Keresés

Részletes keresés

makosteszta Creative Commons License 3 napja 0 0 183479

De jó, van itt élet, köszönöm a válaszokat!!! :)

Saughassy Creative Commons License 3 napja 0 0 183478

Nekem most nagyon kellemes meglepi volt a Vergnano Espresso Crema 800, (a kék). Nem háklis, de a magasabb hofok es a lassu lefolyas all neki igazan jo. Csokis de meglepoen osszetett izvilag, semmi savanyu, semmi mocsari robusta iz.  Viszont nem olcso, es csak kilosban van. 

Előzmény: makosteszta (183472)
waxos73 Creative Commons License 3 napja 0 0 183477

Black Sheep sima brazil, fekete zacskós. Egyben a legolcsóbb is a kínálatukban.

Előzmény: makosteszta (183472)
H_G Creative Commons License 3 napja 0 0 183476

Musettit rengeteget ittam, szerintem nem savanykás. Talán az Evoluzione picit, de azért az is nagyon finom. A Rossa és az Espresso egyáltalán nem savanykásak SZVSZ.

 

Előzmény: makosteszta (183474)
kopiteki Creative Commons License 3 napja 0 0 183475

Nekem véletlenül hozta fel az alza az occaffe piros kávéját(crene rosso), meglepően baráti áron.( Ha jól emlékszem szállítással együtt volt 6 ezer ft). És jó.

Előzmény: makosteszta (183474)
makosteszta Creative Commons License 3 napja 0 0 183474

Köszi a választ! Próbáltam, nekem az is savanykás, meg a Bárány Béla blendje is, a többi - szerintük - méginkább ez az irány. Ezeknél kellene valami minőségi mainstream olaszosabb. M3-son a Hatavanas fogadóban Piacetto van (zacsin pörkölési dátum is), az kb. az irány amit keresek, csak kapni nem lehet, meg kilós. Még a Musettiben reménykedem, az van helyben, de amit eddig kóstoltam szintén savanykás.

Előzmény: ogrEicsab (183473)
ogrEicsab Creative Commons License 4 napja 0 0 183473
Előzmény: makosteszta (183472)
makosteszta Creative Commons License 5 napja 0 0 183472

Sziasztok, Horvátországban nyaraltam és rájöttem hogy az utolsó költözés óta már elfelejtettem már milyen a (legalábbis nekem) jó KV. Leporoltam a Gaggiát meg az Ascasót, vettem a menő helyi pörkölésűből, de nekem ez nagyon "speciality", a vele járó savanykásság nem nekem való. Mit (és hol) vegyek (Debrecen) hogy savanykamentes de telt, már az illatával is megbolondító (de nem dél olaszos és nem is agyonrobusztázott) finomságot tudjak lehúzni? Tudom ízlés dolga, de remélem azért átmegy kb. mit keresek, azon belül meg szívesen próbálgatok. Ja, és kisebb kiszerelés előnyben.

krump/lee Creative Commons License 2025.08.30 0 0 183471

Na jó, meg is van, szimplán kivettem a rugót a kapcsolóból...

 

 

 

https://youtu.be/8BZ1yCt9Ss8?t=51

 

Előzmény: krump/lee (183470)
krump/lee Creative Commons License 2025.08.30 0 0 183470

Hello !

 

Gaggia Classic 2024, tehát vadiúj, három hónap után a bekapcsoló gomb nem "ragad be", tehát folyamatosan nyomva tartva marad csak áram alatt a rendszer...

Természetesen mod van rajta, ezért nem tudom garanciálisan intézni.. Van rá egyszerű megoldás ?

 

Kösz

 

Eme link-en is írnak ilyen hibát...

 

https://www.reddit.com/r/gaggiaclassic/comments/14ihtyt/power_switch_ongaggia_classic_evo_pro_taking/

blaze73 Creative Commons License 2025.08.14 0 1 183469

Dugulás lesz, vízkő darabka.   Borkősavval járasd át, ha szerencséd van kioldja, és menni fog a víz a fejbe, vízterítőre is már :) 


Sok sikert !

Előzmény: nemethsza1 (183464)
ogrEicsab Creative Commons License 2025.08.13 0 0 183468

Mióta család, gyerekek vannak, nem igazán foglalkozik már szereléssel. De a tel. száma elvileg a régi.

Előzmény: Piedon02 (183466)
kopiteki Creative Commons License 2025.08.10 0 0 183467

Iberital őrlőm van, egy jó ideje. Mostanában néha elakad, nem fejezi be az őrlést. Ki kell önteni belőle a kávébabot, és még így sem indul be néha.

Van tapasztalat, mit tegyek? Szervíz vagy én is tudok rajta segíteni?

Köszönöm a válaszokat

Piedon02 Creative Commons License 2025.08.05 0 0 183466

Sziasztok,

 

egy kérdés, Simi elérhető valahol valahogyan? Nagyon nagy szükségem lenne a szakértelmére és profi munkájára egy megörökölt Butterfly esetében. 

Minden segítséget előre is nagyon köszönök!

 

Göndi

 

Mzéperxuq Creative Commons License 2025.07.26 0 0 183465

Sziasztok !

 

Nem tudja valaki Ascaso Unoban milyen gőzcsap való és hol lehet ezt beszerezni ?

Elvesztem.... Vagy esetleg fel lehet ezeket újítani valahogy ?

 

Köszönöm.

nemethsza1 Creative Commons License 2025.07.16 0 0 183464

Srácok, 

van egy 2001-es Gaggia Classicom Budapesten (az a változat, amelyiken a piros-kék kancsós logo van), és nem veszi fel a vizet ☹

Pumpa búg, de a pogácsára nem megy semmi…

Van valaki, aki gyorsan (ASAP) meg tudná vizslatni, javítani?

Előre is köszi!

54homer__ Creative Commons License 2025.07.12 0 0 183462

gépekkel is foglalkoztok? van egy kávédaráló gépem ami az egyik napról a másikra nem akar dolgozni (darálni). elején azt hittem túl sok kávét raktam bele és ezért nem darál, de üresen is ugyanazt csinálni: nevezetesen bekapcsolva zúg és kész. merre induljak el? mi lehet a probléma? van itthon multiméter csak nemtudom mit kéne mérnem.. köszi

nohab Creative Commons License 2025.07.08 0 0 183461

Nem tudod véletlenül, ők vállalják PID beépítését is?

Előzmény: CONTAX35 (183404)
gyarmatid Creative Commons License 2025.06.30 0 0 183460

Sziasztok,

Egy BFC Junior Plus kávégéppel kapcsolatban kérném a tanácsotokat, a gépet átnéztem, kitakarítottam de amikor az OPV-t szerettem volna beállítani, nem csinál nyomást a karon hanem a kazánt tölti csordultig. Az OPV szinte teljesen ki van tekerve, nincs eldugulva. A fejen lehet kar nélkül folytni a vizet, a szinszabályzó is működik alaphelyzetben. 

Makk Frigyes Creative Commons License 2025.06.27 0 0 183459

Összeraktam a gépet úgy, ahogy eredetileg volt. Kazán kitakarítva (használható állapotban van), új kazántömítés, új kartömítés, új termosztátok (biztos, ami biztos), rozsdamentes csavarok minden fontos helyen. Ami a működésben érdekes/furcsa:

- a főkapcsoló LED-je folyamatosan világít, nem jelzi, ha felfűtött a kazán

- a gőzcsapon lévő mikrokapcsoló látszólag semmit nem kapcsol, ha megnyitom a csapot, jön a víz vagy a gőz

- amikor fűt a kazán, egy idő után gőz jön a felsőszűrőn felsőszűrőn keresztül a fejből: olyan, mintha a 107 fokos termosztát nem kapcsolná le a fűtést

- fűtés közben csöpög a víz a felsőszűrőn át, de gondolom, ez normális lehet, mivel sem rugós-szilikongombás tömítés (à la Saeco), sem szolenoid nincs a gépben.

Ha kapcsolom a csapolást, szépen jön a forró víz a fejből, kifejezetten jól terít a rendszer.

Előzmény: Saughassy (183456)
Makk Frigyes Creative Commons License 2025.06.25 0 0 183458

Így néz ki a gép. Nem egy mai darab. Ahhoz képest belül eléggé rendben van, kívül verzett kissé.

Persze azért értek meglepetések, például a kazán teljesen más, mint a Classic-ban, pedig azt olvastam, hogy a Coffee gyakorlatilag 90%-ban egyezik a Classic-kal. 

Előzmény: Saughassy (183456)
Makk Frigyes Creative Commons License 2025.06.25 0 0 183457

Estefelé tudok képet feltölteni.

Előzmény: Saughassy (183456)
Saughassy Creative Commons License 2025.06.24 0 0 183456

Evjaratot tudjuk? A teljes keszulekrol es az adattablarol tudsz egy sztarfotot adni? Hatha sikerul beazonositani es valami robbantott abrat, vagy szerviz manualt talalni hozza.

Előzmény: Makk Frigyes (183454)
Saughassy Creative Commons License 2025.06.24 0 0 183455

En sem lattam meg ilyet, de a 3 kapcsolos Classicoknal sem csinal mast a gozkapcsolo, mint hogy feljebbtornassza a kazan hofokat a nagyobb goznyomas erdekeben. Aztan kezzel kitekered a szelepet es orulsz, mar ha nincs eldugulva. Ha a viz atjon rajta, akkor kizarasos alapon valamiert nem kezdi el jobban felfuteni a kazant. Le kellene csekkolni valami fogyasztasmerovel, hogy a kitekeres pillanataban elkezdi-e az azonnali futest. Vagy valami infras homerovel nezni a kazant. Vagy ha a kitekeres utan fel perccel csapolsz, melegebb vizet kellene kapnod, mint elotte. Lehet hogy valami termosztat hiba, vagy a vezerles nem megy at. Vegul is rovidre is zarhatod azt a kapcsolot, ha ket laba van, semmi baj nem lehet. Csak vigyazz, mindenhol a 230 rohangal benne. Csipett mar meg engem is... :)

Előzmény: Makk Frigyes (183454)
Makk Frigyes Creative Commons License 2025.06.24 0 0 183454

Köszönöm a választ!
A csatlakozó egyik sarkáról valóban megy kábel a gőztermosztáthoz. Amikor elkezdem elfordítani a gőzcsapot, akkor az alumínium tárcsa kialakításából adódóan kapcsol a mikrokapcsoló, tehát elvileg működhet, amit mondasz. Most teljesen szét van szedve a gép, ha összerakom, akkor majd tudom próbálgatni. Egyébként nincs dugulás, víz jön a csapból, ha beindítom a csapolást.
Nagyon furcsa az egész szerkezet, sehol nem láttam ilyen gépet a neten, mármint ami a kapcsolóját illeti. Mindenhol hármas kapcsolóval szerelt Classic-ok vannak (főkapcsoló-csapolás-gőz). Itt csak főkapcsoló és csapolás van, tehát az a mikrokapcsoló felel elvileg a gőzért valamilyen formában.

Előzmény: Saughassy (183453)
Saughassy Creative Commons License 2025.06.23 0 0 183453

Ilyenkor gondolom feljebbtekeri a kazan hofokat, szoval nem lenne mas dolgod. Ha nem jon viz a gozcsapon at, akkor dugulas lesz valahol.

Előzmény: Makk Frigyes (183452)
Makk Frigyes Creative Commons License 2025.06.16 0 0 183452

Ez lenne az a kapcsoló:

Előzmény: Makk Frigyes (183451)
Makk Frigyes Creative Commons License 2025.06.16 0 0 183451

Kedves Fórumozók!

Egy Gaggia Coffee-t vettem jutányos áron, teljesen ismeretlen előélettel. Korábban csak Saeco-alapú gépekkel volt dolgom, most próbálom megérteni ennek a működését.

Elég egyszerű szerkezet, nincs OPV, nincs szolenoid benne.

Ami érdekes:

- csak két kapcsoló van rajta, egy ki-be, és egy, amivel a csapolást indítom

- a gőzcsap elfordításával kapcsol egy mikrokapcsolót (à la Saeco Via Venezia), de itt nem történik semmi, ha elfordítom a csapot

A kérdés az, hogy mivel lehet a gőzt előállítani, illetve hogy mi van ezzel a mikrokapcsolóval? Esetleg rossz lenne, vagy én nem használom megfelelően?

H_G Creative Commons License 2025.05.14 0 1 183450

Régebben nagyon gyakran előkerült ez a téma. Nyomásfokozós szűrővel még csak kisérletezni sem lehet rendesen, mert fölülírja azt a viselkedést, ami a víz és őrlemény találkozásából őnélküle következne. 

 

Előzmény: Alfa Hold (183449)
Alfa Hold Creative Commons License 2025.05.12 0 1 183449

ez egy sokváltozós egyenlet.
kb. a cél az, hogy a fél perces extrakció megtörténjen a kellő hőmérsékleten és kivonási aránnyal.
hát ehez elég sok paramétert tudsz változtatni. az őrlés finomsága csak az egyik.

ott van még a tamperolás, a bemért bab tömege. a szűrő formája és lyukmérete, stb, stb.

kísérletezni kell és kötelező.

Előzmény: Jenne60 (183447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!