Keresés

Részletes keresés

toria78 Creative Commons License 2009.11.23 0 0 371

Akkor nem volt előtte klasszikus tanácsadás? érdekes...

Bébid csak nőjön szépen, ahoyg eddig is tette, és legyen alapos UH mindig!

Előzmény: franciacsibe (369)
quilla Creative Commons License 2009.11.23 0 0 370
Huuu, azt gondoltam csak beszelgetesre mentel, akkor ok mar azonnal csinaltak is volna? Es hat ha ilyen jo az eredmeny akkor meg teljesen ertheto, hogy koszonted nem kerted.
Előzmény: franciacsibe (369)
franciacsibe Creative Commons License 2009.11.23 0 0 369
Sziasztok!

Most ertem haza a genetikai tanacsadasrol.
A lenyeg hogy visszautasitottam az amniot.
Ahogy gondoltam, az 1/243 az a vervetel erdemenye volt (triteszt) es nem a kombinalt. Kiszamolta a kombinaltat (es bevallottak hogy jovore mar csak a kombinaltat nezik, januar 1-tol), az 1/1440 lett. Tehat ket honap mulva mar be se hivtak volna.
A nyakiredot ugyan modositottak 1 mm-re (vegignezte az uh-s felveteleket es kivalasztotta hogy melyiket tartja a legjobbnak), de ez meg igy is nagyon jo eredmeny.
Raadasul beismerte a doktorno, hogy a vervetel eredmenyet siman modosithatta az 5 cm-es ciszta ami a bal petefeszkemben van (termelhet beta-hcg-t a masodik harmadban is), raadasul szerinte a magas vernyomas onnan jon, hogy a meh beerezettsege (verellatottsaga) nem jo, es azt mondta, ez is siman befolyasolja a vervetel eredmenyet, adhat rossz eredmenyt.
Azt mondta inkabb azt kellene felugyelni, hogy a magzat rendesen novekszik-e, a magas vernyomas mellett, foleg hogy ismetlodo, tehat o gyakoribb uh-t javasolna.
Kerdeztem hogy a Down-kort is ki lehet-e szurni uh-n, azt mondta hogy max. 50%-ot, ezert is nem latja ertelmet a 18. heti genetikai uh-nak, ha nincs elozmeny.
Mindenesetre en ezekkel az ertekekkel nyugodtan alszom, azt hiszem, plusz a magyarazatok, legalabbis a kovetkezo uh-ig (dec. 24.), nem ban,om, hogy nem szurattam magam, a ketely mindig van, de ha 24 eves lennek es egyetlen vizsgalatot sem csinaltattam volna, ugyanott lennek valoszinusegben. Meg ha ez januarban tortenik, be sem hivnak, szoval inkabb ijesztgetesnek fogom fel. Aztan persze uh-n alaposabban megnezetem es a legkisebb gyanus jelre amnio.
de amugy ijeszto volt, mert egyreszt elotte minden papirt vegigolvastattak es alairattak velem, hiaba mondtam hogy meg nem dontottem. Masreszt a doktorno es az asszisztensek mar maszkban voltak, mutethez beoltozve, ugy beszelgettunk, az volt az erzesem, hogy egy pillanatig nem figyelek oda es maris beledoftek a tut a hasamba, persze ez csak a kepzelet jateka..
Fűrészfog Creative Commons License 2009.11.21 0 0 368
Köszi!
Olvasgatni fogom, utána nézek a dogoknak részletesebben...sok még bennem a ?
Előzmény: N Nycky (367)
N Nycky Creative Commons License 2009.11.21 0 0 367

A belső szerveid már akkor is kezdenek áthelyeződni, hogy helyet adjanak a növekvő méhednek, benne a fejlődő babának. Emiatt meg a méh növekedéséhez, és a baba növekedéséhez szükséges vérbőség miatt érezni már a korai terhesség idején is, hogy állandóan pisilni kell, mert a méhed már most növésben van. A belső szervek áthelyeződése miatt érezheted azt, hogy nehezebben mozogsz, és kezded érezni hogy elnehezülsz. Ehhez még az is hozzá tartozik, hogy a hormonok hatására az izületek is puhulnak, emiatt is lehet nehéz felülni, meg úgy általában mozogni is. Fájnak az ember csontjai, izületei, és már reggel úgy érzi magát az ember, mintha legalább 80 éves lenne. A hasizom is átalakul, ezzel is védve a babát, viszont nehezítve a te mindennapjaidat, mert nem úgy működik mint ahogy eddig megszoktad. Ha tényleg első baba, akkor érdemes minnél többet utánaolvasni a dolgokanak, mert sokmindent megtudhatsz az újságokból, könyvekből.

Nekem annakidején a Kismama magazin jött be, de olvastam egy két anyák lapja számot is. A Kismama fent van a neten is, de szerintem a másik is. Érdemes beleolvasni a cikeikbe, bár a neten azért telljesen más mint kézbe véve olvasni. A cikkek megvannak, de szerintem sokminden kimarad vagy nehezen megkereshető a neten.

http://www.kismama.hu/

 

 

Niki

 

Előzmény: Fűrészfog (366)
Fűrészfog Creative Commons License 2009.11.21 0 0 366
Olyan jó hogy ezeket leírtad! Én azt nem értem még,hogy miért nem mondott annyit sem a dokim,hogy ezek ez érzések más kismaminál is vannak!Első terhességem ez,honnan kellene tudnom?
De az is normális hogy majdnem 16 hetesen már nem egyszerű a felülés?Úgy fordulok át az ágyban is,mint egy 80 éves mamika:)Sehogy nem kényelmes,pedig még pocim sincs igazán!
Előzmény: N Nycky (365)
N Nycky Creative Commons License 2009.11.20 0 0 365

Hali!

 

Nem tudom sokmindentől függ, de mikor énmentem ilyen panasszal, hogy itt fáj, ott fáj, meg többször itt-ott beleszúr valami a hasamba, nekem rögtön azt mondat az orvos, hogy mit várok harmadik terhességnél, ráadásul 2 császár után?

A sima szülés után is a második harmadik terhességnél feszülnek nyúlanak a méh tartószalagjai, eleve az is fájhat, de császár után még azzal is számolni kell, hogy helyenként összenövések is nehezítik a dolgot, azaz természetes dolog, hogy fáj, belenyilal a hasamba a fájdalom időnként. Én pl már hoszú ideje csak úgy tudok megfordulni ha fekszem, hogy gurulok oldalra, aztánha már a kívánt pozícióba vagyok, akkor kézzel- lábbal emelgetve a testrészeimet visszahelezkedem a saját helyemre az ágyban. Igaz, ehhez a mutatványhoz többször is arrébtolom apát, hogy meg tudjak tőle fordulni. Ilyenkor, főleg ha már alszik, morog egy sort, még álmában is, de szerencsére arráb fordul, és alszik tovább. Elég nehézkes a dolog, de másképp nemmegy, mert akkor iszonyúan tud fájni itt vagy ott, ha gyorsabban, vagy máshogy próbálok megfordulni. Ugyanez a helyzet a felkeléssel is. Oldalra fordulni, kézzel felnyomni magam ülő helyzetbe, majd onnan négykézlábra, majd le lehet mászni az ágyról. (Igaz, nekünk galériaágyunk van, onnan meg nem egyszerű lemászni amúgy sem. ) De már ha hátradőlök ülés közben, akkor semmegy simán a felkelés, akkor is tornázni kell vele, mire felülök annyira, hogy fel is tudjak állni.

Szóval nem fenékig tejfel a dolog, de hát mi akartuk a harmadik gyereket is.

Röviden aki már nem először vár gyereket, annál természetes ez a fájdalom. Ha viszont görcs van, az bajt jelez, azzal orvosohzo kell meni.

 

NIki

  

Előzmény: Fűrészfog (364)
Fűrészfog Creative Commons License 2009.11.20 0 0 364
Nem görcsölök szerencsére!Kedden reggel véreztem egy picit,az orvosom mondta,hogy 1 hétre vonjam ki magam a forgalomból!!
Pihenek,remélem nem lesz gond! Köszi!:)
Előzmény: toria78 (363)
toria78 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 363
Nyúlik a méhed, tartóizmok stb, lassacskán több a teher a hátizmaidnak. Most kb heti 3 centit nő a babád, kell a hely. Ha nem görnyedősen vérzősen görcsölsz, vagy ami már eléggé aggaszt, ne aggódj, csak pihenj. Szerintem.
Előzmény: Fűrészfog (362)
Fűrészfog Creative Commons License 2009.11.20 0 0 362
Sziasztok!
Tapasztalatotok van-e ilyesmiről?Pár napja érzem a baba körüli "alkatrészeimet"...fáj,szúr,feszül,hasogat(leginkább székelés és séta közben)!!!Ez bajt jelez?Kivettem pár nap szabit,itthon fekszem...
15hetes+5napos vagyok
toria78 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 361

Kicsimanci, örülök a jó híreidnek.

 

A Péterfyvel elégedett voltam (doki szülésznő szülőszoba felszereltség kommunikáció csecsemősök) - egyedül az egyágyas szoba nem volt összhangban az árával, de nem is a szépséget és a kényelmet, hanem a nyugalmat fizettem meg.

Rokonok a kórházban: hozzám kb. a 4. napon jöhettek (úgy terveztem h ne is jöjjenek, nem akarok újszülötthöz idegen bacilusokat, de meglágyultam :-)), utána mentek is haza, csak szűk család volt, szülők tesók: 6 ember. Otthon első hét csak együtt 3asban, utána jött anyukám egy hétre.
A kórházban igyekeztem összeszedni magam, de nem volt prioritás a smink, viszont én pl nem melegítőben tengettem a napjaimat, hanem remek kórházi hálóingben, amivel semmi bajom nem volt, én nem akartam a sajátomat összevérezni-sebfertőtlenítőzni.

Tegnap voltam méhlepénybiopszián, amire a rossz kombinált teszt eredményem miatt mentem, maga a mintavétel gyorsan ment, jól vagyok, még fekszem ma is a biztonság kedvéért, eredmény min. 3 hét.

KicsiManci Creative Commons License 2009.11.20 0 0 360
Sziasztok!!
Tegnap voltunk a nyakiredő vizsgálaton, és mindent a lehető legjobbnak találtak. Minden értéke a picinek középérték, nagyon megnyugodtunk. Remélem, hogy a vérvétel is csak jókat mutat majd.
Hihetetlen ügyes kisbabánk van :-) már most megmutatta, hogy neki bizony minden kétséget kizárólag kukaca van :-). 98%-os biztonsággal mondták, hogy a kis pocakot egy pici fiúcska bérli. Leírhatatlan....annyira boldogok vagyunk. Pedig abszolút lányra számítottunk :-), ez már nem számít.
Nycky! Köszönöm az infót! Nagyon hasznos volt!!!
N Nycky Creative Commons License 2009.11.19 0 0 359

Hali!

 

Hát akkor örülök, hogy ahol én fogok szülni, ott nem jöhetnek be a látgatók a szobába, de még a folyosóra sem. Azt mondják a kórházban, hogy a sok látogató behozhat bármilyen betegséget, azaz a babát a látogatók csak ajtón keresztül nézhetik meg, az anyuka kimehet a látogatóhoz az előtérbe, a baba meg az ablak, ajtó előtt szokott maradni, ahol rálátunk azért, vagy egy az egybena szobában, a szobatársaknál. Amikor sokan voltakkint a folyosón, volt hogy én is a szobában hagytam a babát, a folyósőn sok babakocsi volt már, hova tettem volna? A szobatársak figyeltek rá, egyikük kijött volna szólni, ha felébred a pici.

Az szerintem is jó, ha többen vagyunk egy szobában, tudunk beszélgetni, tudunk nevetni egymás és a magunk nyügjein, mert aki szült annak sem derékig tejfel a szülés utáni néhány nap, főleg nem a császárosoknak. Együtt nyögdécseltünk, sírtunk a bajainkon, és együtt örültünk a babáknak. Amikr első babával voltam, akkor volt aki már tapasztaltabb volt, és segített mit hogy csináljak,  a másodiknál meg én segítettem a tanácstalanoknak, mert nekem már otthon volt egy gyerek, meg gondolom majd most is segíteni fogok, két gyerkőccel a hátam mögött.

Most pl a pelenkázás tuti nem lesz sem gond, sem szokatlan, mert még Mira is pelenkás, és az sem lesz igazán újdonság, hogy eddig lányaim voltak, most meg fiam lesz, mert hugom 11 hónapos fiát is többször tettem már tisztába.

Azaz nem vagy egyedül, van aki segítsen, ha kell, és van kivel beszélgetni, de nem a látogató hadak előtt kell szenvedni, hogy nem tudsz felálni sem egyszerűen az ágyból, és nem nézik hogyan szoptatsz.

Az nekem furcsa, hogy smikkészletet, csinos pizsit, hajlakkot meg ijesmit ajánlanak, hogy csinos legyél a látogatóknak. Mindkét lányom után örültem, ha fel tudtam kelni, és állva tudtam maradni, még az sem mindíg érdekelt, ha a látogató korán jött, és még nem fésülködtem meg. Különben a kórházi videót megnézve pont az tűnt fel, hogy milyen nyúzott voltam, de ugyanakkor boldog is, bár ez nem látszott meg a felvételen. Nem érdekelt, hogy nézek ki, az érdekelt, hogy a lányom gyönyörű, és egészséges, és más nem is volt fontos.

 

Ami meg a SOTE II. illeti, nekem mindkét gyerek ott született, de mindkettő császáros volt, tehát a szülésről nem tudok mitmondani. 

Császár után az örzőbe kerül az ember, a gyereket a szülés után egyszer megmutatják, aztán viszik a csecsemőosztályra. Ha nem kerülsz ki hamar az örzőről, akkor másnap már behozzák a babát szoptatni, olyan 3 óránként, meg ha szerencséd ven, te is kimehetsz az örzőből, és bemehetsz a csecsemőosztályra a babáért, hogy eltold a szoptató helyiségbe, megszopiztatni.

Ha már bekerülsz a babás osztályra, ott 5 ágyas szobák vannak, minden kórteremben zuhanyzó, wc. A baba veled lehet majdnem egész nap, esténként kb 1 órára viszik be a babákat fürdetni, meg orvosi vizsgálatra, aztán visszahozzák.

De ha valaki pihenni akar, vagy nem érzi jól magát ahhoz, hogy ellássa a gyereket, akkor be lehet vinni a csecsemőosztályra, ha éhes, kihozzák szoptatni.

A nővérek aranyosak, bár ha segítség kell neked kell értük menni. Állatlában igyekeznek úgy osztani a szobákat, hogy kb egyszerre egy nap kerüljenek az anyukák a kórterembe, vagy legalábbis többen egy nap, és amikor van új, aznap szült anyuka, akkor egyszer kijönnek, megmutatják hogy kell ápolni a babát, azaz hogy pelenkázd be, hogy ápold a köldökcsonkot, illetve elátnak tanácsokkal. Ha egyéb gondod van,neked kell megkeresned őket. Utoljára amikor bent voltam Mirával, az egyik szobatársamnak a műtéti érzéstelenítés mellékhatásaként iszonyú fejfájása volt, felkelni se igazán tudott miatta, mert rosszul lett, ráadásul befelé forduló mellbinmója volt, és hiába akarta megszoptatni a gyereket, nem tudta, mert a pici ugyan lelkesen próbálkozott, de nem tudta elkapni a bimbót. Neki sokszor a csecsemőosztályon volt a baba, mert ugye felkelnie sem volt szabad, és amikor szoptatni akart, nem sikerült neki. Én próbáltam segíteni, de ugye problémás esettel nem nekem kell boldogulnom, ahogy nem is sikerült, de mentem a csecsemősnővérét, aki segített hogyan tud szoptatni. Igaz, utána még vagy 3szor kellett neki a segítség, de megtanulta hogyan tud szoptatni, és ez a lényeg.

Nekem tetszett az, hogy napközben békén hagytak, de mindíg ott voltak, ha segíteni kellett. Reggelente meg esténként jöttek, hogy menjünk az injekciókért, meg hozták a gyóyszereket. Én nem bánom, hogy megint ott fogok szülni, bár tény, hogy az orvosom miatt megyek megint oda, bár nem igazán tudom más kórházakban hogy mennek a dolgok.

 

Niki

 

quilla Creative Commons License 2009.11.19 0 0 358

:DDDDD ezek kozul asszem nalam kizarolag fesu lesz, h nemmarad tevedebol ki mas egyeb 'bolondsagaim' miatt :o)))) (sosem ertettem azokat, akik viragot visznek korhazba, szuleszetre... mi a fenet lehet ott vele kezdeni? azon tul, hogy odahaza sok helyen be sem lehet vinni. Ennel mar csak aza jobb, mikor eskuvore visz valaki viragot ajandekba :DDD)

uuugy faj a fejem reggel ota. Illetve nem az erossegevel van a baj, hanem konstans, neha jon megy de nem akar bekenhagyni :(

Előzmény: franciacsibe (357)
franciacsibe Creative Commons License 2009.11.19 0 0 357
Tipikus amit most olvastam egy Kismama-magazin-szeru francia weblapon, azzal kapcsolatban hogy mit vigyel a korhazba szuleshez: sminkkeszlet, csinosabb nadrag es felso a latogatok fogadasahoz, vaza a viragoknak, fesu es hajlakk a frizurahoz.
Nem tudom, nekem szules utan kisse mas prioritasaim voltak, de biztos en vagyok az igenytelen :))
Előzmény: quilla (356)
quilla Creative Commons License 2009.11.19 0 0 356
Most, hogy mondtad ezt a latogatast elgondolkodtam, es eszembe jutott, hogy mikor parom huga szult jo harom eve, es allamiban, ott is vagy 8 agyas korterem volt (en max 4 agyasban voltam eddig, onnan az elmenyeim, es otthonrol) akkor ott is volt bucsujaras a szobaban, meg ott nezte valaki rokonsaga az esti hiradot teven, jol meg is utkoztem ezen. Akkor ezek szerint ez itt is nepszokas lehet.
Előzmény: franciacsibe (352)
quilla Creative Commons License 2009.11.19 0 0 355
Allami fel sem merult. En nem tudom milyenek, csak hallomasbol vannak hireim az ott uralkodo allapotokra (eszmeletlen sorok, tomegek, idopontok be nem tartasa) de mivel van biztositasunk ami lehetove teszi, ezert pl a vallamat is tavasszal maganban mutottek. Legalabb annyi van beloluk mint allamibol, meg valogatni is lehet. Na meg a dokim (akinel kedden voltam eloszor es maradhatok is nala) eleve ott melozik, ott van a rendelese is. Gyorsabban es humanusabban zajlanak igy a dolgok. Pl az allami szfera terhesgondozasa tok ingyen lenne, de cserebe az egeszsegkozpontba kene bejarogatnom mindenert, a sok beteg ember koze varakozni, legalabbis igy mondjak.
Előzmény: franciacsibe (353)
quilla Creative Commons License 2009.11.19 0 0 354

Jaa, hat odahaza nemengedik be a csaladtagokat a szobaba, legalabbis ahol en szultem oda nem tudott bearadni a sok latogato, max a folyosora, eloterbe :o)) Nem is lenne tul higienikus ugye, meg mi a fraszt keresnenek ott.

Na jo lesz ha en is rakerdezek majd anno az erzestelnitesre, mert en tuti nem akarok, de egy itteni nover baratnom kvazi mazochistanak es nemnormalisnak nevezett, mikor mondtam :) (nem pont az erzestelenites kivan inkabb szemelyzetet meg felkeszultseget?)

Előzmény: franciacsibe (352)
franciacsibe Creative Commons License 2009.11.19 0 0 353
es hogyhogy magankorhazban szulsz? Ez miben jobb mint az allami ott?
Előzmény: quilla (351)
franciacsibe Creative Commons License 2009.11.19 0 0 352
nem kotelezo, de itt mivel a nok 90-95%-a ker, egyes korhazakban szabalyszeruen radtukmaljak vagy kozlik hogy nincs eleg szemelyzet ahhoz hogy anelkul szuljel vagy nincs eleg gyakorlatuk benne.
Direkt rakerdeztem, ez inkabb kivetel itt, hogy hozza vannak a szokva a termesztees szulesekhez es van hozza felszereles is, marmint par nagy labda es a hordozhato monitor.
aze egyagyas szoba neked is hianyozna az itteni kulturaban: az a szokas, hogy szules utan 12-24 oraval a csalad elarasztja a korhazat es gyakorlatilag mindig van 3-4 szemely jelen reggel 8-tol este 10-ig. Ezert is orulok a latogatasi tilalomnak e sremelem hogy a zinfluenzaval egyutt aprilis vegeig kirat, nekem nem hianyzik anyos napi 4 oraban a szules utan rogton, ebben kevesbe vagyok szocialis :) A szobatarsam hozzatartozoi sem hianyoznak, foleg a pasik, akik a melledet probaljak bamulni, mikozben szoptatsz...
(amugy en is jobban szeretem, pl az epemutetem utan jokat beszelgettem a szobatarsakkal, de az mas, akkor nincs rokonsagjaras. Az elso szulesem utan a ferjem csaladjabol olyanok jottek a korhazba latogatni, akiket meg eletemben nem lattam...)
Előzmény: quilla (351)
quilla Creative Commons License 2009.11.19 0 0 351

Na kozben itt a sajto rakoptt a terhesseg versus oltasra mint tyuk a takonyra, mar harom esetet emlegetnek, ahol ugyanez tortent. Erdekes, hogy sehol mashol nem hallottam meg ilyet, odahaza sem, ugyhogy en tovabbra is kitartok amelett, hogy semmikozuk egymashoz.

Miert gondoltad, hogy az epidural kotelezo lenne? Nekem ugyan nem adnak semmifele erzestelenitest, hacsak nem tevedesbol operacio lenne a vege, ahol ugye muszaj. Amugy en nem kerek belole, mint eddig sem :) De mondjuk en asszem labdara sem vagynek, emlekeim szerint nem voltak ilyen iranyu hianyerzeteim a korabbi esetekben, aztan ki tudja, lehet, hogy tok jo lett volna. Egy dolognem szimpi nekem, az egyagyas szobak (es gyanitom, a magankorhazzal ebbe en is belenyulok, de hatha vannak kortermeik is) en kifejezetten elveztem mindket esetben, hogy nem magam voltam egyedul a szobaban, hanem volt 1-2 szobatarsam. Lehetett beszelhgetni, egymasnak segiteni stb. En ilyen szocialisabb fajta vagyok asszem :) Az egyik legjobb baratnom pl onnan valo ismeros, mikor az elsot szultem akkor voltunk egy szobaban :o)

Tok jo hir, hogy csinaltathatsz meg UHt a dontes elott!!!

Előzmény: franciacsibe (349)
KicsiManci Creative Commons License 2009.11.19 0 0 350
Ez nagyszerű hír Csibe! Gratulálok! Ha jobban utánanéznek, biztosan megnyugtatóbb eredményt kapsz!
A kórház is nagyon jó hely lehet, ahol szülni fogsz. Remélem, ahol én akarok (SOTE II.), az is tud ilyeneket minimum. Azt mindenképpen szeretném, hogy a párom velem lehessen, és babát egyből rám tegyék.
Előzmény: franciacsibe (349)
franciacsibe Creative Commons License 2009.11.19 0 0 349
Furcsa ez az amnios cucc, hogy lehetett negativ.
Az influenzas esetek szerintem is inkabb veletlenek.

En amugy most ertem haza a korhazbol, szulestervet csinaltunk, megnyugodtam, nem kotelezo a peridural, vannak labdak es hordozhato monitoring, szulhetsz fekve vagy oldalt fordulva, szules utan rogton az anyara rakjak a babat es mellre is teszik. A gyerek vegig veled marad, nincs csecsemoosztaly, a csecsemosok a szobaba jonnek ellatni. Egyszemelyes szobak vannak.
Ha csaszarmetszes van, akkor hasonlo, az orzobe bemehet az apuka, es akkor az apuka csupasz mellkasara teszik a babat (az orzok egyszemelyesek, es egyutt van a csalad), utana magadnal tartod a babat es a csecsemosok jonnek segiteni ha kell.
Homeopatiat lehet a szuloszoban hasznalni.
Annyit mondott meg a szuleszno, hogy mivel Lukaval gyorsan szultem, a kovetkezonel amint 10 perces fajasaim kezdenek lenni,induljak a korhazba, kulonben nagy eselyeim vannak egy autoban szulesre.

Amugy az amnioval kapcsolatban is megnyugtatott hogy a vervetel egyaltalan nem pontos, szerinte ha nem akarok rogton amniot, reszletes uh-t lehet csinaltatni (ujranezni a nyakiredot es egyes csontok hosszusagat), azt mondta ez nem ritka, hogy megcsinaljak, foleg ha annyira hatarertek mint az enyem.
Előzmény: quilla (347)
MissEarnshaw Creative Commons License 2009.11.18 0 0 348
Sziasztok,

Csatlakozhatok? Egyenlőre csak benézés szinten, most vagyok 12 + 5 (vagy 13 + 0). Tapasztalatokat próbálok gyűjteni, ki mit mond az amnio-ról, afp-ről... Nekem hétfőn végeztek kombinált tesztet, az NT 2,3 mm lett, ami elég magas, úgyhogy számítok a pozitív kombinált tesztre... :( (Hétfőn lesz végső eredmény.) Afp-m még nem volt, ha az vagy ez a kombinált teszt pozitív lesz - hát el lehet gondolkodni, mi a teendő...
quilla Creative Commons License 2009.11.18 0 0 347

Na en meg tegnap elmentem a dokimhoz, most eloszor es nala maradok mar vegig. Es hat ugye mondtam tegnap damoklesz kardjat, nos a megerzesimet penzre kene valtani. Mar igy eleve latatlanban (marmint 12 heti vizsgalatok nelkul) o ajanlana az amniot, bar teljesen elfogadta, hogy egyelore en nem foglalnek allast meg a kerdesben hanem varjuk meg a 12 hetes eredmenyeket es akkor is van meg idom donteni. Jol elbeszelgettunk a temarol, es akkor kerdeztem tole, hogy volt e mar olyan esete, hogy amino es minden negativat mutatott es megis beteg lett a baba. Hat arra szamitottam, hogy nem, de azt mondja van egy ilyen paciense, nem is veszelyeztetettebb korosztalyos, es azota sem ertik. A gyerek szuletese utan a laboros dokival ujraertekeltek a tesztjeit es azt mondja utolag is negat dobott a teszt. Na jo, ez a kivetel ami erositi a szabalyt persze.

Itt most kezdodik a mizeria az oltassal (de tetanuszt szerencsere megsem kell kapnom, nem latja ertelmet, pedig a masik doki azonnal oltani akart) mert vasarnap volt egy eset, hogy egy 34 hetes kismama 2 napja kapott oltast es utana nem volt jol, bement az egyik muintezmenybe (nem korhazba, nem is ertem) ahol megallapitottak, hogy agyerek szive lasabb, de majd jojjon vissza masnap. Masnap korhaz es mar nem elt a baba. Szoval a dokim hetfoig kb oltasparti volt, azt mondta azota tele van ketsegekkel, de varjunk es meglatjuk mi lesz. Erre ma reggel pepitaban, hogy egy kismama es oltas utan, es korhaz (de os is mar valami 34-36 hetes) de ott rendben van a gyerek. Bar tegnap mar megjelentek kozlemenyek, hogy az oltas es a bebi elvesztese kozott nincsen osszefugges (es en is erre hajlanek) itt most egyre nagyobbak lesznek a ketsegek, a fene vigye el :( Es ez ugye megint sajto gerjesztese... (hozzateszem, hogy ugye en nem Mo-n vagyok es itt mas a vakcina, szoval ne erre epitsen senki ha valaki olvassa. En egyelore nem is hiszek az osszefuggesben, odahaz is volt olyan aki oltas utan par nappal meghalt, de ott sem volt koze az oltasnak a halalhoz ugye, szerencsetlen veletlen volt.)

Előzmény: franciacsibe (342)
franciacsibe Creative Commons License 2009.11.18 0 0 346
Itt sajna nincsen. Telefonaltam ma reggel, hetfore van idopontom.
Viszont a parom nem tud jonni, o csak delutan tudna, de olyan idopontjuk nincs, csak legkozelebb dec. 13-an. Es mikor mondtam hogy 17 es fel hetes vagyok, a no atz mondta, hogy az tul keso.
Es egybol azt akarta hogy akkor hetfo delutan beir amniora, mondtam hogy nem, nem, eloszor csak beszelgetni akarok, ez jol meglepte, de nem erdekel, nem ugrok fejest barmibe.
Nagyon a hataron van minden ertekem, inkabb egy szoros es alapos uh-s kovetest kernek ha lehet, hat majd meglatjuk. Ha nagyon muszaj belemegyek az amnioba, de rettegek tole, valahogy rossz az eloerzetem.
Plusz amiket olvastam hogy befolyasolhatja a tesztet, hogy eleg koran mentem, hogy tulsulyos vagyok, van egy petefeszek-cisztam es vernyomascsokkentot szedek - ezeket mind at akarom veluk ragni, hogy mennyire okozhatjak a rossz eredmenyt.
Na megyek, szerda van, itt iskolaszuneti nap, mindket gyerek itthon.

Manci neked drukk holnapra!!!!!
Előzmény: KicsiManci (345)
KicsiManci Creative Commons License 2009.11.18 0 0 345
Én is pont ezért félek az AFP-től a legjobban. Sajnos túl sokszor mutat téves eredményt. De én is hallottam arról, ha az AFP rossz, akkor van valamilyen utóvizsgálat a magzatvízvétel előtt, hogy ez utóbbi elhanyagolható legyen. Sajnos a nevét nem tudom, de a neten valahol biztosan rajta van.
CSIBE!!
Nagyon szorítok neked!!!! Kitartás!!
Én csütörtökön megyek az integrált teszt első felére......kicsit megkésve, mert mikor jelentkeztem, rosszul volt kiszámolva az időm. Remélem, ez nem okoz majd problémát!!
N Nycky Creative Commons License 2009.11.17 0 0 344

Hali!

 

Az AFP az egyik legmegbízhatatlanabb eredmény, állítólag az esetek kb felében ad olyan eredményt, hogy valami baj van, vagy magas, vagy aléacsony az értéke.

Az egyik csontzáródási rendellenességet jelölhet, a másik down szindrómát.

Én azt mondanám, hogy egy kimondottan jó uh-n nézessétek meg, mert vannak uh-n kimutatható jelek, amik down szindrómára utalhatnak, és vannk oléyanok is, amik a csontzáródási rendellenességre.

A magzatvízvizsgálat vetélési kockázata tény, gondolom nem véletlenül, bár én sem hallottam még senkit, aki elvetélt volna miatta, de az is hozzá tartozik, hogy eddig 2 emberről tudom, hogy megcsináltatta, azaz ebből nem lehet következtetni.

Ráadásul mikor én annakidején rákérdeztem, a doki azt mondta, hogy még úgy is van, hogy beteg a baba, ha a magzatvízvizsgálatnak jó az eredménye, bár tény, hogy a genetikai hibákat ki lehet szürni vele, de nem mindíg és nemmindent.

Azaz a doki szerint az sem ad tuti eredményt, de ki tudja.

Egy elbeszélgetés tuti belefér, aztán majd meglátod mit teszel.

Az uh-t én akkor is ajánlom, mert ott tényleg sokmndent lehet látni. Most nem tudom, hogy az orrcsontnak mikorra kell kialakulnia, de az orvosok tudják, és ez az egyik támpont, hogy megvan-e már, vagy sem. Állatlában a 18-20. hét körül szokták nézni a genetikai uh keretein belül.

Mindenesetre szorítok, hogy minden rendben legyen.

 

 

Más.

Megint frissitettem a táblát, ha valakinek valamit rosszul írtam be, az szóljon, mert előfordulhat, és könnyű javítani.

http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/2010elsofelevbabak/uploads/telibabak.html

 

Niki

 

franciacsibe Creative Commons License 2009.11.17 0 0 343
koszi!

van egy baratnom neki a kozepso gyereke downos, pedig neki minden tesztje, uh-ja, minden jo lett. ez is filozasra ad okot.
Na megyek, elpakolom a megszaradt ruhat, legalabb addig sem tepelodom.
Előzmény: toria78 (341)
franciacsibe Creative Commons License 2009.11.17 0 0 342
en ha egyedul dontenek nem csinaltatnam meg, vallalnam a beteg babat is.
De a parom nem, es ez biztos.
Előzmény: quilla (340)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!