Keresés

Részletes keresés

maidfish Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1576

Xina!

Gyomorvédőt nekem is kellett szednem (Zantac), és még káliumot és egy idő után vízhajtót is.

 

A kálciumra viszont kérdezzetek rá, mert nekem szólt a dokim, hogy pont azt nem szedhetek. És több kálciumot tartalmazó gyógyszer papírján is olvasható, hogy szarkoidózis esetén nem szedhető. Én mindenképp utánajárnék.

 

 

drinfo.hu-ról:

Szarkoidózisban megemelkedhet a vér és a vizelet kálciumszintje. A magasabb szintnek az az oka, hogy a granulómák aktív D-vitamint termelnek, mely fokozza a bélből a kálcium felszívódását. A magas vérkálciumszint étvágytalansághoz, hányingerhez, szomjúsághoz, nagy mennyiségű vizelet termelődéséhez vezet. A magas kálciumszint következtében - ha az hosszabban áll fenn - vesekövek alakulhatnak ki, vagy a vesében kálcium rakódhat le, mely végül akár veseelégtelenségbe is torkolhat.

 

A kálciumról:

"A kalcium adása önmagában ritkán vezet túladagoláshoz. Főként vesebetegek vagy magas D-vitamin szinttel járó betegségek (pl. szarkoidózis) kezelése során történő nagy adagok tartós alkalmazásakor fordulhat elő."

 

A kalcium szedése veszélyes az alábbi esetekben:

 

A gyógyszerkészítménnyel szembeni allergia. Kalciumallergia nem létezik, de az egyes készítmények számos segédanyagot is tartalmazhatnak.

Vesekőbetegség. A vizelettel történő kalciumürítés elősegíti a meszes kövek kialakulását.

Veseelégtelenség. A vérben a kalcium koncentráció mérgező szintig emelkedhet.

Kórosan magas kalcium-vérszint (hiperkalcémia) veszélyével járó betegségek. Ilyenek lehetnek pl. D-vitamin túladagolás, mellékpajzsmirigy túlműködés, szarkoidózis, daganatos csontáttétek, stb.).

Xina73 Creative Commons License 2011.04.22 0 0 1575

Szia Izisz!

 

Nagyon köszönöm, mindig jó tanácsokat tudsz adni, igen közel vagyok én is, de már szegény orvosnőmet sajnálom, hogy ennyi baja van velem, mert annyi kérdést zúdítok rá mindig. Ebben igazad van és támogatlak, ha nem vagy közel a tűzhöz biztos sokat kell várni mindenre, így könnyebben el tudod intézni a dolgaidat. Talán nekem is annyival könnyebb, hogy tüdőgyógyintézetben vagyok.

Igazad lehet, mert a laboros ismerősöm is egyből a kálciumot mondta. Most kezdtem el szedni, de emelni fogom. Azért látom nektek eü-nek egyre jár az agyatok:) Nemsokára megyek vérvételre, mert a koleszterin csökkentő tabletta miatt muszály és meglátom hogy állok.

 

Köszönök neked mindent:)-és nagyon sok pihenést az ünnepre!

 

Üdv.

Előzmény: izisz1 (1574)
izisz1 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1574

Xina! Igazság szerint, a szteroidot szedő betegeknek hetente vagy kéthetente kellene nézni vérképet, vércukrot, Natriumot, Káliumot, calciumot, magnéziumot. Mert ezeket mind felboríthatja a gyógyszer. Az én kezelőorvosom az egy év alatt egyszer sem mondta mindezt. Mivel nővér vagyok, s ezt sulykolták az iskolában is ezért tudom mennyire fontos ezeket ellenőrizni. Ha nem is kéthetente, de havonta szúrattam magam s nézegettem az eredményeket. Ha már megszúrtak, meg házon belül is voltam, ezen felül is kértem vizsgálatokat. Önállóan felemeltem a káliumot heti 3 grammról 4 grammra, mert alacsony volt. Különben sem tudtam volna visszamenni hozzá, mert egy időpont kérése után, jó ha egy hónap múlva az orvos elé kerültem. Na, erről ennyit. CT beutalót soha nem kaptam, csak kiadta ukászba, hogy a 3. havi kontrollra vigyek egyet. Én nem tudom, némelyek azt gondolják, hogy a ct beutalókat minden bokornál osztogatják? És én még eü-s vagyok. El tudom intézni a dolgaim, de komolyan mondom sajnálom azokat akiknek mindezek beszerzése hónapokba kerül, az időpontok miatt.

Szóval nem csak a magnézium szin csökkenése okozhatja a görcsöket. De, te is közel vagy a tűzhöz! Kérdezz rá! Nekem ilyen panaszaim nem voltak.

Én a kálciumra gyanakszom!

Szia!

Előzmény: Xina73 (1573)
Xina73 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 1573

Sziasztok!

 

Lenne még egy kérdésem, tud nekem valaki megoldást, Izisz nem tudom neked volt valami hasonló, görcsöl a lábam iszonyatosan fáj. Szedek magne B6-ot, de nem javultudtok valamit erre?

 

Üdv.

Xina73 Creative Commons License 2011.04.19 0 0 1572

Szia Izisz1!

 

Igen tudom, hogy 4mg-mal szokták, de biztos orvos és betegség függő is, mert kinek milyen mértékű a betegsége? Én kérdeztem már más orvost is még előtte mielőtt elkezdték csökkenteni és ő is azt mondta ez az általános a 4mg, de nem függő, mert a csökkentés lehet bármilyen mértékű, ha jól reagál az ember, de abban egyet értett, hogy fél évig biztosan szedni kell és ez a minimum, ennél csak több lehet kevesebb nem.

Sajnos nekem már koleszterin csökkentőt is szednem kell, mert annyira felvitte és ez is egy mellékhatás, mert az orvosnő kutatott utánna.

Sajnos, de ami felbosszanott valamelyik nap és nem írhatom le ki mondta, egy olyen ember aki nem orvos, de nagy embernek tartja magát szerinte a boeck nem súlyos betegség, ami gyorsan gyógyuló betegség, tudod a sok mellékhatás miatt kialakuló plusz betegségek, nem is ogazán fontosak. Kivéncsi lennék mit szólna hozzá, ha ő ebbe beleesene....az iilyen kissé felháborít.

 

A másik pycurral mi lehet, mert nem írt mi van vele és vártam is őt....ha valaki tud róla valamit írjon...

 

Üdv.

Előzmény: izisz1 (1571)
izisz1 Creative Commons License 2011.04.16 0 0 1571

Helló Xina!

Igen, szerintem mindenkinek kell hozzá gyomorvédőt szedni. Én Pantoprazolt szedek 2x20 mg-ot. Van aki Quamatelt, de vannak más gyomorvédők is. Ezt sajnos a szteroid végéig kell szedni. Kicsit furcsának tartom, hogy 16 mg-ról 8-ra vették le egyből. Általában 4 mg-mal szokták csökkenteni a dózist. De, lehet hogy ez is orvos függő...

Én már csak 4 mg-nál tartok 2 hétig..... és vége!

Üdv!

Előzmény: Xina73 (1570)
Xina73 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1570

Sziasztok!

 

Örülök mindenkinek, aki gyógyszer nélkül megúszta, az én jó hírem, hogy tegnaptól 8 mg-ot szedek a 16-at helyett, remélem lesz ez jobb is. Kérdésem a következő lenne azokhoz, akik gyógyszert szednek, ti is szedtek a medrol mellett, gyomorvédő kapszulát és rendszeresen?

 

Üdv.

nosteroid Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1569

Sziasztok!

 

Nekem is jó hírem van, ma voltam kontrollon, és a 15-18 mm-es nyirokcsomók csakorlatilag megszüntek, illetve még látszanak egy hangyányit, de az már semmi... Egy fél év alatt értem el, hogy eltűnjenek szteroid nélkül. Két dolgot szedek folyamatosan, az egyik a C vitamin 2x1000 mg naponta, illetve egy Vargastem nevű gombakivonat készítményt. Nem azt mondom, hogy ezektől múlt el, de legalább a szteroidkúrát elkerültem. (Egyébként a tüdőgyógyászom is nagyon helyeselte, hogy szedem ezeket, és nagyon büszke rám, hogy a nyomás hatására is ellenálltam a kezeléssel szemben.)

Remélem, ezzel tudok erőd adni nektek, hogy ne keseredjetek el, csak gondolkodjatok pozitívan és ne ingassa meg semmi a gyógyulás reményét!

lamona Creative Commons License 2011.04.14 0 0 1568

Sziasztok!

 

Már régen jártam ezen az oldalon. Azért írok mert most voltam kontrolon és szeretném veletek is megosztani a jóhírt. Nálam nem egész egy éve diagnosztizálták a sarcoidosist. 3-4mm-es gócok voltak a tüdőm felső lebenyében és kis piros pöttyök a térdemen meg az arcomon. Fehérváron gyógyszerezni akartak amit én nem szerettem volna, és más orvost kesrestem, amit nagyon jól tettem, hiszen nem kellet a steroid mert az állapotom jobb lett. Igaz a gócok mindeddig nem tüntek el. Egy hónapja búzafűlé kúrát csináltam és nemtudom, hogy ennek köszönhetően-e vagy sem de a mai erdményeimen csodák csodájára teljesen eltüntek a gócok. Hihetetlenül boldog voltam mikor a doktornő az eredményeimet mutatta, hogy milyen szépen gyógyulok. A légzésfunkcióm is átlagon felüli lett. Mindenkinek ilyen jó híreket kívánok. Érdemes mindent kipróbálni annak érdekében, hogy meggyógyuljunk, főleg aki kisbabát akar, hiszen gyógyszerek mellett nem lehet.

Mégegyszer kitartás mindenkinek, van kiút!

Xina73 Creative Commons License 2011.04.13 0 0 1567

Szia pycur75!

 

Persze megkereshetsz, az email címedre írok. Nem tudom kaptál e előzetesen valamilyen papírt, mert ha arra az van írva tiszta út vagy eltérés nem tapasztalható, akkor nem lesz semmi baj.

 

Üdv.

Előzmény: pycur75 (1566)
pycur75 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1566

Szia Xina73!!

 

Nem baj, semmi gond,hogy nem tudtál feljönni!Köszönöm hogy érdeklődtél felőlem és tényleg úgy volt ahogy leírtad.Persze mert fél 7 kor le küldtek vagy felküldek már nem tudom a nővér pulthoz,hogy alá írjam a bele egyező nyilatkozatot.Ott meg azt mondták,hogy üljek le és várjek majd szólnak ha mehetek.Fél 8 tájban már kezdett gyanús lenni hogy nem keres senki.Azután eltipegtem a bronchológiára és ott mondták,hogy sajnos már csak 9 után.Háát abból 10 óra lett.Teljesen kikészültem addigra.Na de mostmár túl vagyok rajta és csak egy rossz emlék.Ma lett kész a citológia és hála Isten negatív.Szerdán lesz meg a szövettan.Remélem nem lesz ott se semmi gond.Háát ennyi.Ja csütörtökön 2 után megyek a záró jelentésemért akkor meg kereshetlek???Az email címem a profilomon van,ha nem akarsz publikusan írni.Köszike mindent és ha lehet meg kereslek.Szia Jó egészséget neked is és mindenkinek!!

Xina73 Creative Commons License 2011.04.11 0 0 1565

Szia pycur75!

 

Ugyan nem tudtam felmenni, viszont érdeklődtem utánnad, a lányok mondták, hogy nem tudtál bemenni, mert valami volt a kórlappal. Fél 9 kor hívtam őket, mert azt hittem már végeztél, aztán mondták, hogy még várnod kell. Örülök, hogy minden rendben volt és azt sajnálom, hogy ennyit kellett várnod, mert gondolom addig is izgultál. Várom az eredményed...:)

Szia

Előzmény: pycur75 (1564)
pycur75 Creative Commons License 2011.04.09 0 0 1564

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!

 

Pénteken 10 óra elött bementem a vizsgálóba és fél 11 kor jöttem ki.Tehát túl vagyok rajta!!!!!!!!!:-))

Hááát meg kell v alljam az érzéstelenítés tényleg pocsék volt meg az a lötty is amit a hörgőbe nyomtak de miután kiszívták már jobb volt.A vizsgálat alatt nem volt egy köhhintésem se,meg is dicsértek.Na szóval hála nektek és köszönetem,hogy vígasztaltatok és bátorítottatok.Hétfőn lesz meg a szövettan eredménye csütörtökön pedig a citológia.

Mindent köszönök nektek.Örök hálám amiért melletem voltatok!!!!!!!!!

KÖSZÖNÖM!!!!!!!!Majd hétfőn is feljövök,hogy mi lett az eredmény.Addig is nagyon vigyázzatok magatokra!!!!!!Sok sok puszi Hajni

pycur75 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1563

Szia Xina73!!!

Köszike a bátorítást,de azért ha utól érsz beszéljünk.Nagyon várlak és nagyon félek!!!!!!!!!!

Puszi neked is és mindenkinek!!

Hajni

Xina73 Creative Commons License 2011.04.07 0 0 1562

Szia pycur75!

 

Az azt jelenti, hogy 7 kor már bekerülsz. Sokan vannak bent, mert folyamatosan megy a dolog. Egy asszisztens foglalkozik veled, aki a Lidocainnal fog zsibbasztani, míg el nem éred azt a szintet amikor már tényleg nem érzed a nyelved meg a szád. Aztán mész be a vizsgálóba, ahol elvégzik, nem tudom ki fogja megcsinálni, ha a Molnár doktornő nem lesz ott, de mindegyik szuper. Nekem Udud főorvosasszonyt csinált, na ő szuper!

Megpróbálok felmenni, de ha bekerülsz 7 kor akkor nem biztos, hogy sikerül, mert 7 re jövök én is, de megpróbálok:) Ne izgulj nem lesz semmi, túl leszel rajta gyorsan!

Érdeklődni fogok utánnad, ha nem érek fel:)

 

Puszi

Előzmény: pycur75 (1561)
pycur75 Creative Commons License 2011.04.06 0 0 1561

Szia Xina73!!!

 

Édes vagy !!Köszönöm.Ma beszéltem A Molnár doktornővel és azt mondta,hogy ha fél 7 re megyek akkor a 7 órás blokkba bele férek.Az mit jelent?Nagyon örülnék ha fel tudnál nézni elötte biztos bátorságot adnál.Hányan sürgölődnek ilyenkor az ember lánya körül?Nem titok a nevem Sinka Zoltánné.Nagyon várlak!!!!

Sok puszi vigyázz magadra!!!

Xina73 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1560

Szia pycur75!

 

Most olvasom,pénteken jössz, ne izgulj, a Lidocain tényleg nem valami jó, az biztos. Az kellemetlen, de a többit nem fogod érezni, a lányok az asszisztens lányok, nagyon profik és kedvesek. Segítenek! A Molnár Éva doktornő nagyon rendes és jó orvos, igaz mondtad nem ő lesz ott, nem tudom ki fogja csinálni, de hidd el profik nagyon, naponta többszőr és sokat csinálnak a Korányiban.

Próbáld magad kicsit arra hangolni, hogy nyugodt leszel, igazából csak pár perc lesz a vizsgálat, gyorsan túl leszel rajta, én nem éreztem mikor ledugták azt a vékony kis csövet és azt sem, amikor vették a mintát. Nem tart sokáig. Tényleg a Lidocain az rossz, ha fél 7 re mész a Bronchológiára fel? akkor megpróbálok felnézni és ha még nem mentél be akkor megkereslek, nem ígérem 100%-ra, de megpróbálok felmenni, mert az előtérbe még bemehetek.

 

Addig is vigyázz magadra!:)

Előzmény: pycur75 (1555)
Xina73 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1559

Szia pycur75!

 

Elnézést kicsit elmaradtm, mert hozzánk betörtek múlt hétvégén, íyg nem elég bajom van még ez is, na mindegy.Igen a Korányiban vagyok és ezért írtam neked amit írtam előzőleg.

Nem tudom azóta túl vagy vagy nem? -de csak 1-2 órát maradsz a vizsgálat után. Azóta velem annyi, hogy nem úsztam meg a koleszterin szint csökkentő gyógyszert, sajnos megint emelkedett az érték és ez is a Medrol, csak nem írják le mellékhatásként.

Üdv.

Előzmény: pycur75 (1543)
kjapp Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1558

van akinek könnyen megy a szülés, van aki egy napig küzd.

 

én szó szerint semmit nem éreztem, csak azt amikor mintát vettek, de az sem volt kellemetlen.

 

de van aki itt is sokmindent érez. nem lesz olyan nehéz, mint most gondolod.

Előzmény: pycur75 (1557)
pycur75 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1557

Amikor ott a tüdőben matatnak mit lehet érezni?Mihez lehet hasonlítani??Lehet érezni amikor a csövet lenyomják???

nosteroid Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1556

Hát nem kellemes... :-) Nekem a legrosszabb a lidokain volt, hogy úgy éreztem, mintha lenyeltem volna egy billiárd golyót :-)

Előzmény: pycur75 (1555)
pycur75 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1555

Sziasztok!!

 

Molnár Évának hívják a doktor nénimet.Ő nem lesz ott mert reggel fél 7 re kell mennem.Ahogy közeledik a péntek egyre idegesebb vagyok.Milyen érzés az a kellemetlen???

Puszi

maidfish Creative Commons License 2011.04.05 0 0 1554

Ne izgulj, nem lesz semmi gond!!

Nekem is a Korányiban volt tükrözésem még évekkel ezelőtt, és minden rendben volt. Én azt azért nem mondanám, hogy kellemesen csalódtam, mert iszonyú rosszra számítottam, és nem is volt sokkal jobb annál, de túl lehetett élni. A doktornénim (hihi, pár évvel lehet idősebb nálam :D) ott volt velem és fogta a kezem végig, tök aranyos volt!!

Előtte kaptam egy szurit (talán a köhögési ingert csillapítja?), és a torkomba fújtak lidocain sprayt. Aztán az ágyra felfeküdni, szemem letakar, és levezették a csövet.

Ami nekem rossz volt az egészből, hogy végig nagyon kellett köhögnöm. Nagyon kedvesen megkértek, hogy ha lehet, picit próbáljam meg visszatartani, de ez nem volt könnyű. Az egész pár perc volt, utána viszont lerogytam egy székre és pihentem. Valószínűleg az volt a rossz, hogy reggelre odamentem, de majdnem délben kerültem sorra, és eléggé leesett a cukrom addigra. Egy kicsit még ott kellett maradni, nehogy gond legyen, de nekem nem volt semmi problémám (többen írták, hogy rekedtség, torokfájás volt utána). Én csak elfáradtam, de az az idegeskedéstől is lehetett.

 

Szóval ne aggódj, hamar túlleszel rajta!!

Előzmény: pycur75 (1552)
nosteroid Creative Commons License 2011.04.04 0 0 1553

Hogy hívják a doktornőt?

Előzmény: pycur75 (1552)
pycur75 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 1552

Sziasztok Drága Mindenki!!!!!!!!!!!!!

 

Ma voltam reggel a Korányiban.Vért vettek,mellkas rtg,EKG,légzés funkció.Háááát a Ct-cd -m láttán nem repesett a doktornő.Azt mondta,hogy elég csúnya.Péntek reggel fél 7 re kell mennem tükrözésre.Elmondta,hogy mi fog történni és,hogy gyakoroljam,hogy fogjam meg a nyelvem egy papírzsepivel.:-)))De tényleg!Ezt mondta!!!!!!!!!Ja igen a tükrözés után még vár rám egy pocak UH és ha rendben lesz mindnen akkor dél körül haza mehetek.Azért még mindíg félek,bár már nem annyira.Milyen a korányis tapasztalatotok???

Sok puszi Hajni

kjapp Creative Commons License 2011.04.03 0 0 1551

"...Akkor neked se volt szörnyű élmény?..."

 

egyáltalán nem. Én is tartottam tőle, de nagyon kellemesen csalódtam.

Fel a fejjel, túl leszel rajta!

Előzmény: pycur75 (1548)
nosteroid Creative Commons License 2011.04.03 0 0 1550

Nekem sem kellett bentmaradnom utána, illetve reggel nem kellett sokat várni arra sem, hogy sorra kerüljek. Ha kész van, utána 1-2 órát tartanak csak bent, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy nincs semmi gond. Aztán go home! :-)

Előzmény: pycur75 (1546)
pycur75 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 1549

Xina73!!!!!!!!!!

Hétfőn megyek reggel 8 ra az 1-es tüdőbelre.Nem tudnánk találkozni???

Csütörtökön akarják a "matatást"elvégezni.Nagyon sokat segítenél ha tudnánk ott talizni.

Puszi neked is és minden sorstársamnak!!Hajni

pycur75 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 1548

Szia kjapp!!!

köszike!!!!!Akkor neked se volt szörnyű élmény????????Már tiszta ideg vagyok.

kjapp Creative Commons License 2011.04.02 0 0 1547

pycur75:

Én a korányiban voltam, pár perc volt csak. Miután befejeződött, saját lábamon mentem el a VE főorvos asszonyhoz. Azután meg haza. 

Előzmény: pycur75 (1546)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!