Lehet azt még silányítani. Az M47-re egy halom turbókörforgalmat terveztek. Sokkal nem lesz gyorsabb mint a jelenlegi 47-es, ráadásul még hosszabb is lesz az út.
Ha már a rádióban is ez megy, hogy hamarosan (valóságban jövő év elején) átadják Kisújszállásig az M4-est, azért van benne érdekesség.
Mégpedig, hogy nincs leállósáv, ami sajnos az egész M4-esen nincs, hanem az aszfalt szélén rögtön korlát van végig, azaz murvás padka sincs. Lényegében 2-2 sáv mindkét oldalon korlátok közé lesz szorítva, és csak félreálló műszaki öblök lesznek kialakítva.
Ennyire nincs már pénz, hogy egy normális koronaszélességben építsünk egy új gyorsforgalmi utat?
Ennél még a sima 21-es főút is jobb, ott legalább van murvás padka a félreállásnak.
Az, hogy az M2-esen végig aszfaltos leállósáv van, az már tényleg luxus hazánkban az új építésnél.
Őszintén nem értem ezeket a semmiben sem hasonlító gyorsforgalmi útépítéseket műszaki tartalmukban.
Még azon sem csodálkoznék, ha max 100 km/h-ás lehetne a tempó Törökszentmiklós után.
"Aki az országhatár felé vezető oldalra átterelt sávban közlekedik, annak az első elérhető lehajtási lehetősége az M1-M0 csomópont lesz, tehát az 54-es és a 19-es km-ek közötti csomópontok, pihenőhelyek és töltőállomások az átterelt sávból nem lesznek elérhetőek!"
Ez azért vicces, hogy Tatabányán a belső sávba húzódva Törökbálintnál lehet először lehajtani az autópályáról. Múltkor láttam, hogy a külső sávban végig álltak a kamionok - azt hiszem, most egy darabig maradok az 1-es útnál...
Most volt egyeztetrés a gazdákkal az M47-et illetően Szeghalmon. A facebookos oldalról ezt a képet tudtam letölteni. Ezek szerint még nem ekldöntött, hogy Berettyóújfalu déli részétől indulna az úőt némi kacskaringóval dél felé fordulva, vagy az M35-ös autópálya ahol véget ér az M4-ben, onnan indulna. Legalábbis én ezt látom, de úgy gondolom, a hosszabb kacskaringósabb út lehet a nyerő, miverl ott a rajzon már szerepelnekl a turbókörforgalmak, míg az M35-ből kiágazó úton semmi ilyen és más sem szerepel.
Akkor mínuszosnak kell lenni a kilométer tábláknak vagy újra kell szelvényezni az egész utat. Az utóbbinak viszont csak akkor lesz értelme, ha az 55-ösből ágazik ki.
Az M6-os forgalmát a tervek szerint 2028-re elkészülő "Vajdaság mosolya" gyorsforgalmi út bekötésével próbálják növelni.
"Érdekessége" a szerb projektnek, hogy ~1 milliárd Ft/km áron épül. A terep ugyan sík, de útközben számos autópálya, vasútvonal, folyó fölött kell hidat építeni.
Persze, egyetértek, de ott van az M9 híd... jó ötlet efféle torzókat gyártani sorozatban, ahelyett, hogy a már megépített hidakhoz elkészülnének a hiányzó utak?
Mire ezekből lesz valami, már csak kerekesszékben közlekedek, pedig minden választási kampány előtt beígérik. Az elsőnél még örültem, mert azt hittem meglesz :(
Nem tudom az újszilvási M4 csomóponttal mikor kecsegtetnek megint...