Megjöttem Jordániából és készek a képeim is! Szeretnék párat megmutatni Nektek, de ehhez segítség kellene. Még nem készítettem linket ide a honlapomhoz. Kérem azt, aki el tudja precízen magyarázni mik is a teendőim, hogy az emilemre priviben írja már meg! Előre is köszönöm!
Nincsenek scannelve, idővel meg mindig hadilábon állok. 3 hete nem volt időm a Hévízi merülés előtt készült nyamvadt 1 db képet bescannelni :)
De türelem...Épp most kezdek rákapni a fotózásra, eddig csak szinte kötelesség jelleggel, kölcsön, compackt géppel...Páromtól kaptam egy Nikon F65-öst karácsonyra, azóta megtáltosodtam :))
A szikla felulete ragadott meg. Ezt a kartam visszaadni. A fotora nezve meg most is mintha meg szeretnem a tenyeremmel tapintani. Szinte felhotlen, melykek volt az eg. A park ahol keszult tele van ilyen lekerekitett nagy granit tombokkel (a hatterben is van egy par), mintha oriasok kavicsokkal jatszottak volna.
> Milyenek a valós arányok?
2000 nov-ben keszult a kep, ugy emlekszem a szikla kb 3-4m magas, 6-7m szeles. Egy 28-105 mm-s zoom mal keszult kb 60 mm allasban.
off:
Vannak ilyen igen kemény telek néha, amikor nehezebb táplálékhoz jutnia a vadaknak. (Na, jó, nem akarok én ezen vitatkozni, én nem vagyok erdész vagy vadőr, hogy hivatalból nyilatkozzak, de mindenfajta rongálást elítélek...)
Minek etetni a vadakat? Hogy tulszaporodjanak es a vadaszoknak legyen ok (vadkar) vadaszni oket?
A teruletnek van egy eltartokepessege, ha nem etetei oket senki beall az egyensuly.
Megnéztem. Nem kritika, csak vélemény: Nagyon jól érvényesül a tömb anyaga, a kompozíció érdekes, mert a szikla uralja a képmezőt, s a színe jól kiemelkedik az átmenetesen kék égboltból. Mint kép szép. Volt valami célod vele? Milyenek a valós arányok? (Mert ugye nincs a képben a teljes szikla...)
gyv
Hmmm... És utána megy az erdész bátyám és helyreállítja a romokat, mert nekik a munkájukhoz tartozik, hogy ellenőrizzék a vadállományt, ha kell, gondoskodjanak a vadak etetéséről is...
Ez a legutóbbi téma akár a Veszélyeztetett állatok című topicba is íródhatott volna..:))
IDE
Végülis kapcsolódik a topic témájához is.. Nekem ezért is tetszik a természet fotózása, mert lehet állatot "lőni" annak bármiféle veszélyeztetése nélkül..:)) és legalább olyan kalandos becserkészni, talán még nehezebb is.
én jobban szertném ha egymás közt játszanák le :-)
A fajismeretük elég hiányos, mert a múlthéten is esett egy, hajtásban. Most akkor hogyan várnánk el tôlük hogy a repülô récéket megkülönböztessék mert embert a vaddisznóval is keverik, bár többnyire ez a zsigerelés elôtt már kiderül :-(
Mindegy... ez inkább filozófiai, mint gasztronómiai kérdés.
Én csak arra akartam utalni, hogy a védett állatok értékével általában nem az egyed életének "általános" értékét, hanem a faj ritkaságát mérjük.
Ez pedig csak egy praktikus emberi kategória.
(most akkor a vadászokat képezzük át csótányírtónak?)
..azt nem tartom aberrációnak, hogy húst eszel, de azt hogy szórakozásból öljed az állatokat azt nem értem meg, egyébként ha utánajársz aki lelövi a legritkább esetben eszi meg a vadat, tehát nem az éhezés elkerüléséért öl, hanem: csak úgy.
Persze lehet, hogy vannak olyanok akik kijárnak a tyúkólba vagy a disznóólba egy kicsit sportolni: csirkenyajat tekergetni vagy disznót folytogatni de ezeknek egyenlôre nem alakultak meg a társaságai és nem került be ilyen sok a parlamentbe sem :-)
"Első ránézésre nagy baromságokat írsz, ...."
Ja a többség itt meg is áll :-)
Eke:
Első ránézésre nagy baromságokat írsz, de mindig egyet értek vele.
Nem borzolnám tovább a kedélyéket, de gyakran felteszem "magamnak" a kérdést mi a különbség egy védett állat és egy ketrecben nevelt csirke életének értéke között.
Létezik humánus megoldás, ha egyszer húsevésre vagyunk kárhoztatva?
Mondjuk kerülöm a vágóhidakat és BAMBIT olvasok a gyereknek.
(küzdjünk a globalwarming ellen, NOatompower, ésígytobább...)
Hat eddig nem akartam beirni, de mi a haverokkal amikor az erdoben jarunk minden vadaszlest szepen felboritunk. Meglepoen konnyu meg a nagy monstrumokat is, mert fejnehezek. Egy kis hintaztatas es ugy borul, hogy orom nezni.
Mulaccsagnak is jo, meg az erdot is vedem.
Tegyetek ti is.
hamár vadász, most hallottam, mert itthon is aktuális:
farkas, hiúz telepítő program:
svájcban is próbálgatták, betelepítettek 10 hiúzt, nyomkövető hardverrel, ahogy kell, pár milláért (SF). Kisvártatva a nyomkövetők kezdték fellelni az elhullott példányokat, rövid időn belül 8-at sikerült megtalálni. a halál oka: golyó!
Engem megdöbbentett!
a vadász mindenre lő ami él és mozog, talán a nyakon lévő hardver lehetett gyanús és ezért nem vitte haza!!
a legnagyobb hibátok az, hogy különbséget tesztek vadász és orvvadász között, pedig mindkettô szórakozásból kéjjel öl meg vadonélô állatokat. Az, hogy az egyik jogkövetô a másik meg nem, nem lényegi különbség, amitôl vadászok az KÖZÖS bennük.
a vadászat mint olyan annyira kívánatos mint a kannibalizmus: szokás kérdése...
Én hiszek a duplacsövű sörétes puskával, közvetlen közelről történő tarkónlövés elrettentő erejében. Másban már nem nagyon. (Mondjuk a nyúzókéssel történő ujjlefűrészelés is versenyben van még.)
Nem akarom mentegetni az egyre pofátlanabb olasz vadászokat, de az igazság kedvéért hozzá kell tennem valamit.
Amelyik madárból csak egy példány él Magyarországon, az vagy csak betévedt az országba, vagy amúgy is kipusztult volna (mondjuk pár híján elég nehéz szaporodni).
Minden populációnak van egy minimális mérete, aminél a genetikai állomány a beltenyésztés miatt nem romlik le vészesen. Ez rendszerint több ezer egyedet jelent. Amelyik élőlényből ennél kevesebb van (akár növény, akár állat) annak a populációja halálra van ítélve: azaz rövidebb-hosszabb idő múlva eltűnik. Ezt az időt meg lehet hosszabítani mesterséges beavatkozásokkal, génfrissítéssel, betelepítéssel stb., de ez alapvetően nem oldja meg a problémát, nevezetesen azt, hogy az adott faj miért sodródott a kipusztulás szélére.
Csak a legritkább esetben bírt az ember vadászattal, gyűjtéssel kipusztítani egy-egy fajt, többnyire ennek az élőhely megváltozása, eltűnése vagy az adott faj nagyfokú érzékenysége az oka (pl. óriáspanda).
Még egyszer mondom, ezzel nem ezeket a gyilkológépeket szeretném védeni, nagyon várom a híreket, hogy mikor kapnak legalább 2-3 éves börtönbüntetést.
Az orvvadászok miatt két fajjal, a keleti pacsirtával és a steller pehelyrécével lett szegényebb a hazai madárfauna.
Két fajjal lett szegényebb az utóbbi időben a hazai madárfauna az orvvadászat következtében: sörét végzett a keleti pacsirta és a steller pehelyréce egyetlen ismert magyarországi példányával - írja a Magyar Hírlap. A környezetvédelmi tárca és a parlamenti szakbizottság vezetője tegnap egyaránt nemzetközi összefogást sürgetett az ismétlődő madárpusztulások megállítására. Az olasz vadászok által okozott 100 millió forintos nagyságrendű kár megtérítésére minimális az esély.
Nekem most lettek kész a téli képeim. Ha tudok scannert keríteni, akkor nemsokára fel lesz rakva néhány kép a jobbak közül. Szerintem most is van sok téma, csak győzzem filmmel. A napokban jártam a Dunánál, még volt néhány jégtábla a parton olvadófélben, egész érdekes volt a látvány. Aztán végigmentünk egy csatorna-parton, a fákon szép nagy madarak ültek nyugisan Én szeretem a téli témákat is. Köszönöm az albumomba írt megjegyzésedet. A Te képeidet hol láthatnánk?
Üdv, jó fényt!
gyv
Látom, nem olyan pörgős eza topic, pedig kár, olyan sok szépet olvastam, így visszanézve...De remélem lassan itt a tavasz, mehetünk ki a természetbe, nekem már nagyon hiányzik a zöld, a kellemesen langyos levegő, madárcsicser, stb...
Swanci, ismételten ajánkozom: nézd meg az előző hozzászólásomat, hátha tudok tanácsot adni...
Persze a disznótor nem kényszer, hacsak a malcnak nem az. :))
bármilyen gép amit beleraksz a 200-400 eFtos vizhatlan tokba és amire még raksz néhány vakut, veszel hozzá 17-es objektívet és gyakran kenegeted szilikonnzsírral...