Keresés

Részletes keresés

Hello holnap Creative Commons License 6 napja 0 1 32884

Ma vagyok egy éves! :)

Anyóca99 Creative Commons License 2025.02.26 0 0 32883

Köszönöm .

Előzmény: füegy (32880)
Anyóca99 Creative Commons License 2025.02.26 0 1 32882

Talán már leírhatom , hogy mindennapos . Idén még kétszer léptem túl a 7 szálat + 1-el .

Előzmény: dalmata13 (32879)
füegy Creative Commons License 2025.01.30 0 0 32881

Vintid? 

Előzmény: MiciLACKO#46 (32874)
füegy Creative Commons License 2025.01.30 0 0 32880

Gratulálok ehhez is! 

Előzmény: Anyóca99 (32878)
dalmata13 Creative Commons License 2025.01.29 -1 0 32879

Így is szép teljesítmény,főleg ha mindennapossá válik.Én egyébként idős korban nem javaslom a teljes leszokást ,szerintem túl nagy stressz a szervezetnek.

Előzmény: Anyóca99 (32878)
Anyóca99 Creative Commons License 2025.01.28 0 0 32878

Most ott tartok , hogy napi 6-7 szálal beérem . Ennél lejjebb egyenlőre nem megy .:-(

Előzmény: Anyóca99 (32870)
dalmata13 Creative Commons License 2025.01.28 0 1 32877

18 évvel ezelőtt szoktam le a dohányzásról.Anno egy dobozzal félretettem hátha....esetleg...18 éve bontatlan.

V.Gy. Creative Commons License 2025.01.18 0 1 32876

viszont lenne egy kérdésem. van bontatlan dohányom- helikon 160g- ezt hol/merre tudnám értékesíteni?

Én anno a maradék bagóimat rásóztam a szomszédra. Örült neki. :-)

Miért érdekes 160g dohány sorsa? :-O Nem értem. Ki is dobhatod.

Barátocska :) Creative Commons License 2025.01.05 0 0 32875

Keress valakit, aki örülne neki (mondjuk egy hajléktalan).

MiciLACKO#46 Creative Commons License 2025.01.04 0 1 32874

nekem igy sikerult igaz nem most, hanem 22 végén.

viszont lenne egy kérdésem. van bontatlan dohányom- helikon 160g- ezt hol/merre tudnám értékesíteni? 

Előzmény: V.Gy. (32873)
V.Gy. Creative Commons License 2024.12.30 0 0 32873

Amúgy itt a kiváló alkalom, holnap éjjel lehet fogadalmat tenni, és lehet holnapután már nem füstölni.

Sikerülhet! Csak bele kell vágni. Vannak tényleg működő segédeszközök, bátran használni kell őket! Mindenkinek sok sikert!

Én füstmentesen vagyok momentán: 2974 nap, vagyis 8 év, 1 hónap, 3 hét, 1 nap.

És, ahogy ezt mindig elmondom - ez nem dicsekvés, hanem biztatás, hogy lám, sikerülhet, tartósan! 30 évnyi bagó után is.

Mindenkinek sok erőt hozzá! És füstmentes új évet!

V.Gy. Creative Commons License 2024.12.30 0 0 32872

Na csak kis kedvcsináló a leszokáshoz...

Előzmény: V.Gy. (32871)
V.Gy. Creative Commons License 2024.12.30 0 0 32871
Anyóca99 Creative Commons License 2024.12.10 0 0 32870

Próbálkozom .... két hét alatt odáig jutottam , hogy napi 1,5 doboz helyett , napi 0,5 dobozzal is beérem már . Kíváncsi vagyok magamra , hogy önerőből (segédeszközök nélkül) sikerül-e ....

emberevics Creative Commons License 2024.11.29 0 0 32869

Egy rakás pénz, +

Előzmény: emberevics (32868)
emberevics Creative Commons License 2024.11.23 0 0 32868

És a mérleg másik serpenyőjében mi van?

Előzmény: Törölt nick (32865)
Törölt nick Creative Commons License 2024.11.16 -1 0 32867

Az orvosokrol miota léteznek egy ido utàn mindig kiderult hogy mikozben ok folényesen tekintenek ràd aranykeretes szemuvegjuk mogul....valojàban nem tudtak semmit....miért lenne ez màsképpen napjainkban?

-Doktor Ur a férjem meghalt...

-Adta neki a gyogyszert amit felirtam?

-Igen

-Akkor, vagy nem elegendot adott neki vagy tul sokat....

pk1 Creative Commons License 2024.11.14 0 0 32866

Ez a nikotinfüggés, ezt még értem. De miért ragaszkodnak sokat a rendkívül káros cigihez, amikor máshogy is lehet nikotinhoz juttatni a szervezetet? 

Előzmény: Törölt nick (32865)
Törölt nick Creative Commons License 2024.11.14 -2 0 32865

"Mi a jó a cigizésben?

Nyugtat. Ez az állítás duplán igaz. Egyrészt azért nyugtat, mert a benne lévő nikotinnak van egy nyugtató hatása, másrészt pedig azért, mert ha rá vagyunk szokva, igenis megnyugszunk tőle stresszhelyzetben. Ez a rész csak pszichésen működik: ha idegesek leszünk, azonnal kényszert érzünk, hogy rágyújtsunk. Tulajdonképpen csak levezetjük a stresszt a pótcselekvéssel – erre pedig az e-cigi is képes!

A nikotin javítja a memóriát. Ezt majmokon végzett kísérletek igazolják. A nikotin a prospektív emlékezetre van pozitív hatással. Ez az a memóriafajta, aminek köszönhetően emlékszünk rá, hogy meg kell tennünk valamit, amit elterveztünk.

Nehezíti az elhízást. Még nem sikerült rájönni, hogy konkrétan miért, de tanulmányok igazolják, hogy a dohányosoknak általában véve alacsonyabb a testsúlyuk, mint azoknak, akik nem dohányoznak. Egereken végzett kísérletek bizonyítják, hogy a nikotinnal kezelt állatok feleannyit ettek, és a testzsírjuk mintegy 20 százalékát elveszítették.

Unaloműző. Elég bagatellnek hangzik, de a legtöbb dohányos számára a cigaretta sokszor tényleg unaloműzőként funkcionál. Amikor várakozni kell valamire, kevésbé érezzük fölöslegesnek az időtöltést, ha rágyújtunk közben – legalább csinálunk valamit. Erre a célra az e-cigi is tökéletes.

Enyhíti a depressziót. Egy 2006-os tanulmány eredménye szerint a nikotin jelentősen képes csökkenteni a depresszió tüneteit. Valószínű, hogy ennek az az oka, hogy a nikotin serkenti az agy működését, aminek következtében dopamin és szerotonin szabadul fel – az a két hormon, ami a depressziós embereknél éppen hiánycikk."

Chester0012 Creative Commons License 2024.11.12 0 0 32864

Sziasztok! Ugyan új fórumozó vagyok, de nehány éve már segített ez a fórum, akkor még olvasóként. Röviden 4 évvel ezelőtt, volt egy sikeres leszokásom tapasz segítségével. Azonban még ez év elején visszaestem ízesített nikotinos e-cigivel, buliból szívtam én is, gondolván ebből úgysem lehet baj. Nahát 3 hónap “kemény“ munkával ugyanannyi klasszikus cigit szívtam, mint a leszokásom  előtt. Folyamatosan marcangoltam magam, hogy lehetek ilyen hülye. De minden kisebb leszokási kísérlet után, következő reggel ismét rágyújtottam. Próbáltam tapasszal, rágóval, újra olvastam Allan Carr-t, de sehogy nem akart összejönni. Aztán rátaláltam a citizin-re (Tabex), használt is. 5. nap után nem cigiztem, nem volt komoly sóvárgásom. Viszont jött a 14-18. nap cigi nélkül, ami nagyon komoly motiváció es életkedv hiányt hozott és ismét rágyújtottam. Természetesen az 1 doboz/nap átlagot hozom azóta is (ez a 3. nap). Abba a csapdába kerültem, hogy nem szeretek cigizni, de nem megy anélkül sem. Nem igazán tudom mitévők legyek. Valaki tapasztalt ilyesmit? Esetleg megosztja mi segített az átbillenésen? Válaszaitok előre is köszönöm! 

emberevics Creative Commons License 2024.11.08 0 0 32863

... azt se felejtsük el, hogy a fiatalabb nőre váltásnak lehetnek morális gátjai, ha egyáltalán ez a szó ma még jelent valamit. Meg ugye van az, hogy a nő szabadulna a faszitól. És ha a faszi ekkor már sörhasú (+sörszagú), esetleg az egzisztenciája sem oly erős, akkor a partiképessége kérdéses.

Működő félmegoldás, hogy a párkapcsolatban a koma 5-6 évvel idősebb, így a nőnél és a férfinál vágy hervadása közelebb van egymáshoz időben. Azért félmegoldás, mert a férfiak várható élettartama alacsonyabb mint a nőké, így a nő idős korában egyedül marad vagy 10 évre. Itt bejön témának, hogy ha nem dohányzik az illető, talán tovább él.

További félmegoldás a monogámia plusz bordély, de itt is van néhány apró betűs rész. (pl. az emancipált nő ezt gyengén tolerálja -> vita, nemi betegség, gusztus stb.)

Talán működőképes megoldás az lenne, ha a férfi beteljesítené földi létének értelmét, és élete második felében filozófiával, vallásokkal foglalkozna égre emelt tekintettel.

Előzmény: emberevics (32862)
emberevics Creative Commons License 2024.11.07 0 0 32862

Miért múlik el? Kinek miért

- a Nő, ha beteljesíti ez irányú feladatát (gyermeket szül), és nem akar új faszit fogni, igen erősen csökken a motivációja, hacsak nem amolyan vágyakozós fajta.

-a Fickó - az majdnem mind vágyakozós fajta - náluk talán a test fáradása az, ami csökkenti a libidót. Meg a monogámia ellaposodása az előző pontból adódóan.

A faszikál magasabb életkorig tart az aktivitás, amiből az következhetne, hogy mikor az első nő kifáradt, kell egy fiatalabb, de így a fiatalabb faszik egy része kiesne. Persze ez nem lenne olyan nagy baj :-). A baj inkább az, mikor azt mondják a gyereknek, hogy -neked de jó fej nagyapád van, hogy elhozott az iskolába...

Szóval sehogy se áll össze a kép.

Előzmény: pk1 (32858)
Napsugár14 Creative Commons License 2024.11.07 0 0 32861

Sziasztok!

Új vagyok a fórumban vagy inkább úgy írnám visszatérő... Sok évvel ezelőtt sikerült leraknom a cigit 16 év után és 12 évig nem gyújtottam rá, majd egyszer jött egy buta döntés és azóta szívom újra. Mondjuk nem a sima cigit, azt azóta sem bírom.

Nekem a leszokásomat egy ilyen fórum (talán lehet pont ez volt, nem emlékszem)és egy könyv segítette, meg persze az akaraterőm.

Most újra belevágok, mert sokkal jobb volt nélküle. 

Szívesen olvasom mások sikereit, tapasztalatait, mert erőt ad.

Köszönöm, hogy itt lehetek. 

dalmata13 Creative Commons License 2024.11.06 0 1 32860

Üdv! Gratulálok! Én már zavarban vagyok ,hogy hány éve is tettem le 17...18? Sokszor elgondolkozom vajon ha újrakezdhetnem megint dohányoznék e?....Igen... megint.Esetleg ha lenne egy harmadik életem akkor azt füstmentesen élném le a változatosság kedvéért.Egyébként a 17 vagy 18 év az semmiség, az első négy, öt nap, na az volt valami.Anno azüzemi orvos kérdésére ,hogy dohányzik e? büszkén válaszoltam,-Nem,leszoktam .-Mióta ?-Már hat napja.És a doki beírta a lapomra ,nem dohányzik.Ez is erőt adott a további napokra.

Előzmény: V.Gy. (32857)
Krimi60 Creative Commons License 2024.11.06 0 1 32859

Üdv: Én is nyolc éve hagytam abba szeptember 12-én. Minden simán ment, semmi problémám, visszalapozva megtalálhatók a beírásaim.

További sok sikert mindenkinek!

Előzmény: V.Gy. (32857)
pk1 Creative Commons License 2024.11.06 0 0 32858

Talán. Mert most meg az a problem, hogy ha jó, akkor miért múlik el. Na mindegy, make love, not smoke!

Előzmény: emberevics (32856)
V.Gy. Creative Commons License 2024.11.06 0 0 32857

Kedves naplóm!

Immár nyolc éves lettem én, meglepetés e költemény ... ja nincs költemény ... csak a tény.

Rendszeresidelátogató topiklakók emlékeznek rá, nekem az utolsó bagóm elszívása 16. nov. 8-án este volt, amikor Trumpot megválasztották. (nincs politikai okozati összefüggés a megválasztás és a leszokás között, csak egyazon napra esett, és ezért könnyű volt megjegyezni)

Most, amikor lehet hogy az öreget újra megválasztják, nem fog velem semmi különösebb történni cigiügyben - csak elmerengtem, hogy basszus, már 8 éve volt! 30+ év bagó után már 8 éve nem vagyok büdös és talán a tüdőrák is kevéssé fenyeget. Imádtam cigizni, de ez nyilvánvaló, hiszen az ember nem azért cigizik, mert utálja.

És szeretném hozzátenni, amit mindig hozzáteszek, hogy ez részemről soha nem dicsekvés, hanem bátorítás, biztatás! Hogy sikerülhet. El kell kezdeni, kitartani, segédeszközt használni, sikerülhet. Többen számoltak/tunk itt már be sikerről, sikeres évekről. Kudarcokról is, de mindig lehet újrakezdeni.

Nekem ez most 7 év, 11 hónap, 4 hét - 2919 nap

Sok erőt, kitartást, de legfőképp: elkezdést! mindenkinek!

És írjátok ide, (bár)hol tartotok, mert az inspirál másokat!

emberevics Creative Commons License 2024.10.17 0 1 32856

"az Istennek sem értettem, miért tartják a felnőttek jónak a szexet.  :o)"

És ma már érted? :-)

Előzmény: pk1 (32855)
pk1 Creative Commons License 2024.10.17 0 0 32855

"bagózni jó"

Na, ezt nem fogom soha megérteni. Mint ahogy gyerekkoromban az Istennek sem értettem, miért tartják a felnőttek jónak a szexet.  :o)

Előzmény: V.Gy. (32845)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!