Keresés

Részletes keresés

ha4nz Creative Commons License 2013.05.07 0 0 52107

Ha elmondja hogy mik a valós igényei akkor azt akarja kérdezni hogy mi hogyan terveznénk/csinálnánk meg.

Amúgy nem azzal van a gondja hogy van e pénze villanyszerelésre, hanem hogy szerinte túlbonyolítja a rendszert a jelenlegi kivitelezője.

Dreamer Creative Commons License 2013.05.07 0 0 52106

Én -megmondom őszintén- azt sem értem, hogy mit szeretnél tőlünk kérdezni.

Leírtad, hogy milyenek a rendszer elemei, milyen adottságok vannak.

Dreamer

Előzmény: Törölt nick (52104)
nap50 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 52105

Nem fog tetszeni a hozzászólásom, de nem birom ezt a hozzáállást. Medencére van pénz, de ha villanyszerelésre kell költeni akkor szívjuk a fogunkat. nem először futok bele ilyenbe.

Előzmény: Törölt nick (52104)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.07 0 0 52104

Tisztelt Villanyszerelő és szakértő Urak!

Had osszam meg Önökkel kételyeimet.

Adott egy medence, abban 2x300w 12V lámpa, annak aknájában egy 1KW teljesítményű keringtető szivattyú, egy 9kw teljesítményű termosztátos, nyomáskapcsolóval ellátott fűtő (érzékeli a keringetés megszűnését és automatikusan kikapcsol - gondolom), mint elektromos berendezések.

A gépészet a garázsból kapja a betápot, és azt szeretném, hogy a garázsból kapcsolhassam be/ki a vízforgató szivattyút, illetve kapcsolhassam be/ki a fűtést is (esetleg ide csatlakoztathassak időkapcsolókat) és a medencevilágítást is innen szeretném bekapcsolni. Itt lenne elhelyezve egy fi relé is(40A 30mA - ezt a boltban javasolták,  a villanyszerelő 300mA-t akart vetetni velem).

A medenceaknába ezentúl van egy villásdugóval ellátott vízszintkapcsolós szivattyú (vízbetőrés esetére) ill. egy lámpa kapcsolóval.

Az áram tehát a garázsban van, a garázs és a medenceakna között egy három és egy öteres kábel van telepítve. A medencelámpák kábele szintén az aknában van kivezetve és 2db 300VA toroid trafóra kapcsolódnak az aknában.

A nálam gyakran tevékenykedő és általam maximálisan megbecsült mester azonban érzésem (és tapasztalatom) szerint hajlamos túlbonyolítani mindent. Többek között most vetetett velem két mágneskapcsolót (40A,-30.000ft) is, ami szerinte elengedhetetlen.

Kérdésem az lenne, hogy leheltne minnél egyszerűbben, de biztonságosan megoldani az általam felvázolt rendszert.

Segítségüket előre is köszönöm!

Reléguru Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52103

A panel is jó valamire:-) Nálam 80-90 Mbps net van 4700 Ft-ért.

Előzmény: Dreamer (52102)
Dreamer Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52102
Teljesen jogos, hogy az adatbazisban megsaccolt ertek a valosagban sosem ugy van... Meg Matavos idokbol megorokolt naprakesz nyilvantartas a fo bunos. Fel kellett volna reg szantani es soval felhinteni...

Csak annyit, hogy minden dslam tavolrol konfiguralhato, nem kell erte kontenerbe menni, a tul vegen a letesito egy kozponti helyen sasol.

Meg egy erdekesseg hazunk tajarol: olyan helyen lakom (nagyvaros, belvaros) ahol csak telefon (es muhold) van. Kabel egy meter sem. Az internet max 8m/512k piaci aron 12500 (huseg nelkul). Kollegam panelben 25mb optika, ip tv, digit telefon huseges ar 6500, nyilatkozat nelkul 8500!

Kafa! Eljen a kapitalizmus!
Dreamer
Előzmény: ficere50 (52099)
nazsolt75 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52101

Ha negem is szopatnak, megírom majd.:)

Előzmény: Szirty__ (52098)
nazsolt75 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52100

Kösz, remélem menni fog, elvileg lesz most  egy fórumról egy inviteles srác akin kerezstül csinálom, talán így rugalmasabban tudom intézni.

Előzmény: Jahno (52096)
ficere50 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52099

Csatlakozom...! nálam, miután észrevettem a honlapjukon, hogy az eggyel gyorsabb net-es csomag olcsóbb, mint amit most használok (T-Home) jelentkeztem csomagmódosításra. A telefonos hölgy kérte, hogy pár másodpercig várjak, mert lakhelyem szerint ellenőrzi a technikai feltételeket. Ez működött, tehát megkötöttük a szerződés-módosítást. Kérdeztem, hogy jön-e szerelő, lesz-e hardware csere, stb. Válasz: reggelre menni fog a gyorsabb net...mivel a modem tudja.

Reggel: nincs net.--> Ügyfélszolgálat.--> Hívjam a hibaelhárítást, mert náluk rendben megtörtént a csomagváltás. -->Technikus jelentkezik 3 óra múlva, hogy van-e net. Válaszom: nincs.

Kopog nálam, hogy megnézné a modemet, csatlakozást stb. Nála sem megy.

Telefon a kollágájának, aki a konténerben "dekkolt", hogy "húzd le a sebességet"... Eredmény: a régi sebességet tudja csak a hálózat, mert csak réz érpár, stb.

Konklúzió: van egy előfizetésem gyorsabb net-re, de nem lehet gyorsítani... ellenben hagytam, mert olcsóbb, mint az előző. A szolgáltató pedig nem ismeri a hálózata tudását. Még az a jó, hogy nem IPTV-t rendeltem, mert akkor kaptam volna igazán hülyét, mert nem tudta volna a 2 boxot ellátni!!!

Előzmény: Szirty__ (52098)
Szirty__ Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52098

Helló nazsolt75

Én ugyanígy jártam el, csak másik szolgáltatónál (T-offline kábelTV-s megoldás).

Mivel 4 Mbps sebességű net-et és TV előfizetést együtt 18e Ft körüli áron pengettünk, lépni kellett, mert ez az ár nem versenyképes. A két szolgáltatás ugyanazon a kábelen jött ugyanattól a szolgáltatótól ugyanabba a lakásba, de a kettő külön néven volt előfizetve.

Megnéztem az aktuális árakat és kiderült, hogy ha a TV és a net egy néven van előfizetve, akkor ugyanez 7e Ft-ba kerül.

Elzarándokoltam hát a magasságos ügyfélszolgálathoz, hogy számomra kedvezőbb konstrukciót üssünk nyélbe. Az ügyintéző szerint ezt csak úgy lehet megoldani, ha mindkét szolgáltatást felmondjuk és egy újat kötünk, ami tartalmazza mindekettőt.

Így lettem több mint 10 év után "új" előfizető, de ez most nem is lényeg. Mivel az egész művelet gyakorlatilag szinte csak irodai, excel táblás hókusz pókusz, gondoltamsima ügy lesz.

Nem lett az. Mivel a szolgáltatónál (ami budapesti székhelyű én meg vidéken lakom) jelentkezett egy bekötési igény, az itteni szakembert kiküldték bekötni a szolgáltatást, aki szembesült azzal a ténnyel, hogy már be van kötve. Egy kis papírmunka és modem csere után beüzemelte a gyorsabb netet és el is ment.

De ugyanennél a szolgáltatónál jelentkezett két lemondás is, hiszen ugyanezen a címen ketten is lemondtuk azt a két szolgáltatást, ami ugyanazon a kábelen volt kiszolgálva. Ezért ugyanez a szolgáltató néhány nappal később leküldte az itteni részlegnek a melót, és másik nap másik kolléga (aki mit sem tudott arról, hogy bekötés is meg lett rendelve) jött és szépen kikötötte a picsába az egészet.

Mégpedig úgy, hogy senki nem volt otthon, egyszerűen kikötötte a kábelt a lakáson kívüli elosztóból, így erről nem keletkezett papon nyoma a részemről.

Miután ismét elzarándokoltam a magasságos ügyfélszolgálatukhoz közölni velük, hogy mindkét dolgot sikeresen végrehajtották csak éppen rossz sorrendben, lett is egy kis adminisztrációs bökkenő:

Papíron (a nyilvántartsában) ugyanis az szerepelt, hogy be lett kötve és én még alá is írtam. Így azt javasolta jelentsem be a hibát és várjam hogy a központból lejöjjön a feladat és kiküldjenek egy harmadik embert aki meg arról nem tud mit csinált az előző kettő.

Szerencsére az első munkatárs meghagyta a telefonszámát (hátha tudok neki szerezni új belépőket) ezért felhívtam és vázoltam neki a kialakult helyzetet, hogy tud-e segíteni. Még aznap jött és visszakötötte. Azóta működik, de ezzel sem volt még vége a történetnek, mert a mailboxom nem működött.

Ezért ismét elzarándokltam a magasságos ügyfélszolgálatukhoz, és egy másik embernek elmeséltem az előzményeket és kérdeztem visszakaphatom-e a tizen éve használt és így a levelező partnereim által már jól ismert mail címemet, hiszen ugyanott ugyanolyan szolgáltatás van, csak miattuk kénytelen voltam újrakötni.

A hölgy biztosított arról, hogy természetesen, hiszen az általuk hasraütésre adott mail címem mellé további négyet létre lehet hozni, úgyhogy hozzam létre és kész is. Ez sajnos nem sikerült, mert az online ügyfélrendszerük szerint ahol ezt metehettem volna nem engedte azt a címet létrehozni arra hivatkozva, hogy az már létezik.

Ha azonban a postífiókomat próbáltam elérni azon a címen, azt is megtagadta de ekkor meg arra hivatkozott, hogy mert nem létezik.

Így történt, hogy megint elzarándokltam a magasságos ügyfélszolgálatukhoz, és sokadik munkatársnak ismét vázoltam a kilakult helyzetet bővítve az azóta tapasztaltakkal, mellékelten átnyújtva mindkét sikertelen kísérlet eredményét igazoló nyomtatott screenshotot.

Erre kijelentették, hogy ők ennek nem tudnak mit csinálni!

No de ha ők nem, akkor KIK tudnak?

Azt javasolták,hogy hívjam fel az ügyfélszolgálatot és jelentsem be a hibát. Itt már fogyott a türelmem kissé és megkérdeztem, hogy most nem egy ügyfélszolgálati irodában beszélgetünk-e véletlenül?

De akkor is hívjam fel a központi ügyfélszolgálatot.

Mivel korábbi hibabejelentések kapcsán a központi ügyfélszolgálat várakoztató zenéjét alkalmam volt már napokon keresztül több óráig is hallgatni, mondtam neki, hogy: - "Nem! Maga hívja fel őket!"

Végül felhívta, és néhány perc telefonálás után a problémát kiküszöbölték a központban dolgozó kollégák.

Azóta gond nincs, működik minden.

Mindenkit óvjon a teremtő attól, hogy az ügyfélszolgálattal dolga legyen!

Előzmény: nazsolt75 (52088)
rogi321 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52097

Sziasztok!

3 db 4mm2 aluminium kábelt szeretnék összekötni. Milyen kötő elemet használjak? Kb 16 amper folyik át ezeken a kábeleken max terhelésen.

üdv!

Jahno Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52096

Nem lesz gond, ahogy írták, menni fog a cserebere, bár attól függ mit rendelsz, T már sokszor üvegkábelen hozza a történeteit, vagy máshol koaxon. ADSLnél még olyan is van, hogy szünetmentes szolgáltatóváltás, akkor egymás közt lesakkoznak mindent.

Előzmény: nazsolt75 (52095)
nazsolt75 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52095

Kösz a segítséget invitel kérdésben!

Mmár tárgyaltam velük, felvetettem, hogy felmondom, alkudoztam az ügyfélmegtartó munkatárssal, ígérte, hogy "megoldjuk", aztán lerázott azzal, hgy "nem lehet". Szóval marad a kikapcs-bekapcs.

Nem tudom, most nekem ez jó hír-e, hogy fizikailag nem kötik ki, nem jelent-e problémát, hogy ugyanarra az oszloptól a házig futó vezetékre egy másik ügyfél köt most szerződést. De ha nem érdekli őket kié is az a drót, akkor mindegy.

Felmondáshoz jól gondolom, hogy kell írni nekik egy tértivevényes nyilatkozatot, a modemet pedig azt mondta valaki nekem, hogy személyesen vigyem be az ügyfélszolgálatra, gondolom erre van x napom, mikortól megszűnik a szolgáltatás, mivel ugye ezt használom addig.

Zs:) Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52094

Nálunk két szolgáltató közti váltásnál sem kötöttek semmit. Egyik vitte a másik hozta a saját eszközét.

Előzmény: *Steve (52092)
Hófehérhajó Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52093

Itt irta valaki , hogy MKH vezetékkel fogja csinálni a házát

MKH és gégecső kombó a szivatás

:)

Előzmény: DkGrinder (52089)
*Steve Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52092

egyiknél se kötnek semmit sőt a U.c-nél ki se megy az ember hanem szoftveresen lelövi azt jóvan

Előzmény: Dreamer (52091)
Dreamer Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52091

A rózsaszín szolgáltatónál, nem mennek ki kikötni, csak hálózatból informatikai úton lenyomják a "főkapcsolót" és kész.

Aztán, ha kötöttél újat, akkor meg visszaállítják az új paraméterekkel. Szerintem kevés az esély, hogy az invitel is külön csapatot tart fent azért, amit egyébként informatikailag is meg lehet oldani "ingyen".

Dreamer

peti.olah Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52090

Nálunk fizikailag nem kötötték ki, hanem a telefonkonténerben lekapcsoltak. 3 nap múlva ugyanott visszakapcsolt, és kijött leellenőrizni a szolgáltatás meglétét.

Amikor én felmondtam az előző szolgáltatónál, két nap múlva hívtak, olyan ajánlatot mondott, ami sehol nincs leírva. "Ügyfélmegtartó" ajánlat.

Hívd fel őket, közöld, h le akarod mondani, sztem rögtön lesz jó ajánlatuk. Ha mégsem, akkor lehet a mama nevére újat kötni.

DkGrinder Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52089

A gégecső szabványos alapanyag, csak a behúzás elég nehézkes. A behúzásnak nem a behúzás része, hanem a behúzó szalag bejuttatása. Léteznek a Symalennél jóval olcsóbb, de vele azonos minőségű csövek kb. gége árban (MFLEX,BETONFLEX...)

Előzmény: _istvan_ (52086)
nazsolt75 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 52088

Sziasztok!

Off kérdés, de itt vannak  hozzáértők, meg tájékozott emberek.

Invitel net+telefonom van sok pénzért Pest melletti településen. Új előfizetőknek van feleannyiért gyorsabb. Próbáltam kérni, hadd váltsak rá, de nem engedik.

Arra gondoltam, hogy felmondom a szerződést (hűségidő lejárt már) és anyukám újként szerződik. Egy épületben lakunk, két lakás, de közös a telefonhálózat. Tehát fizikailag annyi változás lenne, hogy a dróton amin eddig az én nevemen jött a net, mostantól az övén jönne. Gondolom ez a szolgáltató részéről nem kifogásolható.

A kérdés.

Az utcai villanyoszlopról az ikerházba két vezeték jön be. Egyik a szomszédé, másik a miénk. Amikor lekapcsolnak engem a szolgáltatásról, fizikailag kikötik a kábelt a villanypózna tetjén  a kis elosztódobozból? Csak mert ugye anyukámnak szüksége van arra, mivel innentől ő lesz előfizető. Szóval én úgy gondoltam, hogy kijön a szerelő, kiköti a kábelt, majd pár nap múlva megint jön és ugyanazt visszaköti, csak most már anyukámnak jön rajta a szolgáltatás.

Így működik ez?

Zsolt

ISTI125 Creative Commons License 2013.05.05 0 0 52087

Hmmm... Lehet, hogy akkor hibás a táp...:s Lehet ezen a villogáson kívül valami nagyobb probléma belőle? Mert ugyebár ezt, vagy egy 102-es kapcsolóval, vagy a relés megoldással meg tudom szüntetni, viszont ha például ettől akár tűzveszélyes is lehet az már komolyabb gond. Elvileg pedig nem egy sz.r, szabályozható feszültség, túlfeszültséggátlós... Sajnos kicserélni sem túl egyszerű, mert el lett gipszkartonozva, persze nem lehetetlen, de ha nem muszáj akkor nem erőltetném:)

Előzmény: Szirty__ (52077)
_istvan_ Creative Commons License 2013.05.05 0 0 52086

Hello!

Köszi! A "gégecső használhatatlan"-t úgy kell érteni, hogy jogszabályi korlátozás miatt tilos, vagy a vele való munka körülményes? Csak azért kérdezem, mert a riasztórendszer nyitásérzékelőit szeretném így vezetni, kőrben a házban, minden ablakhoz. Kicsi az esély, hogy itt vezetékcsere, vagy bármi kötés legyen. 

A symalen cső minimum a duplája a gégecsőnek árban, ezért spórolnék vele nem keveset.

Előzmény: DkGrinder (52049)
ötfelezős Creative Commons License 2013.05.05 0 0 52085

Köszi!

Előzmény: Peter atyuska (52042)
Hófehérhajó Creative Commons License 2013.05.05 0 0 52084

Vagy kiment a csapágya, tán beleér a házba a turbólapát, vagy éppen az lazult le

Milyen gép?

A Rakétám most állt le igy , már korábban is zörgött

de más a mechanikai és más az amperos hang

Előzmény: petike23 (52079)
Teaway Creative Commons License 2013.05.05 0 0 52083

Nekem is ilyen gyári tápom van (csak ez 72W-os) és nem villog. Szerintem car a táp, bármit is mond az eladó, de nekem vásárláskor volt lehetőségem a boltban kipróbáltatni.

Előzmény: ISTI125 (52076)
GeriSoft07 Creative Commons License 2013.05.05 0 0 52082
Egy kep a kommutatorrol elarulja, de biztos hogy ivet huz rendesen
ficere50 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 52081

Nagyon valószínü a forgórész zárlat...kuka?

Dreamer Creative Commons License 2013.05.04 0 0 52080
Koszi mindenkinek a segitseget! :(

En azert osszekotottem.

Dreamer
Előzmény: Dreamer (52043)
petike23 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 52079

Szervusztok,

porszívó motorja "zörögve" jár, és a porszívó nem szív, viszont amperszagot áraszt; szétszedve a szénkeféken égésznyom.

Mi lehet a baj ?

(Nem vagyok villanyszerelő)

Köszi!

Dreamer Creative Commons License 2013.05.04 0 0 52078
Csuda vicces kedvedben vagy mostansag!

Dreamer
Előzmény: Fázisceruza (52073)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!