Igen,ez az a recept,szinte szó szerint így magyarázta a hölgy Velemben,csak hát nekem annyi jött le ebből hogy igen-igen macerás és időigényes az elkészítése.
Az idei dió már azt hiszem túl kemény is ehhez a művelethez.
Szintén :-)) Pedig a lányaim saját kezűleg csináltak nekem 2-9 szelet szalámis kenyeret midnenféle zöldséggel megpakolva - és természetesen addig nem állhattam fel az asztaltól, amíg el nem fogyott :-)
Ja és azt már csak csemegeként tenném hozzá hogy zölddióbefőttet is ettem a reggeli után ott Velemben,majd ezek után két üveggel el is hoztam ebből a finomságból.Állítólag 10 napig áztatják valamiben,majd kiszurkálják a zöld,még puha diót,majd ecetben is áztatják,aztán meg kifőzik,majd forrón teszik el.(??)
Én ezeket nem tudom,de az íze édes volt,egy picit talán ánizsos beütéssel,de mindenképpen kellemes csemege.
A hétvégén Velemben voltunk a Velem-Írott-kő-Kőszeg túrát teljesíteni.Ennek gasztronómiai vonatkozásai is voltak:
Az elsőről sajnos nem készült kép,ez a Pittyes kocsmában kapható hideg házi tál volt,ezen tálaltak házimájast,kolbászt,szalonnát,abált szalonnát,disznósajtot,füstölt házi sonkát.(nyami)
A másik a reggelink a Virágos vendégházban:
tojásrántotta és bacon
És ez az amitől nem tudtunk szabadulni legalább fél órán keresztül a Pintér-tetőn:
Mondom KOLBÁSZ! A frissített infók alapján a sztori az újpesti piacon történt, úgyhogy lehet menni, kolbászról telefonálva sorakozni egy kis kóstolóért :-)
Gondolom a borzasztóan szomorú hír után mindenki magábaroskadt... :-) De hogy egy jót is írjak (ráadásul lesz benne kolbász, mazsola ellenben nem), egy ismerősöm írta a facebook-on:
"Miért járunk piacra? Mert ahogy sorbaállok a lipóti melletti hentesnél, és a telefonba megemlítem, hogy "kolbász" a tulaj rögtön ott áll mellettem termékmintával. Megkínált még fiiinom sonkával is, de az nem volt eladó, de azért egy félmaréknyit betottyantott nekem egy zsákba, amiből vacsora lesz. Igazi kereskedő rokz."
Egyébként paradicsomleves, rántot halrudak sült krumplival.
Mi pedig valszeg leteszteljük majd a Gyetván vett, tótiai ribizlibort, tán egy jó Királyháza 30 nevű sártaposás után. A 62 fokos Tatransky caj már bevizsgálva. Hát izé.... szóval odaver :-)
Mikor fogom már fel végre, hogy 5-6 óra intenzív tánc előtt is ugyanúgy be kéne melegíteni, mitha torna lenne? Csak hát csalóka, mert ennek minden percét élvezem... :)
- Szombat: a Mónika-útból turistautat csináltunk, a Penc és Csóvár felőli végétől (az aszfalttól) traktor ment, s le lett kaszálva egy jókora darab, az áthatolhatatlan sűrűből (bozót, akác, vadmálna) pedig motoros fűrésszel, baltával, ágvágóval járható terep lett. Kikerültek új laminált jelzések + oszlop is, pácolt fatáblákkal, laminált jelzésekkel. Ezen kívül a Mónika-fára egy koszorú is került.
- Vasárnap: felvidéki túra, Zólyom vára, Pol'ana (1458 m), Bístro-vízesés, mindegyik csoda. Ja, és létezik 62 fokos Tatransky caj, hát vettünk belőle Gyetván + tót ribizlibort es.
- Hétfő: OKT 50 vándorlás, túravezetők voltunk Csipai Gyurival, Nógrád-Ősagárd szakasz. A Lokó-pihenőnél a Lokósok vártak minket pecsenyezsíros kenyérrel, borral, vízzel, a Roki-kopjafánál pedig jó sokan koszorúztunk. A Naszályos barlangokat is megnéztük. Este szállás Ősagárdon, persze asszimilációval a hivatalban helyiekkel és túratársakkal
- Kedd: OKT 50 tovább, Ősagárd-Kétbodony, Alsópetényben a Werbőczy-gúlával, Romhányban a Rákóczi-fával, a Fáradt vándorban lebeszélt kedvezményes menüvel (zöldségleves + vaddisznópörkölt 700 forintért, verhetetlen), majd Kétbodonyban az új Rákóczi-emlékművel, a Romhányi-csata előtt tisztelegve.
Ami értelmezhetetlen: hétfő, kedd kifogástalan idő, hétfő este Ősagárdon akkor kezdett el esni, mikor már fedett helyen asszimilálódtunk, kedden remek idő és terep szintén, a két nap alatt semmi sár. Eljöttünk onnan, erre szerdától jött az eső, amíg ott voltam túrát vezetni, addig nem. Kopik a legendám, ez frusztrál...
S hogy legyen végre másféle mozgásforma is, mint gyaloglat, tegnap squash, ami jó, mert fedett, és független a klímától.
A pity-puty nálunk baromi nagy dirr-durr volt :) Recsegtek-hullottak az ágak, repkedtek a műanyag bútorok, hömpölygött az udvaron a víz, pacinál betört az ablak.... Más rosszabbul járt, komplett garázstető is repült....
A villámlás igazán újszerű élmény volt, rég láttam ennyire sűrű, szinte folyamatos természetes fényeffektet :)
aktuális ötlet (persze, loptam) : kelt tészta négyzetek közepére lekvár vagy gyümi, gombóccá formálni és püspökkenyérformába vagy keskeny tepsibe cikk-cakkban bepakolni. Rettentő dekoratív kalácsszerű formára sül és jó sok lekvárt/gyümit bele lehet gyömöszölni így.
Közben tegnap gyorsan lecsekkoltuk Gyömrőt is (ha már így szóba került :).
Jó volt, meglepően alacsony népsűrűséggel (igaz, 10-től fél kettőig voltunk, sokan még akkor kezdtek szállingózni). A csúszda tényleg eltűnt, de a helyén vannak kis faragott figurák a homokozóban, úgyhogy Dzsidzsinek nem volt hiányérzete. A parttól távolabbi, "kisvonatos" játszótér megvan, sőt, a tönkremenni készülődő kisvonatot fel is újították, ez pluszpont. (A lányom többek között kisvonatmániás is, de ez, gondolom, feltűnt múltkor. :) Mínuszpont viszont, hogy a tavon lévő bárból egész nap szólt a zene (-szerű zörgés), a jelen lévő 2-9 strandolónak. A túlsó, árnyékos partra most sem mentünk, az innensőn tanyáztunk (a bejáratnál), szerencsére a közeledő front előtt már elég felhős volt az égbolt. Pancsikoltunk, úszógumiztunk, már egész jó vízbiztonsága van a lánynak.
Az ára baráti, 800 Ft a felnőtt (Nagykáta 1300), Dzsidzsiért nem kellett fizetni.
Délután pedig last minute szülinapi bulin voltunk (mármint a vihar előtti last minute :). Amikor a lányom fodros ruhában és bőrszandálban bemászott a medencébe (mostanában a "ne csináld!"-ot valamiért "hajrá, csak így tovább"-nak érti), valahogy az az érzésem támadt, hogy aznap már nem szeretnék tőle több disznóságot látni, és kiadtam a jelszót, irány haza. Feldobtuk a biciklis ülésre, bár ő ezzel nem teljesen tudott egyetérteni. Hazaérve a kapun belépve kezdtek kopogni az első cseppek...
A nagy pitty-puttynak csak a szélét kaptuk, az áram így is kimaradozott (gyorsan áramtalanítottuk a nagyobb háztartási gépeket), még éjszaka is volt némi fény- és hangeffekt. Most talán jól is esik a szolidabb klíma. Ja, és van tavunk. :D A fal melletti gödörben, ahonnan elvitettük a sittet... ;)
1. Már értem, miért népszerűbb lekvárral - abból már kifőtt a fölös lé. (Zsemlemorzsával nem akartam nyomulni.) Mondjuk nekem így is tetszett.
2. Meglepődtem, hogy a kevésbé érett szilva cukortartalma mennyivel nagyobb, mint az érettebb barackké. Persze ezt is tudhattam volna, hisz szilvalekvárt simán lehet főzni cukor nélkül, míg baracknál ez eléggé lányságvisszállító eredménnyel jár.
Mindenesetre siker volt, de még lehet finomítani. :)
2*. Szombaton kóstoltam életem második legjobb baracklekvárját, Börcsök Vera félét. Alig volt benne cukor, épp csak, hogy ne legyen bántón savanyú.
Én mindent csakis szemre, méricskélni nem szok....
Piskótaügyben, ha jó robotgéped van, elég a tojásokat a cukorral halálra keverni (fehéres habos cucc legyen), majd hupp bele a többit. De én még mindig a vizespiskótára esküszöm :) Mindig azt sütök (kivéve ha Sacher tortát :)
És egyébként a kelt tésztákra bukunk, úgyhogy .....
Nagy nehezen szereztem a mai Quimbyre egy jegyet két napja, hogy kihasználjam szalmaözvegységemet egy kis zenés táncmulatságra, erre elmarad... :( Hüpp.
Remélem, hétfőn tényleg megtartják.
Egyébként csésze csontleves, olívás-paradicsomos halfilé brokkolis rizzsel.
Mittudomén, Bozót a gyakorlott szakács, én csak műkedvelő vagyok. :) Sok piskótán túlvagyok már, ő az aranyérmes:
3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
8 dkg vaj
fél citrom reszelt héja
A lényeg az összedolgozásban rejlik:
1. Vaj megolvaszt, kicsit hüldögél.
2. Tojásfehérjét + cukrot egy pár csepp citromlével kemény habbá verünk.
3. A tojássárgáját egyesével belekeverjük, társunk ebben a klasszik kézi habverő (mondtam, hogy adu ász! :))
4. Utána lisztet ugyanígy, majd belereszeljük a citromhéjat.
5. Végül a vajat is belekeverjük.
6. Kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. fél óráig sütjük kis-közepes lángon (180 fok).
SZIGORÚAN TILOS nyitogatni közben a sütőt. :) Ha picit barnás a teteje akkor jó (tűpróba), a sütőben hagyjuk kihűlni, résnyire nyitva a s. ajtaját. Ha kevés az önbizalmad, tehetsz bele egy fél tasak sütőport. :) Asszem amúgy a hagyományos piskótába nem is kell citromhéj, de nagyon jól áll neki.
Ha a kérdés a Csatornára vonatkozott, nagybetűvel (mert a Balatont nehéz annak mondani), akkor valószínűleg tisztán a gyorsúszás játszik, mivel a tenger hullámzásához az jobban passzol, mint a mell. A Balatont mindkettőben át lehet úszni, de a jó úszókra tényleg a gyors jellemző (rám meg a mellúszás). Én próbálkoztam háttal is egyes szakaszokon, csak az irányt nehéz tartani, illetve a hullámokban nehezebb lélegezni, mint egy medence vizében.
Párszor átúsztam a Balatont,aki rendesen tud úszni az főleg gyorsban teszi meg a távot,esetleg pihenésképpen pár méteren választja a mellúszást.
A négyféle úszásnemből (pille,hát,mell,gyors) az előbbi kettő kicsit goromba lenne ilyen hosszú távon.Én szerettem a pillangóúszást de aki mondjuk ezt választja a Balatonátúszáson hááát... az előtt minimum le a kalappal!:-)
(ilyet még nem is láttam) Olyat viszont igen hogy egy napon négyszer úszta át egy figura a Balatont,azért tudom mert az én karszalagomat kérte el egyik alkalommal csekkolni,ismertük egymást ugyanis.
Visszahívott a Parkerdő :), pontosabban a közjóléti szekcióhoz tartozó hölgy, köszönettel vette a megkeresést. Szóval ha valakinek kérdése van a Pilisi Parkerdő felé (pl. Cseresznyés-völgy sugárúttá dózerolása, friss) az írja meg nekem, pár nap múlva küldök nekik levelet a pontokba szedett kérdésekkel, amire igyekeznek majd kimerítően válaszolni. Megpendítettem az önkéntességet, azt fontosnak tartottam jelezni, hogy nem a baszogatás a cél, hanem a normális hangvételű kommunikáció, amiből mindkét fél profitálhat talán majd egyszer.
Én is úgy látom, hogy van hadra fogható emberanyag a turisták tömegeiben, jó lenne, ha ezt a másik oldal is észrevenné. :)
Vagdalt, Vác környékén ez hogy megy, hogy indult el ez az egész besegítésesdi?
Nekem nagyon idevág, amit Vagdalt írt a 233634-ben:
"A mezei bozótoláshoz, úttisztításhoz is többfordulós erdészeti, tulajdonosi bólintás köllött. Aztán rájöttek, hogy tapsolni kéne, hogy van néhány nímand, aki szabadidőben, saját költségen (benzin, festék, miazmás) kimegy közmunkát végezni."
Szóval szerintem valahol itt van a dolog nyitja. A túrázó-terepfutó-stb társadalomban megvan az a kapacitás, ami az erdészetnél hiányzik -- mondjuk, utóbbinak nincs se embere, se pénze egy forrás kitisztítására, egy útszakasz rendbetételére, szemétszedésre és hasonlókra, de azok az emberek, akik az erdőt felelősen használni szeretnék, szívesen megtennék ezt az erdészet helyett és a saját érdekükben. Talán csak találkoznia kellene a kereslet-kínálatnak, mindkét félnek fel kellene ismernie, hogy közös az érdek. A túrázók részéről kellene egy(-néhány) ember, aki időt, pénzt, fáradságot nem kímélve a nyakába veszi és megszervezi (mármint koordinálja mindazokat a sokakat, akik egyébként szívesen csinálnának ilyesmit, ha valaki megmondja, hogy hová menjenek és mikor, ld. pl. én), az erdészet részéről pedig együttműködési hajlandóság (engedjék meg, mondják meg, hogy hol van szükség rá, ilyesmi).
Vagdalt ilyen irányú hozzászólásait (is :) mindig örömmel olvasom, mert az tűnik ki belőlük, hogy ott náluk, Vác környékén ez már megvalósult, működik. Talán a Pilisben, Budai-hegységben is jön egyszer egy lelkes, elhivatott ember, aki ezt keresztülviszi.
(Bármikor jó, ezen a héten a szerda vagy a csütörtök foglalt -- még nem jeleztek vissza, hogy melyik nap jó, munkaügyben megyek majd --, de azokon a napokon úgyis lehűlés várható.)
Egyébként ma kipróbáltuk a Nagykátai Strandot, és szuper!
Gyömrőn az idei szezonban még nem voltunk, mert a webkamerán láttuk, hogy nincs már meg a parti csúszda, és félünk, hogy csalódás lenne Dzsidzsinek -- mi mindig ott táboroztunk a parti játszótéren --, bár a párom reménykedik, hogy csak áttelepítették a túlsó partra. Viszont roppant ellenszenves, hogy délelőtt 10 előtt nem lehet bemenni, mert addig jetskiznek a tavon. /Gondolom, a polgármester haverjai?.../ Nagykátán 9-kor nyitnak, így még elég sok időnk van, mire haza kell jönni a délutáni alvás miatt, és nem egyből a 10 órai napsütés csapja szét a fejünket. Ezzel együtt Gyömrőre is szívesen jövünk, mert az meg tényleg egy köpésre van.
Tudod mit, ne terheljük tovább a topikot! Legközelebb, majd, ha találkozol a gerendával vagy csak egy kis szálkával, személyesen mondd meg! Hatékonyabb. (Ámbár kell hozzá némi tökösség.) Már ha létezel valóságban is.
Én a szigorúan erdészeti kérdésekbe nem is merek/akarok belemenni, mert nem értek hozzá, engem alapvetően a faállomány kezelése nem érdekel túlzottan, csinálja, aki ért hozzá (bár a sikárosi Varázserdő eltűnése akkor is fáj, az egyik kedvenc helyem volt a Pilisben).
De nem is ez bánt.
Szívesen érdeklődnék a Parkerdőnél ezekről a dolgokról (nem köpdös, érdeklődik! :)), segítek is, meg el is teszem ezt a témát innen máshova :). Vessem fel akkor a kéktúrában? Vagy csináljak egy topikot?
Vörös? Érdekesen hangzik! Múltkor hoztunk az olaszoktól valami 8,5-es világost, hát ütős volt és fini! Majd megnézem a nevét, asszem nem dobtam ki a dobozt...
Sajnos rengeteg sztereotípia van, ami egyébként egy egyszerű dologból indul ki. Miért is? Ha valamerre jársz, gyalog, autóval és hirtelen eltűnnek a fák - egyből észreveszed, mert valami hiányzik, egy nagy zöld tömeg - egyből azt gondolod, hogy kivágták a fákat, minek? És mi jön le ebből? Na ezek nem értenek hozzá, hát kivágták a fákat!
Pedig ugyanazokat az elveket, módszereket használják, amiket a régi elődök, az erdészek pl 1920-as években papírra vetettek, abból dolgoznak, rendszer szerint vágnak, telepítenek, újítanak. Egy erdő mire megnő, az min. 50 év. Mi kábé addig/annyit élünk. Emlékszel gyerekként, hogy itt volt már akkor is az erdő, s pl most, rá 30 évre, eltűnik. Igen. Elöregedett, kivágják, akár tarvágással, majd újratelepítik. Nehogy azt gondolja valaki, hogy az ott marad, csupaszon. Nem is tehetnek ilyet. S amit most ők ültetnek, azt majd 100 év múlva ugyanúgy az akkoriak a körforgásnak megfelelően használják majd fel. Ők nem 2-3 évre dolgoznak előre, hanem 50-100 évre.
Nem lehet a két oldalt egyesíteni? Mármint hogy ne is két oldal legyen.
Tavaly nagyon jól sikerült a topikon is hirdetett erdőtisztítás. Hasonló módon számíthatna az erdészet/NP az önkéntesekre. Persze ehhez kicsit jobb marketing kellene, hogy az emberek végre ne csak a hatóságot meg a fűrészes embert lássák bennük, hanem az erdő őrét, vagy mit.
Miért lett törölve két hsz?Mindkettőt olvastam semmi nem volt bennük bántó.Ismeritek egymást nem?
Vagy kérve lett a moderáció?
Nekem pl minden egyes elvesztett kiló örömet okoz.:-) De csak egy bizonyos határon belül,mert Popper Péter szerint is a fogyókúra nem az életigenlő embereknek való!Zabálni lehet csak sokat kell mozogni,akkor nincs baj!
Egyébként tesóm 128 kilóról 105-re lement Norbival,majd mikor abbahagyta visszament rövidesen 120-ra.Ennél tartósabb megoldás kell úgy vélem.
Popper szerint a nyugati civilizáció retteg a halálfélelemtől és ezt a kajával,a minél egészségesebbnek gondolt étkezéssel próbálja legyűrni,csak azt felejti el hogy az csak egy töredékét képezi az egészségének.
Hú, ezt abba lehetne hagyni, pygmea és kutyA és turablog? Előre is köszi.
Írtam a terepfutás topikba, de betenném ide is, nagyon kiváncsi volnék a véleményetekre:
Más is így látja? Mit lehetne tenni? Van felelős?
Szóval húúú bazz... ma jártam a Pilisben egyet, Sikáros környékén. Most úgy érzem, hogy lenne pár kérdésem a Pilisi Parkerdő felé, hiszen a Pilis turistaszempontból (utak, jelzések, pihenők) valami egész döbbenetes ütemben pusztul lefelé (vö. http://www.parkerdo.hu/kozjoleti_tevekenyseg), kommersz és népszerű turistautak gyakorlatilag kezdenek járhatatlanokká válni egyrészt az elhanyagoltság, másrészt az erdei járművek rombolása miatt... út szélére kibaszott fák (tavalyi viharok után), hiányzó jelzések, tarvágások, egészen hihetetlen mennyiségben. A mai csúcs, hogy lassan berohad a Kárpáti- és a Szilágyi-forrás, az erdészet válasza pedig erre a problémára, hogy kitettek egy A4-es lapot: NEM IVÓVÍZ, melynek szélén persze megjelentek a ingerült hangú filccel írt üzenetek... ki kellene tisztítani esetleg....
Biztos megjönne a válasz, hogy nincs pénz, de ezen nem csak ezt érzem, hanem hogy a Pilisnek lassan nincs gazdája, olyan, mint egy gyerek, aki terhessé vált a szülei számára, hát nem vesznek róla tudomást... ami turistaszempontból értékes, az 20-40 éves és lassan szétrohad, széteső hidak, hiányzó karfák, eltűnő utak, na és mi lesz utána? Kinek volt érdeke Lajosforrást pusztulásra ítélni? Ott az a gyönyörű ház, prosperáló kis vállakozás lehetett volna (volt is), miért hagyták tönkremenni?
És hogy még elkeserítőbb legyen a helyzet, érdemes megnézni a Másfél millió lépés pilisi részét, ahol a Parkerdő akkori igazgatója nyilatkozott a nagyívű tervekről, Makovecz tervezte faépületek, gondozott utak, erdők. Mi lett belőle?
Bocsánat a kirohanásért, de nagyon elkeserített a mai köröm (amit 7 éve járok rendszeresen és egy kavicsot nem tettek azóta máshová - a Sikáros környékéről beszélünk, egy része kéktúra, így erdei viszonylatban kb. sztráda).
Ha valakinek van ötlete, gondolata ezügyben, mondja. Itt vagy levélben, ha nem ide való.
Nyilván a sajátomat tartom jobbnak, hiszen úgy élek.
Hogy neked szar lehet, csak abból következtettem ki, hogy _megint_ nem volt valami elég jó neked. Jelen esetben az a kenyér, amit kentem. Bocs, ha reagáltam rá.
Jó, hogy jössz, akartam kérdezni, van-é kedvetek egyik nap csatlakozni egy gyömrői pancsizáshoz-tóparti piknikhez? Konkrét napot még nem választottunk.
Aktuális bolondériánk a színes amerikai palacsinta - a teljes képzavar kedvéért szoktuk nemzeti színekben (mámint magyar) is gyártani - most ezen kívül csináltam párat fél sárgabarackkal izgalmasítva, tisztára mint egy tükörtojás! Nem, nem kaptam napszúrást, miért kérditek? :))))
A megállapítást hogy érted? Ha nyelvi szempontból tekinted megállapításnak azt, amit mondtál, az nem zárja ki, hogy beszólás legyen. Ha úgy érted a megállapítást, hogy amit mondtál, az tény, az persze súlyosabb eset, de szintén nem zárja ki a beszólás jellegét a dolognak.
Egyébként nem az életvezetőségünk különbözőségére tett "megállapításod" volt a beszólás, hanem az, hogy közölted, hogy szar lehet nekem, mert valamihez másképp állunk hozzá, és a te hozzáállásod a nyerő. Nyilván. Nem emlékszem rá, hogy valaha is találkoztam volna veled anélkül, hogy be kellett volna szólnod, leginkább azért, mert nem vagyok elég dagadt vagy elég tohonya, márpedig az úgy jó, vagy mert lassan eszem, márpedig milyen szerencsétlen, ha valaki nem zabál.
Az orkot magadra értetted? Nem tudom, hogy került képbe, mindenesetre ha te egy orkkal azonosítod magad, felőlem... Ugyanakkor azt nem hiszem, hogy az orkok buták lennének a beszóláshoz. A beszólás nem színvonal kérdése, hanem mentalitásé, nagyon egyszerűen és primitíven is be lehet szólni valakinek.
Részvétem. Van 3 kilóm abból az ősállatból, ami anno a Búvár zsebkönyv elején van :), 1.5cm x 1cm. Ha esetleg megszorulnál. :) (az egyik munkám kapcsán kaptam egy vödörrel, nagyon örültem neki én is, persze itthon szupersztárok voltak egy hónapig). Ja és recés mint a franc! :)
Birtokomban van az Elixír :) (a Tökéletes Piskóta receptje), adjam?
Nekem a régi klasszik habverő jön be újabban, pl. ha az ember kikeveri vele a krumpipürét, akkor egészen hihetetlenül fincsi lesz. Bár lehet, hogy ez csak nekem volt meglepetés. :)
Ja, és a mütyürkézés most épp átcsapott dinoszauruszozásba. (Bár a kis ceratoszauruszok apukája jól láthatóan egy nagy, kerekes teknős. Egy régi babajáték, talán a kora vagy a mérete révén vívott ki tekintélyt az őshüllők között.)
Szóval most krétakori izékbe lépkedek hajnalban a szőnyegen. :)
Én eddig úgy tudtam, külön kategória. Hogy a piskóta az, amibe fizikával rakjuk bele a buborékot és nincs benne zsíradék, a kevert pedig az, amibe kémiával rakjuk a buborékot és van benne zsíradék.
Juhtúróval töltött karaj, zöldségköret. Jégkrém. черный чай
Egyébként pedig hétvégére nem akarok kánikulát! :-)
OFF:
Van valakinek hangfalbuheráló szakiismerőse? Hozzám vágtak egy pár hangfalat, amelyet discozásra használtak az egyik iskolában, így azok eléggé viseletes állapotban vannak, viszont az énektanárnak szeptembertől eredeti funkciójában kéne
hehe, azért engem szórakoztatónak nevezni, miközben a nagy halom lecuppogott csont felett és a 2. szelet torta után siránkozok, hogy de meghíztam ebbe a szoptatásba, nos, ez egy kedves dolog volt.. :)
Na, ideértem én is :) Nagyon jól sikerült a tegnapi minitali, úgy tűnik, minden résztvevő jól érezte magát! Tiszta paraszti idill-vadromantika volt, a nap elöl behúzódtunk a szénbálák közé kajálni :) A gyerekek édesek, az anyukák csinosak és fiatalok és szórakoztatóak!
A kaját már Disznyó leírta. A márványos süti klasszikus joghurtos piskótan volt amúgy :) (1pohár joghurt, 1pohár cukor, 1 pohár olaj, 2 pohár liszt, 3 tojás, 1 sütőpor - dísznek meg bármilyen konyhai hulladék, dió, gyümölcs, cukorka...)
Vasárnap túrát vezetnek ott, s kérték, hogy addig amennyire lehet, munkáljuk meg a terepet. A mezei bozótoláshoz, úttisztításhoz is többfordulós erdészeti, tulajdonosi bólintás köllött. Aztán rájöttek, hogy tapsolni kéne, hogy van néhány nímand, aki szabadidőben, saját költségen (benzin, festék, miazmás) kimegy közmunkát végezni.
Benedeknek szülinapjára kapott egy leopárd gekkót. Mit nekünk cápamárna, meg sziámi harcos, ja meg zebrasügér.
Fiatalon vettük, így hogy fiú, vagy lány nem tudták megmondani, pár hónap elteltével családi kupartanács a fiúra szavazot.
Nórának is negyon tetszet a gekkó, ezért úgy döntöttünk veszünk még 1-et, de ha a miénk fiú, akkor jó lenne lány mellé, mert remélhetőleg nem fogják egymást bántani.
A gond az volt, hogy a mi legényünk 17 cm-re nőtt, és nehéz hozzá megfelelő méretű lány találni (1-2 cm lehet nagyságban az eltérés).
Párom neten talált megfelelő méretűt, így kedden el is mentünk érte Ecserre, hazafelé Nóra végig fogta az üveget, és beszélt a gekkóhoz.
Összeeresztettük őket, és túlélték az éjszakát, szerdán este Sápon aludtunk, én pedig csak tegnap délután mentem haza, útközben még vettem tücskök a gekkóknak.
Állok a terrárium felett, kezemben a tücskös zacsival, és meglátom a sarokba rakott tojást, szóval a mi fiúnk vagy egy akció hős, vagy lány, vagy tú in van gekkót vettünk.
Este squash, majd kollegális, exkollegális hekkelés a rómain, ahol történetesen 2-9 a 2-9ediken ember volt, és 2-9*2-9 percet kellett sorba állni halé' meg söré'. Ami alkoholmentes volt... kénytelen voltam ilyenért pénzt adni... ez már télleg a guminő-kategória! :-)
Hajnalban ébredés a 2. kemencei viharra, súlyos vót.
Naszóval az úgy van, hogy a Fő téren van az Óbudai nyár sorozat, ami jellemzően opera/operett/nóta és főleg az idősebb korosztálynak szól, benn a Kobuciban meg az őrjöngősös programok a fiataloknak (most ne menjünk bele abba, hogy hány éves vagyok :)). Jó hely.
Viszont beleestem egy kráterbe tegnap és a jobb bokámnak kampó, alig bírok ráállni. :(
Hű, ezt elszúrtad, a Zichy-kastély kertjében volt táncház, eszement jó volt, 1/4 2-ig roptuk! :) Még interjút is adtam valakinek a csángókról angolul :), most értem haza. Iszonyat jó volt!
Hazafelé rosszul jött ki a csatlakozásom az Árpád-hídnál, úgyhogy várakozás helyett átsétáltam a Fő térre, úgy tudtam, hogy ott valami buli van, gondoltam, megnézem.
A tér üres volt, holott valahonnét egész dögös progresszív rock szólt. Mire rájöttem, hogy az Új Sípos kiülőjén húzza három cigány (bőgő, kb. hegedű, cimbalom felállásban), épp végeztek vele, és elkezdtek valami Haydn-szerű kamaradarabot. Jól nyomták.
Nem kell meghámozni a barackot, lisztbe se kell forgatni, bár az talán jó ötlet. A tészta legyen megfelelő sűrű, hogy ne süppedjen bele a barack (de ha belesüpped, az se tragédia, csak nem olyan szép a végeredmény).
Baracklekvár kész, jól fog jönni, ha megkezdem a cukrásztanulmányaimat szeptemberben. :) Már komoly készleteim vannak lekvárból - nem tudom, hogy ki érintett gyümölcsösben, de valami egészen hihetetlen bőséges ez az év (tavaly meg egyáltalán nem volt semmi). Aztán majd néha szervírozok néhány tál ellenőrzősütit, hogy hogy haladok :).
Nagyon jót grilleztünk a csapattal (17-23-ig maradtunk), akkora lángot csináltam, hogy azt hittem, leég a sátor. :-)
Nagyon jó hely, még egyszer köszi az ajánlást. Az italok is korrekt árúak (kivétel a limonádé, de az mindenhol überdrága). Néhány kolléga a golyózást is kipróbálta, én inkább fedezékbe húzódtam. :-)
Még két kérdés a szurdoksütihez: meghámoztad a barackot? Illetve kell még vele valamit csinálni (pl. lisztbe forgatni), vagy csak úgy mehet bele a tésztába?
Este egy kvázi Királyháza 20K letekerése egy órán belül (Kemence-Királyháza és vissza), láttam rókát, igen kifejlett példány volt. A cefre meg gyűl. Előtte töltött paprika, tökfőzelék kolbásszal, volt is mit ledolgozni.
Alapvetően igen, és persze javítókészlet, mert ha csak két belsőd van, akkor három királydinnyével találkozol. :-) De volt már defektem olyan időjárásban, amikor az ujjadat mozdítani is alig van kedved, akkor jó a hab hazáig. Vagy pl. túrán is jó lett volna, amikor az összes csomagot le kellett szerelni, kiásni a készletet, visszacsomagolni, pedig már csak pár kilométerre volt az aktuális részcél (aka e. p. :-)).
Nem akarom lebecsülni az itt összegyűlt kerékpáros tapasztalatot, de a szaktopikban sokkal több van belőle, én biztos ott kérdeznék, még márkaneveket is tudnak mondani.
Régebben az országútimon volt fenn kevlárbetétes külső, azzel emlékeim szerint (talán csak egyszer és) csak úgy defekteltem, hogy magasan, az oldalfalba beleállt egy tűzőgép-kapocs. MTB-re inkább a különálló defektgátló szalagot próbálnám ki. Erről meg azt írják, hogy nem elég keményre fújt guminál kidörzsöli a belső szélét.
Volt kollégám vett valamit, de az mintha belső lett volna. Két opciót ajánlottak neki: gyári defektmentes gumi, vagy spray, amit bármibe belefújhat. Ő a gyári gumit választotta, bár az volt a drágább megoldás. Elmentünk egy körre a Hosszú-hegyen. Aztán a végén hazatolta a bringát lapos gumival. Viszont látványos volt, ahogy a luykon bugyborékolt ki a defektmentesítő cucc.
Nem tudom, manapság milyen a defektmentes módi, réges-régen parafa volt a gumiban, aztán ha lyukadt, akkor azon tovább... Hogy parafát honnét szedsz hozzá, arról elképzelésem sincs :D
sajnos kihagyjuk, a délelőtti topiktalin eléggé elfáradtunk, mindketten (bár nem csináltunk semmit, csak döglöttünk a kertben..), meg kiszedtük az autóból az ülést, és nem tud Laci hazahozni minket.. :(
sajnos úgy tűnik, buktam.. Gyerek most hagyta abba az evést, túraszakmai nyomtatás folyik az Alelnök úrral, és Laci nem tud hazavinni minket, mert itthon hagyta az autósülsét. :( szóval jó hekkelést mindenkinek.
Mi délelőtt barlangba megyünk Ritáékkal (12 fok!!!!!!!! :)), úgyhogy a délután jó lesz, mondjuk 5-1/2 6? Mondjuk ma sürgősen csomagolni kell Sárának, mert holnap üdülni megy, de egy órácskára mindenképpen kiszaladunk!
Visszautalva a déli hangulatomra: sajnos - ugyan már megbékéltem a helyzettel - ami a dühöt okozta, nem enged holnap hekkelni. Pedig jó lett volna kigurulni.
Kösziköszi, közben már láttam, csak nagyon gyorsan kellett gyomlálni a ház tövében, mert rohamosan fogyott az árnyék. :)
Egy nagy követ felemelve 9 béka pislogott rám 18 szemmel. :)) Vicces látvány volt. Hegyén-hátán, mint ahogy a kismacskák aludni szoktak, csak ők hűvöset kerestek, szegények. Remélem, élhető maradt a kis kuckójuk, miután odaért a nap, de hát biztos ők tudják jobban.
Ez igaziból a szomszéd néni házának a töve (akit szeretünk), csak megígértem neki, hogy kigyomlálom, amire nehezen vettem rá magam ilyen kánikulában, de ma végre előbb értem oda, mint a nap. (Egyébként is nagy nap ez a mai, mivel reggel 6-kor ünnepélyesen gyógyultnak nyilvánítottam magam, és kimentem futni.)
Akkor -- ha Lp rábólint --, csütörtök reggel jövünk Dzsidzsivel valamelyik reggeli vonattal (8 órás keléssel gondolom, valami 9 óra körüli vonatot kapunk el, az kb. fél tízre van ott, de ezt még majd pontosítom). Az egyébként jó, ha írok egy sms-t pl. a mi vasútállomásunkról, hogy hánykor érünk a tiétekre? (Akkor már elég biztosnak tűnik, ha kint vagyunk az állomáson, addig nem annyira. :)
(Tegnap pl. elméletileg hazaértünk Híradóra a biciklizésből, gyakorlatilag elhagytuk azt a nyomorult alvós macskát, és az apjának vissza kellett mennie a teljes útvonalon, amerre jártunk... Nem az angol hidegvér tükröződött rajta. :) A tetves macska végül a könyvtárban lett meg, ahová beugrottunk út közben. A ded berakta a játszósarokban a többi játék közé...
Öö, volt valami érdekes a tegnap esti Híradóban?... :)
Utána jövünk haza aludni 2-re, mármint a jostázás (nekünk inkább kecskézés :) után.
Szerdán a dínókra az enyémek is mennek, nagypapával! :-)
Disznyó, Lükepék! Melyik nap jönnétek állatozni-jostázni? Egyelőre a csütörtök és a hétvége tűnik számomra a legjobbnak. Ha hétvégén akkor tortát is kaphattok, a nő 7éves :-) (nem most lesz családi banzáj, ne aggódjatok, gyertek nyugodtan akkor ha jó!)
Nekem több liszt kellett bele, mert szerintem így egy kicsit folyós, és hajlamos elsüllyed a tésztában a barack. A végén lehet porcukrozni a tetejét.
Jól áll még neki a kakaó/csoki, tehát a tészta felébe lehet tenni pár kanál holland kakaóport és a 2 tésztát egy gyors mozdulattal összekavarintani, már amikor a tepsiben ücsörög a cucc.
Tök jó volt a Szurdok. Lesz akkor hekkelés valamikor?
Nem is mertem igazán panaszkodni, mikor Tihanyban majdnem elájultam, mikor a SZOT-ü szálloda fürdőjében zuhanyzás után fél perccel már csurom izzadtság voltam, vagy mikor a vonat tett egy kanyart Batta felé, és így aFüred-Bp. út laza 3,5 óra volt. :)
De tényleg jó volt - viszont ez nem a körülményeken múlott. Mivel idén ez a két és fél nap volt a "nyaralás", elhatároztam, hogy igenis ki kell élvezni. :)
És ebből a szempontból ez ugyanaz az arca a Balatonnak. :)
Csapatokban vonulnak a nappalinkban a szőnyegen. Vödrökbe szoktam pakolni őket, de szerintem éjszakánként durva bulikat tarthatnak a vödörben, mert egyre több van belőlük. :)))
Hupiketörpike meg kindertojásos izék meg minden, ami hüvelykujjnyinál kisebb (és szúr).
Egyébként kimondottan élvezem a kalandjaikat, nyaralni mennek meg vízbe esnek meg kigyullad a házuk, de persze mindig megmenekülnek. (Én meg jókat röhögök a konyhában, ahonnan hallgatózom. :)
Ma is beszerzett a nő egy újabb maréknyit. Elsétáltunk délelőtt a patikába (mondom, ha muszáj, akkor azért járok. :)
Gyermek megsétáltatta az új pörgős ruháját, amin nem látszik a kosz. (Nyaralásra varrtam neki, de sansza nem volt felvenni.)
Feladtuk a csekkeket, megnéztük a leandert, amit egyelőre nem veszek meg (az árából ugyanis vettem egy tucat gyerekpólót a használtban, gondolván az óvodakezdésre), vettünk az írószerboltban három tekercs celluxot (nem tudok elszámolni vele, mire fogyasztjuk el folyton). Gyermek nagy szemekkel sétafikál az írószerboltban, miközben a nénik dicsérik, hogy milyen szép a ruhája.
Hazafelé menet feltűnik, hogy van egy nagy folt az elején (de nem látszik a minta között, vehehe).
-- Nem festékes a ruhád???
-- De. A kezemtől.
Mutatja a mancsát, csurom festék. Ártatlan fejjel belemászott a festékbe hátul a polc mögött, és kislisszolt, amíg a nénik a ruhájával voltak elfoglalva.
Utolsó állomás a gyógyszertár, ruhadicsérgetés, szempillogtatás, a gyógyszerész néni adott neki egy kis vízilovat (kindertojásból).
Mire a lányom nagy csillagszemekkel:
-- Ez pontosan jó lesz nekem, mert mostanában úgyis nagyon szeretek apró kis mütyürkékkel játszani...
Erre kapott még egy marékkal.
(Eredetileg azt mondták neki elolvadva, hogy jó, akkor válasszon még egyet, ő meg ábrándozva nézte jobb kezében a kisautót, balban a vonatot, a gyógyszerész néni már hajlott rá, hogy jó, akkor legyen mind a kettő, én meg gyorsan közbeléptem, hogy na most aztán válasszon, melyiket kéri, az autót vagy a vonatot, mire ő felsóhajott: "a krokodilt..." :))) Öt mütyürnél kivonszoltam, mielőtt a digitális mérleget meg a bemutatóállványt is behúzza. :))) Mindenesetre nem irigylem azt a pasast, akit egyszer kinéz magának. :D
Szóval nem dög- meg borz- vagy ilyesmi szagú, ahogy az ember számítana rá, hanem határozott chemotoxszaga van. Fura. Kibírható, kivéve, mikor már tömény. Leginkább akkor van szaga, ha ideges, amúgy el lehet vele lenni.
Meg hát büdöset pisil, és mivel nem alomra csinálja, így az sem egy élmény.
Amúgy jó fej kis állat, szerencsére sokat alszik. Viszont rendkívül kíváncsi, mindent meg akar nézni/szagolni. Ellenben nem olyan óvatos mozgású, mint a macska, tehát nézegetés közben simán le tud verni ezt-azt.
Ami még nagyon mókás, hogy van, hoyg felébred, mert viszket. Ilyenkor kisprintel a vackából (nálunk a szenyestartó), idegesen vakarórik pár másodpercet, majd visszamegy, gömbölyödik, alszik. És vakarózás közben odébbugrál, mintha nem is saját magát vakarná, hanem más csinálná, és közben eltolná.
Szóval el lehet vele lenni egy darabig. De azért nyaralni nem akartuk elvinni.
Egyszer marha régen Ethka elhívta a Tihany 30-ra egy régi barátját, aki szeret "kirándulni", de még nem teljesítménytúrázott.
Az erőnlétével nem is volt baj, de azt hitte, hogy a teljesítménytúrázás olyan, hogy ülnek az emberek a tisztáson a kockás abrosz körül, mint Szinyeinél. :D Ennek megfelelően hozott egy vekni kenyeret, rúd kolbászt, paprika-paradicsomot etc. És kellőképpen morózus volt, amikor meg kellett próbálnia ezeket menet közben fogyasztani... :)
(Arról már nem is szólok, hogy feltörte a száras alsógatya. >:)
Mindenféle sportos beszámolók után tiszta ciki, hogy mi az évszaknak és időjárásnak megfelelő hétvégét csaptunk: balatoni nyaralást. A nevének megfelelően eléggé kommersz volt, különösen, mikor újradefiniálták nekünk az "all inclusive" fogalmát. Ebbe a bárban csak a szilvás-barackos-egyébes SZESZESITAL tartozik bele, a nemkommersz nem...
Mindehhez a program is teljesen kiszámítható volt: hajókázás, tihanyi séta, csárdamenü rántotthússal.
Nos, a terv alapján nem is lett volna jó.
DE AZ VOLT!
A szállóban a SZOT-üdülő fílinget újra és újra feledtette, hogy a húsokkal úgy bántak, hogy egyszerűen nem lehetett lejönni róluk: istenien fűszereztek, és csodálatosan omlósra sikerült sütniük. A Rigó Jánosuk meg annyira jó volt, hogy még akkor is belógtam az étterembe érte, mikor nekünk elvileg más vacsoránk volt.
A reggelik pazarosak voltak, ma szinte sírva fakadtam, mikor benéztem az itthoni hűtőbe.
A víz szombaton csodás volt: fent langyos, de ha az ember leeresztettea lábát, az már jól hűtött. Vasárnap nem tudom, nem bírtam előjönni az árnyékból, maradt a tekepálya.
A társaság meg igazán faszentos volt. Jófajta programozó/infós népek és hozzátartozóik. Lazaság, havajdizsi, tánc!
(Mondjuk az vidám volt, hogy mindenki elismerőn bólogatott, mikor szóba került a szakmám, hogy az milyen jó, meg szép, meg minden. Én meg néztem vissza bután...)
Volt 2 kerekes élmény is: pénteken a Bernecebaráti Napokra igyekezve majd vissza hőgutában, tegnap este a pizza levezetése a Gyeplős-kútig a völgyben, már szürkületben. A vadállományt egy sikló képezte.
3 nap szabi + a hétvége után fejtés a bányában, egyből a mély tárnába, jojjoj. Eddig kv
Múlt héten agrárfaktor, szedtük a pirosokat (meggy + ribizli ill. körte a cefrébe, málna a leadóba), kerítés végre lefestve en bloc, mivel már nem esett. Egy 120 lityis hordó már teli cefrével, megkezdődött az alma+szilva gyűjtése is.
Muzsikált az erdő szombaton 25 km-en át (na jó, 23), megvan a 6. pecsét a Mátra ügyese túramozgalomba es. Az alsótoldi fazekastól 2-9 kerámia beszerezve, újabb köcsög a fán, továbbá bejártuk a bokri sajtüzemet is, 1 kiló füstölt és 20 deka fokhagymás sajt erejéig. Mennyei, lefordítva nyamm.
A perőcsényi tájház és jáccótér is befogva tegnap, mert addig gyerek a gyerek, míg jáccik :-)
Este az i betűre a ponty a Kemence Pizzéria volt, csülkös pizzával. Na meg a tonhalból is jutott a tonhalasról :-)
És van erre valami képlet? Tehát ha a guminő (minő probléma!) a szomszéd szobában van, mondjuk hat méterre, akkor hány alkoholmentes sört kell meginni, hogy meglegyen az összes lépés odáig? És hány koffeinmentes kávét, hogy felfújja valaki az ügyet?
Tulképp egész jól vagyok, leszámítva a két talpamon látványoskodó egy-egy foltot. Lényegében zúzódás. Mókás, mert tegnap néhány lépés kivételével nem futottam, máskor viszot alapvetően futó üzemmódban futok, de még soha nem volt ilyenem. Ja és a cipőm 100-150 kilométert öregedett.
Az olaszok nagyon is jól tudnak főzni, csak sajna nem abban az árkategóriában, amit egy magyar átlagturista meg tudna vagy akarna fizetni.. :( A menza típusú kaja sehol se jó.
bár én egy sima nápolyi pizzától is ámulatba tudok esni, amin csak paradicsomszósz és mozzarella (igaz, bivalytejből, ahogy az kell) van
Én is, én is! Boldog szülcsinapcsit - ahogy egy ismerős mondaná :)
Szakmai közlemény: megyek a délutáni-esti kertipartira vásárolni :-) Ha kapok emberi áron paradicsomot, paprikát akkor bográcsos lecsó valamint salátafélék, nyárson sütni való falatkák és mártogatós kenyérropi lesznek. Folyadék-ügyben a pincénk aktuális kínálata.
Olaszországban voltunk egy hetet...háát egyen meg a fene,de ez volt a legjobb kajánk:
paprikás krumpli ahogyan a feleségem csinálja, két kiló krumpli,sok vöröshagyma,sok fokhagyma,hazai kolbász,olasz pirospaprika (mert azt nem vittünk magunkkal )
EZEK NEM TUDNAK FŐZNI!!
Ez meg én volnék...minden nap átírták a dátumot itt ,jól nézett ki...
A Mezőföld 50K-t (MTB-t) teljesítettem, Padler a 15km-es Iringó-tanösvényt gyalog. Én jobban jártam, velem legalább óránként szembejött egy-egy kocsma, a legrövidebb gyalogos távon (last minute pontőr-átszervezési gondok miatt) nem volt folyadék útközben. Szerencséjére a 3 liter(!) innivaló kitartott a hátizsákjában. A hosszú távokon minden ep-n volt viz, több helyen vásárolható sör - nem is hagytam ki. Egyébként meleg volt. Ha Budapesten 35 fokos melegrekord dőlt meg, amit tudtommal árnyékban mérnek, akkor nem biztos, hogy akarom tudni, hogy a Nagyhörcsöki műúton és a túra végén a Lóki-patak-völgyében mennyi is volt a tényleges hőmérséklet a napon.
Súlyosan megártott az agyamnak a hőség. Délután majdnem lementem a boltba, hogy alapanyagot vegyek holnapra, szendvicsbe, elkerülendő az éhhalált, aztán eszembe jutott, hogy hol is leszünk és mit fogunk csinálni. :)
Aki fürge, az pedig még találkozhat ezzel itt. Az első turnust már bedobozoltam (ez a második).
Egész napos kertiparti, ráadásul két helyszinen, ennek megfelelően grillhusik, saláták, bográcsgulyás, pogácsa, joghurtos-meggyes süti, fagylalt, mindez leöblögetve kezdetben Heinekennel később alkoholfrei Gösser citronyossal
2-9kiló sárgabarack és josta, vacsira nem akartam már szilárdat, de aztán kedvet kaptam úgyhogy tejfölös-sajtos tészta. Napközben tkv forrón és jegesen is :)
SOS kéne nekem egy rendezvénysátor (esetleg pavilon) sörpadokkal. Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet ilyeneket beszerezni? Nagy segítség lenne bárminemű info
taktikám: 60 km-re éleg motyóval indultam el, ez kb. 5-7 kg, mivel mindig ekkora zsákkal túrázom így ez nem volt gond. 2 lt jaatvíz, 2 kókuszrúd, 2 zselé, 2 powerbar,1 csg gumimaci, 2x2 lt vízhez való jaatpor
Hát az tökéletes, főleg ennyi edzésből. Egy UB 24 órás résztávját legfeljebb Galoppnak lenne érdemes hasonlítani a 24 órás versenyhez (és ő milyen rosszul járna, mert kiállt 20 óránál! :-DD).
Köszi! A 24 már gyenge lett, a 164-es ponthoz csupán fél órával szintidőn - vagyis 24órán - belül érkeztem. Persze így is PB :-) A 12órás viszont 95km körüli lett, az nekem nagyon nem rossz :-)
J a a t, dolgozom felfele, amiket mondtál a Mátráról.
A folyamatos frissítést veszélyesnek érzem. Eszembe jutott az eddigi egyetlen Kinizsi 100 kísérletem (Csillaghegy-Csobánka, talán '88?). Akkoriban én is úgy gondoltam, hogy a frissítés kritikus, ezért egy klasszikus cseh zöld hátizsákot teletömtem minimum 2-9 sörrel, hasonló mennyiségű vagdalthússal és 2-9 kiló kenyérrel. Kb. nehéz volt. Iszonyú gyorsan el kellett kezdenem tempósan enni-inni. A zsák pár kilométeren belül már hordozható súlyú volt, cserébe viszonylag ritkán sikerült ráhelyeznem a bakancsom a keskeny túristaútra :)
Makkosborzasztón mind a kettő van, még pavilon is. A legjobb helyen kérdezed, mert ebben a topicban már lagzit is rendeztek ott. :-) A Csacsi-réten csak az üldögélőben vagyok biztos. Azért nem teszem tűzbe a kezem, hogy üres lesz hétköznap este jó időben, szerintem aki a leglustább kirándulni, azt küldjétek előre helyet foglalni, és boldog lesz, hogy nem kell gyalogolnia, mert küldetése van.
Ennyit sütöttél vagy ennyit uzsonnáztál? Erre mondják, hogy gombócból is sok. De palacsintából azért még lehet jó. Főleg abból a nagyból, amit a Rómain láttunk a múltkor.
Hehe, én múlt héten jártam ott. Ilyenekre gondolsz? :D Ez még tavalyelőtt készült, a régi helyükön a vasút túloldalán a büfésoron. Azt most már teljesen beszántották, vagyis füvesítették.
Tegnap voltunk koc kirándulni J a a ttal, érinte falatnyi kolbászt Prédikálószéken meg lilahagymás kenyeret sörrel Dobogókövön. Volt nálam fényképező. Arra volt jó, hogy rájöttem, hogy baromi nehéz műfaj, amit művelsz. Nem értem, hogy van reflexed evés előtt lefotózni az áldozatot :)
Két hétig azt hittem, szoftveres a probléma, de tegnap beugrott, hogy akár sima kontakthiba is lehet. Méghozzá nem elektronyosan hiányzott a kontaktus, hanem teljesen mechanikailag.
Hát ha te egy sogenannte villanyrezsót próbáltál körülírni ezzel a meghatározással, abból van itt egy békebeli darab a felső polcon, ellenberger a hozzá való vasalózsinór classicot máshonnan kell beszerezned.
Lenne esetleg kölcsönbe strapabíró kempingkompatibilis elektromos főzőlapja valakinek? Nem vagyunk kempingcuccokkal felvértezve, de azért jól jönne, ha nem csak pizzát, pastat és fagyit tudnánk a kempingben fogyasztani. Bár ezeket biztosan fogunk fogyasztani a hétvégétől :)
Az én praxisomban már egy ideje a grafikus és a megrendelő feszül ellentét, főleg ha fizetésre kerül a sor, akkor kimondottan pattanásig feszül a helyzet. :)
Kakukkfüves-fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell kéksajtos, paprikában sült paradicsommal. Mandula. Jaj de jó volt.
tegnap szakmai ebéd anyámnál: sülthurka, kolbász mellé köretnek hortobágyi húsos palacsonta, koviubi, meg sör...szerencsére derékban gumírozott volt a gatyám
Jobb is, hogy nem mentem, legalább vigyázok az alakodra :p
Vasgyúróturmix, banán.
Korábban felkocogtam Hűvösvölgyből a S-n a Virágos-nyergen túli KS elágig, onnét meg vissza a K-n. A világon először megfutottam a Vihar-hegy-HHH-kombót, akárhogy is kelljen ezt helyesírásszakmailag bevonalkázni :) A lefeléken kicsit óvatoskodtam, mert félúton vettem észre, hogy nem húztam esőkesztyűt. A végén (Vadaskerti emlékmű - Hűvösvölgy szakasz) volt egy kis vízhűtés is, most valamiért nem élveztem.
A Ósünös jégrém százé' is jó vétel. (A fehércsokis nem.)
Meg van a Ricco Cerry nevű csoda, 46 Ft, és Dinnye múltkor leszidott, miért csak egy kóstolósat hoztam. No, most hoztam többet. :) Bár megint le fog szidni, mert a magnumutánzat felé tolódik az arány.
Azé' nem csak én vagyok a világon, tudod, nem minden rólam szól :-) Tehát: este már volt egy kicsi. Ma a nagyját Zsemba Józsi tolja (csakúgy, mint tavaly), s még én is rásegítek majd késő du.
Egyébként ne tudd meg, mennyire unom, hogy képtelen vagyok kifogni egy normális időt rendezéskor, és előtte pár napig, hogy ne kelljen görcsölni a meteorológia miatt :-)
Tavaly ezt a túrát ott kezdtem el bukni, hogy az első etapon egy órányit gyalogoltam, mert folyamatosan 2-300 méterre csapkodott a mennykő, és úgy éreztem, a futás indokolatlan vagányság lenne. Idén nem akarom ugyanúgy. De Husi csak nemismétli önmagát meg a tavalyi időjárást :)
Nem az ügyességüket vonom kétségbe. Csak lehet, hogy nem mindig utaznak azok is a magas hegyekbe piknikezni, kirándulni, akiknek ez párszáz km. Mondjuk pont nem az osztrákok, de a németeknél már nem minden sarkon van Alpok... Még Svájcban is órákat kell utazni, ha az ember pont északon lakik. Tehát létezik a nem magashegységi túra náluk is. Sőt, Osztrákiában még holmi lapos teljesítménytúra is van. :)