Keresés

Részletes keresés

Extex Creative Commons License 3 órája -1 1 769805

Ezen a szinten -amiről mi már szerintem nehezen tudunk feljebb lépni- mindig benne lesz a mellényúlás.

De magasabb szinten sem példátlan, lásd Torres, vagy Shevchenko Chelsea-be igazolása.

Előzmény: pfffffffff (769804)
pfffffffff Creative Commons License 4 órája 0 2 769804

Miközben mi még mindig igazolunk ilyen Arzanikat...

Egyébként a hétvégén nagyon érdekes 11eseket ítéltek meg, vagy éppen vette el a var a paksi gólt. Lassan egyáltalán nem értem a szabályokat.

Előzmény: Extex (769802)
magasabb polcos edző Creative Commons License 4 órája 0 0 769803

Nekem a bundásligából Carsten Jancker ugrik be, aki amint valaki hozzáért már vetődött is a labda után hogy aztán átölelje amíg szabadrúgást nem kapott érte. Ilyen psychological warfare alapon, a bírók általában nem adtak sárgát hanem inkább szabadrúgást itéltek neki.

Előzmény: wizardry8 (769796)
Extex Creative Commons License 4 órája -1 1 769802

Természetesen így van. Egy örök tanulás az élet, a Real is tanul, kérdés, ki milyen szinten van jelenleg.

Mi csillagászati messzeségben vagyunk a Realtól, de az Újpest is jelentős lemaradásban van hozzánk képest.

Előzmény: Fatboy Slim (769801)
Fatboy Slim Creative Commons License 4 órája 0 2 769801

"Saját kárán tanul az ember."

Abszolut. Mi meg jelen pillanatban is a tanulo folyamatban vagyunk

Előzmény: Extex (769800)
Extex Creative Commons License 5 órája -3 4 769800

Saját kárán tanul az ember. Az mindenesetre "meglepő", hogy most valahogy nem ugatnak amiatt, hogy kevés a magyar. Persze néhány agyhalottól még továbbra is megy a NERencvárosozás. De elég szépen elhitték, hogy a MOL pénze nem állami.

Előzmény: Fatboy Slim (769799)
Fatboy Slim Creative Commons License 6 órája 0 0 769799

ok is remenykednek, mint anno mi tettuk a nagy bevasarlasok utan a doll-i korszak kornmyeken. Aztan buktunk egyet a Zeljo ellen

Előzmény: Evil_666 (769798)
Evil_666 Creative Commons License 17 órája -2 3 769798

Újpesti csoda!

😀😀😀😀😀😀

Colombus 2 Creative Commons License 24 órája -1 5 769797

Tök mindegy most már. Az a szerencse, hogy az egész hülyeség három nullnál történt és nem egy-egynél. Ezért kell minden meccsen elmenni legalább hárommal. Cissé különben remek futballista. És alapember. Tehát "szórakozott professzor", mint tehetséges ember. 

Most inkább azzal szórakozzunk, hogy a Lud meccset el ne b.szuk.  

wizardry8 Creative Commons License 26 órája -1 0 769796

Nagyon sokszor látni olyat hogy szabadrúgás jön és kézzel leteszik a labdát a szabadrúgáshoz. Lábbal nem is szokták mert a bíró még azt mondja hogy még mozgásban volt a labda.

Előzmény: Port Hammer (769795)
Port Hammer Creative Commons License 27 órája 0 0 769795

Egyszer Puskásnak egy labdaszedő visszadobta a labdát. Nem meccsen, hanem valami edzés volt, akkoriban nem voltak reklámtáblák, megtehette volna, hogy rúgja. A legenda szerint Puskás úgy ment vissza a pályára, hogy szinte sírva mondta a csapattársainak: hozzáért kézzel...

Függetlenül ettől, hogy a labdának tényleg lehet ilyen misztikus aurája, sokkal egyszerűbb lett volna belerúgni egy kicsit, és úgy helyrepasszírozni. Ha sosem érsz hozzá kézzel, nem is lesz bajod belőle. Én pl. tudom, hogy sosem fogok síbalesetben meghalni, snowboard közben fejreállni, mert gyűlölöm a síelést (úgy általában a telet is), sosem voltam hegyekben és nem is akarok menni.

Ti meg itt elemzitek, hogy mi volt szabályos, mi nem, történelmi példákat hoztok.

Szoktatok látni edzőket, amint feléjük megy a labda meccsen, és nem kézzel állítják meg, hanem látványosabbnál látványosabb módon leveszik? Lehet presztízst csinálnak belőle mint volt játékos, de azért ugyanezt illene a pályán is. Arról nem is beszélve, hogy sokkal fárasztóbb lehajolni érte, mint arrébbrúgni. De ugyanezek a játékosok bíbelődnek fejhallgatóval buszozás közben, pedig azt ugyanilyen vagy még fárasztóbb kezelni, mintha csak simán nem hallgatnának semmit.

Gerilla01 Creative Commons License 30 órája -3 2 769794

Egy éve Arsenal-Bayern meccsen ugyanez megtörtént. Csak ott a VAR elcsalta az esetet...

Előzmény: Tamas(Ottawa) (769789)
Tsak a Fradi Creative Commons License 1 napja -2 0 769793

Ezekkel a rohadt második félidőkkel kezdeni kéne már valamit! Szóljunk a bUEFA-nak, hogy módosítson szabályt?

Evil_666 Creative Commons License 1 napja -4 1 769792

Így van, elmaradt a piros lap!

Amúgy Cissé fejben teljesen máshol jár?

A Noah ellen kiállították ütésért, 3 meccs eltiltás

A Nyíregyháza ellen meg ez a kezezés, a piros lapot megúszta...

Előzmény: Polihisztor64 (769790)
Evil_666 Creative Commons License 1 napja -2 1 769791

Nem ért hozzá, de majdnem...

A VAR-szoba ezt nem egészen így látta és aki nem vak, az a TV-ben is észervehette, hogy Cissé bizony beleért a labdába, amitől megváltozott annak a sebessége...

Egyérelmű kéz volt, a bíró meg elfelejtett neki sárga lapott adni...így elmaradt a piros lap is...

Előzmény: Tamas(Ottawa) (769788)
Polihisztor64 Creative Commons License 1 napja -1 2 769790

Szerencsénk van, mert ezért simán kaphatott volna egy sárgát is, ami neki már a második lett volna.

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 1 napja -1 1 769789

Egyébként, én utoljára 1966-ban az Inter elleni BEK visszavágón láttam ilyen esetet. Géczi röviden rúgta ki a labdát Mátrai felé, aki látta, hogy szélsebesen jön (azt hiszem) Jair, ezért beszaladt a büntetőterületre és felkapta a labdát. Aztán letette az 5-ös sarkára, és elsétált. Olyan csönd lett a Népstadionban, hogy a légy szárnyverését is hallani lehetett. Aztán leesett a tantusz: a labda nem volt még játékban, mert nem hagyta el a 16-os vonalát, tehát büntetlenül megtehette...

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 1 napja -2 1 769788

Azt hiszem arra gondolt, hogy neki kell kirúgni, és vitte volna vissza az ötösre. De aztán beugrott neki, vagy Gróf rákiabált, és gyorsan elrántotta a kezét. Nem ért hozzá, de majdnem...

Biztos megkérdezik majd tőle, hogy mi volt ez a mutatvány.

Előzmény: Fatboy Slim (769785)
van_Persil Creative Commons License 1 napja -17 0 769787

*sztem

Előzmény: van_Persil (769786)
van_Persil Creative Commons License 1 napja -17 0 769786

Szetm ö alapból ilyen...

Előzmény: Fatboy Slim (769785)
Fatboy Slim Creative Commons License 1 napja -1 1 769785

O egyebkent meghulyult?

Előzmény: van_Persil (769781)
Port Hammer Creative Commons License 1 napja -2 0 769784

Hehehe, megtaláltam a beszámolódat fb-on, és mivel oda is kommenteltél, hogy te írtad, így már tudom, ki vagy. :)

Előzmény: Dr.W.Gy. (769767)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 1 napja 0 0 769783

A 2.felido nem igazan ertekelheto, vegigalibiztuk es csak a veget vartuk, foci nem volt.

Ez a tizi benne lesz a watts-ban. Az elso felido utan varhato volt, ennyire nem kellett volna szètesni, de legyintsunk, sima volt.

Port Hammer Creative Commons License 1 napja 0 0 769782

Kezdetlegesen kezelte.

Előzmény: van_Persil (769781)
van_Persil Creative Commons License 1 napja -16 1 769781

A Cissé kezébe vette a dolgok irányítását.

Előzmény: gerg0 (769779)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 1 napja 0 0 769780

Mostakkor tényleg cseréljünk... 

gerg0 Creative Commons License 1 napja -3 0 769779

Ez ostobaság volt a köbön.

Ugyanakkor

- szerintem nem lehetett megállapítani, hogy hozzáért

- az ilyenért 11-es azért a nem gondolom hogy a szabályalkotó elképzeléseit tükrözi, úgyhogy a józan észt kihagyták a döntésből

pfffffffff Creative Commons License 1 napja -1 0 769778

Megtörtént. Jött a suta is.

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 1 napja 0 0 769777

Kezdjük ellalázni... Ezért kellett volna cserélni a szünetben, hogy az éhesek folytassák.

pfffffffff Creative Commons License 1 napja 0 1 769776

Ez a Cisse mekkora barom. Én most lehoznám.

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 1 napja -1 0 769775

Cadu, az unbrazil... pfff...

Dr.W.Gy. Creative Commons License 1 napja 0 0 769774

Az elso 10 percben volt kis zavar itt-ott, aztan a goltol megnyugodtunk es osszeallt a dolog.

Nekik hizelgo a 0-3, lehetne vagy 6 is. 

A balszelunk Nagy B.nem olyan eros, a vedelem rendben, jol mukodik a rendszer.

Na, most ezt nem lehetett volna a Varda ellen is? Kivancsi vagyok kiket hoz majd be.

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 1 napja -1 3 769773

Annak ellenére, hogy a Nyír1 nem az "igazi", megis úgy tűnik, műxik ez a mennyeire kitalált gárda. Mindenki más meg pihenjen keddre. Az összes magyar fiatalt bedobnám a szünetben. Szokják csak a helyzetet.

van_Persil Creative Commons License 1 napja -19 2 769772

Grúber for dö válogatott

pfffffffff Creative Commons License 1 napja -1 1 769771

Cissé hogyan lehet csk? Varga, Botka a pályán.

Port Hammer Creative Commons License 1 napja -3 0 769770

Grófnak jó a lepattanó és szívesen üldögél a padon, Varga nem, így most végre megkapta a lehetőséget. Kár, hogy Varga idején ez nem volt jellemző. Na, mindegy, győzni kell!

pfffffffff Creative Commons License 1 napja -2 0 769769

Kaján és Csirkovics még a padon sem?

Előzmény: Tamas(Ottawa) (769768)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 1 napja -1 0 769768

Gróf – Botka, Cissé, Raemaekers – Maiga – Cadu, Keita, Levi, Nagy – Gruber, Varga

kispad: Szécsi, Gartenmann, Szalai, O’Dowda, Zachariassen, Kanikovszki, Tóth, Madarász, Szevikjan, Arzani, Szabó, Joseph

Na, kiváncsi vagyok...

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2 napja -1 3 769767

Ma 30 ève, hogy Lisztes èlete legjobb passzàt odanyomta Kuntics elè, aki berúgta.

The rest is history.

Port Hammer Creative Commons License 2 napja -1 1 769766

Lehet, hogy azért nem vásárolok ott, mert gond van vele, nemde?

A szekuval az a baj, hogy egyáltalán van... főleg, mióta kiegészítették őket "steward"-okkal, akik 50 kilós lányok és nem csinálnak semmit, de fent vannak a lelátón a sorok között.

Előzmény: Evil_666 (769749)
Pac Creative Commons License 2 napja 0 2 769765

Ahhoz valami káprázatos formát kellett volna futnia az elmúlt két évben, hogy stabil válogatott legyen. Vagy csak kerettag.

Tini srácok akkor szoktak alapemberek lenni egy válogatottban, ha istenáldotta tehetségek.

Lisztes meg nem az.

Előzmény: Port Hammer (769750)
frohike Creative Commons License 2 napja 0 0 769764

Egy hozzászólás tőle, de ez is olyan amit mindenki tud, nem kell állandóan ismételni, arra ott facebook. Kedves Rossi Mester! HF

Előzmény: Jó, Jobb, Rossi (769760)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2 napja 0 1 769763

Varga jó helyen van, de ma is hibázott egyet... kell neki az a gyakorlási lehetőség, ami nálunk nem lenne lehetséges. A lokinál meg lesz dolga bőven.

Előzmény: Port Hammer (769762)
Port Hammer Creative Commons License 2 napja 0 1 769762

2023 tavaszán a Fehérvár és Vasas elleni kulcsgóljaival mutatkozott be, és lett egycsapásra helyi sztár, szinte legenda. Póló készült róla (persze az apja miatt, de na)! Tök mindegy, hogy posztja szerint csatár-e vagy sem, Messi se volt sose csatár, mégis rúgta a sok gólt.

De akkor az jobban zavar, hogy a Frankfurt felelőtlenül igazol...

Mellesleg ahogy Vargával bántunk, hogy Debrecenben kell játszania, az azt jelzi, hogy mindig jó döntést hozunk?

Előzmény: Dr.W.Gy. (769751)
Le Bodegon Creative Commons License 2 napja 0 1 769761

Der Untergang.

Jó, Jobb, Rossi Creative Commons License 2 napja -3 1 769760

Igazat ír, minek kötsz bele? Érveid?

Előzmény: frohike (769759)
frohike Creative Commons License 2 napja -4 3 769759

Most komolyan!
Ezért regisztráltál?

Előzmény: menyusbenyus (769757)
protosfinx Creative Commons License 2 napja -1 0 769758

Dajcsland a délszláv edzőivel nem ideális  terep a magyar focistáknak!  Ahhoz el kell németesedni (Gulácsi, Dárdaiék, stb), de úgy sokat nyelni a sok pénzért!

menyusbenyus Creative Commons License 2 napja -3 3 769757

Néztem végig a Regionalligát, nem hogy nem lépett pálya de padon sem nagyon volt.
Miközben a másik két magyar (az egyik amúgy ha jól emlékszem amerikás) azért oda-oda fért a csapathoz.
ezt hívják KUDARCnak. Elárulom a kudarc valódi okát! Nem szeretném a Krisztiánt (mármint a kedvencemet a valódi istenáldotta tehetséget-apukát) nagyon lecseszni, de minimum egy idegen nyelv azért befigyelhetett volna ha eleve külföldre akarta dobni a gyereket! 

Lorinc_d Creative Commons License 2 napja -2 2 769756

Egyértelmű hogy el kellett adni.

Az már más kérdés hogy könnyűnek találtatott, úgy fest az arc nagyobb volt mint ami mögötte van. Lehet a Bundás nem az ő szintje, az NB1-ben viszont jó lesz.

Előzmény: Pac (769748)
Evil_666 Creative Commons License 3 napja 0 1 769755

Nagyon nem vagy képben, bástya!

Pihenj inkább vagy menj át a Dózsa-topikba okoskodni!

Előzmény: Port Hammer (769754)
Port Hammer Creative Commons License 3 napja -3 0 769754

Igen, közben észrevettem, benéztem. Csak rákerestem a hírre, hogy mikor jött, hogy eladjuk, és az már 2023 őszén be volt jelentve, ezért kevertem a két évet. De nyilván ez a korai bejelentés rányomta a szereplésére is a bélyegét.

Előzmény: kbalika81 (769753)
kbalika81 Creative Commons License 3 napja 0 1 769753

Lisztes egyébként tavaly nyáron igazolt Frankfurtba, azaz 1 évet volt ott eddig. Azaz Vargát sem akkor hoztuk, egy évet játszottak együtt.

Port Hammer Creative Commons License 3 napja -1 0 769752

Neked Varga a tarcsi?!

Előzmény: Dr.W.Gy. (769743)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 3 napja 0 0 769751

Lisztes nem csatar, "tamado" de annyire, mint Zaka, Sevikjan, vagy Marquinhos volt.

Nem is fèrt be mellette a csapatba, Sztanko jogosan tette a kispadra.

Az nb1 cserepadrol eladni Frankfurtba, az evtized biznisze volt. Ahogy az eset is mutatja.

Ettol mèg persze megemberelheti magat, mindenki orulne. A tortentek teljesen elore boritekolhatok voltak, epp ezert volt biznisz. Talan mèg nem kèső.

Port Hammer Creative Commons License 3 napja 0 0 769750

Pont akkor hoztuk Vargát, így mondhatni volt pótlása gólok tekintetében, de ha most meg mindenki csatárért sír, akkor tessék, itt lesz.

Akkor meg? Bocs, a válogatott szempontját is nézem, márpedig elpazarolt 2 évet és 0x-os válogatott.

Előzmény: Pac (769748)
Evil_666 Creative Commons License 3 napja -1 1 769749

Te amúgy ennyire nem vagy képben a klubbal kapcsolatban?

Megvettük Saldanhát nem kevés pénzért!

Sorozatban hetedszer vagyunk csoportkörösök valamelyik nemzetközi kupában...mondjam még?

A büfével mi a gond? Azt mondtad, nem vásárolsz ott

Szekuval mi bajod van? Molesztáltak?

Előzmény: Port Hammer (769746)
Pac Creative Commons License 3 napja 0 2 769748

Miért ne engedtük volna el?

Nélkülözhetetlen volt itt? 

Aligha.

Jó pénzért ment el?

Igen.

Akkor meg?

Előzmény: Port Hammer (769744)
udvari bolond 20250514 Creative Commons License 3 napja -3 0 769747

Nyugi, ott szakítanak is, csak nem a Fradi.
Fradiváros pénzének a lenyomata hol van? Hiszen a kubatovi kampányban úgy szólt, már a számlánkon van. Aztán gondolom volt, nincs.

Előzmény: Port Hammer (769746)
Port Hammer Creative Commons License 3 napja 0 0 769746

És mire mentünk azzal a sok pénzzel? Nincs lenyomata, pont mint a 2020-as BL-pénznek. És ha már pénz és bevétel, a büfé vagy szeku reformjába bele se megyek... pedig ezeknél is lehetne "nagyot" szakítani.

Előzmény: Evil_666 (769745)
Evil_666 Creative Commons License 3 napja 0 0 769745

Az megvan, hogy az évszázad üzlete volt Lisztest elpasszolni a Frankfurtnak?

Gondolom, kölcsönbe jön most vissza...de nem baj, kell a fiatal magyar!

Előzmény: Port Hammer (769744)
Port Hammer Creative Commons License 3 napja -1 0 769744

Nem az, mert el se kellett volna engedni. Mindenki látta, hogy ez lesz, én biztosan. Mondhatni most jóvátesszük, amit elrontottunk, aztán meglátjuk, sok volt-e ez a 2 év. Talán már tavaly vissza kellett volna hozni, mert ha a legrosszabb időszakában (mármint amikor fejlődnie kellett volna) nem játszott, akkor az akár visszafordíthatatlan is lehet.

Úgyhogy mentsük a menthetőt. NB1-ben folyamatosan játszatni, nemzetköziben meg meglátjuk, mi fér bele.

Előzmény: Redhot100 (769741)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 3 napja -1 0 769743

Na de a tarcsi most is jatszhatna.

Grof, Botka, Kajàn, Keita, Raemeakers, Nagy B., Kanikovski, Cadu, Zaka, Sevikjam, Cirkovic, Gruber, Varga, Arzani (?), Kehinde (?).

Es mèg 2-3 az alapcsapatbol pl a BL eltilitott Cisse.

Ez ùgy kb 15 jatekos es mèg vegig se gondoltam alaposan. Kisvarda ellen.

Előzmény: magasabb polcos edző (769739)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 3 napja 0 3 769742

En cseppet sem orulnek, de cafoljon ram.

Tehetseg motoszkal, alazat nulla, pofa maxon. Van hova fejlodni.

Előzmény: pfffffffff (769740)
Redhot100 Creative Commons License 3 napja -1 1 769741

Inkább "dicstelen" visszatérés. Ha nem áll be a sorba, azonnal viszlát.

Előzmény: pfffffffff (769740)
pfffffffff Creative Commons License 3 napja -1 2 769740

"Nagy Visszatérés" bekészítve. Gondolom Lisztes. Annyira nem örülök ennek. Ez nem lesz jó senkinek.

magasabb polcos edző Creative Commons License 3 napja 0 0 769739

Addigra már továbbjutottunk a BL-ből, az NB1-ben meg játszhat a tarcsi. :)

Előzmény: Pac (769737)
Détáridöme Creative Commons License 3 napja 0 0 769738

másik dolog, hogy szeptemberben lesz olyan szerda (nemzetközi kupától függően melyik) amikor jó időben lehetne pótolni, erre egyszer volt alkalom, egy ZTE-FTC volt szeptemberben, de ugye a versenynaptárban a dec.3, meg a január mittudomén a két hivatalos pótnap. ezt azért kérvényezhetnénk, mert decemberre le lesz harcolva a keret.

Előzmény: Pac (769737)
Pac Creative Commons License 3 napja 0 0 769737

Pontosan, ha a full tarcsit játszhatjuk, akkor is kötelező a győzelem.

A Konferenciában november 27-december 18 között három forduló lesz.

A BL-ben és az EL-ben "csak" kettő november vége és december 12.

Szóval javában tartanak még az alapszakasz meccsek, amikor pótolni kell a bajnokit.

Előzmény: Dr.W.Gy. (769735)
Port Hammer Creative Commons License 3 napja 0 0 769736

De jó, mert arra pont mentem volna, és amiatt áldoztam be a nyíregyházi túrát...

Előzmény: Evil_666 (769730)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 3 napja -2 1 769735

Na de van 30 jatekosunk akit fizetunk, darabja tobbet èr az nb2-es Kisvardanal es ha 11 olyat felkuldunk, akik elotte meccsen nem voltak palyan, akkor is nyerni illene.

Tavaly 2 elmaradt meccset sikerult 1 ponttal potolni. Dec 3-an az oszi csoportmeccsek utan nem lesznek trottyon?

Alapbol egyebkent tok mindegy, csak felesleges.

Előzmény: Evil_666 (769734)
Evil_666 Creative Commons License 3 napja 0 1 769734

Mert keddre ki lesz purcanva a csapat...

Előzmény: Dr.W.Gy. (769732)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 3 napja 0 0 769733

Nagyjabol. Itthon Levi be az abufanipotlek helyett, Pesic Varga helyett, Botka Makre helyett, aztan majd cserèkkel frissitve, ha kell. 

Előzmény: Détáridöme (769723)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 3 napja -2 0 769732

Egyiket se kellett volna. Ugyan minek?

Előzmény: Evil_666 (769730)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 3 napja -2 0 769731

Nagyon egyetertek.

Semmi baj nem volt Maiga be es Varga lecserelesvel (mar a szunetben is lehetett volna).

Viszont ha elol csak Jozsi van, az semmi. Tudom, hogy Gruber es Pesic van, de johetnek ok is. Ha Gruber rutinosabb, talan be is talàl. Vargat at kellene tenni magyarkvotas bajnokikra, na meg igazolni legalabb egy jot. A suta mar nem fog megtanulni focizni, Cirkovics meg Sevikjan pedig bekerulni. 

Előzmény: pfffffffff (769722)
Evil_666 Creative Commons License 3 napja -2 0 769730

Kisvárda elleni meccs elhalasztva!

Inkább a szombatit kellett volna!

Tsak a Fradi Creative Commons License 3 napja 0 0 769729

Kitalálták.

Előzmény: Redhot100 (769710)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja -2 0 769728

Szidjon, leszarom.

De nincs igaza! Mi a fasznak okoskodik?

Előzmény: Port Hammer (769727)
Port Hammer Creative Commons License 4 napja -1 1 769727

Az összes kommentelő is hülye? Mert mindenki szid minket.

Előzmény: Evil_666 (769724)
Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja 0 1 769726

Egyetértünk, pláne hogy augusztusban van...

Előzmény: Evil_666 (769724)
Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja -3 0 769725

hát... 3 meccsből... legösszeszedettebb játék... nem volt nehéz megugorni az előző 2-t 

itthon nyerni kell, nem is kérdés. szerintem 2-3 góllal nyerünk. a védelmet nagyon össze kell dobni.

Előzmény: Détáridöme (769723)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja -2 3 769724

Figyelj, te veréb!

Nézzél rá a térképre, hogy hol van ez az elbaszott Razgrad: segítek: a semmi közepén.

Plusz 1 hete derült ki, hogy ott fogunk játszani

Össze tudod rakni?

Előzmény: udvari bolond 20250514 (769721)
Détáridöme Creative Commons License 4 napja -1 1 769723

mondjuk én pont most nem pánikolnék az idei legösszeszedettebb játékot látva.

volt egy szakasz amikor azt látta, hogy meg kell erősíteni a középpályát, utána jött Levi és Gruber és máris lettek helyzetek megint.

kedden majd eldől minden, így vagy úgy. 

Előzmény: Fatboy Slim (769719)
pfffffffff Creative Commons License 4 napja 0 4 769722

Abban egyetértünk, hogy Keane lassan reagált tegnap. Abban, h fogalma sem lenne, abban nem. Szerintem egyébként a Varga Maiga csere jó húzás volt, Mackre cseréje jött túl későn. Utána Gartenman is újra stabil lett.

A meccsterv jó lett volna. De elfáradtunk az első félidőben. Nem visszaálltunk, hanem lemaradtunk egy ütemmel és hirtelen tudtak focizni a bolgárok. Vagy ki kellett volna használni normálisan a lehetőségeket, vagy egy kicsit később kellett volna őket a kapujukhoz szögezni. Egyébként én többet kaptam, mint amit vártam és ennek örülök.

Vargát írjátok, h nincs olyan formában. Szerintem meg ez nem forma kérdése. Nem úgy játszunk, ami neki fekszik. Így nem is tud kidomborodni az, amiben ő jó. A sutának feküdne, de ő meg nem tud focizni.

Előzmény: Fatboy Slim (769719)
udvari bolond 20250514 Creative Commons License 4 napja -4 1 769721
Sammer97 Creative Commons License 4 napja 0 0 769720

Hát sajnálom, hogy nem érthető, pedig ez nem emelt matek...

Előzmény: Port Hammer (769715)
Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja -3 0 769719

Teljesen ugyanígy látom én is. rossz nézni Keane tanácstalanságát néha. ő az edző, nem mást kell keresgélni. félek, kevesek leszünk idén, már a tavaszi szezonban is voltak intő jelek

Előzmény: Redhot100 (769709)
IVÓ Creative Commons License 4 napja 0 0 769718

Nem, de mindegy...

Előzmény: Lorinc_d (769702)
Redhot100 Creative Commons License 4 napja -1 1 769717

Én biztos nem félek, de reális esély lehet egy hosszabbításra. Ezért kellett volna tegnap nyerni, mert ezek nem dolgoztak volna le még 1gólos hátrányt sem a Grupiban. Ikszet viszont bármikor elérhetnek.

Előzmény: Port Hammer (769713)
Détáridöme Creative Commons License 4 napja 0 0 769716

nem lesz halasztás.

játszhat Gróf, Kaján,Botka, Cissé, Szalai (félidőben Ötvös)- Cadu, Keita, Zaka, Nagy-Levi, Gruber, 60. perctől meg jöhetnek be a kezdők.

Port Hammer Creative Commons License 4 napja -1 0 769715

Akkor kikaptunk 0.14:0-ra vagy mi van? Azért remélem, mi is szereztünk tizedesgólokat. A 120 perc után nem is kéne hosszabbítás, hanem xG-pontozással győztest hirdetni, és mindenki mehet haza.

Előzmény: Sammer97 (769712)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769714

Csütörtökön?

Durva lenne :))

Port Hammer Creative Commons License 4 napja 0 0 769713

50:50-ből 70:30, de közben félsz, hogy a Ludo hosszabbításra menti, ahol bármi lehet? Akkor inkább maradjon az 50:50, de a kommented alapján lehetne 45:55 is nekik.

Sammer97 Creative Commons License 4 napja 0 1 769712

Varga cseréja Maigara azt mutatja, hogy Keane látta, hogy a második félidőben a Ludogorec cseréire reagálni kell.

"Ugyan a Varga-Maiga csere látszólag defenzív indíttatású volt, Keane remek érzékkel húzta meg - a csapata először került huzamosabb ideig mélyebbre annál, amit ő elképzelt a 65-69. p között. Az 54-66. azaz 12 perc alatt a Ludogorec a meccsen szerzett tíz lövésének negyven százalékát ekkor produkálta, így Keane joggal érezte, hogy váltani kell. Nos, utána a bolgárok 0.14 várható gólt szereztek 3 lövésből."

Tsak a Fradi Creative Commons License 4 napja 0 0 769711

Idegrendszer és idegrendszeri sajátosságok. Szokták használni azt a kifejezést néha csapatokra, hogy "agresszív letámadást" csinálnak. Azaz, az agresszivitás igenis szükséges egy bizonyos teljesítmény eléréséhez. Az, hogy hol húzódik a határa az egészséges agresszivitásnak arra nem tudok választ adni, de csak vannak erre szakemberek egy csapat környékén. Mind Barni, mind Mackre játékában ez elképesztően fontos elem. Ha elnyomják bennük, akkor az lesz, amit látunk. Amikor Barni hozzánk került a paksi és a ferencvárosi (éven belüli) eredményei aránylag szorosan ott voltak egy bizonyos Messi és Ronaldo gól/meccs arányai mögött. Jó tudom, egy súlyos sérülés nyomot hagy a tudatalattiban is.

Gartenmann nem tudom miért csak most tűnik fel mindenkinek? Mostani szezonunkban olyan, mintha kicserélték volna, sokkal bizonytalanabb, sebezhetőbb. Ehhez persze az állandó védősor változás is hozzájárulhat, na de azért tőle nem ezt szoktuk meg.

A többiekről még csak alakulgat a véleményem.

Előzmény: Fatboy Slim (769700)
Redhot100 Creative Commons License 4 napja 0 0 769710

Még annyi. Ki ne találjuk, hogy halasztunk a hétvégén!

Redhot100 Creative Commons License 4 napja -2 1 769709

Ok, 0:0 nem kezdjük hátrányból a visszavágót. De miért nem kezdjük inkább kényelmesen előnyből? Tegnap a bolgárok mélypontot voltak, nem használtuk ki. Minden adott volt egy sima győzelemhez. Érthetetlen, hogy amikor az edző lát egy ilyen első félidőt, miért fogja vissza a csapatot. Mert ezt történt sajnos. Varga cseréje egy védekező középpályásra ezt igazolja. Nem mentünk rájuk a másodikban, sokkal feljebb engedtük őket, lettek is helyzeteik. 

Volt egy jól kitalált meccstervünk, magasan védekezve megfojtottuk az elsőben a játékukat, utána meg jön a buziskodás, jó az iksz, legyen már vége, majd otthon megoldjuk. Miért? Nem jobb két gólos előnyről fogadni az ellenfelet? Jövő héten meg jöhet a Ludo egy teljesen másik játékkal. Elviszik a meccset hosszabbításig, aztán bármi lehet.

Sajnos az ír meccselni nem tud. Nézeget a pad felé a szakmai stábra, hogy mi legyen. Későn reagál mindenre. A tegnapit látva 70-30-ra változott a javunkra az esély. Igazolni kéne.

Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769708

Rijeka tegnap hazai pályán kapott ki, nem lehetnek akkor túl erősek és még bajnokságot is nyertek :))

Előzmény: Port Hammer (769705)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769707

Bozsik egy idióta!

Hány ezer éve nincs már csapata?

Előzmény: Port Hammer (769696)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 1 769706

Egy profi játékost ne zavarjon már, ha fütyülik!

Havi 8-10 millióért viselje már el!

Előzmény: Fatboy Slim (769695)
Port Hammer Creative Commons License 4 napja -1 0 769705

Azért statisztikailag ennek menjünk utána, gondolom a Kijevnek nem egy csoportköre van az elmúlt 5-10 évből, mint nekünk. (A Qarabagnak talán kettő.)

Illetve ha belegondolok, a Ludogorets azért is juthatott idáig, mert a gyenge Zágráb nem lett bajnok, hanem a Rijekát ejthették ki, akik még gyengébbnek bizonyultak. Erre sajnos nekünk is készülni kell, mi lesz, ha a köv. 5 évben egyszer nem leszünk bajnokok (ha 5 éve tippeltem ilyet, jól bebuktam), az a valaki pedig a 2. körben kezdhet, lehet azonnal átgázolnak rajta, mint most a Rijekán.

Előzmény: Détáridöme (769704)
Détáridöme Creative Commons License 4 napja 0 1 769704

Ezek a csapatok, slovan, Fradi, Ludogorets, Dinamo Kijev, Steaua, Qrabag nagyjából hasonló játékerő, pillanatnyi forma/szerencse/kiállítás dönt. 

Előzmény: Fatboy Slim (769700)
Port Hammer Creative Commons License 4 napja 0 0 769703

Hogy milyen hülyeséget költöttem, természetesen 0:0 volt tegnap, bocs.

Előzmény: Port Hammer (769701)
Lorinc_d Creative Commons License 4 napja 0 1 769702

Matekozni akkor van ertelme ha melletesszuk a vele jaro koltsegeket... Az egyebekrol nem beszelve amit irtam.

Ezek tudataban joval a 10% alatt van a dolog.

Előzmény: IVÓ (769646)
Port Hammer Creative Commons License 4 napja -1 0 769701

Elgondolkodtattál:

2016 Tirana 1:1, itthon kiesés (bár itthon 120 percig is iksz volt, szóval nem a legjobb példa)

+3 év

2019 Zágráb 1:1, itthon kiesés

+3 év

2022 Qarabag 1:1, itthon kiesés

+3 év

2025 Razgrad 1:1, itthon...

Meg kéne szakítani ezt a 3 évente felbukkanó rossz sorozatot.

Előzmény: Colombus 2 (769694)
Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja -1 0 769700

Jó, hogy kitérsz Vargára. Centerposzton nagyon gyengék vagyunk. Innen szereztük a legtöbb gólt, és most ebben a csapatrészben vagyunk a leggyengébbek.

Megpróbálkoznék Levivel is legelől. Egyébként nem értem, ő miért nem kezdett, és nem értem, miért nem játszott többet Grúber Hugó.

A csapatról általában: 

- Reamaekers - ő már megint ki a bánatos .....?

- Gartemann borzasztó instabil,

- Ötvös megbízhatónak tűnik

- O Druida - nagyon vegyesek a tapasztalalatok 3 látott meccs után

- Kanikovszki - semmi előrelépést nem tapasztaltam vele középen

A védelem szar.

A Középpályát Levire kellene szerintem érinteni, itt nagyon régóta közepes emberek játszanak.

Elől meg kitárgyaltuk. 

Szerencsések vagyunk a sorsolással, de ugyanakkor ki is eshetünk a Ludo után így ezzel a csapattal.

Előzmény: Tsak a Fradi (769699)
Tsak a Fradi Creative Commons License 4 napja 0 0 769699

Nem először száll el az agya. Valaki már foglalkozhatott vele, mert ilyenkor szokta kiállíttatni, kisárgázni magát, most fülét-farkát behúzta és mindent elbaszott egy idő után. 

Ugyanakkor lehet összefüggés az idegállapot és a játék minősége között. Varga Barni horrorsérülése után, nem tud igazán formába lendülni. Volt egy idő, amikor ő is kirohanásokkal reagált, itt a topikon is kitárgyaltuk. Valaki(k) lehiggasztották, azóta hébe-hóba játszik jól. De lehet, csak én gondolom túl.

Előzmény: Fatboy Slim (769695)
Tsak a Fradi Creative Commons License 4 napja 0 2 769698

Meccs előtt szó nélkül elfogadtam volna ezt az eredményt! A meccset látva, csalódott vagyok. Nem tudom, félidőben mit mond Keane a srácoknak, de lehet valami mást kéne mondani. Második félidőink borzalmasak!

Még egy fontos dolog: úgy voltam Noé meccs után, hogy ezeket itthon le kell simázni, olyan gyengék. Oszt lett, ami lett. Hasonló érzéseim vannak. (Ezt lehet pozitívan és negatívan is érteni.)

Détáridöme Creative Commons License 4 napja 0 2 769697

összességében elégedtt vagyok, de itt még lehet eső, hó, meg sár (hosszabítás) is, de itthon már innen kellemetlen lenne elbukni...kulcsfontosságú lesz ki szerzi meg a vezetést, a gyors átmenetekben jók, viszont megijedni pont nem kell tőlük.

Előzmény: Pac (769688)
Port Hammer Creative Commons License 4 napja 0 0 769696

"Stílust és filozófiát váltott a Ludogorets." Nem hiszem el, hogy ezt kimondta Bozsik.

Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja -1 0 769695

Mackreckisnek szakembernel a helye. idegileg borzasztoan instabil. szerintem zavarta, hogy folyamatosan futyulik

Előzmény: nemez haaef (769690)
Colombus 2 Creative Commons License 4 napja 0 1 769694

Én persze még emlékeszem a Doll időkre, s abban a Fradi-Partizani Tirana meccsre. Úgyhogy nem mindig "jó az x." Nem mindig. Amúgy nem is nagyon ambicionálták a nyerést.  

Port Hammer Creative Commons License 4 napja -1 0 769693

Kezünkben a sorsunk, bizakodó vagyok.

Illetve ha a másik meccsen nincs hosszabbítás, akkor kezdésünk előtt lehet majd tudni az azeri eredményt.

nemez haaef Creative Commons License 4 napja 0 0 769692

Dibusz éppen

nemez haaef Creative Commons License 4 napja 0 0 769691

Varga sajnos...

nemez haaef Creative Commons License 4 napja 0 2 769690

Mackre fut, de nem focizik

nemez haaef Creative Commons License 4 napja 0 1 769689

vak es vilagtalan

Előzmény: Port Hammer (769685)
Pac Creative Commons License 4 napja -1 5 769688

Na, a mester gatyába rázta a védelmet, egy komolyabb csapat egy gólt sem szerzett ellenünk.

😉

Nem volt rossz meccs, és ahogy mondani szokták, semmi sem dőlt még el, de itthon igenis be tudjuk húzni.

Dr.W.Gy. Creative Commons License 4 napja -2 2 769687

Az elso felido a mienk volt. A masodik mar kiegyenlitettebb, fomeg az elejen az ovek, de volt helyzetunk. Az eredmeny nem rossz, elore elfogadtuk volna.

De. Meg kell tanulni megnyerni az ilyen meccseket, ha elore akarunk lepni. Ez kb 1-3 kellett volna legyen. Egy kozepesen komoly csapat ezt megbunteti.

Nincs csatarunk, Jozsi kihagyja, Varga el se jut odaig.

Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja 0 4 769686

hat... nehez mit mondani. nyerni kellett volna. 

de itt kotelezo a tovabbjutas. mas eredmeny nem elfogadhato

Port Hammer Creative Commons License 4 napja 0 0 769685

Máté Csaba Csercseszov segítője lesz Oroszországban. Na, erre nem számítottam.

Evil_666 Creative Commons License 4 napja -1 2 769684

Idegenben jó az X

Evil_666 Creative Commons License 4 napja -1 2 769683

Levi

emit27 Creative Commons License 4 napja -1 0 769682

Most már jó lenne egy X is

Port Hammer Creative Commons License 4 napja -1 0 769681

menő ez a skótdudázás

a bolgár B-középnél meg mintha valami francia zászlós zöld drapi is lenne

tiszta nyugati brigád

emit27 Creative Commons License 4 napja -2 0 769680

Botkát kellett volna behozni Makre helyett, Varga maradhatott volna. Józsi egyedül nem fog gólt lőni 

Evil_666 Creative Commons License 4 napja -2 0 769679

Varga helyett Maiga?

Érdekes csere...

van_Persil Creative Commons License 4 napja -16 4 769678

melózik a Mackre helyett

Előzmény: Evil_666 (769677)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja -3 2 769677

Gartenmann nem tudom mi a faszt csinál, de be kellene hozni helyette Botkát

Colombus 2 Creative Commons License 4 napja -1 0 769676

Annyira belenyugodtunk a nagyobb tudásba, hogy a nagy megnyugvásban végül kikapunk. Nem értik a játék lényegét. A fölényt ki kell használni. Amit írtok, hogy jó a nulla-nulla, nem szokott jól végződni.

Evil_666 Creative Commons License 4 napja -1 0 769675

Meg kihagyta azt a helyzetét szokás szerint...

Előzmény: Dr.W.Gy. (769672)
Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja 0 1 769674

az a helyzet, hogy itt a 0-0 elfogadhato erdemeny, de elnezve az ellenfelet, nyerni illene. 

Előzmény: pfffffffff (769673)
pfffffffff Creative Commons License 4 napja 0 1 769673

Nem tudom eldönteni, h ennyit tudnak-e, vagy várják, hogy a Dzsozef egyszer jól ugrassa ki őket. De egyelőre azt nem hagyjuk, hogy a hibáink bemutatásra kerüljenek. Én nem sírom el magam, ha 0:0val hazamegyünk és jövő héten lerendezzük őket.

Dr.W.Gy. Creative Commons License 4 napja 0 2 769672

Nem olyan rossz ez. Kar, Jozsi goljaert. Meg hogy osszehozott majdnem egyet az eladott labdaval.

Egyebkent eleg gyengus az ellen, lehet ebbol valami.

Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769671

Sosem iszom kávét!

Alkoholt annál inkább!

Előzmény: Port Hammer (769670)
Port Hammer Creative Commons License 4 napja 0 0 769670

És te oda kávézni jársz! Frappuccino, latte, szója?

Előzmény: Evil_666 (769662)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769669

Kurva nagy mákunk volt

Evil_666 Creative Commons License 4 napja -1 1 769668

Dibusz bazmeg

Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja -1 0 769667

Ezek olyan gyengek, mint a harmat. es mi ezzel nem elunk

Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769666

666

Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769665

Na

Evil_666 Creative Commons License 4 napja -1 0 769664

Én is ezt kérdezem

Előzmény: Fatboy Slim (769663)
Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja -1 0 769663

Egyebkent, miert nem?

Előzmény: Evil_666 (769653)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769662

Kocsma nem is volt!

A másik az kávézó hivatalosan...

Azt a pár lemezt levehetnék, aligha kerül sokba...

Előzmény: Port Hammer (769659)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja -1 0 769661

Ezt a helyzetet persze kihagyja József...

Doll, a stílusteremtő Creative Commons License 4 napja 0 2 769660

68-32 a labdabirtoklás a javunkra. 

ezeket ütni kell 2 meccsen.

Port Hammer Creative Commons License 4 napja -1 0 769659

Van kép a helycseréről, tehát nem a kocsma, hanem a bisztró szűnt meg, elég csúnyán néz ki a lenyomata:

Előzmény: Evil_666 (769658)
Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769658

Nabazmeg les volt, nincs gól 

Evil_666 Creative Commons License 4 napja 0 0 769657

József gól!

Port Hammer Creative Commons License 4 napja 0 0 769656

bocs, ide akartam a képet

Előzmény: udvari bolond 20250514 (769625)
Port Hammer Creative Commons License 4 napja 0 1 769655

Ujvári szerint 100-120, itt 100-an sincsenek, de hátha csak a büfében vannak vagy késnek.

Előzmény: Pac (769631)
Colombus 2 Creative Commons License 4 napja -2 1 769654

Az ír gyerek is kakukktojás. Mi lesz ebből? 

Evil_666 Creative Commons License 4 napja -3 1 769653

Furcsállom, hogy Levi sincs a kezdőben...

Colombus 2 Creative Commons License 4 napja -2 1 769652

Ebből a védelemből hatalmas ruha is lehet. 

csumby Creative Commons License 4 napja -1 0 769651

Détáridöme: Ludogorets-FTC 3-2
Port Hammer: Ludogorets-FTC 1-1

666:2-2

pipppen: 4:1

F.S: 3-1 (felido 2:0)

itepgolab2: 3:2
Pac:  1-2

irednek: 1-3

csumby: 1-2

Port Hammer Creative Commons License 4 napja -1 0 769650

Most mondták a stúdióban, hármat kapott, szóval csak a köv. körben tér vissza.

off: Slovan kikapott idegenben 1:0-ra

Előzmény: Colombus 2 (769649)
Colombus 2 Creative Commons License 4 napja -3 0 769649

Mi van Cissével? Nem töltötte még le a büntetését? 

Colombus 2 Creative Commons License 4 napja -3 0 769648

A kezdő érthetetlen és borzalmas. 

greenperegrine Creative Commons License 4 napja 0 0 769647

Igen Cissé nagyon fog hiányozni a védelem tengelyéből. Ez a Raemaekers egy birodalmi lépegető és Szalai sem az a fürge léptű finoman fogalmazva. Botkát azt hittem azért hozta el Robbie, hogy ő kezdjen belül. A 2 jómadárhoz képest ő Speedy Gonzalez. Maiga szerintem elkéne középre kisegíteni a védelmet. A formációra kíváncsi leszek. Hogy ez 5 védő vagy 3, illetve ezt az új 3 védőset játsszuk amit otthon a bajnokikon, illetve a Noah ellen. Ha ez utóbbi lesz szerintem nem ússzuk meg 3 kapott gól alatt és még lehet óvatos vagyok. Ha azt a zárt célfocit, amivel az utolsó meccseket behúztuk tavaly behúztuk a bajnokságban (szélsők nélkül), akkor szorosabb lesz. De az az igazság, hogy a kezdőt látva ne vagyok túl bizakodó. 

Előzmény: pfffffffff (769645)
IVÓ Creative Commons License 4 napja 0 0 769646

Az volt a kérdés, számít-e jegyár bevétel. Matekozhatnék tovább, de szerintem ennyiből is látszik, hogy BL esetén legalább 10% a jegybevétel részesedése a költségvetésben, ami már szemmel látható.

Az meg, hogy honnan jön a többi, az nem befolyásolja a fentieket.

Előzmény: Lorinc_d (769644)
pfffffffff Creative Commons License 4 napja -3 2 769645

Hát ez a kezdő jó szar. A két ügyetlen lassú tornyot ez a csapat nem bírja el. 

Lorinc_d Creative Commons License 4 napja 0 1 769644

"nem számolva a plusz költségekkel" - pont ezért lesz ennél jóval kevesebb a reálérték / profit a jegybevételen, bérleti díj, biztosítás stb.

Hogy az a 20 milliárd mennyire áll közel a valósághoz és mennyi bújtatott állami pénz volt még amit nem kötnek az orrunkra, azt meg egyikünk se tudja....

Mondjuk bárcsak már ott tartanánk hogy a BL-csoportmeccsekről kellene gondolkodnunk....

Előzmény: IVÓ (769643)
IVÓ Creative Commons License 4 napja 0 0 769643

Egyszerű matek (nem számolva a plusz költségekkel).

4 meccs 50e néző a Puskásban. A jegyár átlag 10e Ft. 

Ez így 4*50e*10e= 2Mrd Ft

A 2024-es naptári évben kb 20Mrd volt az összbevétel

A többit rád bízom...

Előzmény: Lorinc_d (769640)
Pac Creative Commons License 4 napja -1 0 769642

Pont az lenne a fontos, hogy a piaci bevételek legyenek a legfontosabbak.

Fatboy Slim Creative Commons License 4 napja -1 0 769641

+1, abszolut. itt az elmeny a megfizethetetlen, a stex viszont tenyleg jojjon a BL utjan.

Lorinc_d Creative Commons License 4 napja -1 1 769640

A jegybevétel szerintem másodlagos ebben a kérdésben, tippre ez elenyésző részt képez a költségvetésünkben (államkasszához képest mindenképp).

Az élmény / hírverés viszont hogy 50-60k ember van kint egy meccsünkön megfizetethetetlen és nem gyakran adódik rá lehetőség.

Előzmény: Pac (769639)
Pac Creative Commons License 4 napja -1 1 769639

Ha a Noah ellen a nyár közepén kimegy kb 17-18.000 szurkoló, ha a Paks ellen (oké, az kupadöntő volt) meg bő 50.000, akkor ősszel egy BL csoportkörös meccsre is számolhatunk 50k nézővel, bárki is az ellenfél.

Igen, a Puskásban kell bérleti díjat fizetni, de az Üllői úti bevétel a Sportfive-nak jut, vagy tévedek?

És a 4 x 22.000 néző még a fele sincs a 4 x 50.000-nek.

Előzmény: Redhot100 (769633)
Redhot100 Creative Commons License 4 napja 0 2 769638

Tavaly EL nekünk 10 koeff.pont jött, Slovan BL 6 pont. 

Előzmény: Redhot100 (769636)
Lorinc_d Creative Commons License 4 napja -1 1 769637

Egyértelmű, szerintem is hagyni kell a merjünk kicsik lenni hozzáállást nem kell a BL csoporttól megijedni.

5 éve sem voltunk pofozógépek, 4 közte volt a legtöbb pedig nem voltunk egy könnyű csoportban, szereztünk pontot, Torinóban játszottunk egy szoros meccset stb. úgyhogy menjünk csak a BL-be, a sansz megvan.

Előzmény: Dr.W.Gy. (769634)
Redhot100 Creative Commons License 4 napja 0 0 769636

csak pénz. koeff. gyűjtésre nem jó nekünk a BL. kevés a belépő koeff és utána nehéz a pontgyűjtés. EL-ban jönnek a pontok, a pénz meg kevésbé

Előzmény: Dr.W.Gy. (769634)
irednek Creative Commons License 4 napja 0 0 769635

irednek: 1-3

Dr.W.Gy. Creative Commons License 4 napja 0 1 769634

Egyetertek a jatekos helyzettel.

De beljebb lennenk a BL pofozassal, penz koeff es jobb jatekosoknak is vonzobb lenne csapatunk, latnak, hogy tenyleg odaerunk nèha.

Előzmény: doncike (769619)
Redhot100 Creative Commons License 4 napja 0 0 769633

A jegybevétel biztos nagyobb lenne, de a költségek is.  (Puskás bérleti nem kevés ) 4 hazain nem hiszem, hogy tudunk 200 ezernél nagyobb nézőszámot. Jöhet bárki is. 65 ezer jegyet eladni nem egyszerű. Ha elmegy 2x 60, akkor még mindig kell 2-40 ezer átlagban a "kicsik" ellen. 

Előzmény: Pac (769632)
Pac Creative Commons License 4 napja 0 0 769632

És csapjuk hozzá az izmosabb BL jegybevételt is, a meccseket biztosan a Puskásba vinnénk, a négyből kettő tuti sztárcsapat lesz, vagyis bátran számolhatunk 220-230 ezer eladott jeggyel.

Előzmény: giornalista (769609)
Pac Creative Commons License 4 napja 0 0 769631

Te nyugtalankodsz egy nem létező problémán (ami lehet, hogy nem is fog létezni) és a múlton keseregsz.

Előzmény: Port Hammer (769584)
Pac Creative Commons License 4 napja 0 0 769630

itepgolab2 Creative Commons License 5 napja -2 0 769629

(Valaki másolja már be a listába, pls!)

itepgolab2 Creative Commons License 5 napja -2 0 769628

Végre,végre, enyhén negatív a tippelde.

Ilyenkor kell jonni a meglepinek, ezert en is negativkodok.

Fatboy Slim Creative Commons License 5 napja -1 0 769627

Előzmény: pipppen.. (769624)
Evil_666 Creative Commons License 5 napja 0 1 769626

Diók mi a faszt akarnak üzenni?

"Süss fel nap, fényes nap...!"

Előzmény: udvari bolond 20250514 (769625)
udvari bolond 20250514 Creative Commons License 5 napja 0 0 769625

Szerinted lesz ma fradisták hada vagy a diók meg üzennek a hétvégén?

Előzmény: Port Hammer (769620)
pipppen.. Creative Commons License 5 napja -1 0 769624

Előzmény: Evil_666 (769623)
Evil_666 Creative Commons License 5 napja 0 0 769623

Előzmény: Port Hammer (769622)
Port Hammer Creative Commons License 5 napja -1 0 769622

na akkor,

Tippelde

Előzmény: Détáridöme (769616)
udvari bolond 20250514 Creative Commons License 5 napja -2 2 769621

Szurkolói szempont? Fogadd el, hogy különbözőek vagyunk. Sokan nem kívánnak divatcsapatokhoz járni. Inkább egy lengyel, cseh, szerb túra.

Előzmény: doncike (769619)
Port Hammer Creative Commons License 5 napja 0 0 769620

Statisztikailag a PAOK elleni 5:0 nagyobb pofozás volt az EL-ben, mint a Barca elleni 5:1 a BL-ben.

Előzmény: doncike (769618)
doncike Creative Commons License 5 napja 0 1 769619

"fényévnyi különbségek vannak a BL csopkör pénzek és az EL/KL pénzek között"

Igen, azok vannak.

De egyelőre nem látom azt sem, hogy értelmesen használnák fel az UEFA-tól jövő bevételeket.

A Fradinak szerintem még mindig játékoskeret problémái vannak elsősorban.

Túl sok a mellényúlás, túl sok az olyan játékos, akit az adott edző nem tud jól használni; rengeteg a ballaszt, akitől nehéz megszabadulni.

Ennek persze részben a gyakori edzőváltás is az oka, de nem lehet mindent arra kenni.

Szóval nem látom azt, hogy ha a BL-ben ízekre pofoztatjuk magunkat, de legalább sok pénzt kapunk érte, akkor azzal összességében beljebb lennénk.

Tisztán szurkolói szempontból nézve nyilván nincs kérdés: a BL-nek örülne mindenki a legjobban.

Előzmény: Fatboy Slim (769606)
doncike Creative Commons License 5 napja 0 0 769618

"Vagy látsz valamiféle fejlődést, aminek következtében még 2-3 EL/KL-csoportkörös év, és akkor érettek leszünk a BL-re, amikor már te is elvárod, mert nem lennénk pofozógépek?"

Fejlődést nem látok.

De ettől még ez lenne az egyetlen, fenntartható módja úgy odakerülni -- ha nem is minden évben, de rendszeresen -- a BL-be, hogy ne pofozógép legyen a Fradi.

Előzmény: Port Hammer (769605)
Port Hammer Creative Commons License 5 napja -1 0 769617

:D Épp ez a lényeg, a KL-csoportkörért nagyon nem kéne bajnoknak lenni, elég lenne egy paksi 3. hellyel kiütni a Kolozsvárt, aztán játszhatnánk a Lugano vagy ki ellen, ugyanott lennénk. S a nevek, helyezések szabadon behelyettesíthetők. Főleg, hogy el is felejtettem, a Kolozsvár az EL-ben indult. Szóval nekünk is elég lenne kiesni, aztán a Maribort meg ezeket az ukránokat, esetleg a Fiorentinát verve ott lenne a KL-csoportkör. De talán kitütöttük volna az EL-ben a Kolozsvárt, akkor meg más úton meglenne a KL-csoportkör.

Előzmény: Détáridöme (769615)
Détáridöme Creative Commons License 5 napja -1 0 769616

na akkor,

Tippelde

Ludogorets-FTC 3-2

Détáridöme Creative Commons License 5 napja -1 0 769615

én sem vagyok oda a BL miatt, pont nem kivánom a nagy zakókat, várható 0-1 pontot, és a sok reklámmargit divatot,  de ha két ilyen rutinos nemzetközi résztvevőt sikerül kiverni, akkor mindenképp megérdemli a csapat, mert a Qarabag vagy a Ludogorets is el fogja érnei az EL, és egyik sem szerezne több pontot a BL mint mi valszeg, akkor már legyünk ott mi.a

az biztos hogy ez a játékosállomány oda nagyon kevés lenne, de ha úgy lenne, még pl aug végén lehetne last minute-ben igazolni egy BL-ben vitézkedni akaró jó csatárt.

egyelőre még nem tudom belőlni hol tartunk, ez most ki fog derülni, szeirntem az jut tovább aki kevesebbet hibázik hátul.

na, mindegy én izgulásmentesen nézem a meccseket, a KL csoportkör meg van, a többi ajándék.

Előzmény: Dr.W.Gy. (769613)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 5 napja 0 0 769614

Nehez belőni. Tavaly ilyenkor (az nem volt regen), a Quarabag hetet rugott Razgardban (120 perc alatt).

Előzmény: Redhot100 (769608)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 5 napja 0 0 769613

Teljesen egyetertek. Igen, az aranyermet es a 2.korben kiemeltkent valo BL indulast arra hasznaljuk, legyen biztos csoportkor. Nem baj ez, de valoban estunk ki olyanok ellen, akik rutinosabbak es/vagy komolyabban vettèk.

Iden nagyon jo a sorsolas, ha most sem sikerul, az kivetelesen tenyleg gaz lesz.

Annak ellenere, hogy mi egy also-kozeposztalyu EL, felso-kozep KL csapat vagyunk.

Minden ami ennel tobb; BL csoport, EL tovabbjutas mar bravur. 

Nehogymar ne torekedjunk a BL-re! Igenis legyunk pofozogepek inkabb 5 èvente.

Egyebkent nem vagyok biztos, hogy feltelen slovanos szintu pofonok lennènek (jatszanank 2 meccset 4.kalapossal es a 3.ban is lehetnek olyanok). A BL 4.kalapja azert nem sokban kulonbozik az EL elso feletol, akkor meg inkabb ott kapjunk ki toluk.

Raadasul elvarasok nelkul lehetne elvezni, es ha mèg egy slovanos teljesitmeny is tobbet hoz, mint az EL elso 3 csapatan kivul barmi, akkor mirol beszelunk?

Ettol ma mèg siman kikaphatunk 3-0-ra, es meg se lepodnèk. De ha vegre sikerulne tullepni azbarnyekunkon es nyerunk 1-0-ra, az is benne van. Nyilvan ugyanezt mondjak a bolgarok, nekik pont ugyanekkora a lehetoseg.

Előzmény: Port Hammer (769605)
Fatboy Slim Creative Commons License 5 napja 0 0 769612

köszi szépen. nekem nem is kérdés a prioritás - eddig sem volt az.

ha csak nem egyezünk ki itt abban, hogy mindegy, hogy az állam jelenti a pénzforrást, ami adóforintokból jön létre, vagy a teljesítményed után kapod a téged illető stexet, amit BUEFÁ osztogat. 

Az egy másik beszélgetés, hogy hozzánk passzoló ellenfelek lennének a másik 2 ligában. Majd átesünk onnan az EL-be, majd onnan meg a KL-be. De addig kell menni a nem közpénzért, ameddig csak lehet. 

Port Hammer Creative Commons License 5 napja 0 0 769611

És mit kezdenek ezzel a pénzzel, ma a kazahok, illetve esetleg 2 hét múlva a Celtic ellen kiderül. Erről már van rossz tapasztalatunk. Bár a 2020-as BL-pénz se tiszta, hogy mire is mentünk vele.

Előzmény: rich.mond (769610)
rich.mond Creative Commons License 5 napja 0 3 769610

A bucira vert Slovannál csupán hét EL-csapat szerzett több pénzt. A KL-ben meg senki.

giornalista Creative Commons License 5 napja 0 0 769609

így nézett ki a BL és az EL tavaly: 

Előzmény: Fatboy Slim (769606)
Redhot100 Creative Commons License 5 napja 0 0 769608

A macedónok kb. tavalyi Banja Luka szint.  Futnak, rúgnak, kellemetlenkednek. Focizni nem tudnak. Qarabag tegnap egy nagyon vérszegény focival is előnyt szerzett idegenben. Biztos tudnak jobban játszani a kazahok is, de náluk meg a játékosok képességei elég behatároltak. Hangsúlyozom a tegnap látottak alapján. 

Előzmény: Détáridöme (769607)
Détáridöme Creative Commons License 5 napja 0 0 769607

ebben nem vagyok biztos a macedonok a FCSB-t verték, amely bajnokságból Kolozsvárt láttuk a Paks ellen.

Előzmény: Redhot100 (769604)
Fatboy Slim Creative Commons License 5 napja -2 0 769606

Osztom is, meg nem is. az 5M EUR-t be kell húzni. az a mi minimális vállalásunk kell legyen. a többi valóban ajándék, de emlékeim szerint fényévnyi kölönbségek vannak a BL csopkör pénzek és az EL/KL pénzek között.

majd IVÓ, vagy Pac pajtik kisegítenek ezekkel az infókkal, remélhetőleg 

Előzmény: doncike (769603)
Port Hammer Creative Commons License 5 napja -2 0 769605

Viszont eltelt 5 év a legutóbbi BL óta. Megint azt akarjuk, hogy 25 év legyen? Vagy látsz valamiféle fejlődést, aminek következtében még 2-3 EL/KL-csoportkörös év, és akkor érettek leszünk a BL-re, amikor már te is elvárod, mert nem lennénk pofozógépek? Ugyanis ez a bizonyos szezon nem akar eljönni évek óta. Sőt, 2021 bizonyította, hogy az EL-ben is lehet nagyot zakózni (de tudom, hogy most a KL-ről beszéltek - azért a Genk/Fiorentina csoport ott is necces volt, hogy pont meglett).

Vagy akkor ismerjük el, hogy arra használjuk a BL-selejtezőt (sőt, az aranyérmet), hogy minimális céllal csoportkörözzünk lesz, ami lesz alapon. Ezzel szemben azt mondom, legyünk 5 évente pofozógépek (csak jönne már, és akkor megint nyernétek 5 évet). Ám a helyzet az, hogy 2023-ban is nagyon jó sorsolás volt (a Klaksvíknak), és már akkor meglehetett volna a BL. Szóval válasszuk szét a kettőt: van egy sokak szerint elérhetetlen BL-csoportkör, és van egy odáig vezető út, amit hol komolyan gondolunk (Rebrov, de még akár Stögert is idevenném, elvégre kiszenvedtük Prágát és a Young Boyszzal is pariban voltunk, nem volt olyan égés, mint később a Qarabag elleni 1:3 itthon), hol nem, és csak egy kicsit kellene jobban figyelni, több playoff, akár csoportkör lehetne. Tehát mire eljutnánk oda, hogy pofozógépek lennénk, érdemtelenül kiesünk, és nem azért, mert más kávéház egy Qarabag vagy Midtjylland, hanem mert nem tesszük oda magunkat.

Mellesleg egy dolog a Slovan pofozógépi mivolta tavaly, de az új rendszerben akár lehetne is pontokat csípni, főleg azért, mert nem kell attól tartani, hogy lesz visszavágó egy Barca ellen, mint volt 2020-ban. Úgyhogy sokkal árnyaltabb ez a kérdés, mint hogy pénzek, koeff, pofozógép. Ez kb. 3 árnyalat, én meg soroltam még vagy 4-et.

Redhot100 Creative Commons License 5 napja -1 1 769604

Szerintem is ez lenne az optimális. Csak ugye nem nagyon jönnek a BL playoff szakaszok. Látva a tegnapi Qarabagot, idén jóval nehezebb a Ludo körünk mint a playoff lenne majd. 

doncike Creative Commons License 5 napja -1 2 769603

Szerintem a Fradinak pont ez jelenleg a bevétel - eredmények optimum, amit a végén írtál: a playoff körben átesni az EL-be.

A BL-ben semmi értelme pofozógépnek lenni, az jelenleg túl magas szint még ahhoz is, hogy érdemben fejlődjön a játék.

Játékerő alapján a Konfettit látom igazából jelenleg a Fradi helyének: neves ellenfél ott is lesz az első kalapból, de összességében ott realitás a mezőny felső felében végezni.

Előzmény: Redhot100 (769571)
Tsak a Fradi Creative Commons License 5 napja -1 1 769602

Kösz! Végre valaki átlátja ezt a bornírtságot. Tehát van összefüggés az MLSZ és NSMI szabályok között? Lejjebb írta valaki a 7000 percet, amit én is olvastam valahol, de aztán jelentek meg más számok is. A 7000 iszonyúan soknak tűnik.

Előzmény: Détáridöme (769598)
Lorinc_d Creative Commons License 5 napja 0 0 769601

Rui Mota tavasszal még a Noah edzoje volt.

Rossz elojel ez a bolgaroknak :-)

Előzmény: Berlioz73 (769597)
Détáridöme Creative Commons License 5 napja 0 0 769600

viszont a 7000 (avagy letárgyalt) fiatalpercnek össze kell jönnie, lehet ez válogatott, MK 8 között, nemzetközi kupa, nb1, ebben Gruber és Kaján is benne van.

Előzmény: webmestar (769599)
webmestar Creative Commons License 5 napja 0 0 769599

Lehetséges, akkor Alex egy BL meccs után kipihenhet 2 hazait is legalább. 

Előzmény: pfffffffff (769590)
Détáridöme Creative Commons License 5 napja 0 0 769598

Azt nem engedjük el, anélkül a kiemelt Akademai statuszt elvesztenénk, sutba vágva az egész UP-t. valamirevaló klub UP nélkül nulla jövőképpel rendelkezik.

viszont a BL pénzből ha úgy van, télen tudnánk venni még játékost, ha szorul a hurok.

Előzmény: Tsak a Fradi (769595)
Berlioz73 Creative Commons License 5 napja 0 2 769597

a vége is ez ,  Kady a jók között  .  A tippem ha a Ludó megvan  ennek a párharcnak a győztesét is verjük.  

Előzmény: Berlioz73 (769596)
Berlioz73 Creative Commons License 5 napja 0 0 769596

Shkendija vs Qarabag  0:1  első félidő közepe

Tsak a Fradi Creative Commons License 5 napja 0 0 769595

Csak a kiemelkedő összeget jegyzem meg, franc se tudja, hogy mennyibe kerültek! Ez olyan, hogy nagy tehetségeket hozunk (pl. Gavric), oszt azok is maradnak. Örök tehetségekkel meg teletömtük a rozsdát. :-)

Nekem egyelőre olyan érzésem van, mintha az eddigi tétmeccseink is felkészülési meccsek lettek volna, legalábbis kísérleti összeállítás értelmében. Ez eddig biztosan nem rotálás, max. a hazai szabályokra teszünk, vagy nem. Amennyiben BL-főtábla lesz, szerintem az 5magyart is elengedjük. Ott sokkal több a lé, nekem viszont a sikerélmények számítanak, a pénztárcámat nem érinti közvetlenül.

Előzmény: pfffffffff (769586)
Evil_666 Creative Commons License 5 napja -1 0 769594

Ez konkrétan diszkrimináció!

És a többi csapat, akik nem indulnak nemzetközi kupában, le vannak szarva?

Előzmény: webmestar (769588)
Détáridöme Creative Commons License 6 napja 0 0 769593

tulajonképpen egyetértünk.

Előzmény: pfffffffff (769591)
Détáridöme Creative Commons License 6 napja -1 0 769592

csak az NSMI szabály érdekes most nekünk, (Mlsz szabály annyiból egyszerűsödött számunkra, hogy a 4+1-et elengedtük ami 500 M-t ér, az 5 magyarnak viszont pályán kell lennie, függetlenül hány évesek-325 M a jutalom.) "a fiatalpercekbe beleszámít az NB I, az NB II, a nemzetközi porond, a Magyar kupa legjobb 8 csapata közé kerülés, de úgy is lehet pontokat gyűjteni, ha egy játékost külföldi elitbajnokságba értékesítenek"

szerintem még a válogatott is.

Előzmény: pfffffffff (769590)
pfffffffff Creative Commons License 6 napja -2 0 769591

Egy lehetséges kezdő:

Dibusz - Botka, Gartenmann, Ötvös - Makreckis, Maiga, Kanikovszki, Tóth, Cadu - Varga B., Joseph.

Cadu helyett O'voda akár. Cissé 3 meccset kapott azért a semmiért, ez igaz?

Stabil cseréink: Nagy B, Pesic, Gruber, Zaka, Levi, Gruber, Szalai/belga torony. És kész a keret. Sevikyan, Cirkovic, meg a hombár fejű Keita peremre. Én bízom egy normális csatár igazolásában is. 

És a többiek meg mehetnek Isten hírével.

pfffffffff Creative Commons License 6 napja -1 0 769590

Szerintem csak a fiatal percek. És csak a BLben

Előzmény: webmestar (769588)
pfffffffff Creative Commons License 6 napja -1 0 769589

Szuper lenne.

Előzmény: Détáridöme (769587)
webmestar Creative Commons License 6 napja -1 0 769588

Állítólag a nemzetköziben 2x annyit érnek a magyar percek (de hogy ezt jogilag hogy?)

Détáridöme Creative Commons License 6 napja 0 0 769587

magyar szabálynnak legalább azt el kellene érnie, hogy a tucatlégiósoktól megszabaduljunk.

pfffffffff Creative Commons License 6 napja 0 0 769586

Cirkovic ennyi pénzért (csak az ára több millió euró volt, nem?) összesen nem játszott egy egész meccset. Sevikyan is hamar kukába került újra, pedig a főnök még dicsérte is. Úgy tűnik, hogy nem akar két csapatot a mester, inkább elindult a magyarosítás irányába (Botkának meg a fekszik a három védős rendszer) és kezdi partvonalra rakni a ballasztot.

Előzmény: Tsak a Fradi (769585)
Tsak a Fradi Creative Commons License 6 napja 0 2 769585

BL-keret: Gruber, Botka be, Cirkovic, Szevikjan ki.

Port Hammer Creative Commons License 6 napja 0 0 769584

Nyugodt lehetsz, az aktuális probléma (védelem) holnap kiderül, megvan-e még.

Előzmény: Pac (769583)
Pac Creative Commons License 6 napja 0 0 769583

- még nem jutottunk tovább 

- ők sem jutottak még tovább 

- semmi jelentősége egy három évvel ezelőtti meccsnek 

Előzmény: Port Hammer (769582)
Port Hammer Creative Commons License 6 napja 0 0 769582

Fájdalmas volt visszanézni a Qarabag elleni visszavágót 3 évvel ezelőttről. Ha a 4:3-hoz hasonlítom, akkor ugyanazok a védelmi hibák vannak. Szóval ez a leggyengébb csapat a lehetségesek közül nem nagyon vigasztal.

Előzmény: Lorinc_d (769581)
Lorinc_d Creative Commons License 6 napja 0 1 769581

A 4. körben a Qarabağ volt szerintem a leggyengébb csapat a lehetséges ellenfelek közül így valóban nem panaszkodhatunk.

Ehhez viszont venni kell a mostanit ahol azért nem voltunk szerencsések a sorsolással, a Razgradnál jöhetett volna több könnyebb ellenfél is (Malmö, Kairat, Shkëndija).

Szerencsére nem megoldhatatlan a feladat, reális sansz van egy BL-csoportra ami nem rossz.

Bojtár01 Creative Commons License 6 napja -1 0 769580

Érdekes ez a sorsolás..ilyen a foci. Ez jóval könnyebb ág, mint mondjuk a Paks sorsolása a futottak még konfi ligában...

Fatboy Slim Creative Commons License 6 napja 0 0 769579

1,7 milliard jo magyar forintocska

Előzmény: IVÓ (769575)
Port Hammer Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769578

Nem úgy jöttem, hogy cseszegessek (bár a Dibusz-probléma nem róla szól, hanem a cserékről és a vezetői döntésekről), de pont megnéztem egymás után a két múlt heti összefoglalót, és: Josephnek mindkét meccsen volt egy olyan helyzete, hogy egyedül vitte szembe a kapussal, és laposan belerúgta.

Előzmény: protosfinx (769574)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.08.04 0 1 769577

Pont így. A masik 4 parositas sokkal durvabb.

Most vagy a magyar, bolgar, azeri (a makedont nem hiszem) ott lesz a fotablan.

Ennel egyszerubb es jobb sorsolas nem is lehetne, es ha ezt se sikerul megugrani, tenyleg hanyagoljuk. A nehezebb valszeg a Ludo lesz, valoban a 60-40 realis oda, nem mi vagyunk a jobbak, ez egyertelmu. Innen szèp. 

Ha a Skehindija maradna az EL playoffban, az azert nem megugorhatatlan, de hat a romanok is ezt mondtak.

Doll, a stílusteremtő Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769576

igazad van 

Előzmény: IVÓ (769575)
IVÓ Creative Commons License 2025.08.04 -1 1 769575

Elvileg csak 4,29M, de az is jól jönne...

protosfinx Creative Commons License 2025.08.04 -7 3 769574

A fotelhuszár kibicek miért kell már most a játékosokat cseszegessék? Nincs olyan kapus aki ne vétsen hibát egy-egy meccsen. A Dibuszé ráadásul nem is lett megbüntetve. A most hiányolt VÁ  mekkorát hibázott EL meccsen? 

Az a benyomásom, hogy ezen a topikon több a Fadi ellenes mint a valódi drukker! 

No persze a hőn szeretett NSO előszedte valahonnan az osztrák határszélről a 70 éves Magyar Istvánt, aki anno diszidált s nyugaton játszogatott s ma osztrák nyugdíjat élvez. A Fradifóbiások meg megtapsolják, hogy nem érdekli az FTC és nincs róla jó véleménnyel!

Détáridöme Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769573

igen, akkor inkább a BL playoffból essünk ki.

Evil_666 Creative Commons License 2025.08.04 0 1 769572

Azt miért nem írtad le, hogy a Noah-t 2017-ben alapították?

Egy 8 éves klubról beszélünk vazze...

Ludogorets meg most is húzós lesz...

Előzmény: Port Hammer (769567)
Redhot100 Creative Commons License 2025.08.04 -1 0 769571

Kifejezetten barátinak érzem a sorsolást. Persze ehhez az kell, hogy összeharácsoltunk vagy 40 koeff. pontot, csináltunk 6 csoportkört, első körben nem játszunk és utána végig kiemeltek vagyunk. Most játszunk egy papíron 50-50% kört, ez jelenlegi állapotunkban inkább 40-60% a bolgárok javára. Amennyiben megugranánk, ez a siker szerintem be is vinne minket a főtáblára. Ott aztán vérfürdő. Rengeteg pénz persze, mert már a playoff vesztese is 5M eurót kap. Cél természetesen mindig is csak a BL főtábla lehet, de nem sírom tele a párnám, ha El lesz belőle.

Előzmény: Port Hammer (769567)
Détáridöme Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769570

EL-ben is megkaptuk ugyanezt a párharcot:)

giornalista Creative Commons License 2025.08.04 0 2 769569

lehagytad a "mértékadó" szót.

a La Gazzetta dello Sportra sem hivatkozunk csak úgy a "tekintélyes" szó használata nélkül!

Előzmény: magasabb polcos edző (769568)
magasabb polcos edző Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769568

transfermarkt

Ferencváros 51.2

Ludogorets 51.2 (!)

Qarabag 24.95

Shkendija 5.5

Előzmény: Détáridöme (769565)
Port Hammer Creative Commons License 2025.08.04 -2 0 769567

Mikor egy Zagreb vagy Young Boys ellen estünk ki, valahogy elfogadható, mert hát ismertek, jobbak, régóta. De amikor jön egy ilyen Ludogorets és macedón/azeri kör, akkor csak ott van bennem, hogy teljesítményünktől függetlenül jó lenne továbbjutni, és jobban fájlalom a kiesést, mint normál esetben.

30 éve:

1995: BL nekünk, a Qarabagnak meccse se volt, a Ludogoretsnek sem, a Shkendija az EL 2. selejtezőkörében kiesett

21 éve:

2004: EL nekünk, a Qarabag az EL 1. selejtezőkörében kiesett a Besztercebányától, a Ludogoretsnek továbbra sem volt meccse, a Shkendija (vagyis valami jogelődje) kiesett az EL 1. selejtezőkörében

Szóval összefoglalva: ha most ne lenne meg a BL-csoportkör, mikor máskor? Milyen sorsolásunk legyen, hogy egyszer összejöjjön? Szerdán kiderül.

Előzmény: Redhot100 (769563)
Doll, a stílusteremtő Creative Commons License 2025.08.04 -3 1 769566

A Ludo elleni párharc tétje 5 millió euró, ugyanis ha továbbjutunk ellenük és a BL playoff-ban esünk ki, fájdalomdíjként 5 millió eurót kapunk az UEFA-tól 

Ha kiesünk és az EL playoff-ban nyerünk, akkor nincs ez a bónusz 

Détáridöme Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769565

Qarabag/Skendija

Kady, S. Mmaee

Redhot100 Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769564

otthon kezdenénk. csak ugye előtte még lenne dolgunk.

Előzmény: Redhot100 (769563)
Redhot100 Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769563

Shkendija-Qarabag  

Port Hammer Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769562

Nem értem a vitát, vagy hogy miért kell egyáltalán beszélni erről. Varga évek óta epizódszereplő, Dibuszt csapáságyasra járatjuk, és ez edzőtől függetlenül (!) jó mindenkinek. Tehát se Keane, se Janssen (már majdnem Sztankovicsot mondtam, hirtelen el is felejtettem, hogy volt egy hollandunk), se Csercseszov nem gondolta máshogy.

Ennek következményeként Varga dobbant. De még most sem valami aktuális történét szolgáltatja a témát, hanem random kitaláltátok, hogy baj. Ám ha, mint fent leírtam, évek óta ez a megszokott, miért pont most váltanának? Itt majd igazán a Dibusz utáni korszak lesz érdekes.

Fatboy Slim Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769561

igen, amikor megtortentek ezek a valtasok es eladasok, mar tudtuk, hogy ebbol baj lesz. Igazi balfaszsag volt 2 veteran-koru kapussal nekifutni a szezonnak.

egyebkent meg megertek minden kapust aki elmegy tolunk, amiert meg csak epizod-szerepeket kap nalunk ugy, hogy az 1. sz. kapusunk rendre bakizik minden 5. meccsen. nehez lesz ez igy

Előzmény: Evil_666 (769560)
Evil_666 Creative Commons License 2025.08.04 0 1 769560

Akkor ez megint egy rossz döntés volt Hajnal vagy kinek a részéről!

Ott tartunk, hogy csak 34-36 éves kapusaink vannak...

Előzmény: Dr.W.Gy. (769557)
Détáridöme Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769559

Groupings (Champions Path)

Seeded
FK Bodø/Glimt (NOR)
Winners of Pairing 1: Malmö FF (SWE) vs F.C. Copenhagen (DEN)
Winners of Pairing 2: KKS Lech Poznań (POL) vs FK Crvena Zvezda (SRB)
Winners of Pairing 3: PFC Ludogorets 1945 (BUL) vs Ferencvárosi TC (HUN)
Celtic FC (SCO)

Unseeded
Winners of Pairing 4: FC Kairat Almaty (KAZ) vs ŠK Slovan Bratislava (SVK)
FC Basel 1893 (SUI)
Winners of Pairing 5: KF Shkëndija (MKD) vs Qarabağ FK (AZE)
Winners of Pairing 6: FC Dynamo Kyiv (UKR) vs Pafos FC (CYP)
SK Sturm Graz (AUT)

Group 1
Seeded 
Winners of Pairing 1: Hamrun Spartans F.C. (MLT) vs Maccabi Tel-Aviv FC (ISR)
BSC Young Boys (SUI)
Pairing 1: PFC Ludogorets 1945 (BUL) vs Ferencvárosi TC (HUN)
Pairing 2: Malmö FF (SWE) vs F.C. Copenhagen (DEN)

Unseeded
Pairing 3: FC Dynamo Kyiv (UKR) vs Pafos FC (CYP)
SK Sigma Olomouc (CZE)
Pairing 4: KF Shkëndija (MKD) vs Qarabağ FK (AZE)
Pairing 5: FC Kairat Almaty (KAZ) vs ŠK Slovan Bratislava (SVK)

Redhot100 Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769558

Állítólag 3 meccs. Röhej

Előzmény: Nyugdijas_szektor (769399)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.08.04 0 0 769557

Igen, azt a Vargat. Nem kellett volna odaadni, sot, mar tavaly is sokkal tobbet vedetni.

Dibusz kioregedoben van, lassul fejben, testben, de nagy a rutinja. 

Emlekszem, a Lipcse csinalta par eve, hogy Gulacsi meg egy feka csavo volt a kapus, egyik a nemzetkozi kupaban, a masik a bajnoksagban vedett. Ez talan tulzas lenne, de a bajnokik ketharmadaban siman vedhetne Varga.

De Grof is, ha mar itt van. Nyiregyhazan is siman. 

Előzmény: Evil_666 (769555)
Evil_666 Creative Commons License 2025.08.03 0 1 769556

Jó, de ki lehetne helyette?

Szécsi van még vagy kicsoda?

Szécsi is 36 éves...

Előzmény: Fatboy Slim (769554)
Evil_666 Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769555

Sajnos hozta a válogatottban mutatott formáját és odapasszolta a labdát az ellenfélhez

Nem is értem, hogy a picsában áll neki a saját kapuja előtt passzolgatni?

Ez milyen amatőr hiba már!

Botka egyébként jól játszott szerintem 

Milyen Vargát?

Akit oddadtunk a Kondának és jól védett az MTK ellen?

Előzmény: Dr.W.Gy. (769552)
Fatboy Slim Creative Commons License 2025.08.03 -1 0 769554

Dibusz játszatását már nagyjából senki nem érti. Barcika...3-4 kapura tartó lövés...gyakorlatilag nincs kockázat. hajmeresztő hibákat követ el és lelassult. bajt fog csinálni

Előzmény: Titi120 (769539)
nemez haaef Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769553

a hetkozi kapott golokat is olyan konnyeden vettuk

Előzmény: Dr.W.Gy. (769552)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.08.03 -1 2 769552

Egy nagy helyzetet hozott ossze, Botka becsuszasa mentette meg a helyzetet.

Erthetetlen, miert jatszott es nem Grof (vagy Varga, akinek pont ilyenkor kene vedeni itt).

Neki tobbet kene pihenni osszel es lassan felepiteni az utodjat. Varga alkalamas lenne, en ot vedetnem a bajnokik jo reszen osszel, kiveve a necceseket.

Előzmény: Evil_666 (769536)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.08.03 0 1 769551

Szerintem ne jojjon. Adjak kolcson bundas2-be, ha meg azt a szintet se uti meg, ide minek?

Előzmény: Pac (769544)
nemez haaef Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769550

sztem a Valogatottba is lehet hivni egy, vagy mindket fiatalt

Előzmény: nemez haaef (769540)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769549

Így kezdtem. Azaz, végig nem olvastam, ahogy az NSMI szabályrendszert még hosszasabban citálták. Ezért kértem rövid verziót, mert szerintem minél hosszabb egy jogszabály, annál könnyebb megtalálni benne a rejtett kiskapukat.

Előzmény: Evil_666 (769547)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769548

Nagyjából és egészében igazad van!

Két megjegyzés csupán: nem csupán Fradiban gondolkodom, hanem válogatott, vagy ha tetszik en bloc magyar fociban. A másik, amennyiben a pletykák igazak (nem szoktam felülni nekik, de vannak itt köztünk is, akik határozottan állítják), akkor az emberré nevelés is sántít kicsinyég. A sportoló meg ez esetben focista.

Előzmény: Pac (769544)
Evil_666 Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769547

Te akkor nem olvastad el a szabályt, mert ez pont egyértelmű!

Sérülés vagy kiállítás esetén a teljes meccset elfogadják...

Előzmény: Tsak a Fradi (769545)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769546

Túl sok a "mintha" a szövegben. MLSZ szabálya: 5 magyar, abból 1 fiatal teljes meccsen. NSMI szabály percekben határozza meg a keretet. Nem tudom eldönteni mennyiben, kavarnak ebben eleget. MLSZ esetén félmilliárd ugrik, NSMI esetén akár sok milliárd is. (Amivel alapvetően nincs bajom, ha valaki pénzel, teremtsen feltételrendszert.)

A problémám az, hogy jogi értelemben szerintem nem érintheti egy független szakszövetség által kiírt szabályrendszer szerinti sporteseményt egy kívülálló szabálya. Az NSMI csak és kizárólag az Akadémiákkal kapcsolatos szabályrendszerét határozhatja meg, illetve várhat teljesítést az adott támogatásért cserébe.

Félre: a magyar kajaksportot támogató Leves- és Lekvárzsibbasztók Nemzeti Egyesülete akik lapáttal járulnak hozzá, eldöntik, hogy ezentúl csak lukas lapáttal lehet indulni hazai versenyeken.

Előzmény: pfffffffff (769543)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769545

Szerintem pedig az lenne a fontos, hogy tiszták és egyértelműek legyenek a feltételek!

Példa: egy csapat kimeríti a cserelehetőségeit. A "fiatal" játékos lesérül, (hordágyon kell levinni a meccs 60. percében), vagy éppen azonnali pirossal, vagy két sárgával el kell hagynia a pályát. Objektív okokból lehetetlenség betartani a hozott szabályt. Most pedig rosszindulatú leszek: a pogácsazabálók megdumálják mindezt a bírói testülettel és a lapok osztása ezek szerint fog működni.

Nekem itt valami nem kerek.

Előzmény: Evil_666 (769542)
Pac Creative Commons License 2025.08.03 0 1 769544

Ugyanígy ha a kis Lisztes hazatérne kölcsönbe, akkor talán még nem késő belőle is focistát faragni, ha már az apjának nem sikerült. 

Nagy kérdőjel, hogy ha tényleg hazakerül, az jó-e nekünk.

Először is komoly tétmérkőzést mikor játszott utoljára? 15 hónapja?

Mennyire lehet beilleszteni a csapatba?

Nem kizárt, hogy hónapokig tart majd újra felépíteni, a Ferencváros pedig nem rehab.

És miért jó az a Fradinak, ha más klubnak építjük fel?

Persze nem mindegy az egésznek az anyagi vonzata. Mert ha a bérét egészben a németek fizetik, akkor üsse kő.

Egy apróság: a csodálatos utánpótlásrendszer feladata a focistanevelés, nem apukáé, bármilyen jó játékos is volt. Az emberré-sportolóvá nevelésben már jóval komolyabb a szerepe.

Előzmény: Tsak a Fradi (769541)
pfffffffff Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769543

Mintha azt mondták volna, hogy a BLben lenyomott fiatal percek duplán számítanak. Tehát ha Tóth Alex végigtolta a Noah ellen, akkor az a tegnapi meccset is kinullázta szerintem. Valamint tegnap a vége felé mintha már 7 magyar lett volna a pályán. Mintha az is rémlene, hogy összességében kell meglenni magyar és fiatal percnek is. Ergo tegnap előre dolgoztunk, így ha lassan is, de össze lehet rakni a percekben egy olyan előnyt, hogy ne kelljen számolgatni majd egy- egy fontos meccsnél, hogy kinek mennyit kell a pályán lenni.

Előzmény: Evil_666 (769542)
Evil_666 Creative Commons License 2025.08.03 0 0 769542

Én is csodálkoztam, mert Gruber 2004-ben született, a bMLSZ szabályai szerint meg 2005.01.01. után született magyar játékosnak kell a pályán lennie!

E szerint tegnap nem volt nálunk ilyen játékos a pályán!

Lassan eldönthetjük, hogy mi a fontos: a pénz vagy az eredmények...

Előzmény: Tsak a Fradi (769538)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.08.03 -1 3 769541

Ha valamihez, akkor a csatárok lelkivilágához mintha értene Keane. Egy kis gondot kéne fordítania a srácra, mert mozog benne valami, talán nem lisztkukac. Ugyanígy ha a kis Lisztes hazatérne kölcsönbe, akkor talán még nem késő belőle is focistát faragni, ha már az apjának nem sikerült. 

nemez haaef Creative Commons License 2025.08.03 -1 1 769540

kell kapus

Titi120 Creative Commons License 2025.08.03 -1 5 769539

Grubernél ül az, amit Hegedűs Henrik ecsetelt múltkor a Fradi - médiában, hogy ez a formáció - váltás kedvezhet neki. Régen, amikor megkapta a lehetőséget, akkor a 4 védős rendszerben szélső játszott a vonal mellett, miközben nem igazán szélső, anno a Felcsútban sem azt játszott. Ebben a 3-4-2-1 -ben viszont nem neki kell a szélességet megadnia, közelebb játszik a centerhez meg a kapuhoz is, jobban kijönnek az erényei.

Dibuszt én se értem, hogy miért nem pihentetjük többet (nem csak Keane, már a korábbi edzőknél se volt ez jellemző). Benne van a korban már, az elmúlt években elképesztő mennyiségű meccset lejátszott, egy Barcika ellen nulla kockázat Grófot a kapuba tenni, ő meg hangolódhatna egész héten már a Ludo elleni meccsre.

Előzmény: Tsak a Fradi (769538)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.08.03 0 4 769538

Ha az Alcatraz még rendeltetésszerűen működne, a második félidő végtelenített lejátszásával történne a csoportos fenyítés.

Dini egyik legnagyobb kedvelőjeként úgy vélem ráférne egy kis pihenés, nem fizikai, hanem szellemi értelemben. Tudjuk róla, hogy reflexkapus, ez pedig szorosan összefügg az idegpályák működésével, amelyek a kor múlásával gyengülnek, rozsdásodnak. Több regenerációra van szükségük.

Jó a Botka a háznál. Keita off. Gruber pedig mindig legyen bizonyításkényszerben. Láthatóan használ neki. Újakról egyelőre nem nyilatkoznék, egyik sem győzött meg, bár van aki lefelé lóg ki de nagyon, pedig jó kosaras válhatott volna belőle.

Teljesen össze vagyok zavarodva ezektől a klf. szabályoktól! Tudna valaki segíteni konkrétumokkal? Tegnap nem volt a pályán "fiatal" játékos. Ez egy bizonyos összegtől való lemondást jelent. Nem úgy volt, hogy akkor nulla a lé? Hogy van ez?

Akadémia teljesítménye. Ha más csapatoknál játszanak olyanok, akik a mi akadémiánkon nevelkedtek, azok más csapatoknak hozzák a lét? (Egyszerűen nem vagyok hajlandó holt tengeri tekercs méretű faszságokat olvasgatni ezekről, létezik rövid összefoglaló?)

a bdsrstnt Creative Commons License 2025.08.03 -1 0 769537

A fenéket! Jönni fog a dózsa is... :D :D :D Addigra már gondolom letesznek a klub-világbajnoksági reményeikről. :D

Előzmény: Evil_666 (769536)
Evil_666 Creative Commons License 2025.08.02 -1 1 769536

Dini mit hozott össze?

Nem 3-0 lett a meccs?

Amúgy 10-et is rúghattunk volna nekik, de József ma sem akart akciógólt rúgni...

A Barcikánál csak nehezebb ellenfeleink lesznek az NB1-ben is

Előzmény: Dr.W.Gy. (769531)
webmestar Creative Commons License 2025.08.02 0 0 769535

1 gól, 2 gólpassz, ezt én is el tudom tőle fogadni:)

Előzmény: pfffffffff (769530)
Colombus 2 Creative Commons License 2025.08.02 0 2 769534

Abu karakter, arc volt, és ez a bajnokság hajrájában igenis számított. Akit említesz az egy labdaszerző középpályás. Amiből rengeteg van. 

van_Persil Creative Commons License 2025.08.02 -18 0 769533

Ha már a Kuttor, akkor inkább mint egy láncra vert kutya...

Előzmény: Evil_666 (769528)
van_Persil Creative Commons License 2025.08.02 -18 0 769532

Az "új fiú" sztem összességében sokkal inkább szolgálja a csapatot, mint az Abu F.

Előzmény: Dr.W.Gy. (769531)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.08.02 0 0 769531

Nehez realisan ertekelni, a B csapat is osztalyulonbseggel jobb, de az ellen sem vallott szegyent. Volt helyzetuk is, szep kapufa, Dini is osszehozott egyet.

Gruber jo volt, Botka is. Az uj fiu nem latom hogy jobb lenne Abu Faninal vagy Levinel, de korai megitelni. Nagy B a balszelen ezen a szinten belefer.

Az a Raemakers csavo viszont nem tetszik, borzaszto lassu es nehezkes.

Zaka meg a szokasos.

De a nagy rotalas, pihentetesek jol lettek osszerakva, szerdan a lelaton ucsorgokre var a feladat.

pfffffffff Creative Commons License 2025.08.02 0 0 769530

Sajnos két kulcspasszt is elrontott a két kontra végén. De tőle könnyebben el tudom fogadni. Bezzeg Cadu jól adta, csak hát a haverom...

Előzmény: Fatboy Slim (769529)
Fatboy Slim Creative Commons License 2025.08.02 0 3 769529

Ez a Gruber gyerek tetszik. Bízzunk a további fejlődésében

Evil_666 Creative Commons License 2025.08.02 0 0 769528

Kuttor meg üvölt, ugrál, toporzékol, mint egy barom

Előzmény: protosfinx (769527)
protosfinx Creative Commons License 2025.08.02 0 0 769527

A Barcika a "Made Kuttor" favágó stilust játsza!

Evil_666 Creative Commons License 2025.08.02 0 1 769526

Gruber berúgja

Evil_666 Creative Commons License 2025.08.02 0 1 769525

József ma is kiharcolt egy 11-est

Fatboy Slim Creative Commons License 2025.08.02 0 1 769524

Mi lesz Dibusszal?

Fatboy Slim Creative Commons License 2025.08.02 0 0 769523

Ma?

Előzmény: Evil_666 (769522)
Evil_666 Creative Commons License 2025.08.02 0 0 769522

Zaka nagyon nincs ma képben

csumby Creative Commons License 2025.08.02 0 2 769521

Varga is beköszönt! 2-0

Evil_666 Creative Commons License 2025.08.02 0 2 769520

Kanikovszki gól!

Evil_666 Creative Commons License 2025.08.02 0 2 769519

Jó ez a B csapat…

webmestar Creative Commons License 2025.08.02 -1 0 769518

Ma is játszik amúgy

Előzmény: Redhot100 (769509)
Evil_666 Creative Commons License 2025.08.01 0 2 769517

Varga Ádám elég jól véd a kondában

Batik meg gólt rúgott

IVÓ Creative Commons License 2025.08.01 -1 2 769516

Ha a kapus a csk, akkor meg kell nevezni egy mezőnyjátékost, aki kommunikál a bíróval a mezőnyben.

Előzmény: pfffffffff (769513)
Port Hammer Creative Commons License 2025.08.01 0 0 769515

Hétfőn már sorsolás, úgyhogy hamar kiderül. Talán még csoportozhatnak is délelőtt, és akkor csökken 2-3 csapatra. De ha azt mondanám, esélytelen a csoportkör, előbb talán legyen meg a Ludogorets, addig tényleg felesleges álmodozni.

Előzmény: Dr.W.Gy. (769514)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.08.01 -1 0 769514

Nezem a kassiesa oldalt, ha papirforma tovabbjutasok vannak, es a kiemeltek mennek tovabb (mi is), akkor a playoffban a sturm, slovan, qarabag, basel (uj belepo), dinamo kijev lenne a nem kiemelt csoport.

pfffffffff Creative Commons License 2025.08.01 0 1 769513

2 témám is van. Az egyik, hogy amikor néztem az ismétlést a meccsünkről, akkor 2 fő tőlünk a csk Dibusz és Gartenman ment a meccs eleji kézfogóra a jvhez. Ez a két személy az, aki érdemben értekezhet a sporival mérkőzés alatt? Kb mint a csuszkában, van egy kapitány és egy helyettes?

A másik az Arzani. A nemzetközi keretből múltkor kikerült (állítólag egy azeri pecsét miatt). Most aem került be. Ráadásul az örmény játékosunk is előtte van a sorban, egy percet nem kapott 3 meccs alatt. Ilyen légióst mi a bánatnak igazolunk?

Port Hammer Creative Commons License 2025.08.01 0 0 769512

és persze az összes szezonbeli meccsét végig lehetne így nézni

Előzmény: webmestar (769511)
webmestar Creative Commons License 2025.08.01 0 0 769511

Utolsó meccse a maccabiban szombatra esett az adatbázis szerint és játszott is...

Előzmény: Redhot100 (769509)
Evil_666 Creative Commons License 2025.08.01 0 0 769510

Az volt az étterem, de nyilván nem érte meg fenntartani, ezért bezárt

A kávézó/kocsma az Albert- szobornál még megvan, ott voltam szerdán is

Gyere oda szombaton! :)

Előzmény: Hódette farönk (769500)
Redhot100 Creative Commons License 2025.08.01 0 1 769509

olyan nincs, hogy valaki nem áll a csapat rendelkezésére. vagyis lehet, de ezt szerződésben kellett rögzíteni. kizártnak tartom, hogy kötnénk olyan szerződést, amelyben le van írva, hogy vallási okokból péntektől-szombat napnyugtáig nem foglalkoztatható a játékos. utazás, edzés, meccs? ráadásul ha kedd-szerdán kupát játszunk, akkor vasárnap nem sok meccs lesz 

Előzmény: Redhot100 (769507)
magasabb polcos edző Creative Commons License 2025.08.01 0 0 769508
Előzmény: frohike (769506)
Redhot100 Creative Commons License 2025.08.01 -1 1 769507

fake

Előzmény: Magam alatt (769503)
frohike Creative Commons License 2025.08.01 -1 0 769506

Linket akkor a népnek, mert én speciel ilyennel nem találkoztam. Köszönöm! 

Extex Creative Commons License 2025.08.01 0 2 769505

Én úgy tudom, játszik Ő mindig. Ha minden igaz, megbeszélte a rabbijával, aki "engedélyt adott".

Extex Creative Commons License 2025.08.01 0 0 769504

Gólvonal Bisztró

Előzmény: Evil_666 (769496)
Magam alatt Creative Commons License 2025.08.01 -1 1 769503

Most olvasom,hogy Gabi Kanichowsky szombatonként nem hajlandó játszani a vallása miatt!

Ezzel tisztában voltak,akik szerződtették?

Port Hammer Creative Commons License 2025.07.31 -3 0 769502

Támogatom.

Előzmény: csiriprelek (769501)
csiriprelek Creative Commons License 2025.07.31 -3 1 769501

Lisztes vissza?

Hódette farönk Creative Commons License 2025.07.31 -1 0 769500

Nem tudom, hogy kávézó vagy söröző vagy mi, de állítólag májusban bezárt valami, most pedig csak mezeket árulnak a helyén. Legközelebb ellenőrzöm! Sok hülyeséget tudok hallani, de ez most tényleg a legnagyobb lenne, ha nem lenne igaz. Hogy kávézó vagy mi volt, nem tudom, de én is úgy emlékszem, hogy kettő volt. És mindkettő ott a bejárat környékén. Székháznak nem nevezném, mert ugye a Népligetben vannak, de nekem a stadionban van a székház.

Előzmény: Evil_666 (769496)
tippmixcsabi Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769499

talán azt hiszik, hogy Tóth majd végigjátsza a 33 fordulót sérülés nélkül.

Előzmény: Détáridöme (769498)
Détáridöme Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769498

valaki mondja már meg, hogy ha itt van a magyar szabály, alá is írtuk, be akarjuk tartani, akkor miért kellett eladni Baráth-ot egy lengyel élcsapatba?

Détáridöme Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769497

mondjuk ha nekem fizetnének a kártyámra ennyit sörönként, akkor se innám meg azt a löttyöt.

Előzmény: Hódette farönk (769494)
Evil_666 Creative Commons License 2025.07.31 0 1 769496

Már megint új nicked van?

Melyik kávézó?

A szobornál lévő nyitva volt tegnap!

Előzmény: Hódette farönk (769494)
Evil_666 Creative Commons License 2025.07.31 -1 0 769495

Szappanosról éppen most mondtunk le, csak szólok

Előzmény: Buddy Holly, (769491)
Hódette farönk Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769494

Már 1450 Ft a korsó Coors a stadionban. Valahol vicces, hogy akkor is drágul, ha újév van (jan. 1.), meg akkor is, ha új szezon (júl. 31.). Vagyis nem nagyon követem, de tegnap ránéztem, úgyhogy januárban megint rá fogok, úgyis megéljük a tavaszt.

Más: csak tegnap hallottam, hogy a Fradi Kávézó bezárt a szobroknál. Értem, hogy nem jár oda senki egy kávéra hétköznap délután, de biztosan nem fér bele a milliárdos költségvetésbe kinyitni meccsnapon pont annyira, mint a benti büféket? Költői kérdés, mert belefér, de az lehet a logika, hogy a VIP igyon bent, úgyis ingyen van, mindenki más meg ne ott akarjon barátkozni, hanem akkor aluljáró meg Szöglet és utca. Csak erre nem kellett volna 11 évet várni, vagy lehetett volna már tervezéskor így gondolni, hogy a VIP úgyis bent fog vedelni.

magasabb polcos edző Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769493

Én akkor is inkább a pozitív kategóriába sorolnám őket, ez volt hosszú évek után az első csoportkörünk, így is túlteljesítettünk (Espanyol, Moszkva, idehaza Ludo) és senki sem várt továbbjutást.

Előzmény: Pac (769461)
Buddy Holly, Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769492

Jó is az új mez az utóbbi évek.legjobbja

Előzmény: Pac (769474)
Buddy Holly, Creative Commons License 2025.07.31 0 3 769491

Dibuszra nagy a Fradi mez. Pszichikailag sincs rendben régóta figyelem a mimikáját miközben nyilatkozik. Folyamatos grimasz. Régebben jól védett 1 éve nem Fradi szint. Kapusok között szét lehetne nézni a hazai piacon is van kiből válogatni, külföldi szabály miatt is.lassan úgyis Dénes át kell hogy adja a stafétát, valami új korszakos Fradi ❤️ zöld vérű ikonnak.

Előzmény: Fatboy Slim (769487)
Buddy Holly, Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769490

Pesic 0  Dibusz 0

Evil_666 Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769489

Dibusz 34 éves, Gróf, aki a helyettese, 36 éves

Jól van ez így?

Előzmény: Fatboy Slim (769487)
Evil_666 Creative Commons License 2025.07.31 0 1 769488

Te nem értetted meg, hogy mit írtam?

Nemzeti Sport: Noa

A klub neve: Noah

Fuss neki még egyszer!

Előzmény: van_Persil (769486)
Fatboy Slim Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769487

Ez .mondjuk igaz. Bár Dibusz reflexei már korántsem a régiek, a gólokat nem az ő számlájára írnám. Ez egyelőre egy fos, bizonytalan, összefésületlen védelem. 

4 gólt kaptunk 2 meccsen, nincs nagyon miről beszélni.

A cserekapusainkat helyzetbe kell hozni

Előzmény: Evil_666 (769484)
van_Persil Creative Commons License 2025.07.31 -18 0 769486

Talán, mert a klub maga is "Noah"-ot ír saját magát megnevezve?

Előzmény: Evil_666 (769483)
van_Persil Creative Commons License 2025.07.31 -18 0 769485

Tegnap voltak hátvédek a pályán? Jól elbújtak/elfutottak a meló elöl, az biztos...

Előzmény: Evil_666 (769484)
Evil_666 Creative Commons License 2025.07.31 0 2 769484

Miért a Dibuszt bántod?

A 2. és a 3. gól is olyan közelről esett, hogy nem tudott mit kezdeni...

Szidd inkább a hátvédeket, akik nem akadályozták meg az ellenfelet a gólszerzésben

Előzmény: Dr.W.Gy. (769479)
Evil_666 Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769483

Ez a szerencsétlen Nemzeti Sport miért nem tudja leírni helyesen a tegnapi ellenfelünk nevét?

Pedig nem olyan bonyolult. Mindenhol Noát írnak Noah helyett...

Détáridöme Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769482

Botkára még mindenképp szükség lesz, az nb1-ben biztosan, én belső védőként játszatnám, szélre már lassú...

Makre és amennyit én láttam az ír se teljesen védő, jobb csapat ellen mindenképp védekezőbb emberek kellenének, de a keretben nem látok ilyet.

Előzmény: Hódette farönk (769478)
Hódette farönk Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769481

Egyébként megnéznék egy statisztikát, hány olyan meccsünk volt, ahol játékos és cseréje is gólt szerzett. Ugye sokszor azt cseréljük le, aki vagy jót ment és pihenjen, de a cseréje már nem tesz hozzá sokat, vagy azért, mert béna volt és majd a cserétől várjuk a megváltást, na, itt meg az történt, hogy Pesic és Varga is gólt rúgott. Erre azért ritkán van példa. Sőt, még valami bizarr okból némileg hasonlítanak is egymásra fejre.

Előzmény: Dr.W.Gy. (769480)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769480

Hát a tegnapiba befért volna, én se őt hagytam volna ki a keretből, pont ezért. Ha még nem is kezd, a 2.félidőben ha 4 védőre átállunk és bejöna  jobb szélre, lehetett volna variálni.

Előzmény: Hódette farönk (769478)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769479

Kettős győzelemmel továbbjutottunk. Pont. Ez mindig pozitív és egyáltalán nem magától értetődő. A minimumelvárás meg van.

Pozitív volt a támadójáték egy közepes nb1-es szintű csapat ellen, volt bőven kidolgozott helyzet, lövések is. Kettőt bánok, ami csúnya volt: Józsi nem passzolása Vargának, meg Zaka meccslabdája, amit jobb belsővel kifelé kanyarított. Levi jó, tegnap nem ment annyira, a cseréje indokolt volt és Zaka zakatolt (haha), csak ne lenne ügyetlen (a tizit is majdnem kihagyta). Nekem Józsi tetszett ettől függetlenül. 

Ami gázos, az összeszokatlan védelem. Talán a felállás sem volt így jó, ennyi lomha védővel, Szalai meg a Melák is lassú, utóbbi kimondottan rossznak tűnt, de lehet csak az első meccs izgalma. Teljesen hiányzott a két szélső védő, ez a baloldali Owadaba vissza se nagyon jött és nem tett hozzá semmit. Pont egy Civic/Ramirez hiányzott innen. Sajnos Makre is sokat hibázott, az első gólnál beragadt, a harmadiknál nem ért vissza, majd amikor helyet cseréltek a melákkal, addigra helyzetbe kerül és beadta a támadójuk. Bizony akár egy Botka is jól jött volna ide becserélni. Cissé hiányzott és Gartenmannak is voltak lemaradásai (a 3.gólnál parádésan luftot fejel, mert elfejelik előle és gól lesz). 

Szerintem nem lesz ez a felállás így jó, pláne a nemzetköziben. Inkább legyen hátul 5 védő, akik kevésbé mennek fel, mint 5 középpályás akik nem érnek vissza. Ez a tegnapi a bolgárok ellen kevés lenne, de nyilván mindenki észlelte és nem is így leszünk (Cissé be, melák ki, Ötvös esetleg hátrébb, Maiga be).

Dibusz sem volt formában, egy nagy védése volt jobb kézzel a 2.félidőben, ami nagyon kellett, de a 2. és különösen a 3. gólban benne volt. 

A meccs legjobbja a bíró volt. 

A mez a tévében messziről tiszta fehérnek néz ki. Nekem tök mindegy egyébként miben játszunk.

Hódette farönk Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769478

Visszakerestem, és te voltál az egyetlen, aki jelezte, hogy Botka kiegészítő ember, sőt, arra a hírre, hogy Botka kimaradt az UEFA-keretből, nem is reagált senki, hogy jó vagy rossz.

Szóval akkor kérdezem: a tegnapi védőszidás után biztos, hogy nem férne be Botka? Vagy akkor ő náluk is rosszabb?

Előzmény: Dr.W.Gy. (769149)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769477

Most nézem tvben a meccset. Mellettem a 3 éves lányom felkiált: Pizsamában vannak😆😆😆

De amúgy nekem is tetszik. De majd lesz bérletesek napja, 30 százalékkal olcsóbban jobban tetszik 

Előzmény: Redhot100 (769471)
udvari bolond 20250514 Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769476

Név szerint?

Előzmény: Port Hammer (769460)
Pac Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769475

A Fiorentina is bőven a 90.perc után egyenlített.

Ahogy a Juve is akkor húzta be ellenünk.

Ebből lett az, hogy "akkor rúgnak gólt, amikor akarnak".

Előzmény: Sisak88 (769472)
Pac Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769474

Tegnap napközben jártam a Shopban, kis túlzással mindenki az új mezt kereste és vette.

Előzmény: Redhot100 (769473)
Redhot100 Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769473

Néztem tegnap a shopban. A lefikázott mezt úgy vitték mintha nem lenne holnap. 30k, de gyerek, felnőtt, 4 tagú család abban volt. 

Sisak88 Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769472

A továbbjutás amúgy igazán az Espanyol elleni hazai iksszel ment el, mikor röhögve lötyögve tartalékolva akkor egyenlítettek, amikor akartak

Csal a memóriád. 3 volt nekünk az xg a hazai Espanyol ellen. A 97. percben egyenlítettek....

Előzmény: Port Hammer (769465)
Redhot100 Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769471

Ez megint egy háttérben már lejátszott megállapodás, de a nagyközönség felé hergelésre alkalmas ügy. Valaki hazudik.

Előzmény: Détáridöme (769469)
Pac Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769470

tartalékolva akkor egyenlítettek, amikor akartak, pont mint 4 évvel később a Fiorentina.

😁😁😁

Sosem lehetett téged komolyan venni, Nickgyáros.

Előzmény: Port Hammer (769465)
Détáridöme Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769469

Szalai Ádám: Szigorításról szó sincs, mindenkinek volt ideje megtalálni a maga útját

Index - Futball - Futball - Az államtitkárság újabb tévhitet oszlatott el, a Fradi tehetsége nyugodtan mehet a Bayern Münchenbe

"Ádámék tizenhat perc alatt megegyeztek Hajnal Tamással és Palásthy Norberttel a percekről, ezért sem értjük a helyzetet” – jelentette ki Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár egy szerdai háttérbeszélgetésen, amikor az állami kiemelt akadémiákkal rendelkező NB I-es klubok helyzete, illetve vezetőik sajtóbeli vagy közösségi oldalon zajló üzengetése került szóba"

Akkor mi ez a nagy hiszti?

Redhot100 Creative Commons License 2025.07.31 0 4 769468

Szerintem erre a kritikára most nem szolgált rá, Látszik, hogy nem egy zsonglőr, de ha az lenne, miért játszana itt? 16 meccsen rúgott 8 gólt, volt közötte néhány szép és fontos is. Tegnap gól, gólpassz, szétfutott örmény védelem. Jól érkezik kapu elé, ott van ahol kell, gyors és erőszakos. Kapja a bizalmat és él vele.

Előzmény: pfffffffff (769454)
Port Hammer Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769467

Történelmi párhuzamok 4 éves ciklusonként:

2017: Ferencváros-Midtjylland 2:4, visszavágón 1:3. Szépen elrontottuk az első félidőt, de vajon a dánok bánkódtak-e azon, hogy kettőt kaptak? A visszavágón se sikerült 0-ra lehozniuk. A következő fordulóban megint gólzápor, a Gdynia ellen 3:2-es vereség, de hazai pályán 2:1-gyel több idegenben lőtt góllal továbbjutottak. Megint nem tanultak a sok kapott gólból... aztán a playoffban a Limassol ellen megint 3:2-es vereség (tehát idegenben mindig kaptak 2-3 gólt, tőlünk is), otthon már csak 1:1-re futotta, és kiestek. De a lényeg nem is ez, hanem hogy alapvetően elvoltak mindig a sok kapott góllal.

2021: Ferencváros-Young Boys. Mindkét meccsen 3:2-es svájci győzelem, összesítésben 6:4. Vajon a Young Boys szurkolói leálltak panaszkodni azon, hogy két meccsen 4-et kaptak? Mi bosszúsak voltunk, az tény, még a visszavágó első félidőjének végén is volt feszültség, mikor hosszabbításra álltunk. De ők annyira nem, mentek tovább, a csoportkörben bár negyedikek lettek, mindenki ellen minimális vereség, de amúgy győztek is, volt 5 pontjuk, meglehetett volna a 3. hely.

2025: Ferencváros-Noah, 2:1, 4:3. Ismét dupla győzelem, mint 4 és 8 éve korábbi ellenfeleinknek, de mégis csak panaszkodunk.

Lehet, hogy ők is panaszkodtak, de mentek tovább.

Détáridöme Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769466

kettős győzelem meg van, egy jó KL csoportkörös csapat ellen, amolyan tavalyi Borac. most a gibraltáriakkal játszanak, meg is lesz nekik a csoportkör.

szerintem innentől hátra lehet dőlni, de én úgy nézem, ez a csapat valahol az EL/KL határán van, ez most nem bántás, aztán  majd eldől hogy hova billen a mérleg. Ludo ellen 40-60 az esély, de nem reménytelen egyáltalán, lehet könnnyebb lenne őket megverni, mint az esetleg play-offban a Malmö/Genk/ vagy a kiesésük ellenére a Fiumét.

Port Hammer Creative Commons License 2025.07.31 0 0 769465

2 évvel később az a 3. hely már KL-tavaszt ért.

Érdekes módon a(z egyre növekvő) Rebrov-imádat megúszta azt a páros meccset is. Bár talán azért, mert 15 év után az első csoportkörünk volt, ezért annak is örültünk, hogy egyáltalán van. Meg mondjuk nem utolsók lettünk, sőt, majdnem továbbjutottunk. Illetve nem volt VAR az utolsó meccsen a kezezésnél.

Szóval, ja, gyakorlatilag igazad van, elméletileg pedig nem ilyen szürke a kép.

A továbbjutás amúgy igazán az Espanyol elleni hazai iksszel ment el, mikor röhögve lötyögve tartalékolva akkor egyenlítettek, amikor akartak, pont mint 4 évvel később a Fiorentina.

Előzmény: Pac (769461)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.07.31 0 3 769464

Ritka korrekt játékvezetést láthattunk tegnap! Legjobbak voltak a pályán.

A csapatról? Unom már az állandó rebrovozást! Dalnoki Jenő sokkal jobb volt! Vagy menjek még régebbre?

Ennek ellenére a védelem átjáróház. Egyszerűen értékelhetetlen. Józsiban is csak az a jó, hogy nem gondolja túl a focit. Nem is tudná, beveri, mint ló a lónak.

Kevesek vagyunk a BL-hez, az EL is egy nagy falat lehet, de csak összerázkódik valami egyszer.

emit27 Creative Commons License 2025.07.31 -2 3 769463

Messze van a mostani csapat a Rebrov féle szervezett Fraditól. 

A védekezés ma katasztrófa volt. A középpálya átjáróház, a hátvédek gyengék. Ha nincs Cissé akkor nincs védelem. 

Dibusz is bizonytalan volt. Levi nem rossz igazolás, ma nem ment neki, ez igaz. 

Érthetetlen, hogy itthon hogyan lehet 3 gólt kapni.

A BL vágyálom, talán jobb is hiszen ott csak pofozógép lenne ez a Fradi, de az Európa Ligához is kevés lehet.

Pac Creative Commons License 2025.07.30 0 1 769462

Az egyik kihagyott helyzetnél rossz helyre (térdre? combra?) pattant a labda, ezért hosszú lett.

A másodiknál rossz megoldást választott, de a kapus is kellett hozzá.

De nekem megfelel az a felállás, hogy meccsenként benne van két-három gólunkban, te pedig szidod.

Pac Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769461

Csupa jó emlék?

Hmm.

A 2019-es nyári selejtezőben oda-vissza vertük őket, eddig oké.

De az EL csoportban ismét összekerültünk, egy vereség és egy X lett a vége.

És ezzel ők jutottak tovább és játszhattak tavasszal az Interrel.

Előzmény: magasabb polcos edző (769453)
Port Hammer Creative Commons License 2025.07.30 -1 1 769460

Kubatov: "50 Fradi-nevelés játszik az első két osztályban"

Előzmény: Le Bodegon (769450)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.30 0 2 769459

Nem védekezett és a passzai is szarok voltak. Zaka nagyon hasznosan szállt be helyette.

Előzmény: Evil_666 (769456)
Port Hammer Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769458

Így van. Az edzőjüket megnézném Újpesten.

Előzmény: Pac (769444)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769457

😂😂😂

Előzmény: Dr.W.Gy. (769455)
Evil_666 Creative Commons License 2025.07.30 -1 1 769456

Levi ennyire szar volt vagy miért cserélték le?

Az MTK ellen és az első meccsen pedig jól mozgott

Nekem úgy tűnik, mintha gyengült volna a csapat tavalyhoz képest...

3 gólt kapni egy ilyen csapattól hazai pályán nem túl jó, főleg, hogy 2-2 után azért volt izgulnivalónk...

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769455

Na! Vigyazzal magadra, Husikahoz hasonlitani valakit, bicskanyitogato sèrtès.

Mi lesz a kovetkezo, Levire mondod, hogy Trinks? :-)

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.30 -2 1 769454

1. Visszakereshető, megmondtam, amíg szerencsét hoz, én minden meccsen elmondom, h milyen béna.

2. Meccs embere😀 

3. Egyetlen skillje, h kiszámíthatatlan. Kb olyan, mint Somalia volt. Rohan, mint az állat, váratlan helyeken tűnik fel, és valahogy bemegy róla a labda.

4. Labdát vezetni nem tud, és azokat a helyzeteket hagyta ki, amit be kellett volna rúgnia.

Rúgott egy gólt, kiharcolta a 11est. Az miért gólpassz, hogy odarúgta Pesicnek, aki háttal átvette, majd megcsinálta a cselt 2 ember ellen és jól előtte.

És aki ma tényleg jól játszott: Tóth Alex, Ötvös, Zakariassen és esetleg Pesic. 

És nem kell egyetértünk😀 De amikor ennek a srácnak elfogy a mákja, akkor olyan pfújolást fog kapni, mint nem is tudom kicsoda. Hüsing mondjuk.

Előzmény: Medium_angus (769449)
magasabb polcos edző Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769453

Nem baj, róluk csupa jó emlékeink vannak, a horvátokról pedig egyből THOMASDOLL ugrik be, neindanke már bocsánat.

Előzmény: Pac (769452)
Pac Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769452

A.Ludo majd' 140 percet dolgozott a továbbjutásért.

Aki bújt de én nem Creative Commons License 2025.07.30 0 2 769451

És ami a legszomorúbb, hogy a nagyképű fcsb-vel nem tudunk a bl főtáblára jutásért játszani…:)

Le Bodegon Creative Commons License 2025.07.30 0 1 769450

Bocsánat, tényleg félreértettelek! 

Előzmény: Aki bújt de én nem (769446)
Medium_angus Creative Commons License 2025.07.30 0 3 769449

Nehéz mit mondani arra, amikor a meccs emberét savazod.

Előzmény: pfffffffff (769440)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.30 0 3 769448

A legnagyobb bajunk a védelem. Ez egy gyalázat. Főleg, h Szalait nem bírja el a csapat. A Levi Zaka és a suta Maiga csere nagyjából rendberakta a fő problémákat.

Viszont ez a jv nem tudom ki volt, de ilyen jó játékvezető itt szerintem sosem járt(bár nem volt nehéz meccs).

Csoportkör megvan, de kelleni fog egy csapat és főleg egy védelem.

csumby Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769447

Ez a lényeg! Persze ettől még lehet elemezgetni.

Következik a Ludo.

Előzmény: Pac (769444)
Aki bújt de én nem Creative Commons License 2025.07.30 0 4 769446

Akkor valószínűleg nem értetted a mondandómat. Pont ezekről a felszopókról beszélek. Szerintem nincs még egy ország, ahol ennyire magas a prolicenszes edzők/igazolt labdarúgók aránya. Itt megélhetési up képzés, up képző “szakemberek” vannak. Az irányító testületekben meg tornából felmentett, önjelölt megmondók (tsz elnökök, pártfunkcik, gazdasági “zsenik”, zuklembergnélokosabbak, stb) ülnek. Ahogy egy klasszikust idéznék: “Itt mindenki hülye? - Itt mindenki…”

Előzmény: Le Bodegon (769439)
magasabb polcos edző Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769445

Ezzel annyi baj van, hogy már előre kell köszönni igazolni, különben kukázás diploma szükséges.

Előzmény: Dr.W.Gy. (769430)
Pac Creative Commons License 2025.07.30 0 5 769444

Oda-vissza vertünk egy jó csapatot.

Pac Creative Commons License 2025.07.30 0 3 769443

😁😁

Én beérem azzal, ha minden meccsen összehoz egy gólt magának és még kettőt másoknak.

magasabb polcos edző Creative Commons License 2025.07.30 0 4 769442

CSOPORTKÖR!

Lassen már kezdek nem is emlékezni rá, hogy milyen gáz volt évekig ilyenkor búcsúzni europától.

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.30 0 8 769441

Teljesen jo volt, egy nagy hibaval, amikor nem passzolt Varganak, hanem ellotte szarul.

Meg elotte amikor hosszan vette àt, de a masik volt igazan hiba.

Gol, golpassz, tizi, mi kell mèg?

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.30 -12 0 769440

A meccs legjobb döntése volt ezt a Dzsozefet lecserélni. Annyira ügyetlen, h elképesztő 

Le Bodegon Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769439

Kikkel?? :D Ezt csinálják kva nagy sikerrel 1986 óta :D Majd azok teszik rendbe akik elkúrták? Vagy akik lassan 40 éve szinte semmit nem tudnak felmutatni? Szerinted kik oktatnak az edzőképzőben? Azok kitől tanultak? Akiket oktatnak mit fognak ott tanulni? Ne legyél már ennyire faék pls. 

Előzmény: Aki bújt de én nem (769436)
greenperegrine Creative Commons License 2025.07.30 -3 3 769438

Hát ettől az örmény csapattól csak erősebbek lesznek és ezektől eddig kaptunk 2 meccsen 4 gólt. Keane-el szerintem ne is álmodjunk itt a BL-ről. Kedvelem, jó fejnek tűnik meg a játékosokkal is jól szót tud érteni, de leoktatni pontról-pontra merre mozogjanak a játékosok (ahogy mondjuk Rebrov tette) különböző szituációkban, erre valószínűleg képtelen. Iszonyat bizonytalanok vagyunk hátúl és ezt a Ludo-Rijeka meccs továbbjutója már kegyetlenűl kifogja használni.

Eddie Caplan Creative Commons License 2025.07.30 -1 1 769437

Vatga Barni villant

Aki bújt de én nem Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769436

Lehet akkor azt kellene rendbetenni… 

Előzmény: Le Bodegon (769433)
nemez haaef Creative Commons License 2025.07.30 -2 0 769435

mondom

Előzmény: nemez haaef (769425)
Eddie Caplan Creative Commons License 2025.07.30 -1 1 769434

3-3

Le Bodegon Creative Commons License 2025.07.30 -2 0 769433

Hát nézd, az amit a magyar szakma művel, az sem működik. Ez nem zsoldosfelszopás, hanem tény. 

Előzmény: Aki bújt de én nem (769432)
Aki bújt de én nem Creative Commons License 2025.07.30 0 4 769432

Sajnos ez a jó ötlet (magyarosan egyedi) még sehol a világon nem lendítette elő a nemzet futballját… Az ahogy meg közben formálják, magyarázzák, alakítják, egyszerűen nevetséges. Meccsenként 2,5 magyar fiatalt játszatni csapatonként nem szakma, hanem hasraütés. Utólag meg módosítgatni, meg mindenféle kamu magyarázatokat, kiegészítéseket tenni (pld. ha bundásligában játszik egy eladott fiatal magyar az 3x-os perccel számít bele az elszámolásba, meg ha megsérül a válogatottban majd kitalálunk valamit) az egyszerűen nevetséges, amatőr és egyben szánalmas. Dilettánsok, tornából felmentettek, meg pénzéhes voltzsoldosfelszopók  gyülekezete…

Előzmény: Le Bodegon (769428)
Polihisztor64 Creative Commons License 2025.07.30 0 4 769431

“Falábú” Joseph eddig egy gól, egy gólpassz, egy kiharcolt tizenegyes.

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.30 0 5 769430

Ezt az egesz magyarajanlast azzal kellett volna kiegesziteni, egy mondattal, hogy az a csapat felmentest kap, aki bejut nemzetkozi csoportkorbe. Ennyi.

Akik nem, es csak a bajnoksag van, ott lehet bohockodni.

csumby Creative Commons License 2025.07.30 0 6 769429

Látod? Ezért!

Előzmény: Fatboy Slim (769427)
Le Bodegon Creative Commons License 2025.07.30 -3 0 769428

Az ötlet amúgy jó, a megvalósítás szar. El kellett volna zavarni a búcs picsába a magyar "szakmát", és hozni helyettük nem megvesztegethető szerbeket, horvátokat, hollandokat, akárkiket és monjuk 5 év múlva életbe léptetni. 

Előzmény: Aki bújt de én nem (769419)
Fatboy Slim Creative Commons License 2025.07.30 -5 0 769427

Zachitól mi a lószart várunk?

csumby Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769426

OFF

Ludo-Rijeka 1-1

ON

nemez haaef Creative Commons License 2025.07.30 -2 0 769425

szappanosrol nem is beszelve

Előzmény: 55pista (769423)
csumby Creative Commons License 2025.07.30 -1 1 769424

Csak annyit, hogy mi kétszer odaértünk és sajnos ők is.

Előzmény: Fatboy Slim (769421)
55pista Creative Commons License 2025.07.30 -1 0 769423

Talán a középhátvéd le Ötvös a helyére Maiga meg a középpályára . Másképp a védelem ez egy  nulla .

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.30 -1 0 769422

A vedelem szar. 2 kapuraloves, 2 gol. Ez a melàk olyan lassu, hogy nem csak a negerjeik futjak le, de Szalai is, talan mèg Esiti is megtennè.

A tamadasok nem rosszak, vannal lovesek, itt sima 2-0 kene legyen

Fatboy Slim Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769421

Nem láttam a félidőt. Mit kell tudnom a 2-2-n kívül?

Colombus 2 Creative Commons License 2025.07.30 -3 2 769420

Hát nem tudom. Évről évre szarabbak vagyunk, pedig állandóan eladunk, veszünk. A feröeri meccs baljós előjeleit látom.

Aki bújt de én nem Creative Commons License 2025.07.30 0 2 769419

Ezért jó ez a magyarszabály, meg az NSMI, mert nem tudod élesben játszatni azt a csapatot a bajnokságban, amit a kupában. Szalai megmondó ember, meg uzsorás állítja össze a csapatot. Micsoda szakma! Így könnyű összeszokni a védelemnek, meg a középpályának. Keane mondta is, hogy a mötöká ellen ki akarta próbálni a Tóth-Ötvös belső középpályát… Lehet akkor már kiderült volna számára is, hogy átjáróház… Jó lesz ez a szezon…

csipegeto Creative Commons License 2025.07.30 -2 0 769418

Az idei első 5 félidő egy híg fos.

Nem erre számítottam.

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.30 -1 0 769417

Ez a 3 lassú belső védő egyszerűen életveszélyes. Középpálya meg borzalmasan lyukas.

Pac Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769416

Piros lap miatt pihen.

Előzmény: Colombus 2 (769415)
Colombus 2 Creative Commons License 2025.07.30 -6 0 769415

Hülye kérdést teszek fel. Hol van Cissé? 

Eddie Caplan Creative Commons License 2025.07.30 -3 1 769414

Marco Rossi a házban

Colombus 2 Creative Commons License 2025.07.30 -5 0 769413

2-2, ez így egy szörnyű csapat. 

Eddie Caplan Creative Commons License 2025.07.30 -2 0 769412

2-1 

Eddie Caplan Creative Commons License 2025.07.30 -3 0 769411

Ott a tudás 1-0

giornalista Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769410

Möwe: FTC -NOAH  3-1

Détáridöme: FTC-NOAH 1-1

Port Hammer: FTC-NOAH 2-0 ragaszkodom múlt heti tippemhez, kell egy sima meccs is

Nyugdijas_szektor: FTC-NOAH 3-0 sima liba

csumby: Fradi-NOAH 3-0 Megint hármat rúgunk

Bajnok33 4:0 ide

gio: 5-0 akkor már! faszom!

Előzmény: Bajnok33 (769409)
Bajnok33 Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769409

Bajnok33 4:0 ide

Előzmény: Möwe (769408)
Möwe Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769408

Möwe: FTC -NOAH  3-1

Port Hammer: FTC-NOAH 2-0 ragaszkodom múlt heti tippemhez, kell egy sima meccs is

csumby Creative Commons License 2025.07.30 -1 0 769407

Előzmény: Nyugdijas_szektor (769404)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769406

bMLSZ-be kellett az utánpótlás, mert túlórában szabják ki a múlt hétvége büntijeit. 

Előzmény: doncike (769405)
doncike Creative Commons License 2025.07.30 -2 0 769405

A tippjáték részvevőinek egy égi jelet szeretnék tolmácsolni: tegnap kétszer is szembe jött velem a Pogácsás Gyuri a Bécsi úton.

Naponta járok arra, szoktam is látni kb havonta... de hogy néhány óra leforgás alatt kétszer -- ez nem lehet véletlen! 

Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769404

Előzmény: Port Hammer (769403)
Port Hammer Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769403

na, akkor

FTC-NOAH 1-1

FTC-NOAH 2-0 ragaszkodom múlt heti tippemhez, kell egy sima meccs is

Előzmény: Détáridöme (769402)
Détáridöme Creative Commons License 2025.07.30 0 0 769402

na, akkor

FTC-NOAH 1-1

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.29 0 0 769401

Akkor ez volt az ok a fura nyilatkozatra. Nem adott lenduletet a 2 csere magyar, csak igy kellett, utolag meg magyarazkodas lett belole. Egybol lejott, hogy valami nem stimmelt, mert nem szokott mellebeszelni.

Előzmény: Le Bodegon (769398)
van_Persil Creative Commons License 2025.07.29 -17 0 769400

a kéziseké is ugyanilyen, esetleg kevesebb szponzorral

Előzmény: Redhot100 (769397)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2025.07.29 0 0 769399

Általában 1 meccset adnak, ha nem kirívóan durva a szabálytalanság. Szerintem itt ebbe a kategóriába esett az incidens.

Előzmény: Redhot100 (769397)
Le Bodegon Creative Commons License 2025.07.29 0 0 769398

Robbie Keane: „Nem egy jó helyzet ez a magyarszabállyal. Vannak olyan játékosok, akik a BL-meccseken, vannak akik a bajnokságban csalódottak, hogy nem játszhatnak. Szombaton öt magyarral játszottunk, a külföldiek voltak dühösek. Ez nem egy jó helyzet, nem is értek egyet vele, de ez van. Amikor Barnit le akartam cserélni, kettőt kellett cserélnem. Ez őrültség, nevetséges. Szombaton Ötvös Bencével és Tóth-tal álltam volna fel a középpályán, de ha megsérülnek, négyet kellett volna cserélnem, és akkor ezután nincs mit csinálni a második félidőben.”

Redhot100 Creative Commons License 2025.07.29 -1 0 769397

Nekem bejön. Sajnos a sok szponzor fogja szétcsapni. Más. Cisse hány meccset kaphatott? 

Előzmény: Extex (769393)
Port Hammer Creative Commons License 2025.07.29 -1 0 769396

Még nem döntöttem el, hogy tetszik-e, de annak örülök (akár tetszeni fog, akár nem), hogy vállalják a vízszintes csíkozást is, mert hogy a függőlegest preferálják 99%-ban.

Viszont azt sajnálom, hogy a tavalyi mez csak 1 évet élt, le lehetett volna szedni róla a 125-ös címert, és még egy évet adni neki sima címerrel, és jövőre jöjjön ez. Na, mindegy, így legalább büszkén fogom továbbra is hordani a tavalyit.

Pac Creative Commons License 2025.07.29 0 1 769395

Nekem tetszik az új.

De az előző sem volt rossz.

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.29 -1 0 769394

Kicsit pizsamás, de tetszik. A középen lévő címer szerintem nagyon menő. Talán a csíkok lehetnének vastagabbak. Majd bérletesek napján beszerzek egyet. Ez a mez sokkal inkább "Végre", mint "nemár".

Extex Creative Commons License 2025.07.29 0 0 769393

Kinek hogy tetszik az új mez? 

Szokni kell, de fasza, hogy vízszintes csíkos és középen van a címer.

Gerilla01 Creative Commons License 2025.07.28 -3 0 769392

Nemzetközi kupában is van szabály, hogy hány saját nevelésű és hány magyar nevelésű játékost kell minimum nevezni a keretbe.

Előzmény: Tsak a Fradi (769390)
nemez haaef Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769391

nagyon jol mozgott

Előzmény: Redhot100 (769389)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.07.28 0 1 769390

Nem értelek. Az 5magyaros szabályt nem az bUEFA hozta, BL-meccseken nem kell betartani. 

Előzmény: Gerilla01 (769385)
Redhot100 Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769389

Vargának bőven jobb statja van. Tavaly 56 meccs 15 gól a szlovén. 45/22 Varga, de Pesic 34/11 is hozza kb. amit ez a srác.  Látva a Maribort, a szlovén labdakergetés sem gondolnám, hogy jobb mint a mennyei. Ettől még ránézhettünk volna persze.

Előzmény: nemez haaef (769388)
nemez haaef Creative Commons License 2025.07.28 -1 0 769388

Aljosa Matko... nekem faj

miert nem talaltak meg

Előzmény: Détáridöme (769387)
Détáridöme Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769387

szerintem mezőnyjátékosra nagyobb szükség lenne, mint 3. kapusra. Dibuszt Gróf is helyettesíthetné több magyar bajnokin, pihentetve őt.

Gerilla01 Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769386

Az már más kérdés, hogy ez anyagilag megéri-e, valaki olyat nevezni, aki lehet pályára sem fog lépni, cserébe Szappanos fizuja meg nem két fillér lenne...

Gerilla01 Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769385

Gróf jelenleg az uefa szabályai szerint (fiatal korában nem töltött el elég időt itthon) egy külföldi helyet vesz el az BL-keretből. Szappanos viszont hazai nevelésnek számít, tehát egy hely felszabadulna egy légiósnak.

Előzmény: Redhot100 (769383)
Détáridöme Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769384

vagy Gróf, de vele meg most hosszabítottunk, miközben a fitalabb Vargát elküldtük Debrecenbe.

vagy Dibusz egyre sérülékenyebb, vagy az ellenfelet akarjuk gyengíteni, más magyarázatot én sem tudok, kitalálni.

Előzmény: Redhot100 (769383)
Redhot100 Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769383

Konkrétan semmi értelme. A válogatottnak sem lenne jó. Egy dolog igazolhatja ezt a szerződtetést. Dibusz esetleg távozik.

Előzmény: pfffffffff (769381)
ontur Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769382

pedig végre megnyerhetnénk a Magyar Kupát.

Előzmény: pfffffffff (769381)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769381

Sok értelmét nem látom.

Előzmény: Sisak88 (769379)
Bajnok33 Creative Commons License 2025.07.28 0 1 769380

A Redbreast ír whisky a kiválóság és a kézművesség szinonimája.

Előzmény: Dr.W.Gy. (769378)
Sisak88 Creative Commons License 2025.07.28 0 0 769379
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.28 -4 0 769378

Fura colt nekem Keane nyilatkozata. Eleve ez a "legalább nem kaptunk ki" eléggé necces a világverő MTK ellen, noha valóban Dibusz védései kellettek kozzá.

Aztán dícsérte a kér becserélt magyart, akik együtt nem értek hátomszor labdába, de "lendületet adtak", meg hangsúlyozta, hogy 6 magyar volt a pályán, pedoig 5 is elég lett volna. Ötvöst dícsérte még agyon, aki nem volt épp rossz, de ennyire kiemelkedő se.

Most tényleg ez lesz a mérce meg a fő csapásvonal? Másról nem lehetett volna említést tenni a mérkőzésről? 

Port Hammer Creative Commons License 2025.07.27 0 0 769377

Lehet, hogy vágyakozik arra, hogy 5 év múlva benne legyen az összefoglalómban?! De akkor nem fél éves nickkel kellett volna regisztrálnia, mert az a Prónay valami is több mint 5 éves lehetett, mikor akkor írt, aztán most jövök rá, hogy mivel megvan a nickje, gyorsan megnézem, mennyit és mikor írt.

Előzmény: webmestar (769375)
Pac Creative Commons License 2025.07.27 -2 3 769376

OFF

Ha már első meccs: a Rozsda megtette az első apró lépést a lentmaradás érdekében.

1-4 odahaza

:-D

webmestar Creative Commons License 2025.07.27 0 1 769375

Mindezt 1 meccs után? Kurva kemény 

Előzmény: Colombus 2 (769367)
Colombus 2 Creative Commons License 2025.07.27 0 0 769374

nem is volt olyan sok helyzet. Max. 3, abból egy gól lett. 

Előzmény: Evil_666 (769372)
pointer14 Creative Commons License 2025.07.27 -1 0 769373

A letámadás helyett csak lötyögtünk a pályán, főleg a csatárok és középpályások. Havi 15 millióért többet várnék!

Előzmény: Evil_666 (769372)
Evil_666 Creative Commons License 2025.07.27 -2 1 769372

Ja a helyzetkihasználással mizu?

Nem kellene csatár?

Előzmény: Dr.W.Gy. (769371)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.27 -4 3 769371

Aszondja edző bá, legalabb nem.kaptunk ki. Vegul is, ja.

Meghogy Gruber beallasaval lenduletet kapott a csapat. Hozzaert a labdahoz egyaltalan?

Egyebkent mèg az eredmeny se a legnagyobb gàz, hanem hogy elvezhetetlen volt.

Ideny eleji forma? Nem azert vannak az edzomeccsek, hogy a rajtra jo(bb) legyen?

Ettol azert tobb kell.

Berlioz73 Creative Commons License 2025.07.27 0 0 769370

:)

Előzmény: Port Hammer (769366)
Bojtár01 Creative Commons License 2025.07.27 -7 10 769369

Szigorúan ,csak a látottakra vonatkozóan: Ez kurva gyenge..... Az új szabály védelmében? Dibusz, Szalai, Tóth, Varga idáig is játszott. Ötvös a Paks egyik legjobbja volt. Szánalmas picsogás erre fogni ezt a nézhetetlen nulla játékot. Ekkora pénz és erő főlényben, amiben a Fradi van, minimum illenék nézhető meccset játszani....

Fatboy Slim Creative Commons License 2025.07.27 -3 2 769368

Szezonkezdésre sziporkázó játékot nem szabad elvárni 

Majd hozzuk a többit

Colombus 2 Creative Commons License 2025.07.26 -6 1 769367

Mindegy. Volt tíz jó évünk, nyolc bajnoki címmel. Most, mikor a  futball viszonyok is változnak, megint várhatunk tíz évet. A hanyatlás egyre meredekebb. Egyébiránt szabályozás, amely pótolhatná a nem létező tehetséget.  

Port Hammer Creative Commons License 2025.07.26 -1 3 769366

Ezekkel a 2020. augusztus 14-i kommentekkel kívánok jó éjszakát, melyeket az akkori MTK-FTC 1:1 váltott ki:

bigacsiga2003: "Szégyen ez az egész Fradi, ez a csapat, ez a jatekosok ez a pénzverés. Komolyan, jatszunk majd a Budafok ellen 10 legiossal akiknek a havi ossz fizuja kb 100 millio forint. Egyszerűen hihetetlen hova sullyedt a magyar foci, mennyire beteg az egész."

Berlioz73: "Laidouni jól mozog" (ezt csak mint kuriózum rakom be, hogy mennyire ismeretlen volt)

Redhot100: "Aki látott már meccset az már a félidőben tudta miről van itt szó. Felesleges ezen izgulni." (ugyanúgy eltalálta, mint 2022-ben a Sloven ellen)

Prónay junior: "Nyugelló. A '95-ös Bl csapat valami végtelen szar játékkal kikapott Debrecenben, majd 3 nap múlva jött az a meccs az Anderlecht ellen. Nyugi." (Ki volt ő? Egyáltalán nem rémlik ilyen nick. :D)

Törölt nick: "Zsinórban négyszer nyertünk az MTK ellen, lehetett rá számítani, hogy előbb-utóbb megszakad, még ha nem is kapunk ki, főleg a Grupiban, idegenben azért rezeghet a léc. 4-es győzelmi sorozatok: 2017-19, 1980-83, 1975-76. Legutóbb a 60-as évek második felében nyertünk egymás után ötször az MTK ellen, ekkora rekordot nem Isael Mikulás fog megdönteni." (Ez asszem én voltam. Igyekeztem szerényen a statisztikába menekülni.)

Ugyanaz az elkeseredés pár embernél, mint 5 éve. Nincs új a hold alatt.

Port Hammer Creative Commons License 2025.07.26 0 1 769365

:DDD ezt mindenki olvassa vissza, de rosszul öregedett

Előzmény: bakibaby (688261)
Port Hammer Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769364

Hazaértem. Azért valahol elképesztő, hogy az MTK-nak van egy 4 ezres stadionja, ami még ellenünk sincs tele, emellett a hazai szektor tele van fradistákkal és külföldiekkel.

Ki emlékszik erre a meccsre?

https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/2020-08-14/mtk-ferencvaros

Ugyanígy 1:1, majd 5 napra rá jött egy bizonyos Durcigarden elleni meccs, a többi történelem.

Pac Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769363

Ki írta azt hogy siker?

Elvárás.

Előzmény: s96 (769359)
Colombus 2 Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 769362

Tényleg annyira örvendeztetek a fényes fogú brazil eladásán. Most nem jött volna jól? Vargát mindig is túlbecsültétek. 

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769361

Bizony. Lanzafame volt ilyen jo kedveben. 

Belole lehet mèg valami, csak ott elol gyengus a tobbi. 

Igazan jo lesz, ha a magyarszabaly miatt lebutitjuk magunkat az ebben sokkal jobb Paks meg MTK szintre.

Előzmény: sport1899 (769355)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.26 -3 2 769360

Siratjuk a 100%-os bajnoki cimunket. Eddig tartott :-)

Előzmény: Pac (769357)
s96 Creative Commons License 2025.07.26 -2 3 769359

Egy örmény csapat a siker? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Pac (769357)
Colombus 2 Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 769358

Szóval Keita fogja kiváltani Abu Fanit??? Na hiszen. Csak azért drukkolok, hogy hasra ne essen. BL főtábla itt nem lesz. Egyedül Josephben látok valami ambíciót. És az a sétálós futball az MTK ellen is kevés.  

Pac Creative Commons License 2025.07.26 -2 2 769357

Látom megvolt az össznépi siránkozás, a csapat eltemetve az egész idényre, már július végén.

😁😁

Jöhet a Noah és a hazai győzelem + továbbjutás.

nemez haaef Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 769356

Nem.

Nem volt.

Előzmény: sport1899 (769355)
sport1899 Creative Commons License 2025.07.26 0 1 769355

Azért Levi nem volt rossz, karmesterként.

Előzmény: nemez haaef (769354)
nemez haaef Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 769354

ujabban leveszik Toth -ot

nincs karmester se, nincs spiler 

Varga nem jott vissza

mas csapatok jobban igazoltak ( szloven golkiraly------)

Előzmény: Dr.W.Gy. (769348)
Le Bodegon Creative Commons License 2025.07.26 0 1 769353

...

Nagyon jó lesz ez az új szabályozás.

Előzmény: Le Bodegon (768879)
lazar Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 769352

Ha szerdán továbbmegyünk, a KL már megvan.

Előzmény: Tamas(Ottawa) (769351)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2025.07.26 -3 3 769351

Szóval, nagyon sok játékos nem idevaló. Légiós, hazai, egykutya. Idén nem leszünk sem bajnokok, sem kupagyőztesek, főleg nem lesz BL/EL/KL főtábla. Kilátástalan.
Ennyi nekem erre a szezonra elég volt.

nemez haaef Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 769350

ez a csapat nem lesz bajnok

(gyenge az idegenlegio)

pepe_pepe Creative Commons License 2025.07.26 -1 1 769349

Fasza kezdés

Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.26 -3 4 769348

Ez de szar volt, meg unalmas. Na jo, a vegen izgultam, kihuzzuk-e dontetetlennel.

A csatarszekcio? Varga mintha palyan se lett volna, valami balszelso is volt, a nevèt nem tudom, nem tunt fel. Mèg Jozsi so-so. A cserek max a magyarszabalynak tettek jót, a meccshez nem. Pesicstol volt par rossz labdaerintes, Grubertol az se.

A Bl gyoztes 95.percben nem birt a felelmetes ellenfelevel, csak sarga lappal oldotta meg amit elrontott. 

Levi es Toth jok, de latszik, hogy itt golloves problemak lesznek.

Igazsagos fos x, a szinvonal a beka segge alatt.

Kedvet nem csinaltak a meccsnezeshez.

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.26 -2 1 769347

Szomorú vagyok. Azt hittem, hogy lesz elképzelés a játékunkban. Egyszerűen esetleges, és unalmas. Nem esik jól nézni.

Medium_angus Creative Commons License 2025.07.26 0 1 769345

köszi!

Előzmény: Peterburg72 (769342)
lazar Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769344

Az, a pitschába...

Előzmény: Tamas(Ottawa) (769343)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769343

Megvan az élete gólja neki is…

Peterburg72 Creative Commons License 2025.07.26 0 6 769342

Most mérkőzésetek előtt nyilatkozott ,fiatalokról kérdezték , elmondta hogy tegnap, amikor  UTE elleni mérkőzésünk alatt Szakost fiatal játékosunkat szapulta Knézy keményen végig , "Ezt nagyon nem szeretem, egy fiatalt segíteni kell"... szóval nagyon jó fej volt!

Előzmény: Medium_angus (769340)
lazar Creative Commons License 2025.07.26 0 1 769341

Folytatja az előző szezonbeli jó szokását, maradjon is így.

Előzmény: Colombus 2 (769338)
Medium_angus Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769340

Én lemaradtam, kifejtenéd?

Előzmény: Peterburg72 (769339)
Peterburg72 Creative Commons License 2025.07.26 0 7 769339

Robbie Keane -nek nagy respekt részünkről Diósgyőrből, hogy megvédte fiatal játékosunkat!Nem láttam még hasonlót, egy másik csapat edzőjétől!Emberileg ezer csillag neki!

Colombus 2 Creative Commons License 2025.07.26 -1 1 769338

Jöseph az új Boli? Fontos gólokat lő. 

Bajnok33 Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769337

#10 Levi hibátlan. 

Józsit most akartam szidni.

Pac Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769336

Mondjuk az MTK most kétszer is belőhette volna...

Pac Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769335

Ejj, kár a ziccerért.

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769334

Dibusz – Szalai, Cissé, Ötvös – Makreckis, Tóth A., Maiga, Levi, O’Dowda – Joseph, Varga B.

Hajrá Fiúk, mert fő a győzelem!

MJEmber Creative Commons License 2025.07.26 0 1 769333

Végül is, van olyan, hogy Hajnali részegség. :-)

Előzmény: lazar (769331)
MJEmber Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769332

Erre nem is gondoltam! :-)

Pontosítsanak a fiúk ma este!

Előzmény: Evil_666 (769330)
lazar Creative Commons License 2025.07.26 0 0 769331

Mondja, ivott Ön előtte rendesen?! ;-) :-P

Előzmény: Tsak a Fradi (769329)
Evil_666 Creative Commons License 2025.07.26 -2 0 769330

Hajnali kicsit félreérthető!

Légy szíves, kicsit pontosítsd! :))

Előzmény: Tsak a Fradi (769329)
Tsak a Fradi Creative Commons License 2025.07.26 -3 2 769329

Hajnali hülyeségek:

1) Javaslom, hogy az MLSZ és az NSMI közösen hétről-hétre állítsa össze az NB1-es csapatok kezdőjét. (A demokrácia nagyobb dicsőségére a cserék szabadon választhatók!) Aki attól eltér, az percenként egymilliós büntetést fizet.

2) Lehetőleg U15-ös és fiatalabb játékosoknak is játszani kell végig, akkor is, ha már lépni sem tudnak, így lehetne vasárnapi matinékat rendezni, illetve minden délutáni/esti meccsnek 20 óráig véget kell érnie. A magyar női foci minőségének emelése érdekében minden kezdőben pályára kell lépnie egy női futballistának is!

Indulok a következő MLSZ elnökválasztáson. Ugye rám fogtok szavazni? :-)

Előzmény: Tamas(Ottawa) (769328)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2025.07.25 0 0 769328

Ki tudja? Talán előnyösebb lenne minden UP-t kivonni az mb1 és 2 kötelékéből, és önállóvá tenni őket. Aztán területileg szétosztani az UP központakat, akár vármegyénként, és szezonvégi draft formájában, szerződés terhe mellett, a játékosokat valamilyen sorrendben kiválasztani. Aki átesik a szitán, és túlkoros, azt az alacsonyabb osztályúak tárt karokkal várnák.

Volt egy érdekes tanulmány is ez ügyben.

Így a felnőtt csapatok válláról lekerülne a teher, mérhetővé válnának az UP központok, idővel akár önállóvá is tehetnék őket.

Redhot100 Creative Commons License 2025.07.25 0 1 769327

azért láthatóan más szintről kezdtek el kukázni. nincs ezzel baj. évekig rajtunk röhögtek, hogy mennyi a "migráns" a csapatban. tavasszal már náluk volt több. kerüljenek közelebb, az nekünk is jót fog tenni

Előzmény: Port Hammer (769323)
Redhot100 Creative Commons License 2025.07.25 -2 6 769326

nem várok sokat egy politikustól. fóbiája sem egyedi. van néhány hazai klubvezető számára példaként. hidd el, nekünk is kellemetlen a csávó

Előzmény: PurpleUte (769324)
Fatboy Slim Creative Commons License 2025.07.25 -1 0 769325

Nincs komoly eszrevetelunk az On hsz-e kapcsan

Előzmény: PurpleUte (769324)
PurpleUte Creative Commons License 2025.07.25 -3 5 769324

Ezt én mind értem. Lehet, hogy rosszul tettem fel a kérdést. Kubatov fóbiájára vártam volna magyarázatot, hogy miért minket hozott fel, amikor más csapat ugyanígy csinálja, mint mi. Komolyan mondom kezeltetni kéne az elméjét, mert kezd elboruni. És akkor a Paks elleni kirohanásairól nem is beszéltem... Azért Téged kérdezték, mert Te hoztad az idézetet. Na mindegy, nyilván Te is csak a nyilatkozatai/viselkedése kombóból tudsz valamilyen következtetést levonni. Kubatov egy fóbiás irigy tuskó barom. Én ezt vontam le. 

Előzmény: Redhot100 (769317)
Port Hammer Creative Commons License 2025.07.25 0 0 769323

Az Újpest eddig is kukázta a légiósokat (sőt, az egész nb1 vagy bejön vagy nem alapon, akár mi is), úgyhogy elméleti szinten nem látom, hogy ettől előrébb fognak lépni. Persze ha se pénz, se eredmény nem lesz, az két szék között a pad alá.

tippmixcsabi Creative Commons License 2025.07.25 -2 3 769322

ja, a szándékról.

akkor keresse fel a Karmelitát, ne álljon ott hüppögve.

Előzmény: Redhot100 (769320)
Lagerdeeeer Creative Commons License 2025.07.25 -1 0 769321

igen, egy napig meg voltak zavarodva az NSMI-s ténytől, még a vén mezey-it is odahívták segíteni, de most az iránymutatásnak hála sikerült zöld- akarom mondani lila ágra- vergődniük és ismét megtalálták a felelőst:))))

Előzmény: tippmixcsabi (769318)
Redhot100 Creative Commons License 2025.07.25 0 0 769320

a szándékról beszélek, nem az mlsz-ről. 

Előzmény: tippmixcsabi (769318)
Détáridöme Creative Commons License 2025.07.25 0 0 769319

tegyük hozzá hogy csak 26/27-től vesztheti ek a kielemelt Akadémia státuszt, meg a sok pénzt, ami akkora lehet a 0-val lesz egyenlő. 

tippmixcsabi Creative Commons License 2025.07.25 -2 2 769318

azt mond már meg, hogy akkor elnök úr miért az MLSZ ellen uszítja a fel..pó oldalával együtt az egybiteseket, amikor kormányszintű a deal??

nyilván a kérdés költői volt.

Redhot100 Creative Commons License 2025.07.25 0 0 769317

egyszerű. aki betartja a szabályt játékminőségben gyengül. nincs elegendő magyar játékos a javuláshoz. aki nem tartja be és nem kiemelt akadémiát üzemeltet, elveszít 350-500 milliót a támogatásból, de játszatja a légiósokat. újpesten már az igazolásoknál is erre mentek rá, nem nagyon jött magyar, viszont jött rengeteg légiós. Fradi évekkel ezelőtt rájött, hogy eredményt ( nemzetköziben főleg ) nem lehet hazai merítésből hozni. most viszont mivel kiemelt akadémia van, 2 milliárd körül veszíthet ha szembe megy a szabállyal. ergó vállalta a szabály betartását ( majd meglátjuk így lesz e ) a bajnokikon, látva a keret magyarjait ez gyengébb focit fog hozni. a Molnak nem pénz a 350-500 kiesése, jobb is lesz a csapat szerintem, csökken a távolság a Fraditól. 

Előzmény: PurpleUte (769310)
tippmixcsabi Creative Commons License 2025.07.25 -1 1 769316

várom a videókat amint Elnök Úr éhségsztrájkba kezd az NSMI épülete előtt.

köszönöm.

Előzmény: Redhot100 (769306)
Détáridöme Creative Commons License 2025.07.25 0 1 769315

azért játszik elnök úr lilában?:) de ha így van nagyon félrement a Csányi hadművelet, mert kiderült hogy ő a lightosabb verzió, a másik az NSMI-ből jön, ami ugye kormányszerv.

nyilvánvaló hogy a Dózsa a másik kiemelt csapat, ezt a főni is kinyilatkoztatta, nem kell ehhez jó bonyolult szabályokat hozni, itt két dolog lehet:

1: Akadémiák felügyelet átkerült az NSMI-hez, akarnak valami eredményt is látni

2. szűkiteni próbálják a kiemelt Akadémiák létszámát: ergo spórolás. ahol maradnak jól járnak, oda összpontosulnak a tehetségesebbek, több lóvét lehet kinyerni hosszabb távon, erről semmiképp nem kellene lemondani.

a tavalyi fiatalpercek szabályt elvileg be tudjuk tartani, az 325 M

a 4+1 szabályt nem hiszem, az lenne 500 M

NSMI szabályt meg biztos nem. de elvileg az miatt csak jövőre lesz retorzió, az meg olyan mint a kutya vacsorája.

normálils klub hosszú távon szerintem nem működhet kiemelt UP nevelés, értsd:kiemelt Akadémia nélkül.

van_Persil Creative Commons License 2025.07.24 -21 2 769314

OFF

Csak egy nö tudja eldönteni, hogy ténylegesen akar-e gyereket, vagy sem, a férfi legfeljebb aktív közremükdöd lehet benne (akarhatja bármennyire, ha a nö meg nem...), viszont azt remélni, hogy egy megromlott kapcsolat majd helyreállítódik, ha születik egy harmadik gyerek, az nem biztos, hogy okos döntés/bölcs gondolat.

És ez nem cáfolata az álatad leírtaknak, még véletlenül se.

--------------------------------------------

Előzmény: Evil_666 (769304)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.24 -2 1 769313

Ennél csak a tónál a szomszédom nagyobb gyökér. Annak majdnem egyszerre született, a régi, meg az új feleségénél a gyerek.

Előzmény: Pac (769311)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2025.07.24 0 2 769312

Kb 1 honapig nyomta, ahogy kell. Aztan nagyon visszaesett. Talan elunta a banànt.

Előzmény: Fatboy Slim (769309)
Pac Creative Commons License 2025.07.24 -1 0 769311

Őszintén szólva ezt nem tudtam, azt igen, hogy B.D. családos volt és úgy kezdett új kapcsolatot.

Nem túl elegáns, az tény.

Előzmény: webmestar (769297)
PurpleUte Creative Commons License 2025.07.24 -1 2 769310

"Ez a "lilák felzárkóztatási program" része."

Mitől az? Miért nem ETO vagy bármi más? Győzz meg, de valós érvekkel! 

Fatboy Slim Creative Commons License 2025.07.24 -1 0 769309

Hajnal-muvek listajara: 1. fordulo szabadrugas gol, hatalmas nagy csinnadrtatta, Ramirez, Ramirez skandalas a lelatokon, majd utana vissza mennyeisedett

Előzmény: pfffffffff (769308)
pfffffffff Creative Commons License 2025.07.24 0 0 769308

Ramireztől elbúcsúztunk. További sok sikert neki.

pfffffffff Creative Commons License 2025.07.24 -1 2 769307

Ebben sajnos teljesen egyetértünk. Még ha gondolom anyagilag korrekten le is rendezte. Ez nem méltó egy férfihez.

Előzmény: Fatboy Slim (769302)
Redhot100 Creative Commons License 2025.07.24 -1 1 769306

Ez a "lilák felzárkóztatási program" része. Szépen fel van ez építve. Kiemelt akadémiákat bezsarolni milliárdos támogatás megvonásával, közben a Mol támogatott újpest max. 350 milliót veszíthet. Fog is náluk játszani 8-9 külföldi. A Loki és Diósgyőr nagy vesztes lehet, mert játékoskeret alapján meccsenként 5 magyarral a kezdőben simán kieshetnek. Vagy nem tartják be, akkor meg buknak 1,5 milliárdot. Mi jeleztük, hogy betartjuk, de ebben azért közel sem lennék biztos. Alakulhat a bajnokság úgy is, hogy nem engedhetjük meg magunknak. Dibusz, Tóth, Ötvös, Szalai, Varga, Botka, Nagy Barnabás (?), Kaján, Gruber a választék. 9 játékos, közte van még az nb1-re is kakukktojás képességű, lesznek sérülések is. Határeset. Egy dolog miatt lehetne jó a Bl. Annyi pénzt kapnánk, hogy az akadémiás pénzeket is elengedhetnénk.

Előzmény: Détáridöme (769299)
Evil_666 Creative Commons License 2025.07.24 0 1 769304

Na igen, azért egy nőt nem túl korrekt dolog terhesen magára hagyni...

Előzmény: Fatboy Slim (769302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!