Sajnos most ez fért be... Azért vettem egy új sínt és azt teszem fel. Persze az új sín és a fos kiselosztó ára már ott tart, hogy ebből egy jobbat is lehetett volna venni. De méretben, most csak ez fért be, a többi (most hogy nem a saját sínje lesz benne) nem számít.
Kábelt nem tilos védőcsőbe húzni, csak szerintem felesleges. Én inkább kihasználnám a kábelt nyersen lefektetve, sokkal jobban hűl és nem fog az elkövetkező jópár évben az megsérülni a fagyhatár alatt. A másik hogy a kábel az mechanikai sérülések ellen védett! Pl szamkam
Földbe földkábel, függetlenül attól, hogy van e védőcső. Van egy eset amikor a védőcsöves vezetés esetén lehet alkalmazni nem föld kábelt, amikor a csövezés vízzáró, nagy mechanikai ellenálló képességű és megfelelő íveket alakítanak ki, ilyen lehet egy gégecsöves megoldás pld kopos Kopoflex és kopodur.
Amúgy NAYY, vagy NYY kábel az egyik AL a másik CU sodrott erű.
Bocsánat, a rejtett nullázás az nem ez. De elismerem, nem te vagy az egyetlen, aki ebben az értelemben használja manapság, azaz a szétválasztás utáni újbóli összezáródásra. A kifejezés azt volna jogosult jelenteni, hogy nem nullázott hálózatban ettől az érintkezéstől a hálózat nullázottá válik, miközben az meg így veszélyes.
Nem tudom a kábel pontos nevét. Olyan kábel, amivel a kinti villanyórától lehet a földben az áramot vinni be az épületbe. Kb 15 méter távolság. MCu vagy NYM? Melyik való oda?
A védőcső azért, hogy védve legyen a kábel :) Felesleges, netán káros lenne? A házból a benti megszakítószekrény leendő helyétől a ház alapjától kifelé számított kb 3 méteres szakaszig már ki van építve már a védőcső.
Gyárilag kb 3kW-ig vannak egyfázisú mocik vaterán dögivel, de a méh telepen is lehet néha kifogni tök jókat!
Amúgy 380/220V-os csillag-delta motor bekötése: U1-V1-W1 rövidzár és az alatta lévő sorban meg középen kondi egyik lába +N és a két szélső kapocsra meg az L1 és a kondi másik lába. Forgásirányváltás a két szélső kivezetés felcserélésével.
40-es PE csőben villanyvezetéket kéne bevinni a házba. 2 db (egy a normálnak és egy a vezéreltnek) kábel belefér 5x6mm2-es esetén? Azaz nem csak hogy belefér, mert gondolom hogy belefér, hanem befűzhető, nem szorul meg? Lehet így vinni 1 védőcsőben?
Még semmit. Amíg pontosan nincs meg a ki- és bemenetek száma, illetve minden olyan igényfelmérés, ami az eszközök számát módosíthatja, addig nem ruházok be. Majd egyben. Az sem biztos, hogy mindenre szükségem lesz. Miniserver adott, Extension szintén, a Dimmer biztos kell, de a DMX-es egységgel már ki tudtam párat váltani, aztán az RS232 kell a DSC IT-100-as soros portjához, a Relay a ki-, és bemenetek igényétől függ, az RS485-ös a későbbi napelem inverterénél kell a kommunikációhoz, az 1Wire az érzékelőknek, az IR-en még gondolkozom, ha lesz is csak egy helyre, lekábelezem, legfeljebb nem lesz kihasználva, az EnOcean pedig később az árnyékolónál játszhat szerepet, mert oda buta módon csak tápot vittem, nincs irányváltásra lehetőség. Nem tudom jól gondoltam-e ezeket...
Egy valami aggaszt a sok minden máson túl. Van egy helyiségem, ahova csak a három fázis, és egy sokat látott CAT5e kábel megy. Viszont innen szeretném megoldani az öntözést, mágnesszelepek vezérlését, vízforgatást, vízszint mérést, stb. Praktikus lenne ebbe a helyiségbe is tenni eszközt, viszont a LOXONE BUS-os kommunikáció nem tudom mennyire tolerálja a fizikai adottságokat? B változat lehet, a házon kívül, védőcsőben lehúzni egyben CAT7 SFTP-t, és KNX-et. Majd a garázsba falon kívül eljuttatni a központig, nem csinos, de így jártam
Van tapasztalatod távol levő eszközök viselkedéséről?
Köszönöm szépen, igazán jól esik a dícséret, mert gyakorlatilag mindent a nulláról csináltam én magam, és ilyenkor benne van, hogy az egész elmegy teljesen rossz irányba... Igen, a dobozok között van átjárás, minimum 3x32-es cső, de van ahol mégtöbb. Van egy DSC864-es központom, bővítőkkel, a másik oldalon, ide is van átjárás, ha kell. Ezt illeszteném egy IT-100-as modullal, a LOXONE-hoz, mert fel szeretném használni a nyitásérzékelőket cimzetten a logikai kapcsolatokhoz.
Ez a jelenlegi állapot. Jobb felső doboz, három fázis betáp, emeleti fogyasztó kiállások, jobb alsó, földszinti fogyasztó kiállások, bal alsó gyengeáram, vezérlésnek fentartva, bal felső gyengeáram, vezérlésnek fentartva. Mögötte másik oldal biztonságtechnika külön két szekrény. A plusz szekrény ráépítését még meggondolom. :)
Picit bővebben a motorról? Hány kivezetéses, mit akarsz vele hajtani és legfőképpen ez erős teljesítményvesztéssel fog járni! 1/3-ra fog csökkenni az a 2,2kW!