A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
A következőben kérném a segítségeteket: használok egy kb. 8 hónapja, újként vásárolt Gaggia Calssic gépet. Rendszeresen, olyan 1.5 havonta tisztítom/vízkőtelenítem. A gondom, hogy a tisztítás után kb. egy, másfél héttel a víznek amit csak simán átengedek a fejen, határozottan földes/dohos szaga van. A tartályt is természetesen áttakarítom rendszeresen, bár ott nem érződik ez a szag. Létezik, hogy dohosodik (algásodik?) a víz a rendszerben?
Lágyított vizet használok. (BWT)
Előre is nagyon köszönöm a segítségeket, magyarázatokat, ötleteket!
Ha jól látom a videódon, akkor neked sem sikerült teljesen vízszintben tömörítened a szimpla LM-ben a KV-őrleményt. Asszem, nekem is az egyik fő gondom ezzel a 41-es tamperrel maga, a tömörítés kevésbé sikeressége lehetett, mert rendszeresen félrecsúszott.
Én írtam ilyesmit mostanában. Rémlik, hogy annak idején, amikor ez a szimpla LM itt előkerült, akkor kétféle felhasználási módot emlegettek: a középre tömörítést, és a teljes feltöltést. Az előbbinél 7-8 gramm ment bele, az utóbbinál több, mint 10.
Én a 7,5 és a 9,5 grammosat használom, remekül működnek. Talán annyi, hogy a palmtampot ehhez nem használom(ne kelljen állítgatni a magasságát), normál tamperral tömörítem. A 9,5-be meg egy kicsit szorul is a palmtamp.