabb 5 èvente.
Egyebkent nem vagyok biztos, hogy feltelen slovanos szintu pofonok lennènek (jatszanank 2 meccset 4.kalapossal es a 3.ban is lehetnek olyanok). A BL 4.kalapja azert nem sokban kulonbozik az EL elso feletol, akkor meg inkabb ott kapjunk ki toluk.
Raadasul elvarasok nelkul lehetne elvezni, es ha mèg egy slovanos teljesitmeny is tobbet hoz, mint az EL elso 3 csapatan kivul barmi, akkor mirol beszelunk?
Ettol ma mèg siman kikaphatunk 3-0-ra, es meg se lepodnèk. De ha vegre sikerulne tullepni azbarnyekunkon es nyerunk 1-0-ra, az is benne van. Nyilvan ugyanezt mondjak a bolgarok, nekik pont ugyanekkora a lehetoseg.
köszi szépen. nekem nem is kérdés a prioritás - eddig sem volt az.
ha csak nem egyezünk ki itt abban, hogy mindegy, hogy az állam jelenti a pénzforrást, ami adóforintokból jön létre, vagy a teljesítményed után kapod a téged illető stexet, amit BUEFÁ osztogat.
Az egy másik beszélgetés, hogy hozzánk passzoló ellenfelek lennének a másik 2 ligában. Majd átesünk onnan az EL-be, majd onnan meg a KL-be. De addig kell menni a nem közpénzért, ameddig csak lehet.
És mit kezdenek ezzel a pénzzel, ma a kazahok, illetve esetleg 2 hét múlva a Celtic ellen kiderül. Erről már van rossz tapasztalatunk. Bár a 2020-as BL-pénz se tiszta, hogy mire is mentünk vele.
A macedónok kb. tavalyi Banja Luka szint. Futnak, rúgnak, kellemetlenkednek. Focizni nem tudnak. Qarabag tegnap egy nagyon vérszegény focival is előnyt szerzett idegenben. Biztos tudnak jobban játszani a kazahok is, de náluk meg a játékosok képességei elég behatároltak. Hangsúlyozom a tegnap látottak alapján.
Osztom is, meg nem is. az 5M EUR-t be kell húzni. az a mi minimális vállalásunk kell legyen. a többi valóban ajándék, de emlékeim szerint fényévnyi kölönbségek vannak a BL csopkör pénzek és az EL/KL pénzek között.
majd IVÓ, vagy Pac pajtik kisegítenek ezekkel az infókkal, remélhetőleg
Viszont eltelt 5 év a legutóbbi BL óta. Megint azt akarjuk, hogy 25 év legyen? Vagy látsz valamiféle fejlődést, aminek következtében még 2-3 EL/KL-csoportkörös év, és akkor érettek leszünk a BL-re, amikor már te is elvárod, mert nem lennénk pofozógépek? Ugyanis ez a bizonyos szezon nem akar eljönni évek óta. Sőt, 2021 bizonyította, hogy az EL-ben is lehet nagyot zakózni (de tudom, hogy most a KL-ről beszéltek - azért a Genk/Fiorentina csoport ott is necces volt, hogy pont meglett).
Vagy akkor ismerjük el, hogy arra használjuk a BL-selejtezőt (sőt, az aranyérmet), hogy minimális céllal csoportkörözzünk lesz, ami lesz alapon. Ezzel szemben azt mondom, legyünk 5 évente pofozógépek (csak jönne már, és akkor megint nyernétek 5 évet). Ám a helyzet az, hogy 2023-ban is nagyon jó sorsolás volt (a Klaksvíknak), és már akkor meglehetett volna a BL. Szóval válasszuk szét a kettőt: van egy sokak szerint elérhetetlen BL-csoportkör, és van egy odáig vezető út, amit hol komolyan gondolunk (Rebrov, de még akár Stögert is idevenném, elvégre kiszenvedtük Prágát és a Young Boyszzal is pariban voltunk, nem volt olyan égés, mint később a Qarabag elleni 1:3 itthon), hol nem, és csak egy kicsit kellene jobban figyelni, több playoff, akár csoportkör lehetne. Tehát mire eljutnánk oda, hogy pofozógépek lennénk, érdemtelenül kiesünk, és nem azért, mert más kávéház egy Qarabag vagy Midtjylland, hanem mert nem tesszük oda magunkat.
Mellesleg egy dolog a Slovan pofozógépi mivolta tavaly, de az új rendszerben akár lehetne is pontokat csípni, főleg azért, mert nem kell attól tartani, hogy lesz visszavágó egy Barca ellen, mint volt 2020-ban. Úgyhogy sokkal árnyaltabb ez a kérdés, mint hogy pénzek, koeff, pofozógép. Ez kb. 3 árnyalat, én meg soroltam még vagy 4-et.
Szerintem is ez lenne az optimális. Csak ugye nem nagyon jönnek a BL playoff szakaszok. Látva a tegnapi Qarabagot, idén jóval nehezebb a Ludo körünk mint a playoff lenne majd.
Szerintem a Fradinak pont ez jelenleg a bevétel - eredmények optimum, amit a végén írtál: a playoff körben átesni az EL-be.
A BL-ben semmi értelme pofozógépnek lenni, az jelenleg túl magas szint még ahhoz is, hogy érdemben fejlődjön a játék.
Játékerő alapján a Konfettit látom igazából jelenleg a Fradi helyének: neves ellenfél ott is lesz az első kalapból, de összességében ott realitás a mezőny felső felében végezni.
Kösz! Végre valaki átlátja ezt a bornírtságot. Tehát van összefüggés az MLSZ és NSMI szabályok között? Lejjebb írta valaki a 7000 percet, amit én is olvastam valahol, de aztán jelentek meg más számok is. A 7000 iszonyúan soknak tűnik.
viszont a 7000 (avagy letárgyalt) fiatalpercnek össze kell jönnie, lehet ez válogatott, MK 8 között, nemzetközi kupa, nb1, ebben Gruber és Kaján is benne van.
Azt nem engedjük el, anélkül a kiemelt Akademai statuszt elvesztenénk, sutba vágva az egész UP-t. valamirevaló klub UP nélkül nulla jövőképpel rendelkezik.
viszont a BL pénzből ha úgy van, télen tudnánk venni még játékost, ha szorul a hurok.
Csak a kiemelkedő összeget jegyzem meg, franc se tudja, hogy mennyibe kerültek! Ez olyan, hogy nagy tehetségeket hozunk (pl. Gavric), oszt azok is maradnak. Örök tehetségekkel meg teletömtük a rozsdát. :-)
Nekem egyelőre olyan érzésem van, mintha az eddigi tétmeccseink is felkészülési meccsek lettek volna, legalábbis kísérleti összeállítás értelmében. Ez eddig biztosan nem rotálás, max. a hazai szabályokra teszünk, vagy nem. Amennyiben BL-főtábla lesz, szerintem az 5magyart is elengedjük. Ott sokkal több a lé, nekem viszont a sikerélmények számítanak, a pénztárcámat nem érinti közvetlenül.
csak az NSMI szabály érdekes most nekünk, (Mlsz szabály annyiból egyszerűsödött számunkra, hogy a 4+1-et elengedtük ami 500 M-t ér, az 5 magyarnak viszont pályán kell lennie, függetlenül hány évesek-325 M a jutalom.) "a fiatalpercekbe beleszámít az NB I, az NB II, a nemzetközi porond, a Magyar kupa legjobb 8 csapata közé kerülés, de úgy is lehet pontokat gyűjteni, ha egy játékost külföldi elitbajnokságba értékesítenek"
Cadu helyett O'voda akár. Cissé 3 meccset kapott azért a semmiért, ez igaz?
Stabil cseréink: Nagy B, Pesic, Gruber, Zaka, Levi, Gruber, Szalai/belga torony. És kész a keret. Sevikyan, Cirkovic, meg a hombár fejű Keita peremre. Én bízom egy normális csatár igazolásában is.
Cirkovic ennyi pénzért (csak az ára több millió euró volt, nem?) összesen nem játszott egy egész meccset. Sevikyan is hamar kukába került újra, pedig a főnök még dicsérte is. Úgy tűnik, hogy nem akar két csapatot a mester, inkább elindult a magyarosítás irányába (Botkának meg a fekszik a három védős rendszer) és kezdi partvonalra rakni a ballasztot.
Fájdalmas volt visszanézni a Qarabag elleni visszavágót 3 évvel ezelőttről. Ha a 4:3-hoz hasonlítom, akkor ugyanazok a védelmi hibák vannak. Szóval ez a leggyengébb csapat a lehetségesek közül nem nagyon vigasztal.
A 4. körben a Qarabağ volt szerintem a leggyengébb csapat a lehetséges ellenfelek közül így valóban nem panaszkodhatunk.
Ehhez viszont venni kell a mostanit ahol azért nem voltunk szerencsések a sorsolással, a Razgradnál jöhetett volna több könnyebb ellenfél is (Malmö, Kairat, Shkëndija).
Szerencsére nem megoldhatatlan a feladat, reális sansz van egy BL-csoportra ami nem rossz.
Nem úgy jöttem, hogy cseszegessek (bár a Dibusz-probléma nem róla szól, hanem a cserékről és a vezetői döntésekről), de pont megnéztem egymás után a két múlt heti összefoglalót, és: Josephnek mindkét meccsen volt egy olyan helyzete, hogy egyedül vitte szembe a kapussal, és laposan belerúgta.
Most vagy a magyar, bolgar, azeri (a makedont nem hiszem) ott lesz a fotablan.
Ennel egyszerubb es jobb sorsolas nem is lehetne, es ha ezt se sikerul megugrani, tenyleg hanyagoljuk. A nehezebb valszeg a Ludo lesz, valoban a 60-40 realis oda, nem mi vagyunk a jobbak, ez egyertelmu. Innen szèp.
Ha a Skehindija maradna az EL playoffban, az azert nem megugorhatatlan, de hat a romanok is ezt mondtak.
A fotelhuszár kibicek miért kell már most a játékosokat cseszegessék? Nincs olyan kapus aki ne vétsen hibát egy-egy meccsen. A Dibuszé ráadásul nem is lett megbüntetve. A most hiányolt VÁ mekkorát hibázott EL meccsen?
Az a benyomásom, hogy ezen a topikon több a Fadi ellenes mint a valódi drukker!
No persze a hőn szeretett NSO előszedte valahonnan az osztrák határszélről a 70 éves Magyar Istvánt, aki anno diszidált s nyugaton játszogatott s ma osztrák nyugdíjat élvez. A Fradifóbiások meg megtapsolják, hogy nem érdekli az FTC és nincs róla jó véleménnyel!
Kifejezetten barátinak érzem a sorsolást. Persze ehhez az kell, hogy összeharácsoltunk vagy 40 koeff. pontot, csináltunk 6 csoportkört, első körben nem játszunk és utána végig kiemeltek vagyunk. Most játszunk egy papíron 50-50% kört, ez jelenlegi állapotunkban inkább 40-60% a bolgárok javára. Amennyiben megugranánk, ez a siker szerintem be is vinne minket a főtáblára. Ott aztán vérfürdő. Rengeteg pénz persze, mert már a playoff vesztese is 5M eurót kap. Cél természetesen mindig is csak a BL főtábla lehet, de nem sírom tele a párnám, ha El lesz belőle.
Mikor egy Zagreb vagy Young Boys ellen estünk ki, valahogy elfogadható, mert hát ismertek, jobbak, régóta. De amikor jön egy ilyen Ludogorets és macedón/azeri kör, akkor csak ott van bennem, hogy teljesítményünktől függetlenül jó lenne továbbjutni, és jobban fájlalom a kiesést, mint normál esetben.
30 éve:
1995: BL nekünk, a Qarabagnak meccse se volt, a Ludogoretsnek sem, a Shkendija az EL 2. selejtezőkörében kiesett
21 éve:
2004: EL nekünk, a Qarabag az EL 1. selejtezőkörében kiesett a Besztercebányától, a Ludogoretsnek továbbra sem volt meccse, a Shkendija (vagyis valami jogelődje) kiesett az EL 1. selejtezőkörében
Szóval összefoglalva: ha most ne lenne meg a BL-csoportkör, mikor máskor? Milyen sorsolásunk legyen, hogy egyszer összejöjjön? Szerdán kiderül.
A Ludo elleni párharc tétje 5 millió euró, ugyanis ha továbbjutunk ellenük és a BL playoff-ban esünk ki, fájdalomdíjként 5 millió eurót kapunk az UEFA-tól
Ha kiesünk és az EL playoff-ban nyerünk, akkor nincs ez a bónusz
Nem értem a vitát, vagy hogy miért kell egyáltalán beszélni erről. Varga évek óta epizódszereplő, Dibuszt csapáságyasra járatjuk, és ez edzőtől függetlenül (!) jó mindenkinek. Tehát se Keane, se Janssen (már majdnem Sztankovicsot mondtam, hirtelen el is felejtettem, hogy volt egy hollandunk), se Csercseszov nem gondolta máshogy.
Ennek következményeként Varga dobbant. De még most sem valami aktuális történét szolgáltatja a témát, hanem random kitaláltátok, hogy baj. Ám ha, mint fent leírtam, évek óta ez a megszokott, miért pont most váltanának? Itt majd igazán a Dibusz utáni korszak lesz érdekes.
igen, amikor megtortentek ezek a valtasok es eladasok, mar tudtuk, hogy ebbol baj lesz. Igazi balfaszsag volt 2 veteran-koru kapussal nekifutni a szezonnak.
egyebkent meg megertek minden kapust aki elmegy tolunk, amiert meg csak epizod-szerepeket kap nalunk ugy, hogy az 1. sz. kapusunk rendre bakizik minden 5. meccsen. nehez lesz ez igy
Seeded FK Bodø/Glimt (NOR) Winners of Pairing 1: Malmö FF (SWE) vs F.C. Copenhagen (DEN) Winners of Pairing 2: KKS Lech Poznań (POL) vs FK Crvena Zvezda (SRB) Winners of Pairing 3: PFC Ludogorets 1945 (BUL) vs Ferencvárosi TC (HUN) Celtic FC (SCO)
Unseeded Winners of Pairing 4: FC Kairat Almaty (KAZ) vs K Slovan Bratislava (SVK) FC Basel 1893 (SUI) Winners of Pairing 5: KF Shkëndija (MKD) vs Qarabağ FK (AZE) Winners of Pairing 6: FC Dynamo Kyiv (UKR) vs Pafos FC (CYP) SK Sturm Graz (AUT)
Group 1 Seeded Winners of Pairing 1: Hamrun Spartans F.C. (MLT) vs Maccabi Tel-Aviv FC (ISR) BSC Young Boys (SUI) Pairing 1: PFC Ludogorets 1945 (BUL) vs Ferencvárosi TC (HUN) Pairing 2: Malmö FF (SWE) vs F.C. Copenhagen (DEN)
Unseeded Pairing 3: FC Dynamo Kyiv (UKR) vs Pafos FC (CYP) SK Sigma Olomouc (CZE) Pairing 4: KF Shkëndija (MKD) vs Qarabağ FK (AZE) Pairing 5: FC Kairat Almaty (KAZ) vs K Slovan Bratislava (SVK)
Igen, azt a Vargat. Nem kellett volna odaadni, sot, mar tavaly is sokkal tobbet vedetni.
Dibusz kioregedoben van, lassul fejben, testben, de nagy a rutinja.
Emlekszem, a Lipcse csinalta par eve, hogy Gulacsi meg egy feka csavo volt a kapus, egyik a nemzetkozi kupaban, a masik a bajnoksagban vedett. Ez talan tulzas lenne, de a bajnokik ketharmadaban siman vedhetne Varga.
De Grof is, ha mar itt van. Nyiregyhazan is siman.
Dibusz játszatását már nagyjából senki nem érti. Barcika...3-4 kapura tartó lövés...gyakorlatilag nincs kockázat. hajmeresztő hibákat követ el és lelassult. bajt fog csinálni
Egy nagy helyzetet hozott ossze, Botka becsuszasa mentette meg a helyzetet.
Erthetetlen, miert jatszott es nem Grof (vagy Varga, akinek pont ilyenkor kene vedeni itt).
Neki tobbet kene pihenni osszel es lassan felepiteni az utodjat. Varga alkalamas lenne, en ot vedetnem a bajnokik jo reszen osszel, kiveve a necceseket.
Így kezdtem. Azaz, végig nem olvastam, ahogy az NSMI szabályrendszert még hosszasabban citálták. Ezért kértem rövid verziót, mert szerintem minél hosszabb egy jogszabály, annál könnyebb megtalálni benne a rejtett kiskapukat.
Két megjegyzés csupán: nem csupán Fradiban gondolkodom, hanem válogatott, vagy ha tetszik en bloc magyar fociban. A másik, amennyiben a pletykák igazak (nem szoktam felülni nekik, de vannak itt köztünk is, akik határozottan állítják), akkor az emberré nevelés is sántít kicsinyég. A sportoló meg ez esetben focista.
Túl sok a "mintha" a szövegben. MLSZ szabálya: 5 magyar, abból 1 fiatal teljes meccsen. NSMI szabály percekben határozza meg a keretet. Nem tudom eldönteni mennyiben, kavarnak ebben eleget. MLSZ esetén félmilliárd ugrik, NSMI esetén akár sok milliárd is. (Amivel alapvetően nincs bajom, ha valaki pénzel, teremtsen feltételrendszert.)
A problémám az, hogy jogi értelemben szerintem nem érintheti egy független szakszövetség által kiírt szabályrendszer szerinti sporteseményt egy kívülálló szabálya. Az NSMI csak és kizárólag az Akadémiákkal kapcsolatos szabályrendszerét határozhatja meg, illetve várhat teljesítést az adott támogatásért cserébe.
Félre: a magyar kajaksportot támogató Leves- és Lekvárzsibbasztók Nemzeti Egyesülete akik lapáttal járulnak hozzá, eldöntik, hogy ezentúl csak lukas lapáttal lehet indulni hazai versenyeken.
Szerintem pedig az lenne a fontos, hogy tiszták és egyértelműek legyenek a feltételek!
Példa: egy csapat kimeríti a cserelehetőségeit. A "fiatal" játékos lesérül, (hordágyon kell levinni a meccs 60. percében), vagy éppen azonnali pirossal, vagy két sárgával el kell hagynia a pályát. Objektív okokból lehetetlenség betartani a hozott szabályt. Most pedig rosszindulatú leszek: a pogácsazabálók megdumálják mindezt a bírói testülettel és a lapok osztása ezek szerint fog működni.
Ugyanígy ha a kis Lisztes hazatérne kölcsönbe, akkor talán még nem késő belőle is focistát faragni, ha már az apjának nem sikerült.
Nagy kérdőjel, hogy ha tényleg hazakerül, az jó-e nekünk.
Először is komoly tétmérkőzést mikor játszott utoljára? 15 hónapja?
Mennyire lehet beilleszteni a csapatba?
Nem kizárt, hogy hónapokig tart majd újra felépíteni, a Ferencváros pedig nem rehab.
És miért jó az a Fradinak, ha más klubnak építjük fel?
Persze nem mindegy az egésznek az anyagi vonzata. Mert ha a bérét egészben a németek fizetik, akkor üsse kő.
Egy apróság: a csodálatos utánpótlásrendszer feladata a focistanevelés, nem apukáé, bármilyen jó játékos is volt. Az emberré-sportolóvá nevelésben már jóval komolyabb a szerepe.
Mintha azt mondták volna, hogy a BLben lenyomott fiatal percek duplán számítanak. Tehát ha Tóth Alex végigtolta a Noah ellen, akkor az a tegnapi meccset is kinullázta szerintem. Valamint tegnap a vége felé mintha már 7 magyar lett volna a pályán. Mintha az is rémlene, hogy összességében kell meglenni magyar és fiatal percnek is. Ergo tegnap előre dolgoztunk, így ha lassan is, de össze lehet rakni a percekben egy olyan előnyt, hogy ne kelljen számolgatni majd egy- egy fontos meccsnél, hogy kinek mennyit kell a pályán lenni.
Ha valamihez, akkor a csatárok lelkivilágához mintha értene Keane. Egy kis gondot kéne fordítania a srácra, mert mozog benne valami, talán nem lisztkukac. Ugyanígy ha a kis Lisztes hazatérne kölcsönbe, akkor talán még nem késő belőle is focistát faragni, ha már az apjának nem sikerült.
Grubernél ül az, amit Hegedűs Henrik ecsetelt múltkor a Fradi - médiában, hogy ez a formáció - váltás kedvezhet neki. Régen, amikor megkapta a lehetőséget, akkor a 4 védős rendszerben szélső játszott a vonal mellett, miközben nem igazán szélső, anno a Felcsútban sem azt játszott. Ebben a 3-4-2-1 -ben viszont nem neki kell a szélességet megadnia, közelebb játszik a centerhez meg a kapuhoz is, jobban kijönnek az erényei.
Dibuszt én se értem, hogy miért nem pihentetjük többet (nem csak Keane, már a korábbi edzőknél se volt ez jellemző). Benne van a korban már, az elmúlt években elképesztő mennyiségű meccset lejátszott, egy Barcika ellen nulla kockázat Grófot a kapuba tenni, ő meg hangolódhatna egész héten már a Ludo elleni meccsre.
Ha az Alcatraz még rendeltetésszerűen működne, a második félidő végtelenített lejátszásával történne a csoportos fenyítés.
Dini egyik legnagyobb kedvelőjeként úgy vélem ráférne egy kis pihenés, nem fizikai, hanem szellemi értelemben. Tudjuk róla, hogy reflexkapus, ez pedig szorosan összefügg az idegpályák működésével, amelyek a kor múlásával gyengülnek, rozsdásodnak. Több regenerációra van szükségük.
Jó a Botka a háznál. Keita off. Gruber pedig mindig legyen bizonyításkényszerben. Láthatóan használ neki. Újakról egyelőre nem nyilatkoznék, egyik sem győzött meg, bár van aki lefelé lóg ki de nagyon, pedig jó kosaras válhatott volna belőle.
Teljesen össze vagyok zavarodva ezektől a klf. szabályoktól! Tudna valaki segíteni konkrétumokkal? Tegnap nem volt a pályán "fiatal" játékos. Ez egy bizonyos összegtől való lemondást jelent. Nem úgy volt, hogy akkor nulla a lé? Hogy van ez?
Akadémia teljesítménye. Ha más csapatoknál játszanak olyanok, akik a mi akadémiánkon nevelkedtek, azok más csapatoknak hozzák a lét? (Egyszerűen nem vagyok hajlandó holt tengeri tekercs méretű faszságokat olvasgatni ezekről, létezik rövid összefoglaló?)
Nehez realisan ertekelni, a B csapat is osztalyulonbseggel jobb, de az ellen sem vallott szegyent. Volt helyzetuk is, szep kapufa, Dini is osszehozott egyet.
Gruber jo volt, Botka is. Az uj fiu nem latom hogy jobb lenne Abu Faninal vagy Levinel, de korai megitelni. Nagy B a balszelen ezen a szinten belefer.
Az a Raemakers csavo viszont nem tetszik, borzaszto lassu es nehezkes.
Zaka meg a szokasos.
De a nagy rotalas, pihentetesek jol lettek osszerakva, szerdan a lelaton ucsorgokre var a feladat.
Hétfőn már sorsolás, úgyhogy hamar kiderül. Talán még csoportozhatnak is délelőtt, és akkor csökken 2-3 csapatra. De ha azt mondanám, esélytelen a csoportkör, előbb talán legyen meg a Ludogorets, addig tényleg felesleges álmodozni.
Nezem a kassiesa oldalt, ha papirforma tovabbjutasok vannak, es a kiemeltek mennek tovabb (mi is), akkor a playoffban a sturm, slovan, qarabag, basel (uj belepo), dinamo kijev lenne a nem kiemelt csoport.
2 témám is van. Az egyik, hogy amikor néztem az ismétlést a meccsünkről, akkor 2 fő tőlünk a csk Dibusz és Gartenman ment a meccs eleji kézfogóra a jvhez. Ez a két személy az, aki érdemben értekezhet a sporival mérkőzés alatt? Kb mint a csuszkában, van egy kapitány és egy helyettes?
A másik az Arzani. A nemzetközi keretből múltkor kikerült (állítólag egy azeri pecsét miatt). Most aem került be. Ráadásul az örmény játékosunk is előtte van a sorban, egy percet nem kapott 3 meccs alatt. Ilyen légióst mi a bánatnak igazolunk?
olyan nincs, hogy valaki nem áll a csapat rendelkezésére. vagyis lehet, de ezt szerződésben kellett rögzíteni. kizártnak tartom, hogy kötnénk olyan szerződést, amelyben le van írva, hogy vallási okokból péntektől-szombat napnyugtáig nem foglalkoztatható a játékos. utazás, edzés, meccs? ráadásul ha kedd-szerdán kupát játszunk, akkor vasárnap nem sok meccs lesz
Nem tudom, hogy kávézó vagy söröző vagy mi, de állítólag májusban bezárt valami, most pedig csak mezeket árulnak a helyén. Legközelebb ellenőrzöm! Sok hülyeséget tudok hallani, de ez most tényleg a legnagyobb lenne, ha nem lenne igaz. Hogy kávézó vagy mi volt, nem tudom, de én is úgy emlékszem, hogy kettő volt. És mindkettő ott a bejárat környékén. Székháznak nem nevezném, mert ugye a Népligetben vannak, de nekem a stadionban van a székház.
valaki mondja már meg, hogy ha itt van a magyar szabály, alá is írtuk, be akarjuk tartani, akkor miért kellett eladni Baráth-ot egy lengyel élcsapatba?
Már 1450 Ft a korsó Coors a stadionban. Valahol vicces, hogy akkor is drágul, ha újév van (jan. 1.), meg akkor is, ha új szezon (júl. 31.). Vagyis nem nagyon követem, de tegnap ránéztem, úgyhogy januárban megint rá fogok, úgyis megéljük a tavaszt.
Más: csak tegnap hallottam, hogy a Fradi Kávézó bezárt a szobroknál. Értem, hogy nem jár oda senki egy kávéra hétköznap délután, de biztosan nem fér bele a milliárdos költségvetésbe kinyitni meccsnapon pont annyira, mint a benti büféket? Költői kérdés, mert belefér, de az lehet a logika, hogy a VIP igyon bent, úgyis ingyen van, mindenki más meg ne ott akarjon barátkozni, hanem akkor aluljáró meg Szöglet és utca. Csak erre nem kellett volna 11 évet várni, vagy lehetett volna már tervezéskor így gondolni, hogy a VIP úgyis bent fog vedelni.
Én akkor is inkább a pozitív kategóriába sorolnám őket, ez volt hosszú évek után az első csoportkörünk, így is túlteljesítettünk (Espanyol, Moszkva, idehaza Ludo) és senki sem várt továbbjutást.
Dibuszra nagy a Fradi mez. Pszichikailag sincs rendben régóta figyelem a mimikáját miközben nyilatkozik. Folyamatos grimasz. Régebben jól védett 1 éve nem Fradi szint. Kapusok között szét lehetne nézni a hazai piacon is van kiből válogatni, külföldi szabály miatt is.lassan úgyis Dénes át kell hogy adja a stafétát, valami új korszakos Fradi ❤️ zöld vérű ikonnak.
Ez .mondjuk igaz. Bár Dibusz reflexei már korántsem a régiek, a gólokat nem az ő számlájára írnám. Ez egyelőre egy fos, bizonytalan, összefésületlen védelem.
4 gólt kaptunk 2 meccsen, nincs nagyon miről beszélni.
Egyébként megnéznék egy statisztikát, hány olyan meccsünk volt, ahol játékos és cseréje is gólt szerzett. Ugye sokszor azt cseréljük le, aki vagy jót ment és pihenjen, de a cseréje már nem tesz hozzá sokat, vagy azért, mert béna volt és majd a cserétől várjuk a megváltást, na, itt meg az történt, hogy Pesic és Varga is gólt rúgott. Erre azért ritkán van példa. Sőt, még valami bizarr okból némileg hasonlítanak is egymásra fejre.
Hát a tegnapiba befért volna, én se őt hagytam volna ki a keretből, pont ezért. Ha még nem is kezd, a 2.félidőben ha 4 védőre átállunk és bejöna jobb szélre, lehetett volna variálni.
Kettős győzelemmel továbbjutottunk. Pont. Ez mindig pozitív és egyáltalán nem magától értetődő. A minimumelvárás meg van.
Pozitív volt a támadójáték egy közepes nb1-es szintű csapat ellen, volt bőven kidolgozott helyzet, lövések is. Kettőt bánok, ami csúnya volt: Józsi nem passzolása Vargának, meg Zaka meccslabdája, amit jobb belsővel kifelé kanyarított. Levi jó, tegnap nem ment annyira, a cseréje indokolt volt és Zaka zakatolt (haha), csak ne lenne ügyetlen (a tizit is majdnem kihagyta). Nekem Józsi tetszett ettől függetlenül.
Ami gázos, az összeszokatlan védelem. Talán a felállás sem volt így jó, ennyi lomha védővel, Szalai meg a Melák is lassú, utóbbi kimondottan rossznak tűnt, de lehet csak az első meccs izgalma. Teljesen hiányzott a két szélső védő, ez a baloldali Owadaba vissza se nagyon jött és nem tett hozzá semmit. Pont egy Civic/Ramirez hiányzott innen. Sajnos Makre is sokat hibázott, az első gólnál beragadt, a harmadiknál nem ért vissza, majd amikor helyet cseréltek a melákkal, addigra helyzetbe kerül és beadta a támadójuk. Bizony akár egy Botka is jól jött volna ide becserélni. Cissé hiányzott és Gartenmannak is voltak lemaradásai (a 3.gólnál parádésan luftot fejel, mert elfejelik előle és gól lesz).
Szerintem nem lesz ez a felállás így jó, pláne a nemzetköziben. Inkább legyen hátul 5 védő, akik kevésbé mennek fel, mint 5 középpályás akik nem érnek vissza. Ez a tegnapi a bolgárok ellen kevés lenne, de nyilván mindenki észlelte és nem is így leszünk (Cissé be, melák ki, Ötvös esetleg hátrébb, Maiga be).
Dibusz sem volt formában, egy nagy védése volt jobb kézzel a 2.félidőben, ami nagyon kellett, de a 2. és különösen a 3. gólban benne volt.
A meccs legjobbja a bíró volt.
A mez a tévében messziről tiszta fehérnek néz ki. Nekem tök mindegy egyébként miben játszunk.
Visszakerestem, és te voltál az egyetlen, aki jelezte, hogy Botka kiegészítő ember, sőt, arra a hírre, hogy Botka kimaradt az UEFA-keretből, nem is reagált senki, hogy jó vagy rossz.
Szóval akkor kérdezem: a tegnapi védőszidás után biztos, hogy nem férne be Botka? Vagy akkor ő náluk is rosszabb?
"Ádámék tizenhat perc alatt megegyeztek Hajnal Tamással és Palásthy Norberttel a percekről, ezért sem értjük a helyzetet jelentette ki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár egy szerdai háttérbeszélgetésen, amikor az állami kiemelt akadémiákkal rendelkező NB I-es klubok helyzete, illetve vezetőik sajtóbeli vagy közösségi oldalon zajló üzengetése került szóba"
Szerintem erre a kritikára most nem szolgált rá, Látszik, hogy nem egy zsonglőr, de ha az lenne, miért játszana itt? 16 meccsen rúgott 8 gólt, volt közötte néhány szép és fontos is. Tegnap gól, gólpassz, szétfutott örmény védelem. Jól érkezik kapu elé, ott van ahol kell, gyors és erőszakos. Kapja a bizalmat és él vele.
2017: Ferencváros-Midtjylland 2:4, visszavágón 1:3. Szépen elrontottuk az első félidőt, de vajon a dánok bánkódtak-e azon, hogy kettőt kaptak? A visszavágón se sikerült 0-ra lehozniuk. A következő fordulóban megint gólzápor, a Gdynia ellen 3:2-es vereség, de hazai pályán 2:1-gyel több idegenben lőtt góllal továbbjutottak. Megint nem tanultak a sok kapott gólból... aztán a playoffban a Limassol ellen megint 3:2-es vereség (tehát idegenben mindig kaptak 2-3 gólt, tőlünk is), otthon már csak 1:1-re futotta, és kiestek. De a lényeg nem is ez, hanem hogy alapvetően elvoltak mindig a sok kapott góllal.
2021: Ferencváros-Young Boys. Mindkét meccsen 3:2-es svájci győzelem, összesítésben 6:4. Vajon a Young Boys szurkolói leálltak panaszkodni azon, hogy két meccsen 4-et kaptak? Mi bosszúsak voltunk, az tény, még a visszavágó első félidőjének végén is volt feszültség, mikor hosszabbításra álltunk. De ők annyira nem, mentek tovább, a csoportkörben bár negyedikek lettek, mindenki ellen minimális vereség, de amúgy győztek is, volt 5 pontjuk, meglehetett volna a 3. hely.
2025: Ferencváros-Noah, 2:1, 4:3. Ismét dupla győzelem, mint 4 és 8 éve korábbi ellenfeleinknek, de mégis csak panaszkodunk.
kettős győzelem meg van, egy jó KL csoportkörös csapat ellen, amolyan tavalyi Borac. most a gibraltáriakkal játszanak, meg is lesz nekik a csoportkör.
szerintem innentől hátra lehet dőlni, de én úgy nézem, ez a csapat valahol az EL/KL határán van, ez most nem bántás, aztán majd eldől hogy hova billen a mérleg. Ludo ellen 40-60 az esély, de nem reménytelen egyáltalán, lehet könnnyebb lenne őket megverni, mint az esetleg play-offban a Malmö/Genk/ vagy a kiesésük ellenére a Fiumét.
Érdekes módon a(z egyre növekvő) Rebrov-imádat megúszta azt a páros meccset is. Bár talán azért, mert 15 év után az első csoportkörünk volt, ezért annak is örültünk, hogy egyáltalán van. Meg mondjuk nem utolsók lettünk, sőt, majdnem továbbjutottunk. Illetve nem volt VAR az utolsó meccsen a kezezésnél.
Szóval, ja, gyakorlatilag igazad van, elméletileg pedig nem ilyen szürke a kép.
A továbbjutás amúgy igazán az Espanyol elleni hazai iksszel ment el, mikor röhögve lötyögve tartalékolva akkor egyenlítettek, amikor akartak, pont mint 4 évvel később a Fiorentina.
Ritka korrekt játékvezetést láthattunk tegnap! Legjobbak voltak a pályán.
A csapatról? Unom már az állandó rebrovozást! Dalnoki Jenő sokkal jobb volt! Vagy menjek még régebbre?
Ennek ellenére a védelem átjáróház. Egyszerűen értékelhetetlen. Józsiban is csak az a jó, hogy nem gondolja túl a focit. Nem is tudná, beveri, mint ló a lónak.
Kevesek vagyunk a BL-hez, az EL is egy nagy falat lehet, de csak összerázkódik valami egyszer.
1. Visszakereshető, megmondtam, amíg szerencsét hoz, én minden meccsen elmondom, h milyen béna.
2. Meccs embere😀
3. Egyetlen skillje, h kiszámíthatatlan. Kb olyan, mint Somalia volt. Rohan, mint az állat, váratlan helyeken tűnik fel, és valahogy bemegy róla a labda.
4. Labdát vezetni nem tud, és azokat a helyzeteket hagyta ki, amit be kellett volna rúgnia.
Rúgott egy gólt, kiharcolta a 11est. Az miért gólpassz, hogy odarúgta Pesicnek, aki háttal átvette, majd megcsinálta a cselt 2 ember ellen és jól előtte.
És aki ma tényleg jól játszott: Tóth Alex, Ötvös, Zakariassen és esetleg Pesic.
És nem kell egyetértünk😀 De amikor ennek a srácnak elfogy a mákja, akkor olyan pfújolást fog kapni, mint nem is tudom kicsoda. Hüsing mondjuk.
A legnagyobb bajunk a védelem. Ez egy gyalázat. Főleg, h Szalait nem bírja el a csapat. A Levi Zaka és a suta Maiga csere nagyjából rendberakta a fő problémákat.
Viszont ez a jv nem tudom ki volt, de ilyen jó játékvezető itt szerintem sosem járt(bár nem volt nehéz meccs).
Csoportkör megvan, de kelleni fog egy csapat és főleg egy védelem.
Akkor valószínűleg nem értetted a mondandómat. Pont ezekről a felszopókról beszélek. Szerintem nincs még egy ország, ahol ennyire magas a prolicenszes edzők/igazolt labdarúgók aránya. Itt megélhetési up képzés, up képző szakemberek vannak. Az irányító testületekben meg tornából felmentett, önjelölt megmondók (tsz elnökök, pártfunkcik, gazdasági zsenik, zuklembergnélokosabbak, stb) ülnek. Ahogy egy klasszikust idéznék: Itt mindenki hülye? - Itt mindenki
Kikkel?? :D Ezt csinálják kva nagy sikerrel 1986 óta :D Majd azok teszik rendbe akik elkúrták? Vagy akik lassan 40 éve szinte semmit nem tudnak felmutatni? Szerinted kik oktatnak az edzőképzőben? Azok kitől tanultak? Akiket oktatnak mit fognak ott tanulni? Ne legyél már ennyire faék pls.
Hát ettől az örmény csapattól csak erősebbek lesznek és ezektől eddig kaptunk 2 meccsen 4 gólt. Keane-el szerintem ne is álmodjunk itt a BL-ről. Kedvelem, jó fejnek tűnik meg a játékosokkal is jól szót tud érteni, de leoktatni pontról-pontra merre mozogjanak a játékosok (ahogy mondjuk Rebrov tette) különböző szituációkban, erre valószínűleg képtelen. Iszonyat bizonytalanok vagyunk hátúl és ezt a Ludo-Rijeka meccs továbbjutója már kegyetlenűl kifogja használni.
Sajnos ez a jó ötlet (magyarosan egyedi) még sehol a világon nem lendítette elő a nemzet futballját Az ahogy meg közben formálják, magyarázzák, alakítják, egyszerűen nevetséges. Meccsenként 2,5 magyar fiatalt játszatni csapatonként nem szakma, hanem hasraütés. Utólag meg módosítgatni, meg mindenféle kamu magyarázatokat, kiegészítéseket tenni (pld. ha bundásligában játszik egy eladott fiatal magyar az 3x-os perccel számít bele az elszámolásba, meg ha megsérül a válogatottban majd kitalálunk valamit) az egyszerűen nevetséges, amatőr és egyben szánalmas. Dilettánsok, tornából felmentettek, meg pénzéhes voltzsoldosfelszopók gyülekezete
Ezt az egesz magyarajanlast azzal kellett volna kiegesziteni, egy mondattal, hogy az a csapat felmentest kap, aki bejut nemzetkozi csoportkorbe. Ennyi.
Akik nem, es csak a bajnoksag van, ott lehet bohockodni.
Az ötlet amúgy jó, a megvalósítás szar. El kellett volna zavarni a búcs picsába a magyar "szakmát", és hozni helyettük nem megvesztegethető szerbeket, horvátokat, hollandokat, akárkiket és monjuk 5 év múlva életbe léptetni.
Ezért jó ez a magyarszabály, meg az NSMI, mert nem tudod élesben játszatni azt a csapatot a bajnokságban, amit a kupában. Szalai megmondó ember, meg uzsorás állítja össze a csapatot. Micsoda szakma! Így könnyű összeszokni a védelemnek, meg a középpályának. Keane mondta is, hogy a mötöká ellen ki akarta próbálni a Tóth-Ötvös belső középpályát Lehet akkor már kiderült volna számára is, hogy átjáróház Jó lesz ez a szezon
Akkor ez volt az ok a fura nyilatkozatra. Nem adott lenduletet a 2 csere magyar, csak igy kellett, utolag meg magyarazkodas lett belole. Egybol lejott, hogy valami nem stimmelt, mert nem szokott mellebeszelni.
Robbie Keane: Nem egy jó helyzet ez a magyarszabállyal. Vannak olyan játékosok, akik a BL-meccseken, vannak akik a bajnokságban csalódottak, hogy nem játszhatnak. Szombaton öt magyarral játszottunk, a külföldiek voltak dühösek. Ez nem egy jó helyzet, nem is értek egyet vele, de ez van. Amikor Barnit le akartam cserélni, kettőt kellett cserélnem. Ez őrültség, nevetséges. Szombaton Ötvös Bencével és Tóth-tal álltam volna fel a középpályán, de ha megsérülnek, négyet kellett volna cserélnem, és akkor ezután nincs mit csinálni a második félidőben.
Még nem döntöttem el, hogy tetszik-e, de annak örülök (akár tetszeni fog, akár nem), hogy vállalják a vízszintes csíkozást is, mert hogy a függőlegest preferálják 99%-ban.
Viszont azt sajnálom, hogy a tavalyi mez csak 1 évet élt, le lehetett volna szedni róla a 125-ös címert, és még egy évet adni neki sima címerrel, és jövőre jöjjön ez. Na, mindegy, így legalább büszkén fogom továbbra is hordani a tavalyit.
Kicsit pizsamás, de tetszik. A középen lévő címer szerintem nagyon menő. Talán a csíkok lehetnének vastagabbak. Majd bérletesek napján beszerzek egyet. Ez a mez sokkal inkább "Végre", mint "nemár".
Vargának bőven jobb statja van. Tavaly 56 meccs 15 gól a szlovén. 45/22 Varga, de Pesic 34/11 is hozza kb. amit ez a srác. Látva a Maribort, a szlovén labdakergetés sem gondolnám, hogy jobb mint a mennyei. Ettől még ránézhettünk volna persze.
Az már más kérdés, hogy ez anyagilag megéri-e, valaki olyat nevezni, aki lehet pályára sem fog lépni, cserébe Szappanos fizuja meg nem két fillér lenne...
Gróf jelenleg az uefa szabályai szerint (fiatal korában nem töltött el elég időt itthon) egy külföldi helyet vesz el az BL-keretből. Szappanos viszont hazai nevelésnek számít, tehát egy hely felszabadulna egy légiósnak.
Fura colt nekem Keane nyilatkozata. Eleve ez a "legalább nem kaptunk ki" eléggé necces a világverő MTK ellen, noha valóban Dibusz védései kellettek kozzá.
Aztán dícsérte a kér becserélt magyart, akik együtt nem értek hátomszor labdába, de "lendületet adtak", meg hangsúlyozta, hogy 6 magyar volt a pályán, pedoig 5 is elég lett volna. Ötvöst dícsérte még agyon, aki nem volt épp rossz, de ennyire kiemelkedő se.
Most tényleg ez lesz a mérce meg a fő csapásvonal? Másról nem lehetett volna említést tenni a mérkőzésről?
Lehet, hogy vágyakozik arra, hogy 5 év múlva benne legyen az összefoglalómban?! De akkor nem fél éves nickkel kellett volna regisztrálnia, mert az a Prónay valami is több mint 5 éves lehetett, mikor akkor írt, aztán most jövök rá, hogy mivel megvan a nickje, gyorsan megnézem, mennyit és mikor írt.
Szigorúan ,csak a látottakra vonatkozóan: Ez kurva gyenge..... Az új szabály védelmében? Dibusz, Szalai, Tóth, Varga idáig is játszott. Ötvös a Paks egyik legjobbja volt. Szánalmas picsogás erre fogni ezt a nézhetetlen nulla játékot. Ekkora pénz és erő főlényben, amiben a Fradi van, minimum illenék nézhető meccset játszani....
Mindegy. Volt tíz jó évünk, nyolc bajnoki címmel. Most, mikor a futball viszonyok is változnak, megint várhatunk tíz évet. A hanyatlás egyre meredekebb. Egyébiránt szabályozás, amely pótolhatná a nem létező tehetséget.
Ezekkel a 2020. augusztus 14-i kommentekkel kívánok jó éjszakát, melyeket az akkori MTK-FTC 1:1 váltott ki:
bigacsiga2003:"Szégyen ez az egész Fradi, ez a csapat, ez a jatekosok ez a pénzverés. Komolyan, jatszunk majd a Budafok ellen 10 legiossal akiknek a havi ossz fizuja kb 100 millio forint. Egyszerűen hihetetlen hova sullyedt a magyar foci, mennyire beteg az egész."
Berlioz73: "Laidouni jól mozog" (ezt csak mint kuriózum rakom be, hogy mennyire ismeretlen volt)
Redhot100:"Aki látott már meccset az már a félidőben tudta miről van itt szó. Felesleges ezen izgulni." (ugyanúgy eltalálta, mint 2022-ben a Sloven ellen)
Prónay junior:"Nyugelló. A '95-ös Bl csapat valami végtelen szar játékkal kikapott Debrecenben, majd 3 nap múlva jött az a meccs az Anderlecht ellen. Nyugi." (Ki volt ő? Egyáltalán nem rémlik ilyen nick. :D)
Törölt nick:"Zsinórban négyszer nyertünk az MTK ellen, lehetett rá számítani, hogy előbb-utóbb megszakad, még ha nem is kapunk ki, főleg a Grupiban, idegenben azért rezeghet a léc. 4-es győzelmi sorozatok: 2017-19, 1980-83, 1975-76. Legutóbb a 60-as évek második felében nyertünk egymás után ötször az MTK ellen, ekkora rekordot nem Isael Mikulás fog megdönteni." (Ez asszem én voltam. Igyekeztem szerényen a statisztikába menekülni.)
Ugyanaz az elkeseredés pár embernél, mint 5 éve. Nincs új a hold alatt.
Hazaértem. Azért valahol elképesztő, hogy az MTK-nak van egy 4 ezres stadionja, ami még ellenünk sincs tele, emellett a hazai szektor tele van fradistákkal és külföldiekkel.
Szóval Keita fogja kiváltani Abu Fanit??? Na hiszen. Csak azért drukkolok, hogy hasra ne essen. BL főtábla itt nem lesz. Egyedül Josephben látok valami ambíciót. És az a sétálós futball az MTK ellen is kevés.
Szóval, nagyon sok játékos nem idevaló. Légiós, hazai, egykutya. Idén nem leszünk sem bajnokok, sem kupagyőztesek, főleg nem lesz BL/EL/KL főtábla. Kilátástalan. Ennyi nekem erre a szezonra elég volt.
Ez de szar volt, meg unalmas. Na jo, a vegen izgultam, kihuzzuk-e dontetetlennel.
A csatarszekcio? Varga mintha palyan se lett volna, valami balszelso is volt, a nevèt nem tudom, nem tunt fel. Mèg Jozsi so-so. A cserek max a magyarszabalynak tettek jót, a meccshez nem. Pesicstol volt par rossz labdaerintes, Grubertol az se.
A Bl gyoztes 95.percben nem birt a felelmetes ellenfelevel, csak sarga lappal oldotta meg amit elrontott.
Levi es Toth jok, de latszik, hogy itt golloves problemak lesznek.
Most mérkőzésetek előtt nyilatkozott ,fiatalokról kérdezték , elmondta hogy tegnap, amikor UTE elleni mérkőzésünk alatt Szakost fiatal játékosunkat szapulta Knézy keményen végig , "Ezt nagyon nem szeretem, egy fiatalt segíteni kell"... szóval nagyon jó fej volt!
Robbie Keane -nek nagy respekt részünkről Diósgyőrből, hogy megvédte fiatal játékosunkat!Nem láttam még hasonlót, egy másik csapat edzőjétől!Emberileg ezer csillag neki!
1) Javaslom, hogy az MLSZ és az NSMI közösen hétről-hétre állítsa össze az NB1-es csapatok kezdőjét. (A demokrácia nagyobb dicsőségére a cserék szabadon választhatók!) Aki attól eltér, az percenként egymilliós büntetést fizet.
2) Lehetőleg U15-ös és fiatalabb játékosoknak is játszani kell végig, akkor is, ha már lépni sem tudnak, így lehetne vasárnapi matinékat rendezni, illetve minden délutáni/esti meccsnek 20 óráig véget kell érnie. A magyar női foci minőségének emelése érdekében minden kezdőben pályára kell lépnie egy női futballistának is!
Indulok a következő MLSZ elnökválasztáson. Ugye rám fogtok szavazni? :-)
Ki tudja? Talán előnyösebb lenne minden UP-t kivonni az mb1 és 2 kötelékéből, és önállóvá tenni őket. Aztán területileg szétosztani az UP központakat, akár vármegyénként, és szezonvégi draft formájában, szerződés terhe mellett, a játékosokat valamilyen sorrendben kiválasztani. Aki átesik a szitán, és túlkoros, azt az alacsonyabb osztályúak tárt karokkal várnák.
azért láthatóan más szintről kezdtek el kukázni. nincs ezzel baj. évekig rajtunk röhögtek, hogy mennyi a "migráns" a csapatban. tavasszal már náluk volt több. kerüljenek közelebb, az nekünk is jót fog tenni
Ezt én mind értem. Lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést. Kubatov fóbiájára vártam volna magyarázatot, hogy miért minket hozott fel, amikor más csapat ugyanígy csinálja, mint mi. Komolyan mondom kezeltetni kéne az elméjét, mert kezd elboruni. És akkor a Paks elleni kirohanásairól nem is beszéltem... Azért Téged kérdezték, mert Te hoztad az idézetet. Na mindegy, nyilván Te is csak a nyilatkozatai/viselkedése kombóból tudsz valamilyen következtetést levonni. Kubatov egy fóbiás irigy tuskó barom. Én ezt vontam le.
Az Újpest eddig is kukázta a légiósokat (sőt, az egész nb1 vagy bejön vagy nem alapon, akár mi is), úgyhogy elméleti szinten nem látom, hogy ettől előrébb fognak lépni. Persze ha se pénz, se eredmény nem lesz, az két szék között a pad alá.
igen, egy napig meg voltak zavarodva az NSMI-s ténytől, még a vén mezey-it is odahívták segíteni, de most az iránymutatásnak hála sikerült zöld- akarom mondani lila ágra- vergődniük és ismét megtalálták a felelőst:))))
egyszerű. aki betartja a szabályt játékminőségben gyengül. nincs elegendő magyar játékos a javuláshoz. aki nem tartja be és nem kiemelt akadémiát üzemeltet, elveszít 350-500 milliót a támogatásból, de játszatja a légiósokat. újpesten már az igazolásoknál is erre mentek rá, nem nagyon jött magyar, viszont jött rengeteg légiós. Fradi évekkel ezelőtt rájött, hogy eredményt ( nemzetköziben főleg ) nem lehet hazai merítésből hozni. most viszont mivel kiemelt akadémia van, 2 milliárd körül veszíthet ha szembe megy a szabállyal. ergó vállalta a szabály betartását ( majd meglátjuk így lesz e ) a bajnokikon, látva a keret magyarjait ez gyengébb focit fog hozni. a Molnak nem pénz a 350-500 kiesése, jobb is lesz a csapat szerintem, csökken a távolság a Fraditól.
azért játszik elnök úr lilában?:) de ha így van nagyon félrement a Csányi hadművelet, mert kiderült hogy ő a lightosabb verzió, a másik az NSMI-ből jön, ami ugye kormányszerv.
nyilvánvaló hogy a Dózsa a másik kiemelt csapat, ezt a főni is kinyilatkoztatta, nem kell ehhez jó bonyolult szabályokat hozni, itt két dolog lehet:
1: Akadémiák felügyelet átkerült az NSMI-hez, akarnak valami eredményt is látni
2. szűkiteni próbálják a kiemelt Akadémiák létszámát: ergo spórolás. ahol maradnak jól járnak, oda összpontosulnak a tehetségesebbek, több lóvét lehet kinyerni hosszabb távon, erről semmiképp nem kellene lemondani.
a tavalyi fiatalpercek szabályt elvileg be tudjuk tartani, az 325 M
a 4+1 szabályt nem hiszem, az lenne 500 M
NSMI szabályt meg biztos nem. de elvileg az miatt csak jövőre lesz retorzió, az meg olyan mint a kutya vacsorája.
normálils klub hosszú távon szerintem nem működhet kiemelt UP nevelés, értsd:kiemelt Akadémia nélkül.
Csak egy nö tudja eldönteni, hogy ténylegesen akar-e gyereket, vagy sem, a férfi legfeljebb aktív közremükdöd lehet benne (akarhatja bármennyire, ha a nö meg nem...), viszont azt remélni, hogy egy megromlott kapcsolat majd helyreállítódik, ha születik egy harmadik gyerek, az nem biztos, hogy okos döntés/bölcs gondolat.
És ez nem cáfolata az álatad leírtaknak, még véletlenül se.
Hajnal-muvek listajara: 1. fordulo szabadrugas gol, hatalmas nagy csinnadrtatta, Ramirez, Ramirez skandalas a lelatokon, majd utana vissza mennyeisedett
Ez a "lilák felzárkóztatási program" része. Szépen fel van ez építve. Kiemelt akadémiákat bezsarolni milliárdos támogatás megvonásával, közben a Mol támogatott újpest max. 350 milliót veszíthet. Fog is náluk játszani 8-9 külföldi. A Loki és Diósgyőr nagy vesztes lehet, mert játékoskeret alapján meccsenként 5 magyarral a kezdőben simán kieshetnek. Vagy nem tartják be, akkor meg buknak 1,5 milliárdot. Mi jeleztük, hogy betartjuk, de ebben azért közel sem lennék biztos. Alakulhat a bajnokság úgy is, hogy nem engedhetjük meg magunknak. Dibusz, Tóth, Ötvös, Szalai, Varga, Botka, Nagy Barnabás (?), Kaján, Gruber a választék. 9 játékos, közte van még az nb1-re is kakukktojás képességű, lesznek sérülések is. Határeset. Egy dolog miatt lehetne jó a Bl. Annyi pénzt kapnánk, hogy az akadémiás pénzeket is elengedhetnénk.