Nem lesz gond, ahogy írták, menni fog a cserebere, bár attól függ mit rendelsz, T már sokszor üvegkábelen hozza a történeteit, vagy máshol koaxon. ADSLnél még olyan is van, hogy szünetmentes szolgáltatóváltás, akkor egymás közt lesakkoznak mindent.
Mmár tárgyaltam velük, felvetettem, hogy felmondom, alkudoztam az ügyfélmegtartó munkatárssal, ígérte, hogy "megoldjuk", aztán lerázott azzal, hgy "nem lehet". Szóval marad a kikapcs-bekapcs.
Nem tudom, most nekem ez jó hír-e, hogy fizikailag nem kötik ki, nem jelent-e problémát, hogy ugyanarra az oszloptól a házig futó vezetékre egy másik ügyfél köt most szerződést. De ha nem érdekli őket kié is az a drót, akkor mindegy.
Felmondáshoz jól gondolom, hogy kell írni nekik egy tértivevényes nyilatkozatot, a modemet pedig azt mondta valaki nekem, hogy személyesen vigyem be az ügyfélszolgálatra, gondolom erre van x napom, mikortól megszűnik a szolgáltatás, mivel ugye ezt használom addig.
A rózsaszín szolgáltatónál, nem mennek ki kikötni, csak hálózatból informatikai úton lenyomják a "főkapcsolót" és kész.
Aztán, ha kötöttél újat, akkor meg visszaállítják az új paraméterekkel. Szerintem kevés az esély, hogy az invitel is külön csapatot tart fent azért, amit egyébként informatikailag is meg lehet oldani "ingyen".
Nálunk fizikailag nem kötötték ki, hanem a telefonkonténerben lekapcsoltak. 3 nap múlva ugyanott visszakapcsolt, és kijött leellenőrizni a szolgáltatás meglétét.
Amikor én felmondtam az előző szolgáltatónál, két nap múlva hívtak, olyan ajánlatot mondott, ami sehol nincs leírva. "Ügyfélmegtartó" ajánlat.
Hívd fel őket, közöld, h le akarod mondani, sztem rögtön lesz jó ajánlatuk. Ha mégsem, akkor lehet a mama nevére újat kötni.
A gégecső szabványos alapanyag, csak a behúzás elég nehézkes. A behúzásnak nem a behúzás része, hanem a behúzó szalag bejuttatása. Léteznek a Symalennél jóval olcsóbb, de vele azonos minőségű csövek kb. gége árban (MFLEX,BETONFLEX...)
Off kérdés, de itt vannak hozzáértők, meg tájékozott emberek.
Invitel net+telefonom van sok pénzért Pest melletti településen. Új előfizetőknek van feleannyiért gyorsabb. Próbáltam kérni, hadd váltsak rá, de nem engedik.
Arra gondoltam, hogy felmondom a szerződést (hűségidő lejárt már) és anyukám újként szerződik. Egy épületben lakunk, két lakás, de közös a telefonhálózat. Tehát fizikailag annyi változás lenne, hogy a dróton amin eddig az én nevemen jött a net, mostantól az övén jönne. Gondolom ez a szolgáltató részéről nem kifogásolható.
A kérdés.
Az utcai villanyoszlopról az ikerházba két vezeték jön be. Egyik a szomszédé, másik a miénk. Amikor lekapcsolnak engem a szolgáltatásról, fizikailag kikötik a kábelt a villanypózna tetjén a kis elosztódobozból? Csak mert ugye anyukámnak szüksége van arra, mivel innentől ő lesz előfizető. Szóval én úgy gondoltam, hogy kijön a szerelő, kiköti a kábelt, majd pár nap múlva megint jön és ugyanazt visszaköti, csak most már anyukámnak jön rajta a szolgáltatás.
Hmmm... Lehet, hogy akkor hibás a táp...:s Lehet ezen a villogáson kívül valami nagyobb probléma belőle? Mert ugyebár ezt, vagy egy 102-es kapcsolóval, vagy a relés megoldással meg tudom szüntetni, viszont ha például ettől akár tűzveszélyes is lehet az már komolyabb gond. Elvileg pedig nem egy sz.r, szabályozható feszültség, túlfeszültséggátlós... Sajnos kicserélni sem túl egyszerű, mert el lett gipszkartonozva, persze nem lehetetlen, de ha nem muszáj akkor nem erőltetném:)
Köszi! A "gégecső használhatatlan"-t úgy kell érteni, hogy jogszabályi korlátozás miatt tilos, vagy a vele való munka körülményes? Csak azért kérdezem, mert a riasztórendszer nyitásérzékelőit szeretném így vezetni, kőrben a házban, minden ablakhoz. Kicsi az esély, hogy itt vezetékcsere, vagy bármi kötés legyen.
A symalen cső minimum a duplája a gégecsőnek árban, ezért spórolnék vele nem keveset.
Nekem is ilyen gyári tápom van (csak ez 72W-os) és nem villog. Szerintem car a táp, bármit is mond az eladó, de nekem vásárláskor volt lehetőségem a boltban kipróbáltatni.
Nos akkor ez nem teljesen az a probléma amire én gondoltam, sorry.
Így már hajlok arra, hogy azt gondoljam ez a tápegység tervezési hibája. Mi van ha nem LED-et köt rá az ember, hanem valami drága elektronikát, pl. számítógépet? Minden kikapcsoláskor ad neki gyorsan 7-8 tápfesz impulzust? Az ilyesmitől az elektronikus áramkörök boldogok lesznek.
Visszatérve: nem bizto shogy a relét nem ketyegtetné meg egyébként. Ki kell próbálni.
Esetleg próbaképpebn köss rá a LED-ekkel párhuzamosan egy izzót is. Egy néhány W-osat :-)
Na lemértem 2 másodpercig villog mint egy lassított stroboszkóp (kb 6-7 szer), aztán elalszik, de attól még zavaró :( Kérdeztem, hogy nem lehet-e hogy hibás a készülék, azt mondták, hogy nem hibás, csak a tápban található kondenzátorok miatt villognak az izzók, és ez akkor is így lenne, ha kicserélnék... Nem tudom, hogy mi lenne a legjobb, már bánom kicsit, hogy 12V-os lett a fürdőszobai világítás, de nagy macera lenne kicserélni 230-ra úgyhogy marad ez.
Ha neked van igazad, akkor egy váltókapcsoló és némi vezeték is megoldja a problémát. Tesztelni úgy lehetne, hogy nem a kapcsolóval, hanem a villanyóránál kéne lekapcsolni, úgy van párhuzamos terhelés bőven.