"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Hat ebben van igazsag. Nagy À tenyleg hasonlo modon volt, de ő hozzaallasban lusta, kenyelmes, semmi kockazat, semmi extra meló, kihivas. Egyebkent siman visszahoznam magyarkent, hatha bevalna.
Alexrol ezeket mèg nem tudjuk, szerintem jobb alapanyag,. A Pecsi Armin se ment jo helyre, a budos eletben nem fog ott rendes lehetoseget kapni. Vajon mikor jut eszunkbe idehozni?
Ha mar Dibuszt honvedos pletykaba kevertèk. Mondjuk, Varga es Grof boven potolnàk.
Es akkor itt a Lisztes sztori. Akivel megcsinaltuk az evtized bizniszèt, futballra meg nem biztos, hogy alkalmas, ha ennyit serult.
Olasz klub érdeklődik Tóth Alex iránt. Bravó. Mindent el, minél gyorsabban, péterfillérekért. Akciós áron. Nem tudom, emlékszik-e valaki A Doll időkre. Ott tűnt fel egy Nagy Ádám nevű védekező középpályás. Szinte azonnal válogatott is lett, kaptunk is miatta egy leventegól, ha jól emlékszem, az írektől. Az volt a bemutatkozás. A magas vezetőség azzal indokolta azonnali fényes karrierjét, hogy "rendkívüli tehetség", akit futtatni, menedzselni kell. Hetek alatt el is adtuk a Bolognának, ahol villámgyors fejívelés ilyen fiatalon biztosítva lesz. Kérdés, hogy mennyiért. A dolog nem ment zökkenőmentesen. Három évig koptatta a padot, hat-nyolcszor talán kezdő is volt Bolognában. Majd dobra verték, elkerült a Bristol City nevű extra világklubba, majd vissza Itáliába, jött a Pisa, a Spezia, és közben válogatott is volt. Nyolcvankétszer, ami nem ugyanaz, mint a hatvanas években nyolcvankétszeres válogatottnak lenni. Egy mozdulatára sem emlékszem, egy tüsszenésére sem. Valóban, talán technikás volt. De dupla nullás senki lett. Ideje hogy gondolkodjon a jövőről, egy használt autó kereskedésről. Most ugyanis már harminc, múlik az idő. Nem lett volna rossz két három évig a Fradiban felhozni és érettebb fejjel, kiforrott játékosként eladni.
Tóth Alex tényleg tehetséges. Sajnálom. Valóban csorog is a nyála néhány Kubatov-Hanal féle lélekkufárnak. Eladni, minél gyorsabban, jó áron. Szerintem két év kellene még ahhoz, hogy érett futballista legyen. Legalább az ön- érdekvédelmi reflexei kifejlődjenek.
De egy janicsárnevelő fő célja a a fogd a pénzt és fuss szemlélet.
Sajnálom Alexet, martalékul vetik a játékos kufároknak. A tehetség kényes és ritka holmi. Baróti Lajos bácsi annak idején a fáma szerint megígérte a 17 éves Albernek: ha leérettségizik, beteszi a válogatottba. És fantasztikus góllal debütált az NSZK ellen. Huszonegy évesen Chilében a VB-n alapember volt. Állítólag.
De hát azok más idők voltak.
Megy a kereskedés, húst, velőt, csontot adnak és vesznek, pénztért.
De a lényeg, hogy nem ugyanaz a helyzet. Egyik esetben sem mi diktál(t)unk. Varga menni akart, be volt ígérve neki, az AEK meg 20 másik játékost is vehetett volna, nem volt helye keménykedni. Ehhez képest még sokat is kihoztunk belőle.
Itt meg az van, hogy a magyar ajánlás miatt megint mi vagyunk kiszolgáltatva, nem hozhatunk valami hosszúléptű négert, mert két magyar megy el. Az eladó lesz diktálási helyzetben, hiába ér egy Vitális gyerek 1M-t, pofánröhögve elkérnek érte majd kettőt, a riválisok leszarják, sőt, örülnek ennek.
Na, az 1,7 milliárd nem olyan extra ár, ha a játékos tudását nézzük. Többért is lehetett volna, ha sikerrel lemegy az E Liga sorozat. De én igazán úgy láttam, nagyobb volt az eladási vágy, a pénzvágy a "vezetőség" részéről, mint a távozási vágy Varga részéről. Mert anyagi gondok sajna a tavasz után fel fognak merülni.
Nem csatár, hanem szélső. Grubernek lehetne alternatívája, de nem befejező csatár.
Azt írja valami oldal, h Varga 34 milka/hónap. Ez nem nagy előrelépés fizetésben. Hát már Gera is 19et kapott. Nekem senki ne mondja ezek 20 alatt kapnak...
A selejtet azért nem lehet kidobni, mert valszeg így olcsóbb fizetni a bérüket, mint egy lelépési díjat kifizetni.
A kapus posztnál az érdekes, hogy nagyon erős az a pletyka, hogy Dibusz kispestre tart. Én nagyon csalódott lennék. De hát ugye ellenkező esetben is befogadtuk Grófot. Csak hát pont Kispest? Nem lenne jobb egy Paks?:)
Az AEK és a Pana ősi riválisok, az AEK-nak (gróf Esterházy Márton személyében volt ott már egy magyar gólvágó) is érdeke, hogy megverjük az athéni riválist.
HA kívüről most nem tujuk pótolni, februártól játsszpn Gruber ZSombi az EL-ben is, mert Joseph és Yusuf nem lőnek annyi gólt, Pesic meg egyenesen falábú
Amit nem értek miért nem lehet kirúgni Aaneba-t, BAssey-t és Rommenst, úgysem játszanak soha.
Középtávon Lukács Dániel, Bárány, a diósgyőri Babos jöhetne, van más magyar gólerős csatár ötletetek.
Az MTK nem azért vette meg Hegyit, mert jövőre Dibsuz és Gróf helyére Demjén jöb a Freadiba?
Nekem is a Gera sztori ugrott be azonnal. Most is ez a levágjuk az aranytojást tojó tyúkot (vagy inkább korábban vágjuk le, mint érdemes lenne) érzésem van. Én ha tehetném még a hónap végéig tartanám Barnit arra a 3 relatíve fontos meccsre, a Nottingham elleni meccs január 29-én van, az igazolási ablak január 31-én zárul gondolom, a Paks elleni már nem férne bele. Szóval a Nottingham ellen még játszatnám, ha van értelme, van még értelmes tétje a meccsnek.
Kétlem, hogy ebbe az egészbe vevő belemenne, de jó lenne... :-(
Nem kell megvárni semmit. Állítólag ősszel egy nagyon komoly arab ajánlatra mondott nemet, és cserébe azt ígérték neki, hogy télen mehet.
Másodsorban mi a garancia arra, hogy 1. marad a formája, 2. nem sérül meg az első alkalommal, amikor pályára lép.
Nehéz lesz pótolni, és jelenleg messze a leggólerősebb magyar játékos, de gyakorlatilag van neki 3 jó szezonja, és 31 éves. Ő mar jobb nem lesz. Ha tényleg kapunk érte 4,5 M eurót, azzal azért lehet gazdálkodni.
Én hálával fogok rá gondolni. És sok sikert kívánok neki