Keresés

Részletes keresés

békésen szántogató traktor Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5624
A moderátori nagytanács meg fogja tárgyalni a fellebbezésedet. Értesíteni fogunk.
Előzmény: Százbolha (5622)
békésen szántogató traktor Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5623
Köszönöm a figyelmet:)
Előzmény: Törölt nick (5621)
Százbolha Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5622

Tisztelt moderátorok!

 

A "szolgálati utat" betartva elöször ebben a topicban kérem a tiltás feloldását.

 

 

Indoklás: (5619) hsz-ben, amit annyival egészitenék ki, hogy bár 10 éve vagyok aktív IndexFórum tag 35.000 hsz-vel, de az elmúlt kettő hétben a FOTÓ-vIDEO topicocba csupán 12 hsz-t (kevesebb, mint napi 1) írtam, amelyekből tudomásom szerint 2 került nem láncolt törlésre.

 

A törölt hsz-eim kritikát fogalmaztak meg az alpári stilusú, témaromboló, és nyilvánvalóan OFF hsz-ekkel szemben. (a kifogásolt hsz-ek közül 2 is törölve lett userel együtt lásd: UT1004 megszünt nick)

 

Továbra is fenntartom a véleményem, hogy az ilyen jellegű írásaim, sem gyakoriságukat, sem tartalmukat tekintve nem sértették az MM 8g pontját.

A hsz-ek tartalma egyértelműen a topic ON jellegének megtartására irányult.

Előzmény: Százbolha (5619)
Százbolha Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5619

tisztelt somi

 

Köszönöm a válaszod és a linket!

Sajnos nem tudom elfogadni a törlés és a letiltás indoklásaként, ezért panaszommal és a szankciók feloldására irányuló kérésemmel a megfelelő személyhez(nickhez) fordulok.

 

Véleményem szerint nem minősíthető témarombolásnak (MM 8g), ha egy frissen regisztrált user-nek épp a témaromboló és OFF hsz-ével kapcsolatban teszek fel kérdéseket és ugyanott jelzem, hogy azt olyan topicba lenne érdemes elhelyeznie ahol az ON-nak számít.

 

 

Előzmény: somi (5617)
somi Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5617
tisztelt szazbolha

modus moderandi v. 8g
elerhetosegek
Előzmény: Százbolha (5616)
Százbolha Creative Commons License 2009.07.27 0 0 5616

Tisztelt moderátorok!

 

Az "Objektívtesztek, felhasználói vélemények" topicból a hozzászólásaim törölték és ki lettem tiltva a topicból, emailban értestést erről nem kaptam.

 

Úgy gondolom a törölt  hsz-eim tartalma és stilusa nem ütközött semmilyen szabályba vagy MM cikkelybe vagy egyértelmű elvárásba , hiszen csak affelől kérdeztem egy nemrég regisztrált nicket, hogy az egyik hozzászólása és az általa bemutatott komment nélküli fotó milyen összefügésben van a topik címével.

Valamint indokoltam, hogy vélmeményem szerint miért OFF az adott téma. 

 

Amennyiben lehetőség van rá kérem közöljék milyen szabályt sértettem meg a feltett kérdéseimmel (amelyek a nyilvánvaló OFF témára vonatkoztak), vagy véleményemmel.

 

Valamint kérem, hogy részemre adjanak meg egy indexes elérhetőséget, ahol jogorvoslatott kérhetek a kitiltás miatt, mert indoklás hiányában nem tartom elfogadhatónak.

 

ZöPö Creative Commons License 2009.07.27 0 0 5615

Köszönjük szépen!

 

Azonban, most ismét:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9147777    :-)

 

(Ezek irokézek, soha nem olvasokézek...)

Előzmény: attention (5595)
Ügyeletes Ápoló Creative Commons License 2009.07.27 0 0 5614
rendben.
Előzmény: Stalki (5613)
Stalki Creative Commons License 2009.07.27 0 0 5613
Üdv! Tisztelt Moderátor. Szeretném, töröltetni egyik Hozzászólásom ( "Rádióamatőr topic" 18029 hsz.) Előre is köszönöm!
kalapos Creative Commons License 2009.07.26 0 0 5612

látszólag könnyen -inkább felelőtlen könnyeden- itélhet az, akinek nem okozott az elmúlt években komoly kellemetlenséget az itt felnmerült "szakértő"  ... eos

 

a hosszú együttélés alatt megismertük elenyésző emberi kvalitásait, etikáját, stílusát, szakmai hozzártését, toleranciáját, stb

 

nem hülyék vagyunk, nem  "dobdvisszakenyérrel"  félkegyelműek, mint néha elvárja tőlünk egy magasabb széken ülő teniszbíró -egy traktor pl.

 

lehet egyenlősdit játszani, de csak igazolt amnéziával, ha a felnőtt emberi értékeket nem hagyjuk figyelmen kívül

 

... szoktam mondani, hogy a holokausztot ( ... stb., szabadon választott történelmi megnyilvánulást) lehet tagadni, nem figyelembe venni, de nem vezet jóra -szerintem

Előzmény: Lencseválogató Fluxus Bizottmány (5603)
Zöld Pofa Creative Commons License 2009.07.26 0 0 5611
elmúlt
Jahno Creative Commons License 2009.07.26 0 0 5610

Egyelőre csak GPS topik, de kocsog spammergeci:

 

http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=1032654

scarabaeus Creative Commons License 2009.07.26 0 0 5609
panabubus Creative Commons License 2009.07.26 0 0 5607
Egy utolsó OFF a lenti témákhoz. (ha törlés, hát törlés...)

-A kettővel lejebb lévő kommentem nem a s..nyalás szellemében született, hanem komolyan gondoltam amiket leírtam.

-én EOS-t személyesen nem ismerem, fórumon sem "futottam még bele" csak kollégák, topiktársak alkalmankénti fikázásaiból ismerős a neve. Lehet hogy okkal teszik, lehet, hogy talán nem. De a képei pl. qrva jók, nekem bejönnek. És szakmailag meg elég is ennyi., én meg így vagyok ezzel. És akár csak mindössze egy kép szerepeltetése a fórumban, a tanulni vágyóknak pl. már akár minta, etalon is lehet...

-Úgy a személyes szimpátinak vagy unszimpátinak az itteni érvényesítése, eszközként használva a lehetőséget...Hmm.. Nem tudom, nekem nem jön be valahogy.

-A joggal (vagy éppen nem mindig) kifogásolóknak; a "padból kiesve jelentkező jótanulóknak"; de a néha igenis szubjektíve cselekvő radírozóknak is egy szelíd és halk utalás a "fórum" szóra: Forum Romanum. Ami az eredője mindenféle fórumoknak is akár.

Ha a jóízlésbe stb. még belefér(t) egy másféle vélemény, stb. a rómaiak nem úgy kezelték le a dolgot, hogy egy teli tárat beleengedtek a másképp vélekedőbe... Uff.

On.
MLaca Creative Commons License 2009.07.26 0 0 5606
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=92131089&t=9193056 ezt a hozzászólást kéretik törölni http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9193056 ebből a topikból, mert NEM oda való. köszönet!
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.26 0 0 5605
Lencseválogató Fluxus Bizottmány,

> Ha valakinek a szakértelmére van igény, bizonyos határok között hagyom élni még akkor is, ha vannak ellenségei.

Ez nagyon rednben van. Jelen esetben fotózásról van szó, ahol az elmélet, de a _gyakorlat_ is nagyon fontos! Egyikben az egyik -> elmélet, másikban a másik erős -> olyan eszközei vannak, amik másnak itt nincsenek és valószínűleg sosem lesznek -> tapasztalatokról is tud beszélni, tudja azokat szemléltetni a szaktopikban. Hagyni kéne mindkettőt érvényesülni, mert egyik a másik nélkül semmit nem ér. Be kéne fejezni végre ezt a hosszúra nyújtott párbajt, amire senki nem kíváncsi, és meg kéne valahogy békélniük. Szerintem az egyik fél hajlamos lenne a dologra, de a másiknak is meg kéne próbálni, még ha nagyon nehéz is, és ellenkezik az elveivel.

Csak ennyit akartam mondani (választ nem várok, és nem folytatom), kérem ha elolvastad töröld, mert úgyis jelezve lesz itt ezen OFF-om. Ha ezen hsz-omért egy hét bünti jár, azt tudomásul veszem.
Előzmény: Lencseválogató Fluxus Bizottmány (5603)
panabubus Creative Commons License 2009.07.25 0 0 5604
Köszönöm a válaszodat. Ha ragozgatnám, miért akkor elsikkadna a lényege.
Mindenesetre korrekt, ezért is a köszönet.

Talán egy részére azért kitérnék:
"Ha valakinek a szakértelmére van igény,..." írod.
Ez a becsülendő igazán. Mert ha a meleg napok (itt most meteo-értelemben gondoltam:)), vagy a vérnek nyomása okán néha valakivel elszalad a ló, lehet, h. más, szakmai vonzatú kommentjeinek eltötlése miatt a köz is sérülne valamelyest... :S

Üdv:

Oskar
Előzmény: Lencseválogató Fluxus Bizottmány (5603)
Lencseválogató Fluxus Bizottmány Creative Commons License 2009.07.25 0 0 5603
Igen, ez itt az örökös vita tárgya.

Mert mire is vágyunk? Megértésre, figyelemre, kényeztetésre.

Mire hivatkozunk? Szabályokra, objektivitásra, egységességre.

Miközben egyedi szubjektumok vagyunk; egyéniségek, egók, különleges személyiségek - júzerek, modik - pillanatnyi hangulat által csakúgy vezéreltek, mint a Modus Moderandi szent bötűi által szocializáltak.

Utóbbiban sem centi, sem kiló nem tűz ki határokat, a törvény értelmezése a virtuális valóságban sem egyszerűbb, sőt a jog alkalmazóit itt - garantáltan - nem Mammon befolyásolja.

Ezért aztán önkéntes rendfenntartóink (mi tagadás) vérmérsékletüktől, habitusuktól, főnöküktől, magánéletüktől, a közlekedéstől és ezer befolyásoló tényezőtől próbálnak függetlenedni, amikor ráérő perceikben (óráikban) sokadszor is a júzer hasonszőrűen benyomásolt lelkiéletének lenyomatával taliznak itt.

Van felhasználó, aki már találkozott őrült, láncait ledobó, bekotort, névtelenségében mocskosan tobzódó júzerrel, aki megőrjít és elüldöz minden jobb érzésű fórumozót. Azt hinnők, hogy az ilyeneket a topiclakók majd beidomítják, de sajnos nem mindig koronázza siker ténykedésüket. Marad a modikra a szennyes munka. Van aztán, aki csak a míveltebb rétegeknek a szemét csípi kissé közönséges stílusával. Sorolhatnám a tipizálást, köztük a modik idegeit cseppet sem kímélő, főokoskodó, velük kötekedőkét, akik jószerével ezért járnak ide :-)

Én - részemről - nem ígérek egységes elbírálást. Ha valakinek a szakértelmére van igény, bizonyos határok között hagyom élni még akkor is, ha vannak ellenségei.

Amikor 10 éve elkezdtem netezni, az tetszett, hogy ez egy ilyen sokszínű világ. Minden újabb szabállyal kizárunk egy fénysugarat, ami esetleg egyszer még nekünk is jól jöhet.

A meglévő szabályokat viszont mindannyiónk érdeke betartani.
Előzmény: panabubus (5601)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.25 0 0 5602
Előzmény: Törölt nick (5596)
panabubus Creative Commons License 2009.07.25 0 0 5601
Érdekes azért amit taglalsz. És szerény véleményem szerint nem "off" ez a kommentem, mert moderációról lenne szó. Most megnéztem, és télleg ott van még az általad kifogásolt. Ez mondjuk annyiból örvendetes (>>negatív "elismerés" is ajkár) hogy legalább nálunk, a komolyabb témát, szakmai dolgokat kitárgyaló topikokban rugalmasak a modik.
Ezzel szemben érdekes, hogy jómagam (már mérgemben, és juszt'is) csak annyit írtam be eccer a nudisták fórumába, hogy "teszt".. És azonnal törlésre került a hsz.-om..:S Más, egyéb kommentekkel ugyanaz volt a helyzet, jött a Nagy Eke és kifordított mindent a sarkából. Pedig valahol ott éppen még ha nem is szó szerint a topikcímmel kapcsolatos, de olyan társalgás folyt, ami morális és egyéb téren igyekezett dolgokat kivesézgetni. Mégis, a BB könyörtelen módon radírozott..
Ezt csak azért hoztam össz ezzel, hogy tényleg nem ártana egy általános, de akkor mindenkor és mindenhol azonos szintű, volumenű "kisiklásokra" egy iránymutatást adni, hozni... Tudjátok, az arányosság elve és egyebek... Meg olyan szó is, hogy "objektivitás" stb. stb. ON.
Előzmény: Százbolha (5599)
Soká Creative Commons License 2009.07.25 0 0 5600
Bocsánat, tudom, hogy nem tőlem várod a választ.
Előzmény: Százbolha (5599)
Százbolha Creative Commons License 2009.07.25 0 0 5599

Köszönöm a válaszod!

 

Mivel sem a tegnapi figyelmeztetésed, sem a mostani válaszod után nem törlődött a vita trágyát képező hsz. igy szeretném ismét megkérdezni egy konkrét és nem általánosító válasz reményében, hogy a jövőben mások is írhatnak hasonló tartalmú és stilusú OFF topic hsz-eket annélkül, hogy azokat a moderáció törölné?

 

Egy Igen/Nem jellegű válasz eligazítás jelentene, hogy ilyen hsz-eket érdemes írni vagy sem. A magam részéről szükségesnek tartom az OFF-ot a topicélet fenntartása érdekében, szívesen részt is veszek benne, de a tartalmi és stilusbéli határt a moderátoroknak kéne megjelőlni, ha sűrün beavatkoznak.

 

A jelenlegi helyzet azt a látszatott keltheti, hogy a moderáció támogatja vagy eltüri az ilyen szintű hsz-eket, viszont törli azt, amely kritikát fogalmaz meg velük és a moderátori eljárással szemben.

 

 

 

 

Előzmény: Lencseválogató Fluxus Bizottmány (5598)
Lencseválogató Fluxus Bizottmány Creative Commons License 2009.07.25 0 0 5598

Igen sajnálatos, hogy a fotósok mily vehemensen dobálják egymásra a szart sarat.

 

Az idézett példa miatt IS jelent meg a topicban a figyelmeztetés.

A törlés ezt követte.

 

A további szankció keményebbnek várható.

Előzmény: Százbolha (5597)
Százbolha Creative Commons License 2009.07.25 0 0 5597

Tisztelt modárotorok!

 

Kérem, hogy vizsgálják meg ezen hosszászólás link tartalma, milyen mértékben ON topic és mennyiben felel meg az MM-ben foglaltaknak.

 

További 2 kérdésem is lenne:

Ha a linkelt hozzászólás nem moderálásra érett egy fotós topicban, akkor a jövőben mások is írhatnak hasonló tartalmú hozzászólásokat szankciók nélkül?

 

Ugyanebben a témában írt [Objektívtesztek, felhasználói vélemények] fórum / (71882) hsz-emet törölték.

Szeretném megkérdeznei, hogy mi volt az oka a törlésnek?

 

***

 

Úgy gondolom a moderátorok és adminisztrátorok véleményei és moderálási tevékenységük irányadó a tekintetetben, hogy a felhasználóktól mit várnak el ON topic és stilus terén.

Az elmúlt időszakban körvonalazódni látszik egy határozott írány a fotós topikok moderációjában, melynek nyilvános megítélése nem tisztem, de jelezni szeretném hogy a látszólagos anomáliák félreértésekre adhatnak okot.

 

 

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.24 0 0 5596
Előzmény: Törölt nick (5592)
attention Creative Commons License 2009.07.23 0 0 5595
Alkalmazva lett a topikleírás.
Előzmény: ZöPö (5594)
ZöPö Creative Commons License 2009.07.23 0 0 5594

Kezicsókolom!

 

A legkedvesebb iGO topicomban http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9147777 megint warez a téma...

 

Soha el nem múló örök hálával, keltmintfent.

 

(Bocs, nagyon meleg van...)

bandikaa Creative Commons License 2009.07.22 0 0 5593
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.21 0 0 5592
Állomásfőnök Creative Commons License 2009.07.20 0 0 5591
OK.
Előzmény: theta V (5590)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!