Sziasztok.Olyan kérdésem lenne hogy nincs e valakinek Yamaha rd 125 lc hez kézikönyve,föleg szerelési.Most került hozzám a motor,elméletileg 1993 kiadás,de lehet öregebb.YPVS rendszerü. Ha tud valaki legyen olyan szíves segiteni. Elöre is köszönöm.
Nekem TDR-em van, ott a lendkerék külső részére ragasztottak egy mágnescsíkot. Annak a hossza "hézag". A vevője szemből nézve a jobb alsó sarokban van.
dt 125 lc 10V ügyben várnám a hozzártőktől a segítséget : hozzámkerült a gép gyújtáshibásan , cseréltem trafókat, de mint kiderült egyik se a gyárija csak hasonlított hozzá, az alaplapot kimértem nincs szakadás ad le áramot, de az egész "rendszer" kicsit homályos nekem : nem értem honnan veszi a gyújtás a főtengely jelet, mert az alaplapon semilyen jeladó nincs.
Ha valakinek lenne bekötési rajza vagy bármilyen ötlete megköszönném.
Ez Kecsó mellett, Helvéciáról van, adtam érte két simsont, a két motor összesen 35 000-emben votl benne, plusz jópár óra munkában, nem kellett volna... :( Dee cserébe el is hozták, lejöttek érte. :) Életem első simsonja Kecskemétről van, előző tulaj 32-ért vette, ráköltött 80-at, eladta nekem 40-ért, mert mérgében a gyöngyházmetálzöldre beleöklözött, és megrepedt a festék a tankon, én azt ithton kompresszorral kifújtam, már cska közelről látszik, ráköltöttem még 40-et (tirisztoros gyújtás, csapágyak, új blokkház, ilyesmik, és most a környék legjobb 50 ccm-es simsonja, egy kipufogónyílásreszeléssel 70-es utazót bír (két félmiliós robesszal, digitális óráikkal egyszerre bemérve), persze ennek emg van az ára is, legalább 4-5 litert eszik városban. :S ezért vettem a DT-t, mert az meg 2-t evett, amíg az első 2 hétben nem szivárgott a csap... Persze, hogy amiatt volt, ezt nem tagadom, de akkoris rövid votl bele a gyári csapszeg. Mellesleg ugyanitt keresek 43 mm-es dt/rd dugattyút, mert akkorra van fúrva, nehogy akármelyik nagykerben találjak hozzá.
Üdv! Tullnban sikerült vennem egy, német nyelvű javításit, az 1978 utáni Yamaha RD 200-hoz. Ha valakinek, konkrét igénye lenne, a kért oldalakat beszkennelve el tudom küldeni.
Megvan mi votl a gond. A csapszeg gyári volt, a dugattyú 60 ccm-es... de lehet, hogy az is közrejátszhatott, miszerint a forgatyúsház teli volt benzinnel, mert a csap ereszt...
Sose vegyetek Bács-Kiskun megyei falusi kölöktől motort! SOHA! (Szerencse, hogy nekem csak 35 000-emben volt az egész motor összesen...eddig)
Sziasztok! DT50MX (léghűtéses) "rettenet"-hez keresek motorblokkszerű képződményt. Az enyémben valami megbakkant, a főtengely bizonyos szögnél szorul (lehet, hoyg csak a gyújtás forgórész ér hozzá vmelyik tekercshez, de nem tudom szétszedni, mert az előző PARASZT ráhegesztette a váltókart a tengelyére) Egyenlőre megelégednék egy váltókarral, váltótengellyel, (berugókarral, tengelyel) karbi és membrán közé ékelődő alumíniumtávtartóval, és gyújtásdeknivel, vagy ha tudtok akár gyűrűtörött, váltóhibás, főtengelyhibás blokkot, légyszi jelezzétek, fontos lenne. Esetleg egy hengerfej is jól jöhet, mert ahogy néztem, ennek az égéstere háromszorosa a simsonénak, jó, hogy nem megy 60-at se :) Blokkon kívül keresek még olajtartályt, km óra spirált, hátsólámpát is.
OFF 2 hónappal ezelőtt végigolvastam az egész topicot akkor kb 6800 hsz volt benne. Mióta ZDoman, misiservice, Karesz600 ( hogy néhányat említsek ) nem ír, azóta nincs benne élet. Én most kezdtem motorozni egy Simsonnal szóval sokat nem tudok a témához szólni, de jövőre akarok cserélni DT-re. Egyébként egyre több helyről hallom hogy a kismotor jogsi 125ig lesz jó. Örülnék neki, akkor vehetnénk 125ös dt-t is :) ON
Nagyon rég jártam már erre, de most akadt némi gondom és remélem ismét kapok segítő válaszokat! =)
Az előzmények: Van egy 1992-es YAMAHA DT 80 LC/2-m. Tegnap indítás után hallottam egy kattanást a hengerből, leállítóttam, észleltem hogy valami nem gömbölyű így szét is kaptam. Kiderült hogy eltört a felső gyűrű. Az elejéből hiányzik egy kb 1 cm-s darab, a többi meg kettétört :S Előtte egy pár motorozással feltűnt hogy mikor megmelegszik a gép elkezd "nyüszögő" hangot adni, úgy véltem ez a vizpumpánál volt (de lehet nem), miután visszahült abba maradt. Ami még furcsa volt hogy nyomta a vizet a tágulási tartályba, ha megtelt a túlfolyóm még ki is fújta. A gépben a különolajzás müxik, és használom, ki nem fúj, hengerfej tömítést tavaly cseréltem mikor főtengely centírozás volt. A törést követően nagy bemarás nem volt, csak egy kb 1 cm-s vízszintes gondolom a gyűrű törés helyén és idején. Esetleg ötlet ok-okozat kapcsán?!
Érdekelne még továbbá, henger ami még fúrható, mivel az enyémben olyan van ami már az utolsó méretes dugót/gyűrűt tartalmazza. Egy esztergályos azt mondta hogy nem muszály hüvelyezni, túlfúrja és kisipari dugó/gyűrű, de lehet hogy a falvastagság miatt melegedni fog. Ezzel kapcs ötletek, árak, tapasztalaok (vagy hüvelyezés) Előre is köszönök mindent!
Sziasztok! Régen jártam erre felé, de most gondom van: a 125 R - ben lefüstölt a power vezérlője! pontosabban egy tranzisztor látszik benne megpörkölődve, a motor forog, ha direkt áramot kap! Kérdésem: Javitja-e valaki, vagy kuka? Ha nem javitható, hol kapok másikat és hogyé?
keresek yamaha RD-DX 125 szervízkönyvet.. ha lehet ango, magyar, vagy német nyelven,
az évjárata 1981-es. és nem a 2 hengeres hanem 1 hengeres léghűtéses moci..
ha esetleg tudna segíteni valaki nagyon hálás lennék,
vagy akinek van ilyenje, és a gyujtás beállításról, meg a karbi beállításáról tud valamit (úszószint, előgyújtás....) és megosztaná velem, annak is nagyon örülnék..
Szervíz leirást, de leginkább kapcsolási rajzot keresek 125-ös dt-mhez. MX tipusú, 2A8 motorszámú, de már elektronik gyujtású. Sztem az LC kapcs. rajz jó lenne nekem, mert az MX az még megszakítós, de ez valahol a 2 típus között lehetett.
Sziasztok... Lenne pár kérdésem.. egy éven belül szeretnék venni egy Yamaha dt 125-öst és a vásárlással kapcsolatban, hogy mire figyeljek oda, érdemes-e külföldit venni, vagy inkább hazait? Kb. mennyit érdemes költeni rá(használtan szeretném megvenni, és még akarok rá költeni is..)? Fontosabb tudnivalók a típusról stb... Előre is köszönöm a segítségeteket..