"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Érdekes mi lett volna ha kérdés... azért ahhoz, hogy Varga, Ötvös és társai itt játsszanak, le kellett rabolnunk a Paksot. De ez nem újdonság, Ronaldo a PSV-ből, Suarez és Ibra az Ajaxból indultak világhódító útjukra. A Dortmund is vakarhatná a fejét, hogy milyen csapata lenne, ha Lewandowskit és a többieket meg tudta volna tartani.
Az Ajax 30 éve elitklub volt, ma már nem tudják megtartani a játékosokat. Mi szintén nem, de kicsiben a Paks sem. Ám a baj a Pakssal inkább az, hogy egy 17 ezres városkában akar vitézkedni, és nem mondjuk a Debrecent vagy a Győrt raboljuk le 14 éve (Bödétől számolva).
Ez a tegnapi meccs jó volt. A késői kezdés miatt végül nem mentünk el barátommal, kár érte.
Aki sokkal jobb, mint kinéztem, az a Kanikovszki, év elején csodáltam, hogy ki ez, de az utóbbi hetekben nagyon nagyot játszik
Tegnap Józsi is jobb volt, mint szokott, sőt jobb mint a festett hajú hausza éktársa (Yusuf BAmidele Jos-ból)
Hausza észak-Nigéria döntően muszlim népe.
Gruber Zsombit az NB1-ben kellene újra sokat játszatni, az őszi góljai alig maradnak el Vargától, ha a nemzetközi kupában kevés is kezdőnek, egy NB1-es meccsen a góljai sokat hoznak.
A mezőnyben tegnap csak egy magyar ász (Madarász) volt, mellette Czáh és Gólik Beni is felépíthető.
Ja Braga, Florian Grillitsch akit FantasyLigában Hoffenheimesként drfatoltam is, és aki lehetett volna fradista, éppen úgy a Bragában játszott, mint Zalazar, vagy Joao Moutinho a portugál válogatott egykori alapembere.
Szalain valóban nem ment el, de néha vannak elképesztő megoldásai. Szerintem a bizalmat meg kell kapni, de meg is kell érdemelni és élni kell vele. Egy Joseph szintű focista is tud élni vele, elvárom ezt a magyaroktól is! Ebben pedig a mentalitás a főerő, lásd Alex. Baráth és Redzic más kaliber. Utóbbi nagyon fiatalon került be a darálóba, s nem volt olyan szintű pedagógus típusú edzője, aki a fokozatosságot megadta volna neki. Néhányszor nem hozta, amit kell, nem számítottak rá többet. Hiba.
S ha már mentalitás, akkor Zachariassen. Amikor idekerült idegesített a merevsége, aztán beléköltözött a Fradi szív (szerintem Simi valahol eláshatta a pálya egyik sarkába, ő pedig megtalálta), s hiába volt mellőzött sokáig, visszaküzdötte magát. Ezt szeretném látni magyaroktól is!
Nekik focizni kell tudni, nem szépen köszönni. Kicsit eltévedtél nem? Focimeccs nézés helyett inkább hallgasd meg a "Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok" csárdást.
Azt nem értem, honnan jött az ötlet. Semmi kerek évforduló nincs. Ellenben 56-nak idén lesz a kerek 70., arra jobban ült volna egy mez, persze még lehet, ahhoz van is kötődésünk sporttörténelmileg (csak nem látok rá esélyt, hogy egy évben két egyedi mez lesz).
hát hogy Gartenman valaha felépül-e erősen kérdéses, még nem is edz... nem emlékszem hogy Szalain elment volna nemzetközi meccs mostanában, Ötvösön igen Angliában, de ott mindenki terített betli volt, én nem is tettem volna be középhátvédnek, de a hiányzók miatt kellett. amúgy nagyjából egyetértünk.
Baráthot és Redzicet hiba volt elengedni, főleg ha a mostani szabályozást vizsgáljuk.
Utolsó mondatodra csak akkor tudnék válaszolni, ha politizáló Nostradamus lennék! :)
Tóthal és Vargával nekem is jobban tetszett, de ez a másik olyan tudása Keane-nek, amit nem tudok hova tenni. Ilyen érvágás után is tud csapatot csinálni a nemzetköziben. Szalai és Ötvös. Nekem mindkettő olyan, mint annak idején Civic volt. Nyújtanak egy átlag jó teljesítményt, majd elmegy rajtuk egy-egy meccs. Ha Gartenmann felépül, már nem lesz olyan közel a kezdőhöz Szalai sem, maximum a mennyeiben. És nehogy azt hidd, hogy ez tetszik nekem! Szeretnék több magyart látni a Fradiban, pl. több Madarász, Kaján, s nemsokára Czéh. Gomez szerintem nagy fogás volt, olyan mint vídia. Raemakers pedig a kezdeti botladozása után oszlopa a védelemnek.
Ezért is mondtam korábban a már ismert nevek mellett Csingert, mert a hazai védők közül szerintem ő nagy ígéret.
És milyen jól nézett ki az a mez! Lehetne az általános kapusmez, de sima hazainak is elfogadnám. Vagy egy kicsivel sötétebb zöldben, fehér nadrággal, szintén sötétzöld sportszárral. És a mindenkori csíkos lehetne az idegenbeli vagy 3. számú.
ősszel Szalai, Ötvös, Tóth és Varga is kezdő volt, (Szalai most is kezdőcsapat határán van, első számú csere 4 védőból, ami a 3 belső védő posztra van) nekem az a csapat jobban tetszett, de ez egyéni probléma.) Ötvös megsérült, Osváthot már nem lehetett nevezni, jelen csapatban talán még Nagy és Gruber kaphatna 10 percet a végén reálisan.
a keret összeállításánál érzek hibát, jelenleg maradt 6 játékosunk az nb1-re, abból 5-nek kezdeni kell, úgyhogy neccesebb lesz az nb1 megnyerése, mint a Braga elleni továbbjutás.
kérdés hogy jövőre mi lesz a szabállyal (lehetne finomítani, nemzetközi, válogatott perceket jobban beszámítani) kérdés lesz-e egyáltalán NSMI..
Szomorúan kell megállapítanom, hogy ez mélyen igaz! De valójában hárman lehettek volna a pályán, akik a nemzetköziben számítanak, de az egyik Athénban, a másik Bournemouthban lófrál. Őszintén mondj egy olyan magyart a jelenlegiek közül, akit betettél volna. Ezért fájó, hogy a jókat nem tudtuk elhozni a télen. Engem is elszomorít.
Tényleg komolyan gondolom, hogy kell az ötmagyaros szabály, (vagy a Poolban az ötangolos, hiszen ugyanannyi angol szerepelt náluk, mint nálunk magyar) de ha olyan csapatokban játszanak, mint most, akkor a válogatottnak sem lesznek hasznára, mert az NB1 nem alkalmas a fejlődésükhöz. Lehet elítélni!