Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Skodálatos Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54102

A tulaj felesége (kicsit hepciás volt) nagyon kötötte az ebet a karóhoz, mondván nem irányárat adtak meg hirdetésben, hanem a végleges árat, így mindössze tíz ezer foritot sikerült alkudni belőle, viszont annyira lekötött figyelmemet az autó átvizsgálása hogy csak a hazafele induláskor vettem észre hogy kb. 3/4 ig volt a tank :)

Apropó hány literes a favorit tankja?

Előzmény: g.a.m.e. (54100)
Skodálatos Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54101

Na ezt majd eljátszuk öcsémmel ha lesz egy kis időnk, pár életemben nem szedtem szét favi műszerfalat, sőt tegnap vézettem életemben másodszor favoritot :)

(Imike sárgája volt az első)

Előzmény: bano1 (54095)
g.a.m.e. Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54100

Megkérdezhetem mennyiért tudtad elhozni?

Engedtek a 350-ből?

A kézifék akkor úgy látom minden Favinál ilyen cseles. Amikor hoztam haza én is meglepődtem, hogy nem alszik ki a vörös pilács, de aztán rájöttem, hogy mi a helyes-lámpakioltós kézikiengedés technika.

Előzmény: Skodálatos (54089)
bano1 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54099

Figyi, ez ránézésre látszik, ha repedezett a gumibak, vagy esetleg teljesen el van szakadva, cserés, nem kilóméterfüggő, amúgy az alsó bak halálát kotyogás jelzi. Nálam is olyan hangja volt, mintha egy üveggolyót utaztattam volna a kesztyűtartóban és az minden alkalommal koppan egyet. Először futóműhibára gondoltam, de szerencsére nem az volt.

A cserét nem érdemes halogatni, mert nagy melő megcsinálni (le kell venni a vízpumpát és a váltóházat), de Zsolti olyan 4500 Ft környékén hozta a komplett garnitúrát és a két kormányművédő gumiharangot, szóval nem drága.

Előzmény: Beeboy84 (54097)
JULES Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54098
"A műszerfal recsegésre van valami gyógyír?

füldugó :-) Szerintem szokni kell, max egy első + hátsó toronymerevítő orvosolhatná. "

Vagy méginkább rontana rajta...
Előzmény: Beeboy84 (54096)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54097
Húha, akkor nekem is lehet hogy kezdődő a baj... :-/ Remélem még egy évet (kb 7000 km-rel) kibír nagyobb gond nélkül... :-/
Előzmény: bano1 (54094)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54096

A sárvédőívek ránézésre pont abban az állapotban vannak, hogy még megmenthetőek, mivel ezen a télen még biztos nem tudjuk garázsban tárolni (a bordó 120ast nem teszem ki az utcára), így ezt még a tél beállta előtt orvosoltatnunk kell

Csiszolás, rozsdamaró, alapozás stb, és ne feledkezzetek meg a tél előtt egy alapos alvázvédelemről se szerintem. Illetve én pl ajánlani tudom még a műanyag dobbélést, az került most be DVD-be is felújítás után. (5e a garnitúra kb)

A műszerfal recsegésre van valami gyógyír?

füldugó :-) Szerintem szokni kell, max egy első + hátsó toronymerevítő orvosolhatná. Nekem egyébként valami a jobb oldalon kopog néha úthibán és az is a műszerfal környékéről jön a fülem szerint, de fogalmam sincs mi lehet.... de majd a köv talin megmutizom, meg majd futunk vele is egy tesztkört, hogy megmutassam milyen az autó nagyjából 160e km után :-)

Képekre majd kíváncsi leszek, jó munkát a takarításhoz! ;-)

Előzmény: Skodálatos (54093)
bano1 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54095

Na igen, a billegést szokni kell, na meg azt is, hogy még akkor is elfordul az autó, amikor a külső tükör az aszfaltot karcolja :o)

Ha unatkozol, szétszedheted a műszerfalat és szivaccsal, szigszalaggal vagy ha profi akarsz lenni kétoldalán ragadó gumicsíkkal (szalaggal) körberagaszthatod az illesztési felületeket. A szilót szerintem hanyagold, igénytelen megoldás, ha látszik a kifolyt sziló, nehéz letörölni a felesleget, ha összeragasztod, legközelebb nehéz lesz szétszedni (de leginkább összerakni) a műszerfalat és nem utolsó sorban olyan ecetszag lesz tőle a kocsiban, hogy kiájultok belőle.

A próbakörben természetesen benne vagyok, szerettem a Favit, egy kis nosztalgiázás jól fog esni. Párás szemmel fogok magam elé bambulni utána és a "régi szép időkre" gondolok majd. Cserében természetesen viszonzom a próbautat a saját járgyányomon.

Előzmény: Skodálatos (54093)
bano1 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54094

Több minden. Az elején csakterhelésváltáskor jelentkező nyikkanás, aztán koppanás, aztán egyre jobban bólogató váltókar, aztán, ha megvárom még a durva vibráció is előjöhetett volna.

A motortartó bakokkal az a baj, hogy csak együtt érdemes cserélni őket (összesen három van: vízpumpában, váltóházban, motor alatt), mert a gumi magától is előregszik és ahogy az egyik nem tart rendesen, a többi kap nagyobb terhelést és mind széthullik rövid időn belül. Én egyszer sceréltem vízpumpát, de a többi bakot nem. A vízpumpában lévő bak 4 hónapig bírta, majd mindet együtt kicseréltem. Utána olyan katonás lett a váltó és rezonanciamentes a motor, hogy magam is meglepődtem, milyen jó autó a Favi.

Előzmény: Beeboy84 (54092)
Skodálatos Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54093

bano1, Beeboy

Köszönöm srácok, az új tulaj papíron édesapám, gyakorlatilag öcsém és nagy ritkán édesanyám tescojárat céljából!

A sárvédőívek ránézésre pont abban az állapotban vannak, hogy még megmenthetőek, mivel ezen a télen még biztos nem tudjuk garázsban tárolni (a bordó 120ast nem teszem ki az utcára), így ezt még a tél beállta előtt orvosoltatnunk kell.

A műszerfal recsegésre van valami gyógyír? Szilikon vagy hasonló vagy szokjuk meg és kész? :)

A kanyarodás egész jó, bár kicsit szokatlan volt hogy billegősebb mint a 120as , viszont az úthibákat sokkal jobban elnyeli.

A kézifékkar meg ahogy mondod Zoli, meg kell szokni és kész, ha nincs ezek szerint baja, akkor sokat nem oszt vagy szoroz.

Ma délután egy alapos mosás, takarítás vár ránk, lesznek képet is valszeg, a legközelebbi talin,számítok Rátok egy teszt kör erejéig! :)

Beeboy84 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54092

autó 12 éves korára az összes motortartó bakot cserélni kellett

Itt mi utalt a cserére? Úgy értem mi volt a hiba tünete? Kíváncsi vagyok, mert nekem néha induláskor ill. váltásoknál nyikkan/nyiszog valami abból az irányból (olyasmi jelleggel, mint Hamman egyik régi videóján, asszem 2004-ben az ex kék autója)

Előzmény: bano1 (54090)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54091
Én is gratulálok hozzá, este (ha gép előtt leszel Te is) majd értekezünk róla még ;-)
bano1 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54090

Gratula a verdához, első ránézésre jó vételnek tűnik. Az új tulajnak sok gondtól mentes kilóméter kívánok hozzá!

A vízhőfokmérő mutatója tipikusan így működik jól. A legnagyobb hidegben is 100 méter megtétele után fűt az autó. Könnyen melegszik be a motor és ha más baja nincs, nem hajlamos a vízforralásra sem.

A rohadás is a tipikus pontokon jött elő. Enyémnek sem rohadt a sárvédő tetején az esőcsatorna, de enyénmek a bal index körül rügyezett. Gyakori még a hátsó sárvédőív rohadása, de ezt célszerű mielőbb megfogni, mert ha megindult, nagyon hamar kirohad.

A műszerfal recsegése a kasztni gyengesége miatt van, nem kell aggódni miatta és a kézifék kontrollámpája is ugyanígy működik. Semmi hibára nem utal, egyszerűen csak figyelni kell arra, hogy középre engedd a kart.

A futóműre érdemes figyelni, mert ha valami tönkremenőben van, nagyon hamar kijön, de addig nagyon jól fordul a kocsi. Volt hogy egy kanyarban azt hittemkeresztbe fordulok, de az autó úgy kanyarodott be, hogy még a kereke sem nyikkant.

Ja még valami nálam a sok állást nem szerették az első kerékcsapágyak (elkezdtek tolatáskor morogni) és autó 12 éves korára az összes motortartó bakot cserélni kellett és ez nem kis szívás volt.

Skodálatos Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54089

Szia Norbi!

Pont jókor tetted fel ezt a kérdést :)

Ugyanis a tegnap megvásárolt favinál nekem is feltűnt ez a szindróma, pontosan ugyanúgy ahogy Te is leírtad, nekem még azvolt furcsa hogy mindössze pár perc alapjárati járatás után a hűtőt és a termosztátházat összekötö cső is elég meleg volt + maga a termosztátház is elég forró volt, pedig a tulaj szerint nem volt hajlamos túlmelegésre.

Ígértem hogy mesélek kicsit róla, hát most megteszem inkább itt, a "másik oldalon" úgyis mindjárt meglincselnek :P

Az autót a hasznaltauton találtuk, sztem mutattam is Neked még múlt héten:

KLIKK

A főbb adatok le vannak írva a hirdetésben, egytől egyig megfelelnek a valóságnak, a lényeg hogy 1993 december 22én helyezték forgalomba, pár nap hiján '94esnek mondható az autó, futott km 98 ezer, de ez abszolut nem látszik meg se a beltéren se a motortéren, még a futóművön se éreztem hogy valami nem klaffolna.

Az előéletéről annyit hogy egy veszprémi tanárnő volt az első tulaj, majd 2000ben került az idős házaspárhoz, a férj (72 éves) a falu (nem röhögni :P) kántora és lelkésze :)

A szervizkönyv máig vezetve van, amin pozitivan lepődtem meg, a 20-40 ezres szervizeket a Pápai SKoda szalonban végeztették el, a 60-80 ezerest pedig pont a székesfehérvári Skoda Wolf Márkakereskedés szervízében.

2005 december végén műszakizták, tehát 2007 december végéig érvényes műszaki vizsgával rendelkezik, a ZK idén decemberig jó rajta, ekkor olaj, gyertya csere is történt az autón.

A karosszéria nagyon szép, ápolt és fényes, kezdődő rohadás a szokásos helyen lelhető fel, a két hátsó sárvádőív közepén, fel van hólyagosodva a festék, de átrrohadva még szerencsére nincs. És amin nagyon meglepődtem hogy ezeken kivül nem találtunk rajta máshol roszdát, se az első, s a hátsó esővezető csatornákban, a bácsi szerint mindig garázsban állt, télen nem használták csak nagyon néha, a garázsban is letakarva állt (ezt egy kisit túlzásnak tartottam).

A beltér makulátlan, egy picit recseg a műszerfal jobb oldala menet közben a kesztyűtartó felől.

A motortérben ami feltűnt hogy az AC nagyon szép fém tiszta és tömitő anyag van alatta, vagy javitva volt vagy cseréltél, a féltengely gumiharangok újak + pár vízcső és bilincs is cserés volt.

A fék is tökéletes 100nál, elengedett kormánynál, határozott fékezésnél, nem húzott semerre, jó a fékhatás nem nyikorog, nem ráz.

A gumik közepesek sztem még 2 szezon és cserés.

Ami még kicsit hibás, az a kézifékkar, gondolom van benne valami mikrokapcsoló, mert ha kiengedem a kézit és picit balra eresztem le a kart akkor égve maradt a (P) lámpa a műszerfalon, de ha kicsit jobbra mozgatom akkor elalszik.

Hát röviden ennyi, képen jönnek a klubra, öcsémnek mondtam reggelje magát a és tegyen fel képeket.

Dani

Előzmény: Beeboy84 (54070)
Fman3650 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54088
azért szedtem szét mivel eggyáltalán nem volt töltés és a szénkefékre gondoltam+rugók , ez ki is lett cserélve + hátsó csapágy is , de a diódasor puccolása után látszik az alsó 3 minuszos diodából 2-nek középen ki van folyva vmi trutymák, (rozsda is lehet , ez nem jó és mielőtt összeraknám már gondoltam dióda cserére is hogy tutira menjek .....
Előzmény: szilvi5 (54086)
Fman3650 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54087
és mennyi az alsó ára a generátonak ?
Előzmény: szilvi5 (54086)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54086

Igazából szétszedni is kár volt a generátort jobban jársz ha másikat veszel. De ha már szétszedted, akkor egy másik szétszedett generátorból átraktasz bele alkatrészeket és akkor már nem is kell egyesével kisajtolni a diódahídból, hanem együtt lehet cserélni a hidat. Véletlenségből nekem éppen van egy eladó 55A-es generátorom... :-)))

Előzmény: Fman3650 (54078)
DEM992 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54085
Autósbolt, elekrtonikai cuccokat áruló bolt, autóvillamosságis bolt?
Előzmény: Fman3650 (54078)
bano1 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54084
Nincs mit! Látom nem csak tőlem kaptad ugyanazt a választ...
Előzmény: Beeboy84 (54083)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54083

Köszi az infót Zoli, Mezőhegyesen majd jól körüljárjuk a témát rnagy Ricsivel! (l. orrmotor  fórum)

PEET: Neked is köszi

Előzmény: bano1 (54079)
JULES Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54082
Lehet, hogy sziloplasztról beszélnek (mert hasonlít rá), de valószínűleg nem azt használnak. Ha mégis azt használnának, akkor meg nem érdemes hozzájuk vinni autót...
Előzmény: P_E_E_T (54074)
JULES Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54081
Biztos vagyok benne, hogy azért tette idézőjelbe, mert nem beleivásra gondolt, de azért jobb, ha az olvasó tisztában van vele, hogy mit nyalogat...
Előzmény: glbtech (54071)
bano1 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54080

Tény, hogy nem légmentesen zárt helyen tárolják az ilyesmit, de a macskák képesek ezért a szerért bemászni az ablakrácson. Az ő bajuk!

Nekem is van egy fekete (kan)dúrom, tudom, hogy élőlény, de akkor is egy "büdös dög". Az hagyján, hogy egy lusta disznó, de állandóan beszökik a garázsba és a Coupé tetején döglik egész nap. Mindezek ellenére csípem a búráját, mert nagyon aranyos, meg minden, de ha valami ehetőről van szó, bármit megtesz érte...

Előzmény: P_E_E_T (54072)
bano1 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54079

Egyszer már én is körbejártam a témát, de nekem sem sikerült normális működésre bírni a mutatót. Dettó ugyanígy működött az én Favimban is. Ugyanígy állt a mutató alaphelyzetben és az első osztás fölött tanyázott alaphelyzetben. Amikor bekapcsolt a hűtőventi, akkor kb. vízszintesig felkúszott a mutató, de még soha nem láttam megközelíteni az első osztást.

Anno én addig jutottam, hogy kicseréltem a hőgombát és a rácsatlakozó vezeték saruját. Eléggé oxidáltnak tűnt maga a vezeték szerintem ez okozhatja a hibát. Ennél nagyobb figyelmet nem is fordítottam rá. A termosztát nyitott, a ventillátor kapcsolt rendesen, tiszta volt a hűtőrendszer és a hengerfejjavításkor az egész ki lett vízkőtelenítve. Belenyugodtam, hogy ez ilyen.

Szerintem csak akkor javulna meg, ha az érzékelőtől a mutatóig minden elemet újra cserélnél. Vagy akkor sem. :o)

Feliciás cartárssal konzultálva ő azt javasolta, hogy próbáljak ki többféle hőgombát. Neki a harmadik volt jó.

Fman3650 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54078

HELP ! ! ! olyan kérdésem lenne hogy 120 as skodiba van egy ritka generátor . benne 3/3 dióda +/- és hogyan lehet ilyen diódát szerezni ? pontosan :

Pal Magneton 443 113 516 181              14V és 55A elvileg 9516051 a katalógusszáma .

P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54077

Én úgy tudom, hogy pont ott jó.

<Még 1x bocsi>

P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54076

Nekem ilyen gyengusz szivacs van a doboz körül, az is porladt. Nem túl jó szigetelőanyag.

Elnézést miondenkitől a sok folyamatos hozzászólásért, de ahányszor végigolvasom az oldalt, mindig találok valami válaszolandót.

Előzmény: Szkotti1 (54063)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.12 0 0 54075
Én ilyet akkor láttam, amikor valaki purhabbal töltötte fel a küszöböt. Csak ott nem volt később lemez, ahol a hab volt.
Előzmény: bano1 (54058)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54074
Érdekes, amit a szilóról mondotok. Még nem hallottam. A savról tudok, de nem hinném, hogy nagy károkat okozó mennyiségben lenne jelen. Mifelénk minden kasznis sziloplasztól beszél. Az autóm szétszedésekor több éves sziloplasztokat vakartam le pár helyről, de nem volt elrohadva alatta. Amúgy nem karosszériás csinálja az autómat. Arra nincs pénzem. Csóró vagyok.
Előzmény: DEM992 (54065)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54073
fejbecsapna a cumó :)
Előzmény: glbtech (54071)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54072

"Nem tudják eléggé eldugni a tálcákat"

Gondlom, többször összetörték már magukat a nagy eldugni akarástól. Ha akarnák, el tudnák. Azok a "büdös dögök" élőlények.

Előzmény: bano1 (54067)
glbtech Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54071
Azért gondolom Peet sem a belekortyolásra gondolt. :-) A belenyalástól meg semmi baja nem lesz senkinek, legalábbis nekem soha sem lett.
Előzmény: JULES (54066)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54070
bano1

Zoli! Lenne egy kérdésem, hátha még emlékszel rá és tudsz segíteni... Szóval: Favorit. Hőmérő érzékelője cserélve, termosztát zsír újra cserélve (eredeti gyári cucc), üzemmeleg állpotban kézzel a gumicsövekhez/radiátorhoz érve elég melegnek tűnik (nemcsak 70 foknak, bőven többnek) és mégis a hőfokmérő műszer a képen jelölt helyzetben szokott állni. Először hőmérő érzékelőjére gondoltam, azt cseréltem. Utána termosztátra, most azt is cseréltem. Amióta nálunk az autó (2004 nov) így szokott állni, csak most nővéremék Feliciáján lecserélve a termosztátot az addig 70 fokot mutató műszer ott simán 90 fokon van azóta üzemmeleg állapotban, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Viszont ahol a Favorit szokott állni, az a Felicia műszerén kb a 70 fok. Gyújtás nélkül pedig ennyire "leficcenve" pihen, ahol a fényképen a mutató épp áll. Lehet hogy túlzottan lefelé áll a mutató (mondjuk valaki így rosszul tette a helyére) és ezért van a jelölt pozícióban az üzemmeleg állapot (és nem a vízszintes helyzetben)? Vagy ennek így kell állnia? Neked is így állt anno a Favidon? Teljesen tanácstalan vagyok... :-/

kép
Előre is köszi a választ!

üdv
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54069

Zoli, dobd a linket, még mindig nem írtak vissza.

Keresgélni meg semmi idöm, kicsit be vagyok temetve melóval!

Üdv, Zsolti

JULES Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54068
Készítsenek ki mellé valami tömény páleszt is, az elvileg semlegesíti a fagyálló hatását...
bano1 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54067
Bizony-bizony :o) Egyautószerelő  haverom mesélte, hogy a műhelyük környékén egyetlen macska sincs. A büdös dögök imádják a fagyálló ízét. Nem tudják eléggé eldugni a tálcákat, amikbe a fagyállót szokták leengedni, a macskák képesek bemászni és kinyalni a maradék fagyállót a tálcáról...
Előzmény: JULES (54066)
JULES Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54066
"Meg kell "kóstolni." A fagyálló édes."

A kóstolgatást erősen idézőjelbe kell tenni, mert nem csak édes, hanem mérgező is...
A sziloplaszt meg jó anyag, de nem járművekhez. Inkább sikaflex kasztni ragasztó...
Előzmény: P_E_E_T (54056)
DEM992 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54065
A szilót csak akkor kend fel, ha el akarod adni az autót vagy rosszat akarsz a karosszériásnak :-)
Én is azt javaslom, amit Bánó. Ha egyszer költesz rá, akkor ne ilyeneken spórolj.
Előzmény: P_E_E_T (54057)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54064
Opsz, kicsit lassú vótam.
Előzmény: esj1978 (54060)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54063

Hi. Szerintem ha a gázpedálos lábra csöpög a cucc, az csak a fűtés lehet. Innen még van két lehetőség: a légtelenítőcső, vagy maga a radiátor. Szerintem az első variáció. Az esővíz előbb befolyik a gumicső mellett, mint a fűtésdoboz mellett (ott elég jó anyag van körbe, ami nem annyira szokott elmorzsolódni).

Persze ettől függetlenül lehet ellenőrizni mindent, de a légtelenítőcsövet a legcélszerűbb először.

Előzmény: P_E_E_T (54056)
bano1 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54062
Hát akkor készülj egy alapos szívásra, ha orvosolni akarod a hibát. Mindenképpen le kell engedned a hűtővíz egy részt. Ha a légtelenítő csöve ereszt, NAgyon óvatosan piszkáld le a radiátorról. A gumicső ugyanis egy a radiátorból kiálló műanyag pöcökre van rátolva. Eléggé rá tud gyógyulni, nekem elsőre sikerült is letörni, komplett radiátorcsere lett a vége. Ha a radiátor ereszt, kompletten érdemes cserélni, de mielőtt berakod a jót, előtte vízkőtelenítsd. Meglepően jó lesz utána a fűtés!
Előzmény: esj1978 (54060)
esj1978 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54061

Milyen autód van? :o)

105 S

:)

Előzmény: bano1 (54053)
esj1978 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54060

Köszi!

Tegnap este korulneztunk benne, es tenyleg a futes.

*Steve Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54059
Boccs hogy belevau de tudom ajánlani  a barkácsáruházakban kapható műanyagrúd megolvasztós pisztolyos ragasztót ehhez a művelethez nekem anno a Zastaván bevált .:))
Előzmény: bano1 (54058)
bano1 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54058
A szilóval azért vigyázz. Ecetsav van benne, ami szépen kikezdheti a lemezt. Sajnos láttam már olyan Coupét, amit szilóval tömítettek és szétrohadt a lemez a szilótömítések környékén. Lehet kapni direkt autókhoz való tömítőpasztát (nem kifejezetten olcsó, de nem kevés pénzt és energiát fektetsz az autódba, kár lenne 4-5 ezer forinton spórolni pont ezen.
Előzmény: P_E_E_T (54057)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54057
Mivel most szét van szedve az autóm, egy doboz sziloplasztal tervezem orvosolni az efféle problémámat. Állandóan centik álltak a padlón, de nme volt kedvem szétszedni, gondoltam, megvárom a felújítást, és akkor adok neki.
Előzmény: bano1 (54055)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54056
Ha fagyálló van az autóban, akkor eldönthető, hogy mi folyik. Meg kell "kóstolni." A fagyálló édes. Ha nem édes, akkor az eső folyik be, ha édes, akkor a fűtés.
bano1 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54055
Upsz! Ezer bocs, nem ezt akartam írni! Szóval ha a kivezetőcső ereszt, valóban csak mandínerből csöpöghet a szandira. DE az én autómban előfordult már olyan, hogy a fűtőradiátor (a lelazult rögzítőcsavar miatt) mellett csöpögött be az esővíz. Ha menet közben, nyitott fűtésnél nem melegvíz csöpög, akkor eső vagy kocsimosás utáni beázást akár ez is okozhat. Csak mek kell húzni a csavarokat és a hiba orvosoltnak tekinthető.
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54054
Szerintem a dobra gondolt, mert afölött van a gumicső. Nekem a radiátor mellett, meg a radiátor légtelenítő csöve mellett folyt.
bano1 Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54053

Milyen autód van? :o) Nézz be a műszerfal alá a kerékdob föső részén. Látni fogsz egy kis gumitömlőt, ami a szélvédő előtti vályúból kivezeti a vizet a kerék mögé. Ha ez a kis cső repedt, beázik az autó (mondjuk a szandira csak mandínerből tudna csöpögni, se semmi sem kizárt).

Ja, és képzeld mindkét oldalon van ilyen kis kivezetés ;o)))

Előzmény: Csabálatos (54052)
Csabálatos Creative Commons License 2006.07.11 0 0 54052
Na de az nem a lábára csöpögne, hanem a kerékívre, nem?
Előzmény: Latya (K.L.) (54049)
Csabálatos Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54051
Ha csöpög, akkor a fűtésre tippelek, ha csak nedves a pedáloknál, akkor lehet akár a kuplung is, de mondjuk az nem a gázpedálnál. :) Szerintem fűtés lesz.
Előzmény: esj1978 (54046)
bano1 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54050
Ha nem meleg víz folyik, akkor ez lehet a csöpögés oka.
Előzmény: Latya (K.L.) (54049)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54049
Vagy a csomagtér szélvédő alatti teknőjének oldalsó levezetése eldugult, áll benne a víz, és az utastérbe folyik ahogy lötyög a víz benne.
bano1 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54048

Ha a fűtőtestből csöpög a lé, akkor csak a légtelenítő csaphoz tertó gumicső ereszthet (ha még a zöld, szövetburkolatú cső, akkor csereérett. Tesztelni úgy tudod, hogy kinyitod a fűtéscsapot és vársz, ha meleg lé csöpög, akkor itt a hiba, ha hideg, akkor simán elképzelhető egy szolíd ki beázás is. Előfordul (így eső után), hogy valamelyik tömítőgyűrű tizenhuszon év után feladja a harcot és beázásik az autó.

Köny Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54047

Gondolom a fűtés ereszti a vizet, valami cső megrepedt vagy a csatlakozásnál ereszt.

Köny

esj1978 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54046

Sziasztok!

Valami csöpög a skodribol a gazpedal folott. Szoval egyenesen a szandimba. :) Ma reggel kezdodott, ugyhogy meg nem volt idom konzultalni szerelovel. Van valakinek valami otlete?

köszi,

Esj

bano1 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54045
Köfi! :o)
Előzmény: Dzso bácsi (54044)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54044

Hello

uhh, b.szki el is feledkeztem róla.

Megkeresem az oldalt, és rájuk fogok hívni, amint idöm engedi...

Előzmény: bano1 (54043)
bano1 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54043

Szia Zsolti!

Van valami infó a MAD huzatról? Válaszoltak egyáltalán?

Előzmény: Dzso bácsi (54038)
normanrls Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54042

Nem ertett a kocsijahoz csak megvette. Mutatta a motorteret es nem tudott mondani semmit sem a motorrol (vezermutengely?, weber tipus? ...), szoval egy csavart nem tudott meghuzni rajta.

Az AC-rol a nyomo oldali benzincsove leesett, ameddig a karbiban volt meg benzin addig ment, az ac meg locsolta a benzint a forro blokra...

Egyebkent mint kiderult 1600-os motorja volt, mondtak akik ismertek az elozo tulajt, O meg behazudta magat az 1400-esek koze.

Előzmény: JULES (54039)
JULES Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54041
Azokat is lehet, de én inkább a trapézok szilentjeire gondoltam...
Előzmény: Skodálatos (54015)
Latya (K.L.) Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54040
Bocs, picit off:
SZASZTOK!
Segítsetek már egy kicsit a forgalomból kivonás útvesztőjében.
Van egy skodrim, októberig műszakija. Hátulról jól belémentek. Megcsinálták, de 80-tól szét akar esni, meg van még néhány kínja, így vettem egy másikat.
A régit ki szeretném vonni a forgalomból, úgy, hogy a lehető legjobban jöjjek ki a dologból.
Az eddigi legjobb ajánlat A verzió:3-4 ezer Ft-ot fizetek, odaviszem a kocsit és kész, papírt kapok, intézhetem.
B verzió adok 25-öt, kivágom az alvázszámot, és kapok egy papírt, hogy a motor az enyém, és a gépet nem kell behozni. ( de basszus a motor most is az enyém, nehogy már a semmin valaki hasznot húzzon, meg mit csinálok a roncs többi részével)

Nincs valami jobb lehetőség, hogy kitermelem a szükséges dolgokat, a motor legálisan ( vagy esetleg feketén) az enyém, és a roncsot betolom a telepre?
Köszi a tanácsokat előre is!

JULES Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54039
Gragyulálok.

"En elore lattam, hogy szet fogja hajtani a kocsijat a fiatos. A lama meg felgyujtotta a kocsijat szlalom kozben."

Ezt hogyan sikerült?
Előzmény: normanrls (54032)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54038

Szasz Norm!

Beszíhetünk ám itt is-e.

Nincs yo hírem:

http://www.zrychlenie.sk/kalendar.html

évente egyszer rendezik meg. Egyébként ezen pályán is csak az idö volt az ellenfél, lezártak egy útszakaszt, "bedrótozták", oszt tojjad neki, a közönség meg a rajt mögül pislogott... Négyszáz méteren ez nagyon "látványos" volt, a höguta elöl menekülve még két óra elött indultam is csobbanni egy helyi tóba :-). Szal halványlila gözöm sincs a kategória idöeredményeiröl...

A cartriding meg elvileg csak szeptember elejére tervezi a köv. talit. Tervezi, azaz, nem biztos, hogy lex :-)

Előzmény: normanrls (54037)
normanrls Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54037

szia

Kiraly! Mikor lesz a kovetkezo? :)

Előzmény: Dzso bácsi (54036)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54036

Szeva Norm!

Gratula cimbi, szimpatikus idöket mentél, és örülök, hogy sikerült összerakni a motort...

Nálunk idehaza is simán kenterbe verted volna 400-on a társaságot. A mocik széria teljesítménye szerint osztották szét a kategóriákat, és EGYETLEN kimondott gyorsulásra épített autó sem volt jelen...

Előzmény: normanrls (54034)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.10 0 0 54035
Ám legyen!
Előzmény: DEM992 (54030)
normanrls Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54034

koszi

15-os ido az jo lenne :)

Előzmény: szilvi5 (54033)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54033

Na, akkor én is gratulálok az első helyhez! Ha meglesz a hengerfej és a szeleprugó is csinálva, akkor simán 15-ös időre számíthatsz.

Előzmény: normanrls (54032)
normanrls Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54032

Meglehet. Mindenesetre nagyon raereztem a dologra. 16.8-as idovel kezdtem, ezzel voltam 3. a kategoriaban. Aztan csinaltam egy 16.71-et, igy 2. lettem. Aztan csinalt a Suzu GTI egy 16.70-et. Igy 3. lettem. Csinaltam egy 16.60-at, megint 2. vagyok. Suzu 16.57-et futott. Utana, hogy ne legyek 3. idegbol csinaltam egy 16.42-et az utolso fel oraban. A futamok kozben meg allitgattunk szerelgettunk, hogy elohozzuk a rejtett tizedeket. Suzu mar nem tudott javitani. Kozben kiderult hogy az elso helyezett 15.97-tel egy Fiat 1.6-os, igy bar hiaba tettuk szova tobben, mivel bizonyitani nem lehetett (a rendezoseg meg szart az egeszre) nalunk maradt. Szerencsere volt aznap szlalom is. En elore lattam, hogy szet fogja hajtani a kocsijat a fiatos. A lama meg felgyujtotta a kocsijat szlalom kozben. Igy szerencsejere (tobben elvertek volna szerintem) dontokhoz mar nem tudott odaallni. Egyebkent a Suzu GTI-vel mentem az elso helyert a dontoben. A rajtot annyira elcsiptem, hogy Kowa eloszor azt hitte beugrottam ;) es 2kocsihosszal eldadaztam. Bar a fiatot is valoszinuleg egy jo rajttal elvertem volna.

Szoval kemeny nap volt, mar a helszinre valo lejutasunk is egy kesz kalandregeny volt. Nagyon akartam menni es az eddigi tapasztalatok is segitettek.

Előzmény: S135RR (54031)
S135RR Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54031

Gratulálok! Van köztük néhány komoly falat.

Kaposújlakon egyébként a hely szelleme is segíthetett. Két éve ott lettem második a kategóriámban (és égtem ropogósra az árnyék nélküli betonplaccon).

Előzmény: normanrls (54022)
DEM992 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54030
Nos igen, a szellőzés. Télen jobban fog párásodni a beltér, pont a lefalazás miatt.

perko:
Nálunk a fürdőszobában van neon. :-)
Előzmény: P_E_E_T (54027)
normanrls Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54029
Sok mulik a pilotan is. Ki mennyire erti es tudja hasznalni az autojat.
Előzmény: P_E_E_T (54023)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54028

Neon pl eszembe sem jutott.  Na, erről a rozsdáról beszélek:

Előzmény: perkó (54026)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54027
Úgy gondoltam, hogy az a szellőző arra szolgál, hogy a ventillátor által befújt légmennyiség autóból való kivezetésére szolgál. Amennyi bemegy, annyinak ki is kell menni valahol. Kipróbáltam előtte a szellőzést úgy, hogy leragasztottam a szellőzőket. Megnéztem, hogy ha felkapcsolom a ventilátort, a műszerfaltól mekkra távolsága érezhető még a légáram. Leragasztás nélkül kb 5 centivel messzebb lehetett érezni a légáramot, mint leragasztva. Kimegy az a levegő máshol. Azonkívül rengereg por rakódott le a szellőző környékén, és szerintem ott azért képes nedvesség is bejutni a c-oszlopba, (ami belülről gyárilag festetlen, védtelen)az meg nekem nem hiányzik, volt elég bajom a rozsdával így is. Szó sincs trendiségről, de a por és a nedvesség kiszorítása megéri nekem azt az 5 centit, szó sincs trendiségról perkó.
perkó Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54026
Pedig szerintem ez lesz a válasz.:)
Most ez a "trendi". Meg a neon, meg a spoiler.:)))
Előzmény: DEM992 (54025)
DEM992 Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54025
Miért falazod le te is a szellőzőt a C oszlopon? Mondjátok már meg, miért jó ez? (nem olyan választ várok, hogy mert így néz ki jól)
Előzmény: P_E_E_T (54024)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54024

Lassacskán, de azért haladgatok. Most épp itt tartok:

P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54023

Nem egy erőtlen lista! Gratulálok!

150LE Calibra csak ennyit tud?

Előzmény: normanrls (54022)
normanrls Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54022

Szombaton Kaposujlakon voltam. Elkentem szinte mindenkit akivel
csak indultam. Igazabol lerajtoltam mindenkit es nem ertek utol.

A videoknal talaljatok:

http://skodaklub.racingnet.hu/index.php?page=letoltes

Dodge_Ram_V8
Audi_A4_1.8Turbo
Renault_Thalia_1.4
Suzuki_Swift_1.3_GTI
Volkswagen_Golf_GTI
Opel_Calibra_2.0_16V_150Le

A kocsi is fejlesztve lett es megdontottem az idorekordomat par tizeddel.

Köny Creative Commons License 2006.07.08 0 0 54021

Ez itt a reklám helye, Skoda Rapid fórum:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9145518

Köny

Skodálatos Creative Commons License 2006.07.08 0 0 54020
Tudom Peti, a mostani szar alapokra nem merem "ráhelyezni" a kemény gátlókat, azért szeretném a felújítást.

Előzmény: szilvi5 (54018)
Skodálatos Creative Commons License 2006.07.08 0 0 54019
Azt már megbeszéltük Te huligán :) A hátsó lengőkar szilent fenn van a listán, az cserés, csak mivel szopóka a cseréje valszeg a munkadíjat is növelni fogja :/
De valamit valamiért.
Egyébként az első futó szilentjeire gondoltam,Jules is arra gondolt szerintem csak nem tudom pontosan melyikre :)
Mindenképpen ki lesz ütve a kocsi alól és ha már kinn van, akkor mindent amit lehet.
Előzmény: Csabálatos (54016)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 54018

És aztán utána atomonként kell összeraknod is: egy szén atom, két vas atom, három aluatom, stb... :-)))

Csabinak igaza van, de ha egyszer jó futóművet akarsz, akkor ez a te sorsod...

DEM992 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 54017
Huh, honnan ez a név? :-)
Csabálatos Creative Commons License 2006.07.08 0 0 54016
Szerintem nem azokra gondolt, hanem a lengőkar szilentekre. De ha azt is cseréltetni akarod, akkor atomjaira kell szedni a futót.
Előzmény: Skodálatos (54015)
Skodálatos Creative Commons License 2006.07.08 0 0 54015
JULES!
A szilenteket említetted, a stabilizátorban lévö szilentblokkra gondolsz?
Ha jól vagyok informálva akkor aból vannak szélsők és középsők, melyikre utaltál?
Előzmény: JULES (53990)
DEM992 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 54014
Valami Maruzsi neveű emberke is van a képen, csak nem jó autóban ül :-D
Köny Creative Commons License 2006.07.07 0 0 54013

Ne haragudj, hogy kijavítlak, de az karter és nem kartel.

Köny

Előzmény: kekbonusz (54011)
bano1 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 54012
KoBé-nál keress ilyet, nála 30.000 felszerelve. Ha mondod, hogy Skoda Orrmotor Funklub tag vagy, szerintem még kedvezményt is ad...
Előzmény: kekbonusz (54011)
kekbonusz Creative Commons License 2006.07.07 0 0 54011

Hello!

2002-es oktáviához keresek kartelvédőt. Azt hallottam valahol csinálják nem is drágán, talán 20-30eFt-ről hallottam. Ha tudtok velemit, kérlek írjatok ide: kekbonusz(kukac)kekbonusz.hu. Köszi előre is.

NNorbi Creative Commons License 2006.07.07 0 0 54010

sziasztok,

érdeklődök, hogy van-e valakinek 120-ashoz való kardánboxhoz "szabásmintája," esetleg beépített példány, amiről tudna nekem méreteket mondani?

nagyon köszi,

n

P_E_E_T Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54009

Üdv

Nagy kínom van. Vagyis remélem, nem olyan nagy.
Az autómból ki volt véve a váltó megtisztítási céllal. A lengőkarok nem voltak levéve róla. Az összes olaj ki lett facsarva belőle, és pár hétig olaj nélkül állt.
Most vissza került az autóba, és ha meglököm az autót oldalról, akkor hangos kopogást hallat, a difi pedig 3-4 mm-t mozog oldalirányba. Az autó még nem menetképes, motor nincs benne, menet közben nem tudom kipróbálni. Bár már fel van öntve olajjal, de még 1 m-t sem ment. Lehet, hogy csak azért hallani kopogást, mert még nem jutott el mindenhová az olaj, csak majd ha megyek vele. Természetes a difi oldalirányú mozgása?
A kuplung munkahenger helyén látszik egy nagy fogaskerék, meg annak a tövében egy öntvény kinézetű nem sima felületű valami. (a váltóhoz sajnos nem sokat értek) Ha megtolom az autót, az a nem sima felületű valami is fordul, nem csak a fogaskerék. Így kell történnie? Nekem az az öntvény valalmi kinézete inkább fix pozíciót sugall. De remélem, rosszul gondolom.
Amennyire a lengőkar felépítését ismerem, azt gondolom, hogy semmi sem fejthet ki oldalirányú nyomást a difire. Vagy csak azért kopog, mert még üres az autó, és nincs terhelés a kerekeken?
Segítsen aki tud pls!!!!

bano1 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54008
Mondjuk azon csodálkoznék, de lehet...
Előzmény: skoodri (54007)
skoodri Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54007
khmmm az az egész jó anyag teljesen ugyan az az anyag, amiből neked a coupe üléshuzata készült....
Előzmény: bano1 (54004)
bano1 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54006
Telefonszám: 06309 622 121, vagy Gyáli piac az utca felőli másdik sor középtájon. Több infót sajnos nem tudok.
Előzmény: Köny (54005)
Köny Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54005

Ezek szerint van magyarországi képviseletük? Meg tudnád adni a címet vagy telefonszámot?

Köszi!

Köny

Előzmény: bano1 (54004)
bano1 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54004

Itthon vettem, csak itthon aranyárban mérik, azért nyaggaotm Zsoltit, hátha a gyártónál olcsóbb valamivel. Csak viszonyításként, Octaviara itthon 34 ezer lenne egy garnitúra (márkakereskedésben 65 ezer körül vesztegetik), igaz teljesen úgy néz ki a beltér egy ilyen huzattal, mintha a kocsi saját kárpitja lenne.

Skoodri 20-ért varratott Rapid huzatot egész jó anyagból. Én a Coupéhoz ennyiért vettem a képen láthatót, igaz nem boltban. Ha 25 környékén hozzá lehetne jutni egy ilyen garnitúrához kintről, biztosan csak ilyet vennék az Octaviba. Mondjuk ennek egylőre anyagi akadályai vannak, de mire jön a rosszidő mindenképpen kell valami megoldás a könnyen koszolódó kárpit megóvására. Legrosszabb esetben egy kinnyai turbo feliratú, lángnyelves trikóhuzat valamelyik gazdaságos áruházból...

Áááá ezt én mondtam???!!! :-O

Előzmény: Köny (54000)
skoodri Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54003
Az én huztaomról a Skodaklub.hu -n a képeimnél (Raptor) találsz egy fotót.  
Előzmény: skoodri (54002)
skoodri Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54002

Sziasztok!

Nos megnéztem, nekem Soroksáron varrták z üléshuzatot. Ha jól néztem a térképen, akkor a Templom utcában. Ez egy nagyon nagy hely, érdemes csináltatni náluk. Nekem még 1x mondom benne volt a sablonozás is a 20 ezerben, és még egy kalaptartó takaró is. 1 napra hagytam ott a kocsit. Nagyon nagyon meg voltam velük elégedve.

Köny Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54001

Mail ment.

Köszi!

Köny

Előzmény: Dzso bácsi (53999)
Köny Creative Commons License 2006.07.06 0 0 54000

Szép!

Angolul írtál nekik?

Előzmény: bano1 (53998)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53999

Hali!

Üléskárpittal még veszexem, bano1 kérésére sem írtak vissza, pedig a visszajelzés, hogy olvasták, megérkezet. Deflektor termi megoldható, rajtam ne múljon. Dobjá egy emilt a killerjoe kukac szm . sk-ra!

Az a bai, hogy én kibuheráltam a Rapid üléséket, helyette oanom van, amire nem kínálnak kárpitot (Mitsu Lancer, valamelik régi típus) szal még csak v-iszonyítási alapom sincs...

Előzmény: Köny (53996)
bano1 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53998
ülés Ilyen lett a Coupéban
Előzmény: bano1 (53997)
bano1 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53997

Ez kemény dió lesz! Na nem azért mert nehéz megcsinálni, hanem mert nem kapni ugyanolyan szövetet. Ha veszel elegendő szövetet, bárhol megvarrják neked a huzatot. Szerintem lehet, hogy összességében jobban jársz, ha körülnézel, hol mit, mennyiért lehet kapni és kiválasztod a nedek tetsző mintázatú szövetet, aztán megvarratod a huzatot.

Nekem a Coupéban a gyári üléskárpit kimélése végett MAD gyártmányú huzat van, mégpedig fekete fehér, az Octi RS üléskárpitjának anyagából (csak annyi az eltérés, hogy a fekete rész nem bőr, hanem Octi kárpitszövet) és telejsen jó. Ha viszem veteránvizsgára az autót, leveszem a huzatot és kész...

Itt nézz körül, van Rapidra való huzatuk is, az Octi szövetéből. Szerintem állati jól néz ki és (legalábbis a Coupéban) tökéletesen passzol. Többen kérdezték már, hogy hol huzattam át az üléseket, mert nem látszik, hogy csak egy huzat van rajta.

Előzmény: Köny (53996)
Köny Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53996

Dzsó bácsi, nem tudsz gyári huzattal megegyező Rapid üléshuzatról? A másik dolog, lehet, hogy kéne a Rapid deflektor. Megoldható?

Köszi!

Köny

Előzmény: Dzso bácsi (53992)
Skodálatos Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53995
Erről szó se volt, Te hózentróger! :)
Mazsi futója nagyon szép és alapos, de azért festegetni, meg rozsdamentes csavarokat stb. nem fogok, de amit lehet az csere ,ha már ki lesz ütve a kocsi alól a futó.
Hogy pontosan mi a rossz azt nem tudom, csak a tünetek zavaróak.
Az egyik bajom a "nagy" sebességnél (100 km/h felett) való kormányrázás, pedig nemrég volt centirozva az első két kerék, elvileg nem is ütnek, a súlyok is megvannak, sztem ez gömbfej gyanús.
A másik bajom hogy imbolygós az eleje, el akar mászni, érzem hogy nem stabil.
A harmadik és legfőbb bajom hogy nagyon felüt az eleje, főleg jobb oldalon, az kisgumi csöcs is csórikám teljesen szét van esve.
Ha gyorsan megyek át egy bukanón vagy fekvőhekuson akkor felüt, ha lassan ha akkor meg lebólint az autó eleje és csónakot meghazudtoló módon billeg 2-3at míg beáll újra egyenesbe.
Előzmény: Csabálatos (53991)
Skodálatos Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53994
Köszi!
Szóval szilentblokk...ebben egyetértünk, már mint ami elhasználodott az cserés, csak nem tudom pontosan mik azok :)
Előzmény: JULES (53990)
bano1 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53993

Oké köszi előre is!

Előzmény: Dzso bácsi (53992)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53992

Szeva Zoli!

Tennap ünnep volt nálunk, így csak ma írtam a gyártónak. Ha nem reagálnak a 7en, akkor jövö 7en hívom a forgalmazót!

Addig is üdv, Zsolti

Előzmény: bano1 (53976)
Csabálatos Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53991
Szerintem sem kell neked olyan szintű felújítást végezned, mint Mazsika. Ő fanatikus! :) Pont elég annyi, amennyit írtál! Teló, függőcsapszeg, gömbfej, gumibakok. Esetleg meg lehet nézni a kormánygépedet, bár az nálad űberjó szerintem. :) Esetleg kerákagy csapágy, de lehet, hogy azt sem kell.
Előzmény: Skodálatos (53989)
JULES Creative Commons License 2006.07.06 0 0 53990
Ha komplett felújítást csinálsz, akkor még a szilentblokkokat is lehet cserélni...
(én csak azt cserélném ami tönkrement...)
Előzmény: Skodálatos (53989)
Skodálatos Creative Commons License 2006.07.05 0 0 53989
Szia JULES!

Az lenne a kérdésem hogy szerinted mi az ami elmaradhatatlanul felújitandó egy első futó rekonstrukció alatt?
Függőcsapszegek, gömbfejek, azok a kis gumibakok ( az egyik totálkáros, felütött az autó jobb eleje egy párszor), 2 lengéscsillapitó már benne van a pakliban.

JULES Creative Commons License 2006.07.05 0 0 53988
"Akkor elviszem gépműhelybe."

A csapokat is vidd, hogy tudják mihez illeszteni...

"Gondolom a tökéletes az lenne ha a hajtókarokat egyenesbe is rakatnám."

Passz, én nem csináltattam...

Előzmény: dobbs (53987)
dobbs Creative Commons License 2006.07.05 0 0 53987

Köszönöm a kimerítő választ. Szóval dörzsárazni kell. Természetesen négy darabot fogok venni, egyet egész egyszerűen azért vettem mert nem tudtak visszaadni a boltban:) A minőséget meg azért kérdeztem mert ez az új persely olyan mintha nem is bronz lenne, hanem valami aluminium bevonva. Az olaj csatornája meg észrevehetően alacsonyabb mint a réginek. De majd kérdezősködök máshol is és összehasonlítom őket. Akkor elviszem gépműhelybe. Gondolom a tökéletes az lenne ha a hajtókarokat egyenesbe is rakatnám.

Üdv 

Előzmény: JULES (53986)
JULES Creative Commons License 2006.07.05 0 0 53986
"A megoldás annyi lenne hogy kicserélem a bronz perselyeket??"

Igen.

"Megúszom ezt gépműhely nélkül?"

Nem valószínű (jobb, ha ott csináltatod).

"Vettem egy ilyen bronz perselyt kemény 230 forintért,"

Miért nem 4 db-ot. Ha már csinálod, akkor érdemes mind a négyet cserélni, mert annál nincs idegesítőbb, ha felújítasz egy blokkot és rövid időn belül csapszeges lesz, mert nem szántál rá még pár ezer forintot...

"kb 0,3 mm-errel vastagabb a fala mint az eredetinek, elég passzentos lesz ahogy elnézem."

Ha berakod és nem csinálsz vele semmit, akkor csapszeg bele sem fog férni...

"Van ebből gagyi minőség??"

Nem hinném (de még a legegyszerűbb alkatrészből is lehet selejtet kifogni).

"Mire kell itt vigyázni? Hogy üssem bele? Mi biztosítja a perselyt elfordulás ellen?"

A perselyen lévő lyuk a hajtókaron lévő lyukhoz kerüljön öszzerakáskor. A perselyt fel kell dörzsárazni (a csapszeghez illeszteni), úgy hogy a furat merőleges legyen a hajtókarra. Na ez nem fog menni otthon (nem lehetetlen, de pár próbálkozás után én is gépműhelybe vittem).

"Mit kérdezzek még? :)"

Pl. ezeket:
Mennyibe kerül, ha gépműhelyben csináltatom?

2300Ft volt a 4db

Megéri-e ezen spórolni?

Nem.

Előzmény: dobbs (53982)
JULES Creative Commons License 2006.07.05 0 0 53985
"ne nyúljon meg a szövet és fesledjen fel a varrásnál"

Ez nem olyan. Amikor megláttam, hogy miből lesz a hátulja, akkor én is másik anyagból akartam kérni, aztán fogott egy tenyérnyi darabot, középen bevágta ollóval és a kezembenyomta, hogy a vágott résznél húzzam szét. Elég erősen húztam, de nem nyúlt és nem is szakadt tobább...
Előzmény: bano1 (53979)
mayflower36 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53984
Ez engem is érdekelne, közérdekűvé tehetnéd az infót! :)
Most teljes anyagi gatyásodásom van mivel Rapid mocija óriás generálon esik át és így iszonyú pénzösszeget felemésztett, félek idén aksznizásra nem fog jutni zsé....de azért egyszer lehet huzatot raknék és akor érdekelne :) Meg akkor Székesfehérváron majd meglesném a huzatod :)
Előzmény: Köny (53983)
Köny Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53983

Szia!

A Rapidra nekem is kéne. El tudnád mondani, hogy hol van ez a hely?

Ezek szerint már van sablonjuk a tiéd után? Találtál a gyárihoz hasonló mintázatú huzatot?

Köszi!

Köny

Előzmény: skoodri (53981)
dobbs Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53982
Sziasztok,

Ismét megakadtam kicsit a favi motor építéssel, így kérdeznék is a tapasztaltaktól.
A hajtókarokat kivéve, az egyik bronz persely a képen látható módon helyezkedett el.
Tehát kicsit kicsúszva a hajtókarból, pereme kissé hegyesre "esztergálva" a dugattyú furata által. A megoldás annyi lenne hogy kicserélem a bronz perselyeket?? Megúszom ezt gépműhely nélkül? Vettem egy ilyen bronz perselyt kemény 230 forintért, kb 0,3 mm-errel vastagabb a fala mint az eredetinek, elég passzentos lesz ahogy elnézem.
Van ebből gagyi minőség?? Mire kell itt vigyázni? Hogy üssem bele? Mi biztosítja a perselyt elfordulás ellen? Mit kérdezzek még? :)
Előre is köszi.

skoodri Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53981

Sziasztok!

Látom az üléshuzat a téma. Nos én is csináltattam a rapidra tavaly üléshuzatot. Hogy melyik kocsi anyagából volt szerintem tök mindegy. Ugyan is, az a lényeg, hogy olyan anyagból kell csináltatni, ami szivaccsal laminált hátuljú. Ez nem nyúlik, sokáig megtartja a formáját nagyon, nagyon strapabíró. Ilyen anyagból készül az összes új kocsi üléskárpitja. Nekem a Rapidra, mivel nem volt nekeik készen ezért még sablonoztatni is kellett, így egy napra ott kellett hagyni a kocsit, és cakk pakk 20 ezer Ftvolt. Igaz, nekem kellett felhúzni, ami jó kis tornaóra volt, de megérte... :-) Az, meg hogy milyen színekből lehet összeválogatni a helyszínen kiderül. Van 2 oszlopnyi anyagminta oszloponként kb 1 m magasak :-) Tuti találsz belőle megfelelőt :-)))

Sajnos pontos címet nem tudok, de el tudom magyarázni, merre van.  

skodalover Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53980

Szia!

Vedd meg ezt és a probléma megoldva! Az eredeti szépen elcsomagolva, ezt meg lehet nyúzni! :-)

bano1 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53979

Nem rossz ár, de az a baj, hogy - ha jól látom a képeiden - az ülés hátán ez a borzasztó nyúlós műszálas szövet van. Ez nagyon nem tetszik benne. Már vagy öt helyen kérdeztem, de majdnem mindenhol azt mondják, hogy ha legyártják nekem a Skoda szövetéből, nem fogom tudni felhúzni, mert nem nyúlik az anyag.

Dehát pont az lenne a lényeg, hogy ha egyszer feltettem, ne nyúljon meg a szövet és fesledjen fel a varrásnál.

Na meg persze az sem hátrány, ha nem ordít a huzatról, hogy nem a gyári kárpit.

Előzmény: JULES (53978)
JULES Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53978
Előzmény: JULES (53977)
JULES Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53977
XIII. Csuka utcában ilyet csinálnak...
Nekem a 120-asra peugeot anyagból 13eFt volt a 4 ülés...
Előzmény: bano1 (53976)
bano1 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53976

Hát, hát nem figyelsz... :o))) Épp olyat szeretnék! :o)))

Zsolti

Légyszi kérdezz rá az árra a kedvemért, hogy Octavia I (Tour) Elegance gyári minőségű szövetkárpit mennyibe fájna fekete/bézs kombinációban minden csicsa nélkül.

Előre is köszi!

Előzmény: JULES (53974)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53975
Tehát?
Mit tegyek, mire gondoltál?
Előzmény: bano1 (53973)
JULES Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53974
Gyári kárpittal közel azonos minőségben felhuzatozott ülés nem jó?
Előzmény: bano1 (53973)
bano1 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53973

Oks. Lebuktam. Igen,tudom, hogy van magyar kontakt, de kiváncsi lennék mennyibe kerül a gyártónál rendelt huzat. Mivel nem olcsó a cucc egy pár ezres megtakarítás is számítana. Eddig arra jutottam, hogy a gyári üléskárpit anyagából varrott huzat Márkakereskedőnél olyan 60-70 ezer között van, magyar nagykereskedő kiskerára 34 ezer. Jó volna még faragni az árból, mert különben vagy koszoljuk az üléseket, vagy kínaipiaci bóvlit kell az autóba rakni.

A hengerfej köszöni szépen, jól van, egylőre a polcomon pihen. A lesántulásom miatt felgyűlt munkahalmazt még mostanra sikerült nagyjából ledolgozni, de ez csak az egyik baj. A táppénz sajnos kevesebb mint a fizu, így anyagilag is padlón vagyunk. Ráadásul a nejemnek pedagógusként augusztusra nincs munkaszerződése, így fizetést sem kap. Egyelőre nagyon tűnik, hogy a hengerfejprojektre szeptemberig nem lesz keret. Egylőre utánaérdeklődtem, hogy a hengerfej síkba húzva, szepelfészkek bemarva, Az egész szépen megpucolgatva és összerakva kb 20-25 között lesz olajjal együtt, úgyhogy egyelőre várat magára. SAJNOS!

Előzmény: Dzso bácsi (53969)
JULES Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53972
HF tömítés, termosztát, bugyogás, forralás témát most eléggé megszenvedtem...
Eredmény:
3db HF tömítés és megszámlálhatatlan darab különböző tipusú termosztát csere után most a motort cseréltetem (szabad időm nincs, az autó meg kellene: berakatok egy favi motort). A hüvelyek hézagolása jó volt és a HF is síkban volt (tömítés cserénél leellenőríztük).
A bugyogás, utána melegedés és végül a forralás a HF tömítés csere előjele volt. Én erre következtetésre jutottam:
ha bugyog, az nem jó.
Valószínűleg a nagy kompresszió, a vashengerfej a blokktól eltérő hőtágulásával és a jobban melegedő 4-es henger miatt a 120-as blokk ennyit nem bír...
Előzmény: Dzso bácsi (53961)
S110RNándi Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53971
Naugye .
Előzmény: Dzso bácsi (53969)
S110RNándi Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53970
Bánó ,szerintem ide magyarul is írhatsz nyugodtan .
Előzmény: bano1 (53967)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53969

Szasz Zoli!

Termi, seggítek, amiben csak tok. HF rendben? Mikor kerül beavatásra a Coupéban?

Megnéztem egyébként a MAD oldalát, van magyar kapcsolattartás is:

tel. : 06309 622 121
fax: 00421 47 562 5376

mad.sr@madsr.sk

gondolom, ilyenmód beszélni/érteni is a magyar... Bár Rimaszombati a cég, ami eléggé nem Felvidék... Ha úgy látod helyesnek, felvehetem én is velük a kapcsolatot - így gondolom occsóbb lenne az egész...

Előzmény: bano1 (53965)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53968
Sajnos az ápolók nem engedik, hogy ilyen pszichiátriai szaklapokat olvassak! :-)
Előzmény: S135RR (53966)
bano1 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53967
Nemcsak, de főleg és leginkább... Egyébként én erre a MAD-ra gondoltam...
Előzmény: S135RR (53966)
S135RR Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53966
Én eddig azt hittem, hogy a MAD egy újság. Méghozzá olyan, amiről el tudom képzelni, hogy Peti (is) szívesen forgat. :)))
Előzmény: bano1 (53965)
bano1 Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53965

Szia Zsolti!

Igaz nem nekem, de ha már felajánlottad a segítségedet alkatzrészbeszerzés ügyében én is kérnék tőled valami hasonlót. MAD (szlovák gyártmány) üléshuzatot szeretnék az Octiba, de nem tudok szlovákul... Ha tudsz segíteni, mélben leírom a részleteket.

Előzmény: Dzso bácsi (53964)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53964

Könny!

Gratula, és sok sikert az életben tartásához! Engedélyezik a jobbos kocsit Magyarországon? Igaz, idehaza láttam egy Coupe-t, ami szintén jobbos, és közlekedett... Ha Komáromban esetleg nem járnál sikerrel, én szívesen segítek idehaza a beszerzésben. Vannak már efféle tapasztalataim :-))))))

Tsyl!

Az a gond, hogy ez a jelenség nem egészséges/normális. Jobb esetben csak simán levegös maradt a rendszer, de én már hallottam olyanról is, hogy a hüvelykiállás nem lett rendesen beállítva (síkolás - forralás után állítólag szükséges), és biza továbbra is zabálni fogja a tömítést, és forralni fogja a vizet. Lehet, nálam a sok leeresztés/feltöltés miatt a sok piszok eltömítette a rést, vagy nem tom... De most jónak tünik, lekopogom, így nem foglalkozom vele. A motorom meg nyár végével úgyis meglesz megint bontva...

Viszont, ha síkolva volt a HF-d (nem tom mennyit), és megnövekedett a kompressziód, akkor lehet, hogy nem fogja kopogás vagy csörgésmentesen bírni a motor ugyanazt az elögyujtást. A strobis beállítás arra jó, hogy megállapítsd, hány fokon is van most az elögyújtásod. Én az enyémet fullra síkolt HF mellett nem tudom, egyszerüen fülre állítottam be: alapjáraton egyenletes legyen a járás, ne morogjon, ne fulladjon, ne kapkodjon, ne hallasson a kipuffba ilyen halk mély beledurrogás. Ha ez megvolt, akkor meleg motornál, leállítás után azonnali indítással gázadás nélkül be kell röffennie a motornak. Az nem gond /nekem/, ha kicsit nehezen veszi fel az alapjáratot, a lényeg, hogy induljon be. A legnehezebb ezt a konfigot összehangolni azzal, hogy kis gázra haladás közben 1500 - 2500 között ne csörögjenek be a szelepek... (igaz, ehhez pöpecre állított karbi kell: nálam kicsit magas az alapjárat, de szándékosan: 10 fok alatt is: szivatóval indítítózok, visszaengedem pár másodperc után, és azonnal van alapjárat)

tsyl Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53963
Köszi Dzso bácsi! Már kezdtem megijedni, hogy csak nálam fordult elő ilyen jelenség. Megpróbálom ezt a folyadék lengedéses módszert, hátha tényleg beválik. A gyújtással kapcsolatban annyit még, hogy 3 napja én tettem bele új kalapácsot kondival, mert nagyon szét volt már égve a régi ami benne volt. Annak rendje-módja szerint kb. 7 fokra be van állítva (igaz csak lámpás módszerrel). A fogyasztásom nagyon szépen beállt, most a hétvégén megtett több mint 500 km ezt bizonyította. Gondoltam egy stroboszkópos beállításra is, de erről is megoszlanak a vélemények.
Köny Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53962

Köszi Dzso bácsi!

Ma megkérdezem Komárnoban, hátha ott is kapható.

Igen, szombat óta egy RiC gazdája vagyok, elég különleges a gép, még én is szokom. Eddig az angol utakat rótta, így jobbkormányos, emiatt is szokatlan egy kicsit.

Üdv.

Köny

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53961

Szevasztok!

Könny!

A légterelöket (felénk deflektor) Dunaszerdahelyen rendeltem egy kis boltban. Lengyel gyártmány, de passzolós. Ezeddig cca 4-5 Rapidra vittem, senki sem panaszkodott. Ha jól emléxem, legutoljára 1300 szlovák píz alatt volt az ára, tehát yo drága... Komolyan RiC-ed van? Ejjha!

S135 RR, és Szilvi 5!

:-) Hülék vagytok, mint mindig...

Tsyl!

Nekem is volt HF tömítés vetemedés/csere, és nekem is beraktak egy békát a vízrendszerbe utána. Próbáltam én is többször légteleníteni a rendszert, de a béku csak bent maradt (leállítás után böfögés). Fokozom a dolgot, volt, hogy még a vizet is megforralta, teljesen normális használat mellet, eccerüen nem nyitott ki a termosztat (új, volt cserélve) - pedig elötte rendesen müködött. Feltöltöttem a kinyomott forró vízzel a rendszert, b.sztam rá légteleníteni, indítottam, és mentem tovább. A fene todja, mi lehet a gond, mert pár hete eccercsak abbahagyta. Sem böfögés, sem forralás. Víz sem fogy... Igaz, szétkaptuk a mocit, és vagy négyszer engedtük le/töltöttük fel a rendszert. Tanács: ha van kedved, engedd le a vizet, majd naaaaaaaaaaooooooon lassan csurgasd vissza: nyitott fütés és nyitott légtelenítöcsap mellett. Majd légteleníts, és bízz a szebb idökben. Kompresszió: ha síkolt a HF-böl, és nem állította utána a gyújtást, akkor simán meglehet, hogy lustább lesz a géped. Söt, ki merem jelenteni, hogy a síkolás magában inkább csak megfogja a motort, nyomatékosabbnak fog bár tünni, de felpörögni nem akar majd...

S135RR Creative Commons License 2006.07.04 0 0 53960

Síklakó, kérlek! Síklakó...

CSak egy maradhat!

Ja, megcsináltam az OFF kétkerekűre a forgalmi vizsgát ma. :))) 

Kisbiciklis pótkerekeket meg bármikor szerelek rá. ;)))

Na, mének a pusztába alunni. Kanyarintok bicskáva' egy dunnyát.

Azaz, mögyök löfeküdni.

Előzmény: szilvi5 (53957)
tsyl Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53959
Hát én ízig-vérig alföldi vagyok és kis falunkban több tán a póznákon gólya mint a háziszárnyas az udvarokon, de ezek a nagymadarak sem a régiek már. kéményen is csak azért álldogálnak néha, hogy a Forma-1 vagy a foci vb eredményeket kifüleljék...:))
Előzmény: szilvi5 (53957)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53958

Ok legyőztél, de csak miután szerelsz rá oldalra két kitámasztókereket, akkor egy kategóriába kerülünk! :-)))

Előzmény: daVeFR (53955)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53957
Bár nem vagyok alföldi gyerek mint Dave,  de szerintem a béka ellen a legjobb megoldás egy gólya! :-)))
Előzmény: tsyl (53956)
tsyl Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53956
Sziasztok! A napokban kaptam vissza a skodrit a hf tömítés átszakadása(égése) miatt. Kicsit lesíkolták, de repedés a szerelő szerint nem lett (2-3-as résznél folyt be a lötty) és bár így is kicsit megviselt a szerelés ára, de legalább újra itt az autó. A kérdésem az lenne, hogy miért van az, hogy mióta kicserélték a hf tömítést , hosszabb út után a kiegyenlítőtartályból olyan hangok törnek elő, mint ha egy óriás béka "böfögne" benne. Gluggy-gluggy-gluggy. Tény és való, hogy nem kevés buborék jött ki a légtelenítő csapocskán, de most már szépen folyamatosan csurog a lé. És ilyen jelenség ezelőtt nem volt. Jobban mondva akkor "gluggy-gluggyolt" a tartály,mikor előjött a hf tömítés probléma. De akkor már hátul nagyon ködösített a gép. Most normális minden (bár úgy érzem, mintha kicsit lustább lenne az autó főleg 2-es, 3-asban, annak ellenére, hogy a szerelő büszkén újságolta, hogy jobb lett a kompresszió is a motorban). Szóval ha valakinek van valami elképzelése erről a jelenségről, nagyon megnyugtató lenne a jelenég körvonalazása:) Köszi szépen előre is!
daVeFR Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53955

Nem, én nem fogok ennyit menni, mert kicsi vagyok, oktalan és ügyetlen. De Raptort lenyomom, mint Süsü a cölöpöt, pedig ez fele annyi ccm és egy széria sporttúrázó. :)

Na, komolyra fordítva a szót, az a lényeg, hogy így nem kell a Skodában havonta váltót cserélni, mert a g-ket átélem másutt. Szívocsonk ügyben majd lehet, hogy zaklatlak még.

S135RR (a lusta)

Előzmény: szilvi5 (53945)
Köny Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53954

Dzso bácsi, a Rapidodra a légterelőket az ajtón honnan vetted? Komarnoi Mix Shop? Én is szeretnék az RiC-re, azért kérdezem.

Köszi!

Köny

Előzmény: Dzso bácsi (53940)
bandura130 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53953
Az a baj, hogy ehhez kicsi a garázs! :)
Előzmény: szilvi5 (53952)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53952
Jaaa!? Pedig versenyautónál nem szokás tolatni, ott erős gáz plusz kézifék az elvárt megoldás parkoláskor... :-)))
Előzmény: bandura130 (53950)
bandura130 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53951
Akkor inkább utángyártott Manta tükör, az kapható krómozottban is, csak a talpa sikerült érdekesre. Nem is drága, 4-5ezer pénzért új is kapható, én a használtat drágábban vettem.
Előzmény: JULES (53949)
bandura130 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53950
Én megbolondulnék jobbos tükör nélkül. Mind3 tükröt gyakran használom, inkább nézek azokba, minthogy forgolódjak a kagylóban. :) Tolatni is kizárólag tükörből szoktam, látom a kocsi oldalát végig. A jobbos főleg akkor jön jól, amikor padka mellé állok. A gyári (gömbölyűbb fajta) tükröket nagyon szerettem, de meglepő módon a Manta tükörben is egész sokat látok, még a jobbosban is, talán a gyári domború, zöldes árnyalatú tükörnek köszönhetően.
Előzmény: szilvi5 (53947)
JULES Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53949
A bogárnak szép tükre van, lehet is kapni, de a felfogatással bajban leszel (az ajtó lemezére belülről van felhegesztve egy nagy anya...). Nekem a bogáron dacia tükör volt a jobb oldalon, az is elfogadható volt, de azt nem tudom, hogy hol fogsz olyat találni...
Előzmény: esj1978 (53948)
esj1978 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53948

Skodámon én nem is használom szinte a jobb tükröt.

En is keveset, de azert neha jol jon savvaltasnal, lehuzodasnal... Azert sajnalnam leszedni, csak mert mas, mint a bal. Majd talalunk valamit ra...

Előzmény: szilvi5 (53947)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53947

Oké zsoké, de szerintem Skoda típusú jobbos króm tükröt nem fogsz találni.

Amúgy Skodámon én nem is használom szinte a jobb tükröt. Másik autómnál vontatásnál meg csak arra használom, hogy szűkebb úton a tréler ne menjen le a padkára...

Előzmény: esj1978 (53944)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53946

Én is jól elterveztem, hogy összehozom az ismerőseim köréből az összes sárga autót és csinálunk pár fényképet.

Akikről tudok hogy sárga autójuk van: Dave, L.Zozee, Cs.Dani, (egyefene Lala is) és az én Kamillám.

Előzmény: Dzso bácsi (53943)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53945
Jól értem, hogy te két keréken fogsz 11,8-at menni? Ilyen gyengusz motorod van? :-)
Előzmény: daVeFR (53942)
esj1978 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53944

"Erre is van megoldás, le kell krómoztatni a Golf tükröket! :-)"

de hat a forma... a stilus... az smafu?...

Előzmény: szilvi5 (53932)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53943

Hal Pítör!

Dehogy vásárlom én össze a kocsikat, söt, senkit sem hítvam meg oda parkolni. Így jött ki, hamar kinyíltak a szemeim, be is fényképeztem még izibe.

Sztem Normi sem jön el erre a rendzevényre, számára sincs oan közel... Egyenlöre csak ki fogom szimatolni a tényállást.

Előzmény: szilvi5 (53941)
daVeFR Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53942
Peti! Találtam végre adatokat a Fekete Lo(vag)hoz. Az új járművem 400m-es hivatalos ideje 11.8s. Jók ezek a CV karbik! ;)
Előzmény: szilvi5 (53941)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53941

Szerintem nem kellene összevásárolnod a környék összes fehér Skodáját, akkor lenne hely a parkolóban másoknak is! :-)))

Én biztos nem megyek ki erre a Szlovákiai versenyre,  nem fér bele sajnos, hiszen ebben a hónapban több távoli helyszín is lesz a magyar bajnokságban...

Viszont lesz akinek drukkolok, hajrá Normi!

Előzmény: Dzso bácsi (53940)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.07.03 0 0 53940

Csösztök!

Hát én úgy vagyok vele, hogy killátogatok majd a 7végén arra tuning bigyóra, és megsasolom a fejleményeket. Ezé gond, hogy nem lehet semminek sem utánaérdeklödni elöre. Normi, Nálad pont az 50 KW-ra fogok rákérdezni, hogy akkor az még elsö kategória-e.

A 7végén a sz.r idö miatt unatkoztam volna, hogy elfoglaljam magam, egy kicsit megdolgoztam a Skodi felületét. Szerintetek sikerült elérnem vele valamit?

Vasárnap reggel meg mikor startoltam volna ki a parkolóból (tovább "unatkozni" a Rapid karos szériáján) eme látvány fogadott. Ilyen sztem még véletlenül sem jöhet össze, 6 Skodi (nem VW Škoda), amiböl szinte mind fehér... Tyü :-)

Előzmény: szilvi5 (53939)
szilvi5 Creative Commons License 2006.07.01 0 0 53939

Akkor én most melyik kategóriába nevezzek? Gyári 52LE=38kW... :-)))

A főszponzor GX team ismerős, övék az ezüst színű Saxo, nemde?

Előzmény: normanrls (53934)
normanrls Creative Commons License 2006.07.01 0 0 53938
Egy probat csinalok vele.
Előzmény: bedrecs (53937)
bedrecs Creative Commons License 2006.07.01 0 0 53937

Normi:

Érdekel még az eletromos AC? Itt porosodik nálam mióta szétszedtem a Favimat, de azért hagytam benne üzemanyagot, nehogy kiszáradjon a membránja. Szerintem pont jó lenne neked, elég sokat szállít, nekem a fékszervó felett volt,és még onnan is könnyedén felszívta a benyát. Mitsubishi márkájú, egy kisbuszban volt eredetileg. Ja és gratula a kupához. Meg asszem még megvan az a takarólemez, amivel "ledugóztam" az eredeti AC helyét a blokk oldalán.

Előzmény: normanrls (53934)
bedrecs Creative Commons License 2006.07.01 0 0 53936

Sziasztok!

Eladó:

"c" himbasor, tengellyel együtt kompletten:4 ezer Ft

280-as favi tengely:8 ezer FT

190-es Sachs kuplungszerk. ajándék tárcsával, alig futott, kb. 3 hónaposan:5 ezer Ft

favi hf. síkolt, felújított, hibátlan:9 ezer Ft

30/49kilenc 204hat

raklo Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53935

sziasztok!

lenne egypár /2db/ skoda feliciához első lengéscsillapító lipgastech a márkája zsír új,gázos...20eft/pár...

némi alku lehetséges...

renczyke@freemail.hu

normanrls Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53934
Hat elegge erdekesen hangzik a kategoria besorolas kw alapjan. Ha a gyari adat alapjan kell nevezni akkor ok. De ha a tenyleges adatot nezzuk, nem tudom hogy gondoljak a kivitelezest. Onbevallas alapjan? erdekes. Szerintem az elso variacio kivitelezheto, ellenorzes szempontjabol. Bar a hatosag is tud erdekes fals teljesitmeny adatokat a forgalmiba irni. Pont 50kw van a forgalmiban, ami nem igaz mert gyarilag 781.135 karbival katalizatorral 42kw.
Előzmény: Dzso bácsi (53928)
normanrls Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53933

Az lehet hogy igy van, de ha nagyon pattogok, akkor elkerik a mubizonylatot az ulesrol, megnezeik a peres gumikat, belekotnek a hatso sarfogo gumi hianyaba, a muanyag geptetobe...

szilvi5 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53932
Erre is van megoldás, le kell krómoztatni a Golf tükröket! :-)
Előzmény: esj1978 (53929)
JULES Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53931
Az más, én az újabb műanyag lapátokra gondoltam...
Előzmény: esj1978 (53929)
JULES Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53930
:-O
Tudtommal az ülések számát ideiglenesen szabad csökkenteni...
Előzmény: normanrls (53920)
esj1978 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53929

Hali!

Köszi szepen, de sajnos ez nem illene ra. Az en skodrim 1980-as evjarat, es a tukre, lokharitoja, stb. krom.

esj

Előzmény: szilvi5 (53913)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53928

http://www.tuningklub.sk/_tks_item.php?idpr=1&idc=7&idi=547

Szombaton lesz termíszetesen a fö attrakcijó. (ezé gondolom, felejtös a ríszedrö)

Ami a sprintet illeti:

E -- 50kW-ig
D -- 51-80kW
C -- 81-110kW
B -- 111-150kW
A -- 151-180kW
A+ -- 180kW felett

Hubice pedig cca 23 km-re van Dunaszerdahelytöl, és kimondottan sz.r út vezet oda /amilyen Nagymegyertöl a 6árig vitt titeket szombaton/

Hehe, a Te Favid szérijában a legelsö, egyébként meg a második kategóriába kerülne, amiben sztem esélytelen lennél. No ennek fogok utánanézni, hogy akkor most hogyé is veszik a besorolásokat. Telefszám, kontakt nincs, ezé nem tok most rákérdezni. Ja Kowa-nak meg üzenem, hogy dB drag is lex - szombaton.

Előzmény: normanrls (53927)
normanrls Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53927

Raerni nem erek ra. Az idot kell ugy beosztani meg szervezni, hogy a fontos dolgokra maradjon ido. :)

Penzem sincs sok. Amugy Hringes esemenyen (azt is lehet olcsoba) kivul a tobbi esemenyen valo reszvetel fillerekbol kijon.

Előzmény: S135RR (53924)
normanrls Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53926
szombat vagy vasarnap?
Előzmény: Dzso bácsi (53925)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.30 0 0 53925

Norm!

Aztat meg mán csak naon csendben súgom meg, hogy jövö hét végén meg 400 m-es sprintverseny lesz Hubicén (Gombán), ami még a köv. betervezett akciótól is közelebb van. Kimegyek, megsasolom a felhozatalt, és ki todja, lehet majd legközelebb itt is otkatni :-)))

Előzmény: normanrls (53923)
S135RR Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53924

Híííínnnye, de ráérsz! (Meg sok pízed lehet) ;)

Amúgy jól teszed, szerintem.

Előzmény: normanrls (53923)
normanrls Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53923
El vagy maradva en mar tavaly mentem a Hringen nyilt napon. Sot tavaly ota jarok Dunaszerdahelyre is versenyezni a gokart palyara. Es 2 het mulva megyek Dioszegre szlalomra. :)
Előzmény: S135RR (53922)
S135RR Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53922
Áááá, már úgyis kinőttem a "gyorsuló majom" korszakomból. Be kell nevezni egy nyílt pályanapra. Én már próbáltam autóval (Euroring) és motorral is (PannoniaRing). Na, az azért egészen más feeling. Legalábbis kifogásnak jó ez a szöveg, ha már így rámvertél. ;)
Előzmény: normanrls (53921)
normanrls Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53921
Felek tole az meg keves lesz neked, meg aztan addig is halad elore a vilag es nem fogok lassulni ;)
Előzmény: daVeFR (53908)
normanrls Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53920
A hataron hataror helyett rendorok voltak es penzt gyujtottek zsebbe azzal a cimszoval, hogy nincs a kocsiban hatso ules.
Előzmény: JULES (53912)
normanrls Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53919

hi

Tav 200m (szerintem tobb volt, mert javaban 3.ban mentem at a celon es Hringen eppen csak 3.ba teszem a cel elott), idok stabilan 10.5-10.6, az auto utolso pillanatban keszult el es nem lett tokeletes. Kisebb hibak meg vannak, amiket javitani kell. Szerintem 2-3tized meg bennemaradt a kocsiban, amit meg elohozok belole. Igazabol ellenfel szempontjabol 1500-ig volt a kategoria hatar. Viszont itt nem voltak csak gyorsulasra epitett autok, amelyeket traileren hoznak le, mert nincs forgalmi, rendszam, se uveg csak plexi, meg a hazautat se birna ki labon... szoval utcai autok voltak. Ellenfeleket nem neztem, mert kozoltek hogy elso idot mentem es a tobbiek 11feletti idoket tudtak. Igy csak az ora ellen mentem parat aztan elveztem a kozonseg arcan a dobbenetet ;)

Előzmény: Skodálatos (53915)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53918
Jól hangzik! :)
Előzmény: p44 (53883)
Kisbvb Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53917
Kétéltű Skoda! Szárazföldön és vizen egyaránt...:)
Előzmény: JULES (53916)
JULES Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53916
Viszont a Golf II-es tükrökkel, ha vízbe esel akkor a partra lehet evezni! ;o)
Amúgy a Skoda gyári tükör nekem nem tetszik, viszont nagy és jól használható (nekem a golf tükrök is jól beváltak, ezért is ajánlottam).
Előzmény: Kisbvb (53914)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53915
Gratulálok Normi!

Mesélj a versenyről, milyen autók ellen mentél és mennyi volt a legjobb időd?
Előzmény: normanrls (53906)
Kisbvb Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53914
Az eredeti skoda tükör is jól néz ki, az is állítható bellülről. Csak le kell tekerni az ablakot. Félautomata.
Előzmény: szilvi5 (53913)
szilvi5 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53913

Jól mondja Jules kollega, belülről állítható GOLF II tükör szépen mutat a Skodán is. Sőt  nekem éppen van egy eladó pár! :-)

Nézd meg a honlapomon a PIAC menüpont alatt! (alkudni lehet, ha más is kell...)

Előzmény: esj1978 (53904)
JULES Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53912
Gragyulálok!

Kategóriádban miket nyomtál le?

Milyen az az atrocitás?
JULES Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53911
3 héten belül a második szelepsapi garnitúrát lopták el, most a 4 apollón 3 könböző féle fekete műanyag sapi van (balkánra mi mást)...
Visszapillantó: mindkét oldalra II-es golf belülről állítható tükrök...
Előzmény: esj1978 (53904)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53910

Köszönöm a jókivánságokat jólesett. Netem sincsen csak ha néha hazajövök de majd igyekszem netelőfizetést intézni új otthonomba.

Az autó még mindig megvan vegyétek vigyétek... 

Előzmény: DEM992 (53902)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.29 0 0 53909

Cimbiiiiiiiiiiiiiii!

Há de naon cívesen gyorsulkodó skodás komám! Gyere máskor is, örömmel látlak vendégül! Hallani akarom a szkeptikus nézök ledöbbenését, mikor ejj, néda izés Favorit, emmeg mit akar itt után mikor "repülörajtot" veszel, felsikít a moci/difi/gumik és tovahúz a verdád: hübammeg láttad hogy megindult, asztaquva, még harmadikban is nyikkant a kerék milyenmotorlehetebbe aszentsígit... No ekko picit dagad az én mellem is :-)))))))) Én is naon yol éreztem magam, és külön örömmel töltött el, hogy végre számodra is beérett a megérdemelt siker.

Sokdecibeles korrektódijós Kowának emilben is megírtam, hogy bááááááármikor szívesen látom öt is.

p.s. Normi! Azé egy képet még csak-csak beszúrhattál volna :-))) nem baj, megteszem én... Bücke vaok no...
daVeFR Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53908
Gratulálok! Őszig nem lesz zseton a szívócsonkra, úgyhogy nyugodtan alhatsz! :)))))
szilvi5 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53907
Gratulálok! Csak így tovább, lesz ez még 9-es idő...
normanrls Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53906

Zsolti (alias Dzso ba)

En is itt a nyilvanossag elott szeretnem megkoszonni a szives vendeglatast es a komarnoi tuningtaliban valo reszvetelunk soran nyujtott segitseget. Azert irok csak most, mert meg most is a pentek-szombat hatasa alatt vagyok ;) A hataron a rendorok altal ert atrocitas es a rekkeno hoseg ellenere is orokre emlekezni fogok arra a napra es bevonul az elso 3 legjobb gyorsulas es tuningtali koze, ahol a legjobban ereztem magam. Remelem a kovetkezo alkalomkor (juli kozepen, Dioszegen) tobbek kozott Junkie es Roly is csatlakozik hozzank. Kowa reszedrol pedig szamitunk Zsanara a skodas jomunkasemberre. Mutassuk meg, hogy Magyarorszagon mi komolyan gondoljuk a Skodazast, mint azt ahogy Komarnoban is sikerult.

Es ezeket a kepeket nehogy megnezzetek es a galeriat se:

(Zsolti kezet elhivatottsagat es fenykepezojet kell dicserni!)

az elso 3

Koszonet:

Zsolti (dzso ba), Versenypeti, Kowa, Szopper Gyorgy, apu es akik biztattak es segitettek

Trinykee Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53905
Sziasztok!

Fabiára keresek WRC szárnyat!
Kérlek segítsetek!!!!!!
st.dream@freemail.hu cimre jellezzétek ha tudok segíteni légyszíves!
Előre is köszönöm!!!!

üdv!
esj1978 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53904

Az enyem nem tudom, mirol szarmazott eredetileg, de pont belepasszol a helyebe. Es valoban iszonyatosan jol nez ki!!

Ha ezt is lelopja valaki, semmitol nem riadok vissza. Bar igazabol az a csoda, hogy meg semmi mast (pl antenna, stb.) nem loptak le rola. (Cserebe viszont valaki meghuzta, de azt talan irtam mar.) Vegulis egesz nap az utcan all. Ejjel otthon, es nap kozben meg a varosban.

Mas.

Van valakinek valami profi otlete jobboldali visszapillantora 105s-re? Nekem most felemas van...

esj

Előzmény: Skodálatos (53900)
esj1978 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53903

Felicia...? Zold logo?

Huhuuuuuuu

Egy narancs 105s-t kepzelj el.

Öntapado csík...... nem is lenne hova ragasztani.

:))

Előzmény: Kisbvb (53901)
DEM992 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53902
Hát... jó nyaralást meg miegymás. Aztán a következő autóddal is sok balesetmentes kilométert. Ha netközelbe kerülsz, majd jelentkezz, mindig szívesen látunk/várunk vissza a Škodások táborába.
Előzmény: Adam-Skoda (53891)
Kisbvb Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53901
Skodaboltban lehet ilyen felicia dísztárcsa jelet kapni, 600-700 Ft körül, és az újon van öntapadó csík körben ami tekéletesen odaragasztja.
Előzmény: esj1978 (53899)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53900
Helyes :)
Egy ilyen jelem nekem is van, egy 1000MBről származik, polírozva nagyon jól mutat!
Előzmény: esj1978 (53899)
esj1978 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 53899

"Hát ha nagyon akarsz arra a lyukra valamit, akkor egy gyári feli dísztárcsáról pattintsd le a közepén lévő jelet, és azt tedd oda :)"

Hetvegen sikerult szereznem a BMW-jel helyett egy Skoda jelet  egy Skoda-specialista szerelotol, aki otthon kisebbfajta bontora valo cuccot tart az udvarban. Felpoliroztam, csak ugy villog a napfenyben :)

Előzmény: Skodálatos (53800)
skodalover Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53898
Belga:-)))

Finn taliról hogyhogy nincsenek képek?
Előzmény: p44 (53897)
p44 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53897
az osztákoknál. na de az angoloknál sose láttad kiirva :P különben is neszóljálbe, mert ki tudja, még kigyullad nálad a gyerekszoba! :)
Előzmény: ó-vodás5407070 (53896)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53896
vazz ezt nem tod Nagygyerek!!!:Ri Coupe=Rapid injection Coupe
Előzmény: p44 (53883)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53895

Ádi!

Második éve kutatok garázs után a városomban. Az sem érdekelne, ha bicajjal kéne a kocsimért menni, nem számít ha nincs gödör vagy villany, csak garázs legyen. No továbbra is keresek /tennap megint kaptam egy igéretet/, de semmi eredmény e téren...

Hát télleg kitartást, és bár erre nagyon kicsi esély van, de majd ha mégis visszaesnéll, ismét szívesen állok rendelkezésedre!

Bano1!

Hosszú távon használtam fóbiát, oktit /egyes Kombi dízel/, dízel Felicica Pick Up-ot, ültem Superb-ben (kb ezer km-n keresztül), és még sorolhatnám. Bármennyire is ott a kényelem, az üzembiztonság, a luxus, a kiszolgálás, a helyenként izmos mocik a faroshoz képest: csak annyit jelentettek, mint az xxx másik átlag nyugati verda (japó-német-francia-olasz szinte egyremegy, vezettem már 1xx típust). Autók, közl. eszközök, komoly technikák, de aki belebolondult a farosba, annak mást jelent az izgö-mozgó háccsó... Furi de ezekhez kell egy kis szenvedély, mazochizmus is :-) a modern kor szemével nézve 

Előzmény: Adam-Skoda (53893)
bano1 Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53894

Egyet kell értenem veled. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy párhuzamosan használok oridzsinál faros Skodrit és Skoda emblémás VW-t.

Ha azt kérdezed melyik a jobb a autó (abszolut értelemben), nem kérdés, hogy a VW system a nyerő, de ez egy vegytiszta autó, egy használati tárgy, de semmi több.

1,6-os 102 lovas, klímával is csak 6,2-őt eszik 100-on (110-es országúti tempónál), csendes, kényelmes, egész jól megy, mert őszülök bele minden előzésbe, de mégsem pótolja a jó kis farost...

A faros Skodát még vezetni kell, minden méteren érzed, hogy uralod a technikát, minden kezelőszerv működtetése erőt igényel, érezni az autó minden rezdülését. Lehet érezni, ha az átlagnál jobb, vagy szarabb benzint talkol az ember, érzhetően jobban megy 20 fok alatt, mint 30 fölött... Egyszóval szeretni lehet :o)

A héten beletekertem egy ezrest az Octiba, tényleg jó autó, szeretem, de olyan jó volt az este elmenni egy körre a 105-össel :o)))

Előzmény: Dzso bácsi (53892)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53893

Egy véleményen vagyok veled az a skoda már nem olyan skoda. Úgyhogy a kövezési listára fellehet írni engem is.

Természetesen faros skodára gondoltam a jövőben is. Az elkövetkezendő pár évbe marad a  lábam és a bringa mint szágúldási eszköz.

Ha legalább egy garázsom lenne beállítanám amíg újra időszerűvé válik használata, de nincs.

Előzmény: Dzso bácsi (53892)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53892

Hali!

Hát én nem tom. Egyszer mindenkit elér a végzet, és el /le/adja a farosát. Az ember probálja másképp felfogni, hogy nem is baj ez tulajdonképpen, de nehezen megy. Én azt vallom, bárki megkövezthet miatta, hogy a Skoda logós VW már izé, nem ugyanaz...

Előzmény: Adam-Skoda (53891)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53891

Sajnálom hogy így alakult nekem a legnehezebb ezt elfogadni.

Remélem azért a jövőben lesz még skodám.

Előzmény: Dzso bácsi (53890)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53890

Ádám!

sz.r ügy...

Minden jót, azaz csakis a legjobbakat terveiddel, vágyaiddal kapcsolatosan a jövöben!

Üdv, Zsolti

Előzmény: Adam-Skoda (53889)
Adam-Skoda Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53889

Üdv. a hölgyeknek,uraknak.

Eladó a skodám megtaláltok minden hasznos és hasztalan dolgot róla a kluboldalon(skodaklub.hu) az én autóm menüpont alatt illetve bazárban.

Továbbá internet kapcsolatom is megszűnt, ezért érdeklődni csak telefonon!

Ma 17:00-ig tudok válaszolni a feltett kérdésekre neten keresztül is!

Amúgy ki hogy van ezer éve nem jártam erre?!

Üdv. Ádám

szutsg Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53888
Nem szívtad be nagyon, csak így (teniszütővel) nincs sok értelme. Sztem tedd el későbbre azt a légyszűrőt, jó lesz az valamikor.
Előzmény: Dzso bácsi (53887)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53887

Hali Jules!

Értem én, sima ügy, besz.ptam. Mondom, sütött a nap, a paraszt meg csak úgy vakult a fénytöl...

Ma reggel kicsit odaléptem neki, az én tapasztalatom az, hogy semmi, de abszolúte semmi változás. Igaz, 4000 fölé alig toltam neki, teljesen jól húzott a moci az elváltások után is. (továbbra is a nagy kompresszió miatt nem szereti, ha pörgetve van, én meg nem gyúrom).

Egyébként megjött a széria HF, és a könnyített lendkerék. Szerencsére a lendítöböl nincs sok levéve, szerintem nekem pont meg fog felelni... (sok kicsi csak összadódik majd eccer)

Előzmény: JULES (53885)
JULES Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53886
Motorháztető van kivágva, de azt sem muszály. Ahogy írtam a gyári szellőző nyílásokat is fel lehet használni erre.
Előzmény: szutsg (53878)
JULES Creative Commons License 2006.06.27 0 0 53885
Az angol szövegben csak annyi van, hogy versenyautón használtak sportlégszűrőt és minden verseny után elfogathatatlanul sokat kopott a motor, próbálkoztak olajjal átitatott szivacsos szűrővel is ami, kicsit jobb volt, de az sem az igazi, aztán beszerkesztettek egy papírszűrőt, amivel sokkal tartósabb lett a motor, de nem sokkal lett gyengébb...
Előzmény: Dzso bácsi (53877)
kraki Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53884
Sziasztok, itt is meghírdetem: 120GLS bontásra váró autó: motor jó hengerfejjel, ötös váltó, generátor, önindító, lámpák Budapesten a vevő által kibontva sürgősen, olcsón eladó. Kertvárosban ház elött rsz. nélkül áll az autó, a közterület már felszólított, ezért sürgős.
p44 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53883
Rapid injection Coupé avagy Rapid injection Catalyst, senkisetuggya
Előzmény: P_E_E_T (53879)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53882
Most készül az autóm, és nekem is lesz ám. Csak inkább "bevágós". Olyan lesz mint Dave kollégáé, csak neki talán 1 van, én mindkét oldalra vágtam, egyik majd a karbihoz(is), a másik meg csak úgy általánosan levegőt a motortérbe.
Előzmény: szutsg (53878)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53881
Üdv

Szal a képen 2 nagy és két kicsi van, vagy 1 nagy 3 kicsi, vagy van ilyen közepes(a második) is?
Gondolom, házzal együtt kell cserélni, nem tünik csak a lapát cserélhetőnek.
Előzmény: JULES (53862)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53880
Üdv

Nagylapátosból is 2 féle van? Ha igen, akkor melyik a jobb?
És milyen tipusokba raktak ilyet?
(bár hátha ilyen az enyém is, még azt nem kellett levennem róla, de ha hazamegyek, leveszem)
Előzmény: skodalover (53861)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53879
Aha!

Injectoros rapid? Abból sem lehet gond. Az R gondolom a Rapd, az i az injector, de mi a C?
Előzmény: Dzso bácsi (53860)
szutsg Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53878
én már láttam régebben, de nekem nem tecc a kasznikivágós módszer.
Előzmény: Caddy59 (53876)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53877

Hali!

Bár angolul nem értek, most értem a magyar olvasmány végére.

Belátom, hogy baromság volt sportbetétbe invesztálni. Most, hogy már megvan, nem dobom ki, inkább szerzek hozzá tisztító meg olajzólötyit, oszt majd havonta ápolgatom... ehh, késö bánat, ebdolog... Nem baj, megin tanultam valamit, még pár száz év, és ha nem felejtek, tiszta bölcs leszek!

Köszi az infókat!

Előzmény: JULES (53874)
Caddy59 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53876
Jah, én is akartam már mondani: Julesnek már évek óta müködik a kocsiján a légbeömlő, meglepő hogy ilyen régi fórumosok mint ti, nem láttátok még....
Előzmény: Dzso bácsi (53873)
JULES Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53875
Most ugyan a második változat van fent a CV karbikhoz és a hozzá való CB400-as honda légszűrőházhoz alakítva (és még nincs készen teljesen), de az előző verzió tudta azt amit szeretnél. Honlapomon van pár kép róla. A motorház tetejére raktam egy fiat ritmo légbeömlőt, a beömlő alá vágtam egy négyzet alakú lyukat, ami alá hegesztettünk egy lemezből hajtogatott kockát, a kocka egyik alsó sarkára fúrtam egy 8-as lyukat, a kocka egyik oldalfalának felső részére egy 40mm átmérőjű csonkot hegesztettünk, ezzel az esővíz leválasztás meg lett oldva, warbikarbira, egy zárt lada légszűrőházat raktam amire egy 40mm átmérőjű csonkot hegesztettünk, a két csonkot összekötöttem egy papir/alu gégecsővel. Ugyanezt a gyári szellőzőlyukakhoz is le lehet gyártani, azt a helyére hajlós dolgot meg elfelejteném, a flexi cső sokkal egyszerűbb és biztosabb...
Előzmény: szutsg (53872)
JULES Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53874
Ehh...
Direktszűrőről cikk:
Kisa.
Ez meg a használati tapasztalatról:
Direkt szűrőt?
Előzmény: Dzso bácsi (53865)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53873

Csö!

Hát ilyen téren sztem az enyém kézenfekvöbb lenne:

nem folyik bele a víz,

nem kell furmányosan összepasszoló renszert csinálni

nekem száraz féltengelyen áll a mocim, és remeg, mozog ide-oda. Ezé kellene a gumifolyosó, hogy képlékeny maradjon a kasztni fix pontjaihoz képest. Ez Nálad hogy lenne megoldva?

Szerintem oldalról elönyösebben torlódna a levegö befelé, nálad fektetett U alakban kéne befordulnia - ami sztem nem olyan jó 5 let (180 fok + 90, míg nálam csak 90 fokot térne az egész)

Hát egen, kasztni megvágása - ettöl borzongok én is...

Nálam csak elképzelés ez is, sosem lesz megoldva.

Előzmény: szutsg (53872)
szutsg Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53872
Én is agyaltam egy olyan cucc megépítésén, amivel egyből a kinti friss hűvös levegőt tudná a motor beszívni, pár dolog akadályozott meg benne: nem akarom a kasznit kivágni, nem akarom alulra tenni mert ott van a legtöbb por, nem tudom hogyan megoldani a vízkiválasztást a levegőből (itt az esőre gondolok).
Én egy mocitetőhöz rögzített, azzal együtt felnyíló és a hátsó spoiler lyukain levegőző üvegszálas alagutat tudnék elképzelni, ami lecsukáskor pont a teniszütő helyére hajlana be...(all rights reserved)
Előzmény: Dzso bácsi (53871)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53871

Oks.

Nálad a pont, az általam használt konfig a károsabb, mint hatékonyabb. Felfoghatjuk úgy is, hogy beugrottam a parasztvakításnak. Nem baj, majd virtuális két lovat írok a számljára, ami meg a motorkopást illeti: eddig sem fukarkodtam az olajcserékkel /Castrol GTX, Pretec vagy mi/, eztán sem fogok...

A meleg levegö vs hideg levegö témakörével fogjuk rá, hogy tisztában vagyok, a dupla teniszüös megoldásod is láttam anno. Extrém volt :-).

Nálam szívásban a non-plus ulta az lenne, ha a léxüröházat (teniszütö nélkül) tovább lehetne vezetni egy ugyanolyan alakú zárt /gumi/ folyosóban egészen a kasztniig - ami egy hátrafelé süllyedö zárható kopoltyúban végzödne. 60 felett már nem szívás lenne, hanem levegötorlódás befelé, és ebböl harapná ki a kellö mennyiséget a szürö...

Előzmény: szutsg (53870)
szutsg Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53870
A vágott háznál tényleg hamarabb koszolódik, viszont félévente úgyis cserélek papírlégszűrőt, tehát a koszosodás nekem nem kizáró tényező. A forró levegő viszont már meghatározóbb dolog. Károsnak nem káros szerintem, viszont attól kevésbé megy a kocsi, mint a hideg levegőtől (hideg levegőbe több üzemanyag "fér", stb stb, tudod te is, ezerszer le lett már írva mindenhol). Na ezért csináltam pár éve azt a dupla teniszütős dolgot akkor még a 105-ösre (most itt nincsen képem róla, de talán láttad is - ha vkinek megvan, feltehetné).

A direktszűrőről volt valahol egy újságból szkennelt cikk talán a Teszt magazinból, aholis különböző szemcsenagyságú "próbahomokkal" tesztelték az áteresztőképességeit a direktszűrőknek. Az jött ki, hogy a direktszűrő által átengedett, nagyobb méretű por okozta motorkopás és a teljesítmény-növekedés nincsenek arányban.
Előzmény: Dzso bácsi (53868)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53869

aztaqva!

Hejj, mindig is az ilyen sürümintás kvázi bmw-s felnik teccettek. 15 coll, ajaj :-)))))), viszont nagyon korrekt áron. A gumi rá már más tétel lesz, bárki is veszi meg.

Előzmény: twk004 (53867)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53868

Gyula!

Részemröl (ez is) teljes dilemma:

ha befogom a teniszütöm végét, akkor sem fullad le a moci. Ha így elkezdem a pöcgölgetni a gázt - szintén semmi változás, simán felpörög a moci (a hidegüzemes rendszert kivettem és "leblankoltam"). Szóval nem vagyok biztos benne, hogy a teniszütö keresztmettszetével lenne a gond: forró levegö beszívásának meg nem vagyok híve. Ráadásul a nyitott rendszerben cca két hét alatt teljesen dzsuva lenne a léxüröm. Én azt vallom, hogy majdan segíteni fog a levegöztetésben /monnyuk 4000 felett/, és továbbra is kitartok az mellett, hogy így a nagy porban, tópartra járogatva /napirenden kétszer/ nagyon is jó dolog a zárt szívás, és biztosan jobban lélegzik madj, mint a széria papirral.

Ebben viszont igazad lehet, hogy ez a szürö kevésbé filtrálja ki a port: de: itt van a nyár, mindenhol por van, két hét alatt vastag réteg lepi a léxüröházat, hiába takarítom, pikk-pakk bekoszosodik. Kérdem én: mi a károsabb? Ilyen közegben a papirszürö vágott házban, ami akkor is kapja a szennyezödést, mikor nem fejt ki szívó hatást, vagy a sokkal zártabb rendszerben a direktszürö, ami ilyenkor csak minimális szennyezödésnek van kitéve? /akcijós volt egyébként, de teljesen korrektnek mutatta magát/

Én azt gondolom, Te jársz rosszabbul. Nyomatékosabbnak hat a moci? Lehet: kevés levegöre Nálad ilyenképp több benya jut, hiába vágod meg a léxüröházat, ha a (hamar koszosodó) szüröd áteresztöképessége a forró levegöböl nagyon megcsökken.

Lehet vitázni kérem, a T-ma adott!

Előzmény: szutsg (53866)
twk004 Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53867
Üdv!

Akit érdekel: gyorsan nézzetek át a DuEn hirdetőtáblára! BBS-utánzat 4X130-as felnigarnitúrát árulnak 6500/db áron. Vélhetően Bogáré lehetett egykoron.

http://www.duen.hu/hirdetes.php?o=hir_resz&hirkod=c64e057f5ef878af6c2c4632599c8a0e&s=1926

twk004
szutsg Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53866
A teniszütő kicsi lyuka a szűk keresztmetszet. Azért nem ment jobban, és nem is fog semelyik direktszűrővel, amíg azt rajtahagyod. Még a széria 105-ösöm is nyomatékosabb volt vágott légszűrővel.
Így most adtál a sz*rnak egy pofont, mert nem is megy jobban, de a port is kevésbé szűri meg a direktszűrő.
Előzmény: Dzso bácsi (53865)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53865

Hali!

Hát akko dicsexem én is :-). Szombaton tuning talin voltam, délutánra elkapott a láz (negyven fok melegben egész nap kint a placcon kit ne kapna L?), és vettem egy direktszüröt a mocinak: standard - lefelé terebélyesedö kivitel, (nem kónuszos),  kerületénél fogva épp hogy belefért a házba (teniszütö is fent marad!). A lábához kaptam három adaptert, az egyik pont yo lett, a tetejét megfúrtam, és a széria szürö csavarjával + gumisalátétével rögzítettem, hogy ki ne csúszhasson. Ééééés: semmi változás, de most már elmondhatom, hogy ilyenem is van :-) /remélem, ha eccer lesz nagyobb tengelyem, akkor maj ez is picit besegít neki/

Ja, és a léxüröházat nem fogom félbevágni, én azt vallom, hogy csak hangosabb lesz töle a moci. /anno a négyajtós 130-ason próbáltam/.

Egyébként én is belátom, hogy széria motoron nem sokat dob bármely szívó átalakítás is. Most télen, még a régi Rapid 130-as mocit léxürö NÉLKÜL járattam a hóban /teniszütö fent volt, így szívóhangilag ugye nem tudott dobni/, és nem lódult meg töle jobban a szekér...

szutsg Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53864
Önmérsékletemet erősítendő tegnap visszaraktam a 120-as kipufogót a favi mocira (eredetileg azért, mert halkabb). Így sokkal kulturáltabban tudok mászkálni a kocsival, igaz, sokkal gyengébb is így....
Előzmény: Dzso bácsi (53830)
JULES Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53863
kb 7kg (ha jól emlékszem)
Előzmény: P_E_E_T (53840)
JULES Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53862
Előzmény: P_E_E_T (53857)
skodalover Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53861

Szia!

Ezen látszik:

Előzmény: P_E_E_T (53857)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.26 0 0 53860

Ejjnye PEET!

Nem figyelel eléggé!

Innyektoros 135-ös Rapid. Volt ilyen is a GLi mellett...

Előzmény: P_E_E_T (53859)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53859

Mi az a RiC?

Bizos illik tudni, de nekem gőzöm sincs. :)

Előzmény: Köny (53852)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53858

Egyébként rá mertem volna tenni a kisujjamat, hogy ilyen tipusú választ kapok.

Előzmény: fiit (53847)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53857

Ezt valahogy összeraktam magamtól is, de azért kösz.

Úgyértem leszerelem az enyémet, honnan tudom meg, hogy az enyém nagylapátos, vagy kislapátos?

Előzmény: fiit (53847)
Köny Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53856

Persze, okés.;o)

Szerintem mindenképpen értekezünk majd, mert valószínüleg szükségem lesz pár GLi tapasztalatra is és úgy láttam Te ebben már szereztél tapasztalatot.

Köszi előre is!;o)

Előzmény: p44 (53855)
p44 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53855

erre: "mindjárt megnézem hol áll a licit, aztán max. újra regisztrálom magam, mintha angliában laknék. Kicsit csalás, de másképp nem fog menni."

bevallom szoktam más autóját kivánni, te nem? :D különben hogyan vásárolnál? :)

próbarendszámos autóért meg nem adnék ki 300nál többet soha. reméljük itthon lesz annyiból, szeretném már itthon látni azt az autót, aztán majd együtt örülünk, okés? ha meg meguntad, Robi megveszi 350ért :)

Előzmény: Köny (53854)
Köny Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53854
Mire gondolsz???
Előzmény: p44 (53853)
p44 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53853
én meg azt az elvet vallom, hogy mindig igazat mondj.
Előzmény: Köny (53852)
Köny Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53852

Nyugalom, minden el lesz intézve, a háttérben dolgozik a gépezet. Remélem nem az én RiC Skodámra fáj a fogad, én azt az elvet vallom, hogy más nőjét és autóját meg ne kívánd...

Előzmény: p44 (53851)
p44 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53851

Angol forrásból. :)

Remélem ma kifizeted a RiCedet, hiszen a licitnél oda volt írva, hogy PAYMENT MUST BE RECIEVED WITHIN 7 DAYS. Ha nem, akkor írunk az eladónak hogy elhozzuk helyetted mi, a pénz megvan rá. :)

Előzmény: Köny (53849)
bandura130 Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53850

Nem kell hőálló festék. Ha nem ragad be a féked, nem fog leégni a festék se. :)

Lehet kapni olyat, hogy féknyereg festék, próbáld azzal.

Előzmény: pufi120 (53841)
Köny Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53849

Milyen forrásból tervezed az RiC vásárlást? E-bay vagy más?

A rendszámot szeretném, ha rajtahagyná az eladó, így itthon is tudnám használni egy ideig.

Előzmény: p44 (53844)
Köny Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53848
Ne aggódj, tudja, hogy magyar a vevő.
Előzmény: p44 (53844)
fiit Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53847
A nagylapátos intenzívebben nyomja a vizet alacsony fordulatnál is mint a kislápátos.
Előzmény: P_E_E_T (53846)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.25 0 0 53846
Mi a különbség a kicsi és a nagy lapátos vízpumpa között?
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 53845
Sziasztok
Másfél hét múlva mindent el kell tüntenem a garázsból sajnos. Részletek a linken találhatók!
http://mayflower.atw.hu/skoda
Vigyetek mindent!!!
p44 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 53844

és az eladó tudja már, hogy magyar vagy? nehogy gebasz legyen a dologból, hiszen ha KÜLFÖLDRE adja el a kocsit, akkor

a - a rendszámát le kell adnia

b - ki kell jelentenie az adott ország (Anglia) gépjárműnyilvántartásából

ezekről tud? mert ez neki mind plusszmunka, ha jól tévedek. csak mert pl mivel mi tervezzük GB-ből RiC vásárlását, nem örülnék ha rossz híre kerekedne a magyar vevőknek egy meghiúsult üzlet miatt, azért aggódom itt ennyire.

Előzmény: Köny (53843)
Köny Creative Commons License 2006.06.24 0 0 53843

Helló!

Nem mentem Finnországba, pár héttel elhalasztottuk az utazást.

RiC folyamatban, elvileg jövő héten hozzuk haza egy trélerrel, Pizo MGB-jével együtt.

Ha itthon lesz, beszámolok!

Üdv.

Köny

Előzmény: p44 (53842)
p44 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 53842
szeva Köny, milyen volt Finnország? A RiC-et intézed? :D
Előzmény: Köny (53705)
pufi120 Creative Commons License 2006.06.24 0 0 53841
Hali!
Valaki tud nekem segíteni?! Milyen festékkel érdemes a féknyerget és a fékdobot lefesteni, hogy az ne dobja le a festéket? Fejlődik ott annyi hő, hogy érdemes legyen hőállófetéket használni?
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.24 0 0 53840

Üdv

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy mi súlya van egy 190-es lendkeréknek gyárilag?

mayflower36 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 53839
Ez nagyoooon jó! :D
Előzmény: 120GLS (53832)
r5 duk3 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 53838
77-es? :DD
Előzmény: fcf (53837)
fcf Creative Commons License 2006.06.23 0 0 53837
Van benne 77-es dugó? Különben esélytelen itt eladnod...
Előzmény: r5 duk3 (53836)
r5 duk3 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 53836
sziasztok skodások!ha valakit érdekelne:renault 5 alpin turbo motorja,kis sufnival skodába épithetö,kb 110 loerös,kiválo drift alap, olcso pénzé. irjatok:rizzofater@freemail.hu
normanrls Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53835
Egyebkent meg minden szamit tuning eseten, meg a legkisebb dolog is. A sok kicsibol lesz a nagy kraft, na meg ezek egymasra gyakorolt jotekony hatasabol a megtobb ;)
normanrls Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53834

Tovabbi elonyok:

ha 77-es dugod van es furatsz hozza huvelyt, akkor a gyaritol eltero illesztest is tudsz csinaltatni, es nem szornak annyira a hengerekben az illesztes ertekek, mint a gyari keszletben.

fota Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53833

Milyen gépezet? :))

Sztem soha, vagy az után egy kicsivel...

Azért ha lassan is, de haladgat. Már nem reménykedek semmiben. Egyszer csak összeáll és akkor támadunk!!!

Addig meg nagy hallgatás.

fota

Előzmény: dreamsk (53825)
120GLS Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53832

"Meg mégiscsak nem mondhatja el mindenki,h 1340ccmes Favimocija van :P :D"

És akkor már a 136-os típusjelzés is majdnem stimmel :D

Előzmény: mayflower36 (53829)
JULES Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53831
Csak úgy hengerűrtartalmat növelni nem sok értelme van, de ha már amúgy is felújítjuk a blokkot, akkor érdemes megfontolni. A 120-asnál ugyanannyi volt a 1mm-rel nagyobbra fúrás+dugók+egyebek mint a gyári méretű KS készlet. A Suzukinál a gyári, első túlméretes dugó garnitúra drágább volt mint a 2mm-rel nagyobb Wiseco készlet (1037-ről 1134-re), de lehetett volna 1.4-ig is felfuratni, de ahhoz az olajozás is át kell variálni (maradt az olcsóbb, de lehető legnagyobb hengerűrtartalom), a bogaram motorfelújításához meg az 1.6...1.9-es hd garnitúra mérettől függetlenül egy árban van, szerinted mekkora lesz? ;)
Előzmény: mayflower36 (53829)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53830

Jajj Dani, ne is mond!

Ami engem illet, én menekülök a kompresszió világából. Brutális alázógép lett ebböl a konfigból, de nincs az a józan önmérséklet, ami visszafogná a lábam a gázpedál taposásától...  Ez a kompressziómánia és teljesítményhajszolás elég komoly téma lett, úgy érzem, le vagyok maradva :-)))))

Előzmény: Skodálatos (53827)
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53829
Ahogy JULES kolléga mondja. Meg aztán nbem is a kompressziónövelése a lényeg, hanem a több köbcentiből jövö több peci. Mert több köbcenti csak jobb lehet! Amúgy meg kompresszi jó, de egy bizonyos ponton túl már nem érdemes, mert a Vpower100as benyával is csörögni fog...
Okos kolléga nekem azt mondta,h 10,5-10,8 kompresszió, az ami még geészséges. Nagy power és csapágyak is még bírják rendesen. Ezért lesz nekem a 77es dugókhoz még 0,5mm síkolva mert így lesz nekem kb 10,4es kompresszióm :)
Meg mégiscsak nem mondhatja el mindenki,h 1340ccmes Favimocija van :P :D
Előzmény: JULES (53817)
JULES Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53828
Nem annyira az, mert csak -nék. Blokk felújítás óta téglákon áll, kerekek új csapágyakkal és gumikkal mellé vannak támasztva, első lámpát és műszerfalat kellene gyártani hozzá, meg levizsgáztatni... de szerintem nem erre gondoltál ;)
Előzmény: fcf (53821)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53827
Én is így voltam vele, azért bátorkodtam rákérdezni erre a 77es mutatványra. :)
Kopresszió világában élünk, Zsolti! :)))))
Előzmény: Dzso bácsi (53822)
dreamsk Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53826

Van egy eladó Rapid kipufogócsonkom!

Ha valakit érdekel tel:06 30 462 32 13

dreamsk Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53825

Fota!

Mikor  lesz látható elöszőr a gépezet?

fcf Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53824
Jaja tényleg, már rémlik!
Előzmény: fota (53823)
fota Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53823

A motorja Suzuki...

(mármint a motorkerékpárja)

fota

Előzmény: fcf (53821)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53822

Szuzikos menyjenek haza :-)))))

Dani!

Az a jó abban a + 50 cm3-ban, hogy utána még mindig elviheti a HF-t síkoltatni :-) Bár ki todja, osztán a sok kompresszióval mit lehet kezdeni. De én már úgy vagyok vele, hogy ebben a körben /is/ semmit sem értek, szal csak pislogok, hogy miröl megy a t-ma.

fcf Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53821
Te is Suzukizol? Király!! :))
Előzmény: JULES (53819)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53820
:-)
Előzmény: JULES (53819)
JULES Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53819
Szerintem meg nem, mindjárt visszafuratom gyári méretűre a suzukimat, teljesen felesleges az a +100 köbcenti...
Előzmény: fcf (53818)
fcf Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53818
Jaja, ez így van, ez a legjobb tuning!! 77-es dugó a király, mindjárt megyek én is veszek egy garnitúrát!
Előzmény: JULES (53817)
JULES Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53817
Míg a legtöbb tuning, csak egy bizonyos fordulatszám tartományban fejt ki pozitív hatást (máshol meg akár negatívat is), addig a hengerűrtartalom növelés az egész fordulatszámtartományon pozitív hatással van.
Köbcenti mindenek felett...
Előzmény: Skodálatos (53816)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.22 0 0 53816
Ahham...én azt hittem valami komolyabb utózöngéje van ennek a 77es méretnek.
Tehát 10 ezer forint többletért 9.7ről 10 re növeled a kompressziót?
Ezt egy 1000 HUFos szakálmetál HF síkolással is elérheted :)
Tegyük fel 1289 ccm-mel 64 Le a teljesítmény, akkor egyenes arányban +50 ccm kb 2.4 LE- dob :)
No mindegy, Ti tudjátok, csak érdekelt a dolog miértje.
Előzmény: mayflower36 (53815)
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53815
Annyi,h a 75,5mmes dugóátmérő 77mmre növeljük. Ezzel pont 50ccm-mel nő az össztérfogat. Mivel az égéstér nagysága marad, így a dolog kompressziót is növel. 136osnál 9,7erső, pont 10re növeli azt.
Én azért vettem meg normantól, mert egy 10essel volt drágább, mint egy gyári, új hüvely-dugó-gyűrű készlet és ez is vacsi új, azonfelül plussz 50ccm miatt plussz power...
Előzmény: Skodálatos (53813)
twk004 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53814
Üdv!

Ezek a Pál-dugattyú árai? Akkor lassan fel kell keresnem őket, merthogy nekem 2 vagy 3 éve még 10 gurigát mondtak Wartburg dugattyú készítésére, igaz, hogy gyűrűkkel együtt. Felkerestem őket egy félbevágott 78.5 mm-es dugattyú két felét lobogtatva (ez 1133 köbcentire növeli a 992 köbcentit a zweitakterben), és egy hölgy volt bent az üzletben, 10 ezret bökött ki meglátva a dugót. Namost: vagy akkor nem voltam neki szimpatikus, vagy most lettek olcsóbbak ... :o)

twk004
Előzmény: skoodri (53808)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53813
Srácok, valaki mondja el nekem légyszi hogy ez a 77es dugóméret miért jó?
Annyi hogy nagyobb hengerűrtartalom érhető el vele?
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53812
Ha majd kell speckó hf tömítést tudni hozó emberke számát meg tudom majd adni. Nekem 2500ftért hozott a 77es dugókhoz tömítést :)
JULES Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53811
Kérdezd meg a Makraiékat, én ott fúrattam fel a hüvelyeket. Szerintem olcsóbbak lesznek. Tömítést meg gyártatni kell...
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53810
Szia skoodri
Hát ne haragudj,h elkapkodtam előled....bocsánat...
Nekem vannak hozzá hüvelyek is. De az nomran csináltatta, asszem azt mondta, kérdezd meg tőle, hogy hol és mennyiért!
"Csak" 3200ft/770es teflonos dugó?
Ne haragudj,h elvittem előled...
Előzmény: skoodri (53805)
skoodri Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53809
Ja Párkányban a 136-os HD szett 4600SK. ami 36800Ft kb. Itthon a sziklainál meg 47230Ft... Na erről ennyit.
skoodri Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53808

Nem. Szó sincs róla.

Úgy néz ki a dolog, hogy 3220+áfa /dugó/db 9000Ft áfásan a gyűrű garnitúra ára és 700 Ft áfásan a csapszeg ára. Na ehhez még egy 20-as+áfa lenne a dugók fúrása... NO WAY és akkor még a HF nem volt megsíkolva. egy komplett HF felújítás 24000Ft+áfa... Szóval tudnak árakat kitalálni....

Ja és a legszebb, hogy a 77-es dugókhoz ugye spéci HF tömítés is kell. Ez meg nekik nincs. Szóval, egyre esélytelenebb....

Előzmény: Beeboy84 (53807)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53807
A rosseb, az tényleg nem kevés pénz a műveletért :-O Viszont még úgy is a garnitúra "csak" 37e huf... egyébként ugye ez nem a Rapidba készülne?
Előzmény: skoodri (53806)
skoodri Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53806
mármint, hogy 5000+áfa /db a hüvelyfúrás. Az kicsit sok, amikor egy 77-es teflonos dugó 3200 Ft.... na mind 1 ha nem lesz rá megoldás akkor összerakom gyári cuccokkal...
Előzmény: skoodri (53805)
skoodri Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53805

őket most kérdeztem, ők nem fúrnak hüvelyt, csak motort....

Pál dugattyú pedig 5000/db ért csinálja. ha fúrni kell...

Mayflower neked a készlethez megvannak a hüvelyek is???

Előzmény: Beeboy84 (53804)
Beeboy84 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53804
Nem tudom a 77-esnél hogy van, de ha a hüvely külső átmérője megegyezik az eredetivel (márpedig gondolom úgy van), akkor a Szakál Metálnál szerintem fel tudják fúrni akkorára és hónolják is....
Előzmény: skoodri (53803)
skoodri Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53803
Ki is néztem már náluk egy 77-es teflonos dugókészletet. az az egyetlen bökkenő, hogy hüvelyt nem gyártanak hozzá. Vagy is nem tudtak épkézláb választ mondani erre a problémára. Pedig nincs rossz áruk. Kicist drágább csak,mintha párkányból hoznám a gyári 136-os készletet... csak hát ha nem lesz hüvely bele.... akkor szívás.
Előzmény: JULES (53792)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53802
Aki pont vasalósat keres annak 60ért ez ajándék.
Előzmény: szutsg (53798)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53801
Robi!
Dupla dellorto nem volt véletlenül? :)
Ha a fehér glivel mentetek, akkor remélem engedsz az árából, most már túl sok benne a km :)
Előzmény: ó-vodás5407070 (53797)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53800
Hát ha nagyon akarsz arra a lyukra valamit, akkor egy gyári feli dísztárcsáról pattintsd le a közepén lévő jelet, és azt tedd oda :)
Előzmény: esj1978 (53796)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53799
Vazz...ez gyönyörű!!!!
szutsg Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53798
Előzmény: by-169 (53786)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53797

vazz hazaértünk finnland-ból!!!

iszonyú fárasztó hosszú út után vagyunk,de hoztunk vadi új Bendix/Renix E.C.U.-t,Rostra mágnesszelepet,katalizátorhoz tűzkarikatömítést.

Sajna kb ennyi az alkatrész része,ott sincsenek elengedve nagyon alkatrészileg.

jah meg van finn skoda naptár is:)

esj1978 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53796

Szerintem jo poen volt, hogy ott volt. MIndenki megnezte, es jokat mosolyogtak. :) Most meg ott van a helyen egy luk. :(

Egyebkent nem en raktam ra, parom kollegaja tette ra regebben, mielott megvettuk toluk.

Előzmény: Skodálatos (53794)
perkó Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53795
:D
Előzmény: Skodálatos (53794)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53794
Skodri elejéről a BMW jelet? :)
Szerintem 3 lehetőség áll fenn:
-vagy egy skodás volt, aki ezt szentségtörésnek tartotta.
-vagy egy BMW-s volt, aki ezt szentségtörésnek tartotta.
-vagy Hamman járt arra.
Előzmény: esj1978 (53793)
esj1978 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53793

Kepzeljetek, olyan szomoru vagyok, nemreg valami goreny lelopta a skodrim  elejerol a BMW-jelemet... multkor meg amig nap kozben parkoltam, valaki kokemenyen meghuzta. Kicsit be is nyomodott az anyosules melletti ajto...

JULES Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53792
Nekem az van a 120-asban: 73-as "GLS". _Nekem_ eddig nem volt vele problémám...
Előzmény: skoodri (53783)
twk004 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53791
Üdv!

Jelentkezem, Perkó elvtárs! :o)

Én még nem gyártattam velük dugattyút, de Atomi barátom már igen. Viszont megkérdeztem annó (Lőrincen vannak, az Üllői út vége felé), hogy 78 mm-es, 1120 köbcentihez való dugattyút mennyiért hajlandóak gyártani nekem, és gyűrűvel együtt mondtak 10 pénzt darabjára. Ha jól emlékszem, akkor a két pesti gyártó közül ők gyártják a jobb minőségű cuccokat. Célszerű pontosan megadni az anyagminőséget, meg a nyers dugót a gyári kialakításnak (századmilliméterekről van szó...) megfelelően köszörültetni oválisra meg kúposra az öntés után. Különben megragad, és szidod a készítőt, holott nem biztos, hogy az hibázott ...

twk004
Előzmény: perkó (53790)
perkó Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53790
Nmit. Valaki dícséri, valaki nem. Én még nem próbáltam. Wartburgos kollégák biztos tudnak mesélni.
twk004! twk004! Jelentkezz!!:)
Előzmény: skoodri (53783)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53789
Az én ócska narancssárgámat is minden féreg megtalálta, de most lesz festés, ha azután akár csak egy rovart is meglátok a kocsi közelében, a kezét a hátába állítom. :)
Előzmény: szilvi5 (53777)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53788
Vasalóst? Nagyon helyes!
Előzmény: by-169 (53781)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.21 0 0 53787
Nekem is "új" könyvem van, de a 83 utáni részt ritkán lapozgtom, mert nekem 82-es kocsigépem van. Meg som fordult a fejemben, hogy ilyen csere volt, és odébb kell keresni a megoldást. De okultam! :)
Előzmény: Rxdns (53762)
by-169 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53786
Ok köszi megnézem és hazahozom!
Előzmény: skoodri (53785)
skoodri Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53785

Perko! amúgy köszi a linket

BY! Nézz körül a www.hasznaltauto.hu oldalon. most van egy 120-as narancssárga. Az is vasaló lámpás, és 60ezer körül van az ára, de azt ki is tettem a coupe forumba. Amúgy minddkét topic foglalkozik mindegyik típussal.

Előzmény: by-169 (53781)
BacsiTibi Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53784
Szia,
Köszönöm, de közben megoldódott. Egy volt kollégám itt lakik az utcánkban és maszekban autókat bont.
Vettem nála (illetve én bontottam ki) 5 övet (ebből 1 első az eredeti Skoda, a hátsók egy Alfából, az 5. azt nemtom miből van, de egy 120-asban volt), egy kormánykapcsolót, egy pár utólag berakható fejtámlát (tom nem a legjobb és szebb megoldás, de ez volt), meg egy "gardánboxot" :-)))). Mindezért fizettem 5e Ft-ot.
Asszem ez elég jó bolt volt.

BacsiTibi
Előzmény: Skodálatos (53772)
skoodri Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53783

És ezek milyen minőségűek?? Mondjuk egy gyárhoz képest??? van tapasztalatod benne?

Előzmény: perkó (53782)
perkó Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53782
Előzmény: skoodri (53778)
by-169 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53781
Sziasztok! Itt szoktatok foglakozni 105-ös skodával mert nem találok ilyen topikot? Szeretnék egy vasalóst.
skoodri Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53780
tudom vazze az orrom elől....
Előzmény: mayflower36 (53779)
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53779
Miért csak 76ost akarsz? :)
Én sajna nem tudom hol lehet, de nekem 77esek fognak bekerülni, azzal 1340ccm lesz. Kika azt mondta,h 78ig még lehet felfúrni, tovább már ne. De ajánlom neked normanrls kollégát én is tőle vettem a HD készletem. Üdv
Előzmény: skoodri (53778)
skoodri Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53778

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletelnül, hogy az 1,4MPI Fabia dugóknak mekkora az átmérője??? 75,5 vagy nagyobb??

Még 1 kérdés hol lehet esetleg Skodához nagyobb 76-os HD garnitúrát kapni??

Előre is köszi

Krisztián

szilvi5 Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53777
Ez most az a fajta sárga szín, ami a muslincák kedvence? Enyémre elvétve rászállnak, de nem jelemző...
Előzmény: daVeFR (53770)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53776
ha eljösz az övért, akkor igen. :)
Előzmény: Törölt nick (53774)
JULES Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53775
Nekem elöl hátul automata övek vannak és _szerintem_ a gyerekülésekhez is teljesen jók. Hátulra gyakorlatilag bármit be lehet rakni, elölre inkább egy teljes eredeti készletet ajánlok, mert ahhoz van egy távtartó laposvas amivel megfelelő helyzetbe kerül a guriga.
A vízpumpáról meg, akkor fogod látni, hogy már javítani kell, ha ömlik ott a víz. ;)
Persze egy felújítással meg lehet ezt előzni...
Előzmény: BacsiTibi (53765)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53774
valahol van otthon ötszázmilliópengősöm. adsz vissza belőle? :P
Előzmény: Skodálatos (53772)
JULES Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53773
Nekem nem ez a tapasztalatom...
http://skodalista.hu/hftomites
Ha megnézed a tömítést, akkor az látszik, hogy az égéstérnél fújta ki a gyűrűt, de csak annyira, hogy a henger a víztérbe dolgozzon, de a víz magától ne tudjon átfolyni a hengerbe. Ezért nem is volt kapuccsínó, az olaj tiszta maradt, viszont a víz fogyott és forralt is. Ha a termosztátot kiszedtem, akkor a forralás megszünt, de a víz továbbra is elillant.
Ja és Skoodri írta, hogy a 2-es 3-as henger között szokta kifújni a tömítést, nekem eddig kétszer ment el a tömítés a 4-es hengernél ami szerintem "ésszerűbb" mert a 4-es henger van a legmelegebben tartva.
Előzmény: Szkotti1 (53763)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.20 0 0 53772
Szia!

Székesfehérvári vagyok és van egy pár favorit első automata övem,csatokkal, tartóvasakkal együtt amitől 6 darab magyar ezerpengősért megvállnék.
Előzmény: BacsiTibi (53767)
daVeFR Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53771

Az nálam nem működik hsz írásakor. (Media Markt) ;)

S135RR

Előzmény: Rxdns (53769)
daVeFR Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53770

Na, jó! Csak Neked, csak most az automata övek is eladók, de csak a kocsival együtt.

Ár: 1M HUF :)))

Előzmény: BacsiTibi (53767)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53769
copy-paste ;D
Előzmény: daVeFR (53766)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53768
A vízpumpa párszáz (max 1-2 ezer) ft-ból felújítható, és egy kalapács meg egy zégerfogó kell hozzá asszem. :) Két csapágyat kell cserélni, meg a tömszelencét.
BacsiTibi Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53767
Szia!

Ercsiben lakok, de előre pont automata kellene, mert az asszony 50kg, én meg a duplája (meg egy kicsi :-DDD) és állandóan állítgatni kellene, amit félek nem fogunk megtenni.
Előzmény: daVeFR (53766)
daVeFR Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53766

Na, jól emlékeztem, hogy a Jazz fórumon már találkoztunk. :)

Hol laksz? Nekem Szögedében van elfekvő első öv párom, mivel ótómattára cseréltem.

Vízpumpa kérdés gyakorlati oldalában még nincsen tapasztalatom, de ha jól tudom, felújítható a motyó.

Nem egy embert ismerek, aki hasonlóképpen átmeneti "szükségautónak" vett Skodit, aztán beleőrült.

Egy tanács így a nagy meleg beálltára tekintettel. Jól légtelenítsd le a hűtőrendszert!

Ja, S135RR vagyok és hülye. Elfelejtettem átjelentkezni, és lusta vagyok begépelni újra. bocs!

BacsiTibi Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53765
Sziasztok,

Itt is feltenném a kérdéseimet, bár nem szeretnék tuningolni. Abban bízok, hogy itt elég sok hozzászólás van.
Vettem a feleségemnek (bár néhány napig most én használom) egy 120L Skodrit. A paraméterei: 1989.08.havi, 5seb. váltós
Tanulni vettem, mert cca 2,5 éve van jogsija, de még 500km-nél alig vezetett többet. A másik autót (ami egy rizsrakéta Civ....) meg nem meri vezetni (én sem szívesen adom neki oda a <1éves autót.
Szóval úgy gondolom ideális lesz megtanulni vezetni rajta. Főleg úgy, hogy annó én is egy GLs-en tanultam meg, mivel ez volt a szüleimnek és nagyon szerettem. Előtte volt nekik egy 1974-es S100 illetve egy 1981-es 120L.
De mivel idővel a 4 éves lányunkat is fogja vinni és néha én is használnám, tennék bele hátsó öveket is és kicserélném az elsőket is automatára. Az megoldható-e, hogy az első öveket teszem hátulra (mivel valaki javasolta itt, hogy a gyereküléshez jobb lenne a hagyományos (állítós) öv. Ha valakinek lenne eladó, akkor az érdekelne (akár mind az 5 öv is). Érdekelne még jobb oldali tükör is.
Hogy elég hosszú legyek, még kérdeznék. :-))
A vízpumpa egy picit "lóg", érdemes-e felújítani, vagy bontott esetleg csak egy új a jó megoldás? Illetve mi az amikor már gond lehet vele?
Lesz még több kérdésem is, de hirtelen csak ennyi jutott eszembe.

Üdv:

BacsiTibi
skoodri Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53764
Nekem ilyen volt.... A szerelő mondta.  :-)
Előzmény: Rxdns (53761)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53763

A vízfogyasztás általában hengerfejproblémára utal, ha nincs egyéb tünet.

Ilyenkor nem feltétlenül lesz kapucsínós az olaj, mert az akkor történik, ha a tömítés megy haza, és összefolyik a cucc. A sima vízfogyás leginkább repedt hengerfej miatt lehet. Nekem legalábbis ez volt. Főleg meleg indításkor kapja el nehezen a fonalat, ilyenkor gőzöl szépen.  Szóvaé szerintem is HF csere.

Bano: igen-igen, az a harmadik márka....

Amúgy (kopp-kopp-kopp) abszolút meg vagyok vele elégedve, 4,8-as átlagokat produkál. Kevés km-es használat esetén a benzines Okti szerintem teljesen jó választás, de sajna nálam szóba se jöhetett bengás kocsi: február elején állt csatasorba, most a 20.000-es olajcserére készülök......

Előzmény: tsyl (53754)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53762
Igen, abban a gombócban kell lennie a szelepnek. Hogy miért hagyták el, nemtudom.. :)

Info forrása: Andrt biblia, az újabbik fajta, amelyikben a 83-as és 88-as modellfrissítés utáni leírások is szerepelnek. (De annak a szelepnek a régi Andrt könyvben is benne kell lennie!)
Előzmény: P_E_E_T (53758)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53761
Huh, ez a kifolyik a víz nagyon durva, nemtom.. :) az már nagyon brutális állapot lenne!
Előzmény: skoodri (53756)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53760
Ez szerintem mindenképp hengerfejcsere lesz.... :/
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.19 0 0 53759
Hol? Mennyiért?
Előzmény: fekpofa001 (53755)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53758

Köszi az infókat, igen hasznosak. Megmagyaráznak egy problémát, amibe nemrég ütköztem. Én is úgy tudtam, hogy a rásegítős 22mm, a sima 19mm. Szereztem 2 db rásegítőt főfékhengerrel, majd a szebbiket belerakom. Használt darabok egyébként. Autó felújításához vásároltam SK-ban, gondoltam, rakok bele felújítókészletet, vettem is 22milist. Bele akartam rakni, és akkor szembesültem azzal, hogy mindkettő 19 milis. Tehát aszerint, amit írtál, a 83 előtti rásegítős 22mm, a 83 utáni rásegítős 19mm. És az enyémek 83 utániak lehetnek. És én azért vettem le a 83 előtti munkahengeremről a hátsót alulról. De ez a maradéknyomás bizgentyű nem jött le, ezek belseje ugyanolyan, mint az Andrt könyvben lerajzolt 83 előttinek a belseje. Legalaábbis a dugattyúk. De még valami lehet. A régi munkahengeren az alsó, azaz hátsó kivezetése nem olyan, mint a másik, hanem egy nagyobb gombóc van ott, és úgy abban a kivezetés. Abban lehet az általad említett szelep ugye? Szét is szedem, amint ráérek. És 83 után miért nem kellett a bizgentyű? Tudtommal a hátsó fékhenger nem változott olyat, hogy ha régen kellett a maradék nyomás, akkor utána ne kelljen.

Egyébként mi az infó forrása?

Előzmény: Rxdns (53753)
tsyl Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53757
Köszi szépen az infót! Közben néztem a gyertyákat és kiderült, hogy a 2-es és 3-as teljesen vizes volt a kivételkor, de a víz nem folyt a helyükről . Az 1-es 4--es normális, száraz.
Előzmény: skoodri (53756)
skoodri Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53756

Kér eset lehetséges, vagy a motorba megy bele a víz, erre utal a fehér gőz, vagy egy cső repedt el, akkor viszont mellé spriccel.

Azt hogy a motorba megy-e a víz úgy tudod a legkönnyebben megállapítani, hogy kihúzod a nívópálcát. Ha fekete vagy barna az az rendes olaj színe van akkor OK ha ilyen Cappuccino, vagy tejeskávé színű trutyi van ott akkor gáz van.

Ugyan ezt a trutyit kell lássad az olajbetöltő sapka belső felén nis, ha leveszed.

Itt akkor az van, hogy a HF levesz tömítés cserél, HF nyomáspróbáztat, vagy jól megnéz hogy nincsen -e elrepedve. Ha még gyári a motor akkor lehet, hogy csak a tömítés fáradt el, és nem kell HF-et cserélni.

valószínű különben, hogy a motorba megy a víz, erre utal a rángatás, és a fehér gőz is. az meg, hogy nem forralta fel, azért volt, mert nem hajtottad biztosan, és nem nyomott be elég vizet hozzá.

Érdemes még megnézni hogy a két középső gyertyát ha kiveszed, elvileg, ha sok víz van a hengerben a gyertya kivétele után kifolyik, a lyukon. És a két középső hengernél szokott átégni a tömítés...

Nem irigyellek..... Mondjuk egy jó szerelő kb 1/2 nap alatt rendberakja. Ami kell hozzá új tömítés 2x olajszűrő 2 kanna olaj. Hűtőfolyadék.

Az egyik kanna amivel átmossák amotort lehet a leg olcsóbb TG-olaj is meg ahhoz lehet használt olajszűrőt is használni...

De amikor friss olajjal töltöd fel akkor mindennek újnak kell lennie.

fekpofa001 Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53755

hali! akarjon mar valaki egy 5os valtot venni, mert nekem nagyon utban van mar.. szep, meg jo, meg minden.

06303519161

tsyl Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53754
Sziasztok! Tapasztaltabb társaktól szeretném kérdezni: Az indításkor és nagyobb gázadáskor keletkező (fehéres) gőz felhő ugye Hf problémára utal.(Most délután jött elő a dolog) Apró de érezhető rángások jöttek elő főleg gyorsítás közben az úton, de az autó (120-as)még megy. A hűtővíz 50 Km megtétele után kb 1 literrel kevesebb, és bár nem látom tisztán hogy honnan, de hallatszik a sercegés is, hogy a víz valahol spriccel a forró motorra. Leállításután nagy bugyborékolás (kortyogás) hallatszik, de a viz 90-95 fok fölé nem emelkedett. Szóval a kérdésem az lenne, hogy mire számíthatok "jobb" és "rosszabb" esetben. Nagy vonalakban miből áll egy ilyen javítási munkafolyamat? És persze anyagilag mennyire vágja taccsra ez az embert. Mindenféleképpen szervízbe viszem, csak mivel még ilyenen nem estem át, szeretném elkerülni azt, hogy a szerelő visszaéljen esetlegesen a helyzettel.(mert sajnos ilyenek is akadnak még...) (Jöhet mailre is a válasz tsylkukacc2ponthu) Köszönöm szépen előre is!
Rxdns Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53753
Megvilágosultam!

A féket 83 júliusában megkavarták.

83 július előtt: a felső volt az első féké, az alsó a hátsóféké. Nemmindegy, mert az alsóban, tehát a hátsőfékkör cuccában volt egy maradéknyomás-szelep bizgentyű, ami folamatosan enyhe nyomás alatt tartotta azt a kört. A fékszervős főfékhengerek 22 mm-esek voltak, a rásegítés nélküliek 19 mm-esek.

83 júliustól: eltűnt a maradéknyomásszelep, és változott a bekötés: a felső lett a hátsóféké, az alsó az elsőé. A főfékhenger belső átmérője 19 mm lett, és mindenhova lágyabb rugókat tettek. És asszem 83tól már csak szervós fékeket csináltak.
Előzmény: Rxdns (53752)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53752
Akkor nembizti, hogy jót mondtam, utánanézek!
Előzmény: P_E_E_T (53749)
fenyi Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53751

Sziasztok!

Eladom vagy elcserélem a rapidon lévő LR szívócsonkhoz való négyleömlőmet.

rapid1

Helyette a másik, a hengerfejből meredekebben ívelő Janó-féle kellene, hogy fel tudjak rá rakni gyári szívócsonkot is.

Úgy néz ki ezt fogom használni utcai autónak.

Fényi Sándor

70/378-0429

fenyi@t-online.hu 

P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53750

Ne érts félre, nem vagyok Suzuki párti (főleg nem Ignis), imádom a 105-ösömet (és 105-ösöm van, nem Ignisem), sokkal szebb, mint az Ignis, praktikusabb,nagyobb,  csak már a hajam hullik az öreg autóval kapcsolatos gondok miatt. Épp felújíts közepén vagyok. Van mit felújítani. (lásd a képet) Én odaadnám egy Ignisért, de természetesen 1:1 , venni nem vennék, nem csak Ignist, hanem semmi mást, mert 1 havi részletet 1 év alatt, ha össze tudnék kaparni. Nagyon szeretem a Skodát, csak vágyok már egy megbízható, új autóra. Ha vennék is valamilyet, csakis Skodát. Régi Octavia, ha jobban menne akkor új Octavia, vagy Superb. Bár Superbből az újat várom már, amit az új Passatból csinálnak. Biztos durva lesz. Ha még jobban menne, akkor egy új mellett egy ilyen régi. Mint ahogy ha tudnék is venni, ez is maradna. Bár nem első tulajos a drága, de hogy utolsó, az biztos.

Az lenne jó, ha régi Skodákat is csinálnának úgy, mit ahogy felélesztgetik a Mustangot, a Challenget, a Camarot. A régi stílusjegyek, csak mégis új. Kicsit jó lenne új "régi " Skodákat látni az utakon. Bár olyat sem tudnék venni. :(

Előzmény: bano1 (53745)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.18 0 0 53749

Kösz!

"Amúgy ha fordítva lesz összerakva, az okozhat problémát?"

Az egyiken kisebb a lyuk. Talán az alsó, az elsőé a nagyobb, ami logikusnak tünik, és is azt tippeltem volna be, de mintha én az alsóról szereltem volna le a hátsót annak idején. Bár előző tulajok rakhatták rosszul össze. De már elég régen volt, már 1,5 hónapja szét van szedve az autó, és még messze van a felújítás vége. Haladnék is, csak sok a vizsgám. :(

Előzmény: Rxdns (53748)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.17 0 0 53748
Szerintem normális a tuszkolás, nekem is szorul mint állat, nehéz is berakni a helyére. :)

Ha jól tudom, a főfékhengeren a felső a hátsó, alsó az első fék.

Amúgy ha fordítva lesz összerakva, az okozhat problémát?
Előzmény: P_E_E_T (53743)
invad3r Creative Commons License 2006.06.17 0 0 53747
Helló!

Duplakarbiról szeretnék infót gyűjteni, igaz nem Skodára kellene. Mennyit rak a teljesítményre? Mit kell feltétlen átalakítani a motorban, hogy feltehessem (szívócsonkot kivéve)? Fogyasztás hogyan alakul?

Skodával kapcsolatban pedig: azt meg tudja valaki mondani, hogy mitől van az, hogy hidegen, ha beindítom a mocit (elég nehezen indul), egyszer felpörög, utána pedig annyira leesik a fordulatszám, hogy ha nem pumpálom meg a gázt leáll (néha az sem segít). Utána megint felpörög kb 2-3000-ig és ismét lecsökken, majdnem leáll, köhög egy kicsit, megint felpörög és így "hintázik" amíg be nem melegszik, de olyan 30 foknál már le lehet nyomni a szivatót. Mással is előfordult már ez? Mi lehet az oka? (AC pumpára gyanakszom, de a vízzsák tiszta. Igaz attól még lehet xar)

Köszi előre is!
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 53746
Igen egyformák (én úgy tudom). Normannal jártunk utána a szeleprugó témának és akinek vana zt mondta szaamra jo bele. Vettem én is 8db-t 250ft/db áron (újak) és nyomkodtam őket és tényleg erősebbek!
De múltkor beszéltem egy szakival ő asszem angypolákot mondott, de erre tényleg nem emlékszem tisztán...
Előzmény: arw (53685)
bano1 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 53745

Akkor jól nézz IDE :o)

Óóó Egek, hol van már az idő, amikor az autó autószerűek voltak és nem divatcikkek. A Suzuki tényleg jól néz ki és jól is megy (ilyen szempontból egy jó autó), de eszméletlenül gagyi és klausztrofóbás lesz tőle az ember.

A régi Favinak literre kisebb a csomagtere de esköm, hogy több cuccot elnyelt, mint unokatesómék Ignisze. Ráadásul az egész autó tiszta műanyag, nem műbőr kopogós műanyag...

A 105-ösben négy ember minden csomagjával együtt simán elfér és nincs tele az utastér cuccokkal. Unokatesómék hárman vanak, de a gyerekülés miatt előre kell tolni a gyerekülést és mellé még be kell tenniük a bőröndöt, ami a csomagtartóba már nem fér be...

Ha egy-két ember utazik egy Suzukiban, akkor valóban (abszolut értelemben véve) jobb autó, de egy család számára használhatóság szempotnjából már más a helyzet. Nem a 105-öshöz képest - az egy 20 éves konstrukció egy 40 éves motorral -, hanem a mai családi autónak szánt kocsikhoz képest... 

Előzmény: P_E_E_T (53744)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.17 0 0 53744
Az Ignis fikázós témához csak annyit szólnék hozzá, hogy megnézném azt az ember, aki inkább egy 105-öst választana egy Ignis helyett. Mármint nem csak úgy mondja, hanem tényleg...
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.17 0 0 53743

"hűtőcsövek mellé van betuszkolva"

Hát én ma beraktam a csövet, de a tuszkolás kissé gyenge kifejezés. Lehet, hogy a gyárilag rásegítős autóknak más formájú a csöveket védő lemezük, és van neki hely. Na, az enyémben nem volt.

Végül is benne van, nagyon feszül az egész, de átjárható maradt a cső, nem szorul össze sehol.

Kérdés:

A főfékhengeren melyik lyuk az első, és melyik a hátsó fékköré? (nem vagyok biztos abban, hogy honnan vettem le)

Előzmény: Rxdns (53725)
Köny Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53742
Ohh, most már értem. Ez alatt az idő alatt egy új, galvanizált kasznis autó is elrohad majd a szabad ég alatt...
Előzmény: The Rambler (53741)
The Rambler Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53741
nincs garázs, utcán állt mind a 18 év alatt :(
Előzmény: Köny (53740)
Köny Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53740

4 éve lett felújítva a karosszéria? Akkor miért kezdett el már most rohadni? Sokat használod télen és nincs garázs?

Érdekel, mert nekem is aktuális az új szerzemény 120L lakatos és festő munkája, pedig még "csak" 16 éves...

Előzmény: The Rambler (53739)
The Rambler Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53739
pörgős 105-ös?? :D

sajna már rohad a 18 éves skodánk mégis mit csináljunk? 2002-ben volt egy kasztnizás+fényezés 200ezerért. Na ezt többet nem játszuk el...
Előzmény: fcf (53731)
bano1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53738

És milyen autóval is jársz? :o)))

Na jó, nem kötekszem. Egyébként hogy vált be a vas? Nekem végülis benzines Octávia került a Favi helyére és egyelőre meg vagyok vele elgedve.

Előzmény: Szkotti1 (53737)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53737

Látjátok emberek?

Így kell kultúrált, mégis csontig hatoló szópárbajt végrehajtani.

Gratula mindkét félnek, sportszerű, férfias küzdelem.  :o))))

Mondom ezt én, aki a csehremeket szeretem, és a sárgáknál gályázok :o)))))))

Előzmény: bano1 (53735)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53736
Azt sajna nem lehet, elúszott az a hal, egészen Pécsig :)
De a váltóról még beszélhetünk...
Előzmény: szilvi5 (53726)
bano1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53735

De a (J)WRC-ben még nincs Historic kategória.

Nem jól látod a dolgokat a 105-öst még azokban az időkben tervezték, amikor a knédlit vitték a csomagtartóban a Becherovkát és a légpuskát meg a csempészüregben, a nagymama háta mögött, a kalaptartón pedig a szöszmöszmackó felsőjét.

A Suzuki ezzel szemben már a mai kor gyermeke. A határok nélküli Európában a knédli, a Becher és a légpuska már utazhat együtt csomagtartóban, nincs szükség a csempészüregre. Egyedül a szöszmöszmacót (vagy a susogósmelegítőt) kell kalaptartó híján begyömöszölni az ülés alá, de legalább nem zavarja a kilátást.

Előzmény: fcf (53734)
fcf Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53734

Miért, talán a 105-össel nem lehet??? Lehet hogy csak 40LE de a többit bátorsággal lehet pótolni!

A csempészüreg tényleg nem rossz, melegen lehet tartani a knédlit míg elöl a motor helyén a Becherovkát hűti a menetszél!!

Előzmény: bano1 (53733)
bano1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53733
De jó az Ignis is+is. Igaz, hogy a 105-ösben a csemészüreg majdnem akkora, mint az Ignis csomagtartója, de kit érdekel, ha a Suzukival még ralizni is lehet :PPP
Előzmény: fcf (53731)
még1MbR Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53732
Sziasztok!
Ha valakinek esetleg Lada első rugópár kellene, szóljon... (ha jól tudom, skodriba szokták "alkalmazni":)
1e/db. sz1miki@freemail.hu, Bp.
fcf Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53731
Én is ezt mondom, inkább egy pörgős, vagány kis 105-ös Skoda!! :P Főleg családi autónak jobb mint egy Ignis!!
Előzmény: bano1 (53730)
bano1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53730
Nem mindenkinek éri meg átülni egy Suzukiba... :PPP
Előzmény: fcf (53728)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53729
...esetleg egy jó kis Trabi...? Bár kilowattra asszem ua.
Előzmény: fcf (53728)
fcf Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53728
Hát azt a havi 1.300 Ft-t tényleg bebuktad, ha szerinted ennyiért nem éri meg átülni egy 105-ösből... :P Ha vennél pl egy 20 éves kispolszkit, az még akár a 105-ösnél is olcsóbb lehetne, érdemes elgondolkodni!!!
Előzmény: The Rambler (53721)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53727

Képem nincs, de teccik.

Igazi retróbombázó.....

Előzmény: bandura130 (53718)
szilvi5 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53726
Szerezd vissza a halacskát és megveszem a váltóddal együtt! :-)))
Előzmény: Skodálatos (53717)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53725
Nekem is, és sztem mindenkinek a hűtőcsövek mellé van betuszkolva.. Nekem a fékcső felőli oldalán.
Előzmény: P_E_E_T (53722)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.16 0 0 53724
Köszi
Előzmény: arw (53723)
arw Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53723
Nekünk a 85-ös 120-ason a fémfékcsövek mellett jön végig, van ott egy lemez középen végig a kocsi alján, az alatt van vezetve, (lemez és a kasztni között), ahogy írtad a vízcsövek is ott mennek.
Előzmény: P_E_E_T (53722)
P_E_E_T Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53722

Üdv

Az eddig fékrásegítő nélküli autóm most kap fékrásegítőt. Csak azt nem tudom, hogy a vákumcsövet hol szokták gyárilag elvezetni. A hűtő csövek mellet a padló alatt, vagy bent az alagútban? Alagút ugye?

The Rambler Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53721
sajnos úgy láccik szarul alakulnak a dolgok....

rendeltünk egy 1.3-as Ignist, beveszik a 18 éves skodánkat.
jan-tól az Ignis telj.adója 20.580ft, a százötösünk 4440ft lenne....

ezt bebuktuk?
The Rambler Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53720
megvan :)
Előzmény: The Rambler (53719)
The Rambler Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53719
sziasztok!

egy skoda 105 hány lóerős?
bandura130 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53718
Ha valakinek van képe erről az autóról, az légyszi a linket írja be ide vagy mélben küldje el a képet (itt sajna lekicsinyíti az index). Köszi!
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53717
Ahham...szal 2 L-el kell írni, már ezt is tudom :)
Peti vazz 2 teljes ilyen gyjtásom volt az egyiket 3 hete a másikat már 3 hónapja adtam el.
De a váltó még megvan... :)
Előzmény: szilvi5 (53716)
szilvi5 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53716

Apropó! Most látom ebben a kocsiban is van ilyen, úgyhogy nem röhögni a következó felhívásomon! :-)

Keresek Skoda elosztóba való HALL jeladót és harangot! Cakk und pakk is érdekel!

Előzmény: Szkotti1 (53708)
Dőde120 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53715

Ne haragudjatok hogy ide is írok de ha valaki tud eledó 110R coupe első szélvédőt az jelentkezzen pls. 06-70-214-90-56  vagy nter@gportal.hu -n

Köszi a megértést és remélhetőleg a segítséget is.

JULES Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53714
Apollo felnik.
Skoodri féle kupakokkal, felemblémázva.
Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53713

Na igen. meg a hőértéke nem változik meg egyik hétről a másikra...

A hézag, mint általában 0,7 körüli legyen.

Előzmény: bano1 (53711)
Kisbvb Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53712

Sziasztok!

Továbbra is eladó egy tuning szívócső, dupla karbikhoz (weber, dellorto, solex) - favorit hengerfejhez!

20-nyolc23-4öt-66

bano1 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53711

Az elvileg jó.

Gyertyahézag?

Előzmény: skodalover (53710)
skodalover Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53710
Szia!

Rossz hőértékű gyertya is okozhatja!
Előzmény: bano1 (53709)
bano1 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53709
Megnéztem tegnap a mágnesszelep kattan a karbin, hétvégén gyertyapuceválás lesz és megnézem a karbit esetleg még gyújtásállításra elviszem és  remélem megoldódik a probléma.
Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.15 0 0 53708

Milyen HAL adja a jelet? Potyka, vagy csuka? :o)))

Csak poénolok, nem komolyan venni!

Skodálatos Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53707
Eladó egy 1985ös évjáratú 120as bepapirozott favorit motorral, felújított fékrendszerrel, kasznin festéshibákkal.
Ami van benne:
-favorit motor fúvókázott lada karbival.
-noname sportdob
-golf I. első ülések
-GLS ajtócsíkok
-GLS fordszámmérős műszeregység
-sportkormány
-direkszűrő
-elektornikus HAL jeladós gyújtás
-központizár
Lejárt műszaki, vétel eseténüzembentartói szerződés megoldható.
Irányár: műszaki nélkül 80E, műszakival 110E .
Képek:
http://skodaklub.racingnet.hu/index.php?page=bazar
Érd.: Hartmann György
Tel.:06-30-330-0103
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53706

Hali Róbi!

Yo utat!

Azé a lámpaspricnié má megéri kimenni Finnlandba. Ötözzetek melegen! Ha lesz valami 135-s Skoco Rapid eladó, Rád fogok elsöként gondolni (bár az autovia.sk-n kívül nem figyelek semmit)

Előzmény: ó-vodás5407070 (53703)
Köny Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53705
Nekem is! Én csak jövő csütörtökön megyek Finlandba...
Előzmény: ó-vodás5407070 (53703)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53704
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53703

este 11 körül indulunk skodatalira finlandba:)))

hozunk 120asra lámpamosó spricnis szerkezetet

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53702

Persze lényeges hogy eredetileg Rapid135ös legyen a kocsi

135ös alvázszám és motorszám

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53701

vazze én meg nem vennék mást csak Rapid135öst:)))

nekem jó az a gyengített Jikovos verzió is:)))

Úgyis Bendix doboz kerülne beléje:)))

Dzsó ha lácc valahol skban 135 Rapidot gáz nélkül jól jönne-

Beszólsz akkor ugye???

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53700

Hali!

Hát nem tom, már láttam régebben is azt a hirdetést. Semmit sem ír róla, a képek nekem meg azt árulják el, hogy tuningolta /megültette, fólija, maszk, deflektor/. Szerintem már széthajtotta az egészet (nagyfelni széles hátsó gumikkal), biztos nem nagypapás stílusban volt járva vele - így meg nagy lutri, bármit is bírhasson a "favi" motor. Én úgy vagyok vele (de ez csak az én véleményem), hogy inkább néznék egy szolidabb 136-os változatot (bár ezzel meg én szívtam meg), és abból építenék saját elképzeléseim szerint egy kocsit. Erröl a fóliát + fényezést már nem vakarja le az I.ten se, nekem meg az igazat megvallva, nem tecc.

Azt a fehéret érdemesnek tartottam volna, és mint már említettem a 135-s ebbe /szerintem/ vérszegény. 40 kw-os "lebutítot" moci, lustább a vasHF-s 130-asnál is... (ezzel semilyen 135-s tulajt sem akarok megsérteni, de ha már Rapid, akkor fusson). Echte 136-os ritka mint a fehér holló, hát még a normális állapotú...

Előzmény: Köny (53693)
Dőde120 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53699

Mint már láttam lentebb a mágnesszelepet úgy ellenörizheted hogy ha üzemmeleg, a motor (mert lehet csak akkor ragad be ha átforrosodik) akkor járó motornál húzd le rólla a kábelt ha tovább ketyeg a moci akkor a szelep tuti rossz.

Elméletileg ha ráadod a gyujtást és le fel teszed a kábelt akkor kattania kell. De ezzel csak a mágnest ellenőrzöd. Azt hogy a tű lezárja e a benya úthát azt csak a fenti módon tudod.

Előzmény: bano1 (53684)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53698
ja, csak a 136-oshoz nem kell semmit fúrnifaragni, ez benne a jó. veszel hüvely-dugó-veztengelyt és már szép és jó is lesz. (elvileg). persze aki akar rakhat bele fabia főtengelyt, meg dugókat, de az már nagy állatság:D
Előzmény: fcf (53696)
Dani Amp-Land Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53697

Üdv bano!

Még régen, boldogult 81-es 105ösömmel nekem is volt ilyen gond kezdetben, az eredeti karbijával (32 EDSR).

Abból már valaki kiszedte a mágnesszelepet és a helyére egy csavar volt behajtva :o, tehát az már nem állta útját az alapjárati keveréknek, mégsem volt ;)

Miután kapott mindenhova új tömítéseket, gumigyűrűket, új pillangótengely, talp síkolás stb, tehát a fals levegők megszűntek, megint szar volt. Egyenetlen volt az alapjárat, füstölt meg minden.

Akkor "véletlenül" lehúztam azt a vékony csövet ami a karbitalpról megy a légszűrőház csonkjára és egyszerre megjavult a gép. A légszűrőház vékony kis csőcsonkja volt eldugulva, tűvel kipiszkáltam, meg a karbi csonkját is.

A későbbi karbijaim annyira nem igénylték azt a +levegőt, ha befogtam a lukat akkor sem halt meg.

Ha kiveszed a gyertyákat, megmutatják hogy mi a gond. Ha fehéres-világosak akkor falsot szív, ha kormosak akkor gyanús a kis cső eldugulása.

Az EDSR most is itt van a polcomon gyönyörűen megtisztítva, de gyakorlatban jobbnak bizonyult egy fiatalabb, keveset nyúzott SEDR.

(vagy egy Weber 36 IDF + szívócsonk:))

Előzmény: bano1 (53688)
fcf Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53696

"motorját én tuti szétboríttatnám, ha vennék, akkor meg már mehetne bele 136os hüvely+dugó"

Akkor ennyi erővel már érdemes 1.4-re vagy 1.5-re felfúrni akár!

Előzmény: Törölt nick (53695)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53695
vó. szép a felnije. mindenképpen kéne ezekről nagyobb kép, mert így semmi nem látszik rajtuk. amúgy a 135ös rapid annyira nem gáz, motorját én tuti szétboríttatnám, ha vennék, akkor meg már mehetne bele 136os hüvely+dugó -> így lenne 136os motor.
Előzmény: Köny (53693)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53694
Ha mindkét pillangó jól zár, akkor ha zár a szelep a motor mindenképp leáll, mert nem tud benzint szívni.
Köny Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53693

Nekem sem tetszik nagyon, legalábbis képről nem.

Akkor már ez a pozsonyi jobban néz ki: http://www.autovia.sk/auto_skoda-rapid-skoda-rapid-136_206614.htm

Erről mit gondolsz?

Előzmény: Dzso bácsi (53692)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53692

Láttam, de nem tecc.

Föleg, mert 135-s (ami nekem eléggé vérszegénynek tünik)

Lefordítom a hirdetés szövegét:

könnyüfém felnik, vonóhorog, tetöablak

gázüzem, 6 - 7 lityós fogyi gázból (kétajtós sport verzió rulez)

müszaki/emissziós vizga.

megyegyezés.

Ez is Kassa...

Előzmény: Köny (53691)
Köny Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53691

Ehhez mit szóltok? 1990-es 135-ös...

http://www.autovia.sk/auto_skoda-rapid-rapid-135_211452.htm

Előzmény: Törölt nick (53690)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53690
van olcsóbb ennél, bár nem rossz ár. de meg van törve a hátsó sárvédője, amit nehézkes javítani, ha mondjuk új alkatrészből akarod, akkor 20e a hátsó sárvédő, meg mellé még 30 a fényezés, ha máshol nincs baja. 120-150e forint környékén vannak sztem jobbak is. keresgélni kell a szlovák és cseh lapokon. ennek annyi az előnye, hogy 136os, meg hogy így kívülről nézve eléggé egyben van, lehet a belseje is. legálisan ezeket még csak regadóval tudod behozni, ami nem olcsó, bár az a tök legális. még 10 évbe telik, mire veteránosítani lehetne, és bejönne adó nélkül. a másik legális dolog, hogy ha van szlovák ismerősöd, akkor megveszitek az ő nevére, és ír egy papírt róla, hogy te használod, és akkor szlovák rendszámmal lehet itt. a harmadik megoldás meg az ügyeskedés magyar papírokkal, de ezt inkább nem részletezem:D
Előzmény: ArGa (53687)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53689
ha van türelmed, vagy ügyeskezű ismerősöd, akkor okosan;)
Előzmény: Kisbvb (53683)
bano1 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53688

Na kezdünk típushiba felé menni. Ez bizony egy kereklámpás 105-ös. Alapjárat van, de szagra magas CO mellett sikerült normális alapjáratot produkálni (alapjárati fordulat olyan stabil 800 körül van. És a hiba nem állandó, ha egy ilyen továbbdöcögés után leállítom és újraindítok és újra leállítom, simán leáll a motor, nem döcög tovább...

Előzmény: Szkotti1 (53686)
ArGa Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53687
Igazad van, teljesen jó áron van. Hivatalosan nem lehet behozni? Ha igen mennyibe fájhatna ez?

Előzmény: Dzso bácsi (53682)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53686
Elvileg nincs, mert egy rugó benyomja a tűt a fúvókába, így lezár, de előfordulhat rugótörés, vagy szelepberagadás. Gyakori, főleg a kereklámpásoknál (most fejből nemtommelyik az eredeti, ehhez való kéttorkú karburátor), hogy a mágnesszelep menete annyira kiverődik, hogy kiesik a szelep, vagy csak lötyög, de tud mellette falsot összeszedni, bár akkor valóban nincs, vagy időnként van csak alapjárat.
arw Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53685
A favi és 120-as szeleprugók egyformák (belső, külső)? Esetleg a favi rugók helyett mit lehet betenni? Mintha a szamarát hallottam volna.
bano1 Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53684

Tegnap megint előfordult, kogy pöfögött még 1-2-t a kocsi miután elfordítottam a kulcsot. Külön megnéztem, olyan 75 fokon állt a vízhőfokmérő mutatója és hátul nem volt nyoma túlmelegedésnek. Hétvégén gyertyapucolás és mágnesszelepvizslatás lesz.

Apropó ha nem jó a mágnesszelep van alapjárat? A Favinál ha lecsúszott a mágnesszelep saruja, nem volt alapjárat, leállt a motor...

Előzmény: Dőde120 (53678)
Kisbvb Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53683
Tudom h hülye kérdés, de h tudok egy roncsból meg egy külföldi autóból egy legális magyar autót csinálni? 
Előzmény: Törölt nick (53681)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.14 0 0 53682

Ezt nézd meg...

http://www.autovia.sk/auto_skoda-rapid-136_214979.htm

korrekt ajánlatnak tünik - igaz, 150 e km, és karosszéria jobb oldalt középett meg van nyomva + Kassa környéke, de akkor is

Előzmény: ArGa (53680)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53681
milyen drága? :) csehországból kell beszerezni tök olcsón. olyan 50-60e körül már van egész jó állapotú. 70ből haza is hoztad lábon. utána már csak papírt kell varázsolni rá:DD keresel egy roncsot mo.-n és megveszed.
Előzmény: ArGa (53680)
ArGa Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53680

Sztem postán is elküldik...

Azthiszem nem lesz rapidom, mert nagyon drága.Sajnos.

Előzmény: Köny (53679)
Köny Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53679
Jól látod., Már csak ki kéne ugrani érte trélerrel Angliába...
Előzmény: papa Ramone (53668)
Dőde120 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53678

Nekem akkor csinált ilyet ha túl meleg volt a motor. Emlékszem egyszer egy dugóban felfort a víz és már későn vettem észre hogy mi helyzet. amikor a visszapillantóba néztem akkor láttam füstfelhő és gyorsan elfordítottam a kúlcsot. De nagy meglepetésre nem állt le a motor. Tovább járt bár nem olyan egyenletesen mint kéne de még  ment.

Ez betudható annak, hogy tényleg a porlasztó tolja tovább a benyát. ill. a nagy hőfok miattt öngyuladás alakúl ki a hengerekben és tovább megy a körforgás.

Ha viszont megnézed a porlsztót és jó a mágnes szelep akkor benya hiány miatt igy is úgy is le kell állni a motornak.

Lehet nállad nem ez a gond de nézd meg hogy, nem e melegedés okozza e ezt a tünetet.

A benya robbanáspontja igen alacsony ez lehet a gond. Mert ilyenkor már szikra se kell elég ha a forró hengerbe kerűl a benzinben dús keverék, és az ott magától felrobban. Ezért az egyenletlen járás.

Előzmény: bano1 (53675)
Lavadome Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53677

Sziasztok!

Eladóvá váltak a következő gumik 165/70R13 méretben:

2 db téli matador mp55    - 90%-os,     - 10.000Ft

2 db nyári matador mp12 - 70-80%-os - 6000 Ft

Lavadome

06304664187

Rxdns Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53676
Na, ez az elmélet. :)
Mikor megvettem a kocsit, a mágnesszelep ugyan működött, de a kábel lehúzása után ugyanúgy ketyegett tovább a motor.... :DDD
A szivatóbowden olyan feszes volt, hogy folyamatosan volt ráadva egy kis szivató, valamint a kettes torok is résnyire folyamatosan nyitva volt, így az alapjárat (ami elég beteges és állíthatatlan volt) ezeken keresztül ment.... :)
Előzmény: JULES (53669)
bano1 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53675
OKs, úgy lesz!
Előzmény: Szkotti1 (53674)
Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53674
Jellemzően a gyertyán azért szokott lenni lerakódás, és az tud ilyet produkálni. A tuti, ha kiveszed, és megtisztítod őket.
Előzmény: bano1 (53673)
bano1 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53673

Széria, de igen jóállapotú 105-ös motorról van szó, úgyhogy a túl magas kompresszió kizárva.

A szegény keveréknek utánajárok, de csörgés nem tapasztalható.

Néha hiddegen kis durrogásokat hallatt a motor.

Túlmelegedés nem volt, standard 80 fokon tanyázik vízhőfokmérő mutatója.

Kokszlerakódás? :o) Annál azért dinamikusabban vezetek...

Gyújtásprobléma nem lehet?

A mágnesszelepet megnézem, illetve meghallgatom és ha nem kattan, cserélem.

Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53672

Úgy van. Innentől jogos a kérdés: működik az alapjárati mágnesszeleped?

(Gyújtásra téve kattanik-e?)

Kereskedelmi célú bejelentés: mivel elkerült tőlem a 120-as, de az eredeti motorjával, ebből kifolyólag eladó egy darab 135-ös Favorit motor, farosból éppen kihúzva, minden szükséges beépítési tartozékkal.

Pierburg karbi, jól működő automata szívatóval, faroshoz updatelt kipufogóval, mechanikus gyújtással. Ár megegyezés kérdése. vargapKUKACvipmail.hu

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.13 0 0 53671

Hali Jules!

A csörgés mexünni látszik, felhúztam az oktánszámot félezerre, és mingyá másképp zenél a moci. Igaz, nem érzödnik cseppet sem erösebbnek, de hát eddig sem volt valami vérszegény a teljesítménye...

Köszi az inputokat!

Előzmény: JULES (53659)
JULES Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53670
A "szokásos" hengerfej tömítés probléma:
Hengerfej tömítés.
Már a harmadik termosztátot cseréltem, mert a hűtőfolyadék nem fogyott, kapuccsínó nem volt, de mégis megforralta néha magát.
JULES Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53669
Rxdns már leírta, hogy miért lehetett. Ha viszont skoda karbid van, akkor ilyet nem szabadna tapasztalnod, mert az alapjárati mágnesszelep gyújtáselvételre azonnal lefullasztja a motort...
Előzmény: bano1 (53661)
papa Ramone Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53668
Jól látom? Ingyen 136 Rapid?
http://www.rapid.pwp.blueyonder.co.uk/sales.htm
Rxdns Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53667
Ez öngyulladás miatt volt, úgy működött a motor, mintha diesel lenne.. Ez lehet pl. a túl nagy kompressziótól, túlmelegedéstől (szegény keverék?), vagy akár attól is, hogy a túl sok kokszlerakódás az égéstérben izzott, és "izzítógyertyaként" funkcionált..
Az ilyen öngyulladásos égéses dolog elég káros a mocinak, őgyhogy utána kellene nézni, hogy mitől volt!
Előzmény: bano1 (53661)
papa Ramone Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53666
te ezt nem tudtad?:)))
Előzmény: fcf (53665)
fcf Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53665
Akkor ilyen alapon végülis a 120GLS is egy tuningváltozat volt, nem?
Előzmény: garbera (53664)
garbera Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53664

Köszi!

Megtettem!

de gondoltam ,hogy ez is ide is vág egy picit.

Mivel ez a tipus is egy tuning változata a skoda fabiának.

Ebben is csak a vezérlés és az elektronikus kütyüket variálták és ezértlett 100 lovas!

szerintem!

Előzmény: bano1 (53663)
bano1 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53663
Ezt a kérdést inkább az orrmotor fórumban tedd fel.
Előzmény: garbera (53662)
garbera Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53662

Sziasztok!ű

Kérdeznék ,hátha tud valaki segíteni!
Idén vettem 1 fábia turde france 1,4-100 Lovas kombit.
Garanciális!Azt vettem észre,hogy alapjáraton bemelegedett motornál KB.1,5-3 másodpercenként kicsit ránt a motor,a fordulatszámláló nagyon picit 10-20 fordulatott mozdúl le fől ilyenkor!
Az okosok a szervizben kompjútert kapcs,rá minden érték OK!
volt aki azt mondta,hogy ezeknél a tipusoknál ez normális!
Én kételkedem ebben!
Tud valaki eben infót adni?

Köszi

bano1 Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53661

JULES

A hétvégén vettenm észre egy tünetet, talán te tudod mi okozhatja.

Forrón leállítottam a motort, majd kivettem a slusszkulcsot, de a motor még forgott egy párat. Vicces volt kezemben a kulccsal a pöföést hallani...

Mitől lehetett? Első tippen nemkicsi utógyújtás... Szerinted?

Előzmény: JULES (53659)
JULES Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53660
kb 60eFt + rengeteg saját munka (és sajnos van benne nem1 hiba, de most már nem érdekel..., de azért messzebbről jól néz ki).
Előzmény: ArGa (53634)
JULES Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53659
Ha a szegény keverék miatt csörög, akkor (SZVSZ) nem nagyon fog segíteni a nagyobb oktánszámú benya, mert másképp indul el a kopogásos égés...
Előzmény: Dzso bácsi (53623)
JULES Creative Commons License 2006.06.12 0 0 53658
Na ez már jól néz ki (a teljesen albínó nem tetszik...).
Előzmény: bagaba (53652)
rnagy77 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 53657
Lámpabúra
Itt sajna elég borsos árban van, olcsóbb a házilag festés...
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 53656
Köszi infókat piros Rapidról, én nem emlékeztem pontosan, csak annyira,h törték nagyon
Ja a búrához meg annyi, hogy a klubbon Ergérapid csinált ilyet. Vett átlátszó búrát és a felső felét valami speckó festékkel lefestette. Persze ez nem oylan gyári megoldás, mint a képen látható, de otthonilag meg lehet machinálni :) Egrének szépen sikerült, szóval szerintem nem reménytelen :) Meg Erge is biztos mesél róla :)
De gyáriból iylen mondom halvány lila gőzöm sincs :)
p44 Creative Commons License 2006.06.11 0 0 53655

én ismerem azt, aki nagy szériában legyártatta a piros-fehér lámpabúrát csehben, konkrétan 2000-2000 darabot, de kifogyott a készlet. azt mondta, idén lesz ismét. addig csak elszórva, kis boltokban pár darab elfekvőt lehet találni (csehben, ofkorz)

sztem még őszig eljutok hozzá, ha lesz, szólok. :) tetőkárpit rulez, így mindenki jól járt :D

Előzmény: 136GL (53653)
bagaba Creative Commons License 2006.06.11 0 0 53654

:))

Előzmény: 136GL (53653)
136GL Creative Commons License 2006.06.11 0 0 53653

Jól mondja P44 Úr, a piros tényleg törött volt, én mondtam a coupe fórumon. Nagyon törött volt, egész pontosan, nem is vettem meg. De úgylátszik más még "megmentette". Más: megkaptam sms-t a tetőkárpitról, gratula hozzá, és köszi, hogy szóltál.

Ja, és ha bárki tud ilyen piros-fehér lámpabúrát -mint alattam van-, az engem is érdekelne.

Előzmény: p44 (53651)
bagaba Creative Commons License 2006.06.11 0 0 53652

Sziasztok.

Nem tudja véletlenül valaki ,hogy hol lehet venni ilyen fajta hátso lámpát?

Skoodri:Hello.  Mi a helyzet az Apollo kupakokkal?Lesz belöle valami?

p44 Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53651

a pirosról pontosabban azt írták a coupéfórumon, hogy tavaly egy AAL rendszámú piros Rapidot szarrátörtek, úgy, hogy elmászott az A oszlop is. a 96 LE az úgy jöhetett ki, hogy 70LE-re tartják gondolom, de kilowattban adták meg, talán mert a használtautón úgy kell.

a kék 720-as meg ugye egy-két éve kelt el 6k fölött, és azóta ki lett lakatolva, le lett fényezve, nem hiszem hogy olcsóbban adná a beszerzési árnál, és akkor nem számolta amit beleölt.

Robi, RiC-et hozunk neked okosan 5k-ból, leteszed  a zsét és 2 hónap múlva a tied. :)

Krisz, én tudom mi az az 1% ami nem (lesz) gyári rajta :))

ArGa Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53650
A feléért már holnap megvenném... inkább ma.
fcf Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53649
A szép szárny is eladó? Lehet hogy a kipufogó jól van felheggesztve csak a kocsi áll ferdén :))
Előzmény: mayflower36 (53643)
skoodri Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53648

Na én ins megnézetm ezt a kék csodát.

Azt ény, hogy szép a színe, de sokminden hiányzik róla, hogy ennyi pénzt lehessen érte kérni. Én is mondtam, hogy 900e alatt nem adom oda az enyémet senkinek, de

1, az enyém 99% gyári állapotú

2, nem is akarom eladni!!!!

az a sárga kocsi a háttérben nekem is ismerős.. Ennyi pénzt tuti nem kap érte. Talán a felét és akkor mákja volt...

Előzmény: Köny (53642)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53647
:-)
Előzmény: ó-vodás5407070 (53641)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53646
a kék hátterében látható sárga replica ismerős nekem...
Előzmény: Skodálatos (53645)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53645
Hááát 720ról 450re...akkor inkább az a piros 350es irányáron...
Lehet csak próbálkozik a kék tulaja 720ért...hátha talál madarat.Ha meg azt mondod neki hogy legyen 450, azt fogja mondani hogy eladni akarja, nem megszabaduli tőle :)
Nekem is nagyon tetszik, meg rapid, meg minden, de azért mindennek van határa :)
Előzmény: Rxdns (53638)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53644
Bakker van bőr a képén...és még a rendszám is látszik...
széria kipuff egy véggel 20 ezer...szép :)
Előzmény: mayflower36 (53643)
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53643
LOL...és akkor az én keresztdobomat nem viszi senki 10ért, pedig az kufajó...
Köny Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53642

Szerintem 720-ért senki sem fog Skoda Rapidot venni...Ráadásul szerintem már újra van fényezve és a díszcsík is hiányzik róla.

Szlovákiában kb. 250-ért kapni ilyen állapotú Rapidot.

Előzmény: ó-vodás5407070 (53640)
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53641
én kapásból tennék bele egy GLi tankot,váltót,lendkereket,szívócsonkot,injektort,légszűrőházat,beépíteném a jobb oldalát GLi cuccokkal,gyújtáselosztót még felraknám,meg a jupiter felniket azt lenne egy zsír verdám
ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53640

a kékből lehetne csinálni egy 135Ric-t!!!

gondolkodtam rajta,de nem tudtam a srácnak semmi olyan árat mondani ami neki elfogadható:(

nekem nem kellene belőle a váltó,féltengelyek,apollók,karbi,gyújtás,ac,lendkerék,légszűrőház,szívócsonk,tank

így max adnék érte 380000at

az a baj a kiindulási alap elég sok ,így nem lehet jó árat mondani

Előzmény: Rxdns (53638)
mayflower36 Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53639
110R fórumon írta valaki, hogy nem biztos benne,h ez az, de valószínű az a Rapid, amit egyszer feltekertek egy fára. Állítólag teljesen kukás volt, de valaki helyrekalapálta...a más fényen kivül ami erősen erre utal,h igaz az az, hogy nézzétek csak a jobb első ajtót, szerintetek normális,h min 1 centit kiáll a kaszniból mindenhol?
Szóval ha ez tényleg az a Rapid amire a 110R fórumból valaki emlékezett, akkor mégha 96lóerős is, dupla dellortoval vagy tudja fene mivel (de bármivel is 96Le-t nagyon nehezen hiszem...), semmiképp sem venném meg!

Rapid ügyben meg annyit,h mivel ritka, gyűjteni kell rá és ha egyszer van egy jó, le kell csapni rá. Mondjuk én nem gyűjtöttem rá, de lecsaptam :D Bár megvallva az igazat a Rapidommal is vannak ám bajok és őt is fogja azért látni ám kasznis....nembeszélve a fényezőről, attól félek... :(
Előzmény: Rxdns (53636)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53638
Azért meg lehetne próbálni a kéket lealkudni (450 körülre), sztem nem reménytelen! Ha mégsem enged, akkor nem is akarja eladni. :)
Előzmény: Skodálatos (53637)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53637
Kék, értettem! :)

Megvagyok, kissé megfogyatkozott létszámban de ténykedünk még mindig hétvégente fecskeparton.
Fényezni biztos nem most fogok, még az se biztos hogy idén, csak gyűjtöm az infokat mi merre hány méter.
Egyenlőre fék és futómű az elsődleges cél, úgy néz ki még augusztus előtt meg is valósul a terv.
Sajnos már az én kasznim se patent, a fényezés matt, de az annyira nem gáz, viszont az egyik ajtóm sarkán és az oldalindex alatt rozsda jelent meg... :/

Ezzel a piros rapdiddal kapcs Rxdns sztem jól látja, a jobb első sárvédő tuti újra volt fényezve, de ez még nem biztos hogy rosszat jelent, ezen a 96 LE-n meg mosolygok csak :) Sok ember szeret dobálozni a "lóerőkkel".
Sztem ezekkel az apollokkal, ha tényleg ilyen az autó ahogy a képen kinéz, 300-320ért el lehetne hozni.

Az a kék meg no comment :))) A tulaj vagy nincs tisztában mi az árfolyam és bepróbálkozott, vagy baromira öntelt és el van tévedve :)
Előzmény: ArGa (53634)
Rxdns Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53636
Azt írták oda...
De azt sztem vagy megtörték elöl, vagy lakatolták, de a képen úgy látszik, mintha a sárvédő, csomitető újra lenne fújva...
Előzmény: ArGa (53635)
ArGa Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53635
ArGa Creative Commons License 2006.06.10 0 0 53634

Szia!

Persze élek még, de kocsim még mindig kék :))

Ugynéz ki lassan elkészül a moci és ennek szeretnénk egy klassz kasznit.

Nézegettem én is a használtautó.hu-t de sajnos nekem csak a 720.e tetszik...

szóval az meg nagyon-nagyon drága.

Veled mi van? Olvasgatom ám a forumot... festeni akarsz.... neked könnyű, mert bitang jó állapotban van a kasznid. Nekem meg hiába lett kikasznizva, az már nem ua.

Ráadásul egy jó fényezés 100e felett van, és 1 év múlva megint rohadni fog. Ezért gondoltam eladnám és vennék egy rapidot.Meghát a rapid az mindig is más kategória volt.Van.Lesz.

Jules a te fényezésed mennyiba is van?

Skodálatos Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53633
na, Vagaa Robi pont árul egyet ahogy látom!
Előzmény: Skodálatos (53630)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53632
ismét sikerült kiválóan linkelni :)

rapid1
Előzmény: Skodálatos (53631)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53631
<a href="http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=620440&command=ugras&screenwidth=1024" target="_blank">rapid2</a>
rapid2

Bár az utobbi elég merész áron van és még az ország másik végébe is el kell menni érte :)
Amúgy élsz még? Nagyon eltűntél...mi van a lila 120assoddal?
Előzmény: ArGa (53628)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53630
Hát szárazfutó témában én itt nem nagyon osztok lapot, mert nem szeretnek érte :)
De ha már szárazfutód van, akkor inkább egy 130as vagy rapid 5ös váltót szerezz hozzá!
Előzmény: Pinkli (53626)
ArGa Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53629
kék szín előnyben....
Előzmény: ArGa (53628)
ArGa Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53628

Sziasztok!

Vennék rapidot... kaszni nagyon jó állapotú legyen és jól nézzen ki.Optikai tuningos is lehet, de ne sufnituningolt!

A motor nem számít az már megvan beléje...

max500e.

Ha vki tud kérem szóljon, vagy dobjon nekem egy mailtot a gaborarnoldKUKACfreemail ra.

ó-vodás5407070 Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53627

skoda rapid135 aluolajteknős motor csupasz eladó 33000Ftért,5ös száraz váltó 28000,2db 130as féltengely16000ért

tel:0670-3841377

Pinkli Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53626

Hát igen... az igazat megvallva azon túl hogy "trendy :-)" a szárazfutó, nem tudom jobb-e annyival hogy érdemes legyen átműteni az olajost (főleg hogy mindkettő 4-es).

Első körben a motor ketyegjen...

Előzmény: Skodálatos (53625)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53625
5ös olajosért száraz 4es? :-) Csak nem garde váltó?
Trendy a száraz de köszönöm, nem :)
Hát hogy nagyon át kell nyesni az túlzás, az igaz hogy vágni kell a kaszniból, a kardán hátsó részét kell bővíteni ha jól tudom és be kell szerezni egy '84 utáni benzintankot.

Előzmény: Pinkli (53624)
Pinkli Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53624

Hali!

Jól jönne az az olajos 5-ös váltó ;-)  Nem kell cserébe szárazféltengelyes 4-es? Állítólag a 83 előtti 120-ast nagyon át kell nyesni hozzá, ezért inkább bele sem kezdtem :-(

Előzmény: Skodálatos (53597)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53623

Szeva Jules!

Köszi szépen az érdeklödést, köszöni szépen, a csörgökígyó jól megvan, és hallat magáról rendesen. Nagyon valószínü, hogy télleg a szegény keverék miatt lehet ez a csörgés /tanulok ám/, hiába raktam vissza a 135-s fúvókát, zongoráznak a szelepek: nagyon kevés gázzal nem - de nem is gyorsul, normális gázzal még 2500-nál is, ha viszont ugyanolyan alacsony fordulaton jobban odalépek neki, akkor hirtelen abbamarad a csörgés, elmélyedik a moci hangja, és megindul, annak rendje és módja szerint. Az elögyújtást próbaképp még jobban visszavettem (saccra -5 fok lehetett :-))))), és nem sokat javult, de a moci még ezt is elfogadta, zoxó nélkül tekert...

Következö próbaképp üresre járom a tankot /na jó, pár lityó biztos marad benne/, tolok bele 10 lityó 100-as benyát + fél tankra való oktánszámnövelö, és fülelek majd. Ha attól abbamarad a csörgés, és monnyuk feltolhatom az elögyuszit - minek eredményeképp sacc 3 G-vel fog gyorsulni az ótó, akkor maradok majd a 47 Sk-s benyánál :-)))))

Pedig alapjáraton - vagy üresben a fordulatot tartva, SEMMI zörej, vagy furcsa nesz nem jön ki a motorból, csak füleltem, mikor leszedett hátfalnál, a melegedö mociból csak a surrogó generátort/vízpumpát lehetett hallani, no meg a kipuff dübörgését. Nagyon pöpec lett az aggregát....

Előzmény: JULES (53621)
dobbs Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53622

A vajvoda száma engem is érdekelne, küldd már el ide is légyszi:

istvanp@freemail.hu

köszi

Előzmény: flepp (53616)
JULES Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53621
Csörgőkígyód hogy érzi magát?
Előzmény: Dzso bácsi (53618)
JULES Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53620
A gyári AC-val miért eszi? Csak ezért nem bajlódnék elektromos AC-val...
Egyébként kb 8eFt-ért lehet kapni karbis motorhoz elektromos AC-t, de azt ne kérdezd, hogy hol...
Előzmény: Kopi120l (53617)
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53619
Ja, köszönöm szépen mindenkinek a tanácsot, türelmet /még maradok, úgyhogy kellenek továbbra is/, meg Junkie-nak a kitartást...
Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53618

Hai!

Tennap éjszakára összeállt a motor (azaz a vízpumpa a motorral - összesen két tartócsavar volt megfáradva), és ma reggel elhozott a kocsim munkába. Örömködés, indiántánc, (táskás szemek, tompa fej...). Nem bírtam ki: eccer kéccer odaléptem neki 3000 környékén, és hajaj hogy tol a gép... A felicica ez mellett lassú csigának tünik, és pont fordítva teszi a dolgát.

Kopi120l Creative Commons License 2006.06.09 0 0 53617

Ahogy említettem 120-as ra, mármint a blokk is 120-as :)

Azért kellene mert szimeringezett HF megy rá, és akkor már jó lenne ha az AC-nál sem enné az olajat :)

Előzmény: JULES (53605)
flepp Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53616

Szia!

Ímélbe elküldtem a Vajvoda Sanyibácsi számját.

Előzmény: Bubbaloo_ (53615)
Bubbaloo_ Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53615
Sziasztok!

Bocs a hosszu kihagyásé!
De kéne nekem egy telszámban segíteni!!!!!

VAJVODA SANYI BÁCSI SZÁMA KÉNE NEKEM MEG A CÍME!!!!

Köszönet mindenkinek elölre is!

Bubbaloo
fcf Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53614
Árul piros körömlakkot? Profilváltás volt a boltban? :P
Előzmény: szilvi5 (53609)
Skodálatos Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53613
skodás atyánkhoz? :)
miért is ne? ;)
szilvi5 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53612
XIII. ker Alig utca: Váci útról nyílik, 3-as metró, Lehet tér, a csarnokkal szemben egy kis utca, balra 20 méternél van a bolt.
Előzmény: ancsaci (53611)
ancsaci Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53611
Hol van ez az Alig utca?
Előzmény: szilvi5 (53610)
szilvi5 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53610

Apropó, az Alig utcában a villanyász boltban is 100%, hogy van.

Ott még hupililát is láttam évekkel ezelőtt...

szilvi5 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53609

Nincs otthon modellfestéked? Akkor körömlakk baby! :-)))

Kimondom (csak oda ne szokjatok), szerintem Skodadokinál az Ecseri úton biztos van...

Előzmény: ancsaci (53608)
ancsaci Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53608

Helló!

piros izzót hol lehet kapni? Ötlet? :)

Szkotti1 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53607

Hali,

4 darabban :o)))

Csomagtérfedél is már horpadt lehet, a kupac alján van....

Szutsg: rendben.

Előzmény: Rxdns (53587)
JULES Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53606
Ha, még a nagyobb főfúvókával nem próbáltad, akkor az üresjáratit még ne piszkáld. Egyébként meg 50-es helyett 55-öst, vagy 60-ast próbálj.
Előzmény: Dzso bácsi (53603)
JULES Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53605
Passz. Mihez/miért kell?
Előzmény: Kopi120l (53600)
ancsaci Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53604

Sziasztok!

Bocs, hogy csak így belekérdezek. Tudtok címet, ahol lehet kapni piros égő a fék lámpába ill. a hátsó helyzetjelzőbe, mivel sárgát kaptam, de pirosat sehol.

Légyszi segítsetek.

Köszi

Dzso bácsi Creative Commons License 2006.06.08 0 0 53603

JULES!

Kösz az infót!

Uhh, 0,05 - 0,1-el nagyobb üresjárati fúvókák? Ezt azért elég nehezen todnám kivitelezni. 120-125-130-135 stb. fúvókákat bármikor kapok a helyi boltban bár, de 50,1-est vagy 100,1-est (vagy mittom én) azért nehezen todnék kapni. Csörgés meg lesz oldva, most annyit teszek ellene, hogy stabil 360 fokosra állítom az elögyújtit, és majd fülre - használat közben hangolom tovább. Felfúvókázás tennap megtörtént, visszaraktam az egyes torokba a 135-st. Ma össze lesz rakva a moci, a kelepelés okát Junkieval mexüntettük (vezláncfeszítö kiiktatása, vezlánccsere), csak a vízpumpa egyik tartócsavarját kellett "beleragasztani" a blokkba, ezért nem érkeztünk tennap (azaz ma hajnalban) a komplett melóval... De a technika kipróbálva, és úgy néz ki, a kollégával eredményes munkát végeztünk. Remélem, ma már nem éjfél környékén zárom be a garázst, és saját mocijától hajtva járok ki belöle.

Előzmény: JULES (53591)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!